Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vércsoport Horoszkóp
  2009-09-10 14:56:37, csütörtök
 
  Vércsoport Horoszkóp

"A" vércsoport:
Fantasztikus energiával veti bele magát az elvállalt feladat végrehajtásába. Hivatását lelkiismeretesen látja el. Képes szinte minden mást háttérbe szorítani annak érdekében, hogy teljesítménye felülmúlhatatlan legyen. Gyakran kerül ki közülük un. csúcsmenedzser.

Tökéleteset szeretne nyújtani szinte mindenben. Gyakran habozik, hogy egy privát kapcsolatba belemenjen-e, mert elotte alaposan átgondolja, hogy képes lesz-e eleget tenni a vele szemben támasztott elvárásoknak anélkül, hogy hivatása meg ne sínylené. Mindenesetre ha valamit nem tud felvállalni, azt nyíltan, elore közli. Ez az attitud gyakran arra vezet, hogy minden igyekezete ellenére magányos, emberkerülonek tunik. Ha viszont valamit egyszer megígért, azt megbízhatóan teljesíti. Ezért környezete megbecsüléssel övezi. Szükséges, hogy az ügy vagy egy személy komolyan érdekelje. A felszínességet nem ismeri semmiben. Vagy szenvedélyesen csinál valamit vagy sehogyan.

Alkalomadtán kevésbé tunik barátságosnak, mivel az foglalkoztatja foleg, amivel éppen foglalkozik. Így ennek a típusnak az a hátránya ami az elonye.

Ha egy olyan feladatot kell ellátnia amely nem nyerte meg kelloképpen tetszését, érdeklodését, azt csak nagy nehézségekkel, belso kényszerrel képes megoldani, egyszeruen azért, mert nem tud kötelességbol cselekedni. Ilyenkor egy állásváltoztatás valósággal csodát muvel nála.

Sem barátságot, sem szerelmet nem köt, amíg meg nem gyozodik róla, hogy a legjobbat választotta. A személyes kapcsolat kezdetén "tabula rasa"-t csinál, s mindent közöl, amit gondol, elvár a másiktól. Ha viszont döntött, a végsokig kitart.


"B" vércsoport:
Gyengédségét, tapasztalatát durva köpönyeg alá rejti. Nem lehet gyorsan kihozni a sodrából. Igyekszik távol tartani magát minden szentimentális és túlfokozott érzelmi megnyilvánulástól, ezt egyébként másoknál is elítéli.

Önmagával szemben is magas követelményeket támaszt és semmi gyengeséget nem tur magával szemben sem. Ugyanúgy türelmetlen és egyáltalán nem elnézo a környezetében élok hibáival, gyöngeségeivel szemben is. Az a szigorú követelmény, amelyet magával szemben támaszt, gyakran konfliktushoz vezet, ha nem tudatosítja magában, hogy embertársaival szemben a toleranciának egy bizonyos mennyisége elengedhetetlen ahhoz, hogy az együttélés funkcionálhasson. A magabiztos önérzet kétélu dolog.

Keményen megdolgozik azért, hogy saját hibájától, amelyet még magában sem hajlandó elismerni, elterelje a figyelmét. A tökéletességre való igyekezete erosen kihat a magánéletére is. Eros hajlama van a féltékenységre. Érzelmi kapcsolatait is teljesen és hibátlanul, minden kivetnivaló nélkül akarja megélni. Aki kapcsolatba kerül vele, annak feltétlenül számolnia kell e típus ilyen elvárásaival. Persze ha rájön, hogy féltékenysége alaptalan, nem tulajdonít jelentoséget az egésznek többé.

Tudni kell, hogy féltékenysége nem beteges vagy eltúlzott, hanem abból ered, hogy ideált képzelt magának, azt megvalósulva szeretné látni.


