Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Morvai: az antimagyar zsidók i
  2009-06-04 21:38:42, csütörtök
 
  2009-06-04. 16:20
Morvai: az antimagyar zsidók inkább a metélt farkincájukkal játszadozzanak a gyalázásunk helyett - szerintünk is

Itt az újabb cionista botrány: a fideszes és más színű zsidók által hetek óta a legaljasabb módon támadott és rágalmazott Morvai Krisztina őszintén megírta egy Jordán-pozitív példánynak, mivel kellene foglalkoznia ahelyett, hogy gyalázkodásban élje ki az ószövetségi dühöngésre való belső késztetést.
A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek, máris vigyázzba áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket, és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat! - fogalmazott Morvai, az Orbánék által jelentett áljobboldal hason csúszásához szokott hébereink pedig mérhetetlenül fel vannak háborodva, hogy valaki vissza mer szólni nekik a gyarmaton, sértegetni ugyanis csak és kizárólag nekik szabad. (A zsidó sajtó azt persze elhallgatja, hogy mivel sikerült kihúzni a gyufát a Jobbik tűzrőlpattant, de egyébként mindig udvarias listavezetőjénél.)
Alább az ATV cikke eredeti formájában (helyesírási hibáival együtt), csak mert olyan jólesik izraelita sopánkodást olvasni, s azt is érdekes megfigyelni, hogyan lesznek az áskálódó zsidó férgekből mindig "magyarságukra büszke", jó hazafiak, amint valaki figyelmeztetni bátorkodik őket, hogy eddig, és ne tovább.
Morvai: Metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett
A Jobbik EP listavezetője obszcén üzenetet küldött az amerikai magyar zsidóknak.
Úgy tűnik a magyarországi Európa Parlamenti választási kampány immár a távoli Egyesült Államokban is tombol. A Mazsihisz.hu-t Barát Gábor tájékoztatta a következő esetről. A fiatalember több mint tíz éve él az Egyesület Államokban, ahol egy sikeres cégnél dolgozik vezető beosztásban, elmondása alapján mindig is büszke volt, s mai napig is büszke magyarságára.
A magát büszke magyar zsidónak valló férfi évek óta levelező tagja az Egyesült Államokban működő, a Fodor András ELTE nyugalmazott docense alapította - a szó klasszikus értelmében vett konzervatív értékrendeket valló - Deák Ferenc Polgári Internetes Levelező Körnek.
Ennek a levelező körnek a nyílt listájára - ám Barát Gábornak címezve - küldte el az obszcén stílusú, nyíltan antiszemita levelét, Morvai Krisztina a Jobbik Európai Parlamenti választások listavezetője.
Szó szerint idézzük Morvai Krisztina a levelező körnek intézett levelét:
"Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett.
A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat!
Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina"
A "professzor asszony" szavait a levelező kör tagjai is mély megdöbbenéssel fogadták. Jeszenszky Géza, hazánk korábbi Külügyminisztere, a levelezőkörhöz intézett levelében az ügy kapcsán a következő véleményét fogalmazta meg: "Elképesztő ez a hang, ez a stílus, méltatlan a magyar hagyományokhoz és egy nőhöz. Minden tisztességes magyar ember csak elítélheti ezt a megszólalást."
Fodor András a Deák kör vezetője nyílt levelet intézett a Jobbik-hoz, amelyben kérte, hogy határolódjanak el Morvai Krisztina kijelentéseitől, illetve Morvai kérjen bocsánatot leveléért. Nemcsak Morvai Krisztina nem kért bocsánatot a történtekért, de a Jobbik sem határolódott el.
Morvai Krisztina dühödt vagdalkozásai ellen - aki egyébként az ELTE Jogtudományi Karának docense - már több magyarországi civil szervezet is felemelte hangját többek között egy 2008 novemberében tett nyilatkozata miatt, amelyben "az ősi magyar virtus" nevében lényegében kitessékeli Magyarországról a magyar állampolgárok tízezreit.
Mint az atv.hu korábban beszámolt róla, Hudecz Ferenc, az ELTE rektora, az ELTE hallgatói, oktatói és munkatársai nevében elhatárolódott a Morvai Krisztina által megfogalmazott gondolatoktól.
Morvai Krisztina nem cáfolta, hogy tőle származna az obszcén tartalmú levél, az MTI kérdésére csütörtöki sajtótájékoztatója után azt mondta: "nem szeretnék megnyitni egy olyan kört, hogy én mostantól kezdve a magánlevelezéseimről beszámolok. (...) Rengeteg gyalázkodást kapok folyamatosan, (...) ezekre én nem válaszolok. Úgy gondolom, kell hogy megmaradjon egy olyan szférája az életemnek, amiről én nem tartozom elszámolással" - tette hozzá. Barát szerint azonban a levelezés emberek százai előtt jelenik meg.


