Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Jó hír: nincs 200 ezer + 1 bu
  2009-06-09 21:26:56, kedd
 
 

Jó hír: nincs 200 ezer + 1 buzi zsidó drogos pedofil cigány-bűnöző

* Publicisztika

Vagy, ha vannak is ennyien, csak 62 419-et tudott közülük szavazásra mozgósítani a szélsőséges, magyargyűlölő, cionista parazita söpredék pártja... (Az LMP-vel összeállva azért még átléphetik a küszöböt legközelebb..)

Ha úgy tetszik, ez, a számunkra is megnyugtató hozadéka a választási komédiának. Sőt, ma már "ciki"-nek számít rájuk szavazni, vagy közösséget vállalni a "magukfajtákkal".. A sok lógó orrú, gondterhelt tekintetű, pökhendi zsidó látványa sem tölti el szomorúsággal a nemzeti oldal tagjait. Ha másban nem is, de ebben a tekintetben most minden bizonnyal párt és szervezet szimpátiától függetlenül egységesek vagyunk ,,magunkfajták".

Természetesen, attól nem félnek a patkány-hatalom birtokosai, hogy a Jobbik az akármilyen jó választási eredményeivel komolyan veszélyeztetni tudja a Status Quo-t. (Számunkra még az sem egyértelmű, hogy valóban akarja...) Többször elmondtuk és elmondjuk még a jövőben is: a zsidó rendszert, az általuk kitalált és biztosított módszerekkel és színtéren - szemben a sajtójukkal is - nem lehet legyőzni. Ha a radikális párt tovább erősödne, a külső cion-parancs nyomán a többiek nagykoalícióval akadályoznák meg kormányra kerülésüket. Ezzel az ellenség is tisztában van, nem ezért aggódnak. Attól rettegnek, hogy a több százezresre duzzadt radikális táboron belül hány ezer újabb gárdista, tettrekész aktivista, mozgalmi ember stb. áll csatasorba a rendőrség végrehajtó állományának egy jelentős részének a szimpátiájától kísérve. (A rendőrség, mint tudjuk, nem honvédség, és nem lehet fölszámolni teljesen.) Ez az, amit a legrosszabb rémálmukként igyekeztek megakadályozni, és ez az, ami mára kézzelfogható valósággá válik.
http://jovonk.info/2009/06/08/jo-hir-nincs-200-ezer-1-buzi-zsido-drogos-pedofil-c igany-bunozo

Sorsdöntő és nem veszélytelen időszak előtt állunk. A végóráit élő rendszer, a hatalom birtokosai és kiszolgálóik, fölmérve a folyamatokat és a várható, számukra súlyosan hátrányos következményeket, mindent egy lapra föltéve drasztikus lépésekre szánhatják el magukat. Most még ehhez megvannak az erőforrásaik... A nemzeti oldalnak és az ellenállásnak ezzel számolnia kell. Egy idő előtt kirobbant konfliktusnak beláthatatlan, végzetes következményei lehetnek. Ennek elkerülésére félre kell tenni az egyéni, szervezet és csoport érdekeket és vezetői ambíciókat. Csak egy egységes és fegyelmezett, pártérdektől mentes Népmozgalom tud megfelelni a jövőbeli kihívásoknak.

Nyitrai Frigyes - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező: Morvai a Mokkában
  2009-06-09 21:21:09, kedd
 
  Kötelező: Morvai a Mokkában

2009.06.08.-20:49:42
Mostantól a Jobbik egyre gyakrabban fog szerepelni a médiában - az országromboló banda nagy bánatára.

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=11766
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt forintért adott túl Pécs a
  2009-06-09 21:12:29, kedd
 
  Öt forintért adott túl Pécs a város buszain?

2009.06.09.-10:52:54
Darabonként öt forintért adta el autóbuszait a Pécsi Közlekedési Zrt. (PK Zrt.) egy egymillió forint jegyzett tőkéjű cégnek.

Az adásvétel összegét senki sem erősítette meg, az biztos azonban, hogy az üzlet megköttetett az egykoron a város több milliárd forintos tulajdonát képező buszokra.

