Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Bajnai: Ha megszűnik a parlame
  2009-06-03 23:30:58, szerda
 
  Bajnai: Ha megszűnik a parlamenti támogatás, lemondok

2009.06.03.-11:53:42
De mivel nagyon jól tudja, hogy nem szűnik meg, azért nyugodtan beszélhet baromságokat. Bajnai Gordon még mindig úgy érzi, hogy háromszáz-akárhány képviselőnek felel és nem az országnak.

A ,,cselekvés kormánya" az elmúlt 50 napban meghozta a legnehezebb döntéseket, az ezt követő takarékossági intézkedések a lakosságot már nem érintik - ezt mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a közrádió szerda reggeli műsorában. A kormányfő sikeresnek ítélte a válságkezelő kormány első 50 napját.

Hangsúlyozta, hogy idén várhatóan 3,9 százalékos lesz itthon az államháztartási hiány, és ezzel Magyarország a legjobban teljesítő uniós országok közé kerül. Jövőre az előrejelzések szerint 4 százalék körüli infláció és eközben 13 százalék körüli keresetnövekedés valószínű.

Bajnai Gordon korábbi kijelentését megismételve elmondta, hogy az MSZP szombati választmányi ülésén a közeljövő legfontosabb feladatairól tájékoztatja a választmányi tagokat. Ezek között említette a növekedés beindítását és a munkahelyek megvédését.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e belpolitikai következménye a vasárnapi, európai parlamenti választásoknak, Bajnai Gordon úgy válaszolt: amíg a válságkezelő kormánynak van stabil parlamenti támogatása, teszi a dolgát, ha ez megszűnik, akkor lemond. A kormányfő szerint a vasárnapi választás tétje az, hogy milyen erősen tudjuk képviselni Magyarország érdekeit az Európai Unióban.

(FH)
http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=11677
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kárba veszett aknamunka: még O
  2009-06-03 23:15:20, szerda
 
 


2009-06-03. 08:05
Kárba veszett aknamunka: még Orbán rajongóinak is csak 30%-ával sikerült elhitetni, hogy szélsőséges a Jobbik


Nincsenek többségben, akik úgy gondolják, a Jobbik szélsőséges eszméket képviselő párt, amely veszélyt jelent a demokráciára - írja szomorúan a Népszabadság a Progresszív Intézet felmérése alapján.
A válaszadók 36 százaléka ugyan a megfelelő mértékű agymosás következtében "szélsőségesnek" tartja a Jobbikot, de 28 százalék egyáltalán nem, 31 százalék nem tudja, 5% pedig nem válaszolt.
Az újság idézi Vona Gábor, a párt elnökének kijelentéseit: A politikus tavaly október 23-án a következőket mondta: "azt üzenem nekik - az RTL Klubnak és a tv2-nek -, hogy féljék azt a napot, amikor a Jobbik dönthet a sorsukról, mert már a döntést meghoztuk. El is mondom, mi az. Be fogjuk zárni az RTL Klubot és a tv2-t is, de mivel nagyon dühösek vagyunk, ennyivel nem ússzák meg. A tulajdonosoknak, szerkesztőknek megmutatjuk, merre van Magyarország kijárata, a két székházat pedig földig romboljuk." Vona Gábor másik idézett kijelentése: "és ha meg elsöpri a neoliberális söpredéket a történelem, akkor meg eljön a mi időnk. És akkor Magyarország az utolsó gramm földig, az utolsó csepp vízig, az utolsó szál emberig a miénk lesz." Korrekt.
Az ezzel riogatott szocialista szavazótábor egyébként nagyobb arányban tartja szélsőségesnek a Jobbikot, mint a Fidesz: az MSZP táborának több mint a fele, a Fidesz-tábornak (Orbánék minden erőfeszítése ellenére) csak 30 százaléka tekint így a pártra. Figyelemre méltó azonban, hogy az még MSZP-ben is van 19 százalék, mely nem tartja szélsőségesnek a Jobbikot, 25 százalék pedig nem tudta eldönteni a kérdést, illetve nem válaszolt.

(Híradó nyomán)



http://kuruc.info/r/2/41490/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OVB: alkotmányellenes azt gond
  2009-06-03 23:10:16, szerda
 
 


2009-06-03. 19:12 ::
OVB: alkotmányellenes azt gondolni, hogy Magyarország a magyaroké, Gyurcsányt sem szabad börtönbe kívánni


Az Országos Választási Bizottság szerint alkotmánysértő a Jobbik szlogenje, amely szerint "Magyarország a magyaroké!"; a testület erről szerda esti ülésén döntött.
A testülethez azért fordult kifogással egy magánszemély, mert szerinte az ország számos pontján és szórólapon - valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom internetes oldalán - található szlogen ellentétes az alkotmánnyal, amely kimondja, hogy "a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők". Arra hivatkozott, hogy a szlogen ezért nem felel meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásnak, és így sérti ezt a választási alapelvet.
A kifogást megfogalmazó arra is felhívta a figyelmet, hogy a "Börtönbe Gyurcsányékkal!" szlogennel kapcsolatban az OVB már megállapította ugyanennek az alapelvnek a sérelmét, amit a Legfelsőbb Bíróság helyben is hagyott. Ennek ellenére a szlogen a mai napig látható a plakáton és a szórólapon, vagyis a párt nem tett eleget az eltiltásnak.

Ezért kérte az OVB-t, hogy a "Magyarország a magyaroké!" szlogennel kapcsolatban állapítsa meg annak alapjogsértő voltát, a "Börtönbe Gyurcsányékkal!" szlogennel összefüggésben pedig azt, hogy az azzal kapcsolatos eltiltásnak a Jobbik nem tett eleget, és kötelezze az európai parlamenti választáson induló mozgalmat arra: mindkét szlogent távolítsa el a plakátokról.
A vitában Halmai Gábor elnökhelyettes azzal érvelt, hogy a szlogen - szemben az Amerika az amerikaiaké! "befogadó" szlogennel - alkalmas a választók rosszhiszemű félrevezetésére, és azt sugallja, mintha a törvényben rögzített 13 nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó állampolgárok nem tartoznának abba a közösségbe, amit Magyarország jelent. Balog József, az MCF Roma Összefogás Párt delegáltja szerint a Jobbiknak ebben a megnyilvánulásában "ott van a kirekesztés".
Bordás Vilmos Fidesz-delegált ezzel szemben arról beszélt: a jelmondatot magát kell nézni. Mint mondta, a kisebbségek Magyarországon ugyanolyan magyarok, mint bárki, ezért nem támogatja a jogsértés megállapítását. Novák Előd, a Jobbik delegáltja szerint a szlogen véleményt, politikai akaratot tartalmaz, azt, hogy Magyarország legyen a magyaroké, nem pedig tényállítást. Szoboszlai György, az MSZP delegáltja azon az állásponton volt, hogy a szlogen kirekesztő és az alkotmányba ütközik.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/41539/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csíksomlyó
  2009-06-03 23:05:19, szerda
 
  Csíksomlyó

2009.06.01. 09:00
http://pilu.blog.hu/2009/06/01/csiksomlyo_1

Egy hely, ahol több százezer magyar találkozik, és nem Schumacher rajtja, nem Orbán Viktor demagóg komcsizása, és nem is a félórás petárdadurrogtatás miatt látogat el az ember. Nincs cirkusz, se ingyen, se pénzért, mégis a legnagyobb tömegeket megmozgató eseményeink közül a második a sorban. Volt év, hogy 600.000-re (!!!) becsülték a megjelentek számát, ami azért is érdekes, mert az augusztus 20-i tűzijátékra is csak kétszer ennyien kíváncsiak. Bár idén valószínűleg ennél kevesebben voltak, de vártam és várom, hogy megfelelő súllyal kezelje -nem csak a számok miatt- a hazai média ezt a sok szempontból is igen fontos eseményt. Ezzel szemben - igen sajnálatos módon - a legtöbb médium alig, vagy egyáltalán nem adott hírt róla. Pedig nemcsak most - ezekben a vérzivataros időkben - lenne szükségünk arra, hogy lássuk, látassuk: van remény, önzetlenség, tisztaság, erény és összetartozás. Aki nem lehet ott, vagy nem tud róla az is érezze: van helyünk a világban és van miért könnyezni a Himnusz alatt.

Sokan értik és érzik az előző sorok súlyát, és ők - ha tehetik - fáradtságot, időt, pénzt nem kímélve utaznak Csíksomlyóra. Nem a főtt kukorica, nem a szotyolázás és nem is az ingyen sör reményében, hanem egyszerűen azért, hogy ott lehessenek és érezzék, mit jelent ez a zarándoklat. A többség számára a fenti néhány mondat persze nem jelent semmit, ami viszont igazán elszomorít, hogy azon véleményformálóink többsége - akik munkájuk révén egész társadalmunkra hatással vannak- is ezt a tábort gyarapítják.
Ha ötszáz hülye összejön egy ,,mondjon le a legalizált jogaimért" tüntetésen, vagy ha egy erotika-kiállításra összecsődül háromezer strici és pornós luvnya, arról természetesen születik tudósítás és videó összefoglaló, de erről nem. Minden olyan sajtóorgánum, amelyik nem érezte fontosnak, hogy beszámoljon a búcsúról, mélységesen szégyellje magát!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik a felelõsségre v
  2009-06-03 23:01:37, szerda
 
  A Jobbik a felelősségre vonásról


A kormányváltást politikai minimumnak tartja a Jobbik, amely a közéletben a felelősök elszámoltatását tartja a legfontosabbnak.



Vona Gábor, a pártelnök úgy vélte, hogy amelyik kormány hatalomra kerülése esetén nem végzi el az elszámoltatást, az bele fog bukni. Hozzátette: érez magában és pártjában annyi erőt, hogy az elmúlt húsz évért akit lehet, felelősségre vonjanak.

