Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
egyik gárdista tagunk Vonáékka
  2009-07-04 22:45:20, szombat
 
  GÁRDISTA VONÁVAL EGY CELLÁBAN + KAPCSOLÓDÓ


Belföld


2009. július 04. szombat, 22:26
ÖSSZE KELL FOGNUNK !

Most tudtam meg, egyik gárdista tagunk( vezető ) Vonáékkal van egy cellában.
Egy másik gárdistánkról még nem tudnak semmit.

Addig nem jönnek haza míg, ki nem engedik őket.
Ezek a hírek, sajnos nem ellenőrizhetők.

Azt, hogy Vonával van, feltételezik mert együtt vitték el őket. - A HÍR IGAZ ! ! !

( Ezekben a percekben - 22:17 - Most próbálnak Krisztináékkal beszélni. Csak süketek a telefonok. )

EZ MÁR FELÉR EGY RENDKÍVÜLI ÁLLAPOTTAL IS

Horváth Tibor, Győr - főmunkatársunk információ alapján összeállította:

Házik Zoltán
Kárpáti Harsona alapító főszerkesztő

http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=4950:gardista-vonaval-egy-cellaban--kapcsolodo&catid=34:belfoeld&Itemi d=58


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvittek 70-80 Gárdistát, köz
  2009-07-04 22:10:02, szombat
 
  EXKLUZÍV, GYORS TUDÓSÍTÁS BUDAPESTRŐL - A HELYZET FOKOZÓDIK




http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4 948:exkluziv-gyors-tudositas-budapestrl-a-helyzet-fokozodik-&catid=82:lengyel -karoly-budapest&Itemid=72




Lengyel Károly, Budapest

2009. július 04. szombat, 21:17
Csak most tájékozódom kaja után.
És még nem döntöttünk, visszamegyünk-e.

Az Erzsébet téren csak amit én számoltam, 7-8 ezer rendőr az egységeket figyelve.
A Bazilika kordonozva, Kossuth tér kordonozva.
Minket már Arany János metrómegállónál igazoltattak.
Leszakad a belváros a rendőröktől.

Elvittek 70-80 Gárdistát, köztük Vona.
Morvait valahol egy kocsiban tartják fogva erős őrizetben a József Attila utca környékén.
Sorra fújták le az embereket válogatás nélkül, de 3/4 8 kor még nem tágított a tömeg.
A mentősök futószalagon csöpögtettek szemekbe nagy flakonokból.

Rákészültek.
A NJSZ is ott volt több tagjával és gyűjtötték az adatokat.
Minden filmen van.
Nagyon sokba fog ez kerülni a rendőröknek.
Attól tartok, lemegy a nap, akkor lesz a csattanás.
Vidékről nem tudtak jönni a gárdisták, mert országúton visszafordították őket erővel.
Most ennyit tudok.

Kialakul majd egy valós kép.
Szép estét Nektek:
Adjon az Isten!

Baja város jobbikosai este 9-re mennek a helyi rendőrség elé tüntetni a pesti események miatt.

Azt kérik az ottani barátaink, szélnél sebesebben adjuk tovább a hírt az ország lehető legtöbb településére.

Mindenkinek köszönet a hír továbbításáért és a lehető legnagyobb létszámban a lakóhelyelye szerinti ugyanilyen helyszíneken a részvételért!

Nincs több idő! Tiltakozni kell a brutalitás ellen!

Budapest, 2009. 07. 04.

Lengyel Károly

Szebb Jövőt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
államilag támogatott ANARCHIA
  2009-07-04 21:08:51, szombat
 
  Távolról mennyország, közelről pokol - kitűnő cikk a szátoki cigányterrorról

A Magyar Nemzet megint kitűnő anyagot hozott le. Hasonlóan a két héttel ezelőtti, csepeli beszámolóhoz, ez is kötelező olvasmány.

Mivel a cikk online még nem érhető el, beszkenneltük, hogy a papíralapú újsághoz hozzá nem férő emberek is azon melegében elolvashassák.

Távolról mennyország, közelről pokol

Cigányok miatt retteg a Nógrád megyei Szátok és környéke - A helyi közért már bezárt, mikrobuszból árulják az élelmiszert

Lelakatolt kocsma, bezárt élelmiszerbolt, hígítótól bódultan tántorgó fiatalok, délidőben árokban borozó férfiak, mikrobuszban működő közért - pillanatképek egy alig több, mint ötszáz lelkes Nógrád megyei falucska mindennapjaiból. A kistelepülés festői környezetben fekszik, az ott lakók életét azonban megkeseríti a helyi cigányság egy része, akiktől a környék településein is rettegnek. Szátok polgármestere még reménykedik, legalábbis hinni akar abban, hogy a falu újra fejlődő pályára állítható.

Mikrobuszból árulják az élelmiszert a Nógrád megyei Szátokon, miután a település roma lakosainak fenyegetőzése miatt két hete bezárt a helyi közért.

Erre a sorsra jutott két éve a falucska kocsmája is, a cigányok emiatt a környező települések sörözőit látogatják az ottani vendéglátók nagy bánatára. Az érintett kocsmatulajdonosok rettegnek a szátoki cigányoktól, akik inzultálják a vendégkört, és legtöbbször fizetés nélkül távoznak. Azt mondják, ez a védelmi pénz.

A rendbontók egy része az ital rabja, mások szipuznak. Szűcs Lászlóné, a kistelepülés polgármestere mindent megtesz, hogy a hígítózás rabjait leszoktassa a szerről, de tehetetlen, hiszen ezt a tudatmódosító szert a törvény nem tiltja. A polgármester ugyanakkor roppant elkeseredett a drogosok miatt, akik az utóbbi időben már nappal is szívják a hígítós zacskót, és csapatostul az utcákon bolyonganak. A “műsor" éjjel is folytatódik, ami kiegészül azzal, hogy a szipusok házakhoz is becsöngetnek. A helyiek rettegnek tőlük.

A falura jellemző, hogy a fiatal nem roma családok az elviselhetetlen körülmények miatt elköltöznek, ez azonban a romák gyermekvállalási kedve miatt nem látszódik a statisztikában. Szátoknak nyolc éve 480 lakosa volt, míg ma már 564-en élnek a faluban. Az etnikai viszonyokról pedig azt kell tudni, hogy míg az ezredforduló környékén a településen élők negyven százaléka volt cigány; addig ma ekkora a nem romák aránya.

