Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
a szamizdattól Retkesig
  2009-07-13 19:50:56, hétfő
 
  "Béke poraira" - a szamizdattól Retkesig


2009.07.13. 13:01
Tisztára, mint a Rózsák háborújában ... 20 évig húzta AZ SZDSZ, ebből 10 évig kormányon ...

Elején, a kamaszkorban, mikor még üde, tiszta és szemérmes volt, utálta és megvetette a későbbi férjét. Aztán elkezdtek kokettálni, majd szégyenlősen járni. Kis idő múlva összeházasodtak, a mézeshetek elmúltával pedig megkezdődött AZ iszapbirkózás, hogy most akkor a férj irányítja a feleséget, vagy a feleség a férfit. A közös mutyizások egymáshoz láncolták őket, bár egymás háta mögött mindkettő ócsárolta a másikat. A válás nem enyhítette a feleség gondjait, el is váltak, nem is váltak, házas is vagyok meg nem is ... De a temetés pontott tesz AZ agónia végére.

Nagy utat járt be AZ SZDSZ ... kőkemény antikommunista ellenzéki pártból lett 2 év alatt Charta-alapító, ahol már együtt meneteltek AZ MSZP-vel a fasizmus Ellen. A szégyenlős kislány kezdett odapillangatni a torz, eddig leköpött-lenézett-megvetett kérőjére ... és engedte, hogy AZ megfogja a kezét már AZ első randin.
Két évre rá, 1994-ben váratlanul egybe is keltek. AZ MSZP-nek megvolt a parlamenti többsége, így nem volt nyomós oka a házasságnak, de mégis összekötötték a jövőjüket. Az első MSZP-SZDSZ koalíciónak így 2/3-OS többsége lett. Döbbenet, de nem állt meg élet ettől, nem lett vége a demokráciának. Az SZDSZ, mint egy jó feleség a női praktikáival irányította a behemót férjet, közben meg forgatta a szemeit ... Te jó ég, ezzel kell élnem? De AZ országért (és a pártért) megteszem ...!

1997-ben jött AZ első közös lebukás, egy kis mutyizás, a Tocsik-ügy, bele is buktak. Szűkös esztendők jöttek, szerényen bár, de kihúzták a négy évet ellenzékben.
2002-ben nagy meglepetésre győztek, és mivel AZ MSZP-nek most már tényleg szüksége volt a parlamenti többséghez AZ SZDSZ-re, így a feleséget egyre jobban elkapta a gépszíj ... Ezt is kérte, azt is kérte, ez így legyen, ez úgy legyen ... különben válok ... és akkor tudod ki jön ... A Zorbán! A szegény férj mindent megadott AZ öregecskedő feleségnek, oktatási tárcát, gazdasági tárcát, állami cégeket, mindent, amit csak kért.
A második, és csodálatosnak ígérkező nászutat szörnyű hír árnyékolta be, a férjúrról kiderült, hogy nem egészen makulátlan a múltja. A feleség csak sírt, csak sírdogált, a válás is megfordult a fejében, de győzött a hideg logika, és a félelem a szegénységtől, magánytól ... Jaj, hát D-209-es volt ... De miénk 4 minisztérium, pedig csak 19 képviselőnk van ... és különben is, MI vezetjük a háztartást, bár a férjem azt hiszi, hogy ő ... szegény naív bolond ...

2004-ben azonban a feleség új férjet talált magának. A régivel ugyanis nem voltak megelégedve, így a "Családdal" összefogva gyorsan kitették a meleg, családi fészekből. Az új, fiatal férj azonban fondorlatos tervet szőtt a fejében ... Olyan sok gond van AZ asszonykával, nem tudja hol a helye, kér, követelődzik, zsarolgat ... MI lenne ha lecserélnénk AZ asszonyt? A "családban" van még pár ígéretes ara, főleg AZ én jelöltem. A Jani cimborám tökéletes lesz ...
2007. március 31-én Kóka Jánost választották meg AZ SZDSZ elnökének. De a csodálatos mézes évek helyett, ahelyett, hogy egymás tenyéréből ettek volna, más irányba fordultak a dolgok ... Jöttek a botrányok sorban, mivel a feleség csak a férjnek tetszett, a többi lakó viszont egy pökhendi nagy seggfejnek tartotta, aki ráadásul pofátlanul tenyérbemászó is volt.

A sok összeveszés-kibékülés aztán egyszer csak véget ért. Tényleg elváltak. A válás megrázta a feleséget. Vágyakozva nézett vissza a családi házra ... és minden kérését teljesítette a volt férjének. Hiszen jó viszonyban maradtak, ők már összetartoznak, AZ idők végezetéig. Vagy amíg a halál el nem választ ... Ami már nincs is messze.

