Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
A Fidesznek hatalomra jutás ut
  2009-09-12 23:05:29, szombat
 
  A Fidesznek hatalomra jutás után ki kell nyilvánítania, hogy aki tart az elszámoltatástól - elmehet innen, örökre ! De a vagyon marad%


De aki marad, az el lesz számoltatva !



"Magyarország miniszterelnöke most is Gyurcsány Ferenc, csak egy Bajnai nevű dublőr alakítja"

Klán irányítja Bajnait..., a markukban van. Megtömték a zsebét pénzzel és zsarolható. Bajnaiék egy sor céget vittek csődbe, amelyek vesztesei a cégek üzlettársai voltak...


Az okos jólfésült, lenőtt homlokú agyatlan demokratáink beígérhetnének nekik egy amnesztiát és egy szabad elvonulást. Az igazság az, hogy sokkal kényelmesebb jó pénzért végignézni a szemétdomb pusztulását, mint takarításba kezdeni.
Az inkvizíció eszközei már készen állnak - ettől én is tartanék a politikai bűnözők helyében. A számonkérés megkérdezettjeinek köre a késlekedéssel egyre nő, a vasak és a fogók egyre vörösebben izzanak, a kötelek, csigák is készen állnak a kampókkal nyújtókkal együtt.


 
 
1 komment , kategória:  Általános  
őrültezi a jobbikosokat a torn
  2009-09-12 22:55:34, szombat
 
  Olvasó: őrültezi a jobbikosokat a tornatanár polgármester
2009. szeptember 12. 18:17
HunHír.Hu-információ

Ma Szolnokon jártam a Gulyás-fesztiválon. A fideszes Szalay Ferenc polgármester Orbán Viktor keménységét próbálta ma a Gulyás-fesztiválon utánozni, bár nehezen ment amikor éppen a kínaiak alfelét nyalta.

Barátsággal ment oda hozzá a megyei Jobbik egyik képviselője, s a nemzeti oldal nem egymás ellenségekénti gondolkodását kívánta erősíteni azzal, hogy meghívta sátorukba, egy pár szóra.
Szalay, a tornatanár, aki azért lehetett polgármester, mert a Jobbik visszalépett, - ettől tudott nyerni 420 szavazattal az MSZP-s ellen, - most azt merte mondani válaszként: "ŐRÜLTEKHEZ NEM MEGYEK."

Ejnye-bejnye, Szalay!

Meglátjuk, mi lesz 2010-ben. Elválik a kaki a májtól.

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=22970

************************
A Fidesz egy többnyire sumák, kétszínű, kétes alakokból álló pártképződmény, amelyet a "rózsadombi paktum" néven elhíresült operett módszerváltás örökségeként a magyar társadalom koloncként húz maga után.
Most a legtöbb település polgári demokratái igyekeznek elhitetni magukról évtizedes semmittevésük ideológiai magyarázatát. Természetesen semmiből sem tanulva permanens kioktatásban részesítik azt a néhány megkésett nyugdíjas polgári köröst, akik még nem vették észre, hogy a Fidesz 2002 óta tulajdonképpen az MSZP leánytagozata.
Remélem, hogy hamarosan radikalizálódik a magyar társadalom annyira, hogy az eltűnő pártcsökevények helyébe valós politikai erők és értékteremtő,rendteremtő közszereplők kerülhetnek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugati vezetők a német újraeg
  2009-09-12 22:42:59, szombat
 
  Nyugati vezetők a német újraegyesítés megakadályozására bíztatták Gorbacsovot

pertum, szo, 2009/09/12 - 19:15


A The Times, londoni napilap titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra a német egyesülés körüli nyugati manőverekről.

http://szentkoronaradio.com/kulfold/2009_09_12_nyugati-vezetok-a-nemet-ujraegyesi tes-megakadalyozasara-biztattak-gorbacsovot


Az iratok bizonyítják, hogy Margaret Thatcher nem csak hogy ellenezte a német újraegyesítést, de még arról is biztosította Mihail Gorbacsovot, hogy Nagy-Britannia és az Egyesült Államok megértést fog tanúsítani, ha a Szovjetunió beavatkozik a Varsói Szerződés fenntartása és a Szovjetunió biztonságának megóvása érekében.

Thatcher arra is felhívta Gorbacsov figyelmét, hogy nem kell komolyan venni a NATO kardcsörtetését. ,,Jegyzőkönyven kívül" pedig elmondta azt is, hogy Bush elnök sem kíván közbeavatkozni, ha a Szovjetunió biztonsága érdekében fellép az újraegyesítés ellen. (Thatcher szavait a megbeszélés után emlékezetből rekonstruálták a feljegyzések készítői.)

Iratok bizonyítják, hogy Franciaország is hasonló véleményen volt: Jacques Attali, Mitterrand elnök személyes tanácsadója Vadim Zaglagyinnal, Gorbacsov tanácsadójával folytatott egyeztetésén elmondta, hogy Franciaországot meglepte, hogy Moszkva még nem avatkozott be az NDK-ban, és tétlenül nézi a két Németország közeledését. Néhány hónappal később egyenesen úgy fogalmazott, hogy Franciaország legborzalmasabb rémálma válik valóra a német újraegyesítéssel. Egyes beszámolók szerint Mitterand elnök azt is fontolgatta, hogy katonai szövetségre lép a Szovjetunióval, hogy közösen akadályozzák meg az újraegyesítést.

A dokumentumokból kiderül, hogy Gorbacsov hajthatatlan volt, és nem akarta leverni a szocialista országokban megindult átalakulást.

A londoni napilap leírja, hogy a Thatcher és Gorbacsov megbeszéléséről készült jegyzőkönyvek fénymásolatát egy fiatal orosz kutató csempészte ki Oroszországból még 1991-ben, miután felismerte, hogy a hidegháború végét új megvilágításba helyező dokumentumok történelmi jelentőségűek.

(The Times, Globusz nyomán Szent Korona Rádió)
Kapcsolódó linkek
,,Az újraegyesített Németországnak nagyobb mozgástere lesz, mint Hitler idején"


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami rohad az államgépezetbe
  2009-09-12 22:39:56, szombat
 
  VALAMI ROHAD AZ ÁLLAMGÉPEZETBEN

2009. szeptember 12. szombat, 10:27

...és nem csupán Dániában, Hamlet idejében (bár Shakespeare is saját korának angol viszonyaira célzott), hanem itt ebben a felszabdalt Kárpát-medencében is, amit az isteni vágy hajdan egységre teremtett.

