Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A híd
  2009-08-26 22:05:41, szerda
 
  A híd

írta: gabeebee



A híd kapocs. A híd összeköti azt, ami összetartozik. A hídon nem lehet megfordulni. A hídon át kell menni.

Sólyom László óriási hibát követet el, amikor nem ment át a révkomáromi hídon, hanem megállt a felénél. Ahogy ő mondta, megállt a határnál. Annál a határnál, ami igazából ma már nem is létezik, annál a határnál, ami ezer évig nem is létezett. Megállt, és visszafordult.

Hiba volt. Mondhatnám bűn. Meghátrált. Meghátrált Fico, Slota és az ő politikájuk előtt. Most már lehet nyavalyogni, most már be lehet kéretni a szlovák nagykövetet, most már el lehet játszani a megsértődöttet. A tény, akkor is tény marad. Vert hadként jött vissza.

Át kellett volna menni a hídon. Át kellett volna menni, és üzenni a Kárpát-medence összes magyarjának, hogy nem feledjük, hogy hol vannak az igazi határok, hogy nem hagyjuk, hogy az elszakított területeken élőkkel úgy bánjanak, ahogy azt most a tótok teszik, hogy nem esünk kétségbe, hogy ha egy cirka 16 éves műállam éppen regnáló miniszterelnöke fenyeget minket.

Át kellett volna menni. Csak azért is.

Ugyan mi történhetett volna? Bilincsbe verik? Visszataszigálják a hídon? Kitiltják öt évre? Felnégyelik? Ugyan mi? Akármennyire is nagy szájkarate bajnokok a mai szlovák vezetők, ezt még ők sem merték volna megtenni. Vagy ha igen, akkor az lett volna az igazi nemzetközi botrány és nem ez. Arra már talán az EU is méltóztatott volna felkapni a fejét.

Az EU.

Az a szervezet, ami oly érzékeny az emberi jogokra, akinek ugyan köze nincs hozzá, de véleményt mond az iráni emberi jogokról, akinek az egyik legfontosabb problémája a homokszexek jogainak érvényesülése a világban. Az a szervezet, ahová mi oly annyira igyekeztünk annak idején, amiről azt gondolta a többség, hogy ez majd minden problémánkat megold. A szervezet, aminek az alapokmányát a mi parlamentünk elolvasás nélkül legelsőként megszavazta.

Szóval ez a szervezet a magyar köztársasági elnök felvidéki kitiltása kapcsán közli, hogy neki ehhez semmi köze nincs. Ők ezt kétoldalú ügynek tekintik. Az Európai Bizottság nem érzi érintettnek magát abban, hogy két, elvileg szövetséges tagországa között ilyen diplomáciai konfliktus robban ki. Azt hiszem, ezt nem kell kommentálni.

Természetesen egyátalán nem azt mondom, hogy nekünk az EU-ra úgy kell tekintenünk, mint valami döntőbíróra, aki rendet tesz majd a két renitens tagja között. Egyátalán nem. Egyszerűen csak elvárná az ember, hogy a fent említett mérhetetlenül fontos problémák mellett, egy ilyen ügyben, ne homokba dugom a fejem típusú válasz legyen.

Érdemes ismét elővennünk Kós Károly híres gondolatát. A mi igazságunk: a mi erőnk. Az lesz a mienk, amit ki tudunk küzdeni magunknak. Ebben minden benne van. Minden tanulsága ennek az esetnek. Ha Sólyom, akkor átmegy a hídon, akkor ma nem nekünk kell kalapolni, akkor ma nem nekünk kell bizonygatni az igazunkat, akkor ma nem éreznénk úgy, hogy el lett bénázva ez az egész.

Azonban vegyük észre azt is, hogy ez a folyamat nem ezzel az üggyel kezdődött, ez csak a következménye annak a gyámoltalan, hazafiatlan politikának, amit a szoclib kormányok folytattak az elmúlt hét évben. Magyarország külpolitikailag mára szinte súlytalan lett. Nincs érdekérvényesítő képességünk, nincs sem morális, sem gazdasági tartásunk. Ide vezetett a liberált értékrend, a hazaárulók regnálása.

Azoknak, akinek eddig nem volt világos, talán ma már ők is látják, hogy senki nem fog kiállni a mi jogainkért, senki sem fog foglalkozni a mi sérelmeinkkel, senki nem fogja helyettünk megoldani a problémáinkat.

Csak magunkra számíthatunk.


http://www.youtube.com/watch?v=I937MSjDQG4&feature=player_embedded


Ébredj hát magyar és légy türelmes testvér a határon túl. Jövünk, nem pusztítva de az igazság kardjával oldalunkon és senkit nem hagyunk hátra. Mi senkit nem hagyunk hátra...

http://radicalpuzzle.blogspot.com/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Gordon és a kitüntetések
  2009-08-26 22:02:42, szerda
 
  Gordon és a kitüntetések


írta: gabeebee


Forró augusztusi nap volt. Gordon állt az ablaknál és elbambulva nézte a Kossuth tér kopott aszfaltját. Kint a téren a levegő tapottatnyit sem mozdult, de a japán turistacsoport a tűző napon, azért szorgalmasan fotózta az épületet.

