Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Rádióbeszélgetés
  2009-06-26 13:08:28, péntek
 
  Ez egy rádióbeszélgetés, ami galíciaiak (spanyolok) és észak-amerikaiak között valóban megtörtént, a 106-os tengerészeti vészhívó csatornán rögzítették a
galíciai partoknál, Costa de Fisterrán 1997 10. hó 16.-án.

A beszélgetés valóban megtörtént, és először 2005 márciusában hozta nyilvánosságra a spanyol katonai hivatal. Minden spanyol újság leközölte, és egész Spanyolország halálra röhögte magát.

**Galíciaiak: (Zaj a háttérben.)** Itt az A853 beszél Önökhöz, kérem, változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést! Önök egyenesen felénk tartanak, a távolság 25 tengeri mérföld.

**Amerikaiak: (Zaj a háttérben) Azt tanácsoljuk Önöknek, hogy változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

** Galíciaiak: Negatív válasz. Megismételjük: változtassák meg a pozíciójukat 15
fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést!

** Amerikaiak: (Egy másik hang) Itt az Amerikai Egyesült Államok egyik tengeri hajójának kapitánya beszél Önökhöz. Ragaszkodom hozzá, hogy azonnal változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

**Galíciaiak:
Mi nem látjuk a kérésnek sem megvalósíthatóságát, sem
szükségességét, ezért Önöknek javasoljuk a pozíciójuk 15 fokkal délre történő
megváltoztatását, hogy elkerüljük az ütközést.

**Amerikaiak (nagyon izgatott, parancsoló hang)
ITT RICHARD JAMES HOWARD KAPITÁNY, AZ AMERIKAI EGYESÜLT
ÁLLAMOK USS LINKOLN NEVŰ ANYAHAJÓJÁNAK KAPITÁNYA BESZÉL, AMI A MÁSODIK
LEGNAGYOBB HADIHAJÓJA AZ ÉSZAKAMERIKAI FLOTTÁNAK. KÍSÉR MINKET KÉT PÁNCÉLOS CIRKÁLÓ,
HAT ROMBOLÓ, ÖT KORVVETT, NÉGY TENGERALATTJÁRÓ ÉS TÖBB HAJÓ, AMELYEK
ÁLLANDÓAN TÁMOGATNAK.

A PERZSA ÖBÖLBE TARTUNK, HOGY OTT EGY KATONAI MANŐVERT
ELŐKÉSZÍTSÜNK ÉS EGY IRAKI OFFENZÍVA ESETÉN, VÉGREHAJTSUNK. ÉN NEM AJÁNLOM, ÉN
MEGPARANCSOLOM ÖNNEK, HOGY VÁLTOZTASSA POZÍCIÓJÁT 15 FOKKAL ÉSZAKRA!!!!
AMENNYIBEN NEM HAJTJA VÉGRE, KÉNYTELENEK LESZÜNK A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET
MEGTENNI, HOGY BIZTOSÍTSUK AZ ANYAHAJÓ ÉS A HADERŐ BIZTONSÁGÁT!!! ÖNÖK
TAGJAI EGY SZÖVETSÉGES ÁLLAMNAK, TAGJAI A NATONAK ÉS ÍGY ENNEK A
HADERŐNEK!!! KÉREM, AZONNAL ENGEDELMESKEDJENEK ÉS MENJENEK AZ UTUNKBÓL!!!

**Galíciaiak:
Itt Juan Manuel Salas Alcantra beszél. Mi ketten vagyunk. Oltalmaz minket a kutyánk, az ételünk, két sör és egy ember a Kanári szigetekről, aki éppen alszik. A Cadena Dial von la Coruna adó és a 106-os tengeri vészhívó csatorna támogat. Sehova nem utazunk, a szárazföldről beszélünk Önökhöz. Az A-853-as számú Finisterrai világítótoronyban vagyunk, a gallíciai partoknál. Halvány fingunk sincs, hogy a spanyol világítótornyok rangsorában hányadikak vagyunk. És megtehetik a lépéseket, amiket szükségesnek tartanak és amelyekre vágynak, hogy a biztonságát a szaros anyahajójuknak garantálják, különösen, hogy nemsokára a galíciai partok szikláin szét fog zúzódni, és ezen megfontolásból ki kell tartanunk amellett és szeretnénk Önöknek még egyszer a lelkükre kötni, a legjobb, legegészségesebb és legokosabb Önöknek és embereiknek, ha pozíciójukat 15 fokkal délre megváltoztatják, hogy az ütközést elkerüljük......... 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó kérdések
  2009-06-26 13:06:05, péntek
 
