Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
65 évvel ezelőtt a Gyimeseknél
  2009-08-28 22:18:31, péntek
 
  65 évvel ezelőtt a Gyimeseknél védték Magyarország határát


2009. augusztus 27., csütörtök - 19:18

Augusztus 27-29 között egy győztes csatára emlékeznek a Bilibók-tetőn. 1944 augusztusának végén az orosz csapatok — a románok átállását követően — áttörték a frontvonalat a Keleti-Kárpátoknál, és a Gyimesi-szorosba is betörtek.

A zömében székely határőrök több helyen védték a Hazát. A 32-es határvadászok Sebő Ödön főhadnagy vezetésével a Gyimesi-szoros jobbszárnyát védték. A balszárnyon a szám szerint kicsi, de bátorságában és kitartásában kiváló 4. Székely Határezred, a vitéz Deáky Béla zászlós vezette csapat rendezkedett be a Bilibók-tető védelmére.

A túlerőben lévő orosz csapatok elfoglalták a Bilibók-tetőt, azonban Böbl Gyula ezredes parancsára a határőrezred megmaradt maroknyi katonája egy gyors szuronyrohammal visszafoglalta ezt a stratégiailag jelentős őrhelyet. A magaslatot mindaddig tartották, amíg parancsot nem kaptak a visszavonulásra.

Erre a bátor csatára emlékeznek a gyimesiek évről-évre a Történelmi Vitézi Rend szervezésében. A résztvevők elzarándokolnak a hősies harc helyszínére, s a csodálatos táj csendjében, az elesett katonákért bemutatott szentmisén emlékeznek azokra a hősökre, akik 65 évvel ezelőtt történelmet írtak. Az ütközet helyére a Történelmi Vitézi Rend állított emlékművet. A megemlékezésen két egykori honvéd is részt vesz, vitéz Orbán Ferenc és vitéz Tankó Antal.

Az ütközet helyszínére a 84 éves Orbán Ferenc faragott kőtömböt, amelynek felirata: ,,Kegyelet a hősöknek, védők és támadók békésen pihennek (1944)". A kő felső részén a rovásírás szövege így szól: ,,Hiszek Magyarország feltámadásában". Ne hagyjuk feledésbe menni hőseinket, és tanuljunk múltunk dicső fejezeteiből.

tortenelemportal.hu


http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/447
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Büntethetővé tennék a kampányh
  2009-08-28 22:16:48, péntek
 
  Büntethetővé tennék a kampányhazudozást - Romániában

2009. augusztus 28., péntek - 18:21

Pénzbírság, de akár börtönbüntetés is kiszabható lenne azokra a jelöltekre, akik fűt-fát ígérnek a választási kampányban, majd megfeledkeznek ígéreteikről, a PDL egyik parlamenti képviselőjének törvénymódosító kezdeményezése szerint.

Mircia Giurgiu, a kormányzó Demokrata Liberális Párt (PDL) Kolozs megyei parlamenti képviselője módosítaná a büntető törvénykönyvet, hogy büntethetővé váljon az emberek félrevezetése a választási kampány során. A képviselő szerint a módosításra azért van szükség, mivel a kampány során a jelöltek gyakorlatilag bármit ígérhetnek a szavazópolgároknak, hogy aztán a választások után megfeledkezzenek ígéreteikről.

Giurgiu módosító javaslata - amelyet a néhány nap múlva kezdődő őszi parlamenti ülésszak elején kíván benyújtani - azt szorgalmazza, hogy hat hónaptól négy évig terjedő szabadságvesztéssel vagy 1000-1500 lejes pénzbírsággal legyen büntethető az a jelölt, aki a választási kampányban félrevezeti a szavazópolgárokat. A büntetés akkor lenne alkalmazható, ha a jelöltet éppen megtévesztő ígérete juttatja mandátumhoz. A PDL-képviselő szerint egy ilyen büntetés után az illető jelölt többé nem indulhatna választásokon.

