Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Új undokok
  2009-06-25 22:46:28, csütörtök
 
  Új undokok
2009-06-25 07:56:04

Ha nem tévedek, a nyolcvanas évek szamizdatellenzéke nevezte így azokat, akik az MSZMP vezérkarában a Kádár Jánosét, Apró Antalét követő generációt képviselték. A fitymáló elnevezés nemcsak az elvtársak emberi minőségére, hanem arra is utalt, hogy az egypárt reformálhatatlan, önerőből képtelen az ország érdekét - a közjót - szolgáló megújulásra.

Igen, eltalálták, annak kapcsán jutott ez az eszembe, hogy a ma is kormányzó utódpártban a hírek szerint valóságos generációs háború tört ki, sokan a fiatalításban látják a baloldal válságából kivezető utat. A fiatalítás akkor jelent egyben megújulást, megtisztulást, akkor jár a mélyponton (?) lévő társadalmi bizalom fokozatos visszaszerzésében megtestesülő politikai haszonnal, ha a pozíciókra éhes generációt ,,múlt nélküli", nem besározódott, a pozitív változás ígéretét hordozó személyek alkotják. Most őszintén: ilyen volna az elmúlt napok tévészereplései során már-már eszét vesztő Mesterházy Attila? A Zuschlag-perben tanúskodó, szinte semmire sem emlékező Ujhelyi István? A tudása hiátusait harsány stréberséggel kitölteni próbáló Molnár Csaba? A pökhendi szóvivő, a képviselői költségtérítéssel pofátlanul visszaélő Nyakó István? Vagy az Apró-Gyurcsány-Szilvásy-érdekkör aktuális titkosszolgálati nyúlványa, az új földesúr, Ficsor Ádám? (Értékelhető politikai teljesítményt közülük talán csak Botka László tud felmutatni nagyvárosi polgármesterként; szánnivaló, hogy ennyitől máris lehetséges miniszterelnök-jelöltként emlegetik.)

Ha ők, a diktatúra terhét az életkoruk miatt sem cipelők a magyar baloldal jövője, a végén a borzalmas múlt is megszépül egy kicsit. ,,Felnőtt egy generáció az MSZP-ben, amely mindent megtanult és ellesett, amit már régen el kellett volna felejteni. Hogy miközben tökélyre fejlesztették a hatalmi fortélyokat, addig egy értelmes mondatot sem mondanak a tartalmi politikáról." Az idézet Gál Zoltán volt házelnöké a szombati Népszabadságból, s olcsó poén lenne azzal elintézni, hogy vajon atyai dorgálásnak szánta-e. A trónkövetelők ambícióit ismerjük, gondolataikat, nézeteiket a magyar szociáldemokrata hagyományról vagy a nemzetközi baloldal XXI. századi dilemmáiról már kevésbé. Igaz, pályázati pénzek tereléséhez, hatalmi hálózatok kiépítéséhez nincs szükség műveltségre, a politikai gondolkodás történetének ismeretére. Az ifjúszocialisták keltik életre azt a karikatúrát, amelyet éppen a baloldali propaganda rajzolt nem is olyan régen a fideszesekről: nem volt munkahelyük, mielőtt felelős politikai tisztséget vállaltak volna.

A Zuschlag Jánosok, Arató Gergelyek, Nyakó Istvánok felemelkedése a magyar politikai elit eltorzult kiválasztási rendszeréről is látlelet; a mostani feltörekvők nem említhetők egy lapon az 1989-ben a semmiből előbukkanó rendszerváltó politikai osztállyal. Az MSZP-s fiatalítás más okból sem lehet csodafegyver. Egyszer ugyanis már megpróbálta a szocialista párt: Gyurcsány Ferenc az új generáció nevében foglalta el huszáros rohammal a miniszterelnöki széket, a két vállra fektetni sohasem sikerült régi MSZP ellenében. Az ifjúszocialisták jó részét a bukott miniszterelnök ültette a hatalom kulcspozícióiba, nekik tehát egyszerre kellene a gyurcsányi örökségtől és az annak terhe alatt szintén roskadozó régi pártelittől is megszabadulniuk. Hét év elrontott, országromboló kormányzásának törmelékein politikai dinoszauruszok csatáznak, alkudoznak karrierista nyikhajokkal, korunk új undokaival. Ahogy az MSZMP a nyolcvanas évek derekán, úgy most az MSZP is reformálhatatlannak látszik.