  Nehéz ebben a stresszes világban időt szakítanunk, hogy alapvető kérdéseket tehessünk föl. Például:

- MIÉRT jön meg a pizzafutár hamarabb, mint a mentőautó?
- MIÉRT kell a jósnőhöz bejelentkezni? Nem tudja előre, hogy jövök?
- MIÉRT van rokkant parkoló a Jégcsarnok melett?
- MIÉRT kell a WINDOW bezárásához a "Startprogram"-ot használni?
- MIÉRT van a citromsavban mesterséges aroma, s a mosogatószerekben viszont valódi citrom?
- MIÉRT nincsen egér ízesítésű macskaeledel?
- MIÉRT nyomjuk erősebben a távirányitót mikor az elemek szinte lemerültek?
- MIÉRT mossuk a törölközőinket? Nem abból indulunk ki, hogy tiszták vagyunk mikor használjuk?
- Örvendenek az analfabéták az ABC-tésztának?
- Mikor az emberiség fölfedezte, hogy a tehén tejet ad, tulajdonképpen mi után kutatott?
- Az égési sérülésben elhunytak kapnak-e árengedményt a hamvasztásnál?
- Miért nem olvasni soha az újságokban: "Jósnő nyerte a lottónyereményt!?"
- Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat eszik egy védett növényt?
- Hogy kerülnek a "Fűre lépni tilos!" táblák a gyep közepére?
- Miért olyan hosszú szó a "lerövidebbítendő"? (és miért ilyen nehéz kimondani?)
- Miért kell a koporsó fedelét odaszegezni?
- MIÉRT nem ütötte agyon azt a két szúnyogot Noé?
- MIÉRT nem szaladnak be esőben a birkák az ólba?
- MIÉRT van a 24 órán át nyitvatartó létesítményeken is zár?
- MIÉRT tértem vissza a szabadságról?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kábítószer-ellenes világnap
  2009-06-26 07:52:30, péntek
 
  1987 Június 26. Kábítószer-ellenes világnap
Az ENSZ 1987-ben ezen a napon határozta el a kábítószer ellenes világnap létrehozását.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszületett Cris O'Donnell
  2009-06-26 07:49:30, péntek
 
  1970 Június 26. Megszületett Christopher Eugene O'Donnell (1970. június 26. - ) Golden Globe díjra jelölt amerikai színész. O'Donnell Illinoisi Winnetkában született hetedik gyermekként (négy nővére és két bátyja van). Édesanyja Julie ingatlanügynök, édesapja William O'Donnell, rádiómenedzser. Chris O'Donnel apai ágról ír, anyai ágról német származású. Vallásos családban nevelkedett, katolikus iskolába járt. Az Illinois-i egyetem marketing szakán végzett 1988-ban. O'Donnel már 13 évesen reklámokban szerepelt. Ismertebb filmjei: Jég és föld között; Batman és Robin; Siralomház; Mindörökké Batman; A három testőr; Egy asszony illata; Sült zöld paradicsom.
Christopher Eugene O'Donnell
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kikiáltják Malgas Köztársaság
  2009-06-26 07:45:22, péntek
 
  1960. június 26. Kikiáltják a Malgas Köztársaságot
Az Afrika délkeleti partjai közelében az Indiai-óceánban fekvő Madagaszkár a Föld egyik legkülönösebb szigete, egyedülálló, különös állatvilágával. Madagaszkár lakossága több hullámban érkezett Délkelet-Ázsiából, az afrikai partvidékről és az arab országokból. A sziget fekvése folytán jelentős szerepet töltött be az indiai-óceáni kereskedelemben, így felkeltette az egymással rivalizáló franciák és az angolok figyelmét is. (Érdekesség, hogy több törzs is királlyá (ampanszakabévá) választotta a francia szolgálatban odavetődött magyar Benyovszky Móricot, aki később ott is halt meg.) A szigetet a XVIII. század végén egyesítették a merinák, akik sokáig meg tudták őrizni függetlenségüket. A franciák végül 1895-re elfoglalták a szigetet, száműzték az uralkodót, Madagaszkár 1896-ra francia gyarmat lett. 1947-ben franciaellenes lázadás tört ki, amelyet véres megtorlás követett, a politikai tevékenységet betiltották. Madagaszkár 1958-ban a Francia Közösségen belüli autonóm köztársaság lett, 1960. június 26-án pedig elnyerte függetlenségét Malgas Köztársaság néven. Az 1975. évi népszavazáson elfogadták a Malgas Szocialista Forradalom Chartáját, az állam hivatalos elnevezése ekkortól Madagaszkári Demokratikus Köztársaság. Az 1992-ben megszavazott alkotmány első cikkelye módosította az ország nevét Madagaszkári Köztársaságra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghalt gróf Esterházy Móric
  2009-06-26 07:43:14, péntek
 