Alább pedig a Mazsihisz eredeti híradása, melyet a magukat büszke magyarnak valló zsidrákok csodás helyesírása miatt mutatunk - az Egyesült Államok nevét például sehogy sem sikerül leírni, de hát - mint tudjuk - nem is ez a lényeg.


http://kuruc.info/r/6/41584/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizetésképtelenné vált Hiller
  2009-06-04 21:36:55, csütörtök
 
  2009-06-04. 10:08

Fizetésképtelenné vált Hiller haver


Gyakorlatilag fizetésképtelenné vált a Hiller István vezette oktatási tárca a minisztérium költségvetését érintő sorozatos zárolások miatt - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a helyzet addig romlott, hogy már a hallgatók után járó képzési normatívát sem tudják kifizetni, és több felsőoktatási intézmény csak létszámleépítéssel képes fennmaradását biztosítani.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a lapnak elismerte, hogy jelenleg képtelen kifizetni az általa finanszírozott intézményeknek és szervezeteknek a támogatási szerződésben garantált összeget. Az elvonás tényét az egyetemi vezetőket tömörítő Magyar Rektori Konferencia is megerősítette - olvasható a Magyar Nemzetben.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán észrevette: "valamit" ro
  2009-06-04 21:31:04, csütörtök
 
 


2009-06-04. 10:44

Orbán észrevette: "valamit" rosszul csinálnak - de folytatják

Orbán Viktor a Magyar Rádiónak nyilatkozva arról beszélt, hogy a mérsékelt erőknek nem szabad kétségbe esniük, ha azt látják, hogy a "szélsőségesek előretörnek".
A szélsőjobboldal erősödése azonban azt jelzi, hogy a néppárt valamit rosszul csinál - tette hozzá.
"Egy demokráciában, ha a szélsőségesek előre törnek, az azt jelenti, hogy a többiek, a néppártiak valamit rosszul csinálnak" - mondta Orbán Viktor (csak az nem derül ki, mitől néppártiak a nem jobbikosok). Meg kell érteni, mi annak az oka, és világossá kell tenni, hogy nem az a politika jelent megoldást a bajokra, amit a szélsőségesek kínálnak, hanem az, amit a Fidesz - mondott ellent saját magának a valamit nagyon rosszul csináló álellenzéki párt elnöke.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/41559/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézőpont: a Fidesz legfontosab
  2009-06-04 21:27:37, csütörtök
 