Szerető Szabolcs
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tébolyodott kormány löveti saj
  2009-06-25 22:40:21, csütörtök
 
 
Lénárt B. Sándor 2009. június 25. 09:26
Tébolyodott kormány löveti saját polgárait


Az izraeli diplomácia vezetőjének e minősítő kifakadását furcsa érzésekkel olvashatják azok a budapesti vezetők, akik 2006. október 23-án kormányzati szerepben voltak. Lieberman vélhetően nem tud magyarul, s talán jobb is, mert elszörnyedne attól, amit a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA) honlapján olvashatna.

,,A legutóbbi iráni fejlemények az eredményei egy tébolyodott kormánynak, amely saját polgárait lövi az utcán" - mondta kanadai látogatásán Avigdor Lieberman izraeli külügyminiszter.

A közel-keleti politikus szavait az izraeli ynetnews.com idézte hétfőn: ,,The recent developments in Iran are the result of a mad regime that fires at its civilians on the street," Foreign Minister Avigdor Lieberman said Monday during an official visit to Canada.

Csak tébolyodott kormány löveti saját polgárait...

Az izraeli diplomácia vezetőjének e minősítő kifakadását furcsa érzésekkel olvashatják azok a budapesti vezetők, akik 2006. október 23-án kormányzati szerepben voltak.

Lieberman vélhetően nem tud magyarul, s talán jobb is, mert elszörnyedne attól, amit a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA) honlapján olvashatna.

Csak néhány példa a testes anyagból.

Törvénytelenül lőttek gumilövedékkel:

A Budapesti Nyomozó Ügyészség után a Fővárosi Főügyészség is megállapította, hogy a rendőrség törvénytelenül vetett be gumilövedéket 2006. október 23-án. Az ügyészség újfent megállapította, hogy a törvény előírásait semmibe véve használták azokat a gumilövedékeket, amelyekkel a tavaly őszi tüntetéseken többeknek maradandó egészségkárosodást okoztak. Azt az értelmezést, hogy a gumilövedék használata törvénytelen, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium is osztotta.

Völgyesi Miklós, a Civil Jogász Bizottság társelnöke elmondta: büntetőfeljelentést tesznek azon rendőri vezetők ellen, akik felelősséggel tartoztak a gumilövedék használatáért. Nemcsak a parancsnokok büntetőjogi felelőssége áll fenn, hanem a lövedékekkel fej- és testmagasságban tüzelő közrendőröké is, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket okoztak az embereknek - mutatott rá a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott büntetőbírája.

Kiemelte: a gumilövedékek használata nemcsak a rendszerbe vétel elmaradása miatt volt törvénytelen, hanem azért is, mert a rendőrség szolgálati szabályzata kimondja, ezt a kényszerítő eszközt csak ,,felfegyverkezett" és ,,ellenszegülő" tömeggel szemben szabad alkalmazni. A Hír Televízió több felvételén is jól látszik, amint menekülőkre, békés járókelőkre tüzelnek fejmagasságban a magukból kivetkőzött rendőrök - fogalmazott Völgyesi Miklós.

Október 23-án lehetővé tették a rendőri állománynak a nem rendszeresített sörétes vadászpuskák és gumilövedékek bevetését a békés járókelők ellen, ráadásul sokszor túl közelről, fejre és nyakra célozva. A Nemzeti Jogvédő Alapítvány több ügyfelét ilyen fegyverből kilőtt lövedék sebesítette meg, köztük egy fiatalember a fél szemére megvakult, egy, a Fidesz-megemlékezésről hazafelé tartó középkorú hölgy pedig súlyos egészségkárosodást szenvedett, miután közelről nyakon lőtték.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség júniusban megállapította, hogy sem a vadászpuskák, sem a lőszerek használatához nem volt meg az ORFK jóváhagyása. Az igazságügyi szakértő jelentése arra is rávilágított: ötven méterről a lövedék még behatol a bőr alá.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány egyes anyagai angolul is olvashatók, érdemes lehet Liebermann figyelmét felhívni ezekre a szövegekre.

Rossz rágondolni, mi lehet az izraeli külügyminiszter véleménye Kuncze Gáborról.

