Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Elhallgatni, ahogy csak lehe
  2009-06-28 20:27:57, vasárnap
 
  2009-06-28. 15:21


Elhallgatni, ahogy csak lehet - a Jobbik elleni stratégiáról egyeztettek a cionista sajtó képviselői


A radikális nemzeti ideológiát hirdető Jobbik három képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. A párt rasszista indulatokat keltő retorikájának sikere érezhetően zavarba hozta a magyar szerkesztőket. Cikkünk az Anatagonblog vitaestjén elhangzottakat idézi fel. A témával kapcsolatos kérdéseinkre reagált a Népszabadság, az MTV és a Magyar Rádió - áll a MÚOSZ lapjának beszámolójában, alább a folytatás eredeti formájában (az alcímek kivételével), rasszistázással és mindennel, ami kell.

2009. június 10. - Nemzeti Kávéház, Budapest. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt


Mit kezdjen a magyar média a radikális-rasszista, az EP választáson három képviselői helyet szerző Jobbikkal? Egyáltalán kell-e valamit kezdeni a sok szempontból szélsőséges párttal, vagy épp olyan bánásmód illeti meg őket, mint a többi listát állító, parlamenti vagy parlamenten kívüli pártot? Hangot kell-e adni programjuknak, nézeteiknek, el lehet-e, és ha igen, érdemes-e elhallgatni őket? Többek között ezekre a kérdésekre próbáltak választ találni az Antagon médiablog beszélgetésén szerkesztők, újságírók közvetlenül a választások után.


Hírszerző: Nem lehet lehetőséget adni, hogy kifejtsék véleményüket


,,I use the enemy" - idézte a Jobbik és a média kapcsolatát felvázoló bevezetőjében a Sex Pistolst Gavra Gábor, aki szerint a párt a kezdetektől jól használta a médiát. Két eszköze volt ehhez: a Magyar Gárda, ami megkerülhetetlen téma lett a médiában, valamint a ,,cigánybűnözés", amire ugrott a magyar nyilvánosság".
A Hírszerzőben vannak viták a Jobbik szerepeltetésével kapcsolatban, így egyelőre még nincs kialakult szerkesztőségi álláspont - mondta a főszerkesztő. Szerinte három külön területen érdemes vizsgálni a Jobbik szerepeltetését. ,,Nincs pardon" a Jobbik központi témáiban: ,,nem lehet a Jobbiknak lehetőséget adni arra, hogy akár interjúban, akár publicisztikában kifejtsék a véleményüket az ún. cigánybűnözésről, a nemzetközi zsidó nagytőkéről vagy a magyarországi kínaiakról" - mondta Gavra.
Ha szóhoz jutnak, 60%-ot is kaphatnak
,,Az ilyenfajta megközelítéssel nem lehet vitába szállni, mert ha vitába szállunk vele, lehet akár 60 százalékos is a Jobbik, azzal morálisan emeljük azonos szintre ezeket a témafelvetéseket ugyanezeknek a társadalmi problémáknak a civilizált megközelítésével. Ennyire nem lehetünk posztmodernek" - jelentette ki.


Meg sem kell kérdezni őket


Más kérdés, hogy meg kell-e kérdezni a Jobbikot semleges vagy szakpolitikai kérdésekben, ez ügyben a Hírszerző szerkesztősége sem egységes - folytatta Gavra. Seres László, a korábbi főszerkesztő már 1998-ban a MIÉP-pel kapcsolatban is úgy gondolta, hogy nem kell megkérdezni őket például földügyben. ,,Ezzel alapvetően egyetértek, de nagyon nagy csapda rejlik ebben" - mondta Gavra, aki szerint lehetőség van arra, hogy a Jobbik akár országos népszavazást is kezdeményezhet a termőföld kérdéséről 2011-ben. ,,Ha ez lesz, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne számoljunk be róla." Gavra úgy látja, van olyan terület is, ahol a Jobbik a média ,,szövetségese" - ilyen például a pártfinanszírozás kérdése. ,,Ezekben az esetekben nem hallgathatjuk el, hogy a Jobbiknak pozitív szerepe van" - mondta.