Ha igaz, hogy darabonként öt forintért adta el a PK Zrt. az autóbuszait egy, többek közt a pécsi közlekedési társaság tulajdonában álló cégnek, a PK Busrent Kft.-nek, és azt még utána vissza is bérli attól, az akár a hűtlen kezelés alapos gyanúját is felveti. A Dunántúli Napló több forrásból is így értesült. Habár magát az ügyletet, azaz hogy ma már egyetlen busz sincs a PK Zrt. tulajdonában, a megyei internetes oldalnak mind a Pécs Holding vezérigazgatója, mind a Mecsekbusz Kft. egyik tulajdonosa is megerősítette, azt viszont most sem lehet tudni, igaz-e, hogy papíron öt forintért adták volna el az 500 ezer forinttól több tízmillió forintig terjedő értékű buszokat.

Jáhn Péter a Mecsekbusz képviseletében csupán annyit mondott, hogy konkrét dolgokról az üggyel kapcsolatban csak később hajlandó nyilatkozni, a rendkívüli felügyelőbizottsági ülés után. Annyit azonban kijelentett, hogy jogilag minden teljesen tiszta az ügylettel kapcsolatban, amely a város érdekeit, sőt hosszútávú érdekeit szolgálja.

(bama.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csath Magdolna: közeleg az áll
  2009-06-09 21:05:47, kedd
 
  Csath Magdolna: közeleg az államcsőd
2009. június 9. 15:45:31

Megindult a belső piac szűkülése, ezt jelzi a friss GDP-adat is - állítja Csath Magdolna. A közgazdász szerint bebizonyosodik, hogy a megszorítások a gödör alján tartják Magyarországot. Ha ez így megy tovább, ismét szembetalálhatjuk magunkat az államcsőd rémével. Ha megvalósul Bajnaiék újabb százmilliárdos szigora, sokaknak fog majd fájni, a jelenleginél is jobban.

A GDP csökkenése, a magyar mezőgazdaság lejtmenete azt jelzi, hogy immár a hazai, belső fogyasztással is súlyos probléma van - reagált a kedden közzétett GDP-adatokra Csath Magdolna. A közgazdász szerint immár megindult a hazai piac szűkülése, a gazdaság problémáinak kezelése helyett alkalmazott erőteljes megszorítások negatív hatásai jönnek elő. Csökken a lakosság fogyasztása, lejtmenetbe került a hazai cégek teljesítménye is. Megszorításokkal nem lehet kilábalni a bajból, nem lehet a gazdaságot teljesítményre ösztönözni - hívta fel a figyelmet Csath. A hazai vásárlóerő szűkülésével kapcsolatosan megjegyezte, hogy ,,az emberek már az élelmiszerek vásárlásakor is elkezdtek spórolni".

A közgazdász szerint ,,ki kellene már végre szállni ebből a mókuskerékből, különben egyszerűen leáll a magyar gazdaság". Nem zárta ki az államcsőd lehetőségét sem, ha nem indul meg a gazdasági növekedés ösztönzése.

Ez a kurzus ennyit tud?

Köztudott, hogy Bajnaiék kegyetlen megszorításokkal próbálják meg egyensúlyba hozni a költségvetést, ebben ösztönzi őket az IMF figyelő tekintete is. Mint a Magyar Nemzet kedden megírta, újabb megszorítások várhatók, amennyiben nem teljesülnek a költségvetés bevételei, amelyekkel kapcsolatban már sokkal több a kérdőjel, mint a biztosra vehető előrejelzés. Ott tátong a büdzsén egy körülbelül százmilliárdos lyuk, amelyet be kell tömni. Ezzel kapcsolatban Csat Magdolna elmondta, hogy ennek a kormánynak ,,a kreativitása csak abban nyilvánul meg, hogy hogyan lehet az emberektől, a szociális ellátórendszerekből minél több pénzt elvenni", míg azzal senki sem foglalkozik, hogy a kormányzat működését a gazdaságélénkítés mellett hogyan is lehetne ésszerűbbé tenni. ,,Minek van a gazdasági miniszert?" - tette fel a kérdést.

A professzor asszony szerint még az eddigieknél is nehezebb időszak elé néznek a családok, az iskolák, a kórházak, s bizonyára nem ússzák meg a további kivéreztetést a szociális ellátórendszerek sem. Ismert: a családtámogatási rendszer is komoly sebet kapott Bajnaiék műtőasztalán. Csath szavai szerint a külföldi cégeknek adott adókedvezmények összege megközelíti az ezermilliárdos összeget is; azon kellene gondolkodni, hogy ezeket a kedvezményeket miképpen lehetne szűkíteni, s ,,ezzel pillanatok alatt megoldódna a százmilliárd forint kérdése is".
(MNO)

Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyűlölet hangja - a jobbold
  2009-06-09 21:04:08, kedd
 
 
A gyűlölet hangja - a jobboldali lakáj média tollából
2009. június 9. 14:37:43

Van egy jobboldalinak mondott, de fideszes portál, ahol fórum is üzemel. Sokat jártam ide fórumozni, mert alternatív hangok is lehettek, a jobboldali palettán. Ez jó néhány hónapja megszűnt. Azóta mindenki idióta és szemét, aki a jobbikot pozitívan meri látni, láttatni.