Az NJA honlapján olvasható:

Kuncze Gábor a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke 2006. szeptember 24-én A szólás szabadsága című televíziós műsorban az 1997-es METÉSZ tüntetésre utalva emlékeztetett arra, hogy az ő belügyminisztersége alatt ,,a rendőrség szabályosan feloszlatott egy engedély nélküli demonstrációt", és ott ,,nem csinált a rendőrség semmit."

Ezzel szemben a valóság az, hogy:

A Legfelsőbb Bíróság állapította meg, hogy a rendőrség a jogellenes oszlatás során, azáltal, hogy őrizetbe vette és előállította a tüntetés szervezőjét, megsértette annak személyes szabadságát és emberi méltóságát, és ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányságot egymillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte.

Kuncze Gábor a valóságot hamis színben tüntette fel, amikor ezeket a bírósági ítéleteket elhallgatta - szögezte le dr. Róth Miklós ügyvéd, a Független Jogász Fórum alelnöke.


,,Menekülőkre, békés járókelőkre tüzelnek fejmagasságban a magukból kivetkőzött rendőrök" - állapította meg az NJA jelentése. Ilyen hatósági magatartásra utalt hétfőn Ottawában Avigdor Lieberman.

Az izraeli politikus úgy véli: csak tébolyodott kormány löveti saját polgárait.


http://www.gondola.hu/cikkek/65800
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lomnici az utolsó pillanatig f
  2009-06-25 22:37:36, csütörtök
 
  Lomnici az utolsó pillanatig fúrta utódját

2009.06.25.-9:28:08
Lomnici Zoltán személyesen és telefonon győzködte a vele kapcsolatban álló országgyűlési képviselőket, hogy szavazzanak nemmel Baka András főbírói kinevezésére.

A Legfelsőbb Bíróság ideiglenes vezetője az MSZP-sek előtt jobboldalinak állította be Sólyom László jelöltjét, a fideszesek előtt pedig arról beszélt, hogy a támogatás érdekében Bakáék alkut kötöttek a szocialistákkal.

Harmadszori nekifutásra jött össze hétfőn a parlamentben elegendő támogatás ahhoz, hogy Sólyom László jelöltje, Baka András betölthesse a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztét. Az államfő a szavazást követően azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy a döntéssel a Lomnici-korszak végre végképp lezárulhat.

Nem véletlen, hogy a köztársasági elnök Lomnici Zoltánt emlegette a sikeres választást követően. Információink szerint az államfő és jelöltje előtt ismert volt, hogy a korábbi főbíró ismét nagy energiát fordított arra, hogy megakadályozza a poszt szabályszerű betöltését.
hirdetés

Döglött oroszlán a földön

Az Indexnek az egyik országgyűlési képviselő megjegyezte: "belerúgni a döglött oroszlánba" nem volt túl elegáns, de abból a szempontból érthető a gesztus, hogy valójában kettejük között zajlott a játszma.

Több honatya elmondta, hogy Lomnici őt, illetve képviselőtársait személyesen és telefonon is kereste Baka ügyében. Forrásaink szerint az ideiglenes helyzetben az egykori főbíró az utolsó pillanatig - igaz, sokkal kisebb intenzitással, mint egy éve - azon volt, hogy a kormányoldallal és az ellenzékkel, pont ellentétes állításokra hivatkozva, elhitesse, nem áll érdekükben, hogy változtassanak a 2008 júniusa óta tartó állapoton.

Az MSZP-sek szerint Bakáról azt az információt kapták, hogy politikai nézeteit tekintve jobboldali beállítottságú, ezért a másik oldalnak fog engedményeket tenni.

A fideszes képviselők fülébe viszont azt ültette el, hogy a szocialisták paktumot kötöttek a köztársasági elnökkel a jelölt támogatásáért cserébe. Valamint azt is tudatta velük, hogy ha Baka lesz a főbíró, Zanathy Jánost fogja kinevezni helyettesének, akiről a jobboldalon tudni vélik, hogy a kormányerők elkötelezettje.

Egy 56-os történeten múlhatott volna

Az ellenzéki pártok aggályairól Semjén Zsolt be is számolt blogjában [2]. A KDNP elnöke is Zanathy kinevezésénak ügyét említette, mint olyat, amit a parlamenti szavazás előtt mindenképp tisztázni kellene Sólyom jelöltjével, hozzátéve, hogy választ várnak arra is, mi volt a szerepe a tatai sortűzről született [3] strasbourgi emberjogi bírósági ítéletben [4]. Az ellenzéki pártok ugyanis több csatornán keresztül hirtelen sok információt kaptak az úgynevezett Korbély-ügyről, amelyben Baka szakmai érvek alapján a sortűz egykori résztvevőjének elítélhetősége ellen foglalt állást.

