Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Göncz Kinga az EP-ben neofasis
  2009-09-17 22:00:15, csütörtök
 
  Göncz Kinga az EP-ben neofasisztázza a Jobbikot és Morvai Krisztinát
2009. szeptember 15., kedd - 16:41

*


Morvai Krisztina EP képviselő közleménye

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének első másfél napján három ízben szólaltam fel. Először egyperces napirend előtti beszédben hívtam fel az Unió figyelmét a magyar gazdák, különösen a kisgazdák és családi gazdák válsághelyzetére.
Emlékeztettem a képviselőket arra, hogy EU csatlakozásunkkor piacaink 100%-át kellett felajánlanunk s "cserébe"a régi tagállamok mezőgazdasági támogatásának 25%-át kaptuk. Ilyen körülmények között a -mégoly reménytelen- "versenyképesség" megőrzése érdekében igen sok gazda jelentős bankkölcsönök felvételére kényszerült. E kölcsönök a pénzügyi és gazdasági válság miatt sorra "dőlnek be". A magyar gazdák tömegesen fognak teljes csődhelyzetbe jutni és arra kényszerülni, hogy földjeiket eladják, mégpedig olyan államok polgárainak, amelyek nemzeti jövedelme ötször-tízszer annyi, mint a miénk. Ez nem más, mint a gyarmatosítás egy új formája, amelyet a csatlakozásunkról szóló Koppenhágai Egyezmény azonnali újratárgyalásával lehet megelőzni. Az Európai Unió nem maradhat tétlen, haladéktalan, hatékony intézkedésekre van szükség.

Másik felszólalásom az európai autóipar válsághelyzetéről szóló vitához kapcsolódott.. A vita tárgya az iparág - s elsősorban az OPEL cég - megmentése volt, "természetesen" hatalmas állami támogatások segítségével. Javasoltam, hogy menjünk vissza az alapokig és tegyük fel úgy a kérdést: nincs-e valami igen komoly baj azzal a (gazdasági) rendszerrel, amelyben a profitot privatizálják, a költségeket és a kárt viszont államosítják és az adófizetőkkel fizettetik ki - akik közül igen sokan szegények. Miért nekik kell viselniük egy szűk, pénzes gazdasági vezető elit rossz döntéseinek következményeit? Ideje lenne megvizsgálni, vajon jó-e maga a rendszer, amely az alap oka a válságnak s mindannak a nehézségnek, amiről a vita szólt.

Lengyel képviselőtársam utalt arra a hátrányos megkülönböztetésre, amely a lengyel hajógyártásnak nyújtani tervezett állami támogatás és a német autógyártás megmentésére irányuló állami támogatás uniós megítélése között van, a lengyelek kárára. Ehhez én azt tettem hozzá: az országok közötti diszkrimináció mellett fontos tiltakozni azon diszkrimináció ellen is, amely a kis, közepes, illetve családi vállalkozókat éri a nagy nemzetközi cégekkel szemben. Az utóbbiak esetében természetes az adófizetői pénzen történő nagymértékű állami támogatás a "munkahelyek megmentése" érdekében, míg az arányosan több munkahelyet biztosító kis és közepes vállalatoknál nem. Feltettem a kérdést az Európai Bizottság jelenlévő képviselőjének: nem sérti -e ez a gyakorlat az egyenlő elbánás elvét, amely alapvető jelentőségű az EU-ban?

Harmadik felszólalásomban Jerzy Buzek elnök beiktatási beszédére reagáltam, az elnök úrnak tettem fel kérdést az emberi jogok iránt hangsúlyozott elkötelezettségével összefüggésben. felhívtam a figyelmét: : 2006. október 23-án Magyarország az 1956. évi Forradalmunkra emlékezett. Ezen a napon történt, hogy a kormány által irányított rendőrség hatalmas erőkkel megtámadta a békés emlékezőket, járókelőket, sőt, még éttermi vacsorájukat fogyasztó külföldi turistacsoportokat is. Sok száz ember sérült meg, 14 személyt szemen lőttek, akik közül többen meg is vakultak, de sokan mások is maradandó fogyatékosságot szenvedtek. Százszámra történtek megalapozatlan előállítások és bebörtönzések és indultak felmentéssel végződő koncepciós eljárások. A miniszterelnök nyilvánosan megdicsérte a brutális rendőrséget, "kiváló munkájukért". Rámutattam, hogy ezen időszakban volt a (rendőrséget irányító) kormány tagja az a Göncz Kinga képviselő, aki szégyenszemre ma az EP LIBE (Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi) Bizottságának alelnöke. Kértem az elnök úr álláspontját erről, s kértem ara is, hogy a bizarr helyzet felszámolása érdekében intézkedjen Göncz Kinga lemondása érdekében.

Válaszában az elnök megkért, hogy levélben tájékoztassam az eset részleteiről, de közölte, hogy személyes találkozón is szívesen fogadja az információt. Az ülés lezárását követően Göncz Kinga azonnal az elnökhöz ment és magyarázgatásba kezdett arról, hogy én egy "neofasiszta pártot" képviselek és a 2006. őszi események is a neofasiszták lelkén száradnak. Mivel ez a fülem hallatára történt, kénytelen voltam rámutatni, hogy ez teljes hazugság, majd megköszöntem elnök úr ajánlatát, s jeleztem, hogy levélben fogok időpontot kérni a személyes találkozóra.

Felszólalásaim előreláthatólag 24 órán belül elérhetőek lesznek az EP honlapján illetve a www.morvaikrisztina.hu címen.

Strassbourg, 2009. szeptember 15.

Morvai Krisztina, EP képviselő


http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/633
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Megszállás alatt az ország, ne
  2009-09-17 21:55:17, csütörtök
 
  MORVAI KRISZTINA EGERBEN: MEGSZÁLLÁS ALATT AZ ORSZÁG, NEMZETI ELLENÁLLÁS SZÜKSÉGES



2009. szeptember 16. szerda, 18:19


Családi napot tartott a Jobbik a Szépasszony-völgyben. Az európai parlamenti választások idején megígérték: azokon a helyeken, ahol a Jobbik jól szerepel, vendégként megjelenik vagy a pártelnök, vagy a listavezető. A Heves megyeieket Morvai Krisztina látogatta meg. Párttagok és szimpatizánsok várták.

Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője először a mögötte felsorakozott gárdistákat köszöntötte. Nagy boldogság, hogy gárdisták állnak mögöttem - mondta -, mert ez azt jelenti: lesz gárda, és visszafoglaljuk az országot. Morvai hangsúlyozta: a 2010-es kampány idején ki kell mondani, hogy hazánk megszállás alatt áll, s nemzeti ellenállást hirdetett. A jelenlegi hatalmat el kell távolítani, felelősségre kell vonni. A Jobbik képviselője szerint több szempontból is felháborító a szlovák nyelvtörvény. Alapvető emberi jogokat sért, sérti az önrendelkezés jogát is.

Az Európai Parlamentben végzett munkájukról Morvai elmondta: elsősorban a magyar gazdaság, vidék megmaradásáért küzdenek. Most szövetségeseket keres, hogy felülvizsgálják a koppenhágai szerződést, amely rendkívül hátrányos a magyar mezőgazdaságra: elveszi piacaink száz százalékát, s a támogatásoknak csak egynegyedét adja.

Forrás: EgerJobbik.hu

A VIDEÓ ITT LETÖLTHETŐ

http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/639
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Stephen Harper Kan
  2009-09-17 21:51:00, csütörtök
 
  Nyílt levél Stephen Harper Kanada miniszterelnökének
2009. szeptember 17. 10:17:51

Tisztelt Miniszterelnök Úri

A budapesti külügyminisztérium egyik tisztviselője szerint országa súlyos lépes megtételére készül úgy, hogy a jelenleg Kanadába vízumkényszer nélkül odalátogató magyar állampolgároknak a jö­vőben ismét vízumot kell majd kérniük.

Ennek oka az, hogy tavaly márciustól, amióta Magyarország ismét vízummentes Kanadával szemben, összesen 1.300 menedékkérelmet adlak be az ottani hatóságokhoz "feltehetően roma szár­mazású magyar állampolgárok".

Önök egyiküknek sem adtak politikai vagy más címen menedéket.

A külügyi tisztviselő szerint az "tapasztalható", hogy a kivándorlási ügyet mesterségesen gerjesztik, a mögött utazási irodák is állhatnak".

Az önök nyugtalanságát nyilvánvalóan növeli, hogy a napokban több száz cigány jelezte kivándorlási szándékát az Országos Cigány Önkor­mányzatnál és Igazolást kértek, hogy ők Magyarországon politikai üldözöttek, és sorozatos terrortámadásnak vannak kitéve.

A magyarországi cigányok közül, mint maguk és nem egy vezetőjük állítja. SOKAN rettegnek. Sokszor, még dolgozni sem mernek, mert annyira félnek kilépni otthonukból.

A cigányközösség ezen kívül úgy gondolja, hogy a cigánygyilkossággal vádolt sorozatgyilkosok nem is azok, akiket a rendőrség elfogott, vagy legalább is még a gyilkosok közül szabadon maradtak.