És érik az idő, hogy aki ellene vétett, annak rövidesen pusztulnia kell! A jövendölés beteljesedik, s az imára kulcsolt kéz majd már háláért remeg. Addig ebben a börtön-Dániában, a haszonleső szélhámosok és senkiházi hazudozók zsarnokságában, míg ők nyúlfarknyi históriájukat egykori birodalom hallucinációjával dagasztják, mi Hamlet módjára keressük az alkalmat és módot, a bizonyosság pillanatát, hogy kimondjuk: megbecstelenítette anyánkat a testvérgyilkos új király. Kilenc évtizede aljas csellel, fondorlattal megölte azt, ki e térségben másfél évezrede életet nemző erő, majd hazugságot hintett el, hogy egy kígyó volt csupán, de azt tiltja kimondani is, hogy e kígyóbőr alatt pénzzel és világhatalmi vággyal kitömött érdek feszült. Ám atyánk szelleme visszajár, s csak mi érthetjük meg titkos szavait, hogy nem maradhat megtorlatlan a bűn, és nem maradhat gyalázatban szent hazánk ! Bár a zsarnok (Klaudiusz módjára) megfigyeltet, kihallgat, kémeket és ,,jóbarátokat" bérel fel mellénk, mert nem hagyja nyugton a bűntudat azért, mert tudja, hogy jogtalan mindaz, mit birtokol, s a lopott holmi égeti kezét, de inkább elveszejti azt , ki bátran kimondaná a tényeket, mintsem beismerje aljas vétkeit. Shakespeare Hamletje vívódott sokat, halogatta az igazságtételt, amire atyjának megesküdött, mert úgy akarta, hogy mindenki nyilvánvalóan lássa és értse, mi is a bizonyosság a zsarnokság mögött. A halogatás eredménye az lett, hogy mire ledöfhette a trónbitorló gyilkost, addigra elvesztette szerelmét, anyját és ő maga is mérgezett kardtól kapott sebet.

Érdemes tanulnunk a klasszikusoktól, és Shakespeare a mi sorsunkról is mondott jövendőt, amit követhetünk, ha megértjük szavát. Az első, hogy tisztán lássuk mindannyian: rohadt az államgépezet !

Mihályi Molnár László, Szepsi
MVSZ felôvidéki OT alelnöke
Kárpáti Harsona főmunkatársa

http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=6925:valami-rohad-az-allamgepezetben&catid=76:mihalyi-molnar-laszlo-szepsi -felvidek&Itemid=72
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lajdi Péter MÁR MEGINT KILÓGOT
  2009-09-12 22:35:49, szombat
 
 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Lajdi Péter
MÁR MEGINT KILÓGOTT A LÓLÁB


Augusztus utolsó tizenkét napját idén (2009) otthon töltöttem Magyarországon. Az évnek erre a szakára esik nemzetünk egyik legemelkedettebb eszmeiségű és legszebb ünnepe, augusztus huszadika, amikor nagy királyunkra, a magyar kereszténység hazai talajba plántálójára, Szent Istvánra és életművére, valamint magyar államiságunk kezdeteire emlékezünk.

Lehetőségeim mértékében figyelemmel kísértem az e napon tartott ünnepségeket és templomi szertartásokat szülővárosomban is, valamint a televízió hullámhosszán sugárzott Szent Jobb-körmenetet és a vele egybekötött szentmisét egyaránt megtekintettem.

Ha magyar identitású és jézushitű (azaz nem mózeshitű) keresztény valaki, az ilyen kitüntetett fontosságú ünnepeken, melyeken szerencsésen és ritka módon egyesül a nemzeti és az egyházi tartalom és jelleg, az ember lelke felemelkedik az ünnep magasába és büszke ragyogás tölti el a szívet. Ilyenkor elnézőbb az ember nemzettársai gyarlóságai iránt, ezeken a napokon a manapság annyira hiányzó összetartozástudat hansúlyozottabban lép az előtérbe. Ilyenkor különösen nem számít az ember nemzetünk ellen ravaszul, lassan ölő méregként adagolt orvtámadásokra, kiváltképp azok részéről nem, akik ünnepségeinken és templomi szertartásainkon a hangadók és szervezők közé tartoznak. Mint az a múltbéli tapasztalatokra hagyatkozva várható volt, idén sem maradtak el Vatizsálem ügynökei részéről a piszkolódások, a rosszindulatú ferdítések és szándékos hamisítások múltunkkal kapcsolatban.

Az első nemvárt pofont e szép nyári ünnepnapon szülővárosomban kapta a magyarság. A helyi újdonsült káplán ünnepi beszéde során hagzott el szájából a nap ünnepeltjéről, szent királyunkról az a meggondolatlan és orv kijelentés, miszerint Szent István írástudatlan lett volna. A káplán esetében, mivel még igen fiatal, nem tételezem föl a szándékos ártani akarás indítékát. Sokkal inkább fémjelzi ez a nemcsak rosszindulatú, de legalább annyira hazug megjegyzés azoknak az intézményeknek az alapbeállítottságát és meghatározó szellemiségét, melyeknek emlőit szíva mérgezett tejet csorgatnak magukba a jövendő papok.

Az az antihungarista lelkület, mely már a magyar koraközépkor zsidókeresztény funkcionáriusait áthatotta, a habsburgi idők katolicizmusának elharapózásával érte el tetőpontját. Ennek a magyarellenes aknamunkának tulajdonítható a nemzetgyalázó finnugor elmélet kidolgozása, a Magyar Szent Korona eredeti képi rendjének átprogramozására és szakralitásának megszentségtelenítésére tett II. józsef-i kísérlet, és általában a magyarságnak az ausztriai uralkodóház általi, saját hazájában való sorozatos megalázásainak korszaka. A római egyház irántunk táplált érzelmeit-indulatait bemutatandó elég, ha egy másik középkori legendából idézünk: "Így történt, hogy az éber isteni kegyelem a kárhozat és tudatlanság fiaira, a faragatlan, kóbor népre, mely nem ismerte fel, hogy Isten teremtése, vagyis a Pannónia földjén lakó magyarokra, kegyes pillantással letekintett az égből." (Szent István király nagy legendája) Íme, máris egy zsigeri alapon magyargyűlölő megnyilatkozással találkozunk e legendai idézet képében, mely a kezdetektől végigkísérte Vatizsálem és a vele egyívású nyugati hatalmak velünk szembeni viszonyulását. Az embernek az ilyen nemzetgyalázó egyházi iratokat olvasva az a benyomása támad, mintha az indoeurópai Kis- és Nagyantant már a középkorban létrejött volna, csak a zsidókeresztény egyház vallási álcáját öltve magára. És ez csak egy az írásos forrásokban már a kezdetektől föllelhető, nem kisszámú efajta nemzetbecsmérlések közül. A római egyház képviselőinek a szemináriumi képzés alapvetéseinek köszönhetően mindmáig jellemzője a Szent István előtti magyarság demonizálása, lebarbározása, sötétségben tévelygő, kóbor csürheként történő bemutatása.

A fiatal káplán bizonyára csak a magyar történelem és kulturális hagyományok terén való tájékozatlanságából fakadóan ragadtatta magát erre a buta megjegyzésre. Nyilvánvaló, hogy figyelmen kívül hagyta szent királyunk életrajzából, mely a róla írt legendákból ismert, a következő adatokat:
Atyja, Géza nagykirály István fia nevelőjéül a nagytudású, cseh származású, zsidókeresztény főpapot, Adalbertet jelölte ki, akiről Szent István király nagy legendája így tudósít: "Közben megszületett a fejedelem Istentől megjövendölt fia. ... Ezt Isten kedveltje, Adalbert püspök hite őszinteségéért a keresztség fehér ruhájába öltöztette, és lelki gyámola lett. Akkor az István nevet kapta."

Nyilvánvaló, hogy a nagytudású teológus a későbbi uralkodásra kiszemelt herceget sok minden mellett a latin ABC szerinti betűvetésre is megtanította. Ehhez nem férhet kétség.

Itt jegyzem meg, hogy István király egy olyan nemzet sarja és uralkodója volt, mely nemzet a többi néppel összehasonlítva példáját ritkító módon a juhászbojtártól a királyig írástudó volt, mégha nem is a latin betűk, hanem saját, sokkal ősibb írásrendszere, a magyar-székely rovásírás használatában.

Feltételezhető, hogy ifjú barátunk a Hartvik püspök-féle Szent István-legendát sem ismeri, mert ha olvasta volna, akkor meg kellett volna akadnia szemének a legenda azon bekezdésén, mely így szól: "Esztergom városában született, s már gyermekkorában átitatta a grammatika tudománya. Nőtt a gyermek, gyámolítva a gondos nevelésben."

A grammatika tudományával a gyermek királynak igencsak bajos lehetett volna foglalkoznia, ha hitelt adunk a káplán úr tájékozatlanságából fakadó és meggondolatlan szavainak. Szent királyunk Imre fiának írott intelmeiben olyan mély jártasságról tesz tanúbizonyságot a latin nyelvben, mégha ezt később egyházi emberek saját szájuk íze szerint át is dolgozták, és olyan magas szinten csiszolt és gondolatgazdag stílust használ, mely vonások egy analfabéta személynek semmiképpen sem tulajdoníthatóak még akkor sem, ha művét igen valószínűsíthetően nem sajátkezűleg írta, hanem íródeákjának tollba mondta.

A fentiekben már idézett, nemzetünket becsmérlő és gyalázatos legendai szavak köszöntek vissza majdnem ezer év elteltével a Szent Jobb-körmenettel egybekötött szentmise könyörgéseinek ama szakaszában, melyet Wald - akarom mondani - Erdő Péter olvasott föl. Nem szószerinti idézet, de ez nem változtat a tartalmán: Hála neked Szent István, hogy kivezetted a magyarságot a sötétségből a világosságra.

Lássuk, mit kell a zsidókereszténység terminológiájában sötétség és világosság alatt értenünk, ha a magyarságról van szó. Honnan és hová vezetett ki akkor bennünket a nyugati egyház?

SÖTÉTSÉG VILÁGOSSÁG

- Nemzeti szkíta Jézus-hit; - A zsidóságot kivételes és kitüntetett szerepkörben feltüntető, idegen vallási eszmék;
- Szabad, független nemzeti lét; - Feudális rabszolgaság, a magyar kultúrkincsek irtása, elrablása, meggyalázása, idegen érdekek fölerősödése, idegenek tömeges beáramlása az országba;
- A Kárpát-medence jogos tulajdonosai, - Sorozatos fegyveres kísérletek Magyarország a hun-avar-magyar nemzet birtokában; meghódítására, idegen nemzetiségek tömeges betelepítése az országba az "Oszd meg és uralkodj"-elv érvényesíthetőségének céljából;
- Egészséges patriotizmus; a magyarság - A hazafiasság érzésének megszilárdítása helyett
érdekeinek védelme; az elvtelen és gyökértelen kozmopolitizmus és in-
ternacionalizmus sulykolása az emberek tudatába;

Érdekes, de ugyanakkor túlontúl átlátszó, ahogyan a sátánizmusra jellemzően a világ egészséges értékrendjét a feje tetejére állítja, ahogyan fölcseréli a pólusok egyértelmű rendjét egy vallási köntösbe bújtatott ellenséges, ártó szellem, mely lappangva a múltban is mindig jelenlévő szándékait ma már alig leplezetten tárja elénk, mely egyre gyakrabban mutatja ki foga fehérjét, még nemzeti ünnepeinket sem tartva tiszteletben. Más szóval ma már szemmel láthatóan kandikál ki a miseruha alól a kaftánba bugyolált ördögpata. Ez az igyekezet hasonló ahhoz a sátánista praktikához, amikor a fekete mágia szertartásain a lefelé fordított feszület előtt visszafelé mondják el a Mi Atyánk-ot.

Még soha sem volt annyira időszerű föltenni a kérdést, hogy meddig néznek még minket, magyarokat orrunknál fogva vezethető fajankónak a "nagytiszteletű és nagyméltóságú" püspök-érsek-bíboros urak, mikor vetnek már véget az ájtatos látszatban véghezvitt rókaólálkodásnak? Senkinek sem szúr szemet, hogy a magyar egyházi vezetőség a jelenlegi mély erkölcsi válság és a maradék csonka ország kirablása láttán sem emeli föl szavát nemzetünk fölrázása érdekében egy Prohászka Ottokár, egy Mindszenty József avagy egy Márton Áron példájára?! Vajon kinek a pecsenyéjét sütögetik a sajátjukon kívül e Vatizsálemből irányított főpapok?

Nem kisebb megbotránkozást keltett bennem az idei Csíksomlyóban tartott pünkösdi búcsú alkalmával a jelenlévő, nem magyar származású Jakubinyi György, gyulafehérvári érsek szóbeli megnyilatkozása, amikor így fogalmazott: Szent István fölajánlotta országát a Szentatyának, akitől a koronát kapta, a koronát pedig a Szent Szűznek. Miért nem sikerül egy alkalommal sem megélnünk, hogy valamelyik egyházi funkcionárius nagy ünnepeinken, ha csak egy megjegyzés erejéig is, undok piaci légy módjára rá ne rondítson a frissen mosott, vakítóan fehér oltárterítőt idéző magyar néplélek patyolat szövetére. Pedig hála Bábel Balázs, kalocsai érseknek, idén a csíksomlyói pünkösdi búcsúhoz végre először méltó és az alvó nemzetet végre először felrázni képes szentbeszédet hallhatott a magyarság.

A Szent Istvánról szóló fennmaradt följegyzések egyikében sem talál semmilyen említést a kutakodó elme arról, hogy Róma püspökének nagy királyunk bármiféle külön engedményt tett volna országával kapcsolatosan, nemhogy fölajánlotta volna azt a Vatikánnak. Miután öregségére kétségbeesetten kellett végignéznie az idegen papok magyarellenes őrjöngését, halála előtt biztos kezekbe akarta tudni reábízott magyar örökségét, és ezt előmozdítandó Koronája képében fölajánlotta országát ősi oltalmazó Istenasszonyunknak, Boldogasszony Máriának védelmébe. Ez a királyi fölajánlás óta vagyunk Mária Királysága, Regnum Marianum.

Ennek a nagyformátumú és előrelátó történelmi tettnek a legendairodalomban is megtaláljuk nyomait. Szent Gellért nagyobb legendájában ezt olvashatjuk: "Történt pedig, hogy István, a szent király Pannóniát... a Boldogságos Szűz oltalmába ajánlotta és az Úr Anyjának mennybevitele napján (Nagyboldogasszony, augusztus 15.) testétől szabadulva az örök nyugalomba költözött." Szó sincs semmiféle országfelajánlásról Róma mindenkori püspökeinek irányába! Micsoda arcpirító pimaszság!!

Melegen ajánlom e "nagytiszteletű és nagyméltóságú" uraság figyelmébe, hogy most már legfőbb ideje lenne, ha behatóan tanulmányozná annak a népnek a hiteles történelmét, melynek egyházi képviseletére gyulafehérvári érsekként vállalkozott. Akkor talán nem hagynák el száját ilyen és ehhez hasonló sanda marhaságok.

Jakubinyi megnyilatkozása semmiképpen sem fogadható el. Ha tudatlanságából fakad tévedése, akkor azért nem, ha pedig az előre megfontolt rosszindulat vezette, akkor még kevésbé szabad figyelmen kívül hagynunk, még kevésbé szabad szó nélkül elmennünk ez az ordas kijelentés mellett.

A leírtak ismeretében föl kell tennünk egy fontos kérdést: Rábízhatjuk-e továbbra is nemzetünk lelki vezetését egy olyan papi "elit"-re, melynek tagjai - tisztelet a kivételnek - magukat előbb tartják zsidó-kereszténynek, s csak utána magyarnak, akiknek borsódzik a háta a Szózat és a Himnusz hallatán, ahogyan egy ma már éltes korú, német nevű, hajdani mohácsi káplán nyilatkozott nemis oly rég?! Ebből is egyértelműen kiviláglik, hogy nem tűr további halasztást a nemzeti szkíta-magyar keresztény egyház megalapítása, melynek alaptétele: A Nemzet szolgálata = Isten szolgálata.

Az emberiségnek csak olyan nemzetek képesek hathatósan szolgálatára állani, melyek nagy súlyt fektetnek önmaguk és ősi hagyományaik megbecsülésére, ápolására - márha egyáltalán rendelkeznek ilyennel, mint mi -, mert másokat igazán szeretni csak azok képesek, akik önmagukat is szeretik. Hiszen Jézus is erre tanít minket: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chaldeus Simon: A ZSIDÓ VILÁGS
  2009-09-12 20:13:36, szombat
 
  Chaldeus Simon: A ZSIDÓ VILÁGSZÖVETSÉG VESZEDELME AZ EMBERISÉGRE


2009. szeptember 12. szombat, 19:35

Mindenki érzi, hogy a világ levegőjét valami nyomja. A történésekre feleletet hiába keres. Az úgynevezett világjelenségekre, világáramlatokra, amelyeket ezen a néven mesterségesen terjesztenek, a közvélemény magyarázatot nem igen talál.

Az az erő, amely a világ gazdasági, politikai és társadalmi eseményeit, mint egy perpetuum mobile, sohasem szünetelő energiájával állandóan mozgatja, titkos és láthatatlan. Az összefüggés és rendszer, amely okot és okozatot, de kapcsolatot is szül, felismerhetetlenül gondos művészettel leplezett. Ám a bizonytalanságban élő embernek eszébe sem jut az eseményekben valamely szerves egészet vagy tervszerűséget keresni. Sőt ilyent, bonyodalmas szálainál fogva, látóköréhez képest lehetetlennek is tart.
És mégis van!
Ma még ez a világot egységesen mozgató erő a közvélemény előtt ködös sejtelem. Pedig a gondolkodó elemek igyekeznek a világ eseményeinek logikus összefüggését megkeresni és indító forrásait megtalálni.
A titkos miszticizmus, mesterséges művészi leplezés és merev tagadás, amely a láthatatlan mozgató kezet körülveszi, a perrendszerű bizonyítékokat rendszeresen eltünteti s a világos látást ebben a tekintetben igyekszik homályban tartani. Mégis az egyéni önhittség, az elbizakodás, a dicsekvés, az eddig elért váratlan nagy eredményei; és a megváltozhatatlan, megakadályozhatatlan erőben való fanatikus hit, ma már a vigyázatlanul elejtett és nyilvánosságra jutott szavakban, cselekedetekben, történésekben és kihívó fellépésekben olyan letagadhatatlan támpontokat hozott felszínre, amelyek a köztudatban azt a felfogást erősítették meg, hogy ez a
világmozgató erő - az egyetemes zsidóság.
Ennek a felfogásnak az igazolására már számtalan szenzációnak szánt dolgozat, röpirat és leleplezésszerű munka, cikksorozat és jegyzőkönyv jelent meg. Ilyenek a La Francé á nous, Morning-Post cikksorozatok, Földalatti összeesküvés, Keresztény magyar népünk romlása, Talmud fordítások, Sión Bölcseinek Jegyzőkönyvei, legutóbb pedig Ford amerikai gyáros könyve stb., stb. Mindezek azonban annak a világmozgató aknamunkának csak a létezését és részleteit tárgyalják, amelyet az egyetemes zsidóságnak tulajdonítanak, anélkül, hogy ezen mozgatóerők lényegéről, szervezetéről, összműködéséről, szerveiről, stb. felvilágosítást nyújtanának.
Könyvünk célja nemcsak ezeket pótolni, hanem különösen kimutatni, hogy miként függnek össze a kétezer év óta lefolyt, de különösen az utolsó két évszázad világeseményei. Miként kapcsolódnak ebbe a helyi, a napi események logikusan és szervesen, egy rettentő célkitűzés felé törekvés gondolatában. A régi világrend lerombolásában és egy új világrend felépítésében, a világuralom megszerzésének gondolatában. Ezt az összeesküvést az emberiség ellen általában az egyetemes zsidóság munkájának tulajdonítják.
Tárgyilagosan és az igazsághoz híven azonban már itt ki kell jelentenünk, hogy ez a vád az egyetemes zsidóság ellen nem egészen igazságos, mert a zsidóság 90%-a nem is tudja, minő sötét munka történik az ő nevében a misztikus titokzatosság homályában. Ő csak élvezi a zsidóság naponta növekedő nemzetközi hatalmának és befolyásának melegítő sugarait, de alig tudja, hogy ez a fennálló világrend felforgatására és a keresztény kultúrájú emberiség elpusztítására tör. Alig tudja, hogy Izrael királysága, világhatalma helyreállításának jelszavával, egy, az emberiség ellen összeesküdött bűnös világszövetkezet tolakodóit fel vezetőjének, amely Mózes és a Talmud törvényeinek, valamint a Mózes-vallás terrorisztikus és kényszerítő tanításainak felhasználásával az egyetemes zsidóságot magával ragadja és célkitűzéseinek öntudatlan segítőtársává teszi. Ez annyit jelent, hogy Izrael nevében az emberiség ellen szőtt összeesküvők sötét munkájában, az egyetemes zsidóság, ha öntudatlanul is, de bűnös, ezért azonban nem a zsidóság, hanem Mózes és a Talmud törvényei felelősek, amelyek őt akár akarja, akár nem, a vallásává fokozott zsidótörvények megtartásának ellenállhatatlan erejével közreműködésre kényszerítik.
Az egyetemes zsidóságon áll, hogy ezeket felismerje és magát az összeesküvő nemzetközi zsidó világszövetség cinkosságából kiszabadítsa és fogadott hazájának nem elkülönült, más erkölcsű, más világnézetű, a nemzetköziségben hazáját megtagadó, hanem őszinte hűséggel ragaszkodó értékes és hasznos, közbecsülésben álló tagja legyen.
Ebből a könyvből annak, aki elolvassa, teljes tájékozódást keli szereznie arról a láthatatlan titkos erőről, annak keletkezéséről, fejlődéséről, mai szervezetéről, szerveiről, alkalmazott módszeréről, munkájáról, vezetéséről, összműködéséről, sikereiről, ideiglenes és végső céljairól, amelyek a világeseményeket mozgatják. Ezek a zsidó világszövetség irányítása és vezetése alatt lerakott láthatatlan, titkos aknamezőkön keresztül a mai keresztény világrendet és az emberiséget ellenállhatatlanul viszik a megsemmisülés és a végromlás felé, ha - öntudatra nem ébredünk.
A SZERZŐ.


ITT LETÖLTHETŐ - TANULMÁNYOZHATÓ - OLVASHATÓ


http://karpatiharsona.info/images/stories/file/upload_documents/Chaldeus%20Simon. pdf



Beküldte:
Fenyvesi Miklós
Kárpáti Harsona munkatársa


http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=6 930:chaldeus-simon-a-zsido-vilagszoevetseg-veszedelme-az-emberisegre&catid=48 :toertenelem&Itemid=81
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Célkeresztben Irán!
  2009-09-12 20:00:13, szombat
 
  Célkeresztben Irán!


Az újonnan kinevezett iráni védelmi miniszter, Ahmad Vahidi vasárnap azt nyilatkozta, hogy az a nagy támogatás, amelyet a parlamenttől kapott, döntő csapás volt az Irán elleni izraeli propagandára és pszichológiai hadviselésre - írja a Haaretz.

Teherán vasárnap felszólította az Egyesült Államokat, hogy ,,tartsa tiszteletben" Vahidi kinevezését, miután az USA élesen kritizálta azt, mivel Vahidinak állítólagosan köze volt egy 1994-es argentínai zsidó központ elleni robbantáshoz, melyben 85 ember vesztette életét.

"Azt javasoljuk, hogy az Egyesült Államok kormánya tartsa tiszteletben az iráni nemzet akaratát és tanúsítson megbánást annak az álláspontnak a kapcsán, melyet Washington képviselt az üggyel kapcsolatban" - mondta Hassan Ghashghavi, az iráni külügyminisztérium szóvivője.

Izrael szintén elítélte Irán lépését, mondván, hogy Vahidi kinevezése felfedte az iráni rezsim ,,igazi természetét". Korábban ezen a héten az iráni parlament lelkesen támogatta Vahidit, reagálva az ellene irányuló ,,cionista propagandára".

Az iráni szóvivő elmondta, hogy Argentína az elmúlt tizenöt évben nem bizonyította a Vahidi és más iráni személyek elleni vádakat, miszerint azok részt vettek volna az 1994-es robbantásban. Teherán visszautasította a Vahidi elleni vádakat és elítélte Argentínát, mivel az megpróbált beleavatkozni Irán belügyeibe. Emellett Irán azzal gyanúsította az argentin igazságszolgáltatást, hogy a ,,cionista lobbi" nyomása alatt áll.

A Fars hírügynökség arról is beszámolt, hogy Hugo Chavez, venezuelai elnök teheráni látogatása során találkozni fog Vahidivel is.

Biztos hogy fog történni valami, de itt "legjobbakat" nem remélhetünk, legfeljebb a rossz, a rosszabb, és a legrosszabb között lehet választani.

Ami Izraelt illeti, már három alkalommal nyomott le teljesen elsősorban ellenük irányuló arab (iszlamista) atomfegyver - programot:

1.)
A '60 - as évek elején, Egyiptomban, az "Ibisz" és "Kleopátra" programok teljes - tökéletes tönkrezúzása (ez mindkettő rövid - és közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákra telepíthető "piszkos bomba" program volt, annak teljes technikai hátterével, radioaktív anyag felszerelésével, szakemberekkel, stb).

Ezt a két programot éveken át módszeresen tették tönkre, titkosszolgálati eszközökkel, szóval nem egy katonai akcióval. 1965 körül teljesen meg is szűnt az egyiptomi atomfegyverprogram.

2.)
Az ismertebb: Irak, 1981. Atomfegyver kutató - fejlesztő - építő központ elleni támadás. A reaktorba már csak be kellett volna emelni az "üzemanyagot", ez előtt közvetlenül rombolták le a létesítményt. Teljesen, tökéletesen. Megjegyzés: a mai iráni atomfegyver - program már ennél előrehaladottabb fázisban van, hiszen már uránt dúsítanak, meglévő atomerőművekben.

3.)
2007, a szír - észak koreai (és alighanem iráni) ABV létesítmény tökéletes elpusztítása.

Ez a támadás egyben üzenet volt Iránnak is, hogy "ott támadunk, amikor akarunk, azt bombázunk le, amit akarunk, úgysem vesztek észre minket".

Merthogy, a szír és az iráni légvédelem nagyjából ugyanazokat az eszközöket használja, ugyanolyan hatékonysággal. Így, ahogy durván kijátszották a szír légvédelmet (és az összes környékbeli arab diktatúra légvédelmét is, hiszen ezt a berepülést észlelni kellett volna ELVILEG mindenkinek arrafelé.), kb. úgy játszanák ki az iránit is.

(Érdemes megfigyelni a berepülés útvonalát...különösen megalázó az iszlamisták számára, mert ezt ahogy mondottam, ELVILEG az összes környező bagázsnak észlelnie kellett volna a nagy hatótávolságú létérfigyelő radarjaikkal...)

Az akkori útvonal:itt


Csak az irániak sokkal rosszabbul járnának, mint a szírek...mert nem csak egy, hanem tucatnyi, milliárdos értékű létesítményük semmisülne meg, ami feltételezi az előzetes, jelentős pusztítást az infrastruktúrában is (pl. elektromos és kommunikációs hálózat kiiktatása, utak, hidak, felvonulási útvonalak szétverése, jelentősebb katonai támaszpontok kiiktatása).

Afelől pedig ne legyen kétsége senkinek, hogy Izrael már alaposan kidolgozta mindezt.

Tudjátok, nagymesterei a precíz, meglepetésszerű, nagy kockázatú légitámadásoknak, mélyen az ellenséges területre berepülve.

Néhány nagyarányú akció:
1956 (Sinai), 1967 (na, ezt tudjuk - remélem), 1981 (Irak), 1982 (Libanon, Beeka völgybe telepített szír légierő és légelhárítás teljes ledarálása 1 gép elvesztése árán, 120 ellenséges gép lelövésével), 1986 (Tunisz, Arafat terrorista főhadiszállása elleni támadás), és 2007 (Szíria, a fentebb említett létesítmény).

A kisebb rajtaütéseknek se szeri, se száma.

A támadást közvetlenül az atomfegyver összeszerelése előtt viszik véghez (természetesen nem csak légitámadás lesz, hanem szabotázsakciók, kommandós akciók is, a minél nagyobb és pontosabb pusztítás céljából).

Majd meglátjuk.

Egy biztos, fegyverkezésben a térségben Izrael nagyon is nyeregben érzi magát, és a politikai halandzsázások között mindig lesz egy rés, amikor meg lehet húzni a ravaszt, mert a zsidók nem csak a pénzhez hanem a fegyverkereskedelemhez is értenek, nem is kicsit.

Ajánlok mindjárt egy filmet, ami otthon Magyarországon nem sokat, vagy talán egyáltalán nem futott a mozikban, és nem is csodizom, hogy miért. A ,, Fegyvernepper" és a kedvencem Nicolas Cage.

A béke az nem jó üzlet, de a békéért a háború az erkölcsös. Pont annyira mint a Budapesti buziparádé.

Naná! Fuckanal! Fakanál:))


http://radicalpuzzle.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antimagyarok találkozója
  2009-09-12 19:56:55, szombat
 
  Antimagyarok találkozója

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2009/09/antimagyarok.html


Szomorú érzés látni azt, amikor két antimagyar tanácskozik Magyarországon, magyarokat érintő kérdésekről. Az meg még szomorúbb, hogy a tárgyalások eredményeként olyan döntéseket hoznak, ami mindenkinek jó, csak éppen nekünk, magyaroknak nem. Azonban a legszomorúbb mégis az, hogy a tárgyalók közül az egyik, az éppen regnáló magyar miniszterelnök.

Tegnap Fico, tót kormányfő Szécsényben találkozott a magyar történelem legmegalkuvóbb, legpuhányabb és legjellegtelenebb miniszterelnökével. Fico, ahogy belépett az országba, már azzal rommá alázta a magyar diplomáciát. Ő nem foglakozott túlságosan azzal, egészen pontosan tojt rá, hogy Balassagyarmat polgármestere - egyébként nagyon helyesen - nem kívánatos személynek minősítette és felszólította, hogy a határt ne itt lépje át.

A tót kormányfőnek eszébe sem jutott, hogy eljátssza a Sólyom-féle révkomáromi nagyhalált és minden figyelmeztetés ellenére kíséretével csak azért is ott jött át a hídon. A kísérettel, amelynek kommandósokkal teli felvezető autója nyitott ajtóval szelte át a várost, jól láttatva a kilógó fegyverek csövét. Fico érkezése is jól meg volt tervezve részéről. 15 percet késett. Gordonka meg ott álldogált, mint egy kis pöcs és várt.

Egyszerűen szánalmas az egész.

A tárgyalássorozat után aztán közösen kiálltak egy sajtótájékoztatóra, ahol bejelentették, hogy egy 11 pontos állásfoglalást fogadtak el. Ebben aztán szó van mindenről, ilyen-olyan bizottságokról, meg hasonló semmitmondó ügyekről, de a lényeg a szlovák nyelvtörvény kérdése és Sólyom kitiltása ügyében egy tapottat nem léptek előre.

A nyelvtörvény ügyben megegyeztek, hogy az EBESZ kisebbségi főbiztosának ajánlásaira bízzák magukat. Magyarul szó nincs a törvény visszavonásáról. Szó nincs még annak ideiglenes felfüggesztéséről sem. A magyar diplomácia belement abba, hogy az EU legyen a döntőbíró. Az az EU, aki eddig is magasról tett erre a kérdésre.

Sólyom kitiltása kapcsán pedig mindkét ország a sajnálkozását fejezte ki. A szlovákok nem kértek bocsánatot, nem fogták rá, hogy félreértés volt, nem mondták azt, hogy esetleg ezt nem kellett volna. Egészen pontosan a tótok beleröhögtek a pofánkba, felhúzták a vállukat, és azt mondták, hogy így jártatok.

Aztán a végén még közölték, hogy ha már annyira hiányzik a révkomáromi szoboravatás, akkor a magyar küldöttség ugorjon már ki pár hét múlva Cirill és Metód szobrának avatására, ahol közösen tiszteleghetnének a két szláv hittérítő előtt. És magyar részről egyetlen tiltakozó szó nem hangzott el. Egyetlen mondat, egyetlen figyelmeztetés sem, hogy na, azért ezt már nem kéne.

Az emberben, ahogy olvassa és hallgatja a híreket, megállíthatatlanul tódulnak felfelé a kérdések. Mire volt ez jó? Mi volt a jó ebben nekünk? Miért kellett megint rommá aláznunk magunkat? Ráadásul hazai pályán.

Ilyen történetek után nem lehet csak azt mondani, hogy erőtlen a magyar diplomácia, vagy hogy nem áll a helyzet magaslatán. Erre nem lehet azt mondani, hogy külpolitikai baklövés, félresikerült kommunikáció.

Az ilyen cselekedetnek egészen pontos neve van.

Úgy hívják, hogy hazaárulás.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkeseredett almatermelők: "in
  2009-09-12 19:40:38, szombat
 
  Elkeseredett almatermelők: "inkább rohadjon a fa alatt!"

2009-09-12 13:25 barikád.hu

A somogyi almatermelők egy része azon gondolkodik, jövőre már nem metszi meg, és nem permetezi le a gyümölcsfákat. A termés pedig rohadjon meg a fa alatt. Az elkeseredés kiváltó oka a nevetségesen alacsony ár.

- Ezt így nem lehet tovább csinálni - mondta Kerti Lajos, a kiskorpádi Kerti Kft. tulajdonosa a Sonline.hu-nak. Bár még csak néhány gazda kezdte szedni a gyümölcsöt, lassan indul a szezon, de a tizenegy forintos felvásárlási ár már többeknél kiverte a biztosítékot. A tizenegy forintért fel is kell vinni Pestre. Ha a kilónkénti költségeket levonjuk, jó, ha egy kiló almán három-négy forint marad tisztán. A szilvával meg úgy jártunk, hogy mire beérett, a konzervgyár leállt. Ez a gyümölcstermesztés megcsúfolása. Léalmának veszik csak át. Akinek nincs tárolási lehetősége, kénytelen odaadni.

A termelőknél a meleg és a szárazság is gondot okozott. Az alma szinte ráégett a fára.

- Agyoncsökött, napégett almát képtelenség leszedni, lerázni - mondta Kerti Lajos. - Már több termelő is szólt nekem, hogy inkább ott hagyják, ennyiért nem szedik le. A teljes katasztrófa szélén állunk. Nem tudjuk máshova szállítani, mert a dunántúli termelőknek csak Pesten van feldolgozójuk.

- Annyit kapunk, mint a szabolcsiak, de ők 20-30 kilométerre szállítanak - folytatta Kerti Lajos. - Az idei évet talán még átvészeljük, de kétségbeejtő, hogy mi lesz jövőre.

Szabad Föld Online - barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kora ősz
  2009-09-12 19:28:23, szombat
 
 
BODOR MIKLÓS LÁSZLÓ: KORA ŐSZ

A faluban visszanyerték alakjukat a szilvafák. Terhüket vesztett ágaik már eredeti, mondhatni büszke tartásban állanak. Némelyik körtefa még neveli a zamatos, kásás gyümölcseit. Ágaik még karókkal alátámasztva görnyednek.

Göcsörtös testükkel, hajlott formájukkal gazdáikat, az öreg, botoló, mankókkal tipegő, ráncos arcú, görnyedt öregasszonyokat idézik számomra.

A baromfiudvarok népe is fogyóban. Az öregek kötőjében mind kevesebb a ,,szemes", amikor hátramennek a csendben káráló tyúkok közé. Már nagyrészük a hűtőben. Az udvarok felseperve, a ,,mamák", ,,dédik", ,,nagyik" pedig száraz szemmel lesik a kispadon ülve az utca végét. A kocsit, hogy jön- e már?

A csirkék, tyúkok, kacsák a hűtőben ugyanazt a kocsit várják, melyet az aggok a padon: a visszatérő fiatalok viszik magukkal a messzi otthonaikba. Ahogyan a gyümölcsöket, a gondosan eltett zöldségek csomóit is. Apránként, mert a távoli város lakásaiban nincs hely a tartalékolt élelemnek... Hűvös, levegős kamra, bort érlelő, termény tárolására alkalmas pince nincsen ott!

Hét végén kinn ülnek az öregek. Nézik, lesik az ismerős motorhangokat. Az utca végét...

Azt a végét - mert az utcának két vége van - amerről a kocsi szokott érkezni. A kocsi, amelyik a messze költözött gyerekeket, unokákat, dédunokákat hozza.

A messze gurult gyümölcsöket.

Messze gurultak a termő, ékes ágtól, mert itt megfogyatkozott a munka, nomeg a távoli csillogás messzire csalogatta őket. Mi volt előbb? A talmi csillogás, a hívogató szirénhang miatt- e, vagy a megszűnt közeli gyár miatt kellett odébb húzódni?

Először még büszkén is mondogatták egymásnak a szülék: a fiam művezető lett oda-távol a gyárban.

A fiatalok, az unokák távolléte nem kezdett sajogni mindjárt.

Aztán, mert mind kevesebb lett a padokban a gyerekség, előbb a felsősök kezdtek a szomszéd falvak valamelyikébe járni, 's majd a kisebbek is. A tanítók mentek az iskola után. Tavalyig ugyan még itt volt az öreg iskolamesterek utolsó mohikánja. De a tavalyi perzselő nyár elvitte őt is. Ő még ismerte a falu népének nagy részét, hisz a régi iskolában, amit az óta le is bontottak, ő szoktatta betűre a mai öregeket kicsi korukban. Egy teremben négy osztályt!

Később, a háború után inkább az alsó osztályokat tanította előbb, aztán, mikor a fiatal tanárnő - a reformok szele hozta a faluba - azt tapasztalta, hogy már a hatodikosok is az öreg ,,mester" - re hivatkoznak, mikor rákérdez, hogy ezt meg honnan tudják, hisz csak most akarta megtanítani, akkor elosztották maguk közt a tennivalókat.

Az öreg tanító vasárnaponként felballagott a templomban a karzatra, és orgonált a szentmisén. Temetéskor az ő énekével szálltak a megholtak lelkei az Úr elé...

Az ő temetésekor reszketeg hangon egykori tanítványai közül ketten énekeltek. Az új kántornak másfelé volt dolga...

Ma üres a paplak is. Vasárnaponként a szomszéd faluból jön át a plébános, és mise végeztével siet a harmadik faluba tovább, mert az ő filiája mindhárom község.

Elment a fiatalok után a posta is. Manapság dallamkürtjével jelez a zöld autó, ha valahová levelet, hónap elején a várt nyugdíjat hozza. Mindenhová nem jut el. Az utcák meredekek, szűk is a hely. Ha bemegy némelyik ,,közbe" nem is tud megfordulni. Ilyenkor az ott lakónak le kell botorkálni a kocsihoz. A középkorú postás asszony felmenne jóérzésből Trézsi, vagy Julis nénihez. Ám szigorú parancs van rá, hogy a pénzt nem viheti magával, és a kocsiban se hagyhatja magára...

Ballagok az őszben. Az óvodánál jobbra kanyarodok. Át az árkon, és a töltésen. Egészen a folyó partjáig. Idén kétszer áradt ki medréből. Elöntötte a rétet. Lassan húzódott vissza a helyére. Utána még hetekig nem lehetett a bomló füvek, az itt rekedt halak, elpusztult élőlények szagától a partra jönni. Fertőzéses esetek is akadtak a faluban.

Most csendes a víz. Letisztult. Ülök egy kidőlt nyárfa tönkjén. Szépek a fények. Az ég kékjén hófehér felhők úsznak. Csak ilyenkor, szeptemberben ilyen kék az ég.

Már elmentek a fecskék. Üres a Mári néni kéményén a gólya fészke is.

Tavasszal, a két árvíz közti időben élvezettel hallgattam a sárgarigó tilinkózását. Már ők is másfelé járnak.

Még zöld a túlparton a Burda erdős oldala, és másik oldalon a Börzsöny oldalában kis faházam azzal csalogat, hogy ma: Kisasszony napján szólal meg az első szarvas bika.

Reggel fel is megyek. Az ágyneműt már idelenn felfrissítettük. Kimosva, megszárítva múlt héten felvittem.

Régi remetelakom kitakarítva. Már csak én hiányzom belőle.

Ha hiányzom...

Mert egyre kevésbé érzem, hogy bárhonnan is hiányoznék.

Holnap felkerekedem, 's pár napra felköltözöm.

A nyaraló szomszédok már hazamentek városi otthonaikba.

Elmentek, mint a fecskék, gólyák, a lápos rétről a hószínű kócsagok.

A nyárfa elbocsátja egy levelét. Az peregve, szeszélyesen lebegve arcomhoz ér hulltában.

Felállok. Igazság szerint kenyérért indultam a boltba, ami egyben a kis falu korcsmája is. Vagy inkább a falu korcsmája az, ami egyben kis bolt is?

Szemlélet kérdése csupán...

Így délután, szeptemberben, már nem éget a Nap. Nem tüzes, csak simogató, mint az öregek szeretete, ami az elhamvadt lángoló szerelemben fogant.

Ülnek a nénék, elvétve egy-egy apóka a ház előtti padon.

Nézik az utat, hátha feltűnik a rég várt kocsi.

A kocsi, amely remélhetőleg nem késik el. Mert már orvos sem lakik a községben. Nem is olyan régen volt orvos a községben. Manapság hetenként kétszer, mindannyiszor két-két órára teszi tiszteletét. Az orvosi lakás még megvan. Négy szoba összkomfort, mégis lakatlan.

Nem írtam eddig arról, hogy már disznót is talán csak ketten tartanak. Tehén egy sincs. Lovat a faluvégi cigány fuvaros tart. Tart! Ez túlzás... Néhány kecske legeli még az árvédelmi töltés füvét. Bizony a várva várt kocsi, a gyerekekkel hozza a városról a disznó, marha húst. Hentes is csak a szomszéd faluban tart üzletet. A pap, a postamester, a tanító, az orvos volt a régi falu lelke! És a csendőr, akármilyen zöngét is csaptak hozzá az utóbbi évek bértollnokai.

A csendőr, aki ugyancsak a lélek, a falu lelkének része volt. Az erő, a rend lelke...



Ülnek az öregek a kispadokon, a ház előtt.

Várnak, mindig várnak...

A kocsira, amelyik a messze költözött gyerekeket, unokákat, dédunokákat hozza.

Nézik, várakozóan...Az útnak azt a végét - mert az utcának két vége van - amerről a kocsi szokott érkezni.

A messze gurult gyümölcsöket.


Ipolydamásd 2009. szeptember 8.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.