(MR)

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=42969
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP és az SZDSZ hét főbűne
  2009-06-03 22:59:48, szerda
 
  Az MSZP és az SZDSZ hét főbűne



2009.06.02. 07:01

Ne kerteljünk, mondjuk ki nyíltan: politikusnak alapvetően a szarfej emberek mennek. Teljesen nyilvánvaló, hogy ha valaki jófej, akkor az nem akarja életét mindenféle unalmas üléseken, tanácskozásokon, titkos és nyílt fórumokon, irodákban és tárgyalókban tölteni - csupa hasonlóan szarfej ember között -, nem vonzó számára, hogy munka helyett furkálódjon, segget nyaljon és nyalasson, mindenféle jelentéseket meg háttéranyagokat nyálazzon, be- és feltrerjesztéseket írjon, és folytatólagosan oltári baromságokat legyen kénytelen beszélni a nagy nyilvánosság előtt. Ilyen marhaságoknak tényleg csak szarfejek szentelhetik az életüket, a jófejek messze elkerülik ezeket a helyzeteket, inkább elmennek sört csapolni, gyerekeket tanítani, jegyeket-bérleteket ellenőrizni vagy egyedi ágykereteket készíteni.

Ez természetesen politikai nézettől, pártállástól, meggyőződéstől teljesen függetlenül így van, vagyis a politikai élet gerincét szarfejek - irritáló köcsögök, buta akarnokok, sunyi geciládák, szánalmas csicskák, korrupt lófaszjóskák - teszik ki. Úgy tűnik, ez az élet rendje - s mivel Magyarországon különösen erős a kontraszelekció, már rég nem lehetnek illúzióink egyik párttal kapcsolatban sem. És mivel a dolog természetéből adódóan az országot politikusok irányítják, mindebből az is következik, hogy a mindenkori kormányzati oldal is szarfejekből áll.

Vannak, akik ebből azt a tanulságot vonják le, hogy tök mindegy, ki vezeti az országot, egyik kutya, másik eb, ez is lop, az is lop, ez is béna, az is béna stb. Mi ezzel nem értünk egyet. Igazán jó kormányzásban nem reménykedünk, de egy elviselhető és működő államot szarfejek is teremthetnek. Nekünk ez is bőven elég lenne. És ez az, amit az elmúlt hét évben nem kaptunk meg.

Mert egyértelmű, hogy hibás döntések, korrupció, irritáló baromságok mindig is voltak és lesznek. Ezeket lehet csiszolgatni, lehet róluk vitatkozni, össze lehet veszni rajtuk, de bizonyos keretek között együtt lehet élni velük.

2002 óta azonban az MSZP és az SZDSZ többször is átlépte az elviselhetőség határait, s olyan dolgokat követett el, amelyek nem egyszerűen kormányzati balfaszkodások vagy lopások, hanem megbocsáthatatlan bűnök. Ezért nem mindegy, hogy kire szavazunk akár most vasárnap, akár a belátható időn belüli választásokon.

Nézzük hát, mi az MSZP és az SZDSZ hét főbűne! És ne feledjük: valamennyit együtt követték el, kibúvó nincs, hiába próbálnak most mindent Gyurcsányra, a gazdasági válságra, az időjárásra vagy a barna medvére fogni!

1. A titkosszolgálatok bevonása a belpolitikába

A titkosszolgálatok belpolitikai felhasználása halálos bűn, hiszen demokratikusan lényegében ellenőrizhetetlen szervezetekről van szó. Gyurcsány, Szilvásy és társaik azonban - a számos egyelőre bizonyíthatatlan umbulda mellett - többször igazolhatóan alkalmazták a szolgálatokat belpolitikai célok érdekében. A lehallgatott beszélgetés eljuttatása Dávid Ibolyának, a polgárok gyülekezésébe való beleszólás, és a számtalan kétes ügy jelzik, hogy Gyurcsányéknak - és pártjaiknak - nem voltak gátlásaik ezen a téren.

2. Az ország eladósítása

Gazdaságpolitikai hibákat el lehet követni, de az, hogy előre megfontolt szándékkal, a hatalom megszerzése és megtartása érdekében folyamatosan, hosszú éveken keresztül, a jóléti kiadások növelése/fenntartása érdekében növelik az államadósságot, miközben tönkreteszik az ország versenyképességét, égbekiáltó bűn. Mindezt adateltitkolással és -hamisítással is fokozták. Ezzel - hatalomvágyuk néhány éves kielégítése érdekében - évtizedekre kényszerpályára állították Magyarországot, utódaink életét is megkeserítve. Itt nem hibáról vagy gondatlanságról van szó, hanem nyers cinizmusról.

3. December 5.

Méltányolható az az álláspont, mely szerint a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazás nem volt túl szerencsés kezdeményezés. De az MSZP és az SZDSZ elejét vehette volna a dolognak, ha hozzájárul egy vonatkozó törvény megalkotásához (a részletekben így is jó pár ördögöt elrejthettek volna, de ez nem lett volna annyira fájdalmas). Vagy az MSZP és az SZDSZ kiállhatott volna az igen mellett. A két párt azonban egyszerű pártlogikát követve hevesen kampányolt a nem mellett, ezzel begyógyíthatatlan sebeket okozva több millió - amúgy is rendszeresen megalázott - határon túli magyarnak. Ez a világtörténelemben is páratlan szembefordulás volt a két párt részéről olyan emberekkel szemben, akik korábban hozzánk tartozónak érezték magukat.

4. 2006. szeptember-október

2006 szeptemberében és októberében a Magyar Köztársaság rendőrsége elképesztő dolgokat művelt: először hagyta, hogy néhány tucat hülye elfoglalja a tévészékházat, majd ártatlan embereket vert meg, vitt be, hurcolt meg tömegesen. A gyülekezési jogot és a szólásszabadságot nyílt erőszakkal, kordonokkal, később hülye jogszabályokkal korlátozták. Az MSZP és az SZDSZ nem csak asszisztált a rendőrség ámokfutásához, hanem nyíltan támogatta is a rendszerváltás utáni időszak legsúlyosabb jogsértés-sorozatát, a demokratikus és liberális elvek megtaposását. A számos jogerős ítélet ellenére valós szembenézés az akkori eseményekkel máig nem történt.

5. Cigánykérdés

Önmagában az is súlyos bűn, hogy hét év alatt az SZDSZ és az MSZP az égvilágon semmit nem tett Magyarország egyik legsúlyosabb problémájának, a cigányság helyzetének orvoslására. Ezt a mulasztást azonban fokozták azzal, hogy ostoba kampányokkal, az értelmes párbeszéd elfojtásával, válogatás nélküli rasszistázással mindent megtettek a cigányok és a nem cigányok szembefordításáért, a feszültség fokozásáért, a cigányság militarizálásáért és a szélsőjobb térnyeréséért. Ugyanilyen eszközökkel igyekeztek a zsidóságot is szembeállítani a nem zsidókkal, a melegeket a nem melegekkel, stb. Ma az egyik oldalon sokkal több cigány-, zsidó- és melegfóbia, a másikon pedig paranoia és félelem van, mint hét éve

6. Az állam meggyengítése

Az állam természetéből adódóan nem tud tökéletesen működni, nem is működött tökéletesen soha, de a szocialista-szabaddemokrata koalíció szisztematikus munkát is végzett a szétverésére. A Legfelsőbb Bíróságnak időtlen idők óta nincs elnöke, de már lassan helyettese se. A köztársasági elnököt sokan pártkatonának látják. A rendőrségről a ,,sün" szó, az érthetetlen töketlenkedés és a szükségtelen brutalitás ügyes kombinációja, valamint - közlekedési viszonylatban - az egomi látkép jut az emberek eszébe. A minisztériumokat, hatóságokat, állami - egészségügyi, oktatási - intézményeket hetente kétszer átszervezik (esetleg privatizálják). Törvényeket hoznak, majd hamarosan visszavonják őket, építkezéseket jelentenek be, majd lefújják őket, bukott állami vezetőket rotálnak egyik pozícióból a másikba, jogos kifizetéseket szándékosan visszatartanak. Nincs az államnak olyan szegmense, amelyhez az ember bizalommal fordulhatna.

7. Magyarország kiszolgáltatása és lejáratása

Az MSZP-SZDSZ kormányzás időszaka nagyjából egybeesett Putyin nemzetközi nyomulásával, s ebben a kormány - szövetségeseivel, az EU-val és az USA-val szemben - Oroszország oldalára állt. De ezt is olyan ügyetlenül tette, hogy még az oroszok sem kedveltek meg minket, viszont - a kormány asszisztálásával - elkezdték felvásárolni nemzeti olajvállalatunkat és még ki tudja, mit. Külügyminiszternek egy teljesen súlytalan pszichiátert tettek meg, Magyarország a szomszédos államokkal szemben minden befolyását és érdekérvényesítő-képességét elvesztette, az ország az IMF gyámsága alá került, ráadásul nyugaton sajtókampány indult annak bizonyítására, hogy Magyarországon - az ellenzéknek köszönhetően - tombol a nácizmus. Magyarország befolyása és presztízse évtizedek óta nem látott mélyponton van.

Mindezek, mint említettük, nem egyszerű balfaszságok, hanem előre megfontolt szándékkal elkövetett bűnök. Nem szőlőbányák, nem koronaúsztatások, nem Deutsch Tamások - persze ezeket is feljegyeztük a noteszbe -, hanem súlyos következményekkel járó cinikus gazemberségek. A hétből egy is elég lenne ahhoz, hogy az adott politikai erőt évtizedekre a teljes megvetés övezze. Ezért nem mindegy, hogy kire szavazunk. És ha bármilyen kormány - legyen az fideszes vagy akármilyen - a jövőben hasonlókat követ el, ugyanúgy le fogjuk köpni.