"Főleg, hogy van kuruc.info"


,,Valamilyen egészen furcsa médiafelfogás rajzolódott ki ebből a vitaindítóból" - reagált Stumpf András Gavra szavaira. ,,Olyan, mintha hatalom lenne a kezünkben, mintha eldönthetnénk, hogy milyen teret biztosítunk a Jobbiknak - nincs így. Nem 1972-ben vagyunk pártértekezleten, hogy megmondjuk, kit, mit lehet karanténba zárni. Senkinek nincs olyan hatalma, hogy ha nem beszél valamiről, akkor az nincs. Főleg úgy, hogy van kuruc.info" - mondta. A Heti Válasz onnantól kezdve, hogy ,,érdekesek kezdtek lenni", foglalkozott a Jobbikkal, és ezen túl is foglalkozni fognak velük - mondta Stumpf, aki példaként azt hozta fel, hogy egy asztalhoz ültették Morvai Krisztinát és Mohácsi Viktóriát, hogy ,,vitatkozzanak a cigánybűnözésről".
,,Nagyon komcsi megközelítésnek látom azt, hogy nem lehet egy témát beengedni egy interjúba. Ilyen nincs. Ha nem tudod megfogni a saját eszközeivel - use the enemy, ha enemy -, akkor rossz interjút csináltál. Egy interjúban is lehet úgy kérdezni, hogy kiderüljön: Morvai Krisztina nem tud arra válaszolni, hogy mi van a »cigánytenyészetekkel«" - érvelt Stumpf, aki szerint a sajtó szerepének félreértékelése és túlértékelése rajzolódik ki abból, amit Gavra mondott. Nem lehet elhallgatni őket, egyszerűen a saját belátásunk szerint, a súlyuknak megfelelően be kell róluk számolni - mondta, hozzátéve: az elhallgatás ráadásul nagyon jó téma is volt a Jobbiknak. Stumpf szerint azt, hogy a Jobbik vállalhatatlan, publicisztikában meg lehet írni, az újságíróknak pedig inkább arról kellene vitatkozniuk, hogyan lehetnének jobb újságírók.


Vitának sem szabad teret engedni


Komoly vita alakult ki Stumpf véleménye nyomán, Katona Éva, a Kreatív volt főszerkesztője, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének főtitkára például - másokkal együtt - úgy látja, hogy a médiának óriási hatalma van. ,,Ha legitimmé avat olyan szavakat, mint a cigánybűnözés, ha legitimálja az erről szóló vitákat, akkor elősegíti, hogy ez a téma elfogadhatóvá váljon" - vélekedett. Gavra pedig azt vetette Stumpf véleménye ellen, hogy az olvasók iránti felelősség, a tájékoztatás kötelessége létezik, de egy magánpénzből működő médiának nem lehet előírni, hogyan és milyen terjedelemben számoljon be egy pártról.


TV2: Sokan néznék, mégsem adják


A TV2 és a Blikk is ezen az állásponton van. A kereskedelmi tévében a Jobbik választások előtt nem szerepelt túl sokat, a Magyar Gárdát pedig egyenesen reális veszélynek tekintették a szerkesztők. ,,Nem voltam meggyőződve arról, hogy ebből nem lesz minden második faluban cigányverés" - vallotta be György Bence, a TV 2 Tények című hírműsorának felelős szerkesztője, aki úgy gondolja, az ilyen szervezetek bármit képesek megtenni azért, hogy bekerüljenek a médiába. ,,Ha veszélyesnek tartjuk a Magyar Gárdát, akkor az elhallgatás helyett nem pont az a dolgunk, hogy akár álruhában megnézzük, megkérdezzük, hogy mit akarnak, és aztán leírjuk, hogy mi az igazság?" - vetette fel erre Stumpf.
,,A TV2-nek nem dolga bizonyos határon túl, hogy beszámoljunk egy pártról. Ha egy pártnak olyan gondolatai vannak, amiket nem tudunk elfogadni, arról majd eldöntjük, hogy hogyan számoljunk be. Az sem fér bele, hogy Jan Slota minden nap üvöltse nálunk a magyarok bűneit, pedig érdekes, biztos néznék is sokan, mégsem adjuk" - mondta György Bence.