Ezzel a klippel emlékezek meg egy nagy rendszerváltó törpepárt párt kimúlására.
(zene: "Nem tudja" című szám a FISH!-től ... Halas cimborám biztosan nem AZ SZDSZ-ről írta a szöveget, de telitalálat, akár AZ MSZP-sek is énekelhették a koalíciós egyeztető tárgyalások közben)



http://www.youtube.com/watch?v=Ilw89FGvP2E&feature=player_embedded



Retkes Attila, AZ SZDSZ új elnöke bizony nagy slamasztikában van, Ő nem egy Gyurcsány, hogy visszahozza a szarból a választást, akarom mondani bejutást. Neve, tapasztalata nincs, belejönni a politikába, menet közben megtanulni biciklizni, na erre meg végképp nincs idő.

Lényegében korrupcióval gyanúsította meg AZ SZDSZ-frakció tagjait ... Ehhez pedig bizonyítékok is kellenek, különben a célba vett személyek jogosan háborodnak fel. Ha pedig Retkesék előjönnek a bizonyítékokkal, akkor maga alatt vágná a fát, hiszen mindenki jogosan mondhatná, hogy na tessék, íme, tényleg tele van AZ SZDSZ korrupciós ügyekkel.

Sok mozgástere nem nagyon van ... Az, hogy agyonalázta Kókát, nagy tapsot ért, de ha Kóka visszatámad, ITT vér fog folyni. Kóka egyből jelezte, hogy a nyilvános megaláztatása után sem kíván lemondani a frakcióvezetői poszról, "politikai szempontból sem történt változás, tovább kell folytatni a válságkezelést." Vajon politika tantárgyból ennyire ostoba Kóka, vagy MI lehet a motiváció? Milliárdos, ahelyett hogy kortyolgatná valahol a koktélokat, sorban szedi be a jobbhorgokat. Annyire kell neki ez a frakcióvezetői poszt? Tényleg a mentelmi jog lehet az indoka? Vagy a "válságkezelés", az ország sorsa lebeg a szeme előtt? Mu-ha-ha ...

De KókaKobold mondott még cifrábbat is:
"Szomorúan látom azt, ami az elmúlt hetekben és a mai napon történt az SZDSZ-ben. Attól tartok, hogy a mai rendezvény hangulata, a lámpavasazás és Retkes Attila beszéde miatt 20 éve az SZDSZ-ben dolgozó tagok sorozatban fognak kilépni a pártból."

Látjátok, ezért nem szép dolog lámpavasazni (melyik betyár volt az?! vallja be!), mert elszomorítja KókaKoboldot, és kiüldözi a tagokat az SZDSZ-ből ...

Pető Iván, nagy öreg is évek óta hallgatott, de tegnap ő is kinyitotta a száját. Bele is vert gyorsan néhány szeget az SZDSZ koporsójába:

"Ez és az, amit Fodor az elveszett EP-választás óta művelt, nem csupán pártvezetői alkalmasságát kérdőjelezi meg, hanem morális kérdéseket is felvet. Fodorról kiderült, hogy nem volt más, mint "egy politikai lufi.

Nem volt olyan elnökjelölt, akire akárcsak fenntartásokkal is szavaztam volna, ahhoz pedig, hogy a megválasztott elnök az SZDSZ nevében bocsánatot kérjen a magyar néptől az SZDSZ megalakulása óta eltelt, esendőségekkel és hibákkal, vagy ha úgy tetszik bűnökkel tarkított, de mégiscsak az SZDSZ eredeti céljai közül jó néhány megvalósulását hozó két évtizedért, nem adom a nevemet.

Az SZDSZ, mostani állapotától függetlenül, mégiscsak sokkal inkább az én pártom, mint Retkes Attiláé."

Így kell nyomatni, vastagbőrrel. Nem kérek bocsánatot, nem lépek ki a pártból, az elnök úr meg kapja be ...

Mi lenne a teendő, mi a minimum, ha Retkes komolyan beszélt? Azonnal lemondatni a több száz SZDSZ-es felügyelőbizottsági tagot, Székely Gábort a Szerencsejáték Rt. éléről és lefelé az utolsó szabaddemokrata emberig, akik pozícióban vannak. Majd jöhet a kiugrás az álkoalícióból, és az előrehozott választás. És akkor kiderül, hogy Retkes Attila milyen politikus is igazából ... bár szerintem ezt már sosem tudjuk meg.



108 komment • Trackback (3)

http://vastagbor.blog.hu/2009/07/13/mig_a_halal_1#more1241470
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg s
  2009-07-13 19:43:37, hétfő
 
  Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.

Vajon van-e pártélet a halál után?


http://index.hu/velemeny/eheti/2009/07/13/szdszover/






Látjátok, feleim


Tóta W. Árpád
| 2009. július 13., hétfő 04:46 | Frissítve: 4 órája

Itt a vége, nincs pulzus. A Szabad Demokraták Szövetsége innentől a lebontó szervezetek kezében van, csendben és homályban hordják szét a bogarak.