Információink szerint ezek a kérdések Baka hétfői, néhány órával a szavazás előtt a Fidesz-frakcióban tett látogatásán is felmerültek. Az akkor még csak jelöltként érkező Bakának a képviselőcsoport előtt is ismertetnie kellett az 56-os üggyel kapcsolatos álláspontját, amit Wittner Mária például nem tudott elfogadni.

Egyik forrásunk szerint a Fideszben Baka maga is kibogozhatatlan intrikának minősítetette az LB-elnök megválasztása körüli történéseket.

A főbíróválasztást megelőző beszélgetésekről szerettük volna megkérdezni Lomnici Zoltánt is, de kedden nem volt elérhető.

spirk - Index.hu


http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=12014
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senki nem ellenőrzi a bankokat
  2009-06-25 22:35:15, csütörtök
 
  Senki nem ellenőrzi a bankokat


2009.06.25.-13:32:01
Eddig semmilyen szerv nem vizsgálta, hogy az IMF-hitelből megsegített bankok valóban a hazai cégek és a lakosság hitelezésére költötték-e el a pénzeket -

írja a Magyar Nemzet. A bankok áprilistól mostanáig 510 milliárd forintot kaptak e célra, azt azonban nem közölték, mennyit fordítottak ebből hitelezésre.

Bár a vállalkozások egyre nehezebben kapnak kölcsönt, retorziót jövő tavaszig biztosan nem alkalmaz az állam a renitens bankokkal szemben.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak akkor lehet cigányozni, h
  2009-06-25 22:32:29, csütörtök
 
  Csak akkor lehet cigányozni, ha az ÁLDOZAT cigány


2009. június 25., csütörtök - 19:01



Éppen egy hete gyilkosság történt. Nem hallott róla senki, épp csak említette a hírt a fősodratú média. 2009. június 8-án Nagybörzsönyben Králik Attilát, egykori erdészt saját házában, brutális kegyetlenséggel meggyilkolták, majd elvettek tőle 20.000 forintot és a mobiltelefonját. A halottkém jelentése szerint fejét szétverték, fülig vágták el a torkát, majd a fotelba ültették és letakarták. Akár egy thrillerben.

Králik Attilára 22 éves lánya talált rá.

A tettest elfogta a rendőrség; Farkas Richárdot, nagybörzsönyi cigány lakost, aki a kihallgatáson beismerte tettét.

A média híradásaiból annyi derült ki, hogy rablógyilkosság történt, egy férfi megölt egy másikat, nála lévő vagyonáért.

Február 23-án Tatárszentgyörgyön gyilkosság történt. Mindenki hallott róla, a fősodratú média zengett: rasszista indíttatású támadás történt. Mohácsi Viktória habzó szájjal járta sorra a TV stúdiókat: ölik a cigányokat a magyarok! Tatárszentgyörgyön egy apa és a fia lett gyilkosság áldozata, név szerint Csorba Róbert és kisfia. Cigányok voltak. Sörétes puskával lelőtték őket. Akár egy thrillerben. Mint később kiderült, a tettesek is cigányok voltak.

Mi a különbség a két eset között?
Március 3-án temetés volt. Közel ötezren vettek részt a tatárszentgyörgyi gyilkosság két áldozatának búcsúztatásán. Az esemény a 100 tagú cigányzenekar zenéjével kezdődött. A temetésre autókkal és buszokkal érkeztek gyászolók az ország különböző részeiről. A temetésen megjelent többek között Kepes András televíziós újságíró, Hajós András, Soma, Falusi Mariann és Lang Györgyi, valamint Koltai Róbert színész-rendező. Valamennyi parlamenti párt képviseltette magát, az emberi jogi bizottság elhalasztotta aznapi ülésének több napirendi pontját, azért, hogy a tagok közül aki akar, eljuthasson a temetésre.

A búcsúztatásra a kormány nevében Szűcs Erika szociális miniszter ment el. A cigányság nevében Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke rótta le kegyeletét a koporsó mellett. A szertartáson Iványi Gábor metodista lelkész bocsánatot kért a magyarság nevében a cigányoktól, amiért azok gyilkolják őket. "Vajon van-e Magyarországon mélyebb árok, mint az ő sírjuk?" - kezdte akkor beszédét Iványi Gábor.