  2009-06-04. 18:05

Nézőpont: a Fidesz legfontosabb politikai ellenfelévé léphet elő a Jobbik


Saját szavazóinak mozgósítása érdekében végül minden párt elismerte, hogy van belpolitikai tétje az EP-választásnak - s ezt valószínűsítik az európai példák is. A magyar választók többsége úgy gondolja: az MSZP veresége esetén Bajnai Gordonnak le kell vonnia a következtetéseket. Ám a vasárnapi eredmények a többi párt esetében is meghatározhatják a következő egy év politikai stratégiáját - olvasható a Nézőpont Intézet elemzésében.
A megkérdezettek 57 százaléka szerint Bajnainak le kell mondania, ha az MSZP elveszti az EP-választást - a Nézőpont Intézet legfrissebb, június 2-3. között zajlott 1000 fős, reprezentatív országos közvélemény-kutatása szerint. Ezzel szemben a választók csupán 35 százaléka gondolja, hogy a kormányfőnek a szocialisták vereségének hatására is maradnia kellene, 8 százalék pedig nem tudta eldönteni a kérdést. Különösen a 30-44 évesek és a vidéken élők gondolják úgy jelentős arányban, hogy Bajnainak távoznia kell a kormány éléről abban az esetben, ha az MSZP vereséget szenved a június 7-i EP-választáson.
Az eredmények alapján várható, hogy jelentős ,,értelmezési csata" alakul ki majd arról, mi számít vereségnek vagy ,,relatív" győzelemnek. Ha azok kerülnek többségbe, akik szerint az MSZP a lehetőségeihez képest alulteljesített, a Bajnai Gordon mögötti szükségkoalíció is meginoghat. Az előrehozott választások esélye továbbra is magas: a megkérdezettek 58 százaléka választotta ezt a lehetőséget, s csak 33 százalékuk állt ki a kormányzati ciklus kitöltése mellett. Szili Katalinnak és az általa kezdeményezett ,,kiértékelő" értekezletnek fontos szerepe lesz az MSZP Bajnaihoz és az előrehozott választásokhoz való viszonyának meghatározásában. A Pécsett vereséget szenvedett házelnök - aki ezért már előre a pártot tette felelőssé - nyilatkozatai az EP-választások után különösen fontosak lesznek.
A hibák elkerülésére koncentrál a Fidesz
Az EP-választásnak nem csak az MSZP-re lesz hatása. A Fidesz valószínűleg el kívánja kerülni a 2004-es EP-győzelmét követő hibákat, amikor sokan a parlamenti sikert is készpénznek vették. A párt előtt álló kihívások mindegyike - a kevésbé elkötelezett választók megtartása, a kormányzóképes arculat erősítése, önmagának a radikálisoktól való megkülönböztetése - mind azt ösztönözhetik, hogy a Fidesz egy jelentős győzelem után is a kockázatkerülésre építse politikai stratégiáját. A baloldali pártokban a várható vereséget követő bizonytalanság és erjedés önmagában is kedvező pozícióban tartja a Fideszt, melynek elsősorban immár a választási felkészüléssel kell foglalkoznia.
Az elmúlt fél év időközi választásain rendszeresen harmadikként befutó Jobbik magasra tette a lécet azzal, hogy hónapok óta biztos befutóként kommunikál. Ha egy váratlanul magas részvétel mellett, a radikálisok esetleg mégsem jutnak ki Brüsszelbe, teljesítményük akár 4,9 százalékos eredmény esetén is jelentős kudarcként lesz értékelhető. Ha azonban igazolódnak a közvélemény-kutatások, s a Jobbik valóban mandátumot szerez, akkor a következő egy évben a korábbinál is nagyobb média-érdeklődésre számíthat, és az összeomló szocialistákkal szemben a Fidesz legfontosabb politikai ellenfelévé léphet elő.
Az MDF kiüti az SZDSZ-t?
A parlamenti kis pártok számára ugyanakkor ,,a lét a tét". Ha sem az MDF, sem az SZDSZ nem jut be az Európai Parlamentbe, jelentőségük és versenyképességük a politikai piacon drámaian leértékelődik. Egészen más lehet a helyzet, ha legalább egyikük mandátumot szerez. Amennyiben az MDF-nek sikerül átlépnie az 5 százalékos küszöböt, az megerősítheti Dávid Ibolya pozícióját, és legitimálhatja MSZP-hez húzó politikáját is. Az MDF-nek így lehetősége nyílna, hogy lezárja belső vitáit, és a következő egy évben felépítse ,,a kapitalista párt" imázsát. Ebben a törekvésében előnyt jelentene, ha az SZDSZ kiesne az EP-ből: a demokrata fórum így megnyerné a csatát, melyet az elmúlt hónapokban Bokros Lajos ,,leszerződtetésével" a nagyvárosi, liberális választókért folytatott. Ez a fejlemény egyben az SZDSZ parlamentbe jutásának esélyét is minimálisra csökkentené.

