Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Túléltük
  2009-06-08 07:05:50, hétfő
 
  Ezt a választást is túléltük, engemet semmi meglepetés nem ért. Talán csak a részvételi arány, hisz én negyven százalékot gondoltam. Az is kevés.
Tegnap keveset ültem gép előtt, a kertet gyomláltam, főztem is. Egybe sütöttem egy darab tarját, fedő alatt sokáig pároltam, locsolgattam majd a végén levettem a fedőt és fokhagymával kínálgattam.
A leve egy részét már korábban felfőztem barnamártásnak. (Német barnamártás port kevertem bele.) Krumpligombócot főztem ki hozzá. (Ezt dobozból, Németországban vettem a port, finom lett.).
Leves előző napi borsóleves volt.
A húsból még mára is maradt.
Aztán Tomival kimentünk Máriakálnokra, a kegytemplomot fotózta le belülről a Szél-járásba.
Aztán vártam az EP eredményeket.
Ma korrektúrázok, s igyekszem elküldeni a folyóiratot a héten a nyomdába.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tárkonyos raguleves kapros túr
  2009-06-08 06:59:34, hétfő
 
  Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal

Hozzávalók: fél fej vöröshagyma, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg gyökér, 40 dkg sertéshús, só, bors, majoránna, 2 evőkanál liszt, 1 csokor apróra vágott tárkony.

Tálaláshoz: citromkarika, esetleg tejföl.

Túrógaluskához: 10 dkg tehéntúró, 1 db tojás, 10 dkg liszt, só, kapor, zsemlemorzsa



Elkészítése: A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst. Ezeket félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk.

Elkészítjük a túrógaluskát: 10 dkg áttört tehéntúrót, 1 tojással, 10 dkg liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük.


Olvastam a neten ezt a receptet, majd kipróbálom. Szeretem a tárkonyos dolgokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 277 db bejegyzés
Összes: 3562 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 610
  • e Hét: 7367
  • e Hónap: 9374
  • e Év: 54347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.