Végezetül nézzenek meg egy videót a tapírról, az állatok királyáról:


http://www.youtube.com/watch?v=2R1fKCbXRmg&feature=player_embedded



http://reakcio.blog.hu/2009/06/02/az_mszp_es_az_szdsz_het_fobune
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit üzen a második Orbán kormá
  2009-06-03 22:40:09, szerda
 
  MIT ÜZEN A MÁSODIK ORBÁN-KORMÁNYNAK A ,,SZEMKILÖVÉS" TABUJA? A legrosszabbakat, ha a tabusítóknak akar megfelelni
2009. június 2. 15:20:17

Tavaly márciusban lapunk interjút készített Fodor Márkkal, az Amnesty International Magyarország akkori igazgatójával.



A volt igazgató zavart hebegéssel igyekezett azokat az okokat magyarázni, amiért a ,,szemkilövés" kifejezés az Amnesty International-nek a Gyurcsány-kormány emlékekből kitörölhetetlen rendőrterrorját is tartalmazó jelentésében nem szerepelt. Magyarázkodásában szó esett arról, hogy a szemkilövés ,,jó kérdés"; hogy a szervezetük keresőrendszerét frissítik; hogy a rendőrségben vannak ,,strukturális problémák"; hogy noha olvassák a Magyar Nemzetet, abból nem tűnt fel számukra a szemkilövés és arról, hogy a Civil Jogász Bizottságnak a 2006. október 23-24-i brutalitásáról készített jelentéséről tőlünk halott először . Majd arra a kérdésre, hogy ha Putyin rendőrsége kilőtte volna Garri Kaszparov - belföldi támogatottság nélküli orosz ellenzéki - szemét, vajon ezt az aktust se emelték volna ki egy jelentésben, azt felelte, hogy ha a rendőrség csak szemet lő ki, akkor azt kiemelték volna. Arra a viszontkérdésre Fodor Márk hosszabb köntörfalazás után sem tudott válaszolni arra, hogy tud-e olyan példát mondani, amikor egy rendőrség csak szemeket lő ki.



Az interjút követően egyébként a londoni szervezet magyarországi fiókjánál igazgatócsere történt.



Vajon mi lehet az igazi oka annak, hogy az Amnesty International a ,,szemkilövés" kifejezést és témáját nem vette fel az 1956-os magyar forradalom ötvenedik évfordulóján elkövetett jogsértésekről szóló jelentésébe?

És mi lehet az oka annak, hogy ugyanez az aktív feledés fedezhető fel a New York-i Freedom House jelentésében is, noha annak szintén van budapesti irodája? Vagy az összes többi nemzetközi emberjogi szervezet jelentéséből a ,,szemkilövés" éppen úgy hiányzik, mint az amerikai külügyminisztérium éves, emberjogi országjelentésében?



Az is érezhető, hogy a szemkilövetés - talán annak kifejezőereje, netán az uralkodó ,,politikailag korrekt" légkör megsértése miatti félelem miatt - tabutéma volt az Európai Unió intézményeiben is. Olyannyira, hogy még az Európai Parlament jobboldali képviselői se említették meg egyetlen egyszer sem, és a 2006. október 23-i eseményekről a nemrégiben Strasbourgban rendezett fotókiállításról pont az erről szóló, legborzalmasabb és a Gyurcsány-kormány uralmának lényegét leginkább kifejező fotók hiányoztak.



Lapunkban várhatóan néhány nap múlva interjú jelenik meg Leonard Orban, az Európai Bizottság többnyelvűségért felelős biztosával. A biztos rendkívül döbbenten reagált arra a kérdésre, hogy mit jelent neki a ,,szemkilövés" kifejezés. Elmondta, hogy annak nincs is román megfelelője. Vagyis: az Európai Bizottsághoz még máig nem jutott el annak híre, hogy mi történt a végzetes napon Budapesten.

Már ha ez hihető egy olyan, több tízezer embert foglalkoztató szervezetről, amely árgus szemekkel figyel és fordíttat mindent, ami a tagállamokban történik.



Ami a bizottság ,,nem hallok, nem látok" álláspontját illeti, azt még pikánsabbá teszi, hogy Franco Frattini, az Európai Bizottság korábbi alelnöke és igazságügyért, szabadságjogokért és biztonsági kérdésekben felelős biztosa angol fordításban kapta meg a Civil Jogász Bizottság jelentését, amelynek 2. számú függeléke (Esetleírások a 2006. október 23-24-i eseményekkel kapcsolatban/A Demokrácia Központ esettárából) ilyen eseteket is tartalmaz:



,,október 23. délután 6 óra körül



B. Zs. a Fidesz nagygyűlésén tartózkodott a Deák tér közelében a Károly körúton, ahol a rendőri túlkapás következtében 17.00 körül gumilövedék érte a bal szemét... Látlelete van. Látása nagy valószínűséggel tartósan károsult, pupillája fényre nem reagál...



október 23. délután 6 körül



23-án a nagygyűlést megelőzően szeretett vona a Deák tér felé menni, má a rendőri támadás miatt a Dob utcába menekült többedmagával. Felfigyelve arra, hogy sokan az utcába futottak, nézett hátra, és ekkor egy lövés érte a szeme belső sarkánál. Ájultan esett össze. Mentő vitte a Honvéd Kórházba...



október 23. délután 6 után



Az illető édesanyja tett nálunk bejelentést. A sértettet kórházban ápolták több napon keresztül (Péterfy). A szeme sérült, este a Síp utcánál történt 23-án este, vétlen szemlélője volt a történéseknek. Látása jelentősen károsult, ezentúl csak szemüveg használatával fog látni. Mentő szállította be a kórházba...



október 23. este



G. L. a Fidesz nagygyűlése után a Nagyvárad téren találkozott egy barátjával, majd 9 óra körül visszatért az Astoriához. Aztán a Rákóczi út és Nyár utca találkozásánál tartózkodott, amikor egy gumilövedék eltalálta. a Rendőri sorfal felől érte a támadás. Gyalog jutott el, súlyos sérüléssel a halántékán, a Péterfy S. utcai Kórházba. Szemsérülése további operációt igényel. November 2-án távozott a kórházból. Feljelentést tett az ügyészségen."



Rendkívülinek tekinthető az is, hogy ezek az esetek, azaz éppen a szemekre célzás és azok kilövése, elkerülték a teljes nyugati sajtó figyelmét, holott annak nem egy tudósítója már az 1990-es fordulat vagy a kilencvenes évek eleje óta él Magyarországon - sokuk rendszeres rettegésükről számolva be médiájukban a szélsőségektől.



Vajon mi ennek az oka? Az, amit Szavolszkij budapesti orosz nagykövet támadhatatlanul fogalmazott meg, amikor azt mondta, ,,tudjuk, hogy ez a sajtó kinek a kezében van"?

Arról a sajtóról van szó egyébként, amely azonnal jelentést ad ki rasszista indítékú támadásokról anélkül, hogy a támadót azonosítanák, de következetesen hallgat a mai kormányt és az SZDSZ-t egy kicsit is kínosan érintő olyan ügyekről, mint arról, hogy a kormány a politikusok elleni tojásdobálást a világon egyedül börtönnel bünteti, vagy Demszky Gábor budapesti főpolgármester és Kivágó Iván Györgyné, a kommunista kémelhárítás megbecsült tagjának pikáns szövetségéről.



De a szemkilövés és általában az akkori iszonyat a 47 tagú, Strasbourg-i Európa Tanács figyelmét is elkerülte. Hogy Eörsi Mátyás szemét nem bökte ki, érthető, de hogy a jobboldali magyar küldöttek figyelmét is elkerülte, az már különösebb, holott ennek az intézménynek honlapja szerint látóterének központjában az emberi jogok, a demokrácia és a jog uralma áll, első célja pedig ,,az emberi jogok, a plurális demokrácia és a jog uralmának védelme".



A nyugati emberjogi szervezetek jelentéseikben szinte teljes egészében a Magyarországon működő, a közvélemény szemében balliberálisnak tekintett helyi emberjogi szervezetektől kapják.



Ezek egyike a Magyar Helsinki Bizottság, amelynek tiszteletbeli elnöke az SZDSZ-es eszmekörhöz pontosan annyira köthető Komoróczy Géza, mint Kőszeg Ferenc, aki e balliberális pártalakulatnak formálisan is egyik vezetője volt. És aki korábban - ,,valódi" emberjogi aktivistaként - az országház előtt demokratikusan tüntető embereknek szamárfület mutatott, majd sikertelenül perelte kártérítésre a ruháját ért tojás megtisztításának 1600 forintos költségét.



Ezek a Komoróczy/Kőszeg-féle szervezetek alapvető ellenérzést mutatnak minden iránt, ami a jobboldallal köthető össze, és munkájuk alapján fő céljuk az, hogy a világ a balliberális kormányzatoknak a nyugati világ demokráciájában érvelhetően példátlan kilengéseit azok valódi mélységében, azaz valóságában ne ismerhesse meg.



A jobboldal és a jobboldali sajtó elleni féktelen gyűlöletük a valóság durva tagadására is ragadtatja őket.



Lapunkban egy február végén Globális megbélyegzés címen megjelent vezércikk állításaira a Magyar Helsinki Bizottság perrel fenyegetőzve követelt több pontban helyreigazítást. Az első követelés úgy kezdődött, hogy nem felel meg a valóságnak az a tényállítás, amely szerint a bizottságot elsősorban a Soros Alapítvány és a Nyílt Társadalom Intézet finanszírozza.

A bizottság saját honlapján viszont ez áll: ,,Az utóbbi években a Magyar Helsinki Bizottság főbb támogatói: a Soros Alapítvány, a Nyílt Társadalom Intézet..."