Blikk: A Jobbikkal semmiképp sem


,,A Blikkben ha kimondva nem is, de a gyakorlatban az volt az álláspont, hogy a Jobbikkal semmiképp sem foglalkozunk, ez a választások után is így marad. Nincs velük kapcsolatban semmilyen kötelezettségünk. Ha meg az olvasók olyan újságot akarnak venni, amiben sokat írnak a Jobbikról, akkor majd olyat vesznek. A mi olvasóink egyként apolitizáltak, szavazni sem járnak, az újság karakterébe sem illik a politika" - mondta Erdélyi Péter, a Blikk rovatvezetője.


"Ha megkérdezel valakit, azt jelenti, kíváncsi vagy rá"


,,Úgy nem lehet jobb újságírónak lenni, hogy nem írsz valamiről. Németországban nagyon jól sikerül karanténban tartani az NPD-t, mert közmegegyezés született erről, mindenki betartja. Ez Magyarországon több okból sem működne" - mondta Weyer Balázs. Az origo főszerkesztője szerint ha egy újságíró nem akarja elhallgatni a témát, két lehetősége van: az egyik, hogy amivel nem ért egyet, arról nem ír, bár ez szerinte veszélyes, könnyen pestisként terjedő módszer lehet. A másik, járhatóbb út, hogy ,,újságírói eszközökkel rámegyünk a témára, és bemutatjuk, hogy amit akarnak, az baromság." Weyer szerint ennél sokkal kevésbé problémás esetekben sem volt soha kötelező, hogy az újságírók reflektálatlanul adják tovább a hülyeséget, ugyanakkor Gavrával egyetértve azt mondta, azt el tudja képzelni, hogy nem készítenek nagyinterjút a Jobbik vezetőivel. ,,Ha leültetsz valakit, és kérdezed, az azt jelenti, hogy kíváncsi vagy rá".
Az origónak egyébként nem volt és nincs is egységes politikája a Jobbikkal kapcsolatban. ,,Azt az elvet követjük, hogy mindenkivel egyformán, méltányosan kemények vagyunk, legyünk velük is azok" - mondta a főszerkesztő.
"Nincs kompromisszum, mikor írjuk le, hogy az elkövető roma volt"
A legnagyobb probléma az, illetve az probléma - mondta Stumpf -, hogy a média nem tudja, hogyan beszéljen arról, amit a Jobbik cigánybűnözésnek hív. Még arról sincs kompromisszum, mikor írjuk le, hogy az áldozat vagy az elkövető roma volt. ,,Nem érzi és nem is érezheti úgy az ilyen problémákkal is küzdő olvasó vagy tévénéző, hogy az ő világát leköveti a média. Ezért lehetett tere a Jobbiknak, mert ebben a PC beszédmódban dagonyázva nem tudtunk semmit közölni a problémáról" - mondta, és ebben Gavra is egyetértett vele.


A hírérték alapján

Megkerestünk néhány olyan szerkesztőséget is, akik nem képviseltették magukat az Antagon beszélgetésén. Kérdéseinkre az MTV hírigazgatójától, a Kossuth Rádió főszerkesztőjétől és a Népszabadság belföld rovatának vezetőjétől kaptunk választ.
A két közszolgálati médium hasonlóan áll a kérdéshez. ,,Egy bejegyzett, a törvényes működését eddig egyetlen erre hivatott szerv/intézmény által sem megkérdőjelezett párttal kapcsolatosan nincsenek speciális irányelveink: konkrét esetekre konkrét válaszaink születnek, legyenek ezek akár a párt üzenetei és tettei, akár a pártra vonatkozó hírek, üzenetek, vélemények" - írta kérdéseinkre Kerényi György, a Kossuth Rádió főszerkesztője, aki egyébként az Angaton beszélgetésre is hivatalos volt, de elhárította a felkérést.
,,A választások után az MTV európai parlamenti pártként fogja kezelni a Jobbikot. Amikor beszámolunk az Európai Parlamentben történtekről, hírérték alapján foglalkozunk a Jobbik kezdeményezéseivel, javaslataival, felszólalásaival. A magyarországi belpolitikai tekintetben a Jobbik továbbra is egy parlamenten kívüli párt, az MTV, ahogy eddig is, hírérték alapján számol be a párt hazai tevékenységéről" - kaptunk hasonlóan kimért választ Bednárik Imrétől, az MTV hírigazgatójától.
Német(országi) mintára hallgat el a Teller-levél hamisító Népszabadság
A Népszabadság minden Jobbikra vonatkozó fontos információval ellátja olvasóit, és ha ezek hitelességéhez szükséges, megkeresik, megkérdezik az érintetteket is. ,,Egyebekben viszont nem kívánunk teret adni e párt képviselőinek, interjút például nem készítünk velük" - válaszolta Nagy N. Péter rovatvezető a vitán is elhangzott álláspontot ismételve kérdésünkre. ,,A német közszolgálati médiumok értékorientációját tartjuk jónak, akik ugyan az ottani szélsőséges pártoknak nem adnak megnyilvánulási lehetőséget, de a lehető legkorrektebben számolnak be minden velük kapcsolatos hírről" - tette hozzá.


