Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Úr Jézus, Megváltóm…
  2009-07-20 22:45:50, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
Link

Úr Jézus, Megváltóm

Nincs senki olyan, mint Te.

Minden napon magasztalom

A Te szereteted nagy voltát.



Vigaszom, oltalmam

Menedékem, váram.

Ami vagyok, egész valóm

Téged szomjaz téged áld!



Kiálts az Úrnak te Föld énekelj!

Adj dicsőséget a Fenségesnek!

Hegyek hódoljatok, zúgj tenger

A mi Urunk nagy nevével.



Éneklem hűséged és kegyelmed.

Örökké szeretlek én, én Istenem.

Semmi sem választ el a Te jelenlétedtől.

Semmi sem választ el a Te jelenlétedtől!



Agapé Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
A cselekvő felebaráti szeretet
  2009-07-20 22:40:31, hétfő
 
 

Még ha én volnék a legékesebben szóló szónok, és mindenkiben égő csipkebokrokat tudnék is gyújtani, de ha nem lángolna szívemben a cselekvő felebaráti szeretet tüze - példabeszédeim szimbólumok volnának csak, a retorika szabályait követve.
Még ha meglátnám is az utcák és az Éjjeli menedékhelyek kataklizmáját, a reménytelenség rothadását, és ha leteperne s megrendítene is a mezítelen jajkiáltás, de ha hiányozna szívemből a cselekvő felebaráti szeretet fénye - illúziókat kergetnék, a képzelet világát.
Még ha remetének mennék is, s a sivatag száraz pora csikorogna fogaim közt, és a féltett javaimat vagy a bankszámlám teljes összegét a szociális hálóba juttatnám, segítvén ezzel a rászorulókat, de ha életem mozgatórugója nem a cselekvő felebaráti szeretet - minden tevékenységem porózus volna csak.
A cselekvő felebaráti szeretet nem vaksin tapogatózik. Soha nem nem fárad el. Gyűlölettelen és türelmes. Nem ismeretes előtte a magány kongása. Az elesettben egy angyalt lát, akit meg kell ajándékoznia.
A cselekvő felebaráti szeretet jól ismeri saját mélységeinek örvénylését, így nem keresi a másikban az okokat.
A cselekvő felebaráti szeretetet nem lehet szidalmakkal vagy gúnyolódásokkal kikezdeni. Mindenkivel törődik. Ébren vigyázva őrködik. Néma és láthatatlan marad. A szeretet lett az életenergiája.
A legígéretesebb tervek sem fognak mindig szárba szökkenni. A nyom, mely elénkbe vágva kanyarog a messzeségben: nem biztos, hogy célba ér. A kincs, amit oly erőteljesen szorongatunk: elveszhet. Minden emberi remény: csak csalóka lidércfény - de Krisztus Jézusban mindezek valósággá válhatnak.
Valaha sokat álmodoztam, így kutattam rendeltetésemet és jövőmet. Mostanra már tenni és munkálkodni szeretnék. Mert egy lépés a keskeny ösvényen többet ér, mintha tétlenül álmodozva szemlélődnék... Mindig csak egy apró lépést akarok megtenni - így közelíteni az Ég felé.



Leleszi Balázs Károly Link



 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
Isten jelenlétében bízva
  2009-07-20 22:02:50, hétfő
 
  "Akik Úrban bíznak..., futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el" (Ézs 40,31).

A "járásban" nincsen nyugtalanság; ez a próbája a kitartásunknak. Az erő legnagyobb teljesítménye ez: jársz és nem fáradsz el. A Biblia ezt a szót: "jár" a jellem kifejezésére használja. János "ránézett Jézusra, amint ott járt, és mondta: Íme az Isten Báránya!" (Jn 1,36). A Bibliában semmi sem elvont, minden élő valóság. Isten nem azt mondta: "légy szellemi ember", hanem ezt: "járj énelőttem!" (1Móz 17,1).

Amikor fizikumunk vagy kedélyünk nem egészséges, mindig kívánjuk az izgalmakat. A test területén ez odáig vezethet, hogy megjátsszuk, mintha volna Szent Szellemünk; érzelmi életünk pedig rendezetlen szenvedélyekbe sodródik és erkölcsileg tönkremegyünk. Ha szellemi téren ragaszkodunk izgató élményekhez és szárnyalásokhoz: szellemi összeomlás lesz a vége.

Isten jelenlétének valósága nem függ valamilyen helytől, hanem attól az elhatározásunktól, hogy az Urat magunk elé állítjuk-e. Problémáink akkor támadnak, ha nem bízunk meg az Ő jelenlétének valóságában. Mi is tapasztaljuk a zsoltáríróval: "Azért nem félünk, ha..." (Zsolt 46,3). Ha egyszer végre a valóságra építünk, ha nemcsak tudatában vagyunk Isten jelenlétének, hanem valóság az Ő jelenléte. "Miért is félnék? Hiszen Ő itt volt egész idő alatt!"

Válságos időkben kell kérnünk az Ő irányítását, de felesleges folyton mondogatni: "Uram, vezess engem, Uram irányíts engem"! Bizonyos, hogy irányít. Ha emberi értelmünk döntései nem az Ő parancsai szerint valók, akkor megállít! Ilyenkor csendben kell maradnunk és várnunk kell az Ő jelenlétére.


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből







Amorphophallus konjac / Sauromatum guttatum Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1323
  • e Hét: 3662
  • e Hónap: 7463
  • e Év: 68764
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.