Forrás: Krónika.ro

http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/456
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina: önrendelkezé
  2009-08-28 22:14:30, péntek
 
  Morvai Krisztina: önrendelkezésre van szükség az élelmiszerek előállításánál


2009. augusztus 28., péntek - 21:58



Önrendelkezés bevezetésére van szükség az élelmiszerek előállításánál Magyarországon - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti (EP) képviselője pénteken a Veszprém megyei Kamondnál, hozzátéve, ezért az EP-ben is harcolni fog. Minden népnek, közösségnek joga van ahhoz, hogy meghatározza, mit óhajt termeszteni, mit és hogyan kíván előállítani, illetve értékesíteni - mondta az EP-képviselő a község határában, a 8-as számú főútvonal melletti Dabrókai csárdában, az I. nemzeti gazdafórumot megelőző sajtótájékoztatón. Hozzátette: jelenleg ugyanis a mezőgazdaság "iparszerűen működő agrobiznisz", amely a vidéket, a földet és az embert egyaránt kizsákmányolja. Az önrendelkezésre épülő mezőgazdaságban a kis- és családi gazdák lennének a meghatározóak az iparszerű termeléssel, a nagyüzemekkel szemben - mutatott rá.

Morvai Krisztina azt mondta, a magyar gazdák csak a töredékét kapják az uniós támogatásoknak a régi tagállamok termelőihez képest, de nem ők az ellenfelek, hanem a szuper- és hipermarket-láncok, "a multinacionális tőkés erők".

A Jobbik EP-képviselője hangsúlyozta azt is, hogy a 2010-ben lejáró földvásárlási moratóriumot "ki kell tolni", mert ha a gazdag külföldiek korlátlanul vásárolhatnak magyar földet, az nem a tőke szabad áramlása lesz, hanem "gyarmatosítás".

A sajtótájékoztatón jelen volt Claude Girod, a kistermelők nemzetközi hálózata és a francia parasztszövetség képviselője, aki szerint "teljesen igazságtalan" az agrártámogatások európai uniós rendszere. A támogatásokat ugyanis elsősorban a nagy termelők kapják - tette hozzá. A kistermelők pedig lassan eltűnnek - mondta -, mert a közös agrárpolitikában olyan egészségvédelmi és élelmiszerbiztonsági szabályok vannak, hogy az ezekhez kapcsolódó beruházásokra a kistermelőknek nincsenek forrásaik.

Forrás: gondola.hu


http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/459
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az antiszemita kormány
  2009-08-28 21:25:53, péntek
 
  Az antiszemita kormány



Csodálkozol, kedves olvasó, vagy azt hiszed, elment az eszem: mi az hogy egy balliberális kormány antiszemita? Ne lepődj meg, nem tévedtem, s őrültnek sem érzem magam nagyobb mértékben a szokásosnál, mégis ezt állítom. Szerintem ugyanis nemcsak az az antiszemita, aki tüntetetni kíván egyes náci vezetők emlékére, hanem az is, aki olyan intézkedéseket hoz, melyek egyes népek, adott esetben a zsidók iránti ellenszenvet fokozzák.

A kormányban ugyanis nem hülyék ülnek. Na jó, lehetnek kivételek. Vagyis pontosan tudhatták, hogy adott esetben milyen reakciókat fog kiváltani, hogy eredményesnek minősítették a sukorói kaszinótendert. Azok után, hogy eljárások sora van folyamatban az ügyben, hogy az egész bűzlik a törvénytelenségektől, hogy a helyiek egy része tiltakozik stb.

Ja, hogy az eredményesség még nem jelent automatikus szerződéskötést? Hát, ha ilyen előzmények után így döntött a kormány, akkor aligha kell sokat várnunk a szerződéskötésre sem.

Ki a döntés fő kedvezményezettje? Joáv Blum.
Ki fog itt finom különbséget tenni, hogy ugyan Joáv Blum zsidó, de nem kell minden ingatlanpanamáért a zsidókat szidni! Különben is: a bűnnek nincs sem színe, sem nemzetisége. (Főleg, ha nem is történt bűncselekmény az ügyben...) Ilyen disztingválást talán megengedhetnek a rendőri vezetők, magukat úriembernek láttató politikusok, közéleti szerelők, de abban is biztosak lehetünk, hogy a ,,zemberek" nagy része rövid úton fogja véleményét kifejezni, azzal a szókapcsolattal, amiről Demjén Ferenc annak idején a ,,Rózsi" becenevet kapta. Ez viszont nem az így véleményt nyilvánítók hibája és felelőssége, hanem a kormányé, amelynek tagjai majd visszamutogatnak: itt kérem náculás van.


http://sasika61mondja.blog.hu/2009/08/14/az_antiszemita_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretnél 1 év fizetett szabad
  2009-08-28 21:16:39, péntek
 
  Szeretnél 1 év fizetett szabadságot? Pokorni elintézi!