(eMasa nyomán)

http://kuruc.info/r/6/42789/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pokorninak levágják a kezét?
  2009-06-28 20:23:04, vasárnap
 
  2009-06-28. 18:34

Pokorninak levágják a kezét?


Vége. Vége az álmoknak. Voltak néhányan, akik azt hitték, ám legyen, nem a Fideszre, a Jobbikra szavaznak, de a naiv tömeg miatt a Fidesz győz, és akkor legalább itt elindul valami. Valami. Egy picit jobb, egy picit tisztességesebb világ.

Ám Mr. Holokauszt, a XII. kerület polgármestere kivégezte az álmukat. Aki a színfalak mögött feláldozza a Királyhágó teret és Királyhágó utcát Ms. Holokauszt, Schmidt Mária, a Terror Háza milliárdos igazgatónője pénztárcája kedvéért, miközben patetikus hangon a tiszta kezek kezdődő korszakáról papol a Fidesz által a pénzünkön a mocskoknak alapított ZsinfoRádióban, az elvette egy kicsit is tisztességesebb jövőbe vetett utolsó csöpp reményünket.
A bűnöző Fiala Jánoshoz, annak gyilkosságra buzdító műsorát ért támadások miatt bocsánatot kérni a térdén házhoz csúszó Pokorni ezt nyilatkozta most a Zsinfónak:
,,Fidesz: hatalomra fogsz jutni. Kormányzati pozíciókba, önkormányzati pozíciókba, képviselői helyekre fogsz ülni. Kedves képviselő barátaim! Nem lesz lopás! Nem lehet azt folytatni, amit az eddigiek csináltak. Lehet, hogy ti lesztek hatalmon, de nem azt csináljátok, amit az eddigiek csináltak. Ha nem tesszük egyértelművé, hogy levágjuk a kezét, hiába fideszes, ha eltesz két forintot, akkor szerintem nem lehet ezt a világos vonalat véghezvinni (....) A legfontosabb, amit a Fidesznek a kormányra készülve tudnia kell, hogy egyenesnek kell lennie, őszintének kell lennie és tisztességesnek kell lennie."
Erre mit tegyünk? Vegyünk elő egy szamurájkardot és vágjuk le már óvintézkedésként is meg korábbi korrupt disznóságai miatt Pokorni mindkét kezét? Lökjük a Böszörményi úti önkormányzati épülete előtt a villamos alá? Vagy csak pökjük le?
Egy biztos. Bármelyik lehetőséget választjuk, a megbűnhődés parancsát alulteljesítjük.


Abruzzo - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/7/42805/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsz éve segítették világra a
  2009-06-28 20:21:50, vasárnap
 