  1960 Június 26. Bécsben meghalt gróf Esterházy Móric, aki 1917-ben Magyarország miniszterelnöke volt.

Tanulmányait 1899 és 1904 között a budapesti és az oxfordi egyetemen végezte, majd hosszabb utazást tett Európában és Észak-Amerikában. 1906-ban alkotmánypárti programmal, a terebesi választókerület országgyűlési képviselőjeként kapcsolódott be a politikai életbe. 1910 és 1918 között szintén ezt a választókerületet képviselte pártonkívüli 67-es programmal. Az I. világháborúban a szerb, majd az orosz fronton harcolt a 9. huszárezred főhadnagyaként. Gróf Tisza István távozása után, 1917. május 15-én nevezte ki miniszterelnökké IV. Károly király. Kevés kormányzati tapasztalattal rendelkezett, és világháború okozta egyre nagyobb válságon nem tudott felülkerekedni. A munkapárti parlamenti többség miatt legfőbb célját, a választójogi reformot nem tudta keresztülvinni. Egyedül - a háborúból a békére való átmenet érdekében - 4 tárca nélküli miniszteri tisztség megteremtéséről szóló 1917. évi 11. törvénycikket tudta elfogadtatni. Kilátástalannak ítélve a bel- és külpolitikai helyzetet, augusztus 20-án lemondott a miniszterelnöki tisztségről. Ezután Wekerle Sándor kormányában népegészségügyi miniszter volt, és rövid ideig a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztériumot is vezette, majd visszavonult a politikai élettől. 1931-ben tért vissza ismét, 1939-ig a Keresztény Gazdasági Párt programjával képviselte a tapolcai választókerületet a képviselőházban. 1939 és 1944 között az Egyesült Keresztény Párt színeiben a Magyar Élet Pártja Zala vármegyei listáján volt a képviselőház tagja. A II. világháború idején a háborúból való kiválásra irányuló politika mellett állt. A nyilas hatalomátvétel után, 1944. október 16-án letartóztatta a Gestapo és átadta a nyilas hatóságoknak. A budapesti Margit körúti katonai fogházban, majd a sopronkőhidai börtönben tartották fogva. 1945. februárjában a mauthauseni koncentrációs táborba hurcolták a németek, szeptemberben tért vissza Magyarországra. 1951 nyarán kitelepítették Budapestről családjával együtt, és vidéki kényszerlakhelyet jelöltek ki számukra a kommunista hatóságok. 1956-ban, a forradalom leverése után Bécsben telepedett le. 1916-ban a Lipót-rend nagykeresztjét és a valóságos belső titkos tanácsosi címet kapta meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszületett Robert Davi
  2009-06-26 07:38:59, péntek
 
  1954 Június 26. Megszületett Robert Davi amerikai színész. Ismertebb filmjei: Varázsló a szomszédom; Profiler - Pszichozsaru - sorozat; Drágán add a halálod; Showgirls; A Rózsaszín párduc fia; Kincsvadászok Amazóniában; James Bond - A magányos ügynök; Thelma Todd rejtélyes halála.
Robert Davi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beléptünk a II. világháborúba
  2009-06-26 07:37:22, péntek
 
  1941 Június 26. 1941-ben bombatámadás érte Kassát, Munkácsot és Rahót. Ezután Magyarország belépett a II. világháborúba a Tengely-hatalmak oldalán.

