Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Gazdaállatvég
  2009-07-10 23:07:27, péntek
 
  Gazdaállatvég

2009-07-07 06:38:43

Az a sajátos konglomerátum, amelyet húsz éve MSZP néven ismerünk, kritikus ponthoz érkezett. Tizenöt éven át készséges gazdaállata volt a globális birodalom helytartó parazitájának, az SZDSZ-nek. Annak pusztulása most új kihívás a gazdaállatnak is.

A helyzet lényegének megértéséhez azonban mélyebbre kell hatolnunk. Az MSZP valójában nem politikai párt, hanem számos párt bonyolult koalíciójaként működő nagyvállalat, amelynek fő célja, hogy a megszerezhető uralmi javak minél nagyobb hányadát koncentrálja. Egyfajta politikaipari holding tehát. Ezt a szerveződést két törésvonal szabdalja fel, legalább négy fő párt üzemel benne, számos kisebbel egyetemben. Az egyik törésvonal a nemzethez mint közösséghez való viszony, a másik a tőke-munka dimenzióban leírható értékválasztás, amit szociális dimenziónak nevezhetnénk. Ezek a törésvonalak ugyan négy kombinációt tesznek lehetővé, de a valóságban az uralmi szerveződés három analitikusan elkülöníthető alakzatot hozott létre.

A két pólust képviselő belső párt egyike a Pozsgay népének maradékából álló nemzeti-szociális párt. Ez a kedvező induló pozícióit hamar elveszítette, képviselőit kiszorították, megfélemlítették, korrumpálták, így ma igen rossz állapotban van, ám most új esély nyílhat előtte. Ezt látszik megerősíteni a Gazsó Ferenc által megjelenített nézetek gyors terjedése és növekvő publicitása. A másik pólust az SZDSZ belső pártja, az uralmi javak és pozíciók monopoltulajdonosa testesíti meg, amely mostanáig abszolút domináns státusban volt, ám futtatója, az SZDSZ pusztulásával a semmibe látszik hullani. Ez a párt éppen a fordítottja az előzőnek: nemzetietlen és antiszociális, vagyis szélsőséges globaloliberális erők alkotják. E pártok között helyezkedik el egy zavarosan összekeveredett történelmi törmelékkupacként két másik tömörülés. Az egyik hajlana ugyan a szociális dimenzió képviseletére, de megrettenve a nemzeti dimenzióval való összekapcsolódástól, kényszerű eklekticizmussal globaloszociális. A másik csoportot viszont azok alkotják, akik, bár érdekük alapján tőkepártiak, de a nemzeti dimenzió számukra éppen a multikkal szembeni pozíciók kiépítése érdekében nagyon is fontos volna. És hogy még teljesebb legyen a zűrzavar, ebben a közbülső sávban még két pragmatikus párt is helyet foglal: a volt kádárista uralmi elit maradványaiból és a hozzájuk szocializálódott fiatalabbakból álló (akik hamis realizmusukkal - Bibó után - bármilyen kollaboráns berendezkedést elüzemeltetnek, ha ez az uralmi pozíciójukat garantálja), illetve a különböző kvalitású és tőkeerejű gyakorlatias rablólovagokból álló martalóc had, amely persze a nyugatias demokrácia elkerülhetetlenül oligarchizálódó tömegpártjaira a világon mindenütt rátelepül.

E "pártok" között az idők folyamán újabb és újabb konfliktusmezők képződtek, de mindig működtek azok az érdekegyeztető mechanizmusok is, amelyek, többnyire hamis kompromisszumokkal ugyan, de valahogy elrendezték a súrlódásokat. Ám most az elmúlt húsz év messze legnagyobb erejű kihívása éri ezt az egyeztető gépezetet. Az eddigi "főpárt", a belső SZDSZ összeomlani látszik - hisz mind többeknek válik nyilvánvalóvá, hogy éppen az SZDSZ mellett való végső kitartás fordítja szembe az MSZP-vel a végletekig kifosztott és csalódott választói tömegeket. A most minden fronton beinduló MSZP-s belső háború kimenetele ma még megjósolhatatlan. Legfeljebb a bizonytalan körvonalú jövő forgatókönyvei vázolhatók fel.