Említett cikkünk azt is kifogásolta, hogy a Magyarországon 2006. október 23-án történtekről e szervezet messze nem a valóságnak megfelelően tájékoztatott. Míg a fenyegető levél ezt a pontot is korrigáltatni akarta, saját honlapjukon 2006. október 26-án megjelent közleményük így kezdődik: ,,A sajtóban megjelent híradásokból, valamint a hozzánk érkezett levelekből az tűnik ki, hogy a Magyar Helsinki Bizottság október 24-i közleményét sokan félreértették. Álláspontunk szerint a be nem jelentett, valamint az erőszakosan fellépő tüntető csoportok rendőri feloszlatásának elrendelése, tehát az erre vonatkozó parancs kiadása volt jogszerű."



A fentiek nehezen cáfolható példái annak, hogy a ,,Nyugat" véleményformáló intézményei és emberjogi szervezetei, sőt nem egyszer politikai gépezete a valóság tagadását és kizárását sem tartja súlyos árnak, ha nálunk a neoliberálissá vedlett volt kommunisták és csatolt részei érdekeinek megvédéséről van szó. Holott az ezért fizetendő ár valóban súlyos: ma már szerencsére a magyar közvélemény túlnyomó többsége kifejezett undorral fordul el a nagy szavakat, a szabadság és demokrácia értékeit hangoztatóktól és így sajnos a Nyugat alapvető intézményeitől, amelyek éppen oly brutalitással alkalmazzák a kettős mércét a magyar társadalommal szemben, mint amilyen brutalitással annak helyi kedvencei lövetik ki a demokratikus jogaikat gyakorlók szemét.



A következő kormány - hacsak valami rendkívüli fordulatra nem kerül sor - jobboldali lesz, Orbán Viktor miniszterelnökségével.

A baj az, hogy míg a közvélemény nagy része már szinte teljes tudatában van annak, hogy mit várhat e nyugati intézményektől, a Fidesz politikusaira önáltatásuk miatt a Nyugatot feltétlen barátnak tekintve, hatalmas csalódás és kiábrándultság vár.



Már most meg tudnánk írni azokat a cikkeket, amelyek a választások utáni hónapoktól kezdve jelennek meg majd a nyugati sajtóban és azok a ,,jogsértések", amelyek cáfolatára a második Orbán-kormánynak hatalmas energiája fecsérlődik el. És már most tudjuk, hogy milyen, szándékosan a nemzetnek és választott kormányának ártó, hazug eszmék hullanak majd termékeny talajra az osztrák Der Standardtól a globális emberjogi szervezeteken át a budapesti holland nagykövetségig és nála hatalmasabb társaiig.



Sokkal hatékonyabb út lenne tanulmányozni azt - például akár a korábban ,,szélsőjobboldalinak" nevezett kormányok által vezetett Svájc vagy Olaszország példáján -, hogy a siker útja nem az ,,appeasement", a nyugati intézmények kegyeinek keresése, hanem a saját érdekek kíméletlen érvényesítése úgy, hogy a globális politikai színpadon a szereplők egymással ellentétes vagy azonos, illetőleg részben átfedő érdekeit megkeresve kell velük tárgyalni, a belső ellenérdekeltek anyagi forrásait drasztikusan addig csökkentve, ameddig nem ütik kezükkel a szőnyeget megadást jelezve, és bizonyíthatóan hagynak fel azzal a munkájukkal, amelyre sokaknak van már néhány kiforrott meghatározása és jelzője.



Lovas István



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László interjú A polgárh
  2009-06-03 22:36:34, szerda
 
  Bogár László interjú A polgárháborúnál is veszélyesebb a társadalmi rothadás
2009. június 3. 15:32:00

Az a közösség, mely képtelen önmagával szóba állni, önmagát pusztítja el





- Bogár László közgazdász professzor írásai egyértelműen hazánk jelenlegi válságos, pontosabban vészterhes időszakát elemzik. Ezek a megdöbbentő helyzetelemzések arra figyelmeztetnek, hogy egy évtizedünk van arra, hogy megmaradjunk, de ha nem cselekszünk, az országunk végleg elpusztul. Ez a válságos időszak, melyet nap, mint nap átélünk egyáltalán békeidőnek nevezhető?



Hazánk történelme során még nem volt ilyen vészterhes időszak. Az elmúlt ezer évben csak pusztító járványok, és háborúk esetén fordult elő az, hogy ez a nemzet megengedte, hogy évtizedeken át, pusztuljon a nemzet saját, fizikai teste. A 40 éve tartó népesedési lejtő mellett egészségi állapotunk is lejtőre került. Ez akkor is nagyon drámaivá teszi a helyzetet, ha nyugatra is jellemző a népesedési lejtő, bár az egészségügyi nem. Csak Ukrajnában és Oroszországban rosszabb a helyzet, mint nálunk.



Nyugati fejlődésünk útján most van a legdrámaibb időszak. Meg kellene fejtenünk azt, hogy mindez miért történik. Ha reményeink szerint létezik ebből kiút vagy van visszaút, akkor ezt hogyan lehetne véghezvinni. A magyar nemzet nagyon nagy bajban van. Békeidőben még nem fordult elő, hogy lepusztulási lejtőre került volna.

Ez a tragikus tény elgondolkodóvá kell, hogy tegyen bennünket.



- Valóban békeidő, amiben élünk?



Jó ideje ez csak látszat, mert ez erősen háborús idő foglalata. Ebből következik a kérdés, ki miért akar elpusztítani minket, és milyen fegyvereket használ.

Miközben nekünk állandóan békéről, demokráciáról, alkotmányos megoldásról papolnak, szónokolnak, valójában a nemzet kipusztítása, népirtó háború zajlik ellenünk. Az ellenség azonosítása nem egyszerű dolog, mert ez valójában egy létszerveződés kód legbelsejét jelenti, amit a neoliberalizmus társadalmi, gazdasági ideológiájával szoktunk beazonosítani.

Ennek lényege: a gazdasági érdeked mindenek fölé helyezheted.



Egyértelmű, hogy nagyon szorult és kétségbeejtő helyzetben vagyunk.



Megfejtendő, hogy a magyarság miért került hatványozottan csapdába. Miért válik egyre képtelenebbé arra, hogy felismerje és képviselje a saját létérdekeit? S ezzel saját pusztulását idézze elő. Minden más emberi közösségnél ez elképzelhetetlen.

Arra hiába várna bármely közösség, hogy mások ismerjék fel, és képviseljék az ő érdekeit, mert ők a sajátjukat fogják képviselni, és nem a miénket.

Magyarországot Trianon óta betiltották. Tilos beszélni a hatalom érdekeit sértő dolgokról, mert aki megteszi, az fasiszta, antiszemita, és gyűlöletbeszédet követ el, legalábbis az uralkodó vélemény-hatalom szerint.



A magyarság történelmi ezer évének legsúlyosabb drámája, kihívása előtt áll. Mit tehetünk?



Két dolgot kell elsőként végrehajtani: Ez az elbeszélhetőség és a megbeszélhetőség. El kell tudnia beszélni mi ez a helyzet, hogyan kerültünk bele? Utána azt kell megbeszélni, hogy milyen összehangolt nemzet stratégiával, és hogyan fogunk ebből a helyzetből kikerülni. Mindkettő rendkívül nehéz. Mert ámítjuk magunkat, és nem merünk belenézni a saját sorsunk tükrébe. Képtelenek vagyunk nemzetstratégiát kidolgozni, áldozatokat hozni, pedig erről a lepusztulási lejtőről nincs más kiút.

Gyors, könnyű és olcsó megoldásra nincs lehetőségünk. Azzal kell számot vetni, amíg ezt nem tesszük meg, addig sajnos a sorsunk, a lejtőn halad. Nincs olyan, hogy majd csak jóra fordulnak a dolgok. Ha nemzet az el- és megbeszélésre ilyen módon képtelen, akkor már elérhető közelségben van a vég.



- Milyen szakaszai vannak a történelmi nemzetek hanyatlásának?



Háromezer évvel ezelőtt a görögök három fogalommal jelezték az emberiség hanyatlásának történetét:

Anómia, ami a lélek belső békéjének megbomlása - amikor a lélek teljesen szétroncsolódik. Ezt követi az:

Anarchia, amikor a rendetlenség az emberközi térbe kerül. Ekkor már csak nagyon kemény rendészeti eszközökkel lehet a rend látszatát fenntartani.

Ezt követi a

Káosz, amikor már a rend látszatát sem lehet fenntartani.



- A hazánkban meglévő állapotok Ön szerint hová sorolhatóak?



Hogy Magyarország hol tart az anómia, anarchia, káosz lejtőjén, még nem tudjuk beazonosítani. Nagy valószínűség szerint már az anarchia állapotát is elhagytuk, csak nem akarjuk tudomásul venni. Az anarchia és a káosz közti sávban vagyunk.

Ha a magyar nemzetközösség a közel jövőben képtelennek bizonyul ennek felismerésére, akkor a következő évtizedben oly mértékben uralkodik el a káosz, hogy visszafordíthatatlanná teszi ezeket a folyamatokat.



- Fennáll-e a polgárháború veszélye?



Bár fennáll a pusztító polgárháború lehetőségének közeli veszélye, az, verbálisan jelenleg is tart. Ha a szavak ölni tudnának, sok ezer áldozatuk lenne. Megnyugtató, hogy a szavak közvetlenül nem tudnak ölni, de hosszú távon annál inkább kifejtik pusztító hatásukat. Igen tanulságos Bábel történetének üzenete. Ha valaki el akar veszejteni egy emberi közösséget, annak az a legegyszerűbb módja, ha összezavarja a közösség nyelvét.

Ha a közösség képtelen önmagával szóba állni, akkor mindenféle pusztító erőknek nyert ügye van, mert a közösség saját magát fogja elpusztítani.