2009.08.28. 12:31 zero


Kezdődik az ősz, fél év múlva választások, a Fidesz 55%-on áll, az MSZ 8%-on. Mit tennék én, ha Fideszen politikus lennék? Kussolnék, és hátradőlve élvezném az MSZP-SZDSZ showt.

Mit tesz valójában egy Fideszes politikus?
Ígérget. Nyilatkozgat. Sajtótájékoztatókat tart. Bajnai a hibás! A kormány alkalmatlan! Ezredjére is, pedig a fenti megállapításokat pontosan tudjuk ...
Ezek tényleg nem tanultak semmiből ...


"Kormányváltás esetén bevezetnék, hogy minden ledolgozott nyolc-tíz év után a pedagógusok pihenőévet kapjanak, melynek folyamán mentesülnének az iskolai munkavégzés alól." - a teljes Pokorni szöveg erre.

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=137580


Csak úgy, képzeljük el, hogy a multinacionális cégnél dolgozunk, és egyik nap behívnak a HR osztályra, hogy "kedves xyz, jó híreim vannak, Ön már 8 éve dolgozik, nagyon meg vagyunk magával elégedve, látjuk, hogy a maximumot is kihozza magából, szeretnénk megkérni, hogy 1 évig pihenjen otthon, fizetett szabadságot kap, amely idő alatt a cégünk a profitjából minden hónap 5.-én utalja Önnek a fizetését! Érezze jól magát, pihenjen, és 1 év múlva várjuk vissza!"

Pokorni, osztogatunk, osztogatunk? Seggünk kilóg a gatyánkból, de máris osztogatunk?

A közoktatásban foglalkoztatott főállású pedagógusok száma 2006-ban 165 253 fő volt. Ha 8 évente elmennének 1 év fizetett szabadságra, akkor kb. 20 000 pedagógus mindig szabin lenne. Viszont osztályok nem maradhatnak tanárok nélkül, így fel kellene venni a pótlásukra 20 000 tanárt. A költségvetésből gondolom minderre futja ...

A szakszervezet persze támogatja, de legalább bennük van egy cseppnyi racionalitás:


"A PSZ üdvözli azt a javaslatot, hogy nyolc-tíz ledolgozott év után a pedagógusok pihenő évet vehessenek igénybe, amely alatt mentesülnének az iskolai munkavégzés alól. Nincs olyan pedagógus szakszervezet, amelyik nem támogatná ezt a javaslatot. Félő azonban, hogy nem fog megvalósulni, mert az ország gazdasági helyzete nem teszi ezt lehetővé."


Most komolyan, 55%-on ennyire kell ez a 165 253 szavazat, Pokorni? Nem szeretnék véleményt mondani a tanárok napi/éves munkájáról, majd egy érintett biztos kifejti, de mi van az ápolónőkkel? A tűzoltókkal? A rendőrökkel? Ők is stresszes körülmények között dolgoznak, nekik is szükség lenne a pihenésre. Sőt, minden állami alkalmazottnak szükség lenne, így akár a szerződéses katonáknak is járna az 1 év fizetett pihi, hiszen nagyon stresszes védeni a hazánkat. Amúgy igazából minden dolgozó állampolgárnak jól jönne ez az 1 év pihenés. Akkor miért pont csak a tanárok?

Mi lesz itt, ha a Fidesz nyer? Az egy dolog, hogy a blogot nem kell bezárni "esetek/ügyek" hiányába, de mégis, mi a fenét fognak még összeígérgetni 2010 áprilisáig? 13. havi nyugdíj reload? Ingyen gáz? Sör, virsli, olcsóbb hitelek?

Nincs a Fidesznek egy politikai tanácsadócsapata, aki szólna, hogy jobb lenne csendben maradni? Tavaly már megírtam, hogy a Fidesz nem igazán jó úton jár (A Fidesz a 2010-es harmadik vereségért dolgozik?), úgy látszik nem tanultak.

Hajrá fiúk, csak így tovább! Ebből államcsőd lesz és/vagy öszödi beszéd II. !

http://vastagbor.blog.hu/2009/08/28/egy_ev_fizetett_szabi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Libajnai megint alázkodik
  2009-08-28 21:12:29, péntek
 
  Lesz szlovák csúcsszivatás, Libajnai megint alázkodik
2009. augusztus 28. 20:43

HunHír.Hu
Bajnai Gordon találkozót kezdeményezett Robert Fico szlovák miniszterelnökkel a két ország közötti feszültség enyhítésére. Balázs Péter szlovák partnerével vasárnap egyeztet a részletekről

Bajnai Gordon találkozót kezdeményezett Robert Fico szlovák miniszterelnökkel a két ország közötti feszültség enyhítésére. A szlovák kormányfő azt mondta, kész bárhol és bármikor találkozni. A tervek szerint a megbeszélést két héten belül megtarthatják, de azt még nem tudni, hogy Magyarországon vagy Szlovákiában.