A portál bekapcsolódott abba a nemtelen és aljas rágalomhadjáratba, amit a jobbik-Morvai páros ellen folytattak a kampány alatt és a mai látogatásomkor látom, hogy utána is. Azon a színvonalon, amit - én csak így hívom a hetilapot, pedig indulásától kb. 10 éven keresztül előfizetője voltam - deMOCSOKrata hozott a jobboldalon szokásba, a maga ferdítéseivel, féligazságaival és hazugságaival.



Egy dolog nagyon látszik, ha az emberfia odafigyel: a FIDESZ nagyon beszart - már elnézést a vulgáris kifejezésért - a Jobbiktól és a térnyerésétől. Idézhetném a nagy keverőt: "Ezt elkúrtuk, de nagyon..." A FIDESZ is, és most kezd rájönni. A Jobbik hasonlóan fiatalos megközelítésben tárgyalja a vidéki embereknek - ez most nem sértés és lekicsinylés - az ő szintjükön a saját problémájukat és még megoldást is mutat nekik.



Ezért kaptak olyan magas támogatottságot azokon a helyeken, ahol pl. nem lehet a ház előtti bejáron/feljáron nyitva hagyott ajtóval vagy lehúzott ablakokkal személyautót kint hagyni, mint ahogyan 2007-ben láttam a Szombathely-Kőszeg közötti falvakban. (Akkor és ott úgy éreztem magam, mint 1986-ban Salzburgban, amikor a belvárosban sétáltunk és egy nyitott terepjáróban a ülésen volt a sluszkulcs, a brifkó és minden más. Senkinek nem jutott eszébe, hogy elvegye.)



Manapság ilyet vidéken nem lehet megtenni, de városon sem, mert mindig akad olyan, aki még a lezárt kocsiból is kirámol. Ezekre a problémákra adnak választ a jobbikosok a vidéknek. Ezek a fiatalok megtanulták, hogyan kell az emberekkel beszélni, hogyan és mit kell nekik üzenni, és az emberek megértik az üzenetet. Látják, hogy a mostani "harmadik erő", nem a betelepült és "kitudja honnan" irányított politikai erő. Őket nem képezte a Soros és alapítványa Angliában, az Ő gyermeküket nem kellett kimenteni Kaliforniából diplomata útlevéllel, nem a Tom Lantos finanszírozza a gyermekek Amerikai tanulását valamint nem a tesó akarja felvásárolni Magyarországot.



Ezek a "tacskók" létrehozták a Jobbik Magyarországért Mozgalmat a keresztény elvek mentén rendeződve még valamikor 2000 környékén az egyetemeken. Saját maguk építették fel a saját rendszerüket. És itt kell csendben megjegyezni, hogy nem a FIDESZ, nem az MSZP, sem nem PUTYIN pénzeli őket, hanem a támogatók.



Olyan a FIDESZ-ből kiábrándult vállalkozók, akik hisznek az elképzeléseiknek és azok az emberek - saját szememmel láttam egy Jobbik rendezvényen, hogy egy idős néni ment oda hozzájuk és 100000 forintot adott nekik támogatásként a megtakarított pénzecskéjéből - akik változást szeretnének az országban, akik azt szeretnék, hogy végre megint magyarnak érezhessék magukat és magyarként élhessék meg magyarságukat. Akiknek fontos az ország és a nemzet boldogulása, nem elsődleges cél az előzőek kifosztása, lerablása.



Visszatérve a kiinduló mondathoz, ami a címben van: akik kiszolgálják - elvtelenül és a haszon reményében - a FIDESZT, semmivel sem különbek a komcsiknál és liberális-kozmopolitáknál. Mondhatja magáról, hogy keresztény vagyok, templomba járok, nem lesz attól különb. Csak hasonlít a Semjén féle KDNP-hez, akiknek a kereszténységét az a tény annulálja le, hogy a Szentírással ellentétesen nyilatkoznak meg némi politikai haszon és szavazatszerzés érdekében.