(MNO nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örüljünk: a Bajnai-kormány héb
  2009-06-04 21:23:23, csütörtök
 
  Örüljünk: a Bajnai-kormány héber nyelven is csalogatja hazánkba az izraeli "turistákat"

http://szentkoronaradio.com/jacks-corner/2009_05_21_oruljunk-a-bajnai-kormany-heb er-nyelven-is-csalogatja-hazankba-az-izraeli-tu

Az új portál már is népszerű Izraelben - az első hozzászóló a buzibárok felsorolását hiányolta.
Jack Corn, cs, 2009/05/21 - 18:30

Az új portál már is népszerű Izraelben - az első hozzászóló a buzibárok felsorolását hiányolta.

A Magyar Turizmus Rt. kezelésében található oldal célja, hogy tovább növelje a magyarországi szélsőségesektől, a nyilasoktól, a fasisztáktól és a szünet nélkül lobogó antiszemitizmustól rettegő izraeli "turisták" számát, népszerűsítse a magyar zsidó értékeket, a kóser ételeket kínáló zsidó éttermeket, a zsinagógákat és az egyéb zsidó vonatkozású műemlékeket, és felkeltse a zsidókban a hazánkban űzhető hagyományos és extrém sportok iránti érdeklődést.

Jellemző módon, a nem túl igényesre sikerült portált bemutató izraeli cikk után a legelső zsidó hozzászóló a budapesti buzibárok felsorolását hiányolta, a második pedig annak örült, hogy Budapest ma már nem csak a buzik, hanem a pornográfia európai fővárosa is.

The Official Website of the Hungarian National Tourist Office in Israel

(Jack Corn - Szent Korona Rádió)




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézőpont Intézet: Az EP-válasz
  2009-06-04 21:18:08, csütörtök
 
  Nézőpont Intézet: Az EP-választás tétje - ha veszít az MSZP, Bajnainak le kell mondania
nezopontintezet.hu 2009. június 4. 16:51 gondola

Saját szavazóinak mozgósítása érdekében végül minden párt elismerte, hogy van belpolitikai tétje az EP-választásnak - s ezt valószínűsítik az európai példák is. A magyar választók többsége úgy gondolja: az MSZP veresége esetén Bajnai Gordonnak le kell mondania.

Bajnai sorsa

A megkérdezettek 57 százaléka szerint Bajnainak le kell mondania, ha az MSZP elveszti az EP-választást - a Nézőpont Intézet legfrissebb, június 2-3. között zajlott 1000 fős, reprezentatív országos közvélemény-kutatása szerint. Ezzel szemben a választók csupán 35 százaléka gondolja, hogy a kormányfőnek a szocialisták vereségének hatására is maradnia kellene, 8 százalék pedig nem tudta eldönteni a kérdést. Különösen a 30-44 évesek és a vidéken élők gondolják úgy jelentős arányban, hogy Bajnainak távoznia kell a kormány éléről abban az esetben, ha az MSZP vereséget szenved a június 7-i EP-választáson.

Az eredmények alapján várható, hogy jelentős "értelmezési csata" alakul ki majd arról, mi számít vereségnek vagy "relatív" győzelemnek. Ha azok kerülnek többségbe, akik szerint az MSZP a lehetőségeihez képest alulteljesített, a Bajnai Gordon mögötti szükségkoalíció is meginoghat. Az előrehozott választások esélye továbbra is magas: a megkérdezettek 58 százaléka választotta ezt a lehetőséget, s csak 33 százalékuk állt ki a kormányzati ciklus kitöltése mellett. Szili Katalinnak és az általa kezdeményezett "kiértékelő" értekezletnek fontos szerepe lesz az MSZP Bajnaihoz és az előrehozott választásokhoz való viszonyának meghatározásában. A Pécsett vereséget szenvedett házelnök - aki ezért már előre a pártot tette felelőssé - nyilatkozatai az EP-választások után különösen fontosak lesznek.

Következmények a többi pártnál

Az EP-választásnak nem csak az MSZP-re lesz hatása. A Fidesz valószínűleg el kívánja kerülni a 2004-es EP-győzelmét követő hibákat, amikor sokan a parlamenti sikert is készpénznek vették. A párt előtt álló kihívások mindegyike - a kevésbé elkötelezett választók megtartása, a kormányzóképes arculat erősítése, önmagának a radikálisoktól való megkülönböztetése - mind azt ösztönözhetik, hogy a Fidesz egy jelentős győzelem után is a kockázatkerülésre építse politikai stratégiáját. A baloldali pártokban a várható vereséget követő bizonytalanság és erjedés önmagában is kedvező pozícióban tartja a Fideszt, melynek elsősorban immár a választási felkészüléssel kell foglalkoznia.