"AB" vércsoport:
Nem komplikált karakteruek. Mivel karakter jellemzoi számos elembol tevodnek össze, ezek egymással harcban állva nem jeleznek egy kiegyensúlyozott egyéniséget. Ezzel magyarázható, hogy érzelmi élete szinte sohasem jut nyugvópontra. Erosen függ hangulataitól, érzelmeitol. Cselekedeteit inkább kifinomult ösztöne és intuíciói irányítják, mint a tudatos akarata. Ezért tunik olykor ingatagnak vagy tétovának mások szemében, hiszen pillanatok alatt képes egy személytol vagy ügytol elfordulni, ha úgy érzi, nem boldogulna vele. Kapcsolataiban is állandóan kétségek gyötrik, gyakran alaptalan félelmek áldozatává lesz, s ilyenkor érzelmei a nullponton vannak, s mély depresszióba merül.

Szerencsére ez az állapot sem tart sokáig. Ha egy pozitív élményben részesül életkedve visszatér.

Kedvezotlen esetben néha megbízhatatlan, mivel korábbi elhatározásait könnyen feladja. Jó tulajdonsága, hogy tanulni vágyó, uj tapasztalatokat, szellemi, érzelmi élményeket keres.

Saját véleményéhez nem ragaszkodik túlzottan, ha úgy látja, hogy a mások érvei logikusabbak, vagy egyébként elfogadhatóbbak, mint a sajátja. Szemlélete rugalmas. Gondolkodásmódja sohasem korlátolt vagy merev. Az egyhangúságot szinte utálja. Éppen az állandó újak keresése és befogadóképessége akadályozza meg azt, hogy az érzelmi behatások és nyomukban fellépo hangulatváltásai drámai módon befolyásolják életében.

Az érzelmek nagy jelentoséguek számára. Alkalmazkodóképessége kiváló. Nem akar a másik felett uralkodni, sot úgy tudja alárendelni magát a másik akaratának, hogy közben boldog. Foleg akkor ha ebben a kapcsolatban megfelelo támaszt is talál.


"0" vércsoport:
Az "AB" csoporthoz hasonlóan, intenzív érzelmi életet él azzal a különbséggel, hogy nem rendelkezik olyan kifinomult alkalmazkodóképességgel. Ezt inkább partnerétol várja el. Szinte állandóan kapcsolatot keres másokkal, de ebben nem csak érzelmei befolyásolják, hanem az ésszeruség - sokszor a számítás is. Munkatársaival, lakóhelyi környezetével is szinte pillanatok alatt közvetlen, jó kapcsolatot tud kiépíteni. Ez a kapcsolatteremto készség segíti az üzleti életben is. Feltunoen sok "0" vércsoportú férfi és no dolgozik az üzleti szférában. Sok film-, tévésztár is e csoportba tartozik, mivel a muvészi tehetség keresztülvitele erovel és jelentos mértéku gyakorlati érzékkel párosul. Üzleti szimata úgyszólván sohasem hagyja cserben, tevékenykedjen akár muvészként akár üzletemberként.

A szinte félelmetes ereju energiája, aktivitása a gyökere a siker utáni vágyának. Állandóan mozgásban van, nem hagyja magát nyugodni. Mindig a sikerhez, elismeréshez vezeto lépcso következo fokára szeretne lépni. Céljait mindig szemelött tartja, és képes mindent ennek alárendelni.

Sohasem adja fel. Ha a körülmények folytán kénytelen elorehaladását szüneteltetni, ha zöld utat kap, visszafojtott energiái szinte robbannak. A szerelemben általában sikeres. Csak addig engedi át magát az érzelmeknek, amíg a kapcsolatnak valamilyen praktikus haszna is van; így szinte elérhetetlen számára, hogy egy szerelmet teljes intenzitással éljen át.

Kedvezotlen esetben az ész elnyomja nála az érzelmeket, s ilyenkor képes érdekházasságot kötni -persze a partnerét ilyenkor is biztosítja érzelmeirol.
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp Időjóslás  
Amikor szívedet kitárod...
  2009-09-10 13:25:53, csütörtök
 
  Amikor szívedet kitárod...

Nem sírok, mondod te keményen,
ha túl vagy már minden reményen,
lásd, erős a lelked te neked,
de azért pár csepp könny lepereg...!

Nem sírsz te boldogság-mámoron,
amikor túl vagy az álmokon,
mondanád büszkén és keményen,
ám tudd meg, könnyezni nem szégyen!

Könnycseppek szemedben csillognak,
lelkedből valamit kilopnak,
amit te rejtegetsz, drágakő,
könnycseppé lágyítja az idő.

Oly tisztán, mint ki fény-kristályt ad,
lelkedben maradj meg kislánynak,
ne bánd ha könnyeid potyognak,
lásd, erős férfiak zokognak!

Könnyektől lesz könnyebb a lelked,
cseppjei bánatot terelnek,
elviszik, elveszik gondjaid,
öntözvén viruló álmaid.

Gyere és zokogj a vállamon,
bánatod, panaszod elbírom,
Könnyebb lesz a lelked, meglátod,
amikor szívedet kitárod...

Debrecen, 2009. 09. 08.
 
 
0 komment , kategória:  Szuhanics Albert versei  
Hogyan böjtöljön?
  2009-09-10 10:30:52, csütörtök
 
  Hogyan böjtöljön? - Avagy a modern kori méregtelenítési módszerek
Napjainkban számtalan méregtelenítési eljárás létezik: az ősi természetes módszerektől kezdve a legmodernebb csodagépekig. Van, amelyik pár nap alatt ígér eredményt, míg másikak szerint hónapokba telik a gyógyulás.

Fontos azonban, hogy ha elhatározza, hogy méregtelenít, akkor valóban szánja is rá az időt, mert a szervezetnek idő kell a regenerálódásra. Tehát ne dőljön be az 1-2 nap alatt megoldást ígérő módszereknek.

A méreganyagok sem egy fél óra alatt rakódtak le sejtjei közé, ezért ne várjon gyors csodát, mert akkor csalódni fog. Legyen türelmes szervezetével, mert az életmódváltás (hiszen itt tulajdonképpen erre lesz szükség) nem egyszerű és gyors dolog. Csak a kitartóknak és eltökélteknek sikerül. Viszont nagyon megéri kitartani, mert a saját életéről van szó.

Nézzünk néhányat a legfontosabb méregtelenítő eljárások közül Lelki böjt

A lelki egyensúly visszaállítására többféle módszer is létezik. Az egyik legismertebb és leghatékonyabban működő technika a meditáció.

Számtalan meditációs cd-t, kazettát vagy könyvet találhat az üzletek polcain, melyek segítséget nyújtanak Önnek a kezdő lépések kivitelezésében. A későbbiekben, amikor már gyakorlott meditáló válik Önből, szinte semmire nem lesz szüksége, hogy lenyugtassa belsőjét. Egy csendes környezet és egy kényelmes fotel vagy szék is elég lesz eszközként. (Bár azt mondják, hogy a nagyon rutinosak még egy zsúfolt pályaudvaron is képesek meditálni, mert nem a külső környezettől függ a belső ellazulás. Persze ehhez sokat kell gyakorolni.) A meditáció hatására megnyugszik test és lélek, a meridiánokon újra beindul az energiaáramlás, javul a vérkeringés, és beindulnak a szervezet saját méregtelenítési folyamatai.

FONTOS tanács: csak akkor válassza ezt a technikát, ha valóban szívesen is csinálja. Sokan nem képesek ellazulni, őket még inkább frusztrálja a sikertelenség, ezért még itt is begyűjthetnek egy extra adag stresszt, ami, mint tudjuk, salakosodást okoz. Ha Ön is ilyen típus, válasszon a többi technika közül egy testhezálló salaktalanító módszert.

Fürdők, masszázs, szauna
Ezek azok a technikák, melyet sokan szeretnek. Hisz' élvezetes, kellemes, és valóban el lehet lazulni. Hazánkban számtalan gyógyfürdő üzemel, érdemes időről időre felkeresni közülük párat, és ott a medencék mellett a szaunát és a masszázst is kipróbálni, hisz' azok segítenek igazán a nyirokrendszer méregtelenítésében.

Egyetlen egy a nehézsége ennek a módszernek, hogy ritkán tud eljutni az ember ilyen helyekre. A méregtelenítésre viszont nem csak évi 1-2 alkalommal lenne szüksége a szervezetnek, hanem az állandó méreganyagok bevitele miatt napi szinten.

Zöldség- és gyümölcsnapok Ez a típusú méregtelenítés otthon végezhető, miután beszerezte hozzá a megfelelő alapanyagokat. Fontos, hogy jól válogassa meg, mit visz be szervezetébe; ha lehet, bio zöldséget és gyümölcsöt egyen, mellé pedig frissen préselt zöldség- és gyümölcslevet. Egy-egy ilyen böjtnapot nyugodtan akár hetente is tarthat.
Zöldség- és gyümölcsnapok

A zöldségek és némely gyümölcs kitűnően lúgosítják a szervezetet (ahogy az anyag elején már olvashatta), és ha aznap nem terheli feleslegesen mással emésztőrendszerét, meg fogja hálálni Önnek. Italként fogyaszthat még tisztított vagy oxigénnel dúsított vizet is a préselt levek mellett.

Természetesen ha ezt a fajta méregtelenítést meg tudja oldani heti egyszer, az még nem jelenti azt, hogy a többi napon továbbra is fogyaszthatja a savasító ételeket, és mégis egészséges marad. Csak annyit jelent, hogy legalább ezen az egy napon levesz némi terhet emésztőrendszeréről.

Méregtelenítő teák, italok Ennél a típusú méregtelenítésnél megkülönböztetjük a tisztító gyógyteákat, melyeket kúraszerűen kell alkalmazni, és a tisztítóitalokat, melyeket folyamatosan fogyaszthat szervezete karbantartására.
Méregtelenítő teák, italok

Gyógyteák
Számtalan gyógytea bír méregtelenítő hatással. Sok böjtkúra nemcsak egy, hanem többféle növénykeveréket ír elő alapjául, hogy fokozza a hatást.Sokan azonban nem tudják meginni az ilyen ,,koktélokat" kesernyés ízük miatt. Hátránya ennek a módszernek, hogy csak kúraszerűen alkalmazható, és nem túl gyakran. Ráadásul nagyon pontosan be kell tartani az alkalmazás módját, mert ha az előírtnál hosszabb ideig alkalmazza, még árthat is egészségének. A szervezet viszont nap mint nap töltődik méreganyaggal, ezért ez a módszer nem jelent végleges megoldást, mert csak átmenetileg segít tehermentesíteni a szervezetet.
Tisztítóitalok

A gyógyteákkal ellentétben a méregtelenítő hatással bíró italoknak kellemes az ízük, ezért könnyedén átállhat használatukra, lecserélheti eddigi üdítőitalait.Ami azonban nagyon fontos a megfelelő tisztító ital kiválasztásánál, hogy részletesen olvassa el az összetevőit. Rengeteg termék létezik a piacon, ami méregtelenítő hatást ígér, közben pedig tele van szintetikus alkotóelemekkel.Ha egy ilyen, nem megfelelő italból iszik nap mint nap nagyobb mennyiséget, akkor nemhogy kitisztítja szervezetét, hanem még degenerálja is.

Ha azonban gondosan választja ki az Ön számára legmegfelelőbb, kizárólag növényi összetevőket tartalmazó tisztító italt, és még ízlik is Önnek, akkor könnyedén képes lesz majd életmódot váltani. Vagyis a szénsavas, cukrozott üdítőitalait fel tudja majd váltani egy ilyen növényi, természetes italra, ami méregteleníti és regenerálja szervezetét nap mint nap.

Remélem, Ön is kifejezett vágyat érez arra, hogy azonnal elkezdje a méregtelenítést és érezze a pozitív hatásait, akárcsak jómagam 15 évvel ezelőtt. Na de mit fog érezni pontosan? Azt hiszem, jó, ha ezzel előre tisztában van, ugyanis amikor elkezdi, átmenetileg akár kisebb ,,kellemetlenségekkel“ is számolhat. Kérem, legyen kitartó: a várva várt hatás nem marad el; a szervezet felélénkülése, a jó közérzet lesz a jutalma!

Minden jót! Mindig jót!
Cseh János
alapító-tulajdonos,Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az influenza védőoltás nélkül
  2009-09-10 10:20:04, csütörtök
 
  Az influenza védőoltás nélkül is túlélhető.
Akinek nincs televíziója, annak elmondom, hogy van egy műsor, amiben felnőtt emberek mérik össze elsősorban lexikális tudásukat ötödik osztályos gyerekekkel és rendre szégyenletesen alul maradnak, szinte minden témában.

Beleértve a matematikát is. Lássuk, Ön okosabb e, mint egy ötödikes?
Ma reggel a Kossuth Rádióban hallottam, hogy bár a felnőtteken végzett tesztek eredményei még nem ismertek, elkezdték veszprémi önkéntes gyerekeken tesztelni a H1N1 vakcinát. Mivel a vakcina le van gyártva, rövidesen beindul a marketing gépezet, ami el fogja adni Önnek, nekem, minden embernek, aki ostobább, mint egy ötödikes.

A számtanpélda: Amennyiben egy millió fertőzött emberből a sertésinfluenza megöl 500 embert, hányat fog megölni 10 millióból?

A helyes válasz természetesen 5000, és ez a hivatalos WHO által publikált arány a jelenleg ismert H1N1 változat veszélyességét illetően.

Ez ugye elméleti szám, de ennyi halálos áldozata lenne egy minden magyar állampolgárra kiterjedő influenza járványnak. Jegyezzük meg ezt a számot, mert még visszatérünk rá.

Mit felejtettünk el 33 év alatt?
Talán többen olvastak arról, hogy 1976-ban volt már egy sikertelen sertésinfluenza-oltóanyag kampány, ami több száz ember idegrendszerében okozott helyrehozhatatlan kárt, miközben sokakat megbénított. Az orvosok még nevet is adtak a tünetnek: Guillain-Barre szindróma.

Nem tudom, miért nem a Mérgező-Védőoltás szindróma nevet kapta - talán túl beszédes elnevezés lett volna. Mindenesetre tény, hogy az orvosok nem voltak tisztában az oltóanyag hosszabb távú hatásaival és ez emberek százainak életét tette tönkre . A tagadás mit sem segít a dolgon.

Emlékezzünk csak az autizmus és a csecsemőkori védőoltások kapcsolatára. Azt is évtizedeken át tagadták, mire 2003-ban az Egyesült Államok kormánya elfogadta a higanyt tartalmazó oltások káros hatásairól szóló tanulmányokat, és azóta folyamatosan vonják ki ezeket az oltóanyagokat a használatból.

Az emberi szervezetbe bejutó anyagok határértékeit meghatározó amerikai kormányhivatal, az EPA (Környezetvédelmi ügynökség) 2003-as adatai szerint egy 2 hónapos csecsemő a megengedett higanydózis 129-szeresét kapta az oltásokkal.

Nem csak az amerikai csecsemő, hanem a magyar is, csak az ÁNTSz nem ért rá ezzel foglalkozni, mert a vitaminok betiltásával van elfoglalva.

És persze van egy csomó dolog, amit sem az ÁNTSz, sem a gyógyszeripar nem szeretné, ha Ön megtudná:

A védőoltás, amit rövidesen rászabadítanak a gyerekeinkre, lóhalálában készült el. Állami- és ENSZ rendeletek biztosították, hogy a gyártás előtt ne kelljen a szokásos teszteket elvégezni a rövid és hosszabb távú mellékhatás tekintetében. A védőoltás olyan adalékanyagokat tartalmaz, amik azonnal gyulladásos tüneteket okoznak a szervezetünkben. Ezek miatt várhatóak a korábban is nagy arányban jelentkező idegrendszeri elváltozások.

A védőoltás akár meg is növelheti a tényleges influenzával kapcsolatos halálozási arányt amiatt, hogy megváltoztatja (elnyomja) a szervezetünk normális immunválaszát egy igazi vírusra. Nincs semmi statisztikai bizonyíték arra vonatkozólag, hogy bármi előnye származna azoknak, akik beoltatták magukat korábban, más járványok esetén. Ezt nem méri senki.

Az orvosok a mai napig nem tudják, ténylegesen mi okozta az 1976-os paralízises megbetegedéseket a védőoltást kapott emberek között, ennek ellenére ismét be akarnak oltani mindenkit.

Ha Ön vagy családtagja belehal a védőoltásba, vagy komolyan beteg lesz tőle, a gyártó cég nem felelős ezért. A kormány teljes mértékben átvállalja a felelősséget tőlük és fizeti őket mennyiségi és nem minőségi alapon. A kormányok felelősségét itt most nem minősíteném.

A D-vitamin, messze hatékonyabbnak bizonyult minden influenza védőoltásnál, de mindenki jobban jár, ha ezt Ön nem tudja meg.

A gyógyszergyártó cégek, akik érdekeltek az oltóanyag gyártásban, milliárdokat tesznek zsebre a következő hónapokban, amit az adóhatóság megemelt adók formájában vesz ki az Ön és az én zsebemből .

Amikor itt lesz a járvány és elkezdenek az emberek belehalni a betegségbe, sokan közülük olyanok lesznek, akik kaptak az oltásból. Az orvosok pedig ezt is meg tudják magyarázni szokásos "gyógyszerlogikájukkal":

a megmentettek száma sokkal nagyobb, mint azoké, akiket elvesztettünk. Persze a megmentettek száma nem ismert, az egy fikció. Mivel a krónikus betegek közül legelőször azokat oltják be, akiknek a legsúlyosabbak a betegségtünetei, nem is lesz nehéz megmagyarázni, hogy amúgy is meghalt volna.

Krónikus betegségnek minősülnek az idült légúti betegségek, a krónikus
szív- és érrendszeri betegségek és veleszületett vagy szerzett immunhiány.

Ha valamire, egy dologra jó lesz a következő hónapok védőoltás kampánya: a hatóságok fel tudják mérni és be tudják azonosítani azt a birka tömeget, amelyiket bármikor, bármilyen veszéllyel megijesztve sorba lehet állítani védőoltásért vagy bármiért, amit el akarnak adni nekik.
A későbbi ill.kampányokat olcsóbbá teheti egy ilyen címlista.

Az elmúlt hónapokban millió szám fertőződtek meg emberek a H1N1 vírussal és gyógyultak meg anélkül, hogy bármi kezelést kaptak volna. A legtöbben észre sem vették, hogy influenzások voltak, mert a H1N1 fertőzés lefolyása enyhébb a korábban megszokott influenzákhoz képest.

Az egészségügyi dolgozók mindössze 30%-a adatná be magának vakcinát, miközben a 70%-uk nem, vagy még gondolkodik. A legtöbben (60%) a várható mellékhatások miatt aggódik.
Ez derül ki 1500 egészségügyben dolgozó angol nővér körében végzett felmérésből.

Számoljunk tovább:
Hány embert kell beoltani a vakcinával, hogy megmentsünk EGYETLEN életet a sertésinfluenza következményeitől?

Figyelem! Ez a kérdés sosem fog a vezető médiákban elhangzani. Mivel a becsületes válasz nem az, amit az emberek hallani szeretnének. A válasz mindenesetre elég egyszerű. Amennyiben feltételezzük, hogy a vakcina 100%-ban hatékony (ami azt jelenti, hogy megakadályozza a halált, ami egyébként bekövetkezett volna), egy élet megmentéséhez 2000 embert kell beoltani. Ez az arány számos médiában megjelent, mint ennek az új vírusnak a veszteségi aránya.

Mivel azonban nincs 100%-os hatékonyságú oltóanyag (messze nincs), nézzünk egy hasonló esetet.

A szezonális influenza oltóanyagok esetén 1%-os hatékonyságról beszél a tudomány. A halálos esetek 1%-ában hatékony, amire a tudomány lelkesen tapsol, mert "minden egyes élet értékes". Viszont ha ezt az arányt az új influenza oltóanyaga sem szárnyalja túl, a képletünk úgy alakul, hogy 200. 000 embert kell beoltani EGYETLEN élet megmentése érdekében.

Ha ezt beszorozzuk egy oltóanyag költségével, azt kapjuk, hogy EGYETLEN élet megmentése a H1N1 vírussal szemben 200-800 millió forintba kerül(!) attól függően, hogy melyik patikában szerezte be az ember az oltóanyagot.

Az oltóanyag gyártói persze optimistábbak nálunk. Szerintük a halálos esetek közel 10%-ában lehet hatékony a védőoltás. Ha nekik lesz igazuk, 10 embert mentett meg a 200 000-ből a vakcina, miközben tudja Isten, mennyit öl meg a vakcina maga ebből a 200 000-ből. Kinek ennyire értékes 1 élet?

Az egészségügyi politika persze nem a józan ész alapján működik. Az politikai alapon működik. A politikusok pedig aszerint működnek, hogy "csinálni KELL valamit". A reformok reformját is megreformálják, mert azt várja el tőlük a választó, hogy változtassanak, mert most nem jó. Ezért ők csinálnak valamit, mert az jobb, mint semmit sem csinálni vagy mondani.

Mellrák-ellenes program rákot okozó sugárzással tesztelve, tanulási nehézségek pszichiátriai tesztelése és kezelése drogokkal, éppen ilyen kényszertevékenységek, amit politikai kényszercselekvések szülnek.

200.000 embert beoltani egy teszteletlen oltóanyaggal annak érdekében, hogy megmentsünk egyetlen életet, miközben ennél jóval több fog belehalni az oltásba magába, szintén elgondolkodtató - nem? Ha a józan ész alapján közelítjük meg. Persze politikai és pénzügyi szempontból ez a helyes választás. Ha nem teszünk semmit, nincs pénz és még le is váltanak a következő választásokkor.

Lássuk:
az Ön esélye 1:1 arra, hogy egy teszteletlen vakcinával oltják be, miközben 1:200 000 az esélye annak, hogy Ön lenne az a szerencsétlen, aki belehal egy sertésinfluenza fertőzésbe. Amennyiben ezt szeretné más megközelítésbe helyezni, ennek több nagyságrenddel kisebb az esélye, mint annak, hogy Önt villámcsapás végzi ki az élete során 1:5 000). Forrás: NOAA

Matematikailag kifejezve:
abban reménykedni, hogy a védőoltás védi meg a sertésinfluenza okozta haláltól kisebb, mint annak, hogy telitalálata lesz a lottón. És mellesleg a lottózásnak nincsenek várható idegrendszeri károsodást okozó mellékhatásai.

A lottóra szokták mondani, hogy az egy adófajta azon emberekre kivetve, akik nem tudnak számolni. A védőoltás pedig most egy olyan adónemmé lépett elő, amit azok az emberek fizetnek meg, akik nem értenek az egészséges élethez.

Az influenza védőoltás nélkül is túlélhető. Rendszeres kézmosás, napi fél óra mozgás a szabad levegőn, D-vitamin, C-vitamin és cink, szelén és egyéb ásványi-anyagok bőséges mennyiségben, este egy hidegvizes zuhany tökéletes védelmet biztosít. És a mellékhatásai is kellemesek. Például a férfiak potenciája, a nők életkedve egyaránt visszatér tőle.

Ez mind nem mondható el a vakcináról!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a szerelem?
  2009-09-10 10:02:56, csütörtök
 
  Csak az tudhatja, aki megéli?
Mottó:
"Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart,
hanem hogy tudjunk táncolni az esőben."
Egy gyakori kérdés a Google-ban: "Mi a szerelem?"...
nos, a legszebb magyarázatot pár évvel ezelőtt hallottam egy
asszisztens barátnőmtől.
Ezeken az esős napokon visszaemlékeztem a történetre,
és szeretném ma veletek megosztani.

"Zsúfolt reggel volt a rendelőben, amikor 8:30 körül bejött
egy bekötözött ujjú idős úr.
Rögtön szólt, hogy siet, mert 9:00 órakor van egy fontos találkozója.
Kértem, hogy foglaljon helyet, tudván, hogy eltelik még fél óra,
míg megérkezik az orvos.
Figyeltem, milyen türelmetlenül néz percenként az órájára.

Idő közben arra gondoltam, hogy nem lenne rossz, ha levenném a kötését,
és megnézném, miről van szó.
A seb nem tűnt olyan súlyosnak... az orvosra várva, eldöntöttem,
hogy fertőtlenítem a sebet, és egy kis beszélgetésbe elegyedtem.
Megkérdeztem, hogy mennyire fontos a találkozója,
és hogy nem szeretné-e mégis megvárni az orvost a seb kezelésére.
Azt válaszolta, hogy feltétlenül az idősek otthonába kell menjen,
ahogyan évek óta mindig teszi, hogy reggelizzen a feleségével.

Udvariasan, a felesége egészsége felől érdeklődtem.
Kedvesen, az idős úr elmesélte, hogy az Alzheimer kóros felesége
7 éve él az idősek otthonában.
Gondolva, hogy a feleség, egy tiszta pillanatában esetleg felizgatná magát
az ő késése miatt, siettem, hogy kezeljem a sebét,
de az idős úr elmagyarázta, hogy 5 éve nem ismeri fel...
Akkor csodálkozva megkérdeztem: "És Ön minden reggel elmegy,
hogy együtt reggelizzenek?"
Egy édes mosoly, és egy lágy kézsimogatás közben válaszolta:
"Az igaz, hogy Ő már nem tudja, ki vagyok, de én jól tudom, ki Ő".

Szó nélkül maradtam, és kellemes borzongás futott végig rajtam,
miközben néztem a siető léptekkel távolodó öreget...
Lenyeltem a könnyeimet, miközben arra gondoltam:
"Ez a szerelem, ez az, amit az élettől szeretnék!...
Hiszen alapjába véve, ilyen az igazi szerelem?!... nem feltétlenül fizikai,
és nem is ideálisan romantikus.
Szeretni annyit jelent, hogy elfogadjuk a társunkat olyannak,
amilyen éppen most, vagy amilyen lesz a jövőben.
Nem feltétlenül azok a boldog és kiteljesedett személyek,
akiknek minden dologból a legjobb van, hanem azok,
akik a legjobbat tudják kihozni mindabból, amijük van".

Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart,
hanem hogy tudjunk táncolni az esőben !!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 1152 db bejegyzés
Összes: 8927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 172
  • e Hét: 172
  • e Hónap: 7062
  • e Év: 7062
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.