Vajon van-e pártélet a halál után?

A végzet biztos, a mai csatákon már csak AZ múlik, kit lehet felelőssé tenni érte. A semmiből előbújt elnökbáb első szava a bűnbakot jelölte ki [1] Kóka János személyében. Programjáról egyebet nem tudni. Önmagát boszorkányüldözéssel határozza meg, annyit ígér, hogy kisöpri a pártból a korrupciót; és akkor aztán ott áll majd egy tök üres párttal, mivel abban a korrupción kívül régen nincs semmi egyéb. Hogy MI legyen benne helyette, arról fogalma sincs senkinek. Akinek volt, AZ lett a hunyó.

Kóka János, a bűnbak azon AZ úton próbált haladni, amin most - Bokros Lajos nála jóval hitelesebb arcával - AZ MDF besétált AZ EP-be. Piac, verseny, kapitalizmus, öngondoskodás - ezzel a modellel persze lehet vitatkozni, de mindig van biztos tábora. Kicsit is működő tőkés országban a küszöbhöz elég lehet egy pártnak. Egynek.

Ezzel volt egy csomó komplikáció, többek közt a Kóka üzleti sikerének kétes Volta, meg AZ ő általános medgyessyzmusa. De ezeket AZ ellentmondásokat (és AZ ezekből eredő népszerűségvesztést) tévesen fordította Le a párt, amikor úgy döntött, hogy akkor a kapitalizmus meg a verseny kiment a divatból, jöjjön a balszárny. Az aztán elkúrta azt is, ami maradt.

A balfácán színre lép
Abban a pillanatban jó ötletnek tűnt. Szentigaz, hogy Kádár él és élni fog. Ez egy balos ország, a magyarok jelentős része egyáltalán nem érezte magát rosszul a szocializmusban, legalábbis AZ úgynevezett mai közállapotokhoz képest. A hiánycikkek miatt morgolódott persze, de ma meg még dühítőbb, hogy mindent lehet kapni, csak éppen nincs mindenre pénz. Akkor legalább másnak se volt olyanja.

Csakhogy amint a tévéadásoknál, ITT is korlátozott a frekvenciatartomány, és a balos demagógia piacát - AZ aljabulvár politikai megfelelőjét - már két tapasztalt, jól kiépített csapat uralja, ide szociális érzékenységgel szinte lehetetlen betörni. A balos SZDSZ halva született, úgy is marad. Bármilyen néven.

Erre a cégre nincs szükség. Vevői eltűntek, kihaltak, más termékre álltak át. Az SZDSZ-nek húsz éve volt, hogy bizonyítson, de arra sem volt képes, hogy AZ emberjogi fronton összeszedje azt a pár százezer választót, akiket pedig létükben, szabadságukban fenyeget a fundamentalista fordulat: kisebbségeket, zsidókat, füveseket, melegeket. Ők igazán elkötelezett hívek lehetnének, és nem AZ a néhány ellopott milliárd zavarja őket - előfordul a legjobb családban is -, hanem hogy a párt még ezeken a területeken sem volt következetes. Ahogy sehol sem. Az SZDSZ nem bizonyult jó befektetésnek.

A mérleg segge
Egyetlen érdemi döntés van hátra: a Bajnai-kormány megtartása vagy megbuktatása. A kormány nem népszerű. A kegyelemdöfés bevitele csábító lehetőség.

A csábítás hamis. Kit nyerne meg AZ SZDSZ Bajnai megbuktatásával? Talán a Jobbik körül zsidózó-cigányozó söpredék gondolná meg magát? A Fidesz történelmi sérelmeit dédelgető, a liberalizmust szitokszóként használó tömeg venné észre, milyen jó fej ez a Retkes? Vagy AZ MSZP ultrabalos szakosztálya szavazna át, amiért lehetővé tették a Fidesz kormányzását? Aki a kormánybuktatásban érdekelt, AZ AZ SZDSZ-t még sokkal jobban utálja, mint Bajnait.

Ráadásul AZ sem fix, hogy a kamikaze-akció sikerülne nekik. Kóka kiszorításával a szigorú pénzügyi politikának, AZ osztogatás felfüggesztésének két képviselője maradt a színpadon. Az egyik Bajnai és kormánya, akik akkor sem indulhatnak újra, ha netán már 2010-ben mérhetővé válik a józanság sikere, sőt csakhamar a konjunktúra megalapozásaként emlékezünk rá, mint a Bokros-programra. De ki lesz akkor ennek a kormánynak AZ örököse? Az MSZP már a szocdem - szociáldemagóg - ellenzéki szerepre skálázik, a Fidesz elkötelezte magát amellett, hogy ezeknek AZ egyszeregyben sem lehet igazuk, intézkedéseik egytől egyig eltöröltetnek. A Jobbik pedig eleve nem is érti AZ egyszeregyet, nem is akarja érteni, ő tesi szakos.