Szűcs Lászlóné ennek ellenére nem adja fel a küzdelmet. Alig 80 ezer forintos tiszteletdíjért éjjel-nappal a település fellendítésén fáradozik, hinni akar abban, hogy Szátok még fejlődési pályára állítható. Ottjártunkkor azonban nem igazán találkoztunk olyan lakossal, aki a polgármester partnere lenne. A lapunk által megkérdezett cigányok nagy része vagy elégedett a helyzetével, vagy az alkoholtól bódult állapotban nem is képes elmondani, mire vágyik igazán. Ez Szátok tragédiája, és ez az átok nem csak a Nógrád megyei kistelepülést sújtja. (Kuruc.info: a szokásosat kérdeznénk csak. 1.) Miért nem például tanulnak cigányaink, ahelyett, hogy kocsmáznának? Miért nem használják fel hasznosan a szabadidejüket? 2.) Ha olyan szegínek, akkor vajon a kocsmázásra miért futja? Tényleg EZÉRT kell adóznunk? 3.) Ha ennyire csontrészegre isszák magukat, és következésképp teljesen elvesztik az önuralmukat [márpedig jól tudjuk, a mokkák keze, kése, szamurájkardja még józanon is könnyen támadásba lendül], akkor mit várjunk? Vajon hány gyilkosságot fognak még ilyen állapotban elkövetni? Ne feledjük például a börzsönyi vagy a sajóbábonyi gyilkosságot, amelyek során szintén részegen / belőve, így magukon kívül gyilkoltak - vagy legalábbis erre hivatkoztak, hogy csökkentsék a büntetési tételt...)

Ahogy Vác után rákanyarodunk Rétság felé a 2-es útra, csodálatos látvány tárul elénk. Balról a Börzsöny meredek hegyvonulatai, jobbról pedig a Cserhát lankásabb dombjai szegélyezik utunkat. A természeti viszonyokhoz igazodó, kanyargó út mellett erdősávok, zöldben pompázó mezők és megművelt szántóföldek váltogatják egymást. Az Isten nagyon jó kedvében lehetett, amikor ezt a vidéket megalkotta.

Húszperces vezetés után érünk Szátok határába, a Cserhát és a Nógrádi-medence találkozásánál fekvő település távolról lenyűgöző képest fest. A falucskát egyik oldalról dombok, a másik oldalról szántó és mező veszi körül. A helyiek úgy tartják, olyan termékeny erre a talaj, mint a Kisalföldön. Régen több ezer hektáron gazdálkodtak errefelé, manapság azonban jórészt csak füves kaszáló terül el mindenhol, amerre a szem ellát. Már-már tapintható a nyugalom, nem is értjük, hogy ilyen csodálatos környezetben hogyan lehet annyi gond, mint amennyiről korábban hallottunk.

Betelt a pohár a vállalkozóknál

Márpedig a szátoki cigányoknak nagyon rossz híre van a környéken. Ideérkezesünk előtt három olyan vállalkozóval is találkoztunk, akiknek személyes élményeik vannak a falucska lakóival kapcsolatban. Nevüket, nem meglepő módon, egyikük sem vállalta, mint mondták, nem elsősorban azért, mert félnek, hanem mert nem akarnak bajt maguknak. Egyikük, akinek több vállalkozása is van a Szátoktól alig kilenc kilométerre fekvő Rétságon, leginkább csak hírből ismeri a falucska problémás lakóit, bár a gondok az ő érdekeltségeiben is mindennaposak. Mint elmondta, Rétságon is annyira eldurvult a helyzet, hogy már senki nem jelentkezik felszolgálónak a szolgáltatóegységeibe. Szomorúan jegyezte meg, hogy tizenöt év alatt legalább száz alkalmazottja volt, egy idő után ugyanis mindenki felmond nála. Egy másik vállalkozó testközelből volt kénytelen megtapasztalni, milyen az, amikor a szátoki cigányok “mulatnak". - Egy évtizeddel ezelőtt szereztem meg Romhányban egy vendéglátóegységet. Évekig családi vállalkozásban üzemeltettük, majd bérbe adtuk. Rövid idő alatt négy bérlő is megfordult nálam, a szátoki cigányok ugyanis gondoskodtak róla, hogy hamar elmenjen a kedvük az egység üzemeltetésétől - emlékezett viszsza. A szomszéd község lakói ugyanis gyakran átruccantak Romhányba, és nemegyszer az ő vendéglátóegységét választották “szórakozásuk" célpontjául. Ilyenkor gyakran kötözködtek a vendégekkel, és nem fizették ki a számlát. Ha pedig ezt a pultos szóvá tette, abból mindig balhé volt. - Azt kiabálták, hogy ez a védelmi pénz - fűzte hozzá. A férfi ötödszörre egy olyan társaságnak adta ki ingatlanát, akik vannak olyan erősek, hogy megvédjék magukat. Azóta nincs balhé.

Bezárt a közért és a kocsma

Nem úgy Szátokon, ahol két hete zárt be a falu egyetlen élelmiszerboltja. Kocsma már két éve nincs a településen, mind a két egységet ugyanaz a vállalkozó üzemeltette, amíg bírta idegekkel. A férfi, akinek már az apja is boltot vezetett Szátokon, nem akart nyilatkozni lapunknak az ügyről. Csak annyit mondott, hogy ahol a környéken egy roma is van, ő ott nem vállalkozik.

Ilyen előzmények után érkezünk a távolról gyönyörű falucskába. Kiderül, a vállalkozó igazat mondott, a saját szemünkkel is látjuk, hogy tényleg lakat van a “büfé" és az élelmiszerbolt ajtaján. Ahogy lassan haladunk a településen, mindenfelé romák méregetnek minket, bizonyára feltűnik nekik, hogy idegenül mozgunk a faluban. A község másik végén egy zárt mikrobusszal találkozunk, ami az élelmiszerbolt szolgáltatásait igyekszik pótolni. Egy idősebb hölgy vásárol éppen az eladótól, amikor odaérünk. Megkérdezzük, hogy miért zárt be a közért, amire azt válaszolják, hogy a helyiek egy része nem bírt magával. - Önök nem félnek? - kérdem a mikrobusz sofőrjét, aki csak annyit mond, hogy eddig még nem esett bajuk. A település gondjairól egyébként mindent elárul, hogy a rendet manapság két körzeti megbízott és egy kutyás rendőr igyekszik fenntartani. Egyikük sem lakik Szátokon, s a helyiek keveslik a jelenlétüket a településen.

A jegyző nem mer nyilatkozni

Elköszönünk a kétszemélyes mozgó “élelmiszerüzlettől", és a polgármesteri hivatal felé vesszük az irányt. Amikor belépiink a községházára, éppen egy roma fiatalasszony érdeklődik a segély érkezéséről. Megnyugtatják, hogy délután utalnak. A polgármester asszony nem tartózkodik a településen, a jegyző pedig láthatóan nem szívesen mond bármit is a gondokról, telefonon odahívja inkább a falu első emberét, aki “civilben" orvos mellett dolgozik ápolónőként. Annyit azért elárul, hogy nyolc éve 480 lakosa volt a településnek, míg manapság már 564-en élnek Szátokon. Az etnikai viszonyokról pedig annyit tudunk meg, hogy míg az ezredforduló környékén a lakosság negyven százaléka cigány volt; addíg manapság ugyanekkora a nem romák aránya.

