Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Tízezrek a tel-avivi buzigyűl
  2009-08-09 23:57:28, vasárnap
 
 
Tízezrek a tel-avivi buzigyűlésen

70 ezren vettek részt azon az izraeli tüntetésen, ahol a buzikkal vállaltak szolidaritást.
2009/08/09 - 11:37 SzKR

Több mint 70 ezer ember gyűlt össze szombat este Tel-Avivban, hogy kifejezze együttérzését a buzikkal az egy héttel ezelőtti gyilkos merénylet után.

A megmozduláson részt vett Simon Peresz államfő, több miniszter, a tel-avivi polgármester és több izraeli énekes is. Egy fekete ruhás, álarcos férfi augusztus 1-jén lövöldözni kezdett az emberekre egy fiatal buzik számára létesített lelki segélyszolgálati irodában, Tel-Aviv belvárosában. A lövések egy férfit és egy fiatalkorút halálosan megsebesítettek, további 11 ember is megsebesült. A rendőrség egy ultraortodox zsidó vallású katonát gyanúsít a támadás elkövetésével. Elsősorban személyes bosszút sejtenek indítóokként, de nem zárják ki, hogy a támadó homofób, vagyis a deviánsok cselekedeteitől hányingert érző ember.

"Azok a lövések, amelyek e büszke közösséget érték, mindannyiunkat - mint emberi lényeket, mint zsidókat és mint izraelieket - eltalálták. Mindenkinek megvan a joga arra, hogy más legyen és büszke. Viszont senkinek nincs joga beleavatkozni mások életébe mindaddig, amíg azok tiszteletben tartják a törvényt és a rendet. Azért jöttem el ide, hogy osztozzam a fájdalmatokban. Legyetek erősek és bátrak!" - mondta az elnök.

Noha a tengerparti, kozmopolita Tel-Avivban élénk az aberrált közösség élete, a zsidó állam más vidékein nem elfogadott, hogy valaki nyíltan vállalja másságát. Az évenkénti buzivonaglás ellen Jeruzsálemben többször erőszakba torkollott az ultraortodoxok tiltakozása.

(MTI nyomán Szent Korona Rádió)
Kapcsolódó linkek
* Nem kifizetődő Tel-Avivban buzinak lenni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
19 milliárdnyi költségvetési b
  2009-08-09 23:55:53, vasárnap
 
  19 milliárdnyi költségvetési bevétel függhet Kapolyitól

19 milliárd forintnyi költségvetési bevétel függhet Kapolyi László szocialista milliárdos nagyvállalkozótól. A Magyar Villamos Művek ennyi osztalékot nem tud kifizetni az államkasszának az egyik kisrészvényes miatt.

Mátravölgyi János egyetlen darab részvény tulajdonosa, papírját még júliusban szerette volna eladni Kapolyi László cégének, a System Consultingnak. Az elővételi joggal rendelkező állam azonban ehhez nem járult hozzá. A kisrészvényes ezután több közgyűlési határozatot is megtámadott a bíróságon, a többi között az osztalékról szólót is, amelynek kifizetését a bíróság előzetes intézkedésként megtiltotta.

Azt nem tudni, hogy még az idén hozzájuthat-e pénzéhez az államkassza, a per első tárgyalása várhatóan csak 2010 januárjában lesz. A kormányközeli Népszabadság értesülése szerint az egész ügy mögött a milliárdos szocialista nagyvállalkozó, Kapolyi László áll. Cége, a System Consulting ugyanis az MVM csoport több tagjával is jogvitában áll, és az állami cég ezekben jelentős összegeket követel.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felelõsségre vonást sürge
  2009-08-09 23:53:57, vasárnap
 
  Felelősségre vonást sürget az iráni Forradalmi Gárda



Külföld
Iránban az ellenzéki vezetők bíróság elé állítását sürgeti a Forradalmi Gárda. Elsősorban az elnökválasztáson alulmaradt reformer politikus, Mir Hoszein Muszavi perbe fogását követeli, mondván: ő az igazi felbujtója a júniusi voksolást követő zavargásoknak.


Mellé ültetnék a vádlottak padjára az ellenzék másik elnökjelöltjét, Mehdi Karubit, és Mohammed Hatami volt államfőt is. Az ellenzék azért hívta az utcára a nyár elején az irániakat, mert szerinte csalással maradt hatalmon Ahmadinezsád elnök. A tüntetések miatt több mint 100 embert állítottak bíróság elé, köztük egy franciát és a brit nagykövetség egyik munkatársát.

MR
Dátum: 2009. August 09. Sunday, 23:25 Szerző: polgarinfo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz történelmi lehetősége
  2009-08-09 23:51:23, vasárnap
 
  A Fidesz történelmi lehetősége a temerini fiúk megmentésére - a kanadai parlament levetíti a róluk szóló filmet !

2009-08-09 00:40 barikád.hu



Péntek délután a Magyar Szigeten bemutatásra került M. Szabó Imre dokumentalista temerini fiúkról szóló filmje.

Aki még nem tudná,- honnan is tudhatná- hiszen országos médiumok nem vetítették , háromszáz magyarverés után, történt nemrégiben egyetlen egy szerbverés is Délvidéken. Öt évvel ezelőtt a szerbiai választások előtt egy kábítószer kereskedő sértegetni kezdett néhány magyar fiatalt, akik erre nem a megszokott, megalázott kisebbségi sorban élőktől elvárt módon válaszoltak, hanem a nyílt utcán megverték a dealert. A valóban elkövetett súlyos testi sértés helyett a bíróság emberölési kísérletet állapított meg, így a büntetési tételük, tíz, tizenöt év, az öt fiú esetében összesen hatvanegy év lett. Csak úgy összehasonlításként: a délszláv válságot előidéző háborús bűnösök fejenként nyolc év börtönt kaptak. A temerini fiúk már minden nemzeti és nemzetközi jogi lehetőséget kimerítettek és bár a bírósági eljárás során számos hiba történt, még mindig azzal a tudattal ülnek börtönben, hogy le kell tölteniük a teljes büntetésüket. A kegyelmi kérvényük Tadic szerb köztársasági elnöknél van, tehát most nagyon nagy szükség lenne arra, hogy Sólyom László köztársasági elnök beavatkozzon az ügyükbe.