  2009-06-28. 19:55

Húsz éve segítették világra a Gonosz szabadságát - egy mítosz jubileuma


Európa-szerte húszéves jubileumát ünnepli a gengszterváltás ,,falbontásnak", vagy ,,vasfüggöny-vágásnak" nevezett fázisa.
Nem csak a drótnyiszáló, pufajkás Horn erényeit méltatják, de áldják Németh Miklóst, Gorbacsovot, Genschert, Kohlt, és még szegény kakukktojás Kozma Imre atyát, a Máltai Szeretetszolgálat vezetőjét is! A buzgó pap '89-ben, a zugligeti templomkertben sátoroztatta az NDK-ból hozzánk érkező, és nyugati testvéreikhez vágyódó menekülteket. Az utolsó ,,magyar" szín-kommunista kormány tagjai Moszkvába utaztak a felsőbb ukázért (utólag egyikük így tódított csaknem mártír szerepet magának: ,,Nem tudhattuk, hogy lesz-e visszafelé is vonatunk...") Kohl kancellár közben Kozma atyával imígyen telefonozott: ,,Gorbacsov azt üzente, hogy a magyarok jó emberek, félni tehát nincs miért!"
Szegény Kozma atya! Keresztény nemeslelkűségének elismerése mellett két szabadkőművestől közrefogva, hogy szorulhat valakibe ekkora politikai naivitás?! 20 év távlatából visszatekintve még mindig sokan vannak ebben az országban olyan - egyébként intelligens emberek -, akik a rendszerváltó történelemalakítás illúziójának kábulatában élnek?
Először is: ki veszi még be azt a maszlagot, hogy egy több mint 100 milliós emberáldozatot követelő politikai rendszer hirtelen megszelídül, s kezesbáránnyá lesz? Hogy egy Gorbacsov, vagy egy Jelcin, egy Németh Miklós, vagy egy Pozsgay Imre önmagától filantróppá juhászodik?
A beavatottak számára régóta ismert volt az illuminátus világuralmi maffia azon döntése, mely szerint megérett az idő: a mesterségesen létrehozott, vörös Frankenstein, Gólem, vagy Terminátor végső sorsa az eutanázia. A szörnyeteget nyilván csak alkotója képes leállítani.
A vasfüggöny ledöntése csupán a lélegeztetőgép lekapcsolása volt. De a kómában fekvő kommunista kurtizán méhéből már készültek császármetszéssel világra segíteni a ,,one world" nevű szörnyszülött magzatot, a vízfejű, globális multi-bébit. Vlagyimir Bukovszkíj már régen bizonyította, hogy beavatott politikusok évtizedekkel a falbontás előtt megtervezték a szovjet mintájú, egységes EU létre hozását!
A magyar népnek pedig, melynek nem volt elég nagy szíve a 2004. december 5-i szavazásra elmenni a határon túl élő magyarok állampolgárságának kérdésében, korábban még elég nagy szíve lett volna, hogy kiálljon Németország újraegyesítéséért? Miféle hamis büszkeséggel próbálják elterelni figyelmünket magunk tépte sebeinkről? Nem a magyar nép ,,nagy szíve" bontott itt falat. Fondorlatos, pufajkás beavatottak mentették át - egymásnak falazva - politikai befolyásukat, vagy/és rablott vagyonukat a ,,szép, új világba"!
Most pedig idétlenül ünnepeltetik magukat, és a ,,szabadság születésének" 20 éves jubileumát. A szabadságét, melyben kilövik békés tüntetők szemeit, melyben eladják az őslakosok feje felől a fedelet, s lábuk alól a termőföldet. EU szerte bebörtönzik a történelemről másként vélekedőket, lehallgatják a nemzeti erők telefonjait, s figyelik elektromos levelezésüket.
Luis Bunuel zseniális filmje, a ,,Szabadság fantomja" ma éppoly aktuális, mint húsz éve. S annak mottója: ,,Vesszen a szabadság!" Mert ez nem Krisztus szabadsága, hanem a Gonoszé.


Tarnóczy Szabolcs - Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ingatlanadó a szocialista k
  2009-06-28 19:42:58, vasárnap
 
  Az ingatlanadó a szocialista kormány szimbóluma

2009.06.28.-15:28:42
Az ingatlanadó bevezetéséről szóló hétfői parlamenti szavazás szakmailag vállalhatatlan, politikailag pedig értelmetlen, hiszen a Fidesz mindenképpen el fogja törölni az új adónemet, amint lehetősége lesz rá -


hangsúlyozta vasárnapi sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője.

A hétfői parlamenti ülés keretében sor kerül egy teljesen értelmetlen szavazásra. Bármilyen formában vezeti is be a kormány az ingatlanadót, a Fidesz azt el fogja törölni - tette egyértelművé a legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc 2005-ben az ,,adócsökkentés kormányának" nevezete kormányát, pedig politikájuknak köszönhetően több új adónemet az emberek nyakába varrtak. Az Európai Unióban így is Magyarországon sújtja a második legnagyobb adóteher a polgárokat, nem fogjuk hagyni, hogy ez tovább nőjön - tette hozzá a politikus.