2009. június 20-án temetés lesz Nagybörzsönyben. Králik Attiláé. Az ő temetésén nem lesznek ott a parlamenti pártok képviselői, érte nem kér majd elnézést senki, őt nem fogják ismert közéleti személyiségek tömegei búcsúztatni. Viszont ott lesznek azok, akiket a Králik család fontosnak tart; A Magyar Gárda, a Jobbik, a Nemzeti Érzelmű Motorosok, ifj. Hegedűs Loránt.

S miért nem lesznek ott azok, akik Tatárszentgyörgyből presztízskérdést csináltak? Mert tudják, hogy Králik Attila sírja a legmélyebb árok, ami ma létezik. És azt is tudják, hogy ezt az árkot ők ásták meg !


http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/284
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegeden a "puha" Fidesz helye
  2009-06-25 22:24:39, csütörtök
 
  Szegeden a "puha" Fidesz helyett átlépnek a Jobbikba
2009-06-25 09:49 barikád.hu


A helyi Fidesz-elnök távollétében 119 új tagot próbáltak beléptetni a párt szegedi szervezetébe annak tisztújítása előtt négy nappal; a történtekről a Népszabadság számol be. Korábban az Index is írt a témáról.

A Fidesz szegedi szervezetének egy június 14-i gyűlésén felvettek a korábban 400 tagú szervezetbe 119 aktivistát - számolt be az Index értesüléséről a Népszabadság. Kalmár Ferenc választókerületi elnök szerint - mint azt a lapnak mondta - az eljárás törvényes és szabályos volt.

Négy nappal később a tisztújító gyűlésen a korábban felvettek egy része szavazni akart, ám erre nem kaptak lehetőséget. A régi tagok újraválasztották Gyimesi Lászlót és a korábbi vezetőséget.

A Népszabadság idézi a szegedma.hu nevű jobboldali weboldalt, ahol egyesek úgy kommentálták az ügyet, hogy Gyimesi és társai kiegyeztek Botka Lászlóval, sőt, Szeged szocialista polgármestere "megvette" az önkormányzati Fidesz-frakciót. A hozzászólók egy része arról ír, hogy a "puha" Fidesz helyett átlépnek a Jobbikba.

mti - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fáklyaként égett a szegény kis
  2009-06-25 22:20:13, csütörtök
 
  Fáklyaként égett a szegény kis lopós cigány gyerek
2009. június 25. 09:53
HunHír.Hu

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=20584

Életveszélyt okozó gondatlansággal vádolták meg azt a 16 éves fiút, aki benzinlopás közben véletlenül felgyújtotta 13 éves társát a fonyódi nevelőotthonban.

A 13 éves fiú és két 16 éves barátja tavaly ősszel üzemanyagot akartak lopni benzines rollerükhöz a fonyódi gyermekvédelmi intézmény raktárából. A tetőn át törtek be a tárolóba, ahol műanyag kannákba öntötték át a benzint. Hogy a sötétben világítsanak, a földre locsoltak egy kevés benzint, s azt meggyújtották. Később még rá is loccsantottak, amikor ki akart aludni a láng. A tűz belobbant, s belekapott a 13 éves gyerek ruhájába. Ennek láttán a két nagyobb fiú a tetőn át elmenekült. A gondnok mentette meg az égő gyereket: betörte az ajtót és a fiút lefújta poroltóval. A gyerek testfelületének így is 35 százaléka megégett, súlyos égési sebeket szerzett - értesült a HavariaPress. Az ügyet a Somogy Megyei Bíróságon tárgyalják. Az egyik fiú gyámjának kérésére a bíróság zárt tárgyalást rendelt el. Ítélet szeptemberben várható.


Hozzászólás


Maros-Torda - 2009.06.25. 12:35
Hagyjatok már dolgozni,Komák!!! Szétestem a röhögéstől! :))
Ekkora péniszeket hord még hátán a Föld?! Még meglocsolja,hogy jobban lásson benzin-lopás közben! Istenem! Milyen kicsi az állatkert kerítése!