Ennél is hatékonyabb és szélesebb kört érintő lenne Becsey Zsolt, volt fideszes EP képviselő ötlete. Becsey azt javasolta, hogy mielőtt a Magyar Országgyűlésben tevékenykedő pártok megszavaznák Szerbia EU csatlakozását, kérjék a szerbeken számon a vajdasági magyarok sanyarú sorsát. Utolsó lehetőségünk tudnillik, hogy ebben, a nemzetünk érdekében kötelező ,,zsaroló pozícióban", végre kiharcoljuk a délvidéki magyarokat megillető emberi jogokat. Ahogy ugyanerre a ,,zsarolásra" lett volna szükség Románia EU csatlakozásásakor is. Akkor a legnagyobb ellenzéki párt azt ígérte, hogy a magyar autonómia az alku tárgya. De csalódtunk, mert megtudtuk, hogy az autónómia kérdését ugyan levették a napirendről, de a román csatlakozás mégis megvalósult és ehhez kellett a Fidesz szavazata is. Becsey Zsolt azonban nem sokkal e bátor, a délvidéki emberi jogokat felvállaló kijelentését követően, lekerült az Európai Parlament-i választási listáról és azóta sem hallom, hogy az EP-ben a temerini fiúknak lenne más szószólója.

A pénteki filmvetítésen megjelentek az egyik, 15 év börtönbüntetést kapott fiú szülei. Némi empátiával bárki megérezheti, hogy milyen, amikor egyszerű, szegény, agyongyalázott emberek erőltetett menetben menetelnek szemben a hatalommal, belekapaszkodva akár az utolsó fűszálba is a gyermekük érdekében. Becsey, mivel - talán, majd, egyszer, de az biztos, hogy csak sokkal később, kap valami, még senki nem tudja, hogy milyen kormányzati feladatot, már nem tehet semmit a temeriniek kegyelmi kérvénye ügyében. Elvették tőle a segítés lehetőségét akkor, amikor az ügy már majdnem célegyenesben volt.

Más EU képviselők pedig nem lépnek. Hiszen mit nekünk, elfogyóban lévő nemzetnek öt életerős, az elszakított területeken élő magyar fiatal!

A filmet vasárnap du. 4-kor vetítik újra a Magyar Szigeten. Vajon Magyarországon csak a szigetlakókat érdekli a Kárpát-medencei kisebbségi sors? A legújabb hírek szerint, míg hazánkban szemérmesen hallgatnak, addig a kanadai emberi jogi miniszter javaslatára az ottawai parlament levetíti a megrendítő alkotást, - szemben a magyar médiumok és a külügy érdektelenségével.

Szöőr Anna

Jogász

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Solymári Szervezet tagja


http://barikad.hu/node/34050
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilopott MSZP-s vitairat
  2009-08-09 23:49:13, vasárnap
 
  Szenzáció! Kilopott MSZP-s vitairat (HunHír kommentekkel)

2009. augusztus 08. 18:42
HunHír.Hu

Mielőbbi programalkotást, és a listavezető személyének kiválasztását, de jelenlegi status quo érintetlenül hagyását akarják a szocialista párt ,,belgái" - legalábbis a HírExtra birtokába jutott vitairat szerint. A szocialista párton belül létrejött ,,belgák" névre hallgató laza szövetséget valamennyi MSZP-s platform és tagozat tagjai közül többen támogatják, köztük tucatnyi országgyűlési képviselő. Ez a csapat valójában a párt cionista főszárnya.

A ,,belgák" úgy látják, hogy a nyolcévnyi kormányzáson kívül az MSZP a válság és a félbehagyott reformok árát is fizeti, ezért áll a 16 százalékon. A Fideszről, támogatottsága innen már csak csökkenhet, az SZDSZ pedig eltűnik. Nem kevésbé keményen fogalmaznak az MDF-ről is: ez az a parlamenti párt - írják - amely képes bármilyen ideológiai fordulatra, hogy összekaparjon ötszázaléknyi szavazót. A Jobbikot pedig a válság legnagyobb haszonélvezőjének tartják.

Beismerik, hogy a jelenlegi helyzetre az MSZP-nek nincsenek naprakész válaszai, illetve amire van, azt a magyar társadalom nem ismeri. Rögtön hozzáteszik azonban, hogy a Fidesznek sincsenek, és úgy látják, e miatt a legnagyobb párt is egyre népszerűtlenebbé fog válni. Főleg, hogy a Fidesz nem beszél azokról a ,,fájdalmas átalakításokról, amely nélkül nincsen társadalmi boldogulás, és abban a hitben ringatják szavazóikat, hogy olcsón meg lehet úszni az országra váró modernizációs folyamatot".

A levélben bújtatott kritikával illetik a Gyurcsány-érát. Úgy látják a vezérelvű pártirányítás nem megfelelő út, ehelyett: ,,demokratikus, egyeztető, a platformvéleményeket és a tagság jelzéseit szintetizáló, a véleménykülönbségeket nem elhallgató, vagy megbüntető, hanem hatékonyan ugyanakkor döntésre, és a döntést végrehajtani képes párttá válunk. Abba kell hagynunk a politikai Messiás keresését!" Azt is kimondják, ,,egy ember nem tudja megoldani, egy párt, vagy egy ország valamennyi problémáját. Sőt, rendszerint csak súlyosbítani tudja!"

A kampány kapcsán elmondják, nem szabad senkit sem ,,kidobni az MSZP léghajójából", mert ez a siker záloga. Azt is hozzáteszik: aki időt nyer, életet nyer: most az a feladat, hogy ezzel jól sáfárkodjanak. Ez a gondolat az előrehozott választásokra elkerülésére is vonatkozhat.