A médiából tudjuk, a cigányok annyira félnek, hogy igazoltató szabadcsapatokba verődve, kaszával, kapával, szekercével. baltával és egyéb eszközökkel állítanak, vagy kergetnek meg nem cigányokat

A vízumkényszer helyreállítása azonban, Mi­niszterelnök Úr, nem lehet megoldás. hiszen Kanada, mint a nyugati civilizáció országa, nem alkal­mazhat kollektív büntetést néhány száz, oda kivándorolni akaró cigány miatt. Hiszen bennünket arra oktattak és oktatnak, hogy a kollektív büntetés a ,,nácik", azaz a nemzeti szocialisták, valamint a jelző nélküli szocialisták (,,kommunisták") módszere. Másrészt kifejezetten helytelenítem, hogy Önök elutasítják a menekülti státusz biztosítását az odaérkező romáknak.

Budapesti nagyköveténél ellenőrizheti azt ID' ál­lításomat, hogy Magyarországon az Orbán-kormány idején mennyivel kevésbe féltek a cigányok, mint most.

Ennek ellenére, akkor - 2000 nyarán - mintegy félszáz cigány hagyta el Zámolyt és ment a franciaországi Strasbourgba, ahol menedéket kaptak. Franciaország nem vezetett be vízumkényszert az akkor még nem EU-tag Magyarország polgárainak

A menekülés elő/menye annyi volt, hogy az ön­ kormányzat kilakoltatta őket lepusztított ingatlanukból faházakba, amelyek nem feleltek meg a zámolyi cigány polgároknak

Ennek bőségesen hangot is adlak a panaszukra olyannyira érzékeny belföldi és nemzetközi sajtónak, majd Lionel Jospin úr, a Francia Köztársaság miniszterelnöke, annak ellenére, hogy faházaik mellett megöltek egy fiatalembert is, menedéket adott nekik.

Akkor Kőszeg Ferenc vezetésével - aki a Magyar Helsinki Bizottság elnöke volt - Jospin miniszterelnöknek hálálkodó levelet is írtak a befogadásán.

Az aláírókat a balliberális média és az akkori jobboldali kormány politikai ellenzéke úgy állította be, mint a nemzet lelkiismeretét. Annak ellenére, hogy a menedéket kért és kapott cigányok vezetőjét és közülük nem egyet Igen súlyos bűncselekmények elkövetése miatt kívánták akkor Magyaror­szágon bíróság elé állítani.

Az aláírók nevét itt feltétlenül fel kell idézni, hogy a nemzet ne feledhesse "legigazabb fiait akik a haza üdvét és az áldozatok sorsát önzetlenül és folyamatosan a lelkükön viselik". Mint itt mar mindannyian tudjuk.

Íme tehát a szocialista Jospin miniszterelnöknek 2001. március 9-én ín köszönőlevél aláíróinak névsora:

Ascher Tamás, főrendező
Bársony János, kisebbségkutató
Biró András, alternatív Nobel-díjas
Daróczi Ágnes, újságíró
Eörsi István, író
Esterházy Péter. író
Faludy György, író
Ferge Zsuzsa, szociológus
Fischer Adám, művészen igazgató
Fridh Judit a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője
Furmann Imre, ügyvéd
Gombár Csaba, társadalomkutató
Grünwalsky Ferenc, filmrendező. operatőr
Halmai Gábor, alkotmány jogász, egyetemi tanár
Havas Gábor, szociológus
Hegedüs B András, közgazdász. szociológus
Hell István. újságíró
Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke
Jancsó Miklós, filmrendező
Kemény István, szociológus
Kende János, operatőr
Kende Péter, politológus
Kenedi János, kritikus
Kertest Gábor, közgazdász. egyetemi tanár
Kis János, filozófus, egyetemi tanár
Kóczé Angéla, az emberi Jogi oktatási prog­ramigazgató
Konrád György, író
Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke
Lengyel László, közgazdász. politológus
Ludassy Mária, eszmetörténész. egyetemi tanár Nádas Péter, író
Nagy Boldizsár, nemzetközi jogász, egyetemi oktató
Orsós Éva, a Mediátor Alapítvány igazgatója
Szikinger István, ügyvéd
Tamás Gáspár Miklós, filozófus Ungváry Rudolf, író
Vásárhelyi Miklós, sajtótörténész"

A Népszabadság az aláírókat "a magyar szellemi élet színe-virágának" nevezte.

Hogy e "kiválóságok", tehát a Népszabadság szerint szellemi életünk "színe és virágai - akik a haza és a világ sorsát soha nem tévesztik szem e­lől" - most. sokkalta súlyosabb helyzetben hallgat­nak és nem lépnek fel a menekülni kívánó cigányok mellett például egy önhöz irt levéllel. amelyben felkérik önt egy Jospin miniszterelnök állal mutatott út követésére, a cinikusak szerint azt jelenti, a "krém krémje' ki tudja hányszor bizonyította be, elveik nincsenek, csupán gyűlölik a jobb­ oldali kormányokat és a magyar népet, amelyet etnikai polgárháborúba kívánnak sodorni.

De ez nem lehet Igaz "szellemi életünk színe­ virága" nyilván egyszerre nyaral valahol és ezért nem ért és ér rá aktivizálnia magát.

Aki bármi rosszra gondol - beleértve akár önt is - az rosszindulatú, sőt antiroma és antiszemita.

Elképzelhetetlen, hogy a "színe-virágja" ne lett volna akkor őszinte, viszont most valóban akadá­lyoztatott, hiszen a jelenlegi helyzet nem csak azért mérhetetlenül súlyosabb a 2001 tavaszán tapasztaltaknál, mert már sorra ölik a cigányokat, hanem azért is - mint ezt egyre aggasztóbb jelek kezdik alátámasztani -, mert a sorozatgyilkosság elkövetésé­nek támogatása a hatalom és erőszak monopóliumát a kezében tartó kormány felé mutat, ami példátlan, és ugyanakkor példátlanul nagy fenyegetést Jelent az egész cigányság részere

Ugyanis nehéz nem arra gondolni: a kormánynak érdeke még a legsúlyosabb bűncselekmények és etnikai feszültségek végtelen szitása arán is elterelni a figyelmet arról a teljesítményről, amelynek eredményeként Magvarországot a Nemzetközi Va­lutaalapra kötött köldökzsinór tartja életben, miközben a kormány fő célja a giganukus léptékű lopás, és az emberek olyan kizsákmányolása, amelynek következtében - mint az olvasható volt nemrégiben a Magyar Nemzetben - már dolgozó emberek halnak éhen multinacionális alkalmazóiknál, mert a bankok által önkéntesen megnövelt adósságuk kifizetése után egyszerűen nem marad pénzük ennivaló vásárlására.

E közben a kormány sajtója rendületlenül szítja a cigányellenes hangulatot, a fajelméletre alapuló olyan kendőzetlen, nyers uszítások megfogalmazásával, mint azt legutóbb a kormány egyik első számú propaganda ügynöke, Bolgár György tette a kormányszócsőnek számító Népszava című napilap augusztus 7-i számában, ahol ezt írta róluk: "Mások a normáik, mások a szokásaik, nagyobb és hangosabb a családjuk, a civilizáció alsóbb fokán gyakran megütközést keltően élik általában nyomorúságos életüket, még akkor is, ha nem jutnak el a bűnözésig.

Csoda tehát, Miniszterelnök Úr, hogy rettegnek a cigányok?

Az említett levél aláírói dicsérték "a francia ha­tóság tényfeltáró munkáját". "a francia társadalom szolidaritását" és az egész folyamatban résztvevő külföldi szervezetek (és külföldi magánemberek. tenném hozzá) közreműködését. Azt írták. "A francia nemzet tiszteletreméltó hagyományai köze tar­tozik, hogy menedéket nyújt azoknak, akikkel hazájukban politikai, faji vagy társadalmi okból ül­döznek Majd a zámolyiaknak nyújtott menedéket az 1956-os magyar forradalom menekültjei számá­ra nyújtott nagylelkűséggel hasonlították össze.

Az aláírók "élkeserítőnek" tartották, hogy "még mindig vannak Magyarországon emberek, akiknek megalapozottan kell tartaniuk attól, hogy származásuk miatt hátrányos helyzetbe kerülnek, üldöztetés áldozatai lehetnek" .

Mára, több mint nyolc évvel később, e helyzet mérhetetlenül súlyosabb len és - mint említettem - ölik a Cigányokat, egyre kevésbé tagadhatóan kormányzati cinkossággal. Sőt.

A kormány fizetett szociológusai is mérgesítik a cigányok elviselhetetlen helyzetét akkor, amikor a cigányok által elkövetett bűncselekményeket immár két évtizede a "romló gazdasági helyzettel" Igyekeznek magyarázni. ezzel tovább növelve a cigányokkal szembeni ellenszenvet a tisztességesen dolgozók körében. Hogy ez a tétel, vagyis az, hogy a romló gazdasági körülmények a bűnözés növekedéséhez vezetnek, egyébként mennyire ostoba, azt a The Washington Post című amerikai lap Július 20-1 számában megjelent beszámolóból is láthatjuk, amely azt a rejtélyes Jelenséget mutatja be, hogy a válságban zuhan a bűnelkövetések száma az amerikai nagyvárosokban (Major Cities' Plummeting Crime Rates Mystifying)

Nincs mit csodálkozni tehát, hogy a magyarországi cigányok közül több százan útra akarnak kel­ ni és új hazára találni Kanadában.