Gordonnak a rövidesen kezdődő tárgyalás járt fejében. Vajon kiket fognak a 20-i kitüntetésekre javasolni?- tette fel a kérdést magának. Végül is nekem tök mindegy. Felőlem azt tüntetgetnek ki, akit akarnak. Igazából leszarom. Majd úgy csinálom, hogy azt érezzék, hogy jönnek nekem egyel, amiért elfogadom a jelöltjeiket. Aztán majd gyorsan be is váltom a tartozásukat. Ezt a sukorói ügyet a lehető legjobban meg kéne oldanom. Már naponta hívogatnak miatta, az egész híváslistám +972-vel kezdődő számokból áll.

Kopogtak. Gyertek be - szólt Gordon és közben a klíma távirányítóját babrálva még hűvösebbre állította az iroda levegőjét. Kati, Ildikó, Attila, Imre és Gordon nem kis meglepetésére Feri lépett az irodába.

Foglaljatok helyet, és a bárból nyugodtan szolgáljátok ki magatokat - mondta Gordon, de addigra már a honvédség feje túl volt az első pohár viszkin.

Vágjunk gyorsan bele, mert nem nagyon érek rá - törte meg a csendet egy nagy korty után Imre, már lenn kéne lennem Tihanyban. Tudjátok nem rég lett kész az új kéró. A család már lenn van, sietnem kéne. Aztán magába döntötte a második pohár piát is.

Akkor ne nagyon merüljünk bele. Csak a legfontosabb kitüntetések érdekelnek, a nagykeresztet kinek akarjátok adni? - kérdezte Gordon.

Ildikó ránézett a többiekre, mintha tőlük várna bátorítást, de azok továbbra is faarccal néztek a semmibe. Végül megszólalt. A nagykeresztet a Miklósnak adnánk és a Tölgyessynek. Arra gondoltunk, hogy a '89 környékén játszott szerepükért megilleti őket egy ilyen. Meg a múltkoriban szóltak is, hogy már mindenki kapott valamilyen plecsnit, csak ők ketten maradtak ki valamiért. Mivel valószínűleg a következő években nem nagyon fogunk ilyeneket osztogatni, ezért arra gondoltunk, hogy ez akkor most jó alakalom lenne.

A többiek végre elmosolyodtak. Ildikó pedig folytatta. Végülis nekik köszönhető, hogy nem jártunk úgy annak idején, mint a lengyelek. Ha akkoriban ezek nem játsszák olyan jól el a ,,vértelen forradalom" című színjátékot, akkor ma sehol sem lennénk. Meg hát sose lehet tudni nem lesz-e majd szükségünk rájuk a kampányban. Ha még emlékszel, a Miklós nevét már bedobtuk egyszer, még a Medgyessy idején. Sose lehet tudni.

A középkeresztből pedig mindenképpen adnánk egyet a Kósáné Magdinak és a Péternek. Tudod a Bárándynak - vágott közbe Attila.

Gordon hirtelen nem tudott megszólalni a döbbenettől. Egyszerre akarjátok kitüntetni a Némethet és a Tölgyessyt? Miért jó az nekünk, ha teljesen lebuktatjuk magunkat? Így még a leghülyébbeknek is világossá válik, hogy le volt zsírozva az egész. Arról már nem is beszélve, hogyha Tölgyessy fenn akarja tartani a látszatot, akkor nem fogja átvenni a kitüntetést. Aztán lesz cirkusz megint. Jól meggondoltátok?

Péterrel nem lesz semmi gond - szólalt meg Feri, beszéltem vele. Pontosan tudja, hogyha most nem, soha a büdös életben nem lesz még egy alkalom, hogy kapjon egy ilyet. Meg egyébként sem arról híres, hogy bármit is visszautasítson, amit adunk neki. Ugye nem kell, hogy felidézzem az elmúlt 20 év egy-két általad is ismert eseményét - mondta mosolyogva. Először majd eljátssza a nagyhalált, aztán valami semmitmondó indokkal, mondjuk nem akart kicseszni a Sólyommal, vagy valami ilyesmi, természetesen el fogja fogadni. Ott fognak állni a kupolateremben egymás kezét szorongatva. Mi meg le tudjuk kommunikálni, hogy egyrészt a rendszerváltás teljesen rendben volt, másrészt meg, hogy ez az igazi összefogás. Nem lesz semmi baj. Nyugi.

Rendben. De az nem gond, hogy a Miki nem ennek a köztársaságnak az idején dolgozgatott. Az előbb átolvastam a jogszabályt. Mintha olyasmi rémlene belőle, hogy az elismerés olyan teljesítményért adható, amelyet már az új, demokratikus Magyarország történetében produkáltak. Tévedek? - nézett kérdően a többiekre Gordon.

Nem tudom, nem olvastam a szabályozást, de igazából ennek nincs is semmi jelentősége - szólalt meg Kati. Legfeljebb majd sápítozik kicsit egy-két jobbos média és kész. Az emberek szarnak erre, nekik csak annyi jön majd le belőle, hogy a két rendszerváltó a megbékélés nevében egymás nyakába borult. Mi meg elmondjuk, hogy ez a demokrácia, és hogy az elmúlt húsz év mindenkinek a felelőssége.