Közben megérkezik Szűcs Lászlóné polgármester, akit láthatóan nagyon meglep, hogy a településre látogattunk. Viselkedését nézve az az érzésünk, azt hiszi, valaki a nyakára küldött minket. Azzal kezdi, hogy azért nem olyan durva itt a helyzet, mint amiről mi korábban hallottunk. Amikor a közelmúltban bezárt közértet hozzuk szóba, igyekszik megnyugtatni minket, hogy a boltot nem verték szét. - A kisebbség részéről néhányan ballagásra szerettek volna italt vinni hitelre, de az eladó a korábban felhalmozódott tartozások miatt ezt megtagadta. Ezután állítólag olyan támadásba lendültek a vendégek, hogy a boltos bemenekült a raktárba. Az eladó jelzett nekem telefonon, így értesítettem a rendőrséget. Mire a hatóság emberei kiértek, a bajkeverők eltűntek a helyszínről - emlékezik vissza az inzultusra a polgármester. Megtudjuk azt is, hogy a kocsma két éve szintén hasonló okok miatt zárt be. A helyi “szórakozni vágyók" azóta más településekre járnak, ahol szintén gondok vannak velük.

A Szátok szó átok

A polgármester szomorúan állapítja meg, hogy a szátokiaknak nagyon rossz hírük van a környéken. Mint mondja, már a romhányi polgármester is felemelte szavát a falucskából átruccanó látogatók miatt. Ha pedig egy vállalkozónak akar helyből munkaerőt közvetíteni, a település neve hallatán mindenki lecsapja a telefont. Szűcs Lászlóné ettől függetlenül védelmébe veszi a szátoki cigányságot, mert azt elismeri ugyan, hogy félnek tőlük á környéken, de szerinte nem olyan alattomos és kegyetlen emberek, mint amilyennek elsőre tűnnek. - Én még bízom bennük - nyugtat cseppet sem meggyőzően a falucska első embere. (Kuruc.info: látszik, hogy retteg a bosszútól, ezért nem mer semmit mondani. Ahogy az enyingi vagy a hajdúhadházi polgármester. Nem véletlen, hogy a helyiek csak név nélkül merik elmondani a valódi helyzetet.)

Szűcs Lászlóné hangsúlyozza, hogy a gondok az óriási munkanélküliségre vezethetők vissza. A bajok abból adódnak, hogy az emberek nagyon ráérnek, ezért italoznak, egy részük pedig ezért szipuzik. (Kuruc.info: ahelyett, hogy tanulnának, vagy valamilyen képzésre járnának, ugye... Esetleg a kiskertet művelnék. Hány, de hány értelmes elfoglaltság van, különösen faluhelyt, ill. a különböző [hiány]szakmai [pl. hegesztő] képzéseken, ahol a mokkákat eleve pozitívan diszkriminálják és nekik jól fizető, sokszor nyugat-európai állásokat ajánlanak...) Ezt utóbbit a polgármester óriási gondnak tartja. - A szipuzás hatalmas méreteket ölt, a rendőrség pedig nem tud mit tenni ellene, mert nem lehet büntetni. A helyzet már odáig fajult, hogy a körülbelül tíz szipus időnként nappal is csapatosan bolyong a faluban, és szívja a zacskót. Van, amikor megtámadják a békés lakosságot, éjjel pedig bezörgetnek a házakba. Ilyesztő látványt nyújtanak, arról nem is beszélve, hogy már két beteg gyerek is született szipus apától - panaszkodik a polgármester, aki saját bevallása szerint is kezd már belefáradni a szélmalomharcba. Még egyelőre küzd, havi 80 ezer forintért.

Aki teheti, menekül a településről

Megköszönjük a polgármester segítségét, majd még egy rövid sétát teszünk a településen. Találkozunk egy roma fiatalasszonnyal, akinek a férje szipuzik, egyik gyermeke pedig siketnéma. (Kuruc.info: vö. a különböző egyetemi tanulmányok és orvosi közlönyök [bővebb infó és hivatkozások ITT] által is aláhúzott vérfertőzés és a terhesség alatti dohányzás. Hát igen: ez a cigány gyerekszeretet.) Elmondja, hogy nagyon szeret Szátokon lakni, és az sem zavarja annyira, hogy minden bezárt a településen. Szóba elegyedünk egy háromfős borozgató társaság tagjaival is, akik fényes nappal az árokparton fekszenek. Egyikük meg sem tud szólalni az ital hatása miatt, egy középkorú férfi szeretne, de nem igazán érteni a mondanivalóját. Annyit azonban elárul, pofátlanságnak tartja, hogy a vallalkozó bezárta az élemiszerboltot. (Kuruc.info: ok-okozat, ugyebár, cigány. Tetszettek volna emberként viselkedni, és nem elüldözni a fenntartót. Mellesleg, ugyanez játszódott le megannyi más, súlyosan cigányfertőzött településen is - szóval, ez éppenséggel nem egyedi eset. Hiába, ez a cigány “viselkedéskultúra"...) Akit a körülmények zavarnak, az elköltözött a településről. Szinte már csak az idősek és a cigányok maradtak Szátokon, valamint a település fejlődéséért reménytelenül küzdő polgármester. Szátok pedig egy a sok száz, siralmas helyzetben levő kistelepules közül.

Keretes anyag: KUDARCBA FULLADT BÉKÉLTETÉS. Csak figyelmeztető lövésekkel sikerült lecsillapítani azt a kisebb tömeget, amelynek tagjai tavaly októberben kora este rendőrökre támadtak Szátokon. Az eset előzménye, hogy a hatóság emberei igazoltattak egy autót, a jármű vezetője elismerte, hogy ivott. Ezt követően az autó utasai és odaérkező társaik veréssel fenyegették az igazoltató rendőröket, majd az egyik utas fojtogatni kezdte az egyik hivatalos személyt, akinek sikerült megvédenie magát. (Kuruc.info: normálisabb törvénykezésű országokban - USA, de akár az EU-tag Szlovákiában is - azonnal keresztüllőtték volna a rendőrök az egész galerit. Érdekes, a szlovákoknak szabad ilyet csinálni [lásd EZT], pedig EU-tagok. A finneknél meg félrenéz a markába röhögő, ott is [nem ok nélkül] cigánygyűlölő rendőr, ha szépen lepuffantják az őslakosok az ott is bűnöző cigányokat [infó ITT]. Ők is EU-tagok. Akkor nekünk vajon miért nem szabad ugyanezt csinálni?!) A felszólítások után három figyelmeztető lövést adtak le a rendőrök, csak azután nyugodott meg a balhés tömeg, amelynek csillapításában a helyi kisebbségi önkormányzat egyik képviselője is részt vett. Az ügyben három szátoki és egy romhányi fiatalember ellen vádat emeltek társtettesként, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt; ítélet még nem született. Az eset után a rétsági rendőrkapitány békéltető labdarúgó-mérkőzést szeretett volna szervezni beosztottjai és a szátoki romák között, de sem a kollégái, sem a cigányok nem támogatták a kezdeményezést. (Kuruc.info: nem ilyen libsi “békítő" idiótaság kell oda, hanem párszáz rebiszes, aki fegyelemre tanítja a csőcseléket. Ahogy az a cikkből is kiderül, rájuk férne, mert azóta se férnek a bőrükbe.)