Az egyik lehetőség, hogy a belső SZDSZ előremenekül, és az új, "emberarcú" SZDSZ-t próbálja felépíteni az összeomló MSZP helyén, megértetve a berzenkedő többiekkel, hogy a birodalom rövid időn belül úgyis eltiporja a leendő Fidesz-kormány nemzet-újjáépítő kísérletét, és a bukás után nagy szükség lesz egy jól kipróbált, de megújult globalo-liberokrata politikai erőre. A másik elképzelhető változat, hogy az eredeti tömegbázis visszaszerzésének reményében éppen ellenkező, vagyis markáns nép-nemzeti szociális fordulat megy végbe az MSZP-ben a belső SZDSZ felszámolásával vagy radikális visszaszorításával. Ez esetben a Fidesznek egy valószínűleg hárompárti parlamentben egy baloldali nemzeti-szociális MSZP-vel és egy jobboldali nemzeti-szociális Jobbikkal kellene megtalálnia a nemzet-újjáépítés ésszerű kompromisszumait. Persze e két szélső forgatókönyv közötti térben még számos más kombináció is elképzelhető. Akárhogyan lesz is, az biztos, hogy egy SZDSZ nélküli új politikai rendszerben megnyílik a lehetőség az eddig elképzelhetetlen nemzetstratégiák és együttműködési formák előtt is.

Bogár László

A cikk eredetben: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=172638
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Ne féljetek!” 
  2009-07-10 23:03:21, péntek
 
  MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ! - HA TETSZIK, HA NEM!
2009. július 10. péntek, 22:51

Életkorom szerint nem vagyok igazán fiatal.


Már éltem a tömeggyilkos Kádár legvidámabb barakkjában, középiskolásként lelkesedtem a rendszerváltozásnak hitt kutyakomédiáért, és sorozatos csalódások közepette éltem meg a demokráciának hazudott pártállami cirkusz 20 esztendejét. Mégis néhány gondolatot engedjenek meg tőlem a fiatalabb korosztály szemszögéből, a Csonka-Magyarország jelenlegi helyzetéről.

Nem nyilatkozhatok minden fiatal nevében, csak a saját véleményemet írom le, mely nem biztos, hogy a fiatalok többségének a véleményével összhangba hozható, ezt csak remélni merem.

Aki kicsit is gondolkodik, és van némi rálátása a politikára, az előtt világos, hogy hazánkat egy erősen más vallású, idegen nép szemelte ki célországnak, megkezdte az elfoglalását, vagy legalábbis annak előkészületeit. Azok a kormányok, melyek az elmúlt húsz évben a nyakunkon ültek, kivétel nélkül ezt az idegen érdeket szolgálták! Ki többé, ki kevésbé, de egy húron pendültek. A Fidesz kormányzása alatt valami kis fény pislákolt, és úgy érezhettük, hogy közel az alagút vége, ám mára már kiderült, hogy az alagútból az erdőbe vezettek minket. Azóta már egy olyan embertelen korszakban élünk, amilyen talán sohasem volt ebben az országban. A liberális fertőtől gőzölgő, aberrált szörnyek az élet minden területét beszennyezték. A kilátástalanság miatti feszültségek a kötélidegzetűeket is próbára teszik. Az erőszakos bűncselekmények száma kiugróan magas. Különösen a cigányság köréből kerülnek ki azok az elkövetők, akik igen kegyetlen és rendkívül brutális bűncselekmények miatt kerülnek rács mögé. A félelem beköltözött az emberek szívébe, kiszorítva onnan Istent, aki maga a szeretet! Ezért gyűlölködnek az emberek egymással. Ezt a félelmet akarja erősíteni a hatalom a különböző nemzeti mozgalmak, szervezetek zaklatásával, vagy legutóbb már a betiltással. Ezt a félelmet akarták erősíteni 2006 októberében és legutóbb egy hete július 4-én, amikor a rendőrnek nevezett droidok ártatlan, békés tüntetőkre támadtak állatias brutalitással!

Mit ad Isten, a történelem ismétli önmagát. Annak idején Demszky tüntette ki a szemkilövető Gergényit a rendőrség ,,helytállásáért", most pedig a libatolvaj és többszörös gyilkos Bajnai adott oklevelet a Magyar Gárda és szimpatizánsai ellen hasonló brutalitással fellépő rendőrök parancsnokainak!

Ez már viszont egy új korszak kezdete! A hatalmaskodó, de bukott kormány és holdudvara, mint a sarokba szorított patkány próbál védekezni, ezért támad. Érzi már a vesztét. Érzi már, hogy egy új erő veszi át hamarosan Magyarország irányítását. Egy új, tiszta erő, amely már nem fél! Ez az erő egy szebb jövőt ígér! Ez az erő azt hirdeti, hogy Magyarország a magyaroké! Remélem, hogy végre tényleg az lesz!

Azonban ez nem egy párton fog múlni, hanem elsősorban rajtunk. A Szebb Jövőért ugyanis dolgozni kell! Mindenkinek és keményen!