Az elmúlt fél év időközi választásain rendszeresen harmadikként befutó Jobbik magasra tette a lécet azzal, hogy hónapok óta biztos befutóként kommunikál. Ha egy váratlanul magas részvétel mellett, a radikálisok esetleg mégsem jutnak ki Brüsszelbe, teljesítményük akár 4,9 százalékos eredmény esetén is jelentős kudarcként lesz értékelhető. Ha azonban igazolódnak a közvélemény-kutatások, s a Jobbik valóban mandátumot szerez, akkor a következő egy évben a korábbinál is nagyobb média-érdeklődésre számíthat, és az összeomló szocialistákkal szemben a Fidesz legfontosabb politikai ellenfelévé léphet elő.

A parlamenti kispártok számára ugyanakkor "a lét a tét". Ha sem az MDF, sem az SZDSZ nem jut be az Európai Parlamentbe, jelentőségük és versenyképességük a politikai piacon drámaian leértékelődik. Egészen más lehet a helyzet, ha legalább egyikük mandátumot szerez. Amennyiben az MDF-nek sikerül átlépnie az 5 százalékos küszöböt, az megerősítheti Dávid Ibolya pozícióját, és legitimálhatja középutas politikáját is. Az MDF-nek így lehetősége nyílna, hogy lezárja belső vitáit, és a következő egy évben felépítse "a kapitalista párt" imázsát. Ebben a törekvésében előnyt jelentene, ha az SZDSZ kiesne az EP-ből: a demokrata fórum így megnyerné a csatát, melyet az elmúlt hónapokban Bokros Lajos "leszerződtetésével" a nagyvárosi, liberális választókért folytatott. Ez a fejlemény egyben az SZDSZ parlamentbe jutásának esélyét is minimálisra csökkentené.

Belpolitikai tét a többi tagállamban

Magyarország nem az egyetlen EU-tagállam, ahol komoly belpolitikai tétje van az EP-választásnak. Legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a Gordon Brown vezette brit kabinet bukik bele az EP-választásokon elszenvedett vereségbe. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a kormányzó Munkáspárt 17-18 százalékon áll, amivel a harmadik erővé gyengült. Brown népszerűségét tovább tépázza az egyre több kormánytagot érintő költségtérítési botrány, aminek következtében már saját pártján belül is többségben vannak a leváltását követelő hangok. David Cameron konzervatív pártelnök be is jelentette: az EP-választás után az ellenzéki párt kampányt indít a minél hamarabb megtartandó választásért. A közvélemény támogatását már maga mögött tudhatja: a britek közel kétharmada támogatja ezt a megoldást.

Portugáliában közvetett módon bukhat bele a szocialista kormány az EP-választásokba: nagyban ronthatja a Sócrates-kormány győzelmi esélyeit az ősszel tartott parlamenti választásokon, ha a jobbközép ellenzék a hétvégén - a legfrissebb felmérésekkel összhangban - utoléri az eddig magabiztosan vezető baloldalt. Ebben az esetben az eddig magát alternatíva nélküliként pozicionáló szocialista kormánynak reálisan kellene számolnia egy szeptemberi kormányváltással.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Börtönbe! - TOP 50
  2009-06-04 21:15:21, csütörtök
 
 

Börtönbe! - TOP 50


http://szentkoronaradio.com/jacks-corner/bortonbe

Állítsuk össze a kormányváltás után felelősségre vonandó személyek listáját. Várjuk az olvasók javaslatait, szavazatait.

Jack Corn, sze, 2009/06/03 - 11:02


Szép látvány, nem igaz?Szép látvány, nem igaz?

Az elkövetkezendő kormányváltás után a megnyugváshoz és az újjáépítés elkezdéséhez vezető út egyik elmaradhatatlan állomása lesz a privatizációs szerződések pártérdekektől független felülvizsgálata.