Van néhány kulcsfontosságú mozzanat, amellyel szembesülnünk kellene ahhoz, hogy egyáltalán esélyünk legyen a helyzetből való kikeveredésre. Az csak a látszat, hogy a polgárháború, a társadalmi robbanás a legnagyobb fenyegetés. Van ennél egy sokkal veszélyesebb dolog, és ez a rothadás.



- A kettő közt mi a lényegi különbség?



A robbanás belevilágít reflektorként a lényegi folyamatokba, és a megtisztulás lehetőségét is kínálja a közösségnek.

A lassú szétrohadás, az nem kínál semmit. Szép lassan, folyamatosan, úgy, hogy észre se vesszük, 5-10 évenként regisztráljuk, hogy ezt elképzelni sem tudtuk, folyamatosan szétrohadnak azok az elemi kötések, melyek egy emberi közösséget összetartanak, és nem mérjük fel a veszélyt.

Amíg nincs bátorsága és elhatározottsága a magyar társadalomnak arra, és képtelen arra, hogy elbeszélje a kialakult helyzetet, és utána neki lásson megbeszélni, hogy mi volna a teendő, a rothadás állapotában élünk.



- Az emberi közösségek miként születhetnek ujjá?



Minden emberi közösség 3 rétegben folytatja önmaga újratermelését:

lelki-erkölcsi- szellemi talapzat, erre épül rá a

fizikai teste, a nemzet teste, melybe a születések száma és az egészség állapota tartozik, majd ezt követi az

anyagi szükségletek újratermelésének világa.

- Ez teljesen ellentétes a marxi és neoliberális elméletekkel, miszerint mindennek az anyagi lét az alapja.



A pusztító világerő, megjelent már a jakobinus álruhában, a bolsevikok álruhájában, most a neoliberális álruhában. Ez nem szabad, hogy megtévesszen bennünket, mert ugyanarról a világpusztító erőről van szó, melyet nem célszerű néven nevezni.



- Miért?



Mert egy nagy erejű, globális, véleményhatalmi rendszer segítségével elindították azt az impulzust, amely arról szólna, hogy ez az erő egyáltalán nem is létezik. Aki azt állítja, hogy létezik, az a gyűlöletbeszéd körébe esik, és büntetőjogilag is szankcionálható. Aki ezt a világpusztító erőt feltételezi, arra rásütik, hogy ,,hülye", azaz beteg, vagy gazember, azaz bűnöző. Vagy kezelni kell vagy börtönbe kell zárni. Ezt meg is tették velük a történelem során, többször is.

Ez a pusztító világerő parazitaként működik.



- Egy pusztító, parazitaként működő világerő mellett mi lehet a fejlődés útja?



Logikailag 3 menete létezik minden ilyen helyzetnek:

a parazita elpusztítja a világot

a világ pusztítja el a parazitát,

a parazita szimbiótává válik, és szimbiózisban élnek.



Ez ma a világ számára nyitott. Washingtoni konszenzus néven, konferencián fogalmazták meg a politikailag és gazdaságilag korrekt megközelítés lehetőségét. Ez a világerő az elmúlt 20 évben 3 döntő jelszót harsog: liberalizálás, deregularizálás, privatizálás.

Ennek a világpusztító parazitának e 3 az alapelve. Teljes liberalizálást akarok, és semmi ne akadályozza a rákos sejtek szaporodást. Teljes deregularizációt akarok, hogy a szabályozók mechanizmusai ne szóljanak bele, hogy én hogyan szaporodom. A tőkét ne macerálják mindenféle normákkal és szabályokkal, mert a szabály betartása pénzbe kerül, és az csökkenti a profitot. Valamint teljes privatizációt akarok.

Mindenki tudja, hogy az immunrendszer a szervezet legrosszabb tulajdonosa, ezért tessék privatizálni az immunrendszert is, az én javamra, és én majd megoldom, a magam hasznára. A világ urai a rákos burjánzás követendő példáját ajánlják a világnak csillogó szemmel. A globalóma, a világparazita, a világ elpusztítására épül.



- Az emberiségnek nincs ereje, bátorsága, felismerni, hogy egy végzetes pusztító úton van?



A visszafordítás egyik lehetősége, ha sikerülne egy krónikus betegséggé átalakítani. Ami azt jelenti: ha én elpusztulok, te is elpusztulsz, globalóma. A világgal együtt te is el fogsz pusztulni. Erre a választ még nem tudjuk. Lehet megegyezés, de lehet az is a válasz, ha el is pusztulok, addig is csodálatosan élek. Szabad rablás és kiváltságos, mindenben luxus élet.



- Magyarországon a legmélyebb a válság. Merre és hol lehetséges kiút?



Három lépésben termeli magát ujjá az emberi társadalom,

Első, a mindent meghatározó a lelki- erkölcsi- szellemi alapzat, erre épül rá a nemzet fizikai teste, a legfelszínibb réteg csupán az, amit gazdasági, az anyagi szükségletek kielégítésének újrateremtéseként emlegetnek.

Fordítva bejárva az utat, azzal kell szembesülni, hogy magyar gazdaság régen nincs. Az valójában 25 globális, óriás vállalat telephelyeinek hálózata. Ami ezen kívül, az a történelemből kilökött páriáknak, a bennszülötteknek a gazdasága. Az is pici térbe összepréselve, eleve normaszegésre kriminalitás határán élve.

Hagytuk, hogy gazemberek országoljanak felettünk. Az elit, a politikai origarchia feladata volna a közösség érdekeinek képviselete, javainak gyarapítása, ehelyett az ellenkezőjét teszik.

Magyar gazdaság rég nem létezik. Az összes profit, ami megtermelődik a magyar gazdaságban, annak 92 %-a az övéké, a multiké. Ha rajtuk múlik 100 % lesz az övék. Akkor már csak hitelből élhetünk, mert semmink sem lesz. Ez 1988-ig még 0 % volt. Ez a folyamat nem magától zajlott le. Még ünnepeltették is velünk, mondván: felvirágoztatnak.

A teljes nemzeti jövedelem 25%-át kivonják. Részben adósságként, részben profitként. Ez már nem latin-amerikai, hanem afrikai szint. Logikus következmény, miután nálunk semmi ellenállás nincs, sőt még szívóhatás is működik, magunkra rántjuk a világparazitát. Magyarország állampolgárait a Parlament részvényesekként sem kezeli, míg a kormány igazgatótanácsként működik, a világparazita érdekeit képviselve.



- Ez afrikai, gyarmati szint, mely megbénítja az állampolgárokat

Cselekvésképtelenség esetén elpusztulunk, 10 éven belül.

Vagy valami olyannak kell történnie, amire nincs elég képzelőerőnk. A velejéig romlott, szétrohadó politikai szervezetet, arra kényszeríteni, hogy a mi érdekeinket képviseljék.



A gazdaság nem a miénk. Ami a miénk, az a szemétdomb. A lehulló anyagcsere végtermékekből guberálunk, és a hulladéktárolóért is egyre több pénzt kérnek. A megszorítások 30 éve zajlanak.

1986-ban, 1995-ben, Gyurcsány és a jelen politikusai 3 dolgot állítottak hazug módon:



1./ Megvádolták saját népüket, már Kádár János is, Bokros és Gyurcsány, ti vagytok, akik túl fogyasztotok, sokat esztek stb. ez az oka a deficitnek.

2./ Mint jó atya meg kell, hogy büntesselek benneteket, ezért erőforrás megvonás van, ez a megszorítások lényege, préselem össze azt az egyébként is nyomorúságos élet tért.

3./ Így lesz jó nektek, az országnak, mert nő a jövedelmetek, mert eltűnik majd az adósságotok.



Ha csak ezt az ígéret halmazt nézzük, az

1 keresőre jutó reálbér ma 5 %-kal kevesebb, mint 1979-ben. A nominálisan is csökkenő reálbér 2008-ban 118.000.-ft, 5%-kal ér kevesebbet az 1979-es 3850.-Ft-nál. Akkor 1.50 volt a vonaljegy, ma 300 ft. Kétszásszoros áremelkedéssel számolunk. Ennek alapján ma 800.000 forintos átlagfizetés lenne a reális.



Ez a tény mindent megcáfol. A megszorítások értelmüket vesztik. Ha alacsonyabb szinten élünk, mint 30 éve, hogyan fogyaszthattunk volna túl? Az adósságállományunk is 100 milliárd dollárral több, mint 30 éve volt. Óriási áldozathozatal mellett óriás mértékben nőtt az adósságállomány, plusz eltűnt 100-200 milliárd dollárnyi nemzeti vagyon, és ez csak az anyagi része, ha a természeti és emberi értékekben történő lepusztulást nézzük, akkor még súlyosabb a helyzet.



- Ez önmagában matematikai talány, képtelenség.



Igen, és túl sok idő nincs a megfejtésére. Ha az új kormány a megválasztása után nem azzal kezdi, hogy ezt a matematikai feladványt megoldja.



Két fontos döntő intézkedéssel kell kezdeni.



1./Azonnali hatállyal felfüggeszti a kamat és profit transzfert, és azonnal tárgyalásokat kezd - mert ez adhatja az egyetlen reményt a magyar társadalomnak, hogy talán nem semmisül meg - a világpusztító erők képviselőivel.



2./Ezzel párhuzamosan, azonnal felállítja a nemzeti vizsgálóbizottságot, amelynek az a feladata, hogy 32 évre visszamenőleg Fekete Jánostól, Nyers Rezsőtől kezdődve, személyeken, intézményeken, melyeknek bármilyen szerepe lehetett ezekben a folyamatokban, a rendszerváltás 20 éves tevékenységéig számon kéri a tevékenységüket, és felelőségre vonja a vétkeseket. Belső és külső teljes nyilvánosság elé tárja a valós állapotokat.



E 2 oldal nem elválasztható.

Ez utópisztikusnak látszik, de ezen túl csak az utópisztikusabb, aki azt hiszi, hogy van más megoldása a folyamatnak. Olyan tragikus a helyzet, hogy az elképzelhetetlen. A csoda az egyetlen realitás. Sok olyan dolog fog történni, ami ma teljesen elképzelhetetlen.