Cser-Palkovics András rávilágított: az ingatlanadó a szocialista kormánynak, egy rossz kormánynak a szimbóluma - olvasható a Fidesz honlapján. Az új adónem rossz a családoknak, akiknek legtöbb esetben egyetlen tulajdonuk az ingatlan, ahol élnek - ráadásul gyakran az is hitellel terhelt. Rossz az gazdaságnak is, mivel tovább súlyosbítja az építőipar válságát, mely újabb munkahelyek megszűnését fogja eredményezni.

Az ingatlanadó bevezetéséről szóló hétfői parlamenti szavazás totálisan értelmetlen lesz. A tervezet szakmailag vállalhatatlan, politikailag pedig értelmetlen, hiszen a Fidesz már többször világossá és egyértelművé tette, hogy mindenképpen el fogja törölni az új adónemet, amint arra felhatalmazást kap - hangsúlyozta végül Cser-Palkovics András.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai: a Fidesz sem gondolja
  2009-06-28 17:29:38, vasárnap
 
  Bajnai: a Fidesz sem gondolja komolyan...

2009. június 26.


Bajnai Gordon szerint a Fidesz sem gondolja komolyan, hogy hatalomra kerülése esetén visszacsinálja a kormány összes válságkezelő intézkedését, mert szerinte az összeomláshoz és államcsődhöz vezetne.

Erről a miniszterelnök a Pannon Lapcsoport tagjainak, az Axel Springer által kiadott megyei napilapoknak, az Inform Média napilapjainak és a Szabad Földnek adott interjúiban beszélt, amelyek pénteken jelentek meg. A kormányfő a Pannon Lapoknak úgy fogalmazott: most, amikor végre - súlyos áldozatok árán - az ország rátért a felelős gazdálkodás útjára, nagy hiba lenne megint visszafordulni a felelőtlen költekezéshez. Ez játék a tűzzel - vélekedett.


http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.32608.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan züllesszük még tovább a
  2009-06-28 17:25:49, vasárnap
 
  Hogyan züllesszük még tovább a magyar felsőoktatást?

2009-06-28 16:37 barikád.hu

Árt a magyar felsőoktatásnak, és veszélyezteti az évszázados hagyományokat a felsőoktatási törvény tervezett módosítása, amely szerint külföldi székhelyű egyetemek folytathatnának Magyarországon felsőfokú képzést - olvasható egyebek mellett a Pest Megyei Közgyűlés közleményében.

Fenyegető előadói és hallgatói létszámcsökkenés


Fenyegető előadói és hallgatói létszámcsökkenésPest megye nagy többséggel elfogadott tiltakozó nyilatkozatban osztja a Komárom- Esztergom Megyei Közgyűlés azon álláspontját, miszerint szétzilálná a magyar felsőoktatási rendszert az Országgyűlés oktatási bizottsága által támogatott új szabályozás - mutat rá a közlemény.

A Pest megyeiek úgy vélik: a hazai felsőoktatási piacon megjelenő külföldi tulajdonú (leány)egyetemek a magyar adófizetők pénzéből finanszíroznák képzési költségeiket. Félő az is, hogy a lassan, de biztosan kivérző, eladósodott magyar intézmények oktatóit és hallgatóit különféle kedvezményekkel magukhoz csábítva megszerezhetnék a hazai felsőoktatás infrastruktúráját és hallgatói állományát, végső soron lezüllesztenék a magyar felsőoktatást.

Pest megyében több felsőoktatási intézmény is működik - ezek a tervezett változtatásokkal veszélybe kerülhetnek - áll a közleményben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsideszes-MSZP-s holokausztozá
  2009-06-28 17:23:07, vasárnap
 
 
http://kuruc.info/r/2/42791/


2009-06-28. 16:26 :
Zsideszes-MSZP-s holokausztozás, hatmilliózás, gárdázás és jobbikozás Kaposváron