Hozzászólás


kobold61 - 2009.08.28. 21:11


Márminthogy Magyarországon vagy Magyarországon! Az a" szlovákia" az merre található?


zebiapu - 2009.08.28. 21:10Szóval akkor Pozsonyban, Ficó ebédszünetében....

Kb. ennyit jelent a bárhol, bármikor.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=22493
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hagyjuk már ezt a terrortámadá
  2009-08-28 21:04:48, péntek
 
  Mennének
2009.08.27. 13:01 eric

"Aláírásommal kinyilvánítom és tiltakozom a magyarországi cigányságot ért sorozatos terrortámadások és diszkrimináció miatt, és ezért Magyarországról el kívánok költözni."


Ez a mondat és 150 aláírás állt azon a kérelmen melyet vidéki romák nyújtottak be Kolompár Orbánnak az OCÖ elnökének és azt kérték, hogy olyan igazolást adjon ki számukra, hogy ők "Magyarországon politikai üldözöttek, és sorozatos terrortámadásnak vannak kitéve". Mindezt azért, hogy az OCÖ segítse őket kivándorolni Kanadába, esetleg Angliába, Svédországba, Belgiumba, Egyesült Államokba.

Az egyik aláíró, Báder András az MTI-nek azt mondta: családja és rokonsága félelemben él a cigányságot ért sorozattámadások miatt, a jövőjük pedig kilátástalan a hétköznapi életben tapasztalható diszkrimináció miatt. Kijelentette: a hat halálos áldozatot követelő támadássorozat gyanúsítottjainak elfogása még nem garancia arra, hogy nem lesznek újabb gyilkosságok, fenyegetések a cigányság ellen. Báder András szerint "nem alaptalanul félnek" a vidéken élő romák attól, hogy lesznek követőik a most elfogottaknak.

Farkas József, aki szintén aláírta a kérelmet, az MTI-nek úgy fogalmazott: félelemmel tölti el őket, hogy Magyarországon megerősödött a szélsőjobboldal, újraalakult a magyar gárda, és parlamenti tényező lehet a Jobbik a maga radikális ideológiájával. Közlése szerint szervezett formában kívánnak - lehetőleg a tengerentúlra - kivándorolni, ehhez kérnek "politikai segítséget" az OCÖ elnökétől. Kolompár szerint azonban, ilyen igazolást csak az OCÖ közgyűlésének engedélyével adhat ki és különben sem a kivándorlás jelentheti a probléma megoldását. Ami tökéletesen igaz, hisz nem nagyon van már olyan ország ezen a sárgolyón, mely befogadná őket.

Hát, tisztelt kisebbség, van egy rossz meg egy jó hírem! Kezdjük a rosszal!
Senki, sehol nem fog ilyen "igazolást" kiadni. Mégis hogy képzelték, mondjuk elméleti síkon mozogva? Bekopogtok a Magyar Terrorveszélyt Mérő Hivatalba, a papírért? Az pedig a nonszensz plusz ultra, hogy a sikkasztással és egyéb más bűncselekményekkel gyanúsított Kolompár ilyen igazolást kiállíthat állítása szerint, mégis hogy csinálná, lepecsételné egy elefántos bélyegzővel, amitől hasra esnek az EU-ban?! Az EU-s állampolgár EU-n belül nem is kérhet politikai menedékjogot, ezt már eljátszották 2006-ban Malmőben, ez egy zsákutca ...

Na, de jöjjön a jó hír!
"Az EU polgárai szabadon utazhatnak, tanulhatnak és dolgozhatnak az Unió 27 tagországának bármelyikében."
Önök bármelyik Európai Uniós országban, szabadon, útlevél nélkül kiutazhatnak, sőt, mindenféle papír nélkül munkát is vállalhatnak, mivel Önök Európa Uniós állampolgárok!