Ehhez a kormányhoz szövegében, törekvéseiben legközelebb a bokrosista MDF áll - és ők léphetnek arra AZ útra, amin Fodor gyáva volt továbbmenni. Ha lesz mit aratni, azt ők vihetik haza. Győzelemhez nagyon kevés, de legalább valami, ami megy valahova. Közöttük hídként ott dereng a Reformszövetség és annak brutális, de a válságot és a tarthatatlanságot tudomásul vevő programja. Az MDF megtartotta, és arcot adott neki, AZ SZDSZ viszont elvetette ezt a minimumot, és ezzel csúszott ki végleg a küzdőtérről. Ezért nem elég már ahhoz sem, hogy kormányt buktasson.

Több is veszett Detroitban. Az nem lehet, hogy ész, erő és akarat nélkül, pusztán ajándékból fennmaradjon egy kivénhedt, végelgyengült szervezet. Így van ez jól. Hiába tagadták meg a piacot, AZ végül ítélt felettük. Jogerős és végrehajtandó.


Kommentálni ITT lehet. De nem kötelező.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ősszel állítják bíróság elé K
  2009-07-13 19:34:27, hétfő
 
 
Ősszel állítják bíróság elé Kolompár Orbánt

FH 2009-07-13 15:51 Hírszerző

Folytatódhat a Kecskeméti Városi Bíróságon a Kolompár Orbán elleni büntetőeljárás, amit korábban az EP választáson induló politikus mentelmi joga miatt függesztettek fel.

Az Országos Választási Bizottság azonban most hivatalosan is tájékoztatást adott a bíróságnak arról, hogy nem szerzett mandátumot az EP választásokon a roma politikus. Ezzel megszűnt a korábbi, ideiglenes mentelmi joga - mondta el a Független Hírügynökségnek Husek Dániel, a Kecskeméti Városi Bíróság elnökhelyettese.

Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, és három társát eredetileg egy foglalkoztatási pályázaton elnyert, összesen 7,2 millió forintnyi támogatás jogosulatlan felhasználása miatt kívánták bíróság elé állítani Kecskeméten.

Nyár elején már a tárgyalás időpontját is kitűzték: június 2-án kezdődött volna a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése vádjával indított büntetőeljárás. Mivel azonban időközben kiderült, hogy Kolompár Orbán indult az Európai Parlamenti választásokon, ezért - jelöltként - megillette a mentelmi jog. Ugyanúgy, mint a per másodrendű vádlottját, akit - Kolompár Orbánhoz hasonlóan - az MCF Roma Összefogás Párt indított az EP választáson.

A választásokon az MCF Roma Összefogás nem jutott mandátumhoz, de az eljárás folytatásához a bíróságnak meg kellett várnia a hivatalos, egyúttal jogerős tájékoztatást. Ez az Országos Választási Bizottságtól most megérkezett, így folyatódhat a büntetőeljárás. Időközben azonban a tárgyalásra kijelölt bírónő más ügyeket is kapott, ezért várhatóan csak novemberre tűzik majd ki ismét a Kolompár Orbán és társai elleni tárgyalássorozat kezdetét ebben az ügyben.

Kolompár ellen egyébként két másik ügyben is tart büntetőeljárás. Az Országos Cigány Önkormányzatnál - melynek Kolompár az elnöke - először a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), majd a vám- és pénzügyőrség vizsgálódott. A 2003-2005 közötti időszakban visszaélésekre bukkantak a szervezet gazdálkodásában. A vám- és pénzügyőrség nemrég vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást, az ügyészség rövidesen vádat emelhet az ügyben.

A másik ügy egy uniós pályázattal kapcsolatos, abban jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt tart az eljárás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újjáalakult gárdamozgalom - ny
  2009-07-13 19:33:28, hétfő
 
  Újjáalakult gárdamozgalom - nyomozást indított a rendőrség
2009-07-13 13:54 hírTV

Nyomozást indított a rendőrség a Magyar Gárda Mozgalom újjáalakulása miatt. Bencze József országos rendőrfőkapitány abba a jogvitába azonban nem szeretne beszállni, hogy a törvény szerint társadalmi szervezetnek minősül-e az új testület.

Az ORFK vasárnapi hivatalos közleményében ugyanis a Btk. egyik paragrafusára hivatkozva arra figyelmeztet, hogy bűncselekményt követ el, aki a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében vesz részt. A mozgalom viszont törvényileg nem minősül annak, mivel a feloszlatás előtt sem jegyezték be a bíróságon.