http://kuruc.info/r/35/43103/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kommunisták tüntettek az MSZP
  2009-07-04 20:13:39, szombat
 
  Kommunisták tüntettek az MSZP ellen

A Vasúttörténeti parkban tartja a mai rendezvényét a hatalma elvesztésétől rettegő szélsőséges párt.
Piszkosfred, szo, 2009/07/04 - 13:39

Fűtőanyagnak is hitványak lennének a résztvevők


Munkáspárti tüntető csoport fogadta az MSZP zárt kongresszusra érkező képviselőket a fővárosban. A kommunista tiltakozók egy transzparenst feszítettek ki a hazaáruló milliárdosok számára, amelyen az állt, "ide vezet az álbaloldali politika".


A szocialista párt pénteki elnökségi ülése után az ország botoxos anyósa azt ígérte, nem kerül napirendre a tisztújítás, de új tagokkal bővítik ki a párt országos választási bizottságát, amely választási időszakban a párt ideiglenes politikai kormánya. Mindezek miatt egy álló napra gátlástalanul megszállják a közkedvelt családi kirándulóhelyet, Vasúttörténeti Parkot a nemzetvesztő gazemberek.

A közpénzeken élősködők tanácskozásának fő célja a programalkotás, a határozatok közt az előzetes értesülések szerint rábólintanak a kormányzati ámokfutás folytatására, azaz a párt garanciát vállal rá, hogy nem fognak osztogatást követelni, mi több, belenyugszanak a MÁV és az önkormányzatok költségvetésének 120, illetve 40 milliárdos megkurtításába is. Ezen utóbbiak a vasút és az önkormányzatok teljes ledegradálásával lesznek egyenlők.

A testületnek tagja lehet egy Ficsor Ádám nevű nyikhaj, aki nem kevésbé fontos állásban, mint titkosszolgálati miniszterként lopja a napot jelenleg. Továbbá Botka László elvtárs, a szegediek által nem túlzottan kedvelt polgármester, Boldvai László, a Tocsik-perben is szerepelt gátlástalan milliárdos, Burány Sándor fővárosi pártelnök és nagy valószínűséggel az ifjú üdvöske, Molnár Csaba kancelláriaminiszter. A szombati gyűlésen megmagyarázzák maguknak az elmúlt 7 év csapnivaló, országvesztő kormányzásnak nevezett tobzódást, a köztörvényes libatolvaj pedig kormányának eddigi munkáját.

(Hír TV nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrség kiszorít az Erzséb
  2009-07-04 20:08:41, szombat
 
  A rendőrség kiszorít az Erzsébet térről

* Index,
* MTI

| 2009. július 4., szombat 18:03 | Frissítve: 2 perce

A rendőrök körbevették a Erzsébet teret és szorítják ki a Magyar Gárda engedély nélküli tüntetésének résztvevőit a térről. Arra szólítják fel az embereket, hogy az Astoria felé hagyják el a területet. A résztvevőket egyenként szállítják el, kiemelték többek közt Vona Gábort, a Jobbik elnökét is.

Egyenruhában sorakozott fel mintegy kétszáz gárdista a budapesti Erzsébet téren szombaton délután, a rendőrség felszólította a résztvevőket, hogy hagyják el a teret, majd hat óra után pár perccel megkezdték a tömeg szétszedését, arra szólították fel az embereket, hogy az Astoria felé hagyják el a területet. Este hét körül Vona Gábor is megjelent a demonstráción, leüllt a gárdisták közé, majd összekapaszkodott velük, hogy nehezebben szedjék szét őket, de pár perccel később elvitték a Jobbik elnökét.

A rendőrök eleinte egyenként emelték ki az embereket, tudósítónk szerint néhányukat a földön húzták, majd rendőrségi járművekbe ültették őket, a szimpatizánsokat azonban folyamatosan leválasztották a tüntetőkről, hogy ne kelljen több frontos harcot vívniuk.

A gárdisták azt kiabálták a rendőröknek, hogy "Egyszerűen senkik vagytok", hogy "ÁVH", meg hogy "mocskos zsidók". A körülbelül kétszáz rendőr este fél nyolcig türelmesen várt, csak néha emeltek ki egy-egy embert, aztán megkezdék a kiszorítást: könnygázzal fújják le az egymásba kapaszkodva ülő gárdistákat, aki volt nem hajlandó távozni, azt kihúzták a tömegből és elszállították. Az első hullám során körülbelül ötven embert választott le a rendőrség, többen rosszul lettek a gáztól, ők jelenleg is a földön fekszenek. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint eddig csak kisebb sebesüléseket kellett ellátniuk, de arról nem árultak el pontos számot, hogy hány sérültje van eddig a demonstrációnak. Információink szerint kürülbelül húsz sérültről lehet szó.

A sérültek közt van az egyik tévéstáb tagja is, akit a tüntetők a fején találtak egy üveggel.

Az Index egyik újságíróját több gárdista-szimpatizáns megrugdosta.

Az MTI tudósítói azt látták, hogy az Erzsébet téren lévő medencébe dobálják a gárdával szimpatizálók a rendőröktől megszerzett tárgyakat, például tomfákat, rádiókat, lábszárvédőket, és a rendőrök bemennek azokért a vízbe.
DMOHA20090704018
A rendőrség megkezdte a tömeg kiszorítását az Erzsébet térről

A rendőrség a forgalmat is korlátozza a tér a környékén. A József Attila utcában nem lehet közlekedni a Bajcsy-Zsilinszky út felé, és a Károly körúton sem lehet a Bajcsy-Zsilinszky út irányába menni. Minden környező utcában sok a rendőr.

A téren összegyűlt gárdisták a magyar gárda feloszlatása ellen, a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György mellett demonstrálnak. A szimpátiatüntetéshez több szélsőséges szervezet is csatlakozott.

Simon Éva, a TASZ jogásza az Indexnek elmondta, hogy az Erzsébet téri esemény nem spontán tüntetés, éppen ezért feloszlatható, a rabosítás azonban aránytalan, mivel szabálysértésről van szó, az előállítás lenne a megfelelő intézkedés. Aki azonban egyesület, mozgalom nevében vezeti a demonstrációt, az bűncselekményt követ el.

A rendőrség korábban megtiltotta egy, a budapesti Szent István térre bejelentett demonstrációt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a közleményben a gyülekezési törvényben biztosított felhatalmazásával indokolta döntését.