,,A holokauszt a 20. század botránya" - idézte Pilinszky János költőt a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke vasárnap Kaposváron a holokauszt 65. évfordulóján tartott megemlékezésen.
Gelencsér Attila (Fidesz) az "elmúlt század tömeges emberáldozatot követelő szörnyűséges" eseményeire" példákat hozva fel azt mondta: ezek közül is kiemelkedik a holokauszt, amely "csaknem hatmillió ember halálát okozta". ,,Azzal, hogy a holokauszt megtörténhetett, a legalapvetőbb zsidó, keresztény parancsot sértette meg az emberiség, amely úgy hangzik: ne ölj" - hangoztatta a politikus, aki annak a véleményének adott hangot, hogy ,,szükség van az emlékezésre, szükség van a kibeszélésre, hogy soha, de soha ne történhessen meg újra az, amit Pilinszky János botránynak nevez".
Róna László, a Kaposvári Zsidó Hitközség elnöke az egykori zsinagóga helyén, az első és a második világháború áldozatainak emlékművénél tartott beszédében a veszteségeket példázva azt mondta: az első világháború közel félszáz áldozatának neve ráfért az emlékül állított kőtáblára, a másodikban életüket vesztett kaposvári zsidók nevének megőrzéséhez már egy könyvre volt szükség.
Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere az egykori tüzérlaktanyánál, ahol összegyűjtötték, majd innen Auschwitzba vitték a kaposvári zsidókat, arról beszélt, hogy ,,nem lehet igazán leírni, ami történt, mert nincsenek rá szavak, és nem lehet az emlékezetből kitörölni, mert ez maga volt az iszonyat, amit nem lehet feledni". A polgármester emlékeztetett arra, hogy a második világháború előtt az akkori lakosság tíz százalékát meghaladó, több mint háromezer zsidó élt a somogyi megyeszékhelyen. Kaposváron a gettósítás 580 családot érintett. Az elhurcoltak közül csak 300-an tértek vissza (a többiek valószínűleg Izraelbe mentek palesztint irtani - a szerk.).
Suchman Tamás országgyűlési képviselő (MSZP) a kaposvári zsidó temetőben, a holokauszt-emlékműnél tartott beszédében úgy vélekedett, hogy ma kevesen mernek azok szemébe nézni, akik élve kerültek ki a koncentrációs táborok poklából. "Mert ha belenéznének" - mondta a politikus, akkor szerinte "törvény lenne Magyarországon, amely nem engedné, hogy gyalázkodjanak, nem engedné tagadni Auschwitzot, nem engedné működni a Magyar Gárdát", és "nem engedne szélsőséges kiszólásokat az Európai Parlamentbe bekerült Jobbiknak. Ha törvény lenne Magyarországon, akkor nem kellene rettegnie a már csak nyolcezer túlélőnek (...) a feketeruhás emberektől" - tette hozzá Suchman Tamás.


(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/42791/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máig cipeljük a kommunizmus ör
  2009-06-28 16:51:41, vasárnap
 
  ,,Máig cipeljük a kommunizmus örökségeit"

Rosszabb helyzetben vannak a magyarok ma, mint a rendszerváltozás után voltak - értett egyet Horst Köhler német elnök és Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő budapesti találkozójukon.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a kommunizmus máig cipelt öröksége miatt sokaknak úgy tűnhet, hogy a demokrácia kevesebbet adott polgárainak, mint a diktatúra - például a szociális biztonságban.

Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottsága elnökeként megmutatta Hosrt Köhlernek a 2006-os őszi tömegoszlatások dokumentációját, mert szerinte a rendőrség akkor tapasztalt brutalitása a kommunista örökség része.

- Hosrt Köhler munkatársainak rendelkezésére bocsátottam azokat a dokumentációkat, amik a 2006 őszi eseményekről szólnak és fölvettem a kapcsolatot a német szövetségi köztársaság emberi jogi főmegbízottjával. Bizony Magyarországon ez is a diktatúra öröksége, hogy nincs meg az az emberi kultúra a hatóságok részéről, ami szükséges lenne ahhoz, hogy valóban hazánk felemelkedjen és az emberi jogokat tiszteletben tartsák - jelentette ki a hírTV-nek Balog Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője.