"Jogi hókuszpókuszba nem akarok belemenni" - nyilatkozta a hírTV-nek Bencze József. Az országos rendőrfőkapitány véleménye szerint a bíróság másodfokon jogerősen és egyértelműen mondta ki, hogy az egyesület és a mozgalom vonatkozásában is kötelező érvényűnek tekinti a döntést. Hozzátette: a Btk. a gyülekezési joggal való visszaélés vonatkozásában azt mondja ki, hogy a bíróság által jogerősen betiltott társadalmi szervezet vezetésében aki részt vesz, bűncselekményt követ el, de ezt az ügyészségnek illetve az igazságszolgáltatásnak kell majd megítélni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A korrupt Kövérnek köszönhetőe
  2009-07-13 19:32:37, hétfő
 
  2009-07-13. 19:07


A korrupt Kövérnek köszönhetően talált fogást a Zsideszen AZ MDF

Az MDF azt követelihogy a Fidesz tisztázza a fóti korrupciós botrányban felmerült állításokat.
A pártnak a Hírszerzőhöz eljuttatott közleménye szerint "sokatmondóhogy Kövér László és a Fidesz napok óta mélyen hallgat a fóti aszfaltozási botrány kapcsán kirobbant korrupció-gyanús ügyről". A múlt héten arra kérte AZ MDF a Fidesz választmányi elnökéthogy tisztázza AZ őt érintő súlyos állításokatválaszt azonban eddig nem kaptak.
Mint ismeretes: a múlt héten botrány robbant ki Fótonmiután a város alpolgármestere nyilvánosságra hozott egy hangfelvételtamely a fóti útfelújítás érintettjeinek egyezkedését rögzíti. A hanganyagon a pályázó cég képviselőjeaz önkormányzati cég vezetője és a fideszes felügyelő-bizottsági elnök tárgyal arrólhogy miként lehetne a pótmunkáért felvett összeg egy részét egymás között elosztani.
A felvétel szereplői utalást tettek arrahogy a fóti eset nem AZ elsőmás településeken is bevetettek már hasonló módszereket. Ezzel kapcsolatban elhangzik a Fidesz választmányi elnökének neve is: "a végén kellett hozzá Kövér Lacide azért elintéztük".
Az MDF továbbra is várja Kövér László válaszait AZ alábbi kérdésekre: "Kellett-e intézkednie korrupciós ügyletekben? Szerepet vállalt-e - akárcsak közvetítőként is - közpénzek illetéktelen felhasználásában? Tárgyalt-e önkormányzati vezetőkkelfelügyelő-bizottsági tagokkal vagy önkormányzati pályázatokon induló cégekkel korrupciós ügyekben?"

(Hírszerző)




Http://kuruc.info/r/1/43591/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szétrebbent az SZDSZ
  2009-07-13 17:26:39, hétfő
 
  2009-07-13 17:11
Szétrebbent az SZDSZ

Fegyelmi eljárással távolítaná el Kóka Jánost a frakcióvezetői posztról a liberálisok új elnöke. Kóka továbbra is hallgat, az SZDSZ-ből viszont ma hárman léptek ki, köztük a párt két volt alapítótagja.






Sorozatosan hagyják ott a tagok az SZDSZ-t. Weinek Leonárd után Hodosán Róza, az SZDSZ egyik alapító tagja is kilépett a pártból. Döntését nem indokolta. A közrádió értesülése szerint elhagyta a pártot a liberálisok egyik meghatározó külpolitikusa, Ara-Kovács Attila is, és a másik alapító tag, Konrád György sem akar közösködni tovább a szabad demokratákkal. Ő az új elnökkel nem ért egyet, távozását Retkes Attila nyegle modorával indokolta.

Kóka nem akar lemondani

Kóka János viszont nem akar lemondani frakcióvezetői posztjáról, ezért fegyelmi eljárást indítanak ellene és ki is zárhatják a pártból - ezt Retkes Attila megválasztott elnök mondta a köztévében. Ezzel automatikusan megszűnne a parlamentben betöltött tisztsége is. Kóka János vasárnap közölte: annak ellenére sem távozik, hogy az új pártelnök és a küldöttek többsége is erre szólította fel a tegnapi tisztújító küldöttgyűlésen, rögtönzött bizalmi szavazáson.

Retkes már nem olyan elszánt

Retkes Attila egy nappal az elnökválasztás után már nem olyan elszánt a pártbéli korrupció felszámolásában. Büntetőfeljelentéseket ugyanis nem tesz a párt korábbi gyanús ügyeiben. Az erzsébetvárosi ingatlanpanamát is elintézné egy bocsánatkéréssel. A pártelnök tegnap, győzelmi beszédében még azt hangoztatta: leszámol a liberálisok korrupciós ügyeivel és az érintettekkel is, neveket ma sem hajlandó elárulni.