Az élvezet fokozódik...Az élvezet fokozódik...Továbbá azoknak a politikai vagy gazdasági életben ma is aktív, ill. taktikai vagy egyéb okokból már visszavonult személyeknek a szigorú vagyonvizsgálata és bíróság előtti felelősségre vonása, akik részt vettek a 2002 után bekövetkezett politikai, gazdasági és erkölcsi országpusztításban, a fővárosi és vidéki ingatlanpanamákban, a nagy közfelháborodást kiváltó körmendi gyerekgyilkosság és a cigányok által elkövetett bűncselekmények fajpolitikai okokból történő eltussolásában és bármilyen módon részt vettek az utóbbi évek nyílt rendőrterrorjában.

Orbán Viktor, a tityitotyi Bajnait és a sehonnai bábkormányát követő új kabinet valószínű vezetője pünkösdi nyilatkozata szerint hazánkban az elszámoltatás ügyében mind a népakarat, mind pedig az erkölcsi alap már régen rendelkezésre áll, csak kell hozzá egy választási győzelem, hogy a magyar választópolgárok olyan kormányt válasszanak, amelyik ennek a mélyről feltörő óriási elszámoltatási és felelősségre vonási igénynek eleget tud tenni. "Én készen állok rá [a felelőségre vonások elindítására] és várom, hogy megszülessen a választópolgárok döntése" - jelentette ki a fiatal demokraták első embere.
Egy rossz ember kis helyen is...Egy rossz ember kis helyen is...
A Fidesz vezérkara érzi, hogy a számtalan eddigi, szándékosan hatástalan narancsos fenyegetőzés és ultimátumos, kivonulásos, kordonbontásos, vekkeres pótcselekvés után a Fidesz szavazók egyre növekvő hányada már nem hisz az újabb és újabb orbános-fideszes ígéreteknek és a politikai-gazdasági bűnözők elszámoltatását már régen követelő, de a kulisszák mögött megbújó realitásokat még nem nagyon ismerő Vona Gábor és a Jobbik Magyarországért Mozgalom felé húz.

Ezért most, az EU-s választások küszöbén és az azt követő országgyűlési választások előtt hirtelen Orbán is elkezdett ezen a hangszeren játszani - kérdés, hogy a Jobbik programjából az elszámoltatást átkopírozó, és a Jobbikot ezáltal is gyengíteni szándékozó legújabb Orbán ígéretnek mennyi hitelt adnak a jobb memóriájú választók.
BörtöntangóBörtöntangó
Ezt a listát nem a fideszes vezérkar, hanem Önök írják a "készen álló" Orbán Viktornak. Majd meglátjuk, hogy az átlag ember által összeállított szerény 50 fős listából hány név fog megvalósulni a sorsdöntő szavazásokat valahogy mindig elbukó, de a csalásokért reklamálni és a szocialista-liberális kormányokat engedély nélkül megbuktatni nem merő Orbán vezette új Fidesz kormány ideje alatt.

A listán szereplő nevek sorrendje és a rájuk érkezett szavazatok száma a Jack's Corner rovatban követhető lesz. Emlékeztetőül álljon itt néhány számításba jöhető név, nem fontossági sorrendben:
Gyurcsány Ferenc
Kuncze Gábor
Szilvásy György
Draskovics Tibor
Horváth Ágnes
Gergényi Péter
Kóka János
Bene László
Bencze József
Tóth Gábor
Gusztos Péter
Bajnai Gordon
Boldvai László
Kapolyi László
Hiller István
Veres János
Lendvai Ildikó
Karl Imre
Wekler Ferenc
Pető Iván
Horn Gábor
Kiss Péter
Solt Pál
Kovács László
Eörsi Mátyás
Baja Ferenc
Szekeres Imre
Juhász Ferenc
Magyar Bálint
Laborc Sándor
Lomnici Zoltán
Leisztinger Tamás
Demszky Gábor

Várjuk a neveket, a hozzászólásokat, javaslatokat és a szavazatokat cikkünk hozzászólásai közé.

(Jack Corn - Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány szakértő utódja csőd
  2009-06-04 21:10:33, csütörtök
 
  Gyurcsány szakértő utódja csőddel riogat
2009-06-04 19:20 hírTV

Csőddel riogat az átmeneti kormány - eredetileg válságkezelésre vállalkozott - miniszterelnöke. Gyurcsány Ferenc utóda, Bajnai Gordon több megyei napilapnak is azt nyilatkozta: összeomlana a költségvetés, ha az ellenzék beváltaná ígéreteit az egyes kormányzati intézkedések visszavonásáról.