Miért ne tennék? .

És miért ne éppen egy hagyományosan bevándorló országba, Kanadába'!

Menjenek Svájcba, ahol - mint kiderült július végén - a hatóságok egy 9 éves cigánygyereket is magánzárkába dugtak?

Vagy próbáljanak Berlusconi Olaszországába menni, ahol vagy az olaszok gyújtják fel táboraikat. kergetik el őket azokból, vagy a hatóságok bánnak el velük szinte hasonló brutalitással?

Vagy menjenek - ahogyan korábban a zámo­ lyiak lették - Franciaországba, ahol az ottani ro­máknak a budapesti Roma Rights Network (Roma Jogi Hálózat) február 17-1 Jelentése szerint a sorsuk a szinte teljes kirekesztettség, diszkrimináció és üldöztetés'

Nem, Miniszterelnök Úr!

Legyen ön példamutatóan szolidáris, legyen nagylelkű és ahelyett, hogy a magyar polgároknak általában ismét elrendeli a kötelező látogatói vízumot, nyissa ki sarkig a hatalmas Kanada kapuit, és engedje be azon cigány polgártársainkat. akik úgy érzik, sorsuk a megalázó szociális segély, az annál is megalázóbb kényszermunka, a kényszerű bűnözés, a szabadcsapatokba verődés és, mint egyre több jel mutat erre, az állami cinkossággal végrehajtott sorozatos gyilkosságok dolgos cigányok ellen.

Ha ötszázan, ha ötezren, ha ötvenezren vannak. Nem beszélve arról, hogy a balliberális koalíciós kormány volt miniszterelnöke, a Nyugat által szintén olyannyira szeretett Gyurcsány Ferenc is Joggal biztatott: akinek nem tetszik, menjen el Magyarországról.

Biztos vagyok benne, hogy a menekültekkel Kanada csak jól jár, mert ott mindenfajta vissza­ húzó erő, megkülönböztetés" egyéb mesterséges társadalmi akadályok nélkül bontakoztathatják ki képességeiket , és akár belőlük, akár a második generációból. szorgalmuk és tehetségük révén matematikusok, ápolók, olajmérnökök és egyéb, a ka­nadai társadalom hasznos tagjai válhatnak. Ahogy történt, az annak idején befogadott, sokszor analfabéta kambodzsai vagy vietnami szülők gyerekeivel. Vagyis, Miniszterelnök Úr, ne a kollektív büntetés szándéka vezesse önt a döntésben, hanem a gyümölcsöket hozó megbékélés. a befogadás és a szolidaritás kinyilvánítása.



Tisztelettel: Lovas István



Utóirat:

Ezt a levelet csak az elolvasásáig vegye komolyan, majd felejtse el.

Az ok az, hogy különben - a várható menekült­ áradat befogadása eseten - e levél közlőjét, a kana­dai Magyar Élet című hetilap főszerkesztőjét az olvasók meglincselnék.

Ugyanis emlékeznek arra, hogy amikor 2000-ben tömegesen érkeznek cigányok Kanadába - a­kiket "magyaroknak" neveztek -, olyan feliratok jelentek meg áruházak falán, mint Hamiltonban: " Magyarok, ne lopjatok!"

Ezt nem tudják Magyarországon, mint ahogyan azt sem, hogy ön egyszer azt mondta Mexikó elnö­kének: a vízumkényszert azért vezeti be, mert a li­berális, "demokrata" (kommunista érzelmű) és szeparatista ellenzék miatt nem tudja elfogadtatni a parlamenttel a bevándorlási törvény módosítását, a­mivel megakadályozhatná, hogy az egyes országokból érkezők menedéket kapjanak, vagy azt, hogy a menekült státuszt kérőknek havi többezer dolláros ellátmány járjon, míg az ügyük 2-5 évig elhúzódik.



Az eredeti szövegkörnyezetért, klikk ide!

http://nemenyi.net/doc/cikk1.pdf

Forrás: Magyar Élet, Kanada
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elszámoltatási ígéret lesz
  2009-09-17 21:46:59, csütörtök
 
  Az elszámoltatási ígéret lesz a Fidesz taxisblokádja?
2009. szeptember 17. 10:12:58

A választók erős kormányt akarnak



,,Mit csinálnak a kóbor kutyákkal? Be kell fogni őket. és telepre kell őket vinni" Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaség korábbi miniszterelnöke.



Még a jövő évi választásokat követő jobboldali kormányalakításnál is valószínűbb az, hogy a történelem belátható időn belül még egyszer nem kínál majd fel a jobboldalnak a valóban hatékony kormányzásra és valódi. "új rend" megteremtésére akkora esélyt, mint amelyet most kap. Az esély megteremtődésének az árát a vá­lasztók óriási többsége a bőrén érzi.

Az ország saját zsebre dolgozó vezetői a pusztítási folyamatban viszont a nemzeti érdeknek önakaratukon kívül messzemenőkig eleget téve, alaposan szétverték mind a volt állampártiak hálózatát, a Magyar Szocialista Pártot, mind pedig annak húsz éve hűséges, neoliberális partnerét, a Szabad Demokraták Szövetségét.

Ha valaki beletekint vagy belehallgat a jobboldali elektronikus médiumok betelefonálós műsoraiba, első kézből lehel tanúja ennek a fokozott várakozásnak, amelyet - sajnos, tragikusan és igen súlyos felelőtlenséggel - a jobboldali politikusok és szinte az egész jobboldali média is csak erősít.

Mármint, hogy itt látványos és gyors felelősségre vonás lesz, a bűnösök pedig masíroznak a börtönbe. Azt a választók egyszerűen nem tudják - és eddig nem magyarázták el nekik -, hogy a ,,jogállami keretek" betar­tása mit jelent.

Az Echo Tv-ben a felfokozott várakozásokra jellemző volt a napokban annak a betelefonálónak a határozott véleménye, aki azt mondta, hogy a mostani kormány tagjai már versenyfutást tartanak a déli fekvésű zárkákért. A körbefutó sms-ek még vérmesebb reményeket tükröznek.

Egyesekben ugyanakkor jogosan él a félelem: a kö­vetkező kormányerő a vissza nem térő eséllyel - amelynek kiinduló pontja az elszámoltatás - nem fog élni.

Pedig a jobboldali választók hajthatatlanul, makacsul. demokratikusan, végtelen türelmetlenséggel és egészséges igazságérzékkel követelik a felelősségre vonást. Követelik. Attól a kormánytól, amelyet várhatólag jövőre nagy többséggel megválasztanak, nem kevéssé éppen e követelésük végrehajtásában reménykedve.

Éppen ezért frissítő volt olvasni a szerdai Demokratában Zárug Péter Farkas politológus Elszámoltatás, felelősségre vonás címen e témában megjelent írását, miután a jobboldali sajtóban feltehetőleg több ezer publicisztika s íródott arról, amit álmunkból felébresztve is tudunk hogy kik kormányoznak itt több mint hét éve és hogy milyen eredménnyel.

Zárug ezt írja: "A Fidesz elnöke az EP-választásokon lavinaszerűen jobbra csúszott szavazóbázis előtt mára nem visszakozhat. felelősségre vonás kérdésében, az előre hozott választás sikertelennek tűnő topicja után már csak az elszámoltatás valós ígérete mobilizálhatja jelentősen a jobboldali szavazótábort.

Zárug Péter Farkas azon kevés kivételek közé tartozik, aki nem akar öngyilkosan veszélyes hiú reményeket kelteni: "A Fidesz pedig már kormányzati helyzetből­ tapasztalta meg a számonkérés, felelősségre vonás nehézségét. Lásd a politikai alku miatt futni hagyott egykori Orbán-tanácsadót, Surányi Györgyöt."

Akiről egyébként a Fidesz elnöke - azaz Surányi már annyiszor kimutatott gyűlöletének fő célpontja - még márciusban sokak döbbenetére kijelentene. Surányi ,,komoly ember, akire az országnak a jövőben szüksége van", míg tavaly ez SZDSZ-nek azt ajánlotta: Surányi vezetésével alakuljon "szakértői" kormány, amellyel szemben a Fidesz jóindulatot tanúsít.

Mely kijelentések az elszámoltatás iránti elvárások hevét nem igazán tüzeli fel azokban, akik túllépnek azon népmesékbe illő publicisztikai ígéreteken, hogy "ezek sitre mennek, vagy eltakarodnak az országból" A választás utáni pillanattól kezdve persze Zárug ugyanakkor helyesen írja azt, hogy mivel az új hatalom legitimitásának egyik alapjává tette az elszámoltatást, visszont a felelősségre vonás terén a várakozásoknak megfelelő gyors eredmények nem születnek a hosszas nyomozati és ,,jó esetben bírósági eljárások miatt", ,,akkor a választók radikálisabb része az ellenzékben lévő Jobbikhoz pártolhat". Amely párt, véli a politológus, hosszú távon szintén vesztese lehel a felelősségre vonás elmaradásának, mert hívei nem fogják mérlegelni a parlamenti ellenzékiség cselekvőképtelen helyzetét.