Előttünk a szombat! Aki ott lesz a tüntetők között, bizonyára tisztában van vele, hogy a droidok most is ugyanolyan kegyetlen parancsot kapnak, mint egy hete! Ezt ne feledjük!



,,Ne féljetek!" ,,Az igazság szabaddá tesz!"



Ezekkel a krisztusi idézetekkel kívánok minden honfitársamnak kitartást és:



Szebb Jövőt!



v. Ifj. Fazekas László


http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=5 055:v-ifj-fazekas-laszlo--magyarorszag-a-magyaroke-ha-tetszik-ha-nem-&catid=4 1:publikaciok&Itemid=65
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tetsző rigmusokért is vern
  2009-07-10 22:55:00, péntek
 
  Nem tetsző rigmusokért is vernek a robotok
2009. július 10. 19:55
HunHír.Hu

Ezek megint bosszúhadjáratot folytatnak úgy, hogy nem volt alapja és előzménye. Fenyegetőznek, és csócsálják a szavakat.Minden olyan esetben fellépnek, írja a közleményük, ha a tüntetők viselkedése másokban félelmet vagy megbotránkozást kelt.

HunHír.Hu kommentár: Pár napja még bíztunk a jogállam halvány pislákolásában. Nem, ez már olyan kemény diktatúra, hogy Roth Manó szétvert urnafülkéje is örül az egykori lakos eszméinek és módszereinek feltámadása miatt.



Hozzászólás
ombre - 2009.07.10. 22:46
Nincs mese.
FEGYVERBE!


csúzlis - 2009.07.10. 21:58
Holnap színt vallhat a Tettrekész Rendőrszakszervezet is. Sok minden el fog dőlni, és utána nem lesz átállás..sem kegyelem.


esthajnal - 2009.07.10. 21:38
Lassan itt lesz az ideje, hogy megöljük őket. Ősszel ez a sok ellehetetlenített ember aki ma már egyik napról a másikra él ha elindul nincs az a rendőrnek mondott hatalom szolga aki megállítja. Kilátástalan a nyomor vidéken. Százból három nyalókának jól megy a többiek már már éheznek! Nagy a baj az országba.


etrukszlöwenmut - 2009.07.10. 21:12
Mozduljon az ország,nem lehet most fontosabb dolga senkinek sem.


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=21069
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az agymosás és médián kereszt
  2009-07-10 22:49:22, péntek
 
 
Az agymosás és médián keresztüli befolyásolás 23 eszköze
Hogy is próbálnak minket manipulálni?

hubatka, p, 2009/07/10 - 19:18


Az emberek véleménye és viselkedése könnyen irányítható. Azok, akik a tömegmédiát irányítják, évtizedenként, évente, vagy akár hetente változtatják az emberek gondolkodásának irányát.

Újabb és újabb popsztárok, trendek és hóbortok kerülnek színpadra és tűnnek el a süllyesztőben tengernyi elköltött pénzt és mocskot maguk mögött hagyva, melyet mi csak ,,popkultúra" néven ismerünk meg.

A lehetőség viszont most adott, hogy bárki irányítsa a világot és végre a farka csóválja a kulturális kutyát. Az alábbi kezelési útmutatóban ehhez olvashatunk instrukciókat. Egyszerű viselkedéstudományi eszközök ezek, melyek segítségével befolyásolható és kihasználható az emberek idegrendszere.


A 23 eszköz:

1. Az igazán hatékony agymosás kulcsa hogy, az emberek alapvető tudatát dolgozza meg. Alakítsd őket idegi szinten, hogy már maguktól igényeljék az ,,inputot" és végül már nevezzék azt önálló gondolkodásnak. Tedd képessé őket rá, hogy ne gondolkodjanak.

2. Korlátozd az öntudat és a józanész minden formáját. Pusztítsd az ösztönt és az intuíciót. Aktívan és megállás nélkül bátorítsd a külső tudatot. Minél több döntés tekintetében tedd az embereket az ,,inputtól" függővé.

3. Gyorsítsd a hírfolyamot, hogy az információ ritmusa összezavarjon és láthatóan változzon.

4. Szoktasd meg az emberekkel, hogy naponta több százezer ingerrel bombázzák őket. Tanítsd meg őket, hogy figyeljenek erre a folyamatra és nevezzék azt Valóságnak. Soha ne engedd, hogy azt kérdezzék mi a valóság.

5. A határok gondos meghúzása nagyon fontos. Tervezd meg, hogy mit akarsz elhitetni az emberekkel és biztosítsd, hogy minden, kezükbe adott válaszlehetőség az általad meghatározott keretek közt található és végül biztosan eredménnyel jár. Ezt hívják a Választás Illúziójának. ,,Ebéd előtt vagy után akarod felsöpörni a padlót?" Alkalmazd ezt a képletet a gazdasági rendszereknél, politikusoknál, hírek esetében, rivalizáló márkákra és a szórakoztatóiparban.