A szocialista kormányfő szerint javult az ország gazdasági helyzete, ám ez törékeny eredmény - lesznek még hullámvölgyek. Arra a kérdésre, hogy mire számít egy európai parlamenti választási kudarc után, Bajnai Gordon azt mondta: nem lát okot arra, hogy az MSZP vagy az SZDSZ kihátráljon mögüle, éppen akkor, amikor munkájuk első eredményei már látszanak.

Megvannak Simor százmilliói

Nem szegényedett el egyik évről a másikra a Magyar Nemzeti Bank elnöke, csak Ciprusra vándorolt a vagyonnyilatkozataiból hiányzó több százmillió forint.

A Magyar Nemzet és a Heti Világgazdaság cikke után a jegybank sajtóosztálya elismerte, hogy a korábban 2000 milliárd forintos megszorításokat sürgető Simor András a külföldi vagyonkezelő által kezelt megtakarításait nem a magyarországi, hanem a kedvezőbb adózású ciprusi cégében helyezte el.

A magyarázkodó közleményt azután adták ki, hogy a lapok összehasonlították a jegybankelnök különböző vagyonnyilatkozatait, és megállapították, hogy 2006 és 2007 között 800 millió forintnak nyoma veszett.

2006-ban Simor András - a Deloitte vezéreként - 923 milliós megtakarítással rendelkezett, ami 2007-re 67 millióra, 2008-ra pedig 80 millióra apadt. A több mint 800 millió forint mozgását Simor András nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban, amire egyébként a törvény szerint nem is lett volna köteles.

A jegybank közleménye arról nem szól, hogy a 20 százalékos kamatadó bevezetésének volt-e szerepe a megtakarítások Ciprusra vitelében. A közterhet 2006 szeptemberétől vezette be a Gyurcsány-kormány, a befektetési jegyeket ezért augusztus 31-ig érdemes volt visszaváltani. A jegybanki közlemény arra se tér ki, hogy a százmilliós megtakarításokat melyik országban kezelte a külföldi vagyonkezelő.

Sem a kormányt, sem a liberálisokat nem érdekli

A kormány amely a Magyar Nemzeti Bank elnökét jelöli, nem foglalkozik a jegybankelnök ciprusi cégével. Simor András jegybankelnök és Bajnai Gordon miniszterelnök offshore ügyei az SZDSZ-t is hidegen hagyják. Horn Gábor szerint politikai handabandázás egy "normális piacgazdaság" egyetlen elemét üldözni.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai: a Jobbikot azok hozták
  2009-06-04 20:50:55, csütörtök
 
  Morvai: a Jobbikot azok hozták létre, akiknek elegük volt az elmúlt 20 évből


A Jobbikot az emberek hozták létre, azok, akiknek elegük volt abból a húsz évből, ami az ország mögött van - mondta Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti (EP) listavezetője a Jobbik országos kampányzáró gyűlésén, trianoni megemlékezésén csütörtökön Budapesten. Vona Gábor, a Jobbik elnöke a rendezvényen úgy fogalmazott, pártja mindent meg fog tenni azért, hogy Bajnai Gordonnal véget érjen egy sötét és átkozott korszak. "Bezárjuk előttük a nemzet templomának kapuját, az Országgyűlés kapuját, de kinyitjuk előttük a börtönök kapuját, ahová valók" - mondta. Szerinte a Jobbik programja nem a társadalomra jelent veszélyt, hanem a pártokra, akik szétlopták az országot az elmúlt húsz évben.


http://www.gondola.hu/hirek/101797
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy-Magyarország emléke a kol
  2009-06-04 20:39:24, csütörtök
 
  Nagy-Magyarország emléke a kollektív nemzeti identitás része
2009-06-04 13:13 barikád.hu

Akárhányszor egy Európa térkép kerül a szemem elé, legyen az domborzati, vagy pusztán csak az országokat és annak határait jelölő kartográfiai ábrázolás, ha Magyarországra tekintek, nem azokkal a határokkal látom, amelyekkel manapság rendelkezik és ahogy a jelenlegi térképeken szerepel, hanem azokkal a határokkal, amelyekkel dédapáim idejében létezett.

