Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Izrael Spanyolországnak is ne
  2009-09-04 23:14:00, péntek
 
 
2009-09-04. 16:36


Izrael Spanyolországnak is nekiment, de lepattant

Rafi Soc, Izrael madridi nagykövete levelet küldött a nagytekintélyű spanyol napilap, az El Mundo szerkesztőségbe követelve, hogy ne jelentessék meg a tervezett interjút David Irvinggel, ,,a brit holokauszt-tagadóval", mint a levél fogalmaz.
A lap leközölte a levelet, de kihúzott belőle egy mondatot, amelyben Solc azt állítja, hogy az interjú ,,olcsó, szenzációhajhász propaganda". A lap főszerkesztője azzal utasította vissza Soccot, hogy ,,szélsőséges és makacs" az álláspontja.
Elképzelhető egy ilyen válasz hazánkban a két műjobboldali laptulajdonostól, Liszkay Gábortól vagy Széles Gábortól? Helyette úgy tojnának gatyájukba, mint a pinty.
A Soc-levél szerint a ,,bűnöző Irvinggel készült interjú nem igazolható a szólás szabadsága nevében, mert az az ön részükről csupán etikátlanságot tükröz és azt, hogy fütyülnek olvasóikra, más interjúalanyokra és nyilvánvalóan magára a lapra".
Írja tehát a hullarabló, hullagyalázó, szervkereskedő cionállam Spanyolországba plántált ágense. Soc Irvinget még ,,hamisító, bűnöző sarlatánnak" is nevezi. Az El Mundo pedig szárazon közölte, hogy az interjú Irvinggel megjelenik.
Az ügy azért kényes, mert Moratino spanyol külügyminiszter jövő héten a tömeggyilkos cionista államba látogat, ahol nyilván felhozzák neki az interjút. A pofátlan zsidó bagázs most már azt hiszi, hogy Skandináviától az Ibériai félszigetig és persze mindenütt a világon előírhatja, hogy ki mit írhat és mit jelentethet meg. Hát egy lóf..t.

Abruzzo

http://kuruc.info/r/7/46207/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk nyílt levele a Hír té
  2009-09-04 23:12:09, péntek
 
  2009-09-04. 21:17


Olvasónk nyílt levele a Hír tévé főszerkesztőjéhez

Tisztelt Néző László Főszerkesztő Úr! Levelemet Önnek címzem, hiszen Ön a HírTv főszerkesztője. A mai napon (2009. szeptember 4-én) este 8 órakor a Hírekben elhangzott, hogy fideszes politikusok panaszt emeltek Kolompár Orbán OCÖ-elnök ellen, a sorozatos kétes ügyletek miatt. Azt azonban nem említették meg, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom délelőtt közleményben kérte a kormányt, indítsa meg az OCÖ feloszlatását az Alkotmánybíróságon. Ez bizony elhallgatás, hiszen az egész ügyre előbb "szállt rá" a Jobbik, mint a Fidesz, de az Önök tv-jében ez egyáltalán nem jelent meg.

A minap volt hír, hogy a kormány pénzt vesz el a hit- és erkölcsoktatóktól, valamint a kistelepülések lelkipásztori támogatását megszünteti. Arról, hogy ez még a vatikáni szerződést is sérti, valamint arról, hogy mi lenne a teendő a jelenlegi helyzetben, a Jobbik közleményt adott ki. Önök ezzel sem foglalkoztak, pedig ha egy hasonló botrányt például a Magyar Nemzet indít el, akkor azonnal harapnak a témára és beszámolnak minden fideszes, vagy KDNP-s sajtótájékoztatóról és közleményről. Más kérdés, és beszédes, hogy ebben a kérdésben sem a Fidesz, sem a KERESZTÉNY Demokrata Néppárt nem szólalt meg. Csak a Jobbik. De ne kanyarodjunk el a témától. A lényeg most, hogy Önök ismételten az elhallgatás eszközével éltek.

Az elmúlt hónapokban, különösen az EP-választások óta ragyogóan látható, hogy a médiában kinek mi a célja. Önök a Jobbik sikerének kényszerűségéből adódóan paroláztak egyet-kettőt a párt politikusaival az esti műsorszámokban, azóta pedig mindent elhallgatnak, mely a párttal kapcsolatos. Kivéve persze a Magyar Gárda ügyét, amelyet viszont érezhetően a téma "botrányszaga" miatt boncolgatnak.

Egy pár egyszerű kérdést fogalmaznék meg most. Egyszerűen szólva: miért? Miért fontos Önöknek, hogy a Jobbik ne kapjon teret a hírösszeállításaikban, miközben a baloldali pártok, vagy az egy százalékos SZDSZ kapásból műsorba kerülhet (bár igaz, hogy többségében negatív színben, na de akkor is...). Miért szolgál rá nap mint nap a Fidesz arra, hogy egyeduralkodó lehessen a HírTv adásában. Miért próbálják meg - mellesleg a Médiatörvénybe ütköző módon - ellehetetleníteni azt a pártot, amelyik szemmel láthatóan a nemzetért küzdene, nem megalkuvásokkal, nem beszéddel, hanem tettekkel, konkrét megoldási javaslatokkal. Azt hiszem, hogy közel félmillió Jobbik-szavazó és egy jelentős, valóban NEMZETI tábor szeretne ezekre a kérdésekre választ kapni. A valóban nemzeti azt jelenti, hogy a "türelem frakciótársaim csak ki kell várnunk" szövegű Viktor helyett már régen, legalább 2006 ősze óta cselekedni akaró, hazájukat féltő, tettrekész emberek. Akik egy táborba tartoznak, de nem egy a zászló...

Tájékoztatom, hogy ezt a levelet nyílt levélnek szánom, így eljuttatom több címzetthez is. Mivel a kérdések - azon kívül, hogy alapvetően a Hír Tv-re vonatkoznak és nem az újságra - tökéletesen megállják a helyüket a Magyar Nemzet lap és online kiadás esetében is, így ez ügyben is küldöm Önnek, mint a honlap főszerkesztőjének. Mindhárom médium esetében választ várok. Ezen túl egyéb híroldalak, például a "rettegett", de cenzúra-mentes Kuruc.info-nak és a Barikád.hu oldalnak is kézbesítem. Természetesen esetleges válaszával, válaszukkal sem cselekszem majd másképp. A többi az ottani, radikálisnak mondott szerkesztők dolga lesz. Persze gyanítom, hogy ők (az Önök szerint szélsőségesek) nem élnek majd úgy az elhallgatás eszközével, ahogy a Hír Tv és a Magyar Nemzet bánik a Jobbik Magyarországért Mozgalommal, véleményem szerint Magyarország egyetlen hiteles pártjával.


Tisztelettel:
Ivanits László, Eger

http://kuruc.info/r/20/46222/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A posta már alkalmazza is a ny
  2009-09-04 23:04:40, péntek
 
  MKP: A posta már alkalmazza is a nyelvtörvényt!



Szerkesztette: admin


2009. szeptember 04. péntek, 22:50


Az MKP szerint a Szlovák Posta már alkalmazza is a nyelvtörvény rendelkezéseit - pedig nem tehetné, amíg a kulturális minisztérium végleges állást nem foglal a kérdésben. A vállalat azt állítja, abszurd lenne, ha a törvények megszegésére kényszerítené dolgozóit.
A Szlovák Posta írásban követeli alkalmazottaitól, hogy ténykedésük során kötelezően használják az államnyelvet - a szóbeli és írásbeli nyelvtudás egyben feltétele annak, hogy valakit alkalmazzanak. Berényi József szerint az irányelvekből hiányzik a húsz százalékos kisebbségi küszöbre szóló kitétel. Az MKP azt szeretné, hogy a postai alkalmazottak is kommunikálhassanak a kisebbség nyelvén, ha a kliensek is ezen a nyelven beszélnek.

"Egy egyszerű levélről van szó, ami a nyelvtörvényben foganatosított változásokról tájékoztatott" - véli a közlekedési minisztérium szóvivője, Stanislav Jurikovič. Az instrukciókat a regionális igazgatóknak címezték.

Juraj Danielis, a posta szóvivője elismerte, hogy belső levelekben tájékoztatták az alkalmazottakat a nyelvtörvény miatt várható változásokról. Berényi nem érti, miként történhetett meg, hogy a posta nem várt a kulturális tárca egyértelmű állásfoglalására, a belső levelek miatt Ľubomír Vážny minisztertől is felvilágosítást követelnek majd.

BIZONYÍTÉK ITT

http://karpatiharsona.info/images/stories/posta800_NYELVTORVENY.jpg


ELŐKERÜLT A HIVATALOS UTASÍTÁS IS - Nyelvtörvény + Kapcsolódó
2009. szeptember 04. péntek, 17:05
A postai alkalmazottaknak megparancsolták, hogy csak szlovákul beszéljenek!

Az MKP tiltakozik

Berényi József, az MKP általános elnökhelyettese szeptember 4-én sajtótájékoztatón tiltakozott a Szlovák Posta által kiadott körlevél miatt, amelyet minden szlovákiai postahivatalba megküldtek, s amely kötelezővé teszi a postai alkalmazottak számára a szlovák nyelv használatát a hivatalos érintkézesben.
A levél hivatkozási alapul a 270/1995-ös államnyelvről szóló törvényt említi, miközben - véleményünk szerint szándékosan - nem tesz említést a nemzetiségi kisebbségek nyelvének használatáról szóló törvényről, amelynek értelmében ha a nemzetiségi kisebbséghez tartozó szlovák állampolgárságú személyek egy adott településen a lakosságnak legalább 20%-át alkotják, e településen a hivatali érintkezés során használhatják a kisebbségi nyelvet.

Az MKP a körlevél kiadását az állami tulajdonban lévő Szlovák Posta részéről törvénysértőnek tartja, mert korlátozza a Szlovákiában élő kissebbségek alapvető jogait. Kifogásoljuk, hogy egy állami intézmény anélkül alkalmazza sajátságos módon az államnyelvről szóló törvényt, hogy megvárta volna a kulturális minisztérium módszertani útmutatását. A körlevél ékes bizonyítéka annak - amit az MKP már számtalanszor hangoztatott -, hogy a módosított államnyelvről szóló törvény negatívan befolyásolja a kisebbségek nyelvhasználati jogát.

Az MKP felszólítja Ľubomír Vážny közlekedési és postaügyi minisztert, hogy az említett körlevelet vonja vissza és a nemzetiségi kisebbségek nyelvének használatáról szóló törvénynek megfelelően módosítsa azt.

Felvidék Ma

BIZONYÍTÉK



(sita, bumm)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmosták a tót nagykövetség p
  2009-09-04 22:39:08, péntek
 
  Felmosták a tót nagykövetség padlóját Bajnaival


2009-09-04 20:59 barikád.hu


Bocsássátok meg, hogy létezünk!Bocsássátok meg, hogy létezünk!"Magyarország és Szlovákia az emberi értékek, az európai jogi normák mentén próbálja meg rendezni a két ország közötti feszültségeket" - javasolta pénteken Bajnai Gordon a szlovák nagykövetség rendezvényén. A magyar miniszterelnök elfogadta Peter Weiss szlovák nagykövet meghívását Szlovákia nemzeti ünnepe és a haderő napja alkalmából rendezett ünnepi fogadásra.

A kormányfő így akarta jelezni, hogy Magyarország tiszteletben tartja és nagyra értékeli Szlovákia államiságát és a szlovák nép hagyományait, a szlovák nemzet és a magyar nemzet történelmi kapcsolatát. (A szlovák fél nyilván ugyanezt kívánta jelezni, amikor területéről kitiltotta a magyar köztársasági elnököt, és bűncselekménynek nyilvánította a hivatalos helyen felhangzó magyar szót. - Barikád)

Bajnai a jövő héten ismerteti Robert Fico szlovák miniszterelnöknek javaslatait, hogy megoldást találjanak azokra a problémákra, amelyek nehezítik a két ország kapcsolatát.

A szeptember 10-i szécsényi magyar-szlovák miniszterelnöki találkozótól a feszültségek és konfliktusok enyhülését várja a szlovák nagykövet. Peter Weiss kiemelte, hogy vissza kell térni a párbeszédhez, nem megoldás a problémák nemzetközi szintre vitele. Kemény, és nyílt hangvételű találkozóra számít a jövő héten. A diplomata szerint a konfliktusok mindkét félnek károsak, ezért nagyon fontos, hogy visszatérjenek az alapszerződésben foglalt elvekhez.
Weiss nem árult el részleteket arról, milyen javaslatokat tesznek a találkozón, mert még azokról egyeztetnek a két ország illetékesei. A fogadáson Bajnaival megállapodtak: jól előkészítik a találkozót, hogy az pozitív eredménnyel záruljon.

vg.hu - barikad.hu

http://barikad.hu/node/35775
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alkotmányos jogállam
  2009-09-04 22:04:11, péntek
 
  Rozgonyi Ernő: Az alkotmányos jogállam

Dátum: 2009. August 26.


Publicisztika

Szép, napsütéses őszi nap volt 1989. október 23.-án Budapesten. Jelentős tömeg állt az Országház előtti téren (akkor még lehetett). Derűs volt a hangulat és várakozó, hiszen tudtuk, fontos dolgok történnek rövidesen. Bizony akkor, ott a téren, az emberek bizakodóak és reménykedők voltak.
Nagy taps fogadta 12 óra 3 perckor Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnököt, aki a parlament egyik teraszán állva kihirdette a harmadik Magyar Köztársaságot. Azóta eltelt 20 év. Az emberek nem mehetnek a térre, már nem bizakodóak és a remény áldott állapota is egyre távolabb kerül. A magyar nép többsége ma már tudja, a 20 évvel ezelőtti öröm szép lassan, de egyenes vonalúan ürömmé változott. Csöbörből vederbe. Pedig de szépen indult.


Politikusok, mértékadó személyiségek mennyi szépet és jót ígértek, micsoda perspektívákat villantottak elénk. Lám, hazudni már akkor is tudtak. Igaza van annak a népi megfogalmazásnak, amely szerint nem rendszerváltás, hanem csak gengszterváltás történt. Sőt. Még ez sem helytálló, hiszen akik ma a helytartói kaszt tagjai, zömében jól kipróbált, megbízható bolsevikok, vagy ezek egyenes leszármazottai. Akkor még felelősnek tűnő politikusok sok mindent mondtak, amivel a magyarok többsége egyetértett, örömmel fogadott.
Emlékszem, 1990. június 7.-én a Varsói Szerződés tagjai csúcstalálkozót tartottak. Antall József bejelentette, 1991-ben kilépünk ebből a katonai tömbből. Az is elhangzott azonban - nem egyszer és nemcsak egy vezető szájából - soha többé Magyarország semmilyen katonai tömbben nem vesz részt. Komoly formában lebegtették az ország semlegességének ügyét. Aztán szép lassan megindult az agymosás, a suttogó és kevésbé halk propaganