Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Következő negyedre tanács
  2009-08-01 15:22:03, szombat
 
  Július 30., valamint augusztus 6. között a Hold a második negyedébe lép, miközben az égen még egyre jobban fényesedik, telítődik.

Ez alatt az időszak alatt a szervezetünk enyhébben ugyan, de méregtelenít. Tehát több folyadékot, lédúsabb gyümölcsöket, zöldségféléket "könnyebb" ételeket ajánlott fogyasztani.

Július 31-én, augusztus 1-jén és 2-án a fehérjék fogyasztása ajánlott, míg augusztus 3-án, 4-én az ásványi anyagok épülnek be jobban a szervezetbe.

Augusztus 5-én, 6-án, 7-én étkezésünkbe beiktathatjuk az olajos magvakat valamint a "virágok" fogyasztását, mint például a karfiolt.

Augusztus 6-án holdtölte lesz. Ez a nap inkább a spirituális tevékenységekkel való foglalatoskodásra alkalmas , mint például a meditáció, több órás csikung, belső gyakorlatok végzése.

Forrás: Tábori László Csi Kung
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
A fesztivál ürügyén-a közönség
  2009-08-01 10:47:12, szombat
 
 

Rock Évkönyv 1981. január-december

Zeneműkiadó Budapest, 1982.
Szerkesztette: Sebők János

A főnixes Mici Mackós Annás apokalipszis a szentháromsággal indulva (Illés, Omega, Metro) érintve a babiloni korokat, köztük az aranykort, vaskort, cserépkort, az Útont, a kutyákat, valamennyi egyházat a biblia történetéből. Kezdet: 1946-os tűzkutya évében született Koncz Zsuzsa és a Vörös Oroszlán misztikus szülöttjei és különféle alkémiás zsidó rendjei, a Nyomorultak 1967. óta.


Mint már többször is leírtam, a popzene jelenleg mindenhol válságos, átmeneti korszakát éli. Ezen belül is különösen a hajdan oly nagy népszerűségnek örvendő fesztiválok. Pár évvel ezelőtt egy San Remo vagy Euróvíziós táncdalfesztivál legalább egy fél tucat slágert, vagy sztárt adott a listáknak. Addig ma mesterségesen is nehéz dolog a győztes dalokat slágerré tenni. Hol bízná ma már fesztiválsikerét a véletlenre - vagy a zsürire - egy Cliff Richard, egy Rolling Stones, vagy akár a Boney M. együttes? A jól megtervezett üzleti fogások, az eladott lemezek és azok körül forgó reklámgépezet nem engedheti meg magának, hogy futtatott sztárja második vagy ötödik helyezett legyen a kegyetlen konkurrencia mellett.

Idehaza a könnyűzenei tábor a nézőtéren három részre szakadt. Az elsőbe azok a rockerek tartoznak, akk az ún. "elnyomott" zenekarokért rajonganak. Ezek nem kímélnek senkit és semmit, hanem fanatikusan majmolják kedvenceiket. A minap mesélte egy vidéki művelődési ház igazgatója, hogy nem mer már semmilyen rockzenekart lehívni a faluba, mert húszan ezért, tizenöten azért rajonganak és így a telt ház egyáltalán nincs biztosítva. Egy rockkoncertre pedig nem szabad ráfizetni! Ez előírás. Az ilyenfajta rajongás már odáig fajult, hogy egy nagy rockfesztiválon Pressert, Bródyt és még a divatos Hungária együttest is kifütyülték, üres papírpoharakkal dobálták meg. Teljesen jogtalanul és érthetetlenül.

A második csoportba tartoznak azok, akik vastapssal jutalmazták a Nemzeti Színház nézőterén Soltész Rezső jól sikerült stramliszámát. A közönségnek ez a része nem akar gondolkodni az igényes és igénytelen rockzene párharca felett. Ők csak egyszerű ritmusra, fülbemászó dallamokat akarnak fütyürészni.

A harmadik réteg az, aki tulajdonképpen kitalálta a beatmuzsikát. Ők vannak a legtöbben - a mai harmincasok, negyvenesek. Ez a korosztály viszont nem ér rá ezzel a zenével foglalkozni, mint hajdanán az "őskor", a "csúcsidő" kezdetén. Ennek egzisztenciális és családi okai vannak. Így az igazán érett, most már valóban kiforrott jó muzsika közönség nélkül marad. Ez azért szomorú, mert ennek a műfajnak mindig ez volt a mozgatórugója, éltető eleme. Egy idő múlva viszont az éltetőelem hiányában a színvonal nem változik, sőt rohamosan zuhanni kezd. Amikor pedig valami alacsony szinten áll, akkor minden megmozdulás vagy a műfajhoz tartozó jelenség is ezen a szinten zajlik. Tehát tudomásul kell venni, hogy igenis az elhangzott dalok voltak a legjobbak ebben a kategóriában. Igaza volt Zoránnak, vagy Szörényinek, hogy megingott közönségbázissal nem vállalta egy küzdelemmel teli út esetleges igazságtalan kudarcát. Mert minden hiedelem ellenére nemcsak pénzért csinálják ezt a műfajt. Van ennél fontosabb és értékesebb szempont is. A saját jó közérzet. Így azután Pop- és táncdalfesztivál szerkesztőt a rossz és igénytelen dalokért okolni olyan, mintha valaki a Népstadion rendezőjét bántaná, ha a pályán játszó csapatok mérkőzése színvonaltalan...

Dévényi Tibor
Képes Újság
 
 
0 komment , kategória:  Rock Évkönyv 1981.  
Mai harmoniakártyám
  2009-08-01 09:55:59, szombat
 
 

A mai napodat Határozottság hatja át
-

Kígyó - A szexuális erő szimbóluma. Kundalini energiájának felébresztésére hív ez a kártya. A kígyó kísértésbe visz, ha hagyod, miként megkísértette Évát. Ha azonban nevén nevezed kísértő tettét, felébred és szolgálatodra áll. Megajándékoz a legteljesebb isteni gyönyörrel. A szeretkezés a tantra szövevényében nem bűn. A kártya üzenete, hogy szabadulj meg a prüdéria minden formájától!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 149 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1149
  • e Hónap: 7390
  • e Év: 59656
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.