A liberálisok új elnöke a Gyurcsány- és a Bajnai-kormánynak is nekiesett. A köztévé reggeli műsorában bírálta a szocialisták munkáját, bár a szakértőkkel kibővített - Bajnai Gordon által vezetett - MSZP-kabinetet valamivel többre tartja mint elődjét. A pártelnök 180 fokos fordulatot hirdetett az SZDSZ politikájában, ugyanakkor nem tagadta, hogy lesznek olyan elemek a jövő évi költségvetésben, amivel a liberálisok is egyetértenek és azokat megszavazzák. Azt mondta: az önkormányzatok további forrásmegvonására viszont biztosan nemet mondanak.

Tölgyessy: Kisgazda irányba mehet el az SZDSZ

,,Már Kuncze Gábor távozásakor nagy bajban volt az SZDSZ, a válság azóta csak tovább mélyült a liberálisoknál" - így reagált a rendkívüli tisztújító gyűlésen történtekre Tölgyessy Péter. A szabad demokraták volt elnöke úgy látja: az SZDSZ mindig tudott szépeket és nagyokat mondani, a költségvetés szavazásánál azonban majd eldől, hogy valódi ellenzéki pártként viselkedik-e majd.

Tölgyessy szerint a képviselők a hangzatos mondatok ellenére nem fogják felvállalni, hogy rajtuk bukjon meg a jövő évi költségvetés. A közszolgálati rádiónak adott interjúban hangsúlyozta: az SZDSZ közel van ahhoz, hogy esetleg kisgazda irányba megy el. Azt sem tartja kizártnak, hogy Fodor Gábor és a kilépők új párt alakítását fontolgatják.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Die Welt levél margój
  2009-07-13 17:23:51, hétfő
 
  Üzenet a Die Welt levél margójára a Fidesznek: Ti se reménykedjetek!


Az általános bizonytalanság a közérzetben kedvez, és kívánatosnak tartja a totalitárius és tekintélyelvű megoldásokat. Az erős kéz utáni vágy növekszik, ezért jó okunk van attól félni, hogy néhány politikai előharcos csak arra vár, hogy ezeket az elvárásokat kiszolgálja.



Egy olyan kétharmados többséggel, amellyel az európai választások után a Fidesz és a Jobbik együttesen rendelkezik, (az országgyűlési választások után) módosítható lenne az alkotmány egy tekintélyuralmi elnöki rendszer irányában. Ennek éppenséggel Magyarországon van hagyománya: Ferenc József császár, Horthy Miklós kormányzó és Kádár János a szovjet párt kommunista helytartó személyei képezik a folytonosságát azoknak a diktatórikus-patriarchális példaképeknek, melyek Orbán Viktor világnézetétől sincsenek távol. A gyenge és korrupt intézmények, a megvásárolható jogrendszer nem fogja őt ebben a projektben megakadályozni - írta a cikk szerzője.

A két hete közölt dolgozatomban azért nem ismertettem a fenti agyrémet, mert az egyébként is végtelenül elfogult írás összmondanivalójához képest is halmozottan ostobának tartottam akkor ezen állításait. Azonban egészen máshogy fest a Die Welt cikkének provokatív és hazug üzengetése a tegnapi, az országos választmány ülésén tett Orbán kijelentés tükrében, hogy "mint eddig, ezután sem köt koalíciót a kommunista diktatúra utódpártjával és a szélsőségekbe hajló jobboldali pártokkal. Ha lesz olyan kormány, amelyet én fogok vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem Jobbikos tagja".