6. Törekedj a legkisebb közös nevezőre. Gondoskodj róla, hogy minden műsor 6 éves gyerekek érzelmi és intellektuális szintjén álló emberek számára kínáljon problémakezelő megoldást. Legyen az egész vicces és senki nem fog észrevenni semmit.

7. Tartsd az embereket passzivitásban. Ösztönözd a kanapén fetrengést, mint általános megoldást minden gondra.

8. Ne gondolkodtasd az embereket. Már így is van épp elég bajuk. Iktasd ki a véleményalkotás fáradságát számukra azzal, hogy készen adod a kezükbe, amit gondolniuk kell. Tedd mindezt tudat alatt, valószínűleg egyébként is túl ostobák a döntéshozatalhoz.

9. Gondoskodj róla, hogy ne legyen jelentéssel és céllal rendelkező történet az azonnali ingerek mögött. Amennyire csak lehet, kerüld az egyetemes témákat. A legnagyobb odafigyeléssel biztosíts mindenkit a felől, hogy semmilyen kulturális, társadalmi vagy globális vonatkozás nem ütközik a kényelem és a fogyasztás összefüggéseivel.

10. Soha ne ösztönözd a felelősségvállalást és véletlenül se sugalld, hogy az ember beleszólhat közös jövőjének alakulásába és az őt körülvevő valóság formálódásába.

11. Kizárólag csoportok által felügyelt egyéniségekre van szükség. Az ilyen ,,önálló individuumoknak" utat engedve a szabad választás erőteljes illúzióját keltheted.

12. Mutasd be szenzációsként és éljenezd a sekélyest.

13. Az információ csak icipici bájtokban közvetíts. Csinálj figyelemhiányból fakadó zavart. A televízió már néhány évtizede mutatja az utat ebbe az irányba.

14. A lényeg az ismétlés. Ismételd a fontos üzeneteket, amilyen gyakran csak lehet.

15. A lényeg az ismétlés.

16. Az ismétlés a lényeg.

17. Mindenáron kerüld a racionalitást. Az embereknek nincs szükségük logikára, hogy befogadják az információt. A hit érzelmi alapokon nyugszik. Ne feledd: HÁBORÚ = BÉKE.

18. Minden emlékezz: két féligazság adja össze a teljes igazságot.

19. Démonizáld az önálló tudás technológiájának minden formáját. Dobj be oylan szavakat, mint ,,kultusz" vagy ,,agymosás". Szoríts a lap szélére mindenkit, aki efféle dolgokkal foglalkozik.

20. Tartsd életben az öntudat régi modelljeit. Utalj az emberek állapotára a flegmatikus vagy heves vérmérsékletű jelzőkkel, a programozható és a szándékos szavak helyett.

21. Mindig irányítsd az emberek figyelmét arra, ami igazán számít. Minden erőddel hangsúlyozd mi a helytelen.

22. Folyamatosan add a Minden Rendben Van illúziót - és csak nagyon óvatosan sugalld a tömegnek, hogy a legrosszabb félelmük akármelyik pillanatban valóra válhat.

23. Tanítsd meg az embereknek, hogy mindenki az, amit gondol és érez. Erősítsd meg ezt az érzést azzal, hogy bánják a gondolataikat és bánják azt is, hogy bánják. Ne feledd: azonosítani, azonosítani, azonosítani - ez majd kiszélesíti a bennük lévő üres örvényt, melyet csak a vásárlás enyhíthet.

Ezen egyszerű irányelvekhez ragaszkodva bárki képes lehet arra, hogy egész társadalmakat hozzon létre, melyek véget vethetnének az éhezésnek bárhol a világon, mindössze túl önzőek, hogy érdekelje őket. Így lehet kialakítani szilárd meggyőződéses fogyasztói elméket olyan vásárlási szokásokkal, melyek ereje a logikát és az értelmet könnyedén félresöpri. Bárki lehet a média új arca. Sok szerencsét!

(BS - Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/kulfold/2009_07_10_az-agymosas-es-median-keresztuli-b efolyasolas-23-eszkoze
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adótörvények és létező szocial
  2009-07-10 22:45:34, péntek
 
  Adótörvények és létező szocialisták
2009-07-08 06:29:36


Miközben az adótörvények megszigorításán, a GYES és GYED eltörlésén továbbá a MÁV és az önkormányzatok megszorításán szorgoskodott a kormány, egyéb érdekességek is felmerültek. A szocialisták kongresszust tartottak, zártkörűen, ahol minden eddiginél jobban követendő baloldali politikát ígértek meg maguknak. Ezt a megkapó irányvonalat egy még megkapóbb kompromisszummal koronázták meg.