Szumma szummárom: mindenkinek a maga lelkiismeretével kell elszámolnia, hogy az Isten, a haza és a család érdekében tevékenykedik-e. Mindháromból a legfontosabb az első.



Purgator
http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=A_gyulolet _hangja___a_jobboldali_lakaj_media_tollabol_58082
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hódító úton a fasizmus az olas
  2009-06-09 20:07:51, kedd
 
  2009-06-09. 16:54
Hódító úton a fasizmus az olasz fiatalok körében


Középiskolások és egyetemisták körében hódít az új fasiszta divat. Közösségi élményt nyújt, és hozzá ideológiát: nosztalgiát a Mussolini-korszak iránt, továbbá erőszak-kultuszt. Elvben tilos volna, s talán ez benne a legvonzóbb.
,,A harmadik évezred fasisztáinak nevezik magukat. Ősi értékekre hivatkoznak, és az erőszak kultuszát gyakorolják. Rómából kiindulva híveket toboroznak egész Olaszországban" - mutatja be Gianluca Di Feo az Espressóban az új szélsőjobboldali mozgalmat abból az alkalomból, hogy egy évi munkával elkészült egy fotós és egy író könyve a Pound Házról és népéről.
Ezra Pound, a neves amerikai költő a század nagy angol íróinak felfedezői közé tartozott, de saját költői munkássága is korszakalkotó volt. A húszas évek Olaszországában Mussolini hívéül szegődött. A háború utolsó szakaszában a fasiszta olasz rádióban az Egyesült Államok ellen szónokolt, és 1945-ben csak az mentette meg a börtöntől, hogy elmebetegnek nyilvánították. Az ő nevét viseli az a római épület, amelyet egy szélsőjobboldali csoport foglalt el és tett egy mozgalom központjává. A Pound Ház honlapjáról megtudhatjuk, hogy a szimpatizánsok tucatnyi ingatlant foglaltak el Rómában és más városokban, s ezek közül három a házfoglalók lakóhelyéül is szolgál, köztük maga a központ. Könyvesboltokból, helyi egyesületekből és kocsmákból azonban egész országos hálózat szövődött és fedezhető fel a honlapon.
A mozgalom Ezra Pound nyomán harcot hirdet az uzsorának nevezett kamat ellen, ellenfélnek nevezi a globális tőkét, önköltségi áron adatna lakást a polgároknak, és közben a fasizmus hagyományát kívánja folytatni.
A könyvben tagjai és vezetői egyaránt fasisztának nevezik magukat, és úgy gondolják, hogy ez olyasvalami, ami kívül áll a jobboldal és a baloldal fogalmán. A fényképek közül az Espresso újságírója azt találja a legjellemzőbbnek, amelyen a félkatonai kiképzésben részesülő férfiak kéttucat fős alakulata látható többé-kevésbé katonás sorokban. A legmélyebb benyomást mégis egy másik kép tette rá: ezen fiatal lányok láthatók, amint átszellemülten, de egyúttal vidáman lendítik karjukat a fasiszta köszöntésre. Di Feo úgy látja, hogy ebben a mozgalomban a szereplők közösségre találnak, és úgy érezhetik, hogy tesznek valamit a társadalmi igazságtalanságok ellen. Vagyis olyan politikai elkötelezettségre nyújt terepet a fasiszta mozgalom, ,,amelyről a szétesőben lévő baloldal már régen lemondott". Nem véletlen, hogy a fasisztáknak a gimnáziumokban és az egyetemeken is sikerül híveket toborozniuk. És közben olyan körzetekben is aktívak, olyan rétegeket is igyekeznek megnyerni, amelyek a baloldal hagyományos tartalékai voltak: sikerrel tevékenykednek a külvárosokban, továbbá a hajléktalanok, a szegénységbe lecsúszók és az idősek között.
A szerző egymás után idézi a könyvben megszólaló fiatalokat, akik lelkesen beszélnek a fasizmus szépségeiről, majd felteszi a kérdést: ,,Hát nem tiltotta meg Olaszországban a törvény a fasiszta párt újraszervezését?"