E nyilatkozat ismeretében elképzelhetőnek tartom, hogy az Unió bürokratái üzentek Orbánnak, hogy vagy-vagy... Bizonyíték erre, hogy az Európai Néppárt képviselőcsoportja valószínűleg egy húzd meg -ereszd meg alkut tálalt az újonnan megválasztott Magyar Néppárti Delegáció vezetőinek. ,,Ha visszaálltok a sorba", és még a lehetőségét is kizárjátok az EU-szkeptikus Jobbik esetleges kormányba kerülésének, akkor kaptok egy olyan nagytekintélyű vezetői posztot, ahonnan azonnal kiemelten tudtok lobbizni olyan ügyekben, amivel előmozdíthatjátok rövid távú érdekeiteket. Nem csak Orbán Viktor látja ugyanis, hogy a mostani közhangulat, vagyis a jelentős Fidesz szimpátia, valószínűleg nem átmenthető teljesen a jövő évi választásokig. Nem véletlenül nyilatkozta Orbán, hogy a Jobbik az MSZP és nem a Fidesz problémája. Elterelni akarják a fideszesek a figyelmet arról a várható lehetőségről, hogy a szavazati arányok változásának vesztese pont maga a Fidesz lehet, mert egyrészt: a szocik biztos előhúzzák a már jól ismert trükkjeik tárházát. Szavazni viszik majd az agymosott, szenilis, még mindig bennük bízó nyugdíjasokat, előhúzzák majd ismét a rasszista és antiszemita kártyát, továbbá igyekeznek lefizetni a legbutább és legszegényebb rétegeket, a hajléktalanokat és nyomorgókat, és a cigányok azon részét, akik lumpen és bűnöző életmódot folytatnak, dolgozni nem akarnak, másrészt: a JOBBIK radikális ígéreteit méltányoló támogatók száma is jelentősen nőhet.
Az ,,ingyen reklámok" mellett - mint Vona letartóztatása és a Gárda feloszlatását elrendelő nyilvánvalóan koncepciózus ítélet - tovább folytatódhat az orbáni halogató politikából kiábrándultak átpártolása. A szocialista ámokfutásnak és a kormány szabadrablásának megállításra tett politikai cselekedetek hiánya, vagyis a parlamenti pártok tagjainak önérdekű, mindennel megalkuvó közönye a választói akarat és a társadalom mindennapjai iránt, fizetőeszközünk értékének bizonytalansága, a növekvő munkanélküliség és a középosztály többségének egyre inkábbi elszegényedése még azoknak az állampolgároknak is a JOBBIK-ra való voksolását fogja eredményezni, akik pedig eddig elvből elutasítva a nemzeti radikálisokat, hagyományosan a keresztény-polgári értékrendet, így a FIDESZ-KDNP támogatták, vagy nemtörődömségből nem szavaztak. Jó esetben akár 10-12%-ot elérhet, még kiemelkedő részvétel mellett is a Jobbik, így nagy segítség lenne a következő Fidesz kampányban, ha Schmitt Pált az Európai Parlament legnagyobb frakciójának jelölésére az Európa Parlament alelnöki tisztébe választanák. Először a tekintélyelvű magyar szavazóknak bizonyítaná, - lám, lám a Fidesz milyen megbízható partner már Európában is -, másodszor így látványosan lobbizhatnának a két felvidéki magyar EU képviselő és Tőkés László tevékeny részvételével a kiszakított nemzetrészek magyarságáért, avval is igyekezve kifogni a szelet a nemzeti-radikálisok vitorlájából, hogy legalább olyan elkötelezettek ez ügyben a magyarság felé, mint a Jobbik.
Ha a szétszakított Magyarország és az utódállamok problémás ügyei nagy európai nyilvánosságot kapnak, -hisz Schmitt a parlament alelnöke lesz-, nem zavarja majd az Európai Néppárt vezetését, sőt ösztönzik azt. Így naponta rugdalhatják a magyar képviselők által biztosan bírált szociáldemokrata Fico személyén keresztül az európai szocialistákat, emellett nyomás alatt tarthatják az euroszkeptikus és ,,szélsőséges" (kelet) európai képviselőket, vagyis folyamatos a támogatás és a kiemelt publicitás, érdeklődés a néppárti frakció munkája iránt.