A ,,fiatalok" és az ,,öregek" egyezséget kötöttek, majd megosztják később egymás között is a hatalmat, ez pedig nagyon jó lesz, hiszen Hagyó és Botka elvtársak Ujhelyi és Mesterházy elvtársakkal együtt, Ficsor és Molnár elvtársakkal karöltve további lehetőségekhez jutnak. Azt ugyan nem érteni, hogy most miért lesz nekünk ettől jobb, de hát ez még nem is olyan nagy gond.

Meglehetősen nagy ricsajt csináltak a hétvégi gárdás tüntetésből is. A felelős baloldal védte a demokráciát, nagy, fekete, teknőspáncélba öltözött emberekkel, de olyan óvón védte, hogy miután az ellenfelei fenyegetőleg, félelemkeltőleg, demokráciaellenességkeltőleg és főleg fasizmuskeltőleg ültek lent a földön, jól lefújták könnygázzal, megbilincselték és leteperték őket, hogy tartós béke legyen.

A miniszterelnök közben nagy erőkkel válságkezelt szakértőien, hogy mindenki meg legyen nyugodva, erős, megbízható, szakértői kézben van az ország kormányrúdja, nem olyan hebehurgya megoldások vannak már, mint oly régen -, úgy nyolcvanöt napja.

Mindez olyan megnyugtató. A nem kettősmércés jogszolgáltatás és végrehajtás, és a szocialista békekórus a szakértőkkel. Ám kisebb árnyak felhőzik be a kormány és a szocialista párt felüdítő békéjének és megújult erejének láttán már épp kisimult homlokunkat.

Elsőképp Mrs. István Kocsis az, aki egy kisebb ráncot karcol rá. Mrs. István Kocsis az a személy, aki a Jadran Investments Ltd. hátterében megbúvik, és mintegy egymilliárdot stiklizett ki magának. Finoman, nőiesen, hiszen ennek a névnek nyilván semmi köze nincs ahhoz a perfekt gentlemanhez, Kocsis Istvánhoz, aki akkor éppen az MVM élén állott.

Szintén az MVM-nél és szintén a hótiszta Kocsis igazgatósága alatt történtek azok az érdekes megnyilvánulások, ahol mintegy 9 milliárd forintocska úszott ki a szintén hótiszta Szász András és a Power Investments International segítségével. Ez, legalábbis felveti annak alapos gyanúját, hogy tízmilliárd forint eltűnt a még mindig létező szocializmus egyik ékkövéből.

Hogy jelenleg a BKV élén állna ez a feddhetetlen ember? Ott is vannak más érdekességek, de most erről mellékesen csupán, milliárdos stikliken alul nem is érdemes már írni.

Azután újabb ráncok mélyülnek homlokunkon, ha már a buszokról van szó. A pécsi busztársaság még a szocialisták által legutóbb ügyesen kiprivatizált 49 százalékos részvénypakettje, meg a hozzá tartozó buszok is eltűntek, azazhogy egy máltai cég vásárolta meg (ezek a máltaiak már csak ilyenek, pécsi buszokat szoktak venni visszabéreltetési célból, a mediterrán szolidaritásérzés miatt). A máltai cég pedig olyan jó ajánlatot tett ismét, hogy a pécsi önkormányzati busztársaság vissza is bérli rögtön ezt a pár buszocskát. Közpénzért. Az ügy kipattanása pedig valahogy megint összefügg a szocialista jogfelfogással, csakhogy időközben fideszes lett a városvezető ott Pécsett, és belepökött ebbe a remek bizniszbe. Ez a jogfelfogás azért mégiscsak 2,2 milliárd elsíbolásával volt egyenlő. Most épp futnak a pénz után, és ha elkapni is sikerül a Málta felé röpülő bankócskákat, akkor a jobboldali polgármester nyugodtan felszállhat a vármegyeházára, ő lesz ugyanis az, aki a szoci pénzszivattyú egyik első csapját elzárja.

Mindez eddig tizenkettő milliárdocska forintocska (tizenkettő ezermillió forint, vagyis ezer átlagember tízévi átlagnettója).