A rendőrség tájékoztatása szerint szombaton délelőtt érkezett bejelentés a BRFK-ra egy magánszemélytől a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevében, miszerint demonstrációt kíván tartani a Bazilikánál.

A BRFK a rendezvény megjelölt helyszínen és időpontban történő megtartását a gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta, olvasható a közleményben.
DSZZS20090704003
Rendőri készültség

A törvény említett pontja szerint: "ha a bejelentéshez kötött rendezvény megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, a rendőrség a bejelentésnek a hatósághoz való beérkezésétől számított 48 órán belül a rendezvénynek a bejelentésben megjelölt helyszínen, vagy időben való megtartását megtilthatja".

Egy magánszemélytől is érkezett bejelentés a BRFK-ra, miszerint demonstrációt kíván tartani az V. kerületi Kossuth Lajos téren vasárnap 0 óra 30 percig.

A rendőrség a rendezvényeknek a bejelentésben megjelölt helyszínén és időpontban történő megtartását szintén a 8. paragrafus 1. bekezdése alapján tiltotta meg.

Ugyancsak jelentős rendőri készültség van a Szabadság térhez közeli Zoltán utcában is, ahová korábban egy másik demonstrációt jelentettek be. Itt csapatszállító járműveket, vízágyút és könnygázvető gépkocsit is lehet látni.
DSZZS20090704403
Rendőri készültség

A demonstrációt a rendőrség nem engedélyezte, és azt ígérték, hogy fel fognak lépni a tüntetők ellen. A térre vezető utcákat és a Szovjet emlékművet délelőttre kordonokkal zárták le, de még nyitva vannak a rácsok, és beengedik az autókat.

Autóval ugyan át lehet hajtani, és a buszok is járnak, de a gyalogosok elől lezárták az Erzsébet hidat. A korlátozás oka feltehetően a hídfoglalás hetedik évfordulója.

A rendőrség pénteken azt is bejelentette, hogy szombaton 24 órás ellenőrzést tartanak a fővárosban.

A fokozott ellenőrzés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hullámvölgyben a lakosság közé
  2009-07-04 20:04:30, szombat
 
  Hullámvölgyben a lakosság közérzete
2009-07-03


A megkérdezettek több mint háromnegyede értékelte hármasnál rosszabbra a dolgok alakulását Magyarországon, és mindössze 2,5 százalékuk adott hármasnál jobb osztályzatot a Forsense közvélemény-kutató legújabb jelentése szerint, melynek összegzését pénteken juttatták el az MTI-hez.


Az adatfelvételeket a Forsense Piac- és Közvélemény-kutató Intézet január és június között hat, 1000 fős minta alapján végezte.

A Forsense általános közérzetet mérő indexe továbbra is borúsnak mutatta az embereknek az ország helyzetével kapcsolatos véleményét. A 0-tól 100-ig terjedő skálán az év első felében a pontszámok 17 és 27 között ingadoztak: januárban 27 pontról indult a mutató értéke, ami egyben az idei év eddigi csúcspontja is volt. Az azt követő hónapokban folyamatosan romlott a választópolgárok közérzete, áprilisban csupán 17 pontot mértek, ami az utóbbi öt év hangulati mélypontját mutatja. Májustól enyhe javuló tendencia figyelhető meg, így június hónapban 23 ponton állt az index - olvasható az összegzésben.

A felmérés szerint az első félév folyamán a különböző társadalmi csoportok eltérően reagáltak az országban történtekre: januárban az idősebbek az átlagnál optimistábbnak számítottak, júniusra azonban eltűnt a különbség a különböző korcsoportok indexpontszámai között. Az inaktívak esetében meg is fordult a trend: márciustól folyamatosan alacsonyabb pontszámot adtak az ország helyzetének értékelésekor, mint az aktívak. A nyugdíjasok, és az inaktívak egymást részben átfedő csoportjai esetében a Bajnai-kormány szociális juttatásokat is érintő programja, illetve a program konkrét pontjainak a megvalósulása állhat a hangulatromlás hátterében - állapították meg a felmérés készítői.

A legélesebb törésvonalat a korábbi évek adataihoz hasonlóan továbbra is a politikai pártokhoz való kötődés mutatta. A két végpontban a két legnagyobb politikai erő, az MSZP és a Fidesz áll: utóbbi szimpatizánsainak az indexpontszáma átlagosan összesen 12 pont volt, míg ugyanez a mutató az MSZP-sek esetében 40 pont. Az MDF és az SZDSZ szavazói is elégedettebbek az átlagnál az ország helyzetének alakulásával, a bizonytalan szavazók pedig az átlag körüli 21-22 pontra értékelték saját közérzetüket.

A kormánypárti szavazók körében a márciustól májusig tartó időszak jelentette a hullámvölgyet, Gyurcsány Ferenc lemondása és az MSZP médiában is követhető válsága orientáció-vesztéssel és kiábrándultsággal járt ebben a választói csoportban. A Jobbik szavazóinak értékelése a Fidesz szimpatizánsaihoz hasonlóan mindössze 12 pontos indexpontszámra volt elég, a 100 fokú skálán.

A válaszadók lakóhelyük típusa szerint eltérő osztályzatokkal értékelték a dolgok alakulását az első félévben: Budapesten volt a legmagasabb az index értéke hat hónapból öt esetben, és ahogy haladtak, a megyeszékhelyeken és a városokon át a falvak irányába, úgy csökkent az index pontszáma, bár a különbségek nem jelentősek - ismerteti az összegzés.


Forrás: MTI

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=124349
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civil ruhás Gárdistát hurcolta
  2009-07-04 19:58:18, szombat
 
  Civil ruhás Gárdistát hurcoltak el a rendőrök-frissítve
2009. Július 04.

Elvitte a neoávó a Magyar Gárda egyik parancsnokát egy budaörsi toborzóról.

Budaörsön, a Város Klubban tartott tagtoborzót a Magyar Gárda. A köztársaság kutyái azonban egyszer csak megjelentek és elvitték a civilben lévő, toborzót tartó, századparancsok-helyettest. A helyszínen nem közölték az indokot. Hamarosan bővebb információval jelentkezünk. A Hír Tv. értesülése szerint, bajtársunkat azért vitték be mert félelemkeltő a ruházata. (teljesen civilben volt)
Valamint akin Magyar Gárda póló van, azzal kifordíttatják a pólót.

forrás: szentkoronaradio.com-Hír TV.


http://magyargarda.hu/node/4176
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor: Nem a jobboldalnak
  2009-07-04 19:57:36, szombat
 
  Vona Gábor: Nem a jobboldalnak kell összefognia, hanem a nemzeti oldalnak!
2009-04-22 10:40:07