Intruder,Testvérem! TOVÁBBKÜLDTEM! :))


Intruder - 2009.06.25. 11:48
Kérlek segítsetek! Fonyódon felgyulladt egy cigány legény a benzintől. Most gyűjtést szervezünk az egyedül maradt rokonoknak! Segíts Te is !!! Már összegyűlt 70 liter! Ha nem küldöd tovább Neked tényleg nincs szíved!!!!!!!!


Balage74 - 2009.06.25. 11:23

Én még azért egy cigit elszívtam volna, mielőtt eloltom:-)


sylver - 2009.06.25. 11:18
nagyon jó! az égetés a megoldás. a végső.


ptomi - 2009.06.25. 11:10
Ezen jót nevettem. Elképesztő, hogy valakinek ennyi esze van.


kardos - 2009.06.25. 09:46
Hülye ez a gondnok, ott volt kéznél a benzin és akkor világíthatot volna egy jót.


djsenki - 2009.06.25. 09:13
Éget volna porrá mind a kettő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik megduplázta szavazótá
  2009-06-25 17:30:19, csütörtök
 
 



Tárki: A Jobbik megduplázta szavazótáborának nagyságát
2009. június 24., szerda 16:14 InfoRádió / MTI

A Jobbik májushoz képest megduplázta szavazótáborának nagyságát, míg a pártválasztók körében a Fidesz a korábbinál kisebb arányban, de még most is 36 százalékponttal vezet az MSZP előtt - derül ki a Tárki közvélemény-kutató intézet júniusi felméréséből.

Az 1000 fő megkérdezésén alapuló, június 3-a és 17-e között végzett, a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatás szerint az EP-választás előtti időszakhoz képest most annyival kevesebben mondják a Fidesz szavazójának magukat, ahányan többen vannak a Jobbik Magyarországért Mozgalom szavazói.

Az összegzés készítői arra a következtetésre jutottak, hogy összességében véve a júniusi adatok visszatükrözik az EP-választás eredményeit. A Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében áprilisban 36, májusban 37, míg júniusban 34 százalékos volt. A Magyar Szocialista Párt tábora gyakorlatilag változatlan: áprilisban a teljes lakosság 11 százaléka, míg májusban és júniusban is a voksolók 13-13 százaléka mondta, hogy a kormánypártra szavazna.

A közölt adatokból az is kiderül, hogy a teljes lakosság 40 százalékának nincs pártpreferenciája.

A Tárki szerint a pártválasztók körében tapasztalható trendek a teljes lakosság körében tapasztaltakkal megegyezőek. Júniusban a pártválasztók körében a Fidesz továbbra is jelentős mértékben, 36 százalékponttal vezet az MSZP előtt. Ez a különbség áprilisban 43, míg májusban 41 százalékpont volt.

A felmérés kitér arra is, hogy a biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz 35 százalékponttal vezet az MSZP előtt, míg ez a különbség áprilisban 42, májusban pedig 53 százalékpontnyi volt.

A biztosan szavazó pártválasztókon belül a Fidesz támogatottsága most 58 százalékon áll, májusban ez 70 százalék volt, míg márciusban 62, áprilisban pedig 64 százalék.

A Tárki szerint a májusban mért adat mögött az állhat, hogy egy hónappal korábban a Jobbik szavazóinak egy része Fidesz-szavazónak vallotta magát. Másrészt a szocialisták támogatói kevésbé voltak biztosak a választásukban, hiszen a szocialista párt támogatottsága a biztos szavazók körében júniusban 23 százalék. Ez a korábbi hasonló értékeket követően májusban 17 százalékra csökkent.

Az intézet júniusi felmérése szerint a biztos szavazó pártválasztókon belül a Jobbik Magyarországért Párt megduplázta, míg az SZDSZ megtartotta támogatottságát. A Jobbik jelenleg tíz, míg az SZDSZ három százalékon áll. Eközben az MDF egy százalékról három százalékra növelte táborát.

A Tárki megjegyzi azt is, hogy a fenti eredmények az európai parlamenti választásokon tapasztalt alacsony részvételi hajlandóságnál lényegesen magasabb parlamenti részvétel esetén lennének várhatóak, és jelenleg 46 százaléknyian mennének el biztosan szavazni egy "most vasárnapi" választáson.

Kapcsolódó cikkek:
* Nézőpont Intézet: Tíz százalék alatt az MSZP - fej-fej mellett a Jobbikkal

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 650
  • e Hét: 2137
  • e Hónap: 13248
  • e Év: 166744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.