Mielőtt rátérnénk arra. hogy milyen veszélye lesz az ország üdvén kívül nem utolsósorban a Fideszre nézve az elszámolás iránt táplált, de be nem teljesülő hamis reményeknek, annyit érdemes megjegyezni, hogy a politológus feltételezésének beteljesülése még hosszú távon sem garantált. Ugyanis ahogyan a Jobbik elnökéről, Vona Gáborról sem feltételezhető hogy ne tudná elmagyarázni az ellenzéki lét által adott igen korlátozott cselekvési lehetőségeket, úgy a párt támogatóiról sem igazán hihető el, hogy ezt az üzenetet ne értsék meg. Más szavakkal: az elszámoltatás iránti kielégületlen igény jelen­tős radikalizálódást eredményezhet nem csak rövid távon.

Ennél azonban jóval fontosabb azt megvizsgálni, hogy mi várható a kormányalakítás után éppen az elszámoltatás terén.

Ahogyan mondják, "borítékolható", hogy néhány hónappal a választások előtt megindul az elmúlt húsz év legnagyobb iratmegsemmisítési művelete, amelynek so­rán nem csak a szocialista-szabaddemokrata papírdarálók lépnek majd működésbe, de a sötét tranzakciók elektronikus nyomait is igyekeznek a lehető legalaposabban eltüntetni.

Ha ezt tökéletesen nem is tudják elvégezni. annyi bi­zonyos, a meginduló perekhez csak igen soványan állnak majd rendelkezésre döntő fontosságú, a viszonylag gyors ítéletekhez szükséges bizonyítékok.

Másrészt, múltból vett, meglehetősen egy irányba mutató tapasztalatok alapján arra számíthatunk, hogy a győztes párt a kormányalakítás után néhány csúcsvezető kivételével a ,,jól végzett munka" (elsöprő választási győzelem) tudatában (ami sokkal inkább a ma még folyó, akkorra már nyolc éve tartó kormányzás égbekiáltóan negatív teljesítményétől való elborzadás eredménye lesz) a nyári hónapokban vakációra indul, és szeptember elejéig ott marad. Ami az első halálos bűn lesz.

Hogy félreértés ne essék senki sem irigyeli a Fidesz politikusaitól a pihenést, de itt most a legújabbkori magyar történelem olyan gigantikus munkája vár rájuk, hogy a milliók által elszenvedett nyolc év iránti tiszteletből kivételesen a vakációt egy fél évvel el kellene halasztaniuk, amikor akár a Fidzsi-szigetekre is mehetnek - szakaszosan -, amennyiben jól végzik munkájukat.

Ha nem ezt teszik, megdöbbenve állnak majd a jövő őszi helyhatósági választások eredményei előtt.

Emlékezzünk arra is, hogy az Antall-kormány veze­tői ma már keveseket tudnak meggyőzni arról, hogy ,,távariscsi konyec" választási plakátjuk ígéretének pontosan ellenkező kormányzati politikájuk csupán naivitásuk eredménye volt.

2010-ben azonban az ürügyként felhozott naivitást már az értelmi fogyatékosok is kételkedve fogadják.

Ha az új kormány nem tájékoztatja szinte napról napra a nyilvánosságot arról, hogy mit tesz a felelősségre vonás érdekében, miként halad előre az elszámoltatás folyamata, mely bíróságoknál és mely bírónál fekvő akták akadnak el, mely papírok tűntek el és mire bukkantak, a nyilvánosság levonja majd a Fidesz-kormány további munkáját akár megbénító kővetkeztetést: gyenge kormánnyal állnak szemben. Vagyis megismétlődik a taxis-blokád szindróma: a tehetetlen, gyenge, gyáva kor­mány meghátrál és kormányzati periódusa fennmaradó része frusztrált, szánalmas vergődéssel telik el.

Mert ne legyen senkinek kétsége: nincs annál rosszabb a hívek szemében, mint a küldetését nem teljesítő, gyenge és gyáva kormány, amelynek vergődését az árok másik oldalán állók karörömmel teli gúnnyal élvezik.



Lovas István

Az eredeti szövegkörnyezetért, klikk ide!

http://nemenyi.net/doc/cikk1.pdf


Forrás: Magyar Élet, Kanada
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az izraeli propaganda-séma
  2009-09-17 21:37:29, csütörtök
 
  Az izraeli propaganda-séma

2009. szeptember 17. 11:31:25

Mivel mítoszokat könnyebb gyártani, mint szertefoszlatni, 60 évvel Izrael megalakítása után a nyugati propaganda által kovácsolt számos téveszme továbbra is szívósan tartja magát. Ahogyan létezik az ismétlés komikuma, ugyanilyen hatásos az ismétlés hazugságon alapuló tragikuma. Márpedig a mítoszgyártás és a dezinformáció (vagy propaganda) területén Izrael nagymesternek számít.

Leon Barkho svéd újságíró és egyetemi kutató rövidesen megjelenő könyvében a nagy médiumok közel-keleti szerkesztési politikáját veszi górcső alá, abból kiindulva, hogy még az objektivitás zsinórmértékének tekintett BBC is olyan módon ,,irányítja" az információit, hogy ne hozza zavarba Izraelt. ,,Kutatásokat végeztem e tekintetben, és meggyőződésem, hogy ezt a politikát rendkívül érzékeny jellege miatt a legfelsőbb szinten diktálják. A BBC úgy kezeli az izraeli-palesztin konfliktust, mint egyetlen más témát sem. Az üzenet világos: ne tegyük ellenségeinké az izraelieket", állítja. Álláspontját többek között a BBC munkatársainak szánt bizalmas képzési iránymutatóból vett példákkal támasztja alá.

Eszerint a brit közszolgálati médiumnál a közel-keleti kérdéssel foglalkozó újságírókat kioktatják arra is, hogy tudósításaikban milyen szavakat szabad illetve nem szabad használniuk. A Barkho által ,,glosszáriumnak" nevezett gyűjteményből csak 24 szó nyilvános, a svéd szakember azonban a teljes anyag ismeretében azt állítja, hogy szerkesztési politikája során a BBC mindenképpen el akarja kerülni Izrael provokálását. ,,Az újságíróknak adott instrukciók világosak: ne mondjátok a dolgokat annak, amik valójában. Ez a politika nem bátorítja a pártatlanságot, hanem már eleve elfogult". A BBC által nyilvánosságra hozott 24 szó eléggé ártatlannak tűnik, de még ezek is a paranoia érzetét keltik. Így például az angolban meglehetősen durván hangzó ,,murder" helyett a ,,killing" szó javasolt az emberölés kifejezésére, Gáza esetében pedig nem ,,megszállásról", hanem ,,katonai jelenlétről" kell beszélniük.

A BBC és a nyugati fősodratú média erőlködése ellenére az izraeli propaganda-gépezet működési mechanizmusa könnyedén felvázolható:

1. Meghatározni a vita keretét annak megnyeréséhez. Az izraeliek kezdettől azon ügyködnek, hogy megszabják az éppen aktuális háborújukra vonatkozó diskurzus kontextusát, kiinduló pontját és sajtóvonalát. A legutóbbi, Gáza elleni agressziójuk esetében a szüntelen sulykolással sikerült elfogadtatniuk azt az elvet, hogy a háború kezdőpontja a hat hónapos tűzszünet vége, december 19. volt. Nyilvánvalóan elhallgatták, hogy azt éppen ők sértették meg novemberben, amikor kötelezettségeiket megszegve nem voltak hajlandóak megnyitni a gázai határátkelő-helyeket. Arról sem beszéltek, hogy Gázát kiszolgáltatott és függő helyzetre kárhoztatták, amely folyamat már régóta tartott és a 2005-ös kivonulásuk után is folytatódott. Jól tudván, hogy az amerikaiak nem követik közelről a konfliktus alakulását, és hogy egyébként is hajlamosak inkább nekik hinni, az ismétlés és a ,,prekonceptualizáció" taktikája tökéletesen működött.
2. Felismerni a sztereotípiák erejét. Az izraeli-palesztin konfliktust a nemzedékek során az Izrael számára pozitív, a palesztinok számára viszont negatív sztereotípiákkal övezték, ezért az izraeli propagandistáknak könnyű dolguk volt. Mivel a konfliktust mindig is a palesztin problémával szembesült ,,izraeli humanizmusként" láttatták, az események média-tálalása rendszerint automatikusan azzal a kérdéssel kezdődött, hogy ,,a probléma mennyire érinti" az izraeli népet. Amint azt Golda Meir mondta, ,,megbocsáthatjuk az araboknak, hogy megölik a gyermekeinket, de sohasem bocsáthatjuk meg nekik, hogy arra kényszerítenek bennünket, hogy megöljük az övéiket". Egyáltalán nem volt tehát meglepő, hogy a palesztinoknak okozott aránytalan szenvedés ellenére a nyugati médiumok kínosan igyekeztek ,,kiegyensúlyozni" helyszíni beszámolóikat, aránytalanul nagy teret adva az izraeliek aggodalmainak. Összehasonlításképpen, amikor a tudósítások emberéletekről szóltak, a palesztinokat általában egyszerű számokra redukálták vagy ,,kollaterális veszteségként" tárgyiasították.
3. Mindenhol jelen lenni és rendületlenül ugyanazt szajkózni (miközben gondoskodni róla, hogy az ellenség minél láthatatlanabb legyen). Izrael mindig azzal kezdi a háborúit, hogy angolul beszélő szóvivőket állít csatasorba, akik minden pillanatban a sajtó rendelkezésére állnak, azt viszont legutóbb is megakadályozta, hogy a külföldi tudósítók bejussanak Gázába, csupán az ellenőrzése alatt álló háborús övezetbe engedélyezve a belépésüket, ekképpen modulálva riportjaik minden aspektusát, és lehetetlenné téve számukra a Gázában elkövetett szörnyűségek elfogulatlan vizsgálatát.
4. Nem tágítani és semmiből sem engedni. Mivel a tudósítások nagy részét az határozza meg, hogy mit mondanak vagy mit tesznek a politikusok, az izraeliek állandó nyomás alatt tartják a washingtoni politikai apparátust, nehogy a Fehér Ház és a kongresszus eltérjen a megszabott vonaltól. Állandó lobbizással sikerül elérniük, hogy az izraeli szóvivők, az amerikai/nyugati politikai kommentátorok és az amerikai hivatalos sajtóközlemények lényegében egymást visszhangozzák.
5. Tagadni, tagadni és tagadni. Ha az eseményeknek és a valóságnak mégis sikerül megcáfolniuk az izraeli közleményeket, ha a tudósítások ellentmondanak az izraeliek által kierőszakolt verziónak, akkor propaganda-gépezetük tagadásra vált át (arcátlanul szajkózva: ,,Kinek hisztek: a saját szemeteknek, amelyek becsapnak benneteket, vagy nekünk?") és ellentörténetet kohol, amely áthelyezi a helytelenítés felelősségét (,,Nem követtük el...", ,,Kénytelenek voltunk megtenni..." és így tovább). Végeredményben tehát a palesztin civilek halála mindig más hibájából következett be.
6. A végső érv: amikor már semmi nem hat, akkor az izraeliek előhúzzák a jól bevált antiszemita kártyát, azt sugallva, hogy politikájuk bírálatát az antiszemitizmus motiválja. Bármilyen gyakran használták is, ez biztosan hallgatásra vagy védekezésre kényszeríti a kritikusokat.

MD 2009. IX. 15.

Forrás: Antidogma.hu


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Az_izraeli_propagan da_sema_60589
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldre viszik a magyar vagy
  2009-09-17 21:34:19, csütörtök
 
  Külföldre viszik a magyar vagyont
2009. szeptember 17. 11:26:15

Jelenleg 1,5-2 ezer milliárd forint magyarokhoz köthető vagyon van külföldön, ennek 5-10 százaléka tavasszal, az államcsőd lehetőségének emlegetése után zúdult ki.

Az adóamnesztia (ennek keretében a külföldön realizált jövedelmeket tíz százalék adó megfizetése után haza lehet hozni) nem keltette fel igazán az érintettek figyelmét - derült ki az Erste private banking (pb) üzletágáról tartott sajtótájékoztatón. Kállay András igazgató szerint eddig az érdeklődés is meglehetősen csekély volt, ügylet pedig alig akadt. A szakember azonban többet vár a lehetőség meghosszabbításától (az első félév helyett az idei egész évre kiterjed az amnesztia). Az élénkülést az ország helyzetének javulása és a befektetői megítélés erősödése is fűtheti. Kállay szerint jelenleg 1,5-2 ezer milliárd forint magyarokhoz köthető vagyon van külföldön, ennek 5-10 százaléka tavasszal, az államcsőd lehetőségének emlegetése után zúdult ki.

Az igazgató az Erste pb-üzletágának eredményeit elemezve kiemelte: folyamatosan bővítették tanácsadóik - idén kizárólag szenior tanácsadókkal - és private banking-központjaik számát, nagy hangsúlyt helyezve a vidéki hálózatra. Az idén kétszeresére, 30 fősre növelt tanácsadói hálózat kétharmada vidéken található.

Mint megtudtuk, az Erste pozícióját jelentősen javította, hogy alapelvének megfelelő prudens, az ügyfélkör alapvetően konzervatív kockázatvállalási hozzáállásának megfelelő termékeket épít a portfóliókba. Ez megfelelő hátteret ad ahhoz, hogy a másutt csalódott ügyfeleket is "beszipkázzák". Az igazgató szerint az elmúlt három évben - amelyből a hazai private banking szektor számára csak az első másfél év volt igazán eredményes - 85 milliárd forintos kezelt vagyonig és közel 900 ügyfélig jutottak el. Az 50 millió forintos vagyoni limitet meghaladó ügyfelek körében ez a hazai privátbanki piacon 6-7 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A pb-üzletágban kezelt ügyfélvagyon átlagosan 90-100 millió forint, ami a hazai szolgáltatók felső szegmensébe sorolja az Erstét.

Az igazgató szerint legnagyobb versenytársaikat (Raiffeisen, CIB, MKB, K&H) három-öt év alatt érhetik utol. Kállay szerint Magyarországon 40 ezer 50 milliós limit feletti ügyfél lehet, akik átlagosan 1,5-2 számlavezető bankkal állnak kapcsolatban.

Forrás: Napi Gazdaság


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Kulfoldre_viszik_a_ magyar_vagyont_60588
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mint egy taknyos kölyköt...
  2009-09-17 21:32:26, csütörtök
 
  Dr. Hasznos Miklós: Mint egy taknyos kölyköt...
2009. szeptember 17. 14:58:07

Greg Dorey, Nagy Britannia magyarországi nagykövete cikket írt HVG gazdasági, politikai hírmagazinban (HVG 2009. szeptember 5. 88. old.), melyben - egyebek mellett - Szent Istvántól indulva ,,Magyarország meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű közössége" érdekében is szót emel, és Magyarországot intoleranciája valamint rasszizmusa miatt, mint egy taknyos kölyköt, finoman leteremti.

Hajmeresztő eszmefuttatását azzal a Szent Istvánnak tulajdonított, sokat vitatott mondattal indítja, hogy ,,Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő". Ez a mondat nyilvánvalóan téves, hiszen szemben áll a régi és igaz elvvel, hogy ,,Egységben az erő". A komoly történész kutató, a kiváló Mályusz Elemér, fordítási hibának tartja ezt a kijelentést. A Szent Istváni intelem ugyanis nem az országról, hanem az udvartartásról beszél. A helyes fordítás az egynyelvű és egyszokású udvar gyenge és esendő voltát állítja. Ez nyilvánvaló, hiszen minél erősebb egy birodalom, a központjának egysíkúsága szegényességet, alkalmazkodási képtelenséget jelent. Egynyelvű udvar? Egy birodalom központjában kellenek pl. tolmácsolásra alkalmas megbízható emberek is...

A nagykövet lódítani sem átall, más ferdítést is elkövet: ,,1989 után sok évet töltöttünk azzal, hogy segítsünk Magyarországnak az EU-normákhoz való igazodásban." Ha csak egy évet is ezzel töltöttek volna, ebbe a segítésbe Nagy Britannia tökéletesen tönkremegy. Nagy Britannia egy percet sem töltött ilyesmivel, legfeljebb néhány ember, az sem ingyen. Egyébként a jelen pillanatban is jön a ,,segítség" Magyarországra. De nem ám a magyaroknak, hanem a mohamedánoknak! A nagykövet azzal büszkélkedik, hogy ,,Egy éven át járta Magyarországot, ... a Nagy-Britanniában élő muzulmánokat bemutató vándor fotókiállításunk." Propagandát csinálnak a mohamedánoknak Magyarországon!

A nagyköveti megnyilatkozás fő csapásiránya azonban a nemi élet mocsarainak védelme. Felhangzik a vád: ,,Magyarország meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű közössége most ismét intoleranciával szembesül." Ez sem igaz! Nem a ,,meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű" közösség szembesül intoleranciával, hanem a Meleg Büszkeség Napja alkalmával a melegek által elkövetett provokatív, a vallásokat gyalázó megnyilatkozások miatt van botrány. Ha a nemi irányultság magánügy, akkor a ,,meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű" viselkedjen normálisan, ne büszkélkedjen nyilvánosan a magánügyével, leállítva a fél város forgalmát, közben sértegetve másokat. Nagykövet úr azonban sunyi módon elhallgat valamit. Azt, hogy az exhibicionizmust minden kulturállam bünteti. A Meleg Büszkeség Napja és a más hajlamúak felvonulása tulajdonképp exhibicionista parádé, melyen a ,,meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű közösség" magát mutogatva kéjeleg.