Orbánt egyébként már a választás után finoman rendreutasították, mégpedig az európai bizottság részéről. A választások előestéjén tett harcos nyilatkozatában keményen bírálta a bankokat és tőkés társaságokat, ami nyilvánvalóan azok érdekeit sérttette. A nemzetközi korporációk és a velük összefonódott pénzvilág tulajdonosai azonban nemcsak a magyar politikai elitet korrumpálják. Az EU-s választások után egy héttel állásfoglalásában az európai bizottság többek közt ezt írta: Európát és az európai együttműködést igenlő pártok elsöprő többséget szereztek a leendő Európai Parlamentben, néhány tagországban ugyanakkor épp a szélsőjobb látványos felfutása látható. Esetükben valószínűleg helyes az a vélekedés, hogy ahol van ilyen, ott reneszánszukat az érintett országokban rejlő belső okok magyarázzák elsősorban - netán kizárólagosan. Ha egyáltalán található valami közös a brit, a holland, a magyar vagy az osztrák szélsőjobb térnyerésében, az az, hogy mindegyik esetben rendkívül rosszkedvű országról van szó. Amelyeknél azonban a kiábrándultság oka nem ,,Európa" maga - hanem a saját világuk alakulása. Magyarországon időben messzebb vezető okok is vezettek a mostani eredményekhez. (Csupán emlékeztetőül: az első magyarországi parlamenti választások idején is akadtak szélsőséges, demagóg hangok, szinte minden oldalon, de saját jogon - egyéni választókörzetben - sosem jutottak képviselői helyhez, mindig csak pártlistán kerültek be, mert (akkor még) a többségi magyar lelkület következetesen elutasította a szélsőségeket. Sok-sok év csalódása, elszegényedése, értékvesztése kellett ahhoz, hogy tömeges erővé terebélyesedjen azok tábora, akik erre mégiscsak fogékonyak.
Ennyiből az, hogy ma Magyarországon akad közel félmillió ember, aki kész szavazatával is támogatni az egyenruhás masírozást, a nyílt antiszemitizmust és ,,Nagy Magyarország" nosztalgiáját, egyértelműen nem Európa, nem is az EU-tagság, hanem a húszéves magyar demokrácia eddigi menedzselésének a következménye...
A nyilvánvalóan tudatos hazugságai mellett ezt az üzenetet én mellékletesen úgy fordítanám, hogy az Európa-biznisz működtetői óva intik Orbán Viktort, hogy új utakra lépjen, radikális megoldásokkal fordítsa meg országa ellehetetlenülésének útját, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy csak egy, a tőke igényeinek megfelelő, orbáni utat támogatnak mind anyagilag, mint erkölcsileg. A kiadott nyilatkozatban egyértelműen rettegnek a JOBBIK ideáinak térnyerésétől. Hiszen nyilvánvaló, hogy annak ellenére, amikor ugyanoda a szélsőjobbra sorolják, mint a zsigereiben magyargyűlölő Nagyrománia Pártot, vagy a brit BNP-t, itt másról van szó. Semmitől nem riadnak vissza (lásd Jörg Haider halála), hogy megakadályozzák a hazafias alapon való, nemzeti radikális, tőkeellenes és a jelenlegi Uniót alapjaiban megreformálni akaró, az elnyomó, és a tagállamok függetlenségét megszüntető Lisszaboni Szerződést elutasító politikai erőket.
A Jobbik ideológiai térnyerésétől azért is félnek, hogy esetleg a párt átvesz elemeket (a nyilvánosság felé nem megfelelően menedzselt) Dr. Halász József nevével fémjelzett EU-szkeptikus Pajzs szövetség által képviselt un. Szent Korona Tanból, amelynek (bár egyes elképzelései vitathatók) széleskörű nemzetközi megismerése alapjaiban formálná át az európai közösség jövőjét. A nemzeti oldal ilyetén megosztása pedig megint a nemzetközi pénzvilág érdekeit szolgálja. Orbán Viktor estleges újbóli pálfordulása sajnálatos módon csak elősegítené a nemzet további szenvedését, hiszen ha a ,,hagyományos" európai értékrendet, vagyis az Európai Néppárt és a bürokraták ajánlatát fogadja el, a bűnösök futni hagyásával és a nagy nemzetközi korporációk és pénzintézetek megregulázásának elhagyásával, a gazdaság talpra álláshoz pedig ezzel eszközül a ,,vért, verejtéket és könnyeket" választja, vagyis az elsíbolt ezermilliárdokat a dolgozó többséggel fizetteti majd ki a hitelezőknek. Egyre többen - köztük e sorok szerzője - kérte, kéri Orbán Viktort, hogy állítsa le, akadályozza meg a békétlenséget hozó nyilatkozatokat a Jobbik irányába, még ha annak eszmeiségével nem is ért egyet. Ha a Fidesz megnyerte az elkövetkezendő parlamenti választásokat, ráér arról nyilatkozni, kik lesznek az új kormány tagjai. Addig a magyar nemzet létérdeke, így reményeim szerint a Fidesz érdeke is, hogy a békés egymás mellett élés politikáját folytassák a következő választások megnyeréséig. A megosztott jobboldali szavazók esetleges otthonmaradása, ismét a neokapitalistákat, vagy a felforgató eszméket valló hitgyülis- tisztelettársaságos banda, a már mindenhol leszerepelt Dávid Ibolya és korrupt táborát, az új SZDSZ-t az LMP-t, vagy esetleg a thürmeri baloldal újkommunistáit támogatja. Az ,,oszd meg és uralkodj" ősi receptje ismét a magyar érdekekre szavazóknak, így szuverenitásunk és értékeink mellett kiállóknak árt, eddigi kifosztóink széles szájjal röhögnek majd, hogy megint átvertek a nemzeti oldalon mindenkit. Ugyanis a teljes politikai ellehetetlenítésnek tendenciózus gyakorlata - a Jobbik után - a Fidesz háza táján fog teljes erővel folytatódni, amit a Die Welt alábbi sorai bizonyítanak: ,,a Jobbik minden esetre nem talált volna ilyen termékeny talajra az (szélsőséges) eszméjéhez, ha az EP választásokon nyertes, a jobboldali néppárti Fidesz, a legutóbbi 2006-os (országgyűlési) választások óta nem teremtett volna egy általános kirekesztő légkört a nemzeti oldal részéről az akkori győztes szocialistákkal szemben. Az ellenséges pártokat, név szerint a szocialistákat és a liberális SZDSZ-t, nem más politikai elveket képviselőkként kezelték, hanem hazaárulóként és a magyarság ellenfeleiként. Most is, legkésőbb jövő tavaszra valószínűsítve a nagy választási győzelmet, a Fidesz az ellenfeleit nem leváltással, hanem végső megsemmisítéssel fenyegeti. Ezért, valamint a Fidesz és különösen az elnöke Orbán Viktor alig palástolt rasszizmusa és antiszemitizmusa, teszi szalonképtelenné őket a (európai) politikai nyilvánosságban."

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=44970
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.