Tessék, lehet csemegézni:


"1. A Következő országok munkaerő-piacára való bejutás a magyar munkavállalóknak korlátozások nélküli (nincs szükség munkavállalási engedélyre):

Belgium
Bulgária
Ciprus
Csehország
Dánia
Egyesült Királyság
Észtország
Finnország
Franciaország
Görögország
Hollandia
Izland
Írország
Lengyelország
Lettország
Litvánia
Luxemburg
Málta
Norvégia
Olaszország
Portugália
Románia
Spanyolország
Svédország
Szlovákia
Szlovénia


2. Munkaerő-piaci korlátozásokat (munkavállalási engedélyezési rendszert) fenntartók:

Németország
Ausztria
Lichtenstein
Svájc

Németország, Ausztria és Svájc esetében államközi egyezmények (gyakornoki egyezmények) vannak érvényben, amelyek lehetővé teszik, hogy akik az egyezményekben meghatározott feltételeknek eleget tesznek, könnyített eljárással (munkaerőpiac vizsgálata nélkül) szerezzék meg a munkavállalási engedélyüket az imént említett országokba."


Egyre több magyar vállal külföldön munkát, elég, ha mindenki végigfut az IWIW-en az ismerősei közül, ki hol, merre található. Tavaly már írtunk erről: "Egyre több magyar megy külföldre dolgozni".


http://vastagbor.blog.hu/2008/06/16/kulfoldon_dolgozok

Szó nélkül, igazolás és sajtótájékoztató nélkül, szép csendben bepakolnak, és elmennek. Amit Önök művelnek, az csak a szokásos hiszti és figyelemfelhívás. Ha akarnának dolgozni az EU-ban, bármikor belevághatnak, a határok nyitva állnak. De ugye emlékszünk, hányszor mentek ki Önök nagy dérrel-dúrral "dolgozni" külföldre, majd hetek múlva utaztak is haza, állami pénzen? Komolyan azt hiszik, hogy az EU-ban kapkodnak a általános iskolai végzettséggel (sem) rendelkező szakképzetlen munkaerő iránt? Persze, lehet menni narancsot szedni Spanyolországba, almát szedni Írországba, epret szedni Angliában ... de Önök nem mennek. Mert ez kemény, kőkemény munka lenne, és Önöknek az már büdös!

Egy példa:


Vári János narancsot szed Spanyolországban, pedig kőműves a végzettsége.
Az utazás költségét mindenki maga állja, fejenként a szállás napi négy euró, és a benzinre is majdnem elmegy ennyi. Mivel szabályos munkaszerződésük van, havonta 80 eurót kell fizetniük társadalombiztosítás és adó címén. Maguknak kell gondoskodniuk a betevő falatról is.

"Reggel hétre kell kiérni a narancsligetbe, ami a szállástól 50-100 kilométerre van. Ezen a részen, Valenciától Alicantéig amerre a szem ellát, csak narancs- és mandarinfa van. A munka addig tart, míg egy csoport, 25-30 fő meg nem pakol egy kamiont. Ez nyolcszáz darab húszkilós ládát jelent. Úgy délután négy-ötre szoktunk végezni."

A rang mögött teljesítmény van: narancsból hét perc alatt kapkod tele egy ládát, mandarinból ez tizenkét percbe is beletelik. Egy láda narancsért 80 centet, ugyanennyi mandarinért másfél eurót fizet a munkaadó. Kezdetben 20-25 láda volt a normája, de egy hét után narancsból már hetven, mandarinból 35 ládát teljesített.

"A litvánok, a románok, a marokkóiak, az ecuadoriak jól viselik a terhelést, de a magyarok körében nagy a lemorzsolódás. Az első csoport hatvan százaléka ott is hagyta az ültetvényeket, és hazautazott." A sztrájkoló honfitársak miatt ő is majdnem elvesztette az állását, mivel a kellemetlenség után minden magyartól meg akartak válni a munkaadók.

"Keresték a kifogásokat, mert nem tudtak teljesíteni, felélték a tartalékaikat, türelmetlenek voltak. Én is megszenvedtem az elején, de megérte."


És egy másik példa:


A mohácsi romák többsége a malmői kaland Angliába ment. Kovács István, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke megerősítette a zóna értesülését, kiegészítve azzal, hogy az ,,angliai különítmény" talált munkát, és tagjai rendszeresen hazalátogatnak, megmutatni, hogyan gyarapodnak.

,,Salátaüzemekben, csokoládégyárakban dolgoznak, van, aki sofőr. Aki teheti, már bérelt lakásban lakik" - mondta Kovács István, hozzátéve, hogy az Angliában dolgozó mohácsiaknak ,,megvan a számításuk". Kérdésünkre, nem félő-e, hogy mások is követik Mohácsról a szigetországban jól élők példáját, Kovács azt mondta, ,,ez már nem cigánykérdés, hiszen a többségi társadalomból is sokan keresnek munkahelyet".