(Antidogma)


http://kuruc.info/r/4/41819/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diktál a gyarmattartó: vagyona
  2009-06-09 20:05:36, kedd
 
  2009-06-09. 18:37
Diktál a gyarmattartó: vagyonadó kell, adót csökkenteni tilos


Nem akart menekülési útvonalat hagyni a gyarmattartók pénzügyi hadi egysége, az IMF és az Unió sem. Igaz, a szocionisták is örömmel írtak alá azt a szerződést, mely ide juttatta hazánkat. Ha megszegjük a megállapodást, akkor eleshetünk a mentőcsomagnak nevezett, ám minket valójában kamatrabszolgaságba süllyesztő kölcsöntől. Minden bizonnyal mi ez utóbbival járnánk jobban, hisz az IMF kedvéért jön a vagyonadó, ami ha a polgároknál marad, s ezáltal a magyar gazdaság vérkeringésébe kerülne bele többet hozhatna a konyhánkra, mint az IMF ,,mentőcsomagja". A parlamenti egypárt újabb magyarellenes intézkedésének az eredménye. Jobbikot a Parlamentbe!
A vagyonadó kivetését a szerződés májusi módosításában rögzítették. A dokumentum kijelöli azt is, hogy milyen mértékben csökkenthetők az élőmunkaterhek. Mint arról korábban beszámoltunk, a hitelszerződés módosítására akkor került sor, mikor kiderült, hogy Magyarország nem fogja tudni tartani a korábban tervezett 3 százalékos költségvetési hiánycélt. A módosítást a tárgyalásokon minden fél elfogadta, de hivatalosan csak később hagyja jóvá az unió és a Valutalap.
A szerződés szerint a vagyonadónak értékarányosnak kell lennie, és központilag kell beszedni, de szól a megállapodás a szuperbruttósítás bevezetéséről, az öt százalékos áfaemelésről és arról is, hogy a kormány csak adóátrendezést hajthat végre, adócsökkentést nem - írja az Index.
A parlamentnek, amely délelőtt kezdte meg a 2010-es adótörvények általános vitáját, nem sok mozgástere maradt érdemi változásokra. Az egyik ellenzéki szakpolitikus meg is jegyezte, a kabinet bebiztosította magát, amikor a vagyonadó elfogadásához kötötte a tételes egészségügyi hozzájárulás eltörlését.

(Hír tv nyomán)


http://kuruc.info/r/26/41826/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a Jobbik érdeke az előreh
  2009-06-09 20:01:11, kedd
 
  Csak a Jobbik érdeke az előrehozott választás
2009. június 9. 11:24

Az EP-választással az SZDSZ került a legnehezebb helyzetbe: ha kilépnek a kormány mögül, az előrehozott választással a párt ellehetetlenülne, ha viszont kitartanak, nem kerülhetik el a politikai menekülés látszatát. Az MSZP addig maradna kormányon, amíg csak lehet, és a Fidesznek is időre van szüksége, hogy tompítsa a Jobbik sikerét. Morvaiék az egyedüliek, akiknek igazán érdekük az előrehozott választás.
A vasárnapi választás legnagyobb vesztese az SZDSZ. Azon túl, hogy a liberálisoknak 1990 óta most először nem sikerült átlépniük a küszöböt, a nagyvárosi, magasan képzett választói szegmensért folytatott küzdelemben két kispárt (MDF, LMP) is sikeresebbnek bizonyult náluk - hangsúlyozta Böszörményi Nagy Gergely.



A Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint szükségszerű, hogy az SZDSZ-ben intenzív kiútkeresés kezdődik, hiszen az EP-kudarc a következő országgyűlési választásra tekintve is csökkentette a párt esélyeit. ,,A legfontosabb kérdés azonban nem a pártelnök személye, hanem a kormányhoz fűződő viszony lesz. Hiába mond le posztjáról Fodor Gábor - ha utódja változatlan feltételekkel, a nyilvánosság számára nehezen követhető alkufolyamatok mentén támogatja tovább Bajnai Gordon kabinetjét, úgy aligha sikerülhet 'újramárkázni' a pártot" - véli az elemző.

Az SZDSZ (és az MSZP) viszonya a Bajnai-kormányhoz Gyulai Attila szerint is egyelőre kiszámíthatatlan, de az biztos, hogy a kormány stabilitását gyengíteni fogja a két pártban induló vita a stratégiakeresésről. ,,Az SZDSZ-en belül több forgatókönyv merül majd fel a következő hetekben, de a szakadást nyilván igyekeznek elkerülni, mert az a megszűnés üzenetét hordozná, vagyis kiterjesztené az EP-választás kudarcát a teljes pártstratégiára. Az SZDSZ viszont igyekszik majd elszigetelt döntésként kezelni, és az országgyűlési erőviszonyoktól megkülönböztetni a vasárnapi szavazást" - véli a Political Capital elemzője.