A Fidesz baloldali politikája kapcsán felteszik a pártnak a kérdést: valóban elég szocialisták vagyunk? Elegendő és helyes válasz-e erre a baloldali fordulat gyakran tartalom nélküli hangoztatása?! A baloldal feladatának a ,,belgák" már nem a szociális juttatások ,,kritikátlan szórását" tartják, hanem a közpénzek rászorulókhoz való eljuttatását. (És itt a lényeg, az igazi cionista, árokásó elszólás: az idegenek érdekében első számú támogatási célcsoport a cigányság, a magyar középosztály további hanyatlásának elősegítése, a magyar családoknál a gyermekvállalási hajlandóság gyengítése.)

Felhívják a párttagság figyelmét, ne hagyják, hogy ,,a Fidesz papagájkommandója" szétverje az olyan fontos kezdeményezéseket, mint a közbiztonság javítását célzó önkormányzati rendőrség alapjainak megteremtése, a hatékony környezetvédelem, vagy a fenntartható fejlődés megalapozása. (A szocionistáknak a rendőrség mellé magánhadseregek is kellenek, hogy tudják terrorizálni az ellenük, illetve a cigányterror ellen tüntetőket.)

Alexa György, Bókay Endre, Borszéki Gyula, Csizmár Gábor, Deák Istvánné, Dér Zsuzsanna, Élő Norbert, Farkas Péter, Hajdú László, Halmai Zsuzsa, Hiszékeny Dezső, Katanics Sándor, Kökény Mihály, Juhászné Lévai Katalin, Mitus Zsuzsa, Molnár Gyula, Gy.Németh Erzsébet, Oroszvári Péter, Schiffer János, Szabó Zoltán, Szücs Gábor, Tétényi Pál, Timár Istvánné, Tompa Sándor, Tóth József, Varga Móni -ezek a nevek fémjelzik az ultracion főszárnyat. (A sokáig, de legalább 2002-ig a legnagyobb magyarországi antiszemita pártot most a fent bemutatott, többségében zsidó származású cionisták hajtják uralmuk alá.)

A belgák úgy látják, kétfajta politikai modellel lehet számolni a jövőben. Az egyikben azzal fenyegetik a választókat, hogy Orbán Viktor tejhatalmat szerez. Ám ez szerintük, nem Orbán ennek a rendszernek a gyengéje, hanem az, hogy ,,központosított kormányhatalmat óhajt egy olyan országban, amely ezer éves gyakorlattal rendelkezik a központi akarat szabotálásában." (Ha ezt hiszik ezek a nagy orrúak, az jó, mert ebbe belebuknak. Most a magyarok többségének központosított kormányhatalom kell. A deviáns, köcsög, agresszív kisebbség helyre tételéhez meg elég a jó célra használt robotzsaru)

Mivel a félprezidenciális rendszer kialakításának gátja az önkormányzatok szabadsága, a ,,belgák" úgy vélik, a Fidesz ezt a rendszert kívánja majd először átalakítani. Érdekes látásmódot tükröz az a megfogalmazás, mikor a Fidesz szerintük előre jósolható politikai kudarcának okaként a valós társadalmi kapcsolatok hiányát jelölik meg. Szerintük a Fidesz hanyagolni fogja a társadalmi bázis szélesítését, illetve a köréjük csoportosuló értelmiséggel való párbeszédet, ,,hiszen akkor mindenre fény derülne". Magukra nézve viszont fontosnak tartják, hogy bevonják az értelmiség minél nagyobb részét a párt tevékenységi körébe. (Mint sokszor mondtuk, a Jobbik első számú feladata most, hogy megteremtse a hétköznapi magyar értelmiségből, gondolkodó, "józan paraszti ésszel" megáldott magyarokból álló holdudvarát.)

HunHír.Hu - hírextra nyomán


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=21832
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hallgatás bűne
  2009-08-09 23:47:03, vasárnap
 
  A hallgatás bűne

2009-08-01 08:53:09

Ami július 4-én a Magyar Gárdával Budapesten történt, jól mutatja, hogy a Bajnai-féle Gyurcsány-klón kormány már a jogállamiság látszatát sem akarja fenntartani, de ebben semmi meglepő nincs. Abban már inkább, hogy az Ágh Péter nevezetű fidelitas-os sertésarc a minap vette a bátorságot, hogy Iránt piszkálja a belpolitikája kapcsán, miközben három teljes napba tellett, míg anyapártjának egyik tagja tessék-lássék állást foglalt a Magyar Gárdával történtek miatt. Persze valahol érthető a hallgatás a Fidesz tagjainak részéről, miután Orbán Viktor kifejtette még májusban, hogy ő bizony pofonnal zavarná haza a gárdistákat, furán jönne ki, ha a Fideszben túlzásba vinnék most a felháborodást. Az ártatlan emberekkel szembeni brutális rendőri fellépés miatti tiltakozás elmaradása azonban kényelmetlen volt politikailag, ezért három nappal(!) az események után, amikor már nyilván megkésett lenne tiltakozni, Balogh Zoltán "kérdésfeltevéseit" hallottuk, ami persze ebben a formában nem egyéb, mint politikailag korrekt menekülés a párt részéről, vagy még inkább Balogh Zoltán egyéni karriermanővere a párton belül. Olyan "tiltakoztam is meg nem is". Ügyes.

Ha a Magyar Gárdáról vagy a Jobbikról van szó, a Fidesz megszűnik demokrata lenni és a médiájuk is a bűnös csend politikáját folytatja. Ez a fajta viselkedés sokkal nagyobb baj számunkra, mint az agonizáló balliberális pártok eddig is antidemokratikus és jogellenes magatartása, mert míg a bolsevista tempó elmúlik legkésőbb 2010 tavaszán, a Fidesz tarthatatlan, kettős mércés hozzáállása megmarad.

Véget ért a Lomnici korszak! - kiáltotta Sólyom László Baka András megszavazásakor.
Az új főbíróról azonban hamar kiderült, hogy talán nagyobb cionkarrierista, mint Lomnici volt, amikor is Bárándy Péternek a Jobbik feloszlatására tett javaslatával kapcsolatban nem hogy elhatárolódott volna, de kilépve a tisztségére nézve kötelező politikai semlegesség kereteiből, Bárándy ötletének elvi lehetőségét taglalta nyilvánosan, törökországi példára hivatkozva. Persze nem maradt el Vona Gábor válasza sem, de mert az ügyet jelenleg a baloldal tematizálja, nem volt sok választása, reagálnia kellett.

A Jobbik feloszlatására tett szándék egyébként nem meglepő, hiszen a nemzeti irányultságú pártok, szervezetek elleni kötelező fellépés, akár azok feloszlatása, a 2004-es titkos magyar-izraeli megállapodás hatodik pontjaként már ismert volt. Az viszont új elem, és véleményem szerint az Európai Unióban példátlan, hogy egy tagállam legfelsőbb bíróságának elnöke politikailag foglal állást, ráadásul úgy, hogy Törökország, azaz az iszlámizmus fölött borotvaélen táncoló állam "demokráciáját" hozza föl mintának egy ilyen súlyú politikai kérdés megítélésekor. Kíváncsi vagyok ki lesz legközelebb a követendő példa. Ahogy a dolgok folynak, talán Zimbabwe...

A legfőbb gondot mégsem a Bárándy-Baka féle nyilatkozatokban látom, hanem abban, hogy az állítólagosan jobboldali és állítólagosan a demokratikus értékekre érzékeny párt, a következő választáson győzelemre ítélt Fidesz most sem szólalt meg, ahogy nem volt véleményük a július 4-i Magyar Gárda elleni rendőri agresszióval kapcsolatban sem.
A hallgatás bűne mellett itt az elhallgatás (vagy elhallgattatás) bűne is megjelenik. Morvai Krisztina EU-parlamenti felszólalása volt ugyanis az egyetlen a témával kapcsolatos hazafias megnyilvánulás, melyet hazánkra igen jellemző módon egyetlen hírcsatorna sem tartott hírnek.

"Sehonnai, bitang ember, ki hogy ha kell, szólni nem mer!" Az új rendszerváltás lehetetlenség egy olyan párttal, mely az állásfoglalásoktól való tartózkodásával bátorítja, sőt elősegíti hazánkban a posztkommunista elit demokráciával szembeni ámokfutását.
A Fidesz hallgatása valójában együttműködés a balliberálisokkal a Jobbik megszüntetése, korlátozása szándékában. Igen fájdalmas számomra, de ki kell hogy mondjam: a Fidesz ilyen értelemben a nemzeti oldal ellenségeként működik.

Ha a Fidesz nemzeti érzelmű tagjai - mert azért szép számmal vannak közöttük ilyenek is - nem kényszerítik ki a változást a pártban, 2010-ben a jelenlegi Fideszt szavazza majd be az ország a Házba. Ebben az esetben pedig biztosak lehetünk benne, hogy az áhított rendszerváltás továbbra sem következik be Magyarországon. Ismét elmaradnak majd a felelősségre vonások, mint ahogy 1998-ban, ezzel együtt pedig az ország morális válságának további tartós elhúzódására lehet számítani. Lehet, hogy ideiglenesen fellendül majd a gazdaság, látszólagos béke lesz az utcán, talán a cigánybűnözést is megoldják valamilyen formában. De várhatóan a Fideszt is az In-Kal fogja őrizgetni, és szabadon jöhetnek majd az izraeli betelepülők az országba. Azt pedig gondolom mondanom sem kell, hogy esélyünk sem lesz a történelmi alkotmány rehabilitására.

A hajdan a nemzeti oldalt lelkesítő 2002-es Fideszről a balliberális kormányzás alatti évek folyamán folyamatosan kopott a nemzeti máz, s immáron láthatóvá lett annak belső lényege, a változatlanság. A Fidesz "egy a zászló"-ja már régóta dögletesen bűzlik, de most már egyre több ember számára válik világossá a rothadás oka. A párt irányító, hangadó magja még mindig ezer szállal kötődik a destruktív liberalizmushoz, jobb esetben pedig elvtelen, megélhetési pragmatikusokról van szó, akik egyszerűen csak munkahelynek, a felemelkedés, vagy anyagi gyarapodás egyik eszközének használják a pártot. Persze abban is biztos vagyok, hogy a Fidesz jobb érzésű, nemzeti gondolkodású tagjainak, akiknek nem kis részét részét a polgári körös mozgalomból szippantotta be a párt, fáj, ami történik. Hogy ők mikor, és mit fognak lépni, az még kérdéses, de ha semmit sem tesznek, akkor szellemi, nemzeti szempontból nem sok jót várhatunk a következő választási ciklustól.


Nibiru
nibiru.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megadóztatnák még az üdülési c
  2009-08-09 23:45:09, vasárnap
 
  Megadóztatnák még az üdülési csekket és az étkezési utalványt is


2009-08-09 14:54 barikád.hu


A Magyarországon 1998-ban bevezetett üdülési csekk rendszer a kevés sikertörténet közé tartozik, jövője mégis bizonytalan.

Akár a balatoni nyaralásnak is lőhetnekAkár a balatoni nyaralásnak is lőhetnekMár több mint 12.000 hazai elfogadóhelyen 35 fajta szolgáltatást lehet igénybe venni kedvezményes üdülési csekkel. Az elfogadóhelyek és a szolgáltatások folyamatos bővülése miatt egyre több gazdálkodó él a törvény adta lehetőséggel, és vásárol munkavállalójának, volt munkavállalóinak, és hozzátartozóinak. A gazdálkodók 2009-ben eddig több mint 35 milliárd forintot költöttek erre. A hazai szolgáltatóknál ebben az évben már 20 milliárd forint értékben fel is használták ezeket.

Üdülési csekket bárki vásárolhat. A leggyakoribb azonban, hogy vállalatok vesznek belőle és a dolgozóknak adják, támogatásként. Ők pedig belföldi szálláshelyet keresnek fel, és ahhoz kapcsolódóan számos szolgáltatást - étkezést, gyógykezelés, belföldi utazási-irodai programot - vesznek igénybe. Az üdülési csekk belföldi távolsági tömegközlekedés kifizetésére is felhasználható a Volánbusz Rt. és a Balatoni Hajózási Rt., a MÁV és a GYSEV kijelölt pénztáraiban.

Azokat, akik nem számíthatnak munkáltatói üdülési támogatásra, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány igyekszik segíteni.

Az üdülési csekk adó- és járulékmentes - most még. A kormány válságkezelő csomagjának részét képezi ugyanis az alkalmazottak béren kívüli juttatásának, közöttük a két legnépszerűbbnek - az üdülési csekknek és az étkezési utalványnak - a megadóztatása 2010-től. Ez azt jelenti, hogy 11 százalék járulék mellett 19 vagy akár 38 százalék adót is kell majd fizetni az eddig adómentes juttatás után. Így kerülhet egy 10 ezer forintos üdülési csekk majdnem 15 ezer forintba a munkáltatónak.

teol.hu - barikád.hu


http://barikad.hu/node/34070
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelmeztető levél a magyaror
  2009-08-09 23:42:56, vasárnap
 
  Siklósi András
(a HunHír.Hu munkatársa)

Figyelmeztető levél a magyarországi zsidóságnak


Ördögtől való, egyáltalán nem tisztelt Parazitáink!

Előrebocsájtom, hogy nem akarok senkit provokálni, sértegetni vagy fenyegetni, ugyanakkor fölöslegesen udvariaskodni sem. Levelemre nem várok választ, sem méltatlan gyalázkodást, de megadom a lehetőséget, hogy a benne foglaltakat (érvekkel!!) cáfolja meg, aki képes rá. Nem érdekel, ha leantiszemitáztok, lenyilasoztok, lerasszistáztok, vagy egyéb fantáziátlan bélyegeket süttök a homlokomra (elfér a többi mellett), ha nem tetszik, amit írtam. Vállalom minden szavát, gondolatát, s nem félek azoktól, akik legszívesebben megfojtanának egy pohár sörben, hasonló elkötelezettségű honfitársaimmal egyetemben. Egy dolog számít csak, hogy az igazságot, az évszázados magyar sérelmeket és követeléseket (elvárásokat?) határozottan, félreérthetetlenül tolmácsoljam.

Kedvenc (csoda)rabbitok nemzeti körökben nagy vihart kavart ,,elszólása" némileg kifordítva így hangzik: ,,Ha a zsidó kultúrából kivonnánk a magyar szellemiséget, nem maradna más, csupán az Aranyborjú (fő-fő Istenetek!), a Talmud (furcsa szokásaitok, vállalhatatlan viselkedési normáitok s a gójokkal szembeni becstelen mohóságotok hű tükre), valamint a maceszgombóc, a fekete kaftán, a klezmer-zene és a körülmetéléskor levágott fityma." (No, erre varrjatok gombot, ha tudtok!)
Egyébként, ha itt nálunk olyan szörnyű rossz nektek, akkor mi a fészkes fenének jöttök ide annyian, sajnos nem csupán turistaként? Vajon miért költöztök kies hazánkba százezerszám, ha őslakóit megvetitek, sőt gyűlölitek, országunkat pedig barbár üzelmeitek telephelyének, meghódítandó földdarabnak, profitszerző üzletközpontnak tekintitek? Normális ember nem megy oda, ahol nem érzi jól magát, ahol folyamatosan rettegnie kell a ,,primitív, szélsőséges, fasiszta" stb. sumér-szkíta-hun (nem finnugor!) származékoktól, s félszemmel mindig a menekülés útját lesi, míg becsomagolt bőröndjét állandó készenlétben az ágya alatt tartja. Higgyétek el, nekünk is milliószor örömtelibb, gondtalanabb lenne az életünk nélkületek, s azt is, hogy hosszú és viszontagságos történelmünk során soha egyetlen népséggel se gyűlt meg annyiszor a bajunk, mint éppen veletek. Gondoljatok csak bele, mi magyarok miért nem kívánkozunk hozzátok Izraelbe? (Az innen alijázó néhány zsidó családot leszámítva.) Rengeteg oka van annak, de hadd említsek meg néhányat. Először is azért, mert a tietek a világ legfajvédőbb (legkirekesztőbb) állama, ahova be se engedtek másokat az igazolt zsidókon kívül; aztán mi nem vagyunk bolondok, hogy olyan szekér után fussunk, ami nem vesz fel; végül mi szeretünk a Kárpát-medencében élni, hisz nekünk ez az egyetlen hazánk (s nem úgy raboltuk másoktól, mint ti!), amit a földkerekség összes kincséért sem cserélnénk el soha. De nem is adjuk át senki emberfiának, jöjjön bár mézes, hízelgő szavakkal, avagy pusztító fegyverekkel. Nálunk az idegen legföljebb vendég lehet, ha megbecsüli magát, ám ti már számtalanszor bizonyítottátok, hogy mifélék vagytok, ezért semmilyen formában sem látunk szívesen benneteket, pedig messze tájakon híresek vagyunk toleranciánkról és jóindulatunkról (amit éppen a ti ,,liberális" sajtótok próbál lehazudni).
Nagy a világ, s ha jelenlegi hazátok nem megfelelő számotokra, keressetek magatoknak újat, de ne éppen nálunk. (Javasolhatom pl. az Északi Sarkot, ahol hóból és jégből egészen kiváló iglukat építhettek, melyekben ellakhattok, sőt egyiket-másikat banknak, tőzsdének, sajtószékháznak, zsinagógának is átalakíthatjátok. Meghitt társaitok lehetnének a jegesmedvék, ,,akik" készséggel meghallgatnák holo-meséiteket, legendáitokat, évezredes ,,üldöztetésetek" szomorú históriáját; s ha netán őket is antiszemitának minősítenétek, vagy épp rasszistának [fehér bundájuk miatt!], néhány morgáson, esetleg mackós pofonon túl aligha bántanának benneteket. Persze, ha megkísérelnétek elorozni tőlük a betevő fókahúst, már nem biztos, hogy ilyen békésen fogadnák. - Ám, ha fáztok északon, mehettek délebbre is. Mondjuk, Madagaszkár szigetére. Ez elég terjedelmes, viszonylag kevesen lakják, bőven jutna hely egész fajtátoknak. A dzsungelben az állatvilág is változatosabb, köztük sokféle majom és kígyó is tenyészik, velük a jellemetek is inkább egyezik. Az ottani dús pálmalevelekkel könnyedén befedhetitek hajlékotokat, s a kellemes éghajlat miatt télen sem kell fűtenetek. Vadászhattok, halászhattok, ide-oda vándorolgathattok (de azért ne fussatok el, mint hajdan Egyiptomból), hódolhattok isteneiteknek [Él, Elochim, Jahve, Mammon stb., hány is van belőlük tulajdonképpen, ti ,,egyistenhitűek"?], de a bennszülötteket ne fosztogassátok, ne ,,ritkítsátok", mint a gázai palesztinokat, s lehetőleg rabszolgának se adjátok el őket, mint tették azt oly vehemensen egész Amerikát négerekkel benépesítő elődeitek.)

Ha azonban e ragyogó lehetőségek dacára, amolyan mazochistaként, mégis nálunk, ,,ellenségeiteknél" óhajtotok maradni, akkor bizony néhány dolgot nem árt a lelketekbe (már ha van ilyen?) vésni.

1.) Magyarország (értsd: a Kárpát-medence!) a magyaroké. A legfőbb hatalom a Szent Koronáé (nem svájcisapka!), mely megoszlik a nemzet és uralkodója között (aki csak a mi vérünkből származhat). Államformánk alkotmányos királyság, nem pedig parlamentáris (vagy bármilyen egyéb) demo(cso)krácia. Társadalmunk felépítése hierarchikus, azaz a vezető posztokat kizárólag tisztességes, rátermett és nemzethű hazafiak tölthetik be, s tevékenységükért vagyonukkal, szabadságukkal, sőt életükkel felelnek. (Ha csak ezt az egy tételt nézzük, közületek már hírmondó sem akadna!) Nálunk mindenki a képességeinek és szorgalmának megfelelő magasságba emelkedhet a tekintélyelvű rendszerben. Valamennyi munkaképes polgárnak dolgoznia kell, tehát az ingyenélőket, bűnözőket, spekulánsokat s a nemzetrontókat kiközösítjük, ill. kitoloncoljuk. (Még mindig itt akartok szerencsét próbálni?)

2.) Az államalapító nemzet a magyar. Államalkotó népek mindazok, melyeket történelmünk során a szárnyaink alá vettünk, s ezt ők önkéntes beilleszkedéssel (nem beolvadással!), becsületes életvitellel hálálták meg. (Ti és a cigányok nem tartoztok közéjük!) Az említett nemzetiségeknek velünk mindenben azonos jogai és kötelességei vannak; megbecsült tagjai társadalmunknak, amennyiben elfogadják a Szent Korona fennhatóságát, értékrendjét és ősi Alkotmányunkat, ill. betartják törvényeinket, s tisztelik szokásainkat, hagyományainkat. Azonban a nemzet s az ország sorsát közvetlenül meghatározó kulcspozíciókat (pl. miniszterelnök, a Magyar Nemzeti Bank elnöke stb.) kizárólag törzsökös magyarok tölthetik be, akiket minden téren átvilágítanak és ,,lekádereznek". (Hm, nem tetszik tán, hogy nincs többé zavarosban turkálás; nem ,,kóser", hogy nem lehettek egyszerre zsidók is, meg magyarok is, miként érdekeitek éppen diktálják? Képzeljétek el, micsoda abszurditás volna az, ha mondjuk Izraelben fajmagyar, esetleg bantu néger köztársasági elnököt neveznének ki. Ugye, kész röhej?!)

3.) Magyarországon mindenki köteles lesz (iskolában, munkahelyen stb.) bevallani és személyi okmányaiba bevezettetni faji-nemzeti és vallási hovatartozását, miként ez régen is így volt. Ebből semmilyen hátránya nem adódhat, de persze előnye sem. Tehát e szerint lehet valaki pl. magyar katolikus, magyar unitárius, magyar ősvallású, horvát ateista, oláh görögkeleti, rác református, tót evangélikus, zsidó izraelita (ortodox), zsidó ateista (neológ) vagy zsidó katolikus (kikeresztelkedett). De nem lehet senki magyar horvát vagy horvát magyar, miként zsidó magyar vagy magyar zsidó sem (legföljebb magyarországi zsidó vagy Magyarországról kivándorolt zsidó), pláne katolikus izraelita, izraelita ateista stb. (Ugye világos, mint a nap? Ha még ennyit sem vállaltok, ha még a saját fajtátokat, hiteteket is megtagadjátok, ill. nem meritek egyértelműen definiálni, akkor mit keresnétek - a sok pénzen kívül! - nálunk, hogyan teljesítenétek hazánkkal szembeni kötelességeiteket?) Ebből persze az is következik, hogy valamennyi népcsoport, nemzetiség csak létszámának megfelelő arányban vehet részt az értelmiségi pályákon. (Konkrétan rátok vonatkoztatva: nem kell a túl sok zsidó bankár, közgazdász, orvos, jogász, külkereskedő, színházigazgató, politikus, egyetemi rektor, főszerkesztő, médiaguru stb.; de égető szükségünk van zsidó bányászokra, földművesekre, esztergályosokra, tanítónőkre, kamionsofőrökre, ápolónőkre, pékekre, autószerelőkre és más hasznos dolgozókra. Ne lázongjatok már, ne kiáltozzatok numerus clausust, elvégre a Bibliában is benne van, hogy orcád verítékével keresd meg a kenyeredet. Ne pedig szegény magyarok kiszipolyozásával!)

4.) Magyarország öröktől szabad, önálló és független, s ezt az önrendelkezési jogunkat senki sem adhatja föl, vagy csorbíthatja. Tehát területére, lakosságára egyetlen hódító hatalom, ország, ,,világállam" vagy ,,honfoglaló csürhe" sem tarthat igényt, semmilyen határozat vagy esemény sem korlátozhatja ezen alapvető jogában. Hazánk minden állampolgárát ugyanaz a szabadság illeti meg, amennyiben kötelezettségeinek teljesítése révén gyakorolja jogait, valamint hűséges az országhoz (nem Izraelhez vagy az USA-hoz!) és a nemzethez, s mindenekelőtt a magyar érdekeket szolgálja. (Ez alól nincs semmilyen kibúvó, ,,képviselői mentelem" stb.) Magyarország földje, vize, levegője, energiája, ásványkincsei, természetvédelmi területei, műemlékei, kulturális öröksége (pl. rovásírásunk) stb., azaz létfeltételei, az egyetemes magyarság örök és elidegeníthetetlen tulajdonát képezik. (Figyeltek, biboldók? Nem lehet ám semmit ,,privatizálni", vagy külföldi kézre játszani, netán idegen kaszinókat, lakóparkokat, áruházláncokat építgetni, mert itt az utolsó rögig minden a Szent Koronáé. Annyi földetek sem lehet, amennyibe eltemetünk benneteket, legföljebb a mi irgalmunkból. Azt már le se írom, hogy mindez még Regnum Marianum is, vagyis Boldogasszonyunk szakrális felségterülete, mert úgysem értenétek.) Itt minden döntéshozó szervnek, végrehajtó hatalmi ágazatnak (parlament, önkormányzatok, kormány, bíróságok, rendőrség stb.), valamennyi törvénynek, utasításnak a magyarság boldogulását, biztonságát, értékeinek védelmét kell szavatolnia, s ez ellen semmilyen cselekedet, fenyegetés vagy ,,paradigma" sem irányulhat. (Lefordítva ezt a számotokra: a multik nem kaphatnak adókedvezményt, a bankokat nem lehet ,,konszolidálni", ,,adósság fejében" senkinek az otthona, ingatlana nem kobozható el; a ,,magyar izraeli" rendőrség nem léphet föl a békés tüntetők ellen semmilyen formában, az ártatlanokat tilos meghurcolni, a bűnözőket viszont rács mögé kell dugni; továbbá a Moszad, az Incal Security, a Krav Maga és más efféle fegyveres terror-szervezetek azonnali hatállyal kiutasítandók hazánkból, ill. feloszlatandók. Veszitek a lapot, kedveseim?) Amennyiben bárki vagy bármilyen törekvés korlátozza vagy akadályozza a nemzetet egyetemes történelmi jogainak gyakorlásában, ill. kötelességeinek, küldetésének teljesítésében, úgy e zavar kiküszöbölése s az ország védelme végett az összes honpolgárnak ellent kell állnia mindaddig, amíg a külső vagy belső ellenség meg nem hátrál, vagy föl nem morzsolódik. (Nem lehet ám következmények nélkül gúnyolni hőseinket, rágalmazni népünket, meghamisítani történelmünket, szétverni vagy kisajátítani ünnepi megemlékezéseinket, bemocskolni és lebontatni ősi jelképeinket; de tilos a keresztény többséget irritáló buzi-felvonulásokat, hanuka- és purim-rendezvényeket, ,,zsidó fesztiválokat", ,,tarka marhákat" az utcákra és közterekre vinni, avagy ránk erőszakolni a számunkra legjobb esetben is közömbös holokauszt-vallást s a kereskedelmi tévéitekből, rádióitokból áradó szennyet. Felfogtátok, úgy átabotában?)

Végezetül hadd forduljak az ún. ,,jó zsidókhoz". (Szabó Dezső szerint ilyenek nincsenek, s már-már én is osztom a véleményét, de tegyünk egy próbát, hátha...) Rokonszenvünket nem azzal nyerhetitek meg, ha ,,magyarabbá" váltok a magyaroknál, s ezért (látszólag!) saját véreiteket is eláruljátok. Fölösleges minden radikális nemzeti pártba, civil szervezetbe, gárdába, keresztény gyülekezetbe befurakodnotok (pláne ezekben ,,lobbizni" és bomlasztani!), ez abszolút hiteltelen magatartás előttünk. Vállaljátok bátran zsidóságotokat, de fogadjátok el, hogy itt a magyarság a vezérnép, s ezért mindennek az ő megmaradását és fölemelkedését kell szolgálnia. Azok a kisebbségek, nemzetiségek (feltételesen beleértve titeket is), melyek nem a romlásunkra törnek, hanem megtanulnak tisztelni (vagy legalább akceptálni) bennünket, s méltányolják céljainkat, nemzetstratégiánkat, kiveszik részüket a közös ország-építő munkából (önző érdekeik felelőtlen hajszolása helyett!), azok velünk együtt minden áldásban is részesülhetnek, de nélkülünk vagy ellenünkre semmit sem érhetnek el. (Ha látjátok, hogy a fél ország nyomorúságban tengődik, ne követeljetek 27-ik hollókoszt-kárpótlást, hanem dagadó pénztárcátokat nyissátok meg a szegények javára. Amikor a magyar műemlékek lassan összedőlnek, a keresztény templomok beáznak, és pereg róluk a vakolat, akkor ne azon hőzöngjetek, hogy rég elhagyott zsinagógáitok és nem használt temetőitek rendbetételére milliárdokat áldozzunk adóforintjainkból. Ha pedig hitsorsosaitok acsarkodnak, gyűlölködnek ellenünk, vagy épp ránk uszítják a semmirevaló cigányokat, s úton-útfélen, változatos módokon keresztbe tesznek nekünk, akkor igenis forduljatok velük szembe, de ne csak egy sápadt ,,elhatárolódás" erejéig, hanem határozottan, keményen fékezzétek meg őket! Közöljétek velük, hogy ezzel maguk alatt is vágják a fát, mert ha a gazdaállat a sanyargatásoktól kimúlik, akkor valószínűleg élősködői is megdöglenek.) Abban biztosak lehettek, hogy mi még soha senkinek nem maradtunk adósai, s minden jótettért százannyival fizettünk. Nem kérünk lehetetlent, csupán annyit, hogy hagyjatok bennünket nyugodtan élni a saját hazánkban, s ne akarjatok rólunk 30 bőrt lenyúzni, mikor csak egy van, s az is roppant viseltes már a tömérdek küzdelemtől és szenvedéstől. Megértitek ezt, maradt még bennetek emberi érzés, vagy soha nem is volt? Rövidesen elválik. Immár nem üres szavakat, ,,hűségnyilatkozatokat", hanem valóságos cselekedeteket, konkrét bizonyítékokat várunk tőletek.

Lenne még bőven mondanivalóm, de nem szeretném, hogy levelem túl hosszúra nyúljon, s szándékom dacára habzó epilepsziát, anginás rohamokat vagy légzési problémákat okozzon közöttetek. Mielőtt üvölteni kezdtek, mint a fába szorult féreg, és bíróért, hóhérért, bérgyilkosért szaladtok, nem árt, ha megfontoljátok a benne foglaltakat. Mert én még jóhiszeműen figyelmeztetlek benneteket, hogy baj lesz, igen nagy baj, ha nem szálltok sürgősen magatokba, s nem változtok meg gyökeresen. Ha tovább pocskondiázzátok, hergelitek, romboljátok és irtjátok a magyarságot, egyszer elfogy a birka-türelme, s akkor nektek annyi! (,,Habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!") Hát jól vigyázzatok!

Ördög (Jehova stb.) legyen veletek, velünk meg az Isten, a Magyarok Istene!
(Hegye)Shalom belétek, azaz békesség nektek!

vitéz Siklósi András, egy nem akármilyen hazafi
Szeged, 2009-07-31


http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4447&rovat=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor: A kettős állampolg
  2009-08-09 23:39:40, vasárnap
 
  Vona Gábor: A kettős állampolgárság együtt jár a szavazati joggal


2009. augusztus 7., péntek - 10:49


A gyergyószentmiklósi EMI-tábor második napjának leginkább várt előadása a magyarországi politikai élet nemzeti pártjának, a Jobbik elnökének előadása volt. Vona Gábor telt ház előtt a nemzeti politizálás megerősödéséről beszélt.

Szerinte a magyar választók nagy arányban szimpatizálnak pártja törekvéseivel, bár nyilvánosan még nem vállalják ezt. Ezért kormányzati szerepvállalásról a távlatokban gondolkodnak, hiszen a sorozatos megfélemlítés, a szélsőségességgel való riogatás miatt sok szakember nem meri még vállalni a közösséget a párttal.

A Jobbik fő stratégiai célja, hogy minden magyar egy országban éljen, ám egyelőre a kettős állampolgárság és az autonómia valósítható meg. Előbbit mindenképpen szavazati jog megadásával tudják elképzelni — szögezte le Vona Gábor. A párt vezetője megerősítette, hogy Magyarország a magyaroké kell legyen, akkor valósulhatnak meg az alapvető nemzeti célok.

A Fidesszel nem zárja ki a koalíció lehetőségét, ám annak, hogy az elkövetkező választások után közösen alakítsanak kormányt (a Jobbik biztos abban, hogy parlamenti párt lesz) azért nincs realitása, mert a két szervezet programja aligha gyúrható össze egy közös kormányzási programmá. A koalíciót úgy képzelné el, hogy a Fidesz vegye át a Jobbik kormányprogramját. Vona Gábor beszélt a párt EP-terveiről, ezek között szerepel egy Trianon-konferencia szervezése Brüsszelben, otthon pedig hivatalosan is nemzeti gyásznappá kívánják nyilvánítani június 4-ét. A határon túli szervezetekkel még nem sikerült kialakítani folyamatos kapcsolatot, ám ez a Jobbik egyik fontos célkitűzése.

A második nap egyébként két történelmi előadás is elhangzott, Egyed Ákos akadémikus a székely történelem sajátosságairól értekezett, Vincze Gábor pedig az üldöztetés és az együttműködés közé kényszerülő magyarországi és erdélyi református egyház 1945 utáni történetét vázolta. Somai József, a Romá­niai Magyar Közgazdász Társaság tiszteletbeli elnöke az erdélyi magyar szolidaritás és szövetkezés paradoxonairól beszélt. Az előadások sorában nagy érdeklődés övezte két hegymászó, Erőss Zsolt és Tulit Zsombor alpinista beszámolóját.

Ferencz Csaba, Háromszék - Erdély Ma


http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/394
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elutasítják a szemüvegesek tám
  2009-08-09 23:36:27, vasárnap
 
  2009-08-09 19:41
Elutasítják a szemüvegesek támogatásmegvonását

Egy kormányrendelet szerint augusztus közepétől a hat dioptria alatti szemüveglencsékhez és kontaktlencsékhez egyetlen forint támogatást sem ad az egészségbiztosító. Az intézkedés ellen az ombudsman és Magyar Látszerészeti Szövetség is tiltakozik.



Augusztus közepétől 6 dioptria alatt egyáltalán nem támogatja az egészségbiztosító a szemüvegeket és a kontaktlencséket. Az optikai segédeszközök támogatásának visszavonásával 870 milliárd forintot takarít meg a gyógyászati segédeszközkassza. Az intézkedés 3-3,5 millió szemüvegest érint.

A Magyar Látszerészeti Szövetség elutasítja ezt a fűnyíróelven történő támogatásmegvonást. A szervezet szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy ezentúl a gyermekeket sem segíti az állam, főleg azért, mert nekik gyakrabban írhat föl szemüveget az orvos.

Tiltakozik az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is. Szabó Máté elfogadhatatlannak és alkotmányellenesnek tartja, hogy a fogyatékkal élők rovására változik a segédeszközök támogatása.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 367
  • e Hét: 706
  • e Hónap: 4451
  • e Év: 157947
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.