Külföldön nincs segély, nincs családi pótlék, nincs krízisalap, nincs mohácsiviki, nincs kolompárorbán, nincs charta, nincs puha rendőrség, nincs digitv, nincs maunikasó, Önök külföldön csak a sokféle kisebbségek közül (indiaik, pakisztániak, lengyelek, románok, feketék, ázsiaiak, arabok ... hosszú a lista) csak az egyik lesznek, és senki sem fog foglalkozni Önökkel. Míg ugye itthon ... hát itthon egy egész "iparág" épült ki, politikusok, jogvédők, alapítványok, kisebbségi önkormányzatok, internetes oldalak, szervezetek, pártok. Mi lesz Velük, ha Önök tényleg mennek?

Anyagi veszteség nem fogja érni az államot, nem fog hiányozni a költségvetésből az Önök adó és egyéb járuléka, a TB kassza sem fog hátast dobni, a játékgép és kocsmatulajdonosok pedig valahogy átvészelik a csökkenő forgalmat...

Szóval csak bátran, használják az EU-s állampolgári jogokat, ha nem kapnak munkát itthon, de szeretnének megélni a becsületes munkával megkeresett fizetésükből, akkor irány az EU!

De hagyjuk már ezt a terrortámadásos faszságot ...

http://vastagbor.blog.hu/2009/08/27/mennenek#more1339148
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mohácsi Viki szemrebbenés nélk
  2009-08-28 21:00:29, péntek
 
  Mohácsi Viki szemrebbenés nélkül


2009.08.28. 10:01


Egy szuper kis riport a svéd televízióból (SVT2), dübörög az országimázs kampány ezerrel. A főszerepben Göncz Kinga és Mohácsi Viki!
Rékuc lefordította nekünk a svéd részeket, a videó alatt olvasható a szöveg. A "Kávé helyett" sorozatunk 27. része:

http://www.youtube.com/watch?v=LeLoES4d0mA&feature=player_embedded

[Bemondónő] A radikális jobboldali párt, a Jobbik, a romák elleni határozott fellépéssel reklámozza magát és ezzel a politikával szerzett 15 százalékot a magyar EU választásokon. A magyar romákat egyre brutálisabban üldözik. Csak az elmúlt évben 8 romát gyilkoltak meg teljesen provokálatlanul. A Jobbikot és félkatonai szervezetét, a Magyar Gárdát vádolják a merényletekkel. A vádak ellenére azonban a Jobbik igen széles körű népszerűségnek örvend.

[bejátszás az idős hölggyel és a cigánykoszorúval]

[Férfi bemondó] Az idős hölgy nem kíméli a szavakat roma szomszédaival szemben a lepusztult pesti városrészben.

[Fiatal cigány beszél]

[Férfi bemondó] A kommunizmusban jobb dolguk volt a romáknak, akkor még volt állásuk. Ma teljesen a társadalom perifériáján élnek, munka és szociális státusz nélkül.

[valami banya angolul beszél az előítéletekről][ja most látom, hogy Göncz Kinga az]

[Férfi bemondó] A gazdasági válság nyomában a problémák átlépték az erőszakosság küszöbét. Az utóbbi egy év alatt 8 romát gyilkoltak meg. A minap éjjel egy roma asszonyt lőttek agyon, a lánya életveszélyes sérüléseket szenvedett.

[Mohácsi Kláncsuklyákat vizionál a Gárda fejére]

[Férfi bemondó] Senki nem tudja, ki követi el a gyilkosságokat - akár személyes bosszúhadjáratról is lehet szó, de kimondatlanul is a Magyar Gárdát, a radikális jobboldal milicista csoportját gyanúsítják.

[ismét Mohácsi]

[Várkonyi] Ha egy Jobbikos vagy Gárdás követte volna el ezeket a gyilkosságokat, mennyi esélye volna arra, hogy 24 órán belül ne tartóztassák le?

[Svéd bemondó] A Jobbik párt sajtószóvivője sokáig Svédországban élt. Pártja 15 százalékot, azaz 3 mandátumot kapott az EU-választásokon. A Jobbik azzal vádolja a politikai elitet, hogy ellopták a magyar nép pénzét.

[Várkonyi] A politikai elit sikkaszt és benne van a szervezett bűnözésben is. Erre bizonyítékaink is vannak.

