Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ismeretlen verse: Ősz
  2009-09-03 20:06:13, csütörtök
 
 

Klubból hoztam:

Az Őszi falevelek szivárvány színben,
Egy Csillag dalol az Őszről emígyen.

"Az elhalt nyárnak hazajáró lelke
A verőfény itt játszik az ablakon
Apró szilánkjai az Őszi fénynek


Táncolnak széken, ágyon, asztalon
A szoba csupa sugarakkal telve
A Nap csókja itt ég a falakon
E játszi fény e sugarak
Kacérkodó gyász hervadt nászi pompa
A szívembe hullanak
Mint Égi nektár Antik Billikomba."

Ki írta e dalt? Ó - egy Csillag lehelte -
Ősszel visszajár a Nyár lelke.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mai harmoniakártyám
  2009-09-03 11:13:12, csütörtök
 
 

A mai napodat Álom hatja át



Oroszlán - Az erő jelképe. A szavannák királya azt üzeni, hogy uralkodni tudsz a problémás helyzeteken. Lesd el felséges nyugalmát! Az oroszlán csillagképre is utalhat a kártya, ezért érdemes a HarmoNet horoszkóp oldalán is körülnézned!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Színes kutyák
  2009-09-03 11:03:31, csütörtök
 
 

Komolyan mondom felháborodtam és nem találok szavakat arra amit egy online újság publikált. Mielőtt kifejteném bővebben, előrebocsájtom, hogy szeretek kutyakiállításokra járni, esetenként felvezetni vagy éppen felkészíteni a kutyákat. A kutyakiállítások világa egyfajta életforma. Egy ilyen shownak a keretében a kutyák felkészültek, pontosan tudják mi a feladatuk és látszik rajtuk ahogy élvezik a bemutatót. Amelyik kutya nem élvezi, azt úgysem fogják többet bemutatni, mert semmi értelme a felvezető póráz végén rángatni szegény ebet, hiszen a rossz ringdresszúrával úgysem nyerhet. Sokan bírálják a kiállítókat, hogy túlzás amit a fésüléssel és nyírással művelnek. De érdemes megemlíteni, hogy ilyenkor a kutyák szőrzete a fajta standardnak megfelelően van felkészítve, szigorú szabályok szerint, nem pedig a gazdi ízlése szerint.

Az ominózus oldalon amelyik kiverte nálam a biztosítékot, olyan uszkárokat láthatunk amelyeket úgy nyírtak meg és díszítettek fel, hogy az összhatásában például egy pandára vagy tevére hasonlítson. Ezzel nem is lenne baj, ha nem festenék be a kutyák szőrét a szivárvány minden színére. Nekem senki ne mondja, hogy ezek a festékek nem ártalmasak a kutyák a egészségére. Sokkolóak a képek, és ismét bizonyítást nyert, hogy az emberi hülyeség határtalan...

Forrás: Krisztina egypercese




















 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
A leghasznosabb fa
  2009-09-03 11:00:03, csütörtök
 
 


A földkerekségen összesen négy és fél millió hektárnyi területen terem kókuszpálma, és évente mintegy 25 milliárd kókuszdiót szüretelnek róla. A fa azonban nemcsak gyümölcstermőként hasznosítható.

Törzse csúcsán a sárgásfehér levélcsomó, a fa szíve pompás saláta. A bimbók burkolata természetes szövet: cipő, sapka, sisak készül belőle. A nyíló virágokról különösen finom mézet gyűjtenek. A bimbókból préselt szirupból cukor készíthető. Ha ezt a szirupot erjesztik, nyolcszázalékos alkoholtartalmú sör lesz belőle. Néhány heti állás után a sör kitűnő ecetté alakul át. A beérett kókuszdió csonthéját borító rostokból kötél, kárpitosipari töltőanyag, szőnyeg készül. A kemény héjból használati tárgyakat faragnak; ha faszénné égetik, gázálarcok, cigaretták szűrőanyagául szolgál. A kókusztej tápláló, édes ízű ital. Az érett diók belét földarabolva megszárítják, ez a kopra. A koprából kókuszrizst sajtolnak, ez élelmiszer-és gyógyszeripari alapanyag. A kisajtolt, de még mindig olajos bél takarmánynak használható. A csíkokra vágott legyezőlevelekből vitorlavásznat, bútorszövetet készítenek. A kókuszpálma törzséből házat építenek, gyökeréből festék készül,és bizonyos gyógyszerek alapanyaga vonható ki belőle.

Forrás: Style.hu
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
A Stroke jelei
  2009-09-03 10:57:41, csütörtök
 
  "Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik.
... Az emberek sokkal bátrabban nyúlnak a telefon után, sokkal hamarabb kérnek segítséget. Jól tudják, hogy minden perc számít, hiszen, ha három órán belül sikerül a betegnek eljutnia a
legközelebbi Stroke központba, úgy sokkal nagyobb esélye van a túlélésre."

Dr. Mikola László, a Magyar Stroke Alapitvány munkatársa üdvözli
Önt! Tudta, hogy stroke, más néven a szélütés felelős minden harmadik halálesetért? És tudta, hogy három esetből kettő megelőzhető, ha még időben felismerjük a tüneteket és azonnal mentőt hivunk? Most Ön is tehet ezért, mindössze ezt a levelet olvassa el figyelmesen és küldje
tovább ismerőseinek, barátainak!

Magyarországon öt millió e-mail cim létezik (de ennél kevesebb cimzett) - ha csak egy részükre eljuttatnánk a levelet, emberi életeket mentenénk meg!


És egy történet, melyet érdemes elolvasnia - hiszen, ha mindenki emlékezne a három betűre, életeket lehetne megmenteni vele.

"Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak hívni). Ő azt állította, hogy csak az új
cipője miatt csúszott meg egy téglán. Felsegítették, kapott egy másik tányér ételt és bár egy kissé gyengének tűnt, tovább szórakozott.
Később felhívott a férje, hogy elmondja, a feleségét kórházba vitte, ahol el s hunyt. A parti során STROKE-ja volt. Ha tudták volna, hogyan kell beazonosítani a stroke jeleit, talán ma is velünk lehetne. Mások nem halnak meg, de reménytelen, tehetetlen helyzetbe kerülnek.

Egy neurológus azt állítja, hogy ha a stroke áldozatát 3 órán belül
elkezdheti kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN!
Azt mondja, hogy a stroke felismerésének és diagnosztizálásának egyszerű a trükkje, azután pedig 3 órán belül el kell kezdeni a kezelését.

A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit.
Sajnos, a tudatosság hiánya katasztrófát okozhat. A stroke áldozata súlyos agykárosodást szenvedhet, ha a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit.)

Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű
kérést mond az illetőnek:

1. M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.

2. B: Meg kell kérni, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű mondatot (összefüggően: pl. Szép napunk van.).

3. E: meg kell kérni, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha az illetőnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége van, azonnal hívd a mentőket és mondd el a tüneteket!

Még egy jel: Mondd az illetőnek, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT.

Ha a nyelv "kicsavarodott", ha egyik vagy másik oldalra megy a
nyelv, ez is a stroke jele lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Következő negyedre tanács
  2009-09-03 10:49:13, csütörtök
 
  Szeptember 4-én 18:03 órakor Telihold lesz. Az égen a Nap a Szűz csillagjegyében jár, ami a munkát, a szolgálatot, az egészséggel való törődést jelenti általában. A Holdtölte inkább a befelé figyelés ideje, nem pedig az anyagi világ dolgainak megvalósítását szolgálja. Meditációnk témája lehetne például az egészségi állapotunk .Vajon ha hét évente sejtjeink kicserélődnek, akkor miért öregszünk, szervezetünk miért használódik el? Szívesen venném ha megosztanák velem meditációjuk során felmerült gondolataikat, képeiket.

Szeptember 5-6. A hold a Halak csillagképe előtt jár. Ekkor szénhidrát igényünk növekszik meg, pl.: tésztafélék nagyobb mennyiségű fogyasztása, sütemények, torták egyéb édességek
kívánása, nasizás. Szervezetünk működéséhez szükségünk van szénhidrátokra is, de arra figyeljünk,hogy a fehér cukrot minél kisebb mennyiségben fogyasszuk, ellenben a hosszúláncú szénhidrátokat tartalmazó élelmiszereket, mint például a gyümölcsök, szárazbab, -borsó stb. részesítsük előnyben.

Szeptember 7-8. A hold a Kos jegyében jár. Tartsuk féken ösztöneinket! Megeshet, hogy öntörvényűvé válunk, ami senkinek sem tesz jót. Aktivitásunk fokozottabb, fölösleges energiánkat keményebb sporttal, pl.: futással vezessük le. KENYÉRSÜTÉSRE IS ALKALMAS NAP.

Szeptember 9-10. A Bika csillagképe előtt járó hold idején a torok és a szájüreg területei kerülnek a figyelem középpontjába. Dédelgessük, óvjuk, bánjunk csínján ezekkel a területekkel! Lehetőleg kerüljük a műtéti beavatkozásokat ezeken a napokon. A fagylalt fogyasztása helyett inkább gargalizáljunk pl. zsálya teával. Most ajánlott a manikűr, pedikűr és a szőrtelenítés.

Szeptember 11-12. Az Ikrek csillagképe előtt halad a Hold. A hagyomány szerint ez egy virágnap. A most levágott és vázába kerülő virágok tovább tartják meg szépségüket, frissességüket. Sütésre újból alkalmas nap. Az egyéb égi állások most elég sok feszültséget keltenek bennünk, amit 12-én a Hold állása még fokoz. Ajánlom, hogy ezeket a feszültségeket belső csikung gyakorlatokkal egyenlítsük ki.

Aranyi Lászlóné

 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 2498
  • e Hónap: 4857
  • e Év: 57123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.