Felhőződik viszont tovább a homlokunk, intenzíven, amikor megtudjuk, hogy a Margit hídnak tizenkettő helyett húsz, majd legutóbb harmincmilliárd (30! milliárd!) kellene, hogy felújuljon. Ahogy megírtuk, Németország leghosszabb hídját avatták fel 2007-ben, ami az észak-német Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományt köti össze a Balti-tengeri Rügen-szigetével. Ez a híd 4200 méter hosszú, azaz a Margit hídnál éppen, hogy hétszer hosszabb. A német technika és technológia, a német anyagár és munkabér is jelentősen drágább a magyarnál. Szóval nemzetközi szinten is drága, de nemzetközi szinten az egyik leghatékonyabb ezért. Pont 125 millió euró volt, ami 35 milliárd forint. Hoppá.

A németek, német munkabérrel, német technológiával és német anyagárral épp hétszer (!) akkora új hidat tudtak építeni, mint mi felújítani? Azt megépíteni két évig tartott, a Margit hidat pedig 14 hónapig újítanák fel. Majdnem tíz hónap difi. Ez az indok, csakis ez lehet, nyilvánvaló. Itt is úgy tűnik, hogy valahol valami minimum húszmilliárddal többe kerül, például vagy a magyar munkabér, vagy a magyar technológia és a magyar anyagár. Esetleg ezek összege. Ez annyira fejlett és drága, hogy kábé négyszer lepipáljuk a németeket is, bizony. Nemzetközi szinten elismert a magyar építőipar, ez látszik az árainkból. Vagy talán az a fránya laza talaj, mint az autópályáknál, az lehet a ludas!

Eddig épp 32 milliárd forintnál tartunk, de az előző hidas példából kiindulva esetleg felmerülhet az a kérdés, hogy mi a ménkű került a fele akkora Megyeri hídon (1861 méter) úgy kétszer annyiba (63 milliárd), mint a német hídon? No de, ne is szaladjunk annyira vissza az időben.

Kiderült az is, hogy 4,2 milliárdért kell majd átvilágítani a bankjainkat. A PSZÁF-nak. Erre bizonyára nincs kapacitása, ennyibe kerül egy jó átvilágítás. Egy állami szervnek. Mert nem jön ki a működési keretéből ugye. Van ilyen.

Még április végén hűtlen kezelés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az NNI a Bábolnai Élelmiszeripari Rt., a Mol Rt., a Földhitel és Jelzálogbank, valamint a Lóversenyfogadást Szervező Kft. privatizációjával kapcsolatban. A vizsgált ügyek legkevesebb 15 milliárd forintos kárt okoztak. A vagyonvesztés bizonyítását az Állami Számvevőszék jelentéseire alapozták. Ez még gyors tizenötmilliárdocska!

Eddig a ráncaink homlokunkon épp 51 milliárd forintot kóstáltak, csak említsük meg a Hunvald Gyurit, a VII. kerület amorózóját, aki meg alsó hangon még kettőt hozzátett, hogy ötvenhárom legyen. A haverjai, például a szadeszes Gál gyerek, még beleírt olyan kettőt, és 55-nél tartunk.

Aztán ugye most lemondatnák az MNV elnökét... Csak most, ad hoc a közelmúlt legnagyobb kipattant ügyeiből szemezgetve máris megtaláltunk ötvenöt milliárd forintot.

Egy hónapban eddig 5, most, a válság hatására 3 milliárd szokott bejönni regisztrációs adóból. Ez alatt a néhány hónap alatt feltárt nagyobb ügyekben eltűnt pénzek ezt az adót például úgy, ahogy van, okafogyottá tennék.
Ezek vannak most. Adótörvények és létező szocialisták.

- csett -
A cikk eredetben: http://gondola.hu/cikkek/65991
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bencze és Draskovics leváltásá
  2009-07-10 22:42:25, péntek
 
  Bencze és Draskovics leváltásáért tüntetett a Jobbik



Civil kurázsi
Az országos rendőrfőkapitány és a rendészeti miniszter leváltását követelte a Jobbik Szegeden és Miskolcon. A tüntetésen elhangzott, Vona Gábort jelöli a párt miniszterelnöknek.


A Móra parki tüntetésen részt vett a már feloszlatott Magyar Gárda is, igaz, ők most nem a megszokott egyenruhájukban, hanem fekete-fehér szerelésben sorakoztak fel a szegedi múzeumnál. A mintegy 200 demonstráló előtt a szónokok - köztük a Jobbik szegedi alelnöke, Rácz Tibor - távozásra szólították fel az országos rendőr-főkapitányt és a rendészeti minisztert a múlt heti Gárda tüntetés feloszlatása miatt.

A rendezvényen részt vett a fővárosi tüntetésekről ismert Toroczkai László is, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy nyugodtan lépjenek be a Magyar Gárdába. Toroczkai és a Jobbik Csongrád megyei elnöke, Tóth Péter is bejelentette, hogy a párt Vona Gábort jelöli miniszterelnöknek a következő választásokon.

A szegedi tüntetésen csak néhány járőr volt ott, de a környező utcákban nagy volt a rendőri készültség. A rendezvény atrocitások és igazoltatások nélkül ért véget.

A Jobbik hasonló rendezvényt szervezett Miskolcon is, a Magyar Távirati Iroda jelentése szerint ott több százan vettek részt és rendőri intézkedésre ott sem került sor.

(Krónika)

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=44866
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Az MSZP két évtizede lop"
  2009-07-10 22:34:56, péntek
 
  Éles kritika balról - "Az MSZP két évtizede lop"

politika
2009. 07. 07.

A szombati MSZP-kongresszus "egy centivel sem vitte előre Magyarországot", a fiatalok összeálltak az idősebbekkel, a rendszerváltás politikai és gazdasági tolvajaival, hogy a következő fél év alatt még ellopják, ami az országból megmaradt - mondta Thürmer Gyula.
A pártelnök a politikai nagygyűlés több száz résztvevője előtti beszédében azt mondta:" Az MSZP két évtizede lop, azt folytatja most is, az országra pedig ki lehet írni: "eladva". Az országot a rendszerváltók a Horthy-korszakhoz hasonlóan megint hárommillió koldus országává tették, ma Magyarországon egymillió ember jól él, s azért élhet jól, mert kilenc millió rosszul él - fogalmazott.

A Magyar Kommunista Párt azonban küzd azért, hogy ne adják el a MÁV-ot, ne kerüljenek magánkézbe a történelmi kastélyok, és ne kerüljön idegen kézbe a magyar termőföld - folytatta.




Thürmer Gyula meglátása szerint azért, hogy "a munkást, a parasztot, a dolgozót kivágták a parlamentből", felelősek az egykori állampárt, az MSZMP akkori vezetői, akik "alkotmányos többpártrendszert hirdettek (...), átmenetről prédikáltak (...), közben vitték a vállalati vagyont, a szövetkezetek színe-javát". Ugyanígy felelősnek nevezte meg az akkori Szovjetunió vezetését, a külföldi tőkéseket, az egykori ellenzékieket és magát az MSZMP-tagságot is. Utóbbit azért, mert "mások parancsára vártunk, amikor nekünk kellett volna cselekedni".

Rámutatott: elleneznek és elítélnek minden fajta faji megkülönböztetést, ők a "nyomort, a munkanélküliséget, a kiszolgáltatottságot" akarják megszüntetni, amelynek - fűzte hozzá - a kapitalizmus az okozója, csakúgy, mint zsidóellenességnek és a cigánygyűlöletnek. Véleménye szerint "nem segélyt kell adni a cigányoknak, hanem munkát, munkahelyet és iskolát".

Arról is beszélt, hogy pártjuk "húsz esztendeje eltemette Kádár Jánost, a XX. századi szocializmus megtestesítőjét és jelképét, de nem temette el a szocializmust". Egy XXI. századi szocializmust szeretnének megvalósítani, ahol Magyarországon döntik el az ország sorsát, nem Washingtonban, Brüsszelben, Moszkvában vagy Pekingben - hangsúlyozta.



Thürmer Gyula kifejezésre juttatta: a következő parlamenti választáson az MSZP bukásával a munkások nem veszítenek, de a Fidesz győzelmével sem nyernek. A Bajnai-kormány mostani, a válságot kezelni szándékozó szja-változtatása a szegényeknek rossz, az áfa-emelés, a benzinár-emelés, az infláció pedig a kisemberek pénztárcáját sújtja - tette hozzá.

gondola.hu/mti
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bizonytalanságban a Moszad
  2009-07-10 22:31:15, péntek
 
  Bizonytalanságban a Moszad



Komoly kihívás előtt áll az izraeli külföldi hírszerző szolgálat, a Moszad. Egyik főnöke, a titokzatosan csak ,,T"-ként emlegetett igazgató-helyettes lemondott posztjáról, és a jelek szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek olyan tervei vannak, amelyet sem a menedzsment, sem a közvélemény, sem pedig más érintett intézmények nem tudnak már követni.

,,T" távozásának látszólag személyes, ráadásul hiúságtól sem mentes okai vannak. Annak dacára, hogy a jövőre távozó Moszad-igazgató helyét Netanjahu korábban ,,T"-nek ígérte, most a miniszterelnök megváltoztatta véleményét, és bejelentette: 2010 után ismét Meir Dagant, a jelenlegi igazgatót bízza meg, ráadásul újabb nyolc éves periódusra.

Sokan ugyanakkor úgy vélik, hogy a viták hátterében sok olyan, csak most felszínre kerülő elem van, ami jócskán túlmutat személyes és marginális ambíciókon. Netanjahu olyan vezetést szeretne kialakítani az intézménynél, amely azt közelebb viszi a hadsereghez. Ezt a célkitűzést látszik alátámasztani az a kiszivárgott hír is, miszerint Netanjahu ,,T" helyére a hadsereg egyik tábornokát kívánja kinevezni.

Eddig a Moszad és a hadsereg jól láthatóan elkülönült egymástól, sőt viszonyukat némi rivalizálás is jellemezte. ,,Egy ilyen lépés a Moszaddal szembeni magasfokú bizalmatlanságot jelzi" - nyilatkozta a lapnak, neve elhallgatását kérve, a titkosszolgálat egyik korábbi vezetője.

A lap úgy tudja, két név merült fel a Moszad vezető-helyettesének posztjára. Az egyik Mose Kaplinsky vezérezredes, aki a második libanoni háborút követően mondott le a vezérkar főnöke helyettesének pozíciójáról. A másik Yoav Galant vezérezredes, a déli hadseregcsoport jelenlegi parancsnoka.

The Jerusalem Post

(globusz.net)


http://jovonk.info/2009/07/10/bizonytalansagban-moszad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztrájkoló dolgozóit fenyegeti
  2009-07-10 22:25:58, péntek
 
 
2009-07-10. 07:12

Sztrájkoló dolgozóit fenyegeti a Tesco

Írásbeli figyelmeztetésben részesítette a május 8-i LIGA-sztrájkban résztvevő alkalmazottait a Tesco, emiatt bírósághoz akar fordulni a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ).
A munkaadó lépését a munkavállalói szervezet a jogállamiság sárba tiprásának tartja, a Tesco szerint inkább "humánus" az általuk törvénytelennek tartott munkabeszüntetésre adott munkaadói reakció.
A május eleji munkabeszüntetésben összesen 4 alkalmazott vett részt, akikhez 7 munkaidőn kívül tartózkodó áruházi dolgozó fejezte ki csatlakozási szándékát.
A munkaadó figyelmeztetésében arra szólította fel a sztrájkban ténylegesen résztvevő dolgozókat, hogy a jövőben maradéktalanul tegyenek eleget a munkavégzési kötelezettségeiknek, ellenkező esetben következményekkel számolhatnak - mutatott rá a Tesco levelének egyik kifogásolt részletére Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke.
Hackl Mónika, a Tesco Global Áruházak Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta: az áruházlánc nem tartja jogszerűnek a KDFSZ május 8-i sztrájkját, mivel a szakszervezet nem a jogszabályi rendelkezések szerint járt el a munkabeszüntetés során.
Kiemelte: a munkaadó ennek ellenére nem élt a törvényi lehetőségek adta szankciókkal, hanem tájékoztatásában hívta fel a sztrájkoló munkavállalók figyelmét a sztrájk szabálytalanságára, illetve az azon való részvétel lehetséges következményeire. A Tesco nemcsak vásárlói, hanem 22 ezer munkavállalója érdekeit is szem előtt tartja - fűzte hozzá a szóvivő.
Bubenkó Csaba viszont arról számolt be, hogy szakszervezetük már május 4-én bejelentette csatlakozási szándékukat a sztrájkhoz, ezért álláspontjuk szerint az áruház az alkotmányos jogaival élő, törvényes munkabeszüntetés résztvevőit szankcionálta.


(VG / MTI Eco)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Libajnai hozta formáját: megh
  2009-07-10 22:23:03, péntek
 
 
2009-07-10. 12:04

Libajnai hozta formáját: meghunyászkodik Slota előtt

"Magyarország nem irredenta, nincsenek revíziós szándékai" - hangsúlyozta ismét Bajnai Gordon a tót soviniszta nyelvtörvény módosítása kapcsán Horvátországban.
A Szlovákiában élő magyar kisebbség alapvető jogainak érvényesülését segíteni kell, ebben széles egyetértés van a magyar külpolitikában és a magyar társadalomban is. A szlovák nyelvtörvény módosítása ellenkezik azzal az iránnyal, amerre az Európai Unió halad, az pedig végképp érthetetlen, hogy miként lehet a XXI. század Európájában akár ötezer euróra büntetni valakit, ha használja az anyanyelvét - beszélt mellé a libatolvaj.
A köztörvényes kormányfő ismét megerősítette pótcselekevési szándékát: a szlovák nyelvtörvény módosítása miatt kétoldalú nemzetközi szintű kezdeményezéssel kíván élni.

(MTI, Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/2/43435/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.