[Bemondó] A Jobbik a magyar értékrendet kívánja védelmezni és a bűnözés nagy részével a romákat vádolja. Az úgynevezett cigánybűnözést akarják megfékezni.

[Várkonyi] Sokféle bűnözésről beszélünk: kisebb vétségek, mint a zöldséglopás, de ott vannak a nagyobb tételek is, mint például az uzsorázás, védelmi pénz szedése, prostitúció...

[Valahol felsír egy hegedű]

[Férfi bemondó] A majdnem egymillió romát bűnbakká kiáltották ki a válság nyomában. A kormány régi hibái miatt megszorításokra van szükség, az adókat emelték. Az emberek nehezen élnek és a kormányon lévő szocialistákat és liberálisokat hibáztatják.

[Göncz Kinga arról beszél, hogy az utóbbi években rengeteget tettek a nehéz sorsú emberekért, és Magyarország deficitje (ezt a svéd szövegben államadósságnak fordítják) az egyik legalacsonyabb az Unióban, de ennek magas ára volt.]

[Riporter] A megszorító intézkedések igen népszerűtlenné tették a kormánypártokat. Minden arra utal, hogy jövőre kormányváltás lesz a Parlamentben, a Fidesz jelenleg 55 százalékon áll, és azt ígérik, hogy gyorsan ki fogják emelni az országot a válságból.

[Szijjártó az adócsökkentésről és a közbiztonságról beszél]

[Férfi bemondó] Az emberek most tehát gazdasági csodában reménykednek. De a romák számára még távol van a beilleszkedés és az anyagi jólét.

Mohácsi víziója:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/08/116552089087.jpg



zero:
Vajon, ha mint derék svéd, a lokális maunikasó után megnézed ezt a riportot, mit gondolnál Magyarországról? Idejönnél nyaralni? Megnéznéd Budapestet? Fektetnél be itt tőkét? Göncz Kingának meg elég vastag bőr van az arcán ,a csodálatos hajkölteménye mellett, nem ti kormányoztok 7 éve?

Amúgy a tegnap egész tökös Bede Márton fanyalgótól kérdezném, hogy mi akadályozza meg, hogy mint újságíró készítsen egy valódi villáminterjút Mohácsi Viktóriával? Miért nincs ez a videó az Index-címlapon? Talán egyetértenek a tartalmával? Vagy mert ilyenekről hírt adni nem menő? Vagy ez nem is hír? De az hír, hogy a Szörnyet hatan kefélgetik? Persze, ha mi kitesszük, és foglalkozunk vele, akkor egyből lehet mutogatni, hogy "fúj, néha milyen vállalhatatlan ez a blog", amit tegnap meg is kaptam a Goldenblog díjátadón ...

184 komment · 3 trackback


http://vastagbor.blog.hu/2009/08/28/mohacsi_viki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mi dolgunk!
  2009-08-28 20:57:04, péntek
 
  A mi dolgunk!


Feltöltötte: Burány Árpád


Vona Gábor minden erejét és tudását a Jobbik győzelmére próbálja fordítani. A gárdisták ott voltak a gátakon, vért adtak, kiállnak az igaz magyar emberek mellett és példamutatásukkal erőt adnak minden rendes magyar embernek. A nemzeti jogvédők emberfeletti harcot vívnak a korrupt bírósággal a bebörtönzött hazafiakért. De mit tud tenni egy olyan hazafi aki nem tagja a gárdának, nem jogász, de mégis úgy érzi, hogy valamit tennie kell hazájáért és nemzetéért?

Határon túli magyar vagyok, Magyarországon tanulok. Szerbiában születtem. Mindig is úgy véltem, hogy szükség van egy nemzeti vezetőre aki vezeti a nemzetet, de azt is tudtam, hogy a nemzetnek is olyanná kell válnia aki megérdemel egy ilyen vezetőt. Tenni akartam a népemért, de nem tudtam hogyan. Talán egy évvel ezelőtt történt a következő eset: ültem a vonaton és azon gondolkodtam mit is tudnék csinálni? Én, egy egyszerű kisember aki még szavazni sem tud a Jobbikra. Egyszerűen dühített, hogy tehetetlen vagyok. Mikor leszálltam egy idős hölgy próbált lemenni csomagjaival. Többen nézték ahogy próbálkozik szegény néni. Odamentem, megfogtam a csomagot és lesegítettem. A néni ránézett az oldalamon lógó tarsolyra majd az árpádsávos pólómat vette szemügyre. Legvégül a szemembe nézett. A szeméből sugárzott, hogy meglepődött. Nem gondolta, hogy egy olyan külsejű férfi segít neki akit általában le csőcselékez a média. Majd a meglepetés átfordult hálává a szemében. Egymásra mosolyogtunk és szavak nélkül is tudtuk, hogy ez a világ rendje. A fiatal segít az idősnek aki ezért hálás.