Idén januárban ennek a cikksorozatnak a 23. részében a következőket jósoltam: ,,az előttünk álló másfél évben - amely permanens kampányidőszak lesz, EP, Országgyűlés, önkormányzatok - olyan háborút indít ellenünk a jelenlegi politikai garnitúra, annak bal- és jobboldala, amilyenre az elmúlt húsz évben még nem volt példa." Azóta ugyan csak három hónap telt el, de sajnos igazam lett. Minden egyes nap hoz egy újabb aljas hazugságot, egy szánalmas csúsztatást vagy egy ócska provokációt. A támadássorozatban közös, hogy célpontja mindig a Jobbik és a Magyar Gárda. Mindenki gondoljon bele, mit jelenthet az, ha egy politikai mozgalmat, jelen esetben bennünket, egy kórusban átkoz Gusztos Péter (SZDSZ), Csurka István (MIÉP), Kolompár Orbán (OCÖ), Kövér László (FIDESZ), Lendvai Ildikó (MSZP), Dávid Ibolya (MDF), Zoltai Gusztáv (MAZSIHISZ) és Dósa István (Őrző Gárda). Ha a jelenlegi rendszer minden egyes szereplője a vesztünket akarja, ha más-más okokból, de ennyire rettegnek tőlünk - tőlünk, akiknek nincs semmijük, ,,csupán" a legkisebb szegény legény jussa: az igazság - akkor bizton állíthatom: valamit nagyon jól csinálunk.
Felmerül a kérdés: honnan ez a feneketlen gyűlölet? Miért félnek ennyire a közélet legkülönfélébb szereplői tőlünk? Két oka van. Az egyik a céljainkból fakad, a másik a módszereinkből.
A Jobbik 1947 után az első és egyetlen olyan országosan szervezett politikai párt, amelynek fundamentuma a Szent Korona, amely fő célként történelmi alkotmányunk jogfolytonosságának helyreállítását tűzte zászlajára. Korábban, ha volt valahol erő, akkor ott mindig az eszmei talapzat hiányzott, ha pedig az eszmeiség volt adott, akkor azzal az erő és a szervezettség nem párosult. A Jobbiknál mindkettőt bírja. A célunk világos, egyértelmű, és végre erőnk is van ahhoz, hogy ne csak a partvonalon kívülről mutogassunk, hanem elszenvedői helyett alakítói legyünk az ország és a nemzet sorsának. Ez már önmagában is kiverné a jelenlegi garnitúra biztosítékait, de jeges verejték akkor csorog igazán a homlokukon, amikor ráébrednek, hogyan lett a Jobbik erő.
Mert, ahogy 1947 óta búvópatakként csordogált csak a Szent Korona-tan, úgy azóta nem volt egyetlen politikai párt sem, amelyet ne felülről szerveztek volna, vagyis ne föntről kényszerítették volna rá az emberekre. Ilyen volt az állampárt, mint ahogy a sohasem volt rendszerváltozás pártjait is egy asztal mellett körzővel és vonalzóval találták ki mind. A Jobbik az első olyan társadalmi mozgalom, amely alulról szerveződve vált olyan erőssé, hogy versenyre tudott kelni a milliárdokon fenntartott nagyokkal. Sikerünk nem a párt, hanem a magyar emberek sikere, programunk nem a párt programja, hanem a magyar nemzeté. Rendet, jólétet és ébredést akarunk! A magyar Országgyűlésbe jutva ezért olyanok leszünk, mint egy pusztító, de jótékony vihar. Kisöpörjük a nemzet templomából a hazugság felgyülemlett szennykupacát, és rákényszerítünk mindenkit a színvallásra.
Ugyanis a magyar politika egyik rákfenéje, hogy idejétmúlt és hazug módon jobb- és baloldali oldalra szakítja a közéletet. Eszerint határozzák meg magukat a politikusok, eszerint folynak a viták és eszerint köttetnek szövetségek. Mivel a frontvonal hamis, így zavaros a küzdelem, mindenki össze-vissza tüzel. Nem tudni, ki a barát és ki az ellenség. Mennyiszer hallom a jó szándékú, de naiv kérést: fogjon már végre össze a jobboldal! Erre mondom válaszul: én nem vagyok hajlandó összefogni Deutsch Tamással, Pokorni Zoltánnal vagy Csintalan Sándorral. Összefogni csak azzal tudok, akinek bízom a nemzeti elkötelezettségében. Nem a jobboldal egységének illúzióját kell kergetni tehát, mert az egy hazug és ravasz délibáb. A nemzeti oldalt kell végre egyesíteni! Nekem kevés, ha valaki jobboldalinak vallja magát. Azt is tudni akarom, hogy a szíve magyarul dobog-e!
Szeretnénk nagyon az összefogást, és azt meg is valósítjuk. De csak azzal, aki velünk együtt nem hajlandó lemondani az alkotmányozásról, az államadósság újratárgyalásáról, magyar bank alapításáról, a magyar föld megvédéséről, a finnugorizmus ámokfutásának megállításáról, a multinacionális tőkével szemben a magyar vállalkozók és gazdák támogatásáról, a csendőrség - ,,egycsapás-törvény" - felállításáról, a hazafias nevelésről, a TV2 és az RTL KLUB beszüntetéséről és a határon túlra szakított testvéreinkről. Aki ezek közül akár csak egyben is bizonytalan, mondja magát akármilyen oldalhoz tartozónak, az keresgéljen másfelé, de ne nálunk. Az kérje fel egy táncra Gyurcsányt, vagy gágogjon Bajnaival, de a Jobbikot messziről kerülje el!
Ezúton üzenem ezért mindenkinek, aki a Jobbikra vagy a Magyar Gárdára feni a fogát, hogy a kesztyűt felvesszük, de a mocsarukban nem fogunk megfürdeni. A becsületünket megvédjük, de nem leszünk hozzájuk hasonló, acsarkodó lelki roncsok. Bennünket ugyanis nem az tart össze, hogy másokat gyűlölünk, hanem az, hogy egymást szeretjük. Nekünk nem az a problémánk, hogy ki a neonáci, a szélsőséges és kit kellene betiltani, hanem az, hogy hogyan tudjuk megmenteni a magyar nemzetet. Hiszen számunkra nem térkép e táj, hanem a mi egyetlen hazánk: Magyarország.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrhegyek verik az ártatla
  2009-07-04 19:54:51, szombat
 
 


Rendőrhegyek verik az ártatlan embereket az Erzsébet téren, elhurcolták a Jobbik elnökét (percről percre)
2009. július 04. 16:30
HunHír.Hu-információ

Az ötvenes évek óta nem tapasztalt diktatúrába csöppent Magyarország. Idegenek tízezrei özönlik el hazánkat, vásárolnak meg mindent, és kihúzzák a talpunk alól a földet. Egy minimális támogatottsággal rendelkező, az idegenek szolgálójává vedlett, egykoron szocialistának mondott párt irányít, s követi az új gyarmatosítók parancsát. Az országban lassan elviselhetetlen mértékű a biológiai és fizikai fegyvernek használt cigányság bűnöző rétegének a terrorja. Ezt mindenki tudja, de a hatalom által gerjesztett cigány-magyar ellentéttel lehet a legjobb kiszolgálni az új urakat. A cigányokra hivatkoznak, hogy hazafit verhessenek és börtönözhessenek be, mert nem akarják elfogadni, hogy több száz ezer ember nem kér a bűnözésből, a kifosztásból és a rabszolga sorsból. Ma délután sok minden elválik. Segítsék munkánkat, hogy az igazat, s ne csak a valódit közvetíthessük a Bazilika környékéről.