A nemzet fizikai testének újjátermelésével is szembe kell néznünk. Már rég nincs mersze a magyar társadalomnak szembenézni a tükörrel, mert olyan szörnyű a kép. 4 nemzedék alatt 250 ezerről 50 ezerre fog csökkenni a születések száma, (250-170-90-50) míg 100 ezerről 200 ezerre nő a halálozások száma. Nincs stratégia, még a kérdést sem tesszük fel. A lepusztulási lejtőn nincs megállás. Minőségi probléma a sérültek születése pénz miatt. Pénz- maffia - sérült, fogyatékos gyerek... Ne tegyünk úgy, hogy nem tudunk róla. Az elkövetkező generációk átkozni fogják, azt, hogy megszülettek.



Az egészségvagyon lepusztulása is katasztrofális. A férfiak 35-55 éves kor közti halálozási aránya 1971-ben jobb volt nálunk, mint Ausztriában. Ma háromszor magasabb nálunk a halálozás. Furcsa fásultság, érdektelenség van, és magán tragédiának tekintik az országos tragédiát. A világ 3 legrosszabb országa között vagyunk.





- Mi lenne, ami magától megfordítja ezeket a tragikus folyamatokat?



Mivel a lelki erkölcsi szellemi talapzat szétroncsolt állapotban van, a magyar társadalom lehajtott fejjel, bűntudatosan él.

Minden emberi közösség a földön 3 történetre építkezik. Van eredet-története, tudja, hogy mik a gyökerei, tudja a küldetését, hogy mi a feladata a világon, és van üdvtörténete, és szenvedéstörténete. Megpróbál tanulni a múltból, abból a működésből, ami az eredetét és a működését összeköti, ezer év történelmében.

A magyar társadalom hagyja, hogy ez a pusztító világerő, betiltsa, tönkre tegye, megalázza, kigúnyolja. Mindent megtehet vele szabadon, csak az a lényeg, hogy semmiben se lehessen éltető erőforrása, sem az eredet, sem az üdv- sem a szenvedéstörténetében. Meghamisítja a történelmet, hogy ne lehessen éltető forrása, mely táplálhatná.

Hazugságban és félelemben élünk. Hazudunk magunknak és kifelé is. E kettő erősíti egymást. Öngerjesztő örvényekben vagyunk. Ebből a végzetes körből, öngerjesztő folyamatból kell valamilyen módon kilépni. A gondviselés csak a bátor, és becsületes cselekedeteinken keresztül tud segíteni. Segíts magadon, az Isten is megsegít. Csak akkor tud segíteni, ha bennünk indulnak meg a teremtésnek azok a folyamatai, amelyek bátor és becsületes cselekedeteken keresztül adnak tanúbizonyságot arról, hogy képesek vagyunk felismerni, és bátrak vagyunk képviselni a saját létérdekeinket, melyet minden élőlény megtesz ezen a világon.



- Milyen nemzetstratégiát lát célravezetőnek?



Tudnunk kell, hogy a felvilágosodástól a bolsevizmuson át a neoliberalizmusig a ,,múltat végképp eltörölni" gondolata pusztuláshoz vezet. Elpusztítanak minden szakrális és nemzeti hagyományt, feje tetejére állítják a világot, azzal, hogy alapjává a hazug anyagi viszonyokat teszik.

A kisebbségben lévő nemzetnek - ez rendkívüli dráma, amit meg kell fordítani - a lepusztulási lejtőt, a lelki, szellemi erkölcsi talapzat segíthet megállítani. Újra kell teremteni a nemzetet, mint beszédközösséget.

Az ország sok pontján, 500 helyen jártam. Mindenütt szorongó valójában reménység energiákat megmozgató, tettre kész és igen is a nemzethez tartozó emberekkel találkoztam. Emberi közösségek, melyek előképét adják a nemzeti újra építkezésnek. Sajnos a többség nem ez. A kommunikációs teret létre kell hozni. A lepusztításunk azért ment könnyen, mert szétverték a beszédközösséget, és a nemzet nem állt szóba magával. Nem tudja elmesélni és feldolgozni a meglévő helyzetet. Szét vagyunk roncsolva. A tömegkommunikációs csatornák élen járnak ennek végrehajtásában.

A hazugság, az önámítás, a félelemnek ennek a ketrecéből kell valamilyen módon kitörni.

Hiába várunk valakire, hogy majd jön és megoldja. Nincs ilyen megoldás.



Jönnek a jók, és mindent megoldanak. Nincsenek jók. Aki belép a hivatalos politikai mezőbe, az azonnal kiteszi magát a pusztító világerőknek. A pusztító világerő azonnal megszáll mindenkit, aki a kormányzás közelébe kerül, sőt már előtte. Ezt tudomásul kell venni. Ha a nemzet maradéka nem tudja létrehozni azokat a nagy erejű kényszereket, amelyekkel rákényszeríti a politikusokat, hogy ne legyen más választásuk, mint a nemzet érdekét képviselni, akkor elvész a nemzet.

A politikusok számára ugyanis az a könnyebb út, ha azokat a diktátumokat fogadja el, melyet a pusztító világerő népével szemben vár el tőle.



Minden politikai szereplő hazugságra van kényszerítve, a világerő anyagi erőforrás kivonása miatt. Magyarországon a globális szivattyú kezelőinek még a gondolatait kitalálják. Az előző rendszerben is elfogadták: Éljen és virágozzák magyar - szovjet barátság! A lelkeket teszi tönkre ez a hatalom, akárcsak a régi.

Szabadság, demokrácia, felvirágzás, jólét - hazudják, miközben egyértelmű, hogy milyen tragédia felé megy a rendszer. Ugyanazok a személyek, strukturák az ócska embertelen szöveggel. ,,Mindennek meg kell változni ahhoz, hogy minden a régiben maradjon" - mondta Metternich. A globális hatalom szerint a jó vezető a kifosztást maximálisan lehetővé teszi és a bennszülötteket féken tartja.



Egyhamar a világ nem fog kiszabadulni ebből a csapdából, de el kell kezdeni, mert nincs tovább. Elérkeztünk a falig. Szétrohad, szétrobban minden, amit valaha Magyarországnak hívtak. Ez sajnos pont ránk szakad. Itt és most, nekünk kell megteremteni azokat a cselekvési stratégiákat, amelyek esélyt adhatnak.



Baj az, hogy rohamos gyorsasággal követik egymást az események. Sok kis csoportosulás jött létre, miközben a nemzetnek kellene az egységet létrehozni. Minden szerveződés azt hiszi, hogy csak ő képes a megoldásra. Ez most csak a feszültségeket növeli.

Ma a magyar társadalom elkötelezett része legalább 3 különböző hagyomány rétegre építkezik:

1./ ősi magyar hagyományokra

2./felvilágosodás előtti kereszténységre,

3./zsidó-keresztény hagyomány elutasítóira, akik szerint ez már önmagában rontott, és számunkra romboló, az volt a magyar történelemre is

Ez a vita nagyon kényes, önmagától nem fog lefutni. Nemzeti újraépítkezésre van szükség, de melyik hagyomány legyen az alapja. Erre a gyakorlati Fidesz politikusok mosolyogva legyintenek.



Teljes helyzetelemzést adott. Ezt a helyzetelemzést szinte több millió példányszámban ki kellene adni, kézbe adni. Az előadásain közösségek vannak. Meghallgatják, hazamennek, és lecsitulnak a felkorbácsolt tenni akarások. Hogyan tovább?



Reménykeltő, hogy az élet igenlésének, az életvizének harmatcseppjei dúsan gyöngyöznek már ebben a nemzetben, csak azok a kelyhek hiányoznak, melyekben fel tudnánk ezt fogni, össze tudnánk gyűjteni, hogy ne váljon semmivé. Ezzel a nemzettel az a legsúlyosabb probléma, hogy nem az, hogy nem gyöngyöznek ezek az élet vízének csöppjei, az élet akarásának csodálatos megnyilvánulásai, hanem hogy még nem léteznek azok a szerkezetek, amelyek ezt képesek lennének felfogni. Nem létezik az, az összefüggés rendszer, amely lehetővé tenné a nemzetnek azt, szinergia jelenti, hogy nem elég matematikailag összegezni az erőnket, hanem meg kell hatványozni. Nem az összegre, a szorzatra van szükség. Össze kellene fogni a nemzetet. Itt tűnik ki, hogy az értelmiség az elmúlt évtizedekben áruló lett, cserbenhagyta a nemzetet.



Nem gondolja, hogy a tömegnek vezérre van szüksége? Ha nincs egy irányító elme, mely kristályszerkezetté alakítja az olvadt kristály tavat, nem tettünk semmit. Megint haza megyünk, nem tettünk semmit. Ki kell építenünk egy háttér országot. Mi ennek a feltétele?



Ilyen építkezésnek jelenleg szinte minden feltétele hiányzik. Ami ennél is rosszabb, ezeknek, a feltételeknek egyszerre, összefogva, egyidőben kellene megjelenni, és nagyon sokszor azt érezzük joggal, hogy egyetlen feltételt se tudunk megteremteni. Az, meg hogy egyszerre? Ahhoz hogy el tudjunk indulni, az indulás legelső feltétele, hogy ezt a beszédközösséget újra szőjük, és a nemzet újra visszavegye a diskurzus teret. Ma a nemzet diskurzus terét a nemzetet elpusztítani akarók sajátították ki, mert az áruló elitek oda adták. Ma a nemzet nem áll szóba önmagával. Elsőként ezt az állapotot kell megszüntetni.