Végül elérkezik a végkifejlet is, a nagykövet ítéletet hirdet: ,,sok baráti országban mély sebeket ejtett Magyarország megítélésén, amikor tavaly szélsőséges nacionalisták a melegekre támadtak." Úgy tudjuk, Greg Dorey, Nagy Britannia magyarországi nagykövete, és mint ilyen, lelkiismeretes ember is, tehát sok dolgának elvégzése alaposan igénybeveszi. Akkor hogyan lehet annyi szabad ideje, hogy ,,sok baráti országban" közvéleménykutatásokat végezzen arra vonatkozóan, hogy milyen ,,mély sebeket ejtett Magyarország megítélésén, amikor tavaly szélsőséges nacionalisták a melegekre támadtak"?

Greg Dorey, Nagy Britannia magyarországi nagykövetének iménti állítása tehát szintén vágyszülte valótlanság. Lehet azonban, hogy Greg Dorey nem maga végezte a közvéleménykutatásokat ,,sok baráti országban", hanem másokkal végeztette. Ekkor viszont két kérdés azonnal felvetődik:

* az egyik: honnan szerezte a nagykövet ezekhez a közvéleménykutatásokhoz szükséges irdatlanul sok pénzt;
* a másik kérdés: hogyan sikerült ezt az óriási nemzetközi akciót eddig titokban tartani?

Minden esetre tény, hogy a világ Greg Dorey nagykövet HVG-beli cikkéből értesült arról, hogy ,,sok baráti országban mély sebeket ejtett Magyarország megítélésén, amikor tavaly szélsőséges nacionalisták a melegekre támadtak." Eddig ez hét pecsétes titok volt. Továbbra is titok, hogy menyi az a ,,sok", és hogy konkrétan melyek ezek az országok. Reméljük a nagykövet nem csigázza sokáig a közérdeklődést, és a HVG-ben megjelenő következő cikkében felfedi titkait.

A nagykövet utolsó két mondata Greg Gorey-t a parafenomént mutatja be. Látnoki képességeivel így szerénykedik: ,,Egy sokszokású ország." Biztos vagyok benne, hogy Szent István is ezt a célt tűzte ki maga elé.

Képzeljék el olvasóim, amint első szent királyunk - ahogyan Greg Gorey elképzeli - külföldi támadások, belső lázadások, az országépítés nyomasztó gondjai között egyszercsak rádöbben, hogy a magyar nép férfiui és asszonyai azokkal a hagyományos műveletekkel ölelik és boldogítják egymást, amivel azt az Úristen a szerelem szentségét és a gyermekáldást megvalósítani tervezte. Szent királyunk csapot, papot, a külföldi támadásokat, a belső lázadásokat, az országépítés nyomasztó gondjait otthagyva, soron kívül hozzálátott, hogy a ,,nemileg sokszokású ország" programját megvalósítsa. A külföldről behívott lovagokra és tudós papokra költött pénzt tőlük elvette, az így felszabaduló összegekből külföldi meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű tanácsadókat hívott a lakosság nemi sokszokásúvá alakítására. Nevezzük ezt utólag ,,Gorey Projekt"-nek, amit most Nagy Britannia magyarországi nagykövete Szent István történelmi szerepére vonatkozóan a HVG-ben vizionált.

Befejezésül egy szigorúan tudományos megjegyzést! A tudomány jelenlegi állása szerint a nemi elferdülések három forrása a következő:

* lelki sérülés, pl. amikor egy kislányt megerőszakolnak, és az emiatt fordul el a másik (a férfi) nemtől és fordul saját neme felé,
* egészséges nemiségű embert a kíváncsiságánál fogva elcsábítanak és az ,,rászoktatnak" a ferde útra,
* genetikai hajlamosság.

Ha ez így van, akkor mi más a Meleg Büszkeség Napja, a maga sok színes rendezvényével, mint a kíváncsiság felkeltésével csábító, utánpótlás toborzó akció, tehát a társadalomra nézve veszélyes és káros megmozdulás. Melynek a HVG-beli cikke bizonysága szerint Greg Gorey nagykövet egyik kortese és szellemi szponzora.

Dr. Hasznos Miklós
barikád.hu

Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs egyetemi diplomája az új
  2009-09-17 21:29:47, csütörtök
 
  Nincs egyetemi diplomája az új titokminiszternek?
2009. szeptember 17. 14:18:41


Érettségivel titokminiszter?Bizony volt egy olyan érzésünk, hogy az újonnan kinevezett titokminiszter sem a legmagasabb szakmai tudás birtokosa. Azt azonban csak kevesen gondolhatták a radikális oldalon is, hogy hazánk titkait őrző hivatal vezetőjének egyáltalán nincs egyetemi diplomája.

Vagyis van, igaz, ugyanazt a diplomát három különböző időszakban szerezte meg. Vagy mégsem? Persze az is elképzelhető, hogy a kilencvenes évek eleje óta - amikor állítólag egyetemi diplomát szerezett a mostani szocionista főspicli -, már tudatosan készült a kémszakmában dolgozni, ezért eltitkolta, majd dezinformációs technikákkal megpróbálta összezavarni a diplomaszerzésének körülményei után nyomozókat. Ha így van, akkor nem végezhetett profi munkát, hisz a Jobb Salgótarjánért Mozgalom kinyomozta, hogy valami bűzlik Juhász Gábor körül. Tartunk tőle, hogy nemcsak a diplomája körüli hazugságok ilyen szagosak. Szocionista ,,szakértelem" avagy érettségivel titokminiszter.

A Jobb Salgótarjánért Mozgalom cikke:

Kitartó olvasóink emlékezhetnek, hogy februárban részletesen foglalkoztunk Juhász Gábor politikai pályájával. Az akkori jegyzetünk bevezetőjében azt írtuk, hogy ,,1987-től a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem áruforgalmi szakának hallgatója, 1991-ben, vagy 1992-benközgazdászdiplomát szerzett." Több internetes oldal részben vagy egészben átvette írásunkat, pl. Rózsa-Flores Eduardo is (lásd itt), akit a cikk átvétele után két hónappal, tisztázatlan körülmények között Bolíviában kivégeztek (a gyilkosság után széles körben elterjedt, hogy Eduardót az egykori KISZ-es ismerősök dobták fel a bolíviai hatóságoknál, de erről talán majd máskor). Az 1992-ben szerzett diplomára utaló linket pedig egyszerűen törölték.

Azóta több levelet kaptunk Juhász elvtárssal kapcsolatban, az egyikben konkrétan azt állította a levél írója, hogy Juhász Gábor nem (!) rendelkezik diplomával, illetve ha az azóta eltelt évek alatt diplomázott is, azt nem a,,Közgázon"(vagy ahogy a 90-es években hívták, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen) tette. Összegyűjtöttük Juhász államtitkár (időközben titokminiszter) interneten olvasható életrajzait, ezeket röviden közöljük. Így vagy úgy, de előre borítékolni lehet: Juhász Gábort nem fogjuk a kamerák kereszttüzében, diplomáját mutogatva látni.

A titokminiszter 1991-ben szerzett diplomát, olvasható itt (Gazságügyi és Rendészeti Minisztérium), itt (politaktika), itt (értünk vannak), itt (Parlament) és itt (Miniszterelnöki Hivatal). Ha időközben valamelyiket eltávolították volna, akkor ide, ide, ide, ide és ide kattintva is megtekintheti.

A 90-es évek eleje nem most volt, az is lehet, hogy a KISZ-es, DEMISZ-es, MSZMP-s, NODISZ-es, BIT-es, MSZP-s Juhász 1992-ben szerzett jófajta ,,marxista" diplomát. Ezt a verziót támasztja alá ez (Magyarország.hu), illetve ez (Parlament.hu). Ha nem tudja megnyitni, akkor kattintson ide éside.
Persze három a magyar igazság, gondolhatta Juhász Gábor. Az MSZP internetes oldalán már 1992 utáni, 1992 és 1994 közötti időegység van megjelölve a diplomaszerzés időpontjának (itt vagy itt látható).
Joggal merül föl a kérdés, hogy mikor szerzett (?) Juhász Gábor diplomát?

Talán nem egyedüliként, örömmel vennénk, ha Juhász Gábor egy előre meghirdetett sajtótájékoztató keretében mutatná be érvényes diplomáját! Amennyiben rendelkezik vele.

Jávorka Ádám

JSM

Forrás: KUruc.info

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Nincs_egyetemi_dipl omaja_az_uj_titokminiszternek__60595
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerika lemondta a Csehország
  2009-09-17 21:29:17, csütörtök
 
  SZEPTEMBER 17 - AMERIKA GYENGÜL

Amerika lemondta a Csehországba (radarok) és Lengyelországba (rakéták) telepítendő rakéta-védelmi programot amit jó tíz éve tervezgettek már. Ennek most az oroszok és az irániak örülnek a legjobban.

