Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Helló
  2009-06-04 16:25:33, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szia, Helló  
Képviselőfánk
  2009-06-04 16:22:17, csütörtök
 
 





Hozzávalók:


Tészta : 22.5 dkg liszt 22.5 dkg zsír 2, 25 dl víz 6 tojás 1 dkg porcukor, csipet só A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Utána folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. Forró 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni mert akkor összeesik a tészta. Sárga krém : 2 zacskó vaniliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony. 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz.


A tésztákat tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.



A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihűlt akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Görögsaláta
  2009-06-04 16:19:41, csütörtök
 
  Hozzávalók:

15 deka feta sajt

6-8 darab koktélparadicsom

fél kígyóuborka

egy fej saláta egyharmada

3 szál újhagyma

3 gerezd fokhagyma
olívaolaj, balzsamecet, só



Elkészítés:

A fetát kis kockákra vágom, és meglocsolom frissen facsart citromlével. A fokhagymát megtisztítom, és fokhagymanyomóval 8logikusan) kb. fél deci olajba nyomom.



A zöldségeket megtisztítom, és falatnyi darabokra (kocka, negyed, csík, karika...) vágom. Egy edénybe teszem legalulra a salátát, erre az uborkát, majd a hagymát és a paradicsomot. Nagyon enyhén megsózom.


A tetejére szórom a fetakockákat, majd rálocsolom a fokhagymás olajat és a balzsamecetet.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Kelkáposzta
  2009-06-04 16:13:25, csütörtök
 
 



A káposztát, a "szegények gyógyszerét" a rómaiak daganatos betegségek gyógyítására használták. Tartalmaz C- és B3-vitaminokat, folsavat, kalciumot, káliumot, vasat, valamint kénvegyületeket. A káposztafajták közül (fejes káposzta, vörös káposzta, kelkáposzta) a sötétzöld kelkáposzta a leggazdagabb jótékony anyagokban, a felsorolt tápanyagokon kívül még A-vitamint is tartalmaz. A káposzta antioxidáns, energiaszint növelő és rákmegelőző hatású. 100 g fejes káposztában 24 kcal, vörös káposztában 19 kcal, kelkáposztában pedig 25 kcal van.
 
 
0 komment , kategória:  Zöldség,gyümölcs,fűszernövény  
Fekete és fehér bors
  2009-06-04 16:09:20, csütörtök
 
 



A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak őrölve van az üzletekben. A fekete szemes borsot általában levesek, párolt húsok ízesítésére használjuk. Az őrölt fekete borsból csak csipetnyit teszünk a mártásokba, húsételekbe, levesekbe, főleg azokba, amelyeknek sötétebb a színe. A szemes fehér borsot jobbára savanyúságokba rakjuk, az őrölt fehér borssal viszont azokat a mártásokat, ételeket ízesítjük, amelyeknek világossárga a színe, mert ezeket a sötét színű őrölt bors szürkéssé tenné. A Cayenne bors színe vöröses, íze csípős, ezért csak egy késhegynyi kerülhet azokba az ételekbe, amelyek a különleges, csípős zamatot igénylik.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógy és füszernövény  
Fokhagyma
  2009-06-04 16:07:47, csütörtök
 
 



A fokhagyma antibakteriális hatású, tudományos úton először Louis Pasteur bizonyította be 1858-ban. Az allicin nevű kénvegyület, amely a fokhagyma szétzúzásakor szabadul fel, csökkenti a koleszterinszintet. A fokhagyma távol tartja a szúnyogokat: sokan tapasztalják, ha nyaralás előtt két hétig fokhagymát fogyasztanak a vérszívók elkerülik őket. B6- vitamint, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat, cinket, bioflavinoidokat, glukokinint, gyantát, fitohormonokat, illóolajokat tartalmaz. Gyógyhatása: alvadásgátló, hurut elleni, antioxidáns, fertőtlenítő, nyálkaoldó, méregtelenítő hatású. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet és a vímpírokat is távol tartja! 3 kcalt tartalmaz egy átlagos méretű gerezd.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógy és füszernövény  
Csillogó szivecskék
  2009-06-04 14:23:54, csütörtök
 
 


























































 
 
0 komment , kategória:  Glitterek  
Csillogó szivecskék
  2009-06-04 14:17:57, csütörtök
 
 


























































 
 
0 komment , kategória:  Glitterek  
Csillogós virágok
  2009-06-04 13:59:49, csütörtök
 
 























 
 
0 komment , kategória:  Virág  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 1421 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 108
  • e Hét: 1476
  • e Hónap: 9130
  • e Év: 143805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.