Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
finom csirke
  2009-09-01 22:34:06, kedd
 
 



hozzávalók 6 főre 6 db egész csirkecomb (alsó + felső)
8 púpozott ek liszt
1 csapott ek só
1 púpozott tk pirospaprika
1 mk majoranna
1 mk bors
késhegynyi őrölt kömény
3(-4) gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
20-25 dkg reszelt füstölt sajt
1-2 nagy doboz tejföl (tepsi, vagy tál méretétől függően)
4-5 ek olaj (én olívaolajat használok)
tál/tepsi kikenéséhez:
vaj

elkészítés
A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk.
A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére.
Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
A tejfölt elkeverjük az olajjal. (Bevallom, még ebbe is teszek zúzott fokhagymát, de ezt hivatalosan nem kell, csak én nem bírom megállni:-)) Meglocsoljuk vele a csirkét.
A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb. 200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk. (Normál esetben. Az én sütőm tragédia, nem hajlandó rendesen sütni - ezért aztán nekem ugyanez 2 órán át tartott!!)

ajánlat
Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyaránt illenek hozzá. A salátáról nem szabad megfeledkezni!




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
kinder szelet
  2009-09-01 22:29:20, kedd
 
 


hozzávalók 4 főre Tésztához:

15 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 ek kakaópor
2 tojás
2 ek méz
35 dkg sima liszt
1 kk szódabikarbóna
Krémhez:

2 cs vaníliás pudingpor
3 dl tejföl
3 ek liszt
4 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
1 tábla tej tortabevonó csoki

elkészítés
A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet gőz felett összedolgozzuk.
Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát.
Vigyázva összedolgozzuk, mert kicsit meleg.
2 cipót készítünk és egy tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet:
A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport.
Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.)
Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük.
A két lap közé kenjük a krémet (az összeset).
Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit.
Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen, és felszeleteljük.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
hello
  2009-09-01 22:15:36, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
puszi
  2009-09-01 21:18:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
tenger
  2009-09-01 21:15:29, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 732 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 397
  • e Hét: 2072
  • e Hónap: 3064
  • e Év: 34793
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.