Pár hónappal ezelőtt a Magyar Jelent olvastam a vonaton. Mellém ült egy fiatal házaspár. Megkérdezték, hogy milyen újságot olvasok. Odaadtam nekik és nagy érdeklődéssel olvasták a Magyar Szigetről szóló cikket. Nem hallottak még róla ezért meséltem nekik a személyes tapasztalataimról. Nagyon jót beszélgettünk és a végén mosollyal az arcukon tárgyalták meg, hogy már idén kilátogatnak és szólnak a barátaiknak is.

Ekkor már tudtam a megoldást. Hatalmas siker a Jobbik, a gárda, de nekünk is tennünk kell azért, hogy a nemzet felébredjen. Példát kell mutatnunk! Nem elég a tarsoly, az árpádsávos póló, a trikoloros karszalag. Meg kell mutatni, hogy ezen dolgok mögött milyen emberek vannak. Meg kell mutatnunk a társadalomnak, az egyszerű embereknek, hogy nem kell tőlünk félni, hogy nem bántani akarjuk a nemzetet hanem segíteni és felemelni.

Ezért szeretnék elindítani egy civil kezdeményezést. Tudom, nem én csinálok ilyeneket egyedül, de e cikk által szeretném felhívni a figyelmét a többieknek is, hogy mekkora változást tudunk elérni így. Épp ezért kérek minden magyar érzelmű embert, hogy mutassuk meg milyen emberek is vagyunk. Segítsünk az időseknek, a legnagyobb szeretettel forduljunk az érdeklődőkhöz és a szidalmazóinknak is próbáljuk meg szépen megmagyarázni érveinket. Ez a mocskos hatalom próbál minket is lezülleszteni, de mutassuk meg, hogy mi különbek vagyunk. Szeretnék elindítani egy láncot ami előre mozdíthatná, hogy a közvélemény ne csőcselékként nézzen ránk. Mindenki segítsen ott ahol tud. Ajánlja fel segítségét, erejét, jóakaratát annak akinek látja, hogy elkelne egy segítő jobb. Tudassuk egymással elért eredményeinket. Nem dicsekvés-képpen, hanem azért, mert annál jobb érzés nincs (legalábbis szerintem) minthogy azt halljuk, hogyan segített egyik magyar a másiknak. Az én szívem ilyenkor érzi leginkább, hogy milyen jó is magyarnak lenni.


Engedjék meg, hogy soraimat egy vers részlettel zárjam:



“És megfúvom majd hitem harsonáit,
Hogy tesz még Isten gyönyörű csodát itt :
Bölcsővé lesz még minden ravatal, -
Havas Kárpáttól kéklő Adriáig
Egy ország lesz itt, egyetlen s magyar! “



http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4463&rovat=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilvános a MÁV gyászjelentése
  2009-08-28 20:48:29, péntek
 
  Nyilvános a MÁV gyászjelentése

2009. augusztus 28. 16:21

HunHír.Hu

Közzétették a távolsági és Budapest elővárosi közlekedés, valamint a regionális integrált közlekedés 2009/2010. évi menetrendjének koncepcióját. A kotottpalya.blog.hu korábban azt írta, hogy a dokumentumot készítő Antali Károly közösségi közlekedésért felelős kormánybiztos összesen 1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor

Ez azt jelentené - írja a portál -, hogy a mellékvonalak nagyobbik felén leállnának a vonatok, és olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja, Szarvas, Mezőhegyes, Makó, Battonya, Vésztő, Mohács, Komló, Nagyatád, Tab, Zirc, Szécsény és Gyöngyös.

Az tény, hogy a most nyilvánosságra hozott javaslat egyelőre nem tér ki egyes vasútvonalakra, viszonylatokra. A tervezet azokat a szakmai, gazdaságossági és hatékonysági megfontolásokat rögzíti, amelyek mentén javulhat a közösségi közlekedésre fordított költségvetési források felhasználása, bővülhet a szolgáltatók közötti együttműködés, nőhet a szolgáltatási színvonal és erősödhet az ágazat versenyképessége az egyéni közlekedéssel szembe - áll a minisztérium közleményében.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=22487
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.