(hírTV)

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=276733


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Génhibás spiclik
  2009-06-28 11:20:19, vasárnap
 
  GÉNHIBÁS SPICLIK



http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4 869:genhibas-spiclik-&catid=114:stoffan-gyoergy&Itemid=72



Stoffán György, "Kárpát-medence"
Szerkesztette: admin
2009. június 27. szombat, 15:50
avagy DRV és az E.on alkalmazottainak egy része a társadalom alja

Gáz:
Érdekes esetek fordulnak elő manapság az energiaszolgáltatók háza táján. Az éves gázóra leolvasás után számos kiszolgáltatott gázfogyasztó azt tapasztalta, hogy a gáz árát teljesen törvénytelenül, az Energia Hivatalra hivatkozva a mostani áron számolták ki, s olyan hónapokra osztották el például a fogyasztást, amely hónapokban a fogyasztó nem is volt otthon hónapokig, tehát nem használta a gázt. Ilyen esetek tömegével fordulnak elő. Felmerül tehát a kérdés, hogy a leolvasó nem az óraállást
írta be, hanem annál jóval nagyobb tételt, de ezt a leolvasáskor a fogyasztóval nem egyeztetik, illetve nem iratnak alá a fogyasztóval egy nyilatkozatot, hogy a leolvasott gázóraállás valós, és a fogyasztó által is leellenőrzött. A leolvasó tehát nem a törvényeknek megfelelően jár el, a fogyasztót bármikor átverheti a cég javára. Jobb tehát, ha minden fogyasztó átáll a havi leolvasásra és havi bediktálásra, elkerülendő az amúgy is megfejthetetlen számlán való túlszámlázást.

Víz:
Vidéken történt a következő eset. A vízóra leolvasó bejegyezte a vízóra állását a fogyasztónál, majd a kert végében lévő kutat meglátva kérte a fogyasztót, hogy legyen olyan szíves - mert ő most kutat ásat - hadd fotózza le szép, a kert díszeként álló kutat. A fogyasztó megengedte, hiszen van még, akiben megmaradt egy kis emberség. A leolvasó lefotózta a kutat, majd szépen megköszönve eltávozott. A fogyasztó két hét múlva kapott a DRV siófoki központjából egy levelet, amelyben közölték, hogy megvonják tőle a nyári locsolási kedvezményt, mert van kútja.

Mind a szolgáltató, mind annak dolgozói aljasok és erkölcstelen spiclik, néhány fillérért eladva az emberséget, kiszolgáltatva a fogyasztót a szolgáltatónak. Nem tudom, van-e olyan cigány vagy zsidó, amelyik saját fajtáját ilyen formán eladja - mint a magyar. Azt gondolom, hogy nincs.

El lehet tehát gondolkodni azon, hogy miért van még mindig a helyén a támogatás és felhatalmazás nélküli kormány, és miért áll ott az ország, ahol. e két eseten kívül még százat írhattam volna le, de nem teszem. Tompa Mihály jut eszembe, aki attól félt az "A gólyához" című versében, hogy ezt a népet viselkedése miatt még "megutálni is kénytelen" lesz, aki megtapasztalja a fenti aljasságokat. Tompa Mihály nem véletlenül aggódott. A maga nemében még prófétának is nevezhetnénk. Ha viszont nálam tette volna ezt a vízórás, amit az említett esetben aljasul megtett, bizony megkeresném, és néhány nevelési módszerrel alaposan megtanítanám a tisztességre a gazembert. Ugyanis arra már nem terjedt ki az aljas módszerekkel dolgozató DRV figyelme, hogy a jelzett körzetben az ÁNTSZ a kutak használatát még a locsolást illetően is megtiltotta a víz mérgező minősége miatt, ami a
nagyüzemi mezőgazdaság földszennyezése okán vált nitritben gazdaggá.

A spicli viszont fotóz. mert kap érte talán néhány fillért -, de ha rossz helyen van, egy jókora verést is, no meg apróra tört fényképezőgépet. A fenti esetben mindez elmaradt - sajnos.

Stoffán György
Kárpáti Harsona munkatársa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bosszú népe 1919-2007 - Videó
  2009-06-28 11:16:46, vasárnap
 
  Bosszú népe 1919-2007 - Videó -


2009. június 28. vasárnap, 07:35
Hova jutott ez a világ, ha már Ákos is ilyen rasssszissttaaa antiszemita dalokat énekel!!! :-)


http://www.youtube.com/watch?v=YVd8o9v6FMw


http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4 874:bosszu-nepe-1919-2007-video-&catid=43:civil-kurazs&Itemid=67
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.