AMERIKA KEZD GYENGÜLNI
Oroszország megújuló geopolitikai ambíciói ugyanakkor rendkívül aggasztják az USA-t. Oroszország ugyanis egyre szilárdabb helyet foglal el Európa vezető országainak klubjában - Németországgal, Franciaországgal, Olaszországgal és Spanyolországgal együtt. Ő maga pedig egy új szövetség központjává válik a posztszovjet térségben. Barack Obamát ezenkívül ugyancsak erősen nyugtalanítja a földgázt exportáló országok esetleges tömörülése (Gáz-OPEC) Oroszország, Irán és Katar részvételével. Az USA, hogy megakadályozza ennek a forgatókönyvnek a megvalósulását, maximum annyit tehet, hogy szövetkezik Moszkva ellenfeleivel, Nagy-Britanniával, Lengyelországgal, Romániával, Svédországgal, Grúziával és Koszovóval - írja az olasz Limes folyóirat.

http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Justitia Biz. jelentése-Bátor
  2009-09-17 21:18:01, csütörtök
 
  MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG

(Észrevételek és megjegyzések)

HAZUGOKRÓL ÉS HAZUGSÁGOKRÓL

ELŐSZÓ

Hétfőn, 2009. szeptember 14-én, a parlamenti

képviselők 1 perces néma felállással emlékeztek meg a nemrégen

elhunyt

Király Béláról,a magyarság legnagyobb és

legszerencsésebb szélhámosáról, hazugjáról, bajtársainak Rákosi

bitójára juttatásában segédkezőről,

többszörös dezertőrről, mindenkit (katonáit, nemzetőreit,

miniszterelnökét,stb.,) cserbenhagyó

kaméleonról!

PROLÓG

Az egykori,- ún. szocialista rendszer egyik jellemzője volt az új típusú hazugok és hazugságok tömeges elterjedése. A HAZUGSÁG POTENCIÁLIS - ERŐVÉ VÁLT (!) és konvertálható lett: hatalomra, dicsősségre, népszerűségre, pénzre, valamint sok minden másra, ami sokaknál hiánycikknek számított vagy számít ma is.

Tagadhatatlan, hogy hazugok és hazugságok mindig voltak, mióta világ a világ, de az igazi,- a ,,VILÁGOT MEGRENGETŐ" hazugság Marxtól és Engelstől indult ,,kísérteties" pályájára, majd Lenin és Sztalin tökéletesítette tovább, mégpedig olyan sikerrel, hogy pl.: a világ első ,,szocialista államában",- az állampolgárok döntő többsége vallotta, hogy szabadon és jólétben él (!), miközben milliók haltak éhen, helyenként ember húst ettek és minden harmadik-negyedik család megjárta a GULAG földi poklát.

A hazugság széles spektrumú kábító szerré válását mesterien szemlélteti Szolzsenyicin egyik írása, miszerint: azok a fiatal lányok, akiket dermesztő havas esőben, pőre (nyitott) kocsin szállítottak a GULAG-ra, boldogságtól repdesve. lelkesen énekelték, hogy: ,,Nincs a földön gazdagabb szebb ország/ Minden ember érzi, hogy szabad".

Elértük, hogy a legnagyobb hazugok sem szégyellik magukat, szemrebbenés nélkül folytatják a közvélemény kábítását, és vannak olyan híveik, akik még leleplezésük után is ,,aranyborjúként" imádják a hazug, csaló, képmutató, népirtó, nyomort és kilátástalanságot létrehozó ,,vezérüket" és bandájukat, (lásd.: Moldovát, Thürmert, Bereczet és agymosott társaikat).

,,NAGY MAGYAR" HAZUGOK

a/ A sort Rákosival és elvtársaival lehetne kezdeni, ők ,,hurcolták be" hazánkba a szocialista hazugság csíráit, és a szovjet szuronyok, az ÁVO majd az ÁVH árnyékában gyorsabban terjedtek, mint eső után a csiperkegombák. Utánpótlásként szolgált a PRAVDA (IGAZSÁG) hazugságainak átvétele, az imperialisták szidalmazása és a hazai termelési eredmények szünet nélküli szajkózása.

A hazugságoknak a terjesztésében katalizátor szerepet játszott az egyre növekvő terror: a koncepciós perek ,,felpörgése", a kulákok üldözése és a pártfegyelem permanens szilárdítása;

b/ Kádár János belátta, hogy sem a szovjetek Magyarországon állomásozó csapatai, sem a belügyi szervek, de még a délceg munkásőrök sem biztosítják az uralmát, ezért a megtorlásban minőségi és mennyiségi (!) növekedést elérő terror mellett a hazugság új virulenseivel kábította el az állampolgárok jelentős részét, mégpedig olyan sikeresen, hogy képes volt növelni, majd stabilizálni (még egyes nyugati államok vezetői esetében is) a gyenge immunrendszerrel rendelkező hívei számát. Ezt a folyamatot csak az ,,elhülyülése" szakította meg.

Kádár hazugságairól több kötetnyi anyagot lehetne megjelentetni, de etalon példaként szolgáljon a következő (1956. november 26.-i) rádióbeszédéből vett idézet: ,,MEGÍGÉRTÜK, HOGY NEM INDÍTUNK BÜNTETŐ ELJÁRÁST NAGY IMRE ÉS BARÁTAI ELLEN MÚLTBELI BŰNEIKÉRT, MÉG HA KÉSŐBB MAGUK IS ELISMERIK AZOKAT. TARTANI FOGJUK MAGUNKAT EHHEZ AZ ÍGÉRETHEZ".

Nagy Imrét, Maléter Pált, Gimes Miklóst és Szilágyi Józsefet kivégezték! A Népszabadság 1958. július 1.-i számában Kádár a kivégzésről így nyilatkozott: ,,Nagy Imrééket nem a nézeteik miatt, nem ilyen vagy olyan hibák miatt vonta felelősségre a bíróság, hanem olyasmiért, amit senkinek sincs joga megtenni". (Sic!)

És ez a hazaáruló, primitív, véreskezű despota, az országot anyagi és erkölcsi csődbe vivő senkiházi, még több mint három évtizedig birtokolta a hatalmat hazugságai, imádói, fegyveresei és szovjet támogatói segítségével.

c/ Gyurcsány Ferencet az jellemezte, hogy (saját szavaiból plagizálva): ,,hazudtak reggel, délben, este és éjszaka"! Hazugságok és csalások révén jutott hatalomra, de fokozatosan bevonta a rendőrség készenléti erőit is hatalma fenntartására. A bevonás olyan jól sikerült, hogy a rendőrség a hazug Gergényi vezérletével állam lett az államban, és törvénytelen módszerek tömeges alkalmazásával félemlítette meg az állampolgárokat. Túlkapásai (és hazugságai) ellen nem védte meg még a hazug Demszky két kitüntetése sem, nem számolt azzal, hogy Kádár óta sokat változott a technika, a hazugság leleplezése ellen nem elegendő a ,,tagadás-tagadása"!

Gergényit felváltó Bencze ,,főrendőr" már ügyesebben hazudik, mint elődje, bár annak módszerén gyakorlatilag semmit sem változtatott. Távozását már többen követelték, de a hazug Draskovics bizalmát élvezi és a szolgálati titok védőpajzsa még kellő (bár egyre gyengülő) oltalmat biztosít számára.

A hazugságban élenjáró Gyurcsány újításának számít, hogy cinkosok tömegét hozta létre: Kóka, Lendvai, Lamperth, Ficsor, Szilvási, Veres, Csiha, valamint a teljes öszödi brancs csatlakozott a hazug, csaló és semmittevő kórushoz, biztosítva maguknak a hatalom kisebb-nagyobb szeletecskéjét és a bugyellárisuk folyamatos feltöltését.

d/ A brezsnyevi kitüntetés-halmaz sokszorosával rendelkező Király Béla vezérezredes meghökkentő hazugságai különleges kategóriába tartoznak, nem túlzás annak a kijelentése, hogy Király lehetne a magyar hazugok Királya. Hazugságai itthon és szerte a nagyvilágban, biztosították számára a hírnevet, a VIP-es besorolást, díszpolgárságokat, elnökségi helyeket, különféle bizottságok vezetői funkcióját, főtanácsadói megbízatásokat, rendfokozati előléptetések sorozatát, országgyűlési képviselőséget és anyagi jólétet.

Király hazugságai a szó szoros értelmében ,,termelő erővé" váltak számára, megtapsolták, népszerűsítették, megfizették, utaztatták, szerepeltették és különféle elismerések tömegével halmozták el.

Király kitüntetést kapott: Horthytól. Hitlertől, Mussolinitól, Szálasitól, Yad Vashem Bizottságtól, Göncztől, Mádlitól, Sólyomtól, Medgyessytől, Horntól, Gyurcsánytól, Farkastól, Keletitől és számos más személyektől.

Király magas beosztást és/vagy előléptetést kapott: Horthytól, Szálasitól, Beregfytől, Farkastól, Nagy Imrétől, Göncztől, Horntól, Orbántól és Medgyessytől.

Király hat USA állam (vagy város) díszpolgárává választották, számos egyetem tiszteletbeli doktora lett, és a Magyar Tudományos Akadémia (!) külső tagjainak a sorába is felvették.

Végezetül, (elhunyta alkalmából) Szekeres honvédelmi miniszter intézkedésére, katonai tiszteletadással és díszsortűzzel búcsúztatták el a nagy hazugot, a többszörös árulót, bajtársait a hóhér kezére juttató és ingatlanukat, valamint ingóságukat eltulajdonító nagystílű szélhámost és szerencselovagot.

Megromlott hab a királyi történet tortáján, hogy a Budapestről dezertált katonai parancsnok hamvait Nagy Imre miniszterelnök sírja közelében helyezték el, akit anno dacumál ,,faképnél" hagyott!