19:24
Vona Gábort lefújta, bántalmazta és elhurcolta a helyszínről a rendőrség. Rendőrhegyek verik az ártatlan embereket az Erzsébet téren.

19:22
Vona Gábor, a Jobbik elnöke legelöl a tüntetők között. A rendőrök nem foglalkoznak a politikus-pártelnökkel, éppúgy szemen lőtték könnygázspray-vel mint a mellette ülőket. a rendőrök lekapkodják az emberek fejről a gázmaszkokat és telibe fújják az arcukat a rendkívül erős, maró spray-vel. Vona környezetéből már több embert elhurcoltak, de a gárdisták kitartanak. A könnygáz olyan összetételű, hogy egy-két perc után már nem lehet tovább bírni. Tudósítónk is kapott egy újabb adagot. Nem számít semmi és senki - a kékruhásoknak, a békés, semmilyen ellenállást nem tanúsító embereket ütik-vágják, támadják.

19:12
A tömeg hatalmas ovációja közepette a gárdisták alkotta kör közepére érkezett Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

19:03
Tudósítónkat szétfújták könnygázzal, majdnem megfulladt, a környezetében lévők siettek a segítségére, amit ezúttal is köszönünk nekik. Közben egyébként már a régi buszpályaudvarnál is nyomulnak a rendőrök, válogatás nélkül ütnek és fújnak le könnygázzal mindenkit. Egy fiatalkorút is el kellett vinnie a mentőnek, olyan nagy könnygázdózist kapott. A tömeg hangosan skandálja, miközben elvisznek egy-egy gárdistát: Gyilkosok! Hazaárulók! Aki bármit szól a rendőröknek, számíthat rá, hogy ő lesz a következő áldozat.

18:57
Tudósítónk szerint körülbelül kétszáz gárdista ül még a földön.

18:55
Folytatódik az egyes kiemeléses akció, a rendőrök egy-egy földön ülő gárdistát kihúznak a tömegből, majd visszaállnak a sorfalba.

18:51
Ha valaki talált egy fotós táskát, benne árnyékolóval, objektívvel, a HunHírére bukkant. Kérjük, jelentkezzen az info@hunhir.hu e-mail címen..

18:49
Megint megindult a kiszorítás, ismételten az összekapaszkodott gárdistákat próbálják elvinni a rendőrök. A tömegből palackokat dobálnak, de kő, vagy más veszélyes eszköz nincs a tüntetők kezében. A rendőrök folyamatos ütlegelések közepette próbálják szétszedni az összekapaszkodott embereket.

18:43
Ismételten kialakult az állóháború. A hangosbemondón folyamatosan szólítják fel a tömeget, hogy távozzon az Astoria irányába, a földön fekvő, összekapaszkodott emberek viszont nem mozdulnak. A rendőrök és a tüntetők farkasszemet néznek egymással, egy-egy idősebb hölgy a rendőröket mustrálja és járja körbe a sorfalat.

18:40
Folyamatosan támadják a HunHír.Hu-nak otthont adó szervert, de munkatársaink felveszik a kesztyűt a kíméletlen DOS-olókkal.

18:32
Információink szerint hamarosan megkezdődik a kiszorítás, közben újabb embereket emelnek ki a tömegből és pár üdítős üveg is repül a rendőrök felé. A tér keleti részén ülők, köztük rohamsisakos és kádárarcos tüntetők, gárdisták kapaszkodnak teljesen össze. Úgy tűnik, hogy hamarosan megindul a rendőrsorfal, tudósítónk az egyik rendőr elkapott rádióforgalmazásából erre következtetett.

18:27
A rendőrroham megindult, a robotemberek ütik verik, rugdalják az összekapaszkodott embereket. A tömegből többen palackokat dobálnak eléjük, de ez kevés a hatalmas rendőri túlerővel szemben. Összekapaszkodott emberek szednek szét, és ütik minden testrészüket gumibottal. Idősebb nők, fiatalabbak is kaptak a könnygázadagból és legújabb információ szerint Toroczkai mégis meg tudott érkezni a helyszínre. A rendőrök az újságírókat sem kímélik, löknek, rúgnak, ütnek, vernek mindenkit. A tömeg hangosan skandálja: gyilkosok!

18:15
A korábbi hírekkel ellentétben Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke nem ül a gárdisták között. Értesüléseink szerint nem ért a Deák térre, az Astoriánál állítólag feltartóztatták. Zagyva György Gyula, a mozgalom elnöke viszont jelen van. Úgy tudjuk, hogy két súlyos eset is történt. Egy gárdista hátsó falú szívinfarktust, a másik tüdőembóliát kapott.

18:10
Többszörös rendőrsorfal állt fel; az Astoria felé akarják kitolni a tömeget, ezt az egérutat úgy tűnik most még nyitva is hagyták. Egyébként megjelent és a kör közepén ül Toroczkai László és Zagyva György Gyula is, a HVIM mozgalom vezetői.

18:08
ez idáig 11 embert vittek el, és az előbbi kődobáló rekodgyorsasággal eltűnt a helyszínről. Közben több civil ruhás ember veszi fel a tömegből a rendőrségi láthatósági mellényt. A gárdisták továbbra is maradnak a körben, lobognak a zászlók, a rendőrök néha megpróbálkoznak egy-egy gárdista kiemelésével, de szinte minden másodpercben változnak az események.

18:01
Elkezdődött a tüntetők elhurcolása. Vannak, akik összeláncolták magukat, a rendőrök feszítővágóval vágják el egymástól őket. Az első összecsapás is megtörtént. Palackokat, köveket dobálnak a rendőrök felé. A helyzet nagyon fokozódik, repülnek a kövek az üvegek, folyamatosan szólítják fel a tüntetőket. A rendőrök könnygázt is bevetnek a legelöl lévő tüntetők ellen, főleg az idősebb gárdisták vannak most is a célkeresztben.

17:43
Megérkeztek a Deák tér irányából az újabb gárdista osztagok, a tömeg újabb hatalmas Ria, ria, Hungária! kiáltásokkal üdvözli őket.

17:40
Nem tudják elvinni a főleg idősebbekből álló gárdista csoportot, akik egymásba kapaszkodnak, noha a rendőrök minden rendelkezésre álló eszközzel ütik a földön ülőket, elegyen az tonfa, mobiltelefon, gumibot. A tömeg hangosan üvölti hogy sün és a nagy számú egyenruhás gárdista továbbra is összekapaszkodva ül a helyén. A rendőrroham hol erősödik, hol lassul, de úgy tűnik, mintha ők sem lennének a helyzet magaslatán. Kb. két-háromezren lehetnek már a téren, de a rendőri erő is óriási. Most éppen a 2006-os októberi tüntetésen a szemét kilőtt fiatalember magyarázza a rendőröknek az erőszakos fellépés jogtalanságait és következményeit.

17:33
Megindult a rendőrsorfal. A füvön ülő, egyenruhába öltözött gárdisták közül a rendőrök össze akarják szedni az ülősztrájkot folytatókat. Több száz gárdista van a helyszínen egyenruhában és ellenállnak a rendőri erőszaknak. A fotósok és újságírók gyűrűjében próbálják a rendőrök felállítani és a körből kihúzni a gárdistákat. A tömeg hagosan üvölti, hogy ÁVH, sünök és a szokásos jelszavakat. A rendőrök még nem tudták felállítani a kipécézett embereket, a tömeg hangosan nemtetszését és tiltakozását fejezi ki folyamatosan. Az óriási a hangzavarban az emberek énekelnek és összekapaszkodnak.

17:27
A kutyás rendőrök is megérkeztek.

17:24
Az Erzsébet téri Gödörnél hatalmas a rendőri készültség, egy idős, gárdista egyenruhába öltözött embert akartak kiemelni a tömegből, de a tömeg nem hagyta. Kb. háromszázan ülnek a Gödör feletti részen, mintegy ülősztrájkot folytatva. A tömegből folyamatosan emelik ki a nem megfelelő öltözetű embereket és igazoltatják őket. A rendőrök másodszor ismételték meg a demonstráció feloszlatását bejelentő felhívásukat.

17:22
Elég nagy a tanácstalanság, helyszínen tartózkodó tudósítónk a Bazilika környékén elvétve találkozik tüntetni szándékozóval. Eközben a Kossuth téren szintén óriási a rendőri készültség, az ide bejelentett tüntetést szintén betiltották. A legújabb, hogy este héttől a Vértanúk tere még szabad.

17:20
A régi buszpályaudvar környékén iszonyú a rendőri készültség - jelentette tudósítónk. Információink szerint van ott pár ember, akit oszlatni készül a rendőrség. Vízágyút is látni.

17:12
Tudósítónk ezekben a pillanatokban érkezik a Nádor utca és a Zrínyi Ilona utca sarkára, közvetlenül a Bazilika felé vezető útra, amely környékén mozgást a turistákon kívül nem látni. A Bazilika előtti tér teljesen el van kordonozva, a Zrínyi zsákutca lett, semerre sem lehet elhagyni a teret.

17:08
ebben a pillanatban indult meg a rendőrségi vízágyú a Nádor utcán keresztül a Bazilika irányába. A több felvezető járművel erősített gépszörny leparkol a Nádor sarkán. A Szabadság téri Hazatérés Református Templomban megállás nélkül harangoznak, de maga az egész tér, a játszótér és a templom környéke is hermetikusan le van zárva. A rendőrök még az idősebbeket sem engedik az elzárt területre.

17:00
A BRFK pár perce kiadott közleménye.
15 óra 25 perckor bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra egy magánszemélytől, miszerint demonstrációt kíván tartani a Budapest V., Szent István téren 16 órától 22 óráig.

2009. július 4-én 15 óra 36 perckor egy újabb bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra egy magánszemélytől, miszerint demonstrációt kíván tartani a Budapest V., Kossuth téren július 4-én 16 óra 30 perctől július 5-én 0 óra 30 percig.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendezvényeknek a bejelentésben megjelölt helyszínén és időpontban történő megtartását a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény 8. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján megtiltja.

16:40
A fokozott ellenőrzés keretében 9 főt állítottak elő a robotok, többeket garázdaság szabálysértése, illetve közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt, másokat személyazonosságuk megállapítása végett állítottak elő a rendőrök, tekintettel arra, hogy semmilyen irattal nem tudták magukat igazolni.

16:25
A belváros felett cirkál a rendőrségi helikopter, a Vásárcsarnok hirtelen megkérdezett látogatói közül a legtöbben azt mondták: a cigánynak mindent szabad, ha nyaralni megy fizetik útját, támogatják, és ez nem az esélyegyenlőség. A megkérdezettek többsége azt is elárulta, hogy fél, és siet haza. Riportereink elindultak a helyszínre, de mindenütt nem lehetnek jelen. Segítsék munkánkat a hírek, tapasztalatok, benyomások beküldésével.

(E-mail: info@hunhir.hu)



http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=20846
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fojtogatóknak
  2009-07-04 19:54:11, szombat
 
  Gavallér János: A fojtogatóknak

Ó, ti hatalmasok!
Ott, kvaszt-tengeretek
birtok dombján,

még mindig süketek
és vakok, bűnharács
agyatokban,
még most se tudjátok:
Olyan, hogy kisebbség,
meg sokság nincs!
Baromság! Baromság!
Az van csak, baromság!

Aki kisebbségről,
azok jogairól
beszél, fröcsög,
az tagadja jogát,
hisz megkülönböztet
embert, cigányt,
zsidót, s kötelet dob
a törvény nyakára:
Halált kiált!
Baromság! Baromság!
Az van csak, baromság!

Ó, ti hatalmasok!
Csalók és hazugok!
Élősködők!
Bábeli zűrzavart
kavartok a jogban,
a törvényben,
az emberi agyban?
Csalók és hazugok!
Élősködők!
Hazugság! Hazugság!
Minden szó hazugság!

Ember van csak! Érzés!
Éhség! Nyomor! Bűn! S bűn!
Csűrés-csavarás!
Ott nincs jog, hol fáj a szív!
Hamisítják a jogot!
Ott, hol fáj a szív,
mit ér ott a törvény?
Mit ér a hazug jog?
Csűrés-csavarás.
Hazugság! Hazugság!
Minden szó hazugság!

Ó, ti hatalmasok!
Ős-faragatlanok!
A jog, a jog!
Mit is ér itt a jog,
ha az adóságom
s a fájdalom
utódaim torkát
szorítja jogfolyton!
S belehalok,
jogot gyakorolhattam
paktum-demokráciában.

Nem értitek? Vakok!
Igazság furdalja
az oldalam!
Becsület! Tisztesség!
Nemesi büszkeség!
Magyar vagyok,
lelkemben életjog,
morál és etika,
világ dobog...
világot éltető
erkölcs és logika.

Ó, ti hatalmasok!
Háton járó gazok!
Újgazdagok!
Az érzést ölitek,
jövő születőket,
unokákat,
földi temetőket,
vágtok létmezőket,
halálutakat...
zsarnok agyatokban
ma lesz halott, a holnap!

2009.07.03.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.