Gordon kipislantott az ablakon. A japánok még mindig kattogtattak a téren. Na jó legyen. De ugye a Sólyom sem fog cirkuszt csinálni?

Ne szarjál be kisgyerek - csapkodta Gordon vállát csillogó szemekkel Imre, le van zsírozva minden. Egyébként meg vehetnél valami jobb viszkit is legközelebbre, mert ez kurva szar volt.

A többiek gyorsan szedelőzködtek. Attila intett a kormányőrnek, hogy segítsen Imrének kitámolyogni a kocsiig.

Feri ment ki utolsóként az ajtón. Gordon még utána szólt. Ezt a sukorói ügyet gyorsan meg kéne oldani, meg a Joávnak az ügyét is. Én már szóltam az ügyészségnek, hogy lassítsanak, de szarnak rá. Szólj már oda az elvtársaknak! Csak van még valaki ott Fehérváron, aki tudja, mi a dörgés...


http://radicalpuzzle.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kórházak kerültek már a tönk s
  2009-08-26 21:14:36, szerda
 
  Kórházak kerültek már a tönk szélére


Webdoki 2009. augusztus 26. 06:42, szerda - Dr. Hanyecz Vince

Harminc orvosától vált meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház, mert az új finanszírozási rendszer havonta kétszázmillió forinttal
karcsúsította a büdzséjét.

Csiba Gábor főigazgató főorvos, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke elmondta,
nem asszisztálnak a kórházbezárásokhoz.

Lehet, hogy a kórházak bezárása az igazi cél?

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa, Csiba Gábor lapunknak elmondta:
ahhoz, hogy a betegellátás színvonala ne romoljon, nem pénzkivonásra, hanem azonnali anyagi segítségre van szükség.

"Kezdek kifogyni a kórházmegmentő ötletekből"- mondta a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke.
Az áprilisban bevezetett új finanszírozási rendszer miatt Borsod súlyponti kórháza havonta kétszázmillió forinttal kevesebből gazdálkodik.
Csiba Gábor lapunknak már korábban jelezte, nem lát más megoldást a helyzet kezelésére, mint azt,
hogy a nyugdíjas orvosokat azonnal elbocsátják.
Sajnos, realizálódott ez a terv, a közelmúltban harminc kollégától kellett megválniuk.
Hogy honnan tudnának további pénzeket kivonni, a főigazgató lesújtó választ adott:
"Ismételt elbocsátások, és a tervezett műtéti beavatkozások várólistájának további meghosszabbítása jöhet szóba.
Ezek közé tartozik a nem akut sebészeti és az ortopédiai beavatkozások jelentős hányada."

A költségvetés csökkentése miatt a főigazgató az általa vezetett intézményben bizonyos műtétek
- mint például a nem sürgős szívkatéteres operációk - teljes megszüntetését sem tartja kizártnak.

"Miután ezeket végrehajtottuk, megkérhetjük az egészségügyi dolgozókat, hogy ne vegyék fel a bérüket,
összevonhatjuk az osztályokat, sőt akár be is zárhatjuk a magyarországi kórházakat, ha ez a cél. Mi azonban ehhez nem fogunk asszisztálni"
- jelentette ki Csiba Gábor.

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület közleményben hívta fel a figyelmet az egészségügyben tapasztalt pénzkivonások egyik legsúlyosabb következményére, a szakemberek elvándorlása miatt kialakult orvoshiányra.

Az egyesület nehezményezi, hogy az egészségügyi miniszter helyett - az alapvető szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyva
- a pénzügyminiszter szabja meg a gyógyítás finanszírozási kereteit, s a jövő évi költségvetésből újabb húszmilliárd forintot vonnak el.

Azonnali tárgyalást kezdeményeznek a minisztériummal, együttműködést ajánlanak az egészségügyben dolgozó valamennyi érdekképviseleti szervezetnek, s kérik, hogy a jövő évi költségvetés egészségügyi fejezetét az érdekképviseletek bevonásával készítsék elő.

--------------------------------------------------------------------------------


Emelkedő gyógyszerterhek

A magyar lakosság vényköteles gyógyszerterhei összességében több mint hetven százalékkal emelkedtek három év alatt.
A krónikus betegek receptköteles gyógyszerköltése két éve hétezer-négyszáz, tavaly pedig már kilencezer-nyolcszáz forintvolt - derült ki a Szinapszis Egészségügyi Piackutató Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös sajtótájékoztatóján.
A Szinapszis vezető elemzője, Kiss Katalin elmondta, reprezentatív felmérésük szerint tíz idős emberből kilenc költ receptre kapható gyógyszerekre. Horváth Tamás, a gyógyszerészi kamara elnöke hangsúlyozta, a betegek gyógyszerterheit nem lehet tovább növelni.
Megdöbbentette a hír, miszerint a Pénzügyminisztérium meg akarja szüntetni a kis forgalmú gyógyszertárak támogatását,
s elképzelhetetlennek tartja, hogy ebbe az egészségügyi tárca belegyezzen.

--------------------------------------------------------------------------------


Gondban a stroke-centrumok is

A Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) felkérte a stroke gyógyításával foglalkozó szakembereket, tegyenek javaslatot az egészségpolitika és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számára a stroke-centrumok finanszírozási gondjainak megoldására - mondta tegnap Papp Zoltán, a NET elnöke. Rámutatott, Magyarországon évente ötvenezer embert vesznek fel a kórházba szélütés tüneteivel.
A betegek mintegy harmada meghal, mert későn kap kezelést, egyharmada változó eredménnyel kezelhető, és a teljes gyógyulásra szintén egyharmaduk számíthat. A betegnek akkor van esélye a felépülésre, ha négy és fél órán belül olyan ellátó központba kerül,
ahol azonnal CT-vizsgálatot végeznek rajta a pontos diagnózis és a helyes kezelési mód megállapítására.
A NET szerint a stroke kezelésének prioritást kell élveznie az egészségpolitikában.


Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Kégl Ildikó, Balczó Mátyás







Polgári Hírszemle




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai történelem
  2009-08-26 21:13:13, szerda
 
  Európai történelem



"Ján Slota megölelte Robert Ficót, majd egy papírlapot nyújtott át neki. -

-Újabb jegyzék a magyaroknak? - kérdezte a miniszterelnök.

- Nem, ez az új szlovák történelem vázlata.

Fico olvasni kezdte:

"A szlovák törzsek a dákokkal együtt felszabadították Pannóniát a rómaiak rabságából, majd Szvatopluk (Zwentibold) vezér hun, germán, avar és morva király letelepítette a pogány, emberevő magyarokat, akik Stefán szlovák király alatt felvették a keresztény hitet, és létrehozták Nagy-Szlovákiát Bratislava fővárossal.
A pogány magyarok előbb a kunokat, majd a tatárokat és törököket is behívták Nagy-Szlovákia ellen, de a Habsburgok segítségével sikerült kiűzni a megszállókat a magyarokkal együtt.
1918-ban világossá vált, hogy az országbitorlók nem képesek önálló államot fenntartani, sőt valójában a lakosság elmagyarosított szlovákokból áll.
1993-tól egész Európa számára elfogadott tény, hogy a jelenleg Magyarország néven szereplő elcsatolt terület Nagy-Szlovákia szerves és elidegeníthetetlen része."

Robert Fico kezében megremegett a papírlap. -
- Hát ez szép, Ján, igazán szép! De mondd, nem lesz ebből baj? -

Slota megnyugtatta a miniszterelnököt: - Miért, a románoknak sikerülhetett?
Képzeld csak el, Szvatopluk lovas szobra Budapesten, a Szlovák Hősök terén!
Sőt nem is Budapesten, mert új neve Ficográd lesz! Vagy esetleg Slotaslava... A csehek meg fognak pukkadni az irigységtől!
A két államférfi merengve pillantott ki a pozsonyi vár délkeleti ablakából Bős-Nagymaros, Komárom és Esztergom felé.
- Ezt a Sólyom nevű kis krakélert pedig örökös várfogságra ítéljük, van elég ősi szlovák várunk - tette még hozzá Robert Fico, s úgy felfújta magát, hogy még Meciar is megirigyelte volna."

Szentmihályi Szabó Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ÁSZ szerint semmis az izr
  2009-08-26 21:07:39, szerda
 
  2009-08-26. 08:40


Az ÁSZ szerint semmis az izraeli földügylet - de győzni látszik a zsidó lobbi

Semmisnek minősíti a Velencei-tó partjára tervezett King's City érdekében létrejött telekcsereügyletet az Állami Számvevőszék a Népszabadság által megismert vizsgálatijelentés-tervezet szerint.
Sommás megállapításokat tesz az Állami Számvevőszék a King's Cityvel kapcsolatos telekcsereügyletről, amely az állam képviseletében az MNV Zrt. és a beruházásban érdekelt üzletember, Joav Blum között jött létre. Az izraeli üzletember Pest megyei földjeit 787 millió forint értékben számították be sukorói, összesen több mint egymilliárdra becsült földek csereügylete során.
Ezen a Velencei-tó partján lévő területen óriási szórakoztató-központot akar megvalósítani kaszinóval egy befektetőcsoport King's City néven. A helyi civilek és politikusok szerint a Pest megyei földeket túl-, a sukoróiakat alulértékelték, s ezzel az államot jelentős vagyoni kár érte. Ezt az ÁSZ vizsgálata nem erősíti meg, de a lap által megismert, az MNV mûködéséről szóló jelentéstervezet megállapításai ugyanakkor komoly jogi és értelmezési vitákat válthatnak ki.
A tranzakciót szinte minden ponton kritizálja az ÁSZ a még nem véglegesített jelentéstervezetében. A 12 oldalas vizsgálati anyagban sommás megállapítást tesznek a számvevők: a csereingatlanok teljes területe tekintetében szerintük nem állt fenn a Nemzeti Földalapról (NFA) szóló törvényben meghatározott közérdekû cél, és a csereszerződéssel nem jutottak maradéktalanul érvényre az NFA rendelkezései, így a létrejött szerződés - figyelemmel a Ptk. 200. paragrafusának második bekezdésében foglaltakra - semmisnek tekinthető.
Ez a megállapítás hosszas vitákra adhat még okot. A lap által megkérdezett jogászok szerint ugyanis meglepő, ha az ÁSZ ilyet írásba ad, elvégre egy polgári jogi szerződés semmisségét a bíróság feladata kimondani. A hivatkozott Ptk. paragrafus arról szól, hogy egy szerződés semmis, ha törvénybe vagy a jó erkölcsbe ütközik.
A jelentés szerint az NFA-törvény rendelkezéseinek nem maradéktalan teljesülésének oka az, hogy a Joav Blumtól megvásárolt 182,89 hektáros földterületből az autópályához mindössze 10,31 hektár szükséges, ami a teljes terület öt százalékát alig haladja meg. Ez áll a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatásában, s így a számvevők azt számolták ki, mennyibe kerülne a szükséges földterület kisajátítása. Ez mintegy 40 millió forint, tehát a közcél megvalósításához, az autópálya-építéshez csak ekkora kiadásra lett volna szükség, ezzel szemben az állam 787,4 millió forintért megszerezte a teljes érintett parcellákat a sukorói területért cserébe.
A számvevők nem foglalkoztak azzal a gyakorlattal, ahogyan az állam meg szokta szerezni az autópálya-építéshez szükséges földterületeket. Sûrûn előfordul ugyanis, hogy a teljes területet megvásárolják a tulajdonostól, hiszen a telkeket csak akkor lehet szétválasztani, ha ehhez a tulajdonos is hozzájárul. Az út nyomvonalát nem érintő telekrészek sem haszontalanok: használhatók felvonulási területként az útépítés során, annak átadása után pedig a földek piaci értéke az eredeti 3-4-szeresére nő, miként ez az említett NIF tájékoztatásában is le van írva.
Később tehát a telkek azon részeit, amelyeken az út fizikailag nem halad át, jó áron el lehet adni. Bár erre garancia azért nincs. A jelentés készítői ezzel a kérdéssel nem foglalkoztak. Nem vették figyelembe azt sem, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint a terület kisajátítására csak akkor kerülhet sor, ha másról nem tudnak megegyezni a tulajdonossal, aki kérhet adásvételt és cserét is. (Jelen esetben cserét kért.) A Ptk. és a kisajátításról szóló törvény szerint egyébként Blum még ez esetben is kérhette volna a teljes terület kisajátítását.
Ami a területek értékét illeti, a jelentés kétségbe vonja az elkészült értékbecslés megállapítását, mondván, az MNV illetékes területi irodája egy feljegyzésben jóval alacsonyabb összeget említ a területen a termőföldek átlagáráról, amely 45-65 forint négyzetméterenként. Igaz, ugyanebben a feljegyzésben az is olvasható, hogy az ingatlanok értékének meghatározására a területi iroda nem képes, a "telephely értékét csak értékbecsléssel lehet megállapítani".
A szabályok szerint a területi iroda nem is jogosult az árat meghatározni. A beszámítási ár négyzetméterre lebontva egyébként körülbelül megegyezik azzal, amelyet árajánlatként a NIF adott volna Blumnak. Az erről szóló levélből még idéz is a jelentés, figyelembe azonban nem veszi azt. A dokumentumban nem találtunk a sukorói földek értékével kapcsolatos észrevételeket. Úgy tudják, a számvevők tudomására jutott, hogy Joav Blum nem messze a sukorói területektől, drágábban kívánt - igaz, magasabb besorolású - földet vásárolni magyar magánszemélyektől, ám az üzlet végül nem jött létre. Ugyanakkor a tó melletti területek értékét az APEH elfogadta az illetékkiszabás alapjául.
A csere sem volt célszerû, sem pedig szabályos
A jelentés magáról a cseréről is megállapítja, hogy nem volt sem célszerû, sem pedig szabályos. A szabályosságot illetően a jelentés nem arra hivatkozik, hogy Blumnak van-e sukorói állandó lakhelye vagy sem, miként ez mostanában reflektorfénybe került azáltal, hogy a Fejér Megyei Ügyészség vádat emelt ellene okirat-hamisítás miatt. (Ismeretes: Blum nem él életvitelszerûen Sukorón, ezzel követett el okirat-hamisítást, amikor állandó lakosként bejelentkezett oda.)
A sukorói jegyző megsemmisítette Blum lakcímkártyáját, aki információink szerint fellebbezett a döntés ellen, de azt elutasították. Így most a bíróságot próbálja kijátszani..) A számvevők idézik az idevonatkozó törvényt, amely szerint termőföldcsere esetén a cserepartnerek egyikének helyi lakosnak kell lennie azon a településen, ahová a megszerzett föld közigazgatásilag tartozik, vagy ott már földdel kell rendelkeznie. Utóbbi a szerződés időpontjában nem volt igaz (akkor Blum bérelte azt az ingatlant, amelynek ma már tulajdonosa), ám a magyar állam "helyi lakosnak" tekinthető Sukorón, miként erre az MNV korábban is hivatkozott.
A jelentés hivatkozik egy 2008-as vezérigazgatói utasításra, amely csak bizonyos feltételek esetén engedélyezi a cserét, abban az esetben, ha az árkülönbözet 11 százaléknál nagyobb. Csakhogy, a cseréről a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntött, amelyre nem vonatkozik az említett utasítás, hiszen a tanácsot a vezérigazgató nem utasíthatja. Az MNV álláspontja szerint ugyanakkor a hivatkozott utasítás közösségi célú értékesítéseket szabályozó 14. pontja szerint még a belső szabályozásnak is megfelelt az üzlet.
Apróbb szabálytalanságok
A dokumentum kitér egy sor olyan apróbb szabálytalanságra is, amely során az MNV szervezeti és mûködési szabályzatát sértették meg. Például egyes megbeszélésekről nem készült hangfelvétel, az előterjesztések nem tartalmaztak minden - korábban már ismert - dokumentumot, vagy épp későbbi teendőket, mint például gázvezeték szolgalmi jog bejegyzése az egyik érintett földterületre, vagy egy mobiltársasággal való szerződéskötésre, mivel annak egyik adótornya az egyik Pest megyei ingatlanon áll. Helytelenítik azt is, hogy a vagyonkezelő belső szabályozása nem írja elő, hogy a vagyontanácsi előterjesztések része legyen - kötelező jelleggel - az adott csereszerződés tervezete.
Aggályként sorolják fel a környezetvédelmi tárca egy levelét, amely szerint a King's City-beruházást környezetvédelmi szempontból aggályosnak tartja a szakminisztérium. Ez ugyan magára a beruházásra és nem a csereügyletre vonatkozik, mégis érdekes, mert egy Sukoró település honlapján található tájékoztató szerint az említett területet az önkormányzat turisztikai fejlesztésekre jelölte ki még évekkel ezelőtt.

Nyomoz az ügyészség is
A Központi Nyomozó Főügyészség áprilisban kezdett nyomozást a sukorói földügylet kapcsán 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés és egyéb bûncselekmények ügyében. A folyamatban lévő ügy állásáról a főügyészség szóvivője nem nyilatkozott, de annyit elmondott: egyelőre az első nyomozati szakaszban járnak a cselekmények ügyében, és nem gyanúsítottak ellen nyomoznak. Az eljárás nem jutott el a második szakasznak tekinthető állapotba, amikor már "megalapozott gyanúsításról" beszélhetünk.

Győzni látszik a zsidó lobbi: Blum újra tulajdonosa a cseretelkeknek
Az illetékes földhivatalok visszajegyezték Joav Blum tulajdonjogát a sukorói területért általa felajánlott földekre, így az egyik komoly jogi akadály elhárulni látszik az ügyben, mivel ha Blum nem tulajdonosa az albertirsai és pilisi földeknek, akkor a csereszerződés sem jöhetett volna létre.
Mint ismeretes, az ügyészség megóvta Joav Blum tulajdonjogának bejegyzését az ügyvédi ellenjegyzés formai hibáira hivatkozva, így a tulajdonjog - egy, illetve két évvel korábban már jogerős - bejegyzését a földhivatal felfüggesztette, és visszaállította a korábbi tulajdonos adatait. A felek fellebbeztek, amelynek most a földhivatalok helyt adtak, így ismét Joav Blum a földek tulajdonosa.


(Nol nyomán)


http://kuruc.info/r/2/45649/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4 hónap alatt 53,5 millióért a
  2009-08-26 21:00:43, szerda
 
  4 hónap alatt 53,5 millióért a Föld körül


2009.08.26. 13:01

http://vastagbor.blog.hu/2009/08/26/4_honap_alatt_53_5_millioert_a_fold_korul



Persze, hogy nálunk, és persze hogy kormányzati szinten...

Aki azt hitte, hogy Vadai a nagy világutazó, az nagyot tévedett. Az igazi kalandorok a Környezetvédelmi Minisztériumban ülnek. Illetve dehogy ülnek, egyfolytában úton vannak, az év első négy(!!) hónapjában 226 (!!) külföldi útjuk volt, ez összesen 53.521.000,- forintunkba fájt.

Tavaly 658 utazást hoztak össze 193.590.000,- forint értékben.
2007-ben 588 út volt 148.191.000,- forintért.
2006-ban 647 út 165.028.000,- adógarasért.
2005-ben 621 kiruccanás 138.846.000,- értékben.
2004-ben 559-szer utaztak 142.541.000,-et elköltve.
2003-ban pedig 491-szer kirándultak, összesen 145.737.000,- Ft ráfordítással (itt tekinthetők meg a korábbi évek).

Szerencsére leggyakrabbban csak egy, max. két fő utazott, így tulajdonképpen olcsón megúsztuk/ megússzuk, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium többet tárgyal külföldön, mint a "fantasztikus" Külügyünk.

Pár szemelvény az idei táblázatból, amit egyébként már eltüntettek a honlapról, az Üvegzseb funkció szinte teljesen üres, bár tegnap még így nézett ki.

Keményen indult 2009, rögtön a karácsonyi szünet után elugrottak ketten Belgiumba, tárgyalni a sokféleségről és koordinálni a jövőt.

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/km.jpg

Négy nappal később megint kiugrott valaki, hogy le ne maradjon a fókavédelemmel kapcsolatos ülésről. Hátha egyszer lesz egy tengerünk vagy óceánunk, sose lehet tudni...

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/km2.jpg

Február elején útnak indult az azóta a Közlekedési Minisztériumhoz áthelyezett államtitkár úr is, de persze nem akárhová, és nem akármennyiért. Remélem, tetszett az asszonynak Ázsia, Lajos....

Egyébként mit szól hozzá, hogy a Közlekedési Minisztériumnál a teljes 2008-as évben kevesebbet utaztak el, mint a KVVM négy hónap alatt? Igyekszik majd emelni mostani munkahelyének tavalyi, 25 milliós ezirányú kiadásait? Van még hely a Földön, ahova szívesen elmenne? Főleg úgy, hogy mások fizetik?

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/km3.jpg

Hálásak lehetünk, mert ha már arrafele járt, takarékos módon átugrott Kínába is, ráadásul plusz utazási költséget sem számolt fel erre a 7 napra. Köszönjük Lajos, hogy nem külön mentél!

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/km4.jpg

Március elején valaki már megint a Kárpát-medence őshonos állatairól diskurált Brüsszelben:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/km5.jpg

A táblázatot átbogarászva egyébként feltűnő, hogy mennyire drágán utaztak Belgiumba minden alkalommal. Nemhogy a fapadosokhoz, de még a Malév árakhoz képest is drágán. Remélem, nem a haveri kutya taxicége fuvarozza őket....

A legszebb amúgy a tavasz első napjaira eső törökországi út, az ötödik Víz Világfórum, ahol az államtitkár úr fel is szólalt. Klasszikust idézve a műsor jó lehetett, csak a jegy volt kurva drága. Mármint nekünk, mert a fejesek biztos nagyon élvezték a tavaszi Törökországot...

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/km6.jpg

Másfél millió csak úgy, "egyéb költség" címszóval. Vajon mire költötték? Különleges vacsorákra egzotikus lányokkal? Az asszonynak egy kis bazárfiára? Szőnyegre? Kávéra? Mi a tökömre utalnak ki ennyi pénzt bemondás alapján?

Nálatok is így megy,ha külföldre utaztok a cégetek megbízásából? Tömik a zsebetekbe a lóvét számolatlanul?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Es ezt igy hogy, kedves Elvta
  2009-08-26 20:45:17, szerda
 
 
Es ezt igy hogy, kedves Elvtarsak?! Hat mar magunkat is meglopjuk?!


Kongó kasszát hagytak Gyurcsányra

Alig néhány millió maradt a szocialisták pénzes zsákjában, a Táncsics Alapítványban, mire a volt kormányfő átvehette a vezetést. Gyurcsány Ferenc a hírek szerint nem örült a kínos meglepetésnek.






Kongó kasszát hagytak Gyurcsányra
Spirk József
| 2009. augusztus 25., kedd 14:28 | Frissítve: tegnap

http://index.hu/belfold/2009/08/25/ures_kasszat_hagytak_gyurcsanyra/


Alig néhány millió maradt a szocialisták pénzes zsákjában, a Táncsics Alapítványban, mire a volt kormányfő átvehette a vezetést. Gyurcsány Ferenc a hírek szerint nem örült a kínos meglepetésnek.

Az Index információi szerint mintegy 30 millió forint maradt a Táncsics Alapítvány számláján az idei költésekre

A szervezet vezetését nyár közepén vette át Gyurcsány Ferenc, aki a kormány éléről való távozása után jelentette be igényét az MSZP legnagyobb pénzosztó helyének irányítására. A kuratóriumi személycserék átvezetéséről kiadott fővárosi bírósági végzés július 8-án lépett hatályba.

A Lamperth Mónikát váltó ex miniszterelnököt azonban az Index információi szerint kellemetlen hírek várták a könyvelésen. A félmilliárdos költségvetésű szervezet ugyanis 2009-re anyagilag szinte teljesen kimerült. Úgy tudjuk, elfogyott a szervezet több száz milliós tartaléka is.


Az alapítvány honlapján [1] nyilvánossá tett korábbi kuratóriumi döntések alapján még nem voltak óriási költések. A májusi 27-i ülésen például mintegy 70 millió forintnyi támogatás odaítéléséről döntöttek, amelynek jelentős részét, 14 illetve 14,5 millió forintot a Népszava és a Klubrádió kapta.

Bodi György, az alapítvány igazgatója a cikk megjjelenése után cáfolta, hogy a tartalékkeret is kimerült volna. Állítása szerint a 2008. december 31-én 428 millió forintos lekötésből jelenleg 390 millió forint van meg, az elkölthető keret viszont valóban 30 millióra olvadt.

Az igazgató azt közölte, hogy a helyzetet látva Gyurcsány Ferenc tárgyalásokat kezdett az MSZP vezetésével arról, hogy helyes-e a Táncsics Alapítvány eddig követett támogatási srtatégiája.

A szervezet mínuszban kezdte az évet. A 2008-as összbevétele 570 millió forint volt, az összkiadása viszont 616 millió forint. A túlköltést azzal magyarázták, hogy a Kapcsolat.hu Kft. tőkerendezésére kellettek extra kiadások.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
9 hónap munkaviszony után köz
  2009-08-26 20:30:47, szerda
 
  2009-08-26. 17:54

9 hónap munkaviszony után közel 40 milliós végkielégítéssel távozott

Kilenc hónap munka után közel 40 milliós végkielégítéssel távozott az orosházi fürdőigazgató a Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. éléről.

Az okozott 60 milliós hiány mellett a jelenlegi városvezetés más szabálytalanságokat is talált a volt igazgató ellenőrzése közben. A HírTV információja szerint a volt fürdőigazgató családtagjait vezető beosztásba helyezte és saját családi pékségétől előnytelen áron rendelt a szállodai étkeztetéshez alapanyagokat. A további veszteségek már likviditási gondokat okozhattak volna a fürdővállalatnak.
,,Mínusz 60 milliós egyenlege volt a fürdőnek" - közölte a HírTV-vel Dancsó József alpolgármester. Hozzátette: a fürdő szempontjából előnytelen munka- és szállítói szerződéseket kötött a vezetés. Mindez a közgyűlést ,,azonnali cselekvésre" kellett, hogy ösztökélje - jelentette ki a fideszes alpolgármester.
Orosháza volt MSZP-s polgármestere tagad, szerinte azért kell tízmilliókat kifizetni a fürdő volt vezérigazgatójának, mert törvénytelenül menesztette őt a település új vezetése.
A volt vezérigazgatót még az előző, szocialista városvezetés nevezte ki a fürdőt üzemeltető önkormányzati tulajdonú cég élére. A 2006-os önkormányzati választáson azonban a Fidesz és az MDF szerzett többséget Orosházán.
Az új összetételű közgyűlés zárt ülésen vonta meg a bizalmat a fürdőigazgatótól, aki perelt, és nyert. A munkaügyi bíróság visszahelyezte állásába, amelyet addigra betöltöttek. Utódja azt mondja, sikerült egyensúlyba hoznia a gazdálkodást.
Benkő Ferenc, a Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. igazgatója elmondta: 20 százalékkal tudták csökkenteni a személyi jellegű ráfordításokat, és 5 százalékkal az energiaköltségeket. Ennek eredményeképpen a 2008-as évben az üzleti terv hozta az elvárásokat és kiegyenesedett a cég gazdálkodása - tette hozzá.
A munkaügyi bíróság jogerős ítélete után a volt fürdőigazgatónak csaknem 40 millió forintot fizettek ki végkielégítésként kilenc hónap munkaviszony után.

(HírTV)


http://kuruc.info/r/2/45679/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már tuti: nem a fekete autó j
  2009-08-26 20:29:41, szerda
 
 
Már tuti: nem a fekete autó jött, a cigány gyújtogatott Tatárszentgyörgyön
2009. augusztus 26. 14:12:06

Újabb szakértői vélemény készült el az április 7-én, Tatárszentgyörgyön kigyulladt ház ügyében, amiben jelenleg a tulajdonost gyanúsítják.



A nyomszakértői jelentés szerint a kigyulladt házon lévő nyitott hátsó ablakot nem erőszakkal nyitották ki, vagyis a gyújtogató nem ott ment be az épületbe.



A helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese háza április 7-én éjjel gyújtotta fel csalási szándékkal házát, majd azt hazudta, hogy magyar rászisták voltak a tettesek.



Mint a HunHír.Hu korábban hírül adta, április 7-ére virradóra kigyulladt Tatárszentgyörgyön egy lakóház, a tűzeset körül már akkor több gyanús jelet találtak a rendőrök. Az egyik ilyen, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat.



Később kiderült, hogy a házra, a melléképületekre és a bennük lévő ingóságokra korábban körülbelül 28 millió forintos biztosítást kötöttek, ami a biztosítók szerint normális, bár a szakértő szerint az egész csak 5,6 millió forintot ér. A tulajdonosnőt nyár elején gyanúsítottként hallgatták ki, nagy értékre elkövetett csalás kísérlete miatt.



Az asszony többször kijelentette, hogy lejárató hadjárat folyik ellene. No persze, csak azért, mert cigány.

Forrás: Hunhir.hu

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Mar_tuti_nem_a_feke te_auto_jott__a_cigany_gyujtogatott_Tatarszentgyorgyon_59823
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre érdekesebb: rendőr sógor
  2009-08-26 20:23:28, szerda
 
  2009-08-25. 20:01
Egyre érdekesebb: rendőr sógora van az egyik gyanúsítottnak

A cigányok elleni támadásokkal összefüggésben előzetes letartóztatásba került négy férfi egyike egy ma is aktívan szolgáló rendőr sógora. Az NNI és a társszervek vizsgálják a rokon esetleges szerepét.

Petőfi Attila keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ,,a másik személy elszámoltatását az NNI és a társszervek végzik". Az MTI információja szerint az egyik gyanúsított, Cs. I., aki korábban szerződéses katonaként két cikluson keresztül is szolgált a koszovói KFOR-misszióban, szoros kapcsolatban áll sógorával, aki Hajdúhadházon ma is aktív rendőr.
Az MTI rendőri forrásból korábban úgy értesült, hogy a nyomozók feltételezése szerint Cs. I. szerezte be a bűncselekményeknél használt lőfegyvereket. A vasárnapi előzetes letartóztatásról szóló bírósági döntés után az egyik gyanúsított kirendelt védője az MTI-nek azt mondta, Cs. I. az egyedüli a romák elleni támadásokkal kapcsolatban elfogott négy férfi közül, aki nem fellebbezett az előzetes letartóztatás ellen, tudomásul vette a kényszerintézkedés elrendelését, de tagadja részvételét a hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozatban.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/45644/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.