Király meghökkentő hazugságai közül egy töredék is bőségesen elegendő a fenti jellemzések megcáfolhatatlan bizonyítására:

-Király állítása szerint, a Kőszegen lévő dandár parancsnokaként, a várost egyetlen lövés és veszteség nélkül átadta a szovjeteknek és mintegy kétezer katonát, valamint 16 löveget vitt át a várost megközelítő szovjet csapatokhoz.

VALÓJÁBAN: Kőszegen nem volt dandár (ilyen szervezet a Magyar Királyi Honvédségnél nem létezett), tehát dandárparancsnok sem lehetett Király százados, aki vitéz Kubicza Kázmér vezérkari ezredes segédtisztje volt. A várost, amelyet folyamatosan (éjjel, nappal) lőtték és bombázták a szovjetek egy megerősített zászlóalj védte. A zászlóalj vesztesége 173 fő volt. Király pedig harmadmagával, bajtársától ellopott gépkocsival dezertált (!) a városból, de előtte a zászlóalj tisztjeit harcra buzdította és azt hazudta, hogy szemrevételezni megy a védőkörlet áttekintésére.

Király állítása szerint 1952-ben koncepciós perben halálra ítélték, és öt évig volt siralomházban, szörnyű körülmények között.

VALÓJÁBAN: Király egyetlenegy napot sem volt siralomházban, mert az elsőfokú (nem jogerős) halálos ítéletet két hét múlva (másodfokon) törölték (életfogytiglanra mérsékelték), és Király - Bata István honvédelmi miniszternek (1956. szeptember 14-én) írt levelében -, azt vetette papírra, hogy ,,fogságát derűs optimizmusban töltötte, angolul tanult és történelmi ismereteit gyarapította, most pedig készen áll a szocializmus építésére" (Sic!).

-Király állítása szerint ő volt a Nemzetőrség Főparancsnoka és Budapest katonai parancsnoka, miután a forradalmárok kiszabadították 1956. október 28-án a rabkórházból, majd november 4-én nyolc harckocsival és 400 emberével áttörte a szovjetek Budapest körüli ,,gyűrűjét" és a János hegyre, onnan pedig Ausztriába távozott.

VALÓJÁBAN: Király már szeptember elején szabadlábon volt, szolgálattételre jelentkezett Batánál, majd Nagy Imrénél. Nagy Imre kinevezte Budapest katonai parancsnokává (1956. október 31-én), de Nemzetőrség Főparancsnokság létrehozásához nem járult hozzá. Ilyen kinevezést tehát Király nem kapott!

A szovjetek ellen sem harcolt, mert október 28-iga tiszti kórházban feküdt egy kisebb (aranyeres) műtéti beavatkozás miatt.

Király egyetlenegy harckocsival sem rendelkezett, a János hegy környékén pedig szovjet ,,gyűrű" nem volt, Király szabadon kocsikázhatott néhány gépkocsival Nagykovácsiba, ahol a 97. gépesített szovjet ezred bekerítette a helységet és a 25-30 fős nemzetőr csoportot, de Király onnan is dezertált, nemzetőreit otthagyva, Ausztria felé távozott! Ez a tény a szovjetek fogságába ejtett nemzetőrök (kb. 13 fő) vallomásából tudódott ki és Malasenko szovjet nyugállományú hadseregtábornok (abban az időben a különleges hadtest megbízott törzsfőnöke, ezredesi rangban) memoárjában megemlíti, hogy egy speciális csoport Szkripko ezredes vezetésével indult Király felkutatására, de az akció nem vezetett eredményre.

Szeredás Jenő az 56-os Forradalmi Nemzeti Bizottmány elnökségi tagja nyilatkozta a Mai Nap 1991. január 31.-i számában: ,,Király Bélára a köpönyegforgató jelző a legenyhébb kifejezés,- a harcok kellős közepén menekült ki az országból, saját szememmel láttam a határon átmenni, a kocsiján nemzeti színű zászló lobogott".

Király néhány évvel később ,,kiagyalt"a közvélemény számára egy Nagykovácsi csatát, ahol megfutamította a szovjeteket, és ezt a hazugságot ,,adta el" az USA-ban, Japánban, Indiában, Dél-Vietnamban, Malajziában, Fülöp-szigeteken, Tajvanon, Hongkongban, Thaiföldön, Szingapúron, Hawaiiban, Nyugat-Európa számos államában és - természetesen - hazánkban is, mindenhol ,,beseperte" a kitüntetések vagy elismerések számtalan formáit.

Aligha létezik olyan személy a világon, aki hazugsággal ilyen sikert könyvelhetett el magának. és a mai napig ajnározzák Királyt egyes politikusok, katonák, és történészek (köztük Romsics Ignác történész(?), az MTA tagja, a Rubicon történelmi magazin szerkesztőbizottsági tagja, Károlyi Mihály-díj, Ránki György-díj, Deák Ferenc kutatási-díj, Akadémiai-díj, Széchenyi-díj tulajdonosa, aki most utazik Kanadába előadást tartani, de bíznunk kell abban, jobban felkészült erre a fórumra, mint Király Béláról írt nekrológjára, mert annak minden egyes mondata valótlanságot tartalmaz!

d/A ,,pitiánerebb", de nem kevésbé aktív hazudozók közt lehet megemlíteni (a teljességre való törekvés igénye nélkül) Torgyán Józsefet, Fodor Gábort, Kuncze Gábort, Kovács Lászlót, Horn Gábort, Berecz Jánost, Bánkuty Gézát, Szalay Róbertet, Czeglédi Józsefet, stb., stb., akik itt-ott-amott kamatoztatták hazugságaikat, és megérdemelnék, hogy a közéletből véglegesen ki legyenek tiltva, beleértve azokat az újságírókat is, akik hallgatásukkal asszisztáltak a hazugoknak.

e/ Külön kategóriába sorolhatók azok az egykori ügynökök és megbízóik, akik elhalhatták, illetve letagadták pufajkás vagy III/III-as múltjukat, sőt - esetenként - azokat hurcolták meg, akik felfedték és szóvá tették tetteiket.

Csurka István, Torgyán József, Medgyessy Péter, Boros Imre, Raffay Ernő, Bánkuty Géza, Szalay Róbert, Horn Gyula és sokan mások, akkor kezdték el a meakulpázást, amikor reflektorfénybe kerültek, nem pedig azt megelőzően, amikor közéleti szerepre vállalkoztak.

Legutóbb Kiszely Istvánról derítette ki, hiteles levéltári anyagok alapján dr. Ilkei Csaba, hogy Kiszely az egyik legaktívabb és legaljasabb ügynöke (besúgója) volt a ,,hálózatnak". Ügyesen befészkelte magát az emberek bizalmába, dehonesztáló jelentéseket írt egyházi személyekről, barátairól, sőt és még rokonairól sem volt rest informálni megbízóit.

Az érintettek fel sem tételezték, hogy egy olyan hazuggal állnak szembe, aki könnyed terefere során kipuhatolja (kihallgatja) titkaikat, majd megtesz mindent, hogy tönkretegye őket. Mert például egy szovjetellenes ,,kiszólás" jelentése az érintett karrierjének kettétörését eredményezhette abban az érában, sőt még a személyi szabadsága is veszélybe kerülhetett.

Kiszely karrierjét (tudományos pályáját) viszont szépen egyengették a BM illetékesei, így konvertálhatta hazugságait és képmutatását külföldi utazásokra, anyagi juttatásokra és népszerűségének növelésére.

Érdemes megemlíteni, hogy Kiszely leleplezését követően, a közvélemény tájékoztatását végző szervek a ,,homokba dugták"a fejüket, és érthetetlen módon agyonhallgatják a történteket.

Hasonló volt a hozzáállásuk Király, Fodor, Bánkuty, Torgyán és számos más érintett esetében is (tisztelet a kivételeknek), hiszen még a jobboldali médiák illetékesei (szerkesztői) sem foglalkoztak a közerkölcsöt, az etikát, a törvényeket, a rendeleteket és a közvéleményt sértő jelenségekkel, amelyeket a hazugok és hazugságaik (közvetlenül és közvetve) okoztak az országnak.

Ilyen hozzáállás mellett ne csodálkozzunk Kádár vagy Király dísztemetésén, Horn, Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai regnálásán, Lendvai rikácsolásán, Fodor -Kuncze nagyképűségén, Kóka magabiztosságán, Draskovics nyegleségén, Kiszely közszereplésén, stb., stb.

Merthogy: a hazugokkal szemben határozottabban kell fellépni, nem érdemelnek kíméletet, mert milliókat tettek és tesznek tönkre, milliókat és milliárdokat zsebeltek és zsebelnek be. Még a távozásukkor is horribilis összeg üti a markukat, sőt az is kiderült, hogy nem csak a hazugság jövedelmező, hanem a hallgatás is (azt külön szerződés rögzíti, mégpedig ,,testre szabva"), ezzel kapott igazolást az ismert közmondás: ,,HALLGATNI ARANY".

(Prof. Dr. Bokor Imre)

az MJB elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.