Az adótörvényeknél dőlhet el minden

A kormány stabilitását kikezdheti a vereség, ezzel kapcsolatban jelenleg kiszámíthatatlan, hogy miként fog reagálni a szocialista és az SZDSZ-frakció - áll Juhász Attila, a Political Capital igazgatóhelyettesének elemzésében is. Az igazság pillanata a június 23-i adótörvényekről szóló szavazás lesz. Ha az adótörvényeket nem fogadja el a parlamenti többség, akkor a kormány megbukik.

Nehéz helyzetben az SZDSZ

Az SZDSZ az előrehozott választásokkal ugyanolyan viszonyban van, mint az elmúlt hónapokban: ha kezdeményezik az Országgyűlés feloszlatását, az figyelmet biztosít a pártnak, de az EP-kampányban éppen az látszott, hogy a pártnak nincsen a szavazók számára fontos mondanivalója - emelte ki Gyulai.
Böszörményi Nagy Gergely is hasonló véleményen van: szerinte, ha az SZDSZ végleg kizárja az előrehozott választások támogatását, az a materiális érdekektől vezérelt időhúzás, a politikai menekülés alig cáfolható látszatát keltheti.

Gyulai Attila, a Political Capital elemzője szerint az SZDSZ-en belüli irányok azért nem láthatóak még, mert nem biztos, hogy ebben a helyzetben a Fodor Gáborral szembenálló tábor érdekelt a vezetés azonnali átvételében. ,,Az SZDSZ helyzetét nehezíteni fogja, hogy erősödik az önmagáról beszélő párt képe, ami viszont nem hat majd pozitívan az egykori és meglévő szavazókra" - hangsúlyozta a szakértő.

Az MSZP ki akarja még húzni

Böszörményi Nagy Gergely szerint az MSZP számára az EP-választás egy új, váratlan tanulsággal is szolgált, mivel cáfolta azt a vélekedést, hogy a Jobbik csak a Fidesz szavazóbázisára jelenthet veszélyt.

,,A szocialisták által mindeddig őrzött fellegvárakban (Ózdtól Miskolcon át Nyíregyházáig és Szentesig) a Jobbik még országos eredményét is meghaladó sikert könyvelhetett el. Mivel ezeken a településeken a Fidesz is növelni tudta támogatóinak számát, biztosra vehető, hogy a Jobbik a kiábrándult szocialista választók közül is sokakat állított maga mellé" - mondta a szakértő az FN-nek. Ennek tudatában az MSZP valószínűleg a korábbiaknál is jobban tart egy parlamenti választástól, s a következő hónapokban mindent megtesz majd annak elkerülésére.

A Fidesznek sem jó az előrehozott választás?

Az előrehozott választásokkal kapcsolatos helyzet átrendeződött: a Jobbiknak egyértelműen kedvező lenne, a Fidesz viszont lehet, hogy inkább kivárna, hátha gyengíthető a Jobbik a 2010-ig hátralévő időben - véli Gyulai Attila.

Szól viszont érv a Fidesz számára is az előrehozott választások mellett: ennek elmaradása éppen a Fideszt túl gyengének és eszköztelennek mutató radikális retorikát erősítheti fel, az elhúzódó, instabil kormányzati időszakból pedig a kormányellenes Jobbik profitálhat politikailag leginkább.

minden megváltozott

A Political Capital EP-választást elemző írása szerint a pártrendszert átformálja a mostani választás, amennyiben a jobb és baloldal egyensúlyát jelentő két nagy párt, két kis párt modell jelenleg felbomlóban van, és az egész politikai rendszer erősen jobbra tolódni látszik, amit az jelez, hogy a Fidesz és a Jobbik együttvéve országosan több mint 70 százalékát szerezte meg a szavazatoknak, miközben az MSZP középpárttá zsugorodott. Ráadásul az eredmény meghatározza a pártok induló pozícióját és felforgatja a politikai erőviszonyokat a soron következő országgyűlési kampány előtt. Így például az SZDSZ jelenleg frakciót alkot az Országgyűlésben, de nem jutott az EP-be, az MDF bejutott, de jelenleg nincs frakciója, a Jobbik pedig erős ugyan, de jelenleg parlamenten kívüli párt.

http://www.fn.hu/belfold/20090609/csak_jobbik_erdeke/?hirlevelkatt=2009-06-09
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 4578
  • e Hónap: 8323
  • e Év: 161819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.