Hiába vagyok a csonka Magyarország szülötte, a szívemben továbbra is él az egykori Nagy-Magyarország emléke. Lehet, hogy a térképeken másképp szerepel, Én mégis látom az alakját, egykori határait! Bár nem éltem akkor, hiszem, hogy Nagy-Magyarország emléke, a minden magyarban szunnyadó kollektív nemzeti identitás része. Aki ezt nem érzi, akiben ez nem ébred fel, abban talán nincs is meg, mert beszélhet bármilyen nyelvet, ha a szíve idegen!

Nem tudhatom milyen érzés lehetett Nagy-Magyarországon élni, nem tudhatom milyen lehetett megélni 1920. június 4-ét, nem tudhatom mit érezhetett, mit érezhet a mai napig egy határon túlra szorult magyar, de egy valamit tudok, 89 évvel ezelőttig létezett egy ország, amely minden magyarnak hazája volt és amelyet egy tollvonással töröltek le a térképről. Szétszakították a magyarságot, megcsonkították Magyarországot! Ezt pedig a létező legnagyobb igazságtalanságnak érzem a népünkkel szemben!

1920. június 4-én történelmi gyalázat született Trianonban. Megvádoltak és elítéltek egy népet, amely az Osztrák-Magyar Monarchia alattvalójaként tett eleget háborús kötelezettségeinek. Nem a magyar nép választotta a háborús utat, nem önös hatalmi érdekekből kifolyólag ragadott fegyvert, hanem a Habsburg trón iránti hűsége miatt, amely végül megpecsételte sorsát.

Trianon nem egy békeszerződés, hanem egy koncepciós per helyszíne volt. Lehet azon vitatkozni, hogy milyen célok és törekvések vezérelték Európa I. világháborús nagyhatalmait, de egy valami tény marad: Trianonban Magyarországot büntették meg a legkeményebben, a legigazságtalanabbul, annak ellenére, hogy semmilyen érdek nem fűzte a háború kirobbantásához.

Trianon óta 89 év telt el. Nem tudom milyen sors vár ránk, nem tudom milyen jövő előtt állunk, de látom és tapasztalom, hogy valami kezd felébredni, tudatosulni az emberekben. Egy érzés, amelyet hosszú éveken át eltitkoltak, elfojtottak magukban, mert bűnnek bélyegezték meg a hazugok és a nemzet árulói. A magyarságtudat hosszú ideig volt a politikai cenzúra áldozata, de most, leszakítva bilincseit, újjászületőben van és ezzel párhuzamosan Trianon fájó emléke is újra felsejlik az emberek szívében. A XX. század történelme a magyarság számára Trianonnal kezdődött, amely meghatározta az elkövetkező évtizedekre az egész nemzet sorsát és a mai napig érezteti hatását. Trianont nem lehet kitörölni a magyar történelemből, a magyar emlékezetből! Nem lehet elfelejteni, hogy a magyarság egy része a trianoni határokon kívül rekedt, gyakran kitéve megaláztatásnak, illetve politikai, kulturális elnyomásnak azon a földön, amely egykoron Magyarországhoz tartozott. Bár a szívemben mindig is élni fog, nem tudom, hogy lesz e még valaha is újra Nagy-Magyarország, ám a jövő egyik elsődleges feladatának, kihívásának a magyar lakta területek visszaszerzéséért indított politikai és kulturális küzdelmet tartom, amelyről nem mondhatunk le!

Szeretném, ha minden magyar ember emlékezne 1920. június 4.-re, a napra, mikor igazságtalanul szétszakították, megcsonkították Magyarországot! Legyen ez a nap az emlékezés, a nemzeti gyász ideje, ugyanakkor töltsön el mindnyájunkat küldetéstudattal, hogy a trianoni határokon felülemelkedve, egy kulturálisan egységes, minden magyarnak otthont adó hazát teremthessünk a jövőben, leküzdve a múlt árnyait!

Nótin Tamás

Ellenkultura.info - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.