A Szovjetunió elleni német támadás után a magyar katonai körök és a német hadvezetés egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a kormányra a háborúba való bekapcsolódás érdekében. Horthy és Bárdossy László, magyar miniszterelnök ódzkodtak az önkéntes felajánlkozástól ezért jött nekik is kapóra, hogy máig ismeretlen felségjelzésű gépek bombázták Kassa városát. Ez kellő hivatkozási alap volt a hadiállapot bejelentésére. Ekkor Magyarország hadat üzent a Szovjetuniónak és bekapcsolódott a második világháborúba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszületett Németh Marika
  2009-06-26 07:32:45, péntek
 
  1925 Június 26. Megszületett Németh Marika színésznő. (Pécs, 1925. jún. 26.- ): színésznő, primadonna. Az Országos Színészegyesület színiiskoláját 1947-ben végezte el, de már előtte, 1946-ban egy évadra a Vígszínházhoz szerződött. Ezután a Művész Színház tagja lett, 1949-1965 között a Fővárosi Operettszínház művésze volt. 1965-ben külföldre ment férjhez, 1969 óta ismét az Operettszínház tagja. Megjelenése, egyénisége, kulturált hangja számos primadonna szerepben kiválóan érvényesül. Humorérzéke emberi vonásokkal oldja föl az operettszerepek sablonjait, egyhangúságát. Sokat szerepel külföldön, több film, lemez őrzi hangját. Jászai Mari-díjas (1955), érdemes (1978) és kiváló művész (1985). F.Sz. Sylvia (Kálmán I.: A csárdáskirálynő); Glavári Hanna (Lehár F.: A víg özvegy); Liza (Lehár F.: A mosoly országa); Marica (Kálmán I.: Marica grófnő); Denise (Hervé: Nebáncsvirág); Szép Heléna (Offenbach); Kató (Zerkovitz B.: Csókos asszony); Sybill (Jacobi V.); Fedóra (Kálmán I.: A cirkuszhercegnő); Primadonna (Heltai J.: Interjú); Gróf Szerémyné (Csiky G.-Kardos G. Gy.-Fényes Sz.: A nagymama).
Németh Marika
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszületett W. Messerschmitt
  2009-06-26 07:29:57, péntek
 
  1898. június 26. Megszületett Willy Messerschmitt német repülőgépgyáros
A bambergi borkereskedő család sarja Majna-Frankfurt-ban látta meg a napvilágot. Iskolás korában repülőgépmodelleket készített, kipróbálta a vitorlázó repülést, sőt készített is ilyen repülőgépeket. 1918 végén beiratkozott a müncheni műszaki főiskolára, s tanulmányait követően 1923-ban - a család anyagi segítségével - Bambergben megalapította saját üzemét, a róla elnevezett repülőgépgyárat. 1926-ban teljesen fém utasgépet (M18), 1934-ben könnyű szerkezetű túragépet (BF 108 `Taifun`) épített. Ugyanebben az évben kifejlesztette a Me 109-et, amely a második világháborúban a német légierő, a Luftwaffe standard vadászgépe volt. 1943-ban megépítette az A. M. Lipisch által kifejlesztett, 1000 km/óra sebességű rakétahajtású gépet (M 163), majd 1944-ben szériában a Me 262 sugárhajtású vadászgépet. 1930-tól tiszteletbeli professzorként adott elő a müncheni műszaki főiskolán. 1939-ben az általa konstruált Me 209-es gép óránkénti 755 kilométeres sebességgel gyorsasági világrekordot állított fel, amelyet azután harminc éven át őrzött. A második világháború után a győztesek leszerelték üzemeit, őt magát letartóztatták, s bíróság elé akarták állítani, mint a német háborús gazdálkodás kiemelkedő alakját. A per elmaradt, s 1948-tól ismét igénybe vették szolgálatait. Kezdetben saját tervezésű kész lakóházakat, varrógépeket és kisautókat gyártott augsburgi üzemében, majd 1952- től Spanyolországban, 1955-től pedig már otthon is repülőgépeket. 1968 júniusában fuzionált az egykori munkatársa, Ludwig Bölkow által alapított csoporttal, s ezzel a Messerschmitt-Bölkow-Blohm GmbH az NSZK legnagyobb repülőgépgyártó vállalata lett. Münchenben hunyt el 1978. szeptember 15-én.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 779 db bejegyzés
e év: 9484 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 20331
  • e Hónap: 67671
  • e Év: 67671
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.