Karizmatikus-vezető kell egy ilyen rendkívüli helyzetben. Kell felelős vezető értelmiségi réteg, és egy olyan réteg, aki abban van otthon, hogy konkrétan milyen szervezési technikákkal, konspiratív módon kell szervezkedni. Amit kezdetben természetesen titkolni kell, mert az országot teljes egészében megszállva tartja ez a világerő, miközben döntő fontosságú lenne érzelmileg a felszabadító hatás. A katarzis.

Közben azt is látni kell, hogy benne vagyunk abban a ketrecben, a hivatalosan szervezett világ azon ketrecében, ami a Nato és EU-tagsággal jár, mert ezek valójában erőszakszervezetek.



Többek közt azért vallom, hogy az egyetlen realitás: a csoda.



Orbán Éva

Szent László Király Alapítvány

A Szellemi és erkölcsi megújulásért

Az Alapítvány támogatható:

OTP 11701004-20221067

Forrás: Orbán Éva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keményen nekiment a volt tőzsd
  2009-06-03 22:34:29, szerda
 
  Keményen nekiment a volt tőzsdeelnök a kormány adóterveinek
2009. június 3. 20:21:55

Ellenzi a nyugdíjpénztárak inflációkövető hozamgaranciájának bevezetését és az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulások megadóztatását Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke.

A szakember az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy véli: miközben nemzetgazdasági érdek a magyar hazai tőkepiac megerősítése, valamint a hosszú távú, elsősorban nyugdíjcélú megtakarítások minden eddiginél erőteljesebb ösztönzése, a kormány a tervezett módosításai éppen ezekkel ellentétes hatásúak.

A kormány gazdaságpolitikája teljesen nélkülözi a hosszú távú jövőképet

Hasonlóan elhibázott lépésnek tartja a kormány tavaly őszi döntését a magánnyugdíj-pénztári részvényállomány kötelező feltöltésének további két évre történő elhalasztásáról. Szalay-Berzeviczy Attila szerint minél több hazai megtakarítás áll rendelkezésre, annál könnyebb és olcsóbb belülről finanszírozni az államadósságot, és így megvédeni a forintot. Normál körülmények között az állam beruházásaihoz és fejlesztéseihez, a vállalatok pedig tevékenységük finanszírozásához használják fel a háztartások hosszú távú nyugdíj-megtakarításait hitelfelvétel, valamint részvény- és állampapír-kibocsátás formájában. Ez a finanszírozási gyakorlat azonban teljesen felborult az országot 2001 óta jellemző felelőtlen, és minden hosszú távú jövőképet nélkülöző gazdaságpolitika eredményeként, ami 2006-ra teljesen felélte a tartalékokat - fogalmaz.

A bruttó hazai termék (GDP) 80 százalékát kitevő államadósságot ,,cipelő" kormány, melynek a költésein belül már most is 20 százalékos arányt képvisel a nyugdíjrendszer finanszírozása, négyféle módon reagálhat a demográfiai kihívásokra. Elfogadja, hogy nyugdíjas korban jelentősen csökken az életszínvonal, vagy növeli a fiatalabb generációk terheit, esetleg emeli a nyugdíjkorhatárt, illetve erőteljesen ösztönzi a hosszú távú, nyugdíjcélú megtakarításokat.

Hibás javaslat a munkáltatói önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulások megadóztatása

Szalay-Berzeviczy Attila úgy véli, mindezek fényében súlyosan hibás az a kormányzati javaslat, amely a munkáltatók önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulásait 54 százalékos adóval és még 27 százalékos járulékkal is terhelné. Míg jelenleg a munkáltatói hozzájárulásokat nem terheli adó és társadalombiztosítási járulék, a tervezet minden átmenet nélkül 95,6 százalékos teherrel sújtaná azt. Ez minden valószínűséggel lenullázná a vállalatok befizetési hajlandóságát a magyar nyugdíjrendszerbe, hiszen ez a juttatás egyoldalúan megvonható az alkalmazottaktól.

A kormányzati javaslat tükrében a 19 százalékos vállalati adó az osztalékadóval együtt is jobb alternatíva lenne a vállalatoknak, így az éves szinten eddig befizetett, körülbelül 80 milliárd forint ettől kezdve nemcsak elkerülné a magyar nyugdíjrendszert, de többségében multinacionális vállalatok pénzéről lévén szó, az összeg nagy része tőkerepatriálás miatt osztalék formájában elhagyná az országot, újabb nyomást gyakorolva a forintra és a folyó fizetési mérlegre - véli a szakember.

Hanyatlásnak indulhat a rendszer

A közlemény szerint a vállalati befizetések ma az önkéntes nyugdíjpénztárakba befolyó pénzek 80 százalékát teszik ki, így könnyen belátható, hogy ezek nélkül a 10 év alatt kiépült rendszer hanyatlásnak indulna és leépülne.

A Magyarországon működő 65 önkéntes nyugdíjpénztár mintegy 800 milliárd forint vagyont kezel a körülbelül 1,4 milliós tagság nevében. Ez a vagyon tavaly 100 milliárd forint éves befizetéssel bővült. A pénztárak ma a vagyonuk 80-90 százalékát belföldi pénzügyi instrumentumokban helyezték el, 65-75 százalékát kifejezetten belföldi állampapírokban, 10-15 százalékát pedig magyar részvényekben. Ebből következően gyors likvidálásuk, valamint az új befizetések leépülése miatti növekedésük megrekedése az állampapírpiac újabb zavarát okozhatja, miközben még több magyar vállalati részvény kerülhet külföldi befektetők kezébe - hangsúlyozza a BÉT korábbi elnöke a közleményben.

Forrás: Magyar Nemzet Online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választás előtti gondolatok
  2009-06-03 22:31:51, szerda
 
  VÁLASZTÁS ELŐTTI GONDOLATOK
2009. június 3. 01:06:34

Kik képviselnek magyar érdekeket?





Május 1-én volt 5 éve, hogy a törvény értelmében eredménytelen szavazással bekényszeríthették hazánkat az EU-ba. Akkor a törvény értelmében a választás eredményességéhez ill. érvényességéhez 50% + 1 fő szavazata volt szükséges. Azonban csak 48 vagy 49 % volt a részvételi arány, ami egyértelműen bizonyította az eredménytelenséget. Tény, hogy azok mentek el zömében szavazni, akik egyet értettek a csatlakozással. Bár nemmel is szavaztak szép számmal. E cikk írója is.



Ezért kitalálták, hogy egy más számítás értelmében: ha elment volna szavazni a jogosultak 50%-a + 1 fő, akkor is elegendő lenne a csatlakozáshoz, a 25% + 1 fő igen szavazata. Így tehát ezt érvényes és eredményes szavazásnak tekintik. Magyarország népe csatlakozik az EU-hoz. Majd ezt a számítási módszert a későbbiekre nézve is elfogadták. Egyetlen, a törvényt tisztelőként, Simicskó István képviselő úr szavazott a Parlamentben nem-mel a csatlakozásra.



Azóta hazánk fölé borús és sötét felhők gyülekeztek. Egyre jobban kiderült, hogy hazánknak milyen hátrányokat jelent, egy vízfejű, hatalmas adminisztratív hivatal távoli és nem szakszerű irányítása. Különösen akkor, ha az országot vezető kormány és apparátusa sem ért ahhoz, amit csinál. S amit véletlenül jól tesz, az kizárólag szűk udvartartási köréhez vándorol.



Hasznot ez elsősorban a kikerült képviselőknek jelent, akik búsás fizetéssel, asszisztensekkel, utazásokkal kényelmesen elvannak, s igyekeznek megfelelni Brüsszel elvárásainak.



Az elmúlt 5 évben nem volt szerencsénk, hazánk ügyeivel kapcsolatban pozitív tevékenységükről hallani. Károkozásukról - különösen az mszp-sek és a liberálisok részéről viszont annál többet. Gondoljunk csak a politikai érdekekből felkorbácsolt roma, a szélsőjobb és antiszemita kártyákra, amit folyamatosan felhasználnak.



Véleményem szerint egyetlen - szívvel-lélekkel magyar érdekeket képviselő - magyar nemzeti érdekekért kiálló képviselő van csak kint Brüsszelben: Tőkés László püspök úr. Igaz, ő román részről. S a 2004-s szégyenteljes népszavazás kapcsán ő sem kapott volna magyar állampolgárságot.



Letelt az EU-mandátumok ideje, s most újra választanunk kell. Olyan parlamenti pártok jelölnek képviselőket, akik gondolkodás nélkül, felelőtlenül, elsőként csatlakoznak mindenhez, ami EU elvárás. A dokumentumokat, olvasatlanul törvényesítették, fogadták el pl. a Lisszaboni szerződést is. Jobban akarnak megfelelni idegeneknek, mint választóik akaratának, akiknek adóforintjaiból ugyancsak magas fizetésüket és juttatásaikat kapják, s akiknek elszámolással tartoznának.



A Parlamentben kétségbe ejtően kevés tisztességes, lelkiismeretes, magyar érdekeket képviselő, képviselő található.



A választások jegyében megindult a kampány. Zajlik a plakátháború. Eszméletlen pénzeket fordítva ízléstelen és hazug óriásplakátokra.

A nemzeti oldalt folyamatosan eláruló kalapos ,,hölgy" hozzá méltó társaságban, a magyarság számára két nem kívánatos ,,úrral" szerepel.



Egyikük, Bokros, aki csomagjával mérhetetlen terheket zúdított a lakosságra. A másik, Habsburg György, aki - őseinek a magyar történelemben betöltött tettei alapján - igazán nem kívánatos.



Két másik óriásplakátjukon Bokros: Többet ésszel! Habsburg György: Új Kiegyezést! - felszólítással toboroz híveket. Nem árt tudni, hogy az 1867-es Kiegyezést követően egyenes út vezetett Magyarország I. Világháborúba sodródásához, melynek tragikus végkifejlete: Trianon lett.

Ep-listájukon 66 név szerepel. Az első 5 név a következő:



Dr. Bokros Lajos András, Habsburg-Lotharingen Pál György, Kerék-Bárczy Szabolcs, Joó Szabolcs, Dr. Dávid Ibolya Márta



Az MSZP-sek, képviselőik arcképével kampányolnak. Például Göncz Kingáéval, ahol a plakátról csak a ,,miért" és a ,,mert" szavakat kellene letörölni, hogy igaz legyen. Mert Göncz Kinga külügyminisztersége idején egyáltalán, még véletlenül sem képviselt magyar érdekeket.

Választási listájukon 66 név szerepel. Hazánkból összesen 22 személy kerülhet be.



EP-listájukról az első 12 nevet közlöm:

Dr. Göncz Kinga Mária, Herczog Edit, Gulyásné Gurmai Zita, Dr. Tabajdi Csaba, Hegyi Gyula, Dr. Fazakas István Szabolcs, Dr Cserei Gyula, Dr. Kökény Mihály, Harangozó Gábor István, Dobolyi Alexandra Csilla, Dr. Lévai Katalin Virginia, Dr. Barát Etele





A Fidesz Elég volt plakátja átlagos, valójában nem bánt senkit. Annál inkább nagygyűléseken, sajtóban küzd, csúsztatásokkal és hazug állításokkal a radikális Jobbik ellen. Fritz Tamás elhatárolódik a nagygyűlésen, Kövér László, Navracsics Tibor folyamatosan, korábbi, választási valótlanságokkal operálnak. 2002-ben ugyanis nem a MIÉP vett el szavazatokat a Fidesztől, hanem a számítógépes csalás miatt, a visszaélés az SzDSz és MIÉP között történt. Amikor újraszámlálást követeltek, 3 napon belül megsemmisítették a szavazócédulákat. Így nem maradt nyom. Ha újraszámolták volna a szavazó cédulákat vajon mi derült volna ki a bejutásokról?



A Fidesz-KDNP listán 66 név szerepel. Az első 22 név a következő:



1. Schmitt Pál, 2. Szájer József, 3. Gál Kinga, 4. Áder János, 5. Surján László, 6. Deutsch Tamás, 7. Járóka Lívia, 8. Schöpflin György, 9. Gyürk András, 10. Őry Csaba, 11. Glattfelder Béla, 12. Kósa Ádám, 13. Hankiss Ágnes, 14. Győry Enikő, 15. Bagó Zoltán, 16. Hölvényi György, 17. Szemerkényi Réka, 18. Ékes József, 19. Frivaldszky Gáspár, 20. Hammerstein Judit, 21. Gulyás Gergely, 22. Tóth Edina



A MIÉP, azaz Csurka, szórólapján nemzeti érzelmű értelmiségiek (Wittner Mária, dr. prof. Pap Lajos, Kondor Katalin, Petrás János, és még sokan mások) arcképével kampányolt volna, mintha ezek a kiemelkedő személyiségek őt támogatnák. Az igazság, hogy az érintettek nem is tudtak erről, és részükről egymás után jelentek meg a tiltakozó közlemények. Végül a MIÉP nem indult a választáson. Majd indulatos, vádaskodó gyűlölet-kampányba kezdett a Jobbik ellen. Ehhez csatlakozott a napokban Bencsik András a Demokratával.


A liberálisok vetették el legjobban a sulykot. Óriásplakátjaik az ízléstelenségen túl nemzeti érzelmeket sértenek, és történelmi zászlót gyaláznak korábbi szokásaikhoz híven. Az üzenet, amit sugallnak, ellentétre épül. Az SzDSz lényegi kifejezésére, az izraeli zászló kék-fehér színeit csíkokra bontva, háttérként rajzolták meg. Előtte a ,,szabad demokrata"-ként megjelölt arc. Már a szóhasználat sem igaz. Mivel az SzDSz valójában áldemokrata, mert se nem szabad, se nem demokrata, hanem gátlástalan, szabados, aki mindent megtesz, idegen érdekeket kiszolgálva Magyarország és népe ellen. Ennek az 1 % -ot kitevő, csak önmagát tévedhetetlennek hívő, minden nemzeti érzést, értéket kigúnyoló és támadó, a magyar genocídiumot tudatosan elősegítő agresszív törpepárt legyőzendő, elrettentő ellenfele a radikális Jobbik.



A történelmi Árpád-házi, - közbeszédben - ,,Árpád-sávos" zászló fogalomként rögzült piros-fehér csíkjai a Jobbikot jelképezik. A jelképes zászló előtt ellenszenves arcokat igyekeznek ábrázolni a plakát jobb oldalán. Köztük a hatalmas botrányt kavart fotó:Tito Ortiz ketrecharc-világbajnok képe, aki mit sem tud arról, hogy képét mire használták fel.



Három kérdést tesznek fel. Ki döntsön a törvényekről? Ki döntsön Magyarország jövőjéről? Ki döntsön a gazdaságról? Ezek a kérdések nagyon is lényegre törőek. Majd hamarosan megjelentek a 200001-s plakátok is, a dönts a kirekesztés ellen, a nem vagy egyedül stb. Rendkívül sok óriás és kisebb plakáttal árasztottak el bennünket, ki tudja honnan szerzett pénzből, hisz egy óriásplakát minimum egymillió forintba kerül.



EP-választási listájukun 22 név szerepel, az első öt név a következő: Szent-Iványi István Csaba, Béki Gabriella, Dr. Demszky Gábor, Ignácz József, Konrád György, stb.



Amikor ezeket a gondolatokat papírra vetettem, csak a Jobbiknak nem voltak még plakátjai. Az interneten viszont megindult egy szellemes, és igazságra törő plakát korrekció. Sokak derültek rajta. Azóta a Jobbik óriásplakátja is megjelent itt-ott. Töredéke az SzDSz plakáthalmának. Három arc néz vissza a plakátra tekintőre: dr.Morvai Krisztina, Vona Gábor és Balczó Zoltán, és egy rövid, tömör tőmondat, ami mindennél többet mond:

Magyarország a magyaroké! Ezzel a lényegre törő mondanivalóval melyik más párt plakátja versenyezhet?



Választási listájukon 23 név szerepel, az első öt személy a következő:



Dr. Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, Szegedi Csanád, Szima Judit, Vona Gábor



Honfitársaim! Ki döntsön? Válasszatok!



1 százaléknyi minden vonatkozásban - a nemzet szempontjából erkölcsi - oktatási - természeti - gazdasági - egészségügyi értékrendű, - a tisztességes emberi értékrend szerinti törpe, egyértelműen csak az idegen érdekek képviseletében és a magyargyűlöletben kimagasló törpe pártcsoport



Vagy: Magyarországot és népe érdekeit képviselők?



Akik folyamatosan gyalázzák a magyar nemzeti ereklyéket, a Szent Koronát, a Szent-jobbot, az Árpád-házi királyi család zászlaját, a Turult, és a magyar erkölcsi értékrendet, imádságot.



Vagy: akik méltón megbecsülik, tisztelik?



Akik 1997-ben Pongrátz Gergelyt, '56 hősét, megbilincselve vonszolták végig a Hősök terén, majd a Kossuth téren a sortűzre emlékező idős 56-osokat szétkergették, és bántalmazták. Akik az 1956-os forradalom 50. évfordulójára emlékezőket véres megtorlással büntették, ahol magyar és ismeretlen fegyveresek gátlástalanul vérengzést hajtottak végre



Vagy: akik méltó emléküket őrzik?



Akik adminisztratív eszközökkel tönkre tették az egészségügyet, lezüllesztették a magyar oktatást, a szociális rendszert, tudatos genocídiumot hajtva ezzel végre.



Vagy: akik ezeket a feladatokat kiemelten fontosnak tartják?



Akik pártolják, a drog liberalizációt, a másságot minden vonatkozásban. Antiszemitizmussal, fasizmussal, újnáci, stb. kifejezésekkel bélyegzik meg mindazokat, akik másképp gondolkodnak, mint ahogy az ő érdekeik megkívánják.



Vagy: akik ezekben a kérdésekben erkölcsi alapállásból és felelősséggel gondolkodnak?





Akik tele vannak korrupciós ügyekkel.



Vagy: akik küzdenek a korrupció ellen?





Akik eladnának minden nemzeti vagyonunkat, amit még tudnak. Szülőföldünket és vízkészleteinket.

Akik főpolgármesterének 4 és fél ciklusa, 5 tatárjárással felér.



Vagy: akik felül vizsgálnák a rabló privatizációt, és a felelősöket felelősségre vonnák?

Akik azt akarják, hogy Magyarország, a föld és kincsei a magyaroké maradjon?





El kell mennünk választani, mert kötelességünk. Akkor is, ha nem értünk egyet, hogy EU-tagállamok vagyunk. Minden szavazat számít. Felelősök vagyunk mi is az ország sorsáért. Szavazatainkkal azt kellene elérni, hogy a jobbak, a magyar érdekekért küzdők győzzenek. S reménykednünk kell abban, hogy számítógépes programmal nem győzhetik le a magyar érdekeket felvállalókat.



Hogy nem ismétlődhet meg a 2002-s számítógépes csalás.



Ma már nincs jobb és baloldal hagyományos értelemben. Csak a hazánkért, a nemzet érdekeiért munkálkodók, és a haza elárulásán, a szülőföld és kincseinek eladásán, népének megnyomorításán, elpusztításán tevékenykedők vannak.



Petőfi kérdése újra aktuális, s az országgyűlési választásokkor még aktuálisabb lesz.



Rabok legyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, Válasszatok!



Hogy Magyarország a magyaroké, gyermekeinké, unokáinké maradhasson.







Orbán Éva





Szent László Király Alapítvány

A Szellemi és Erkölcsi Megújulásért

Az Alapítvány támogatható:

OTP 11701004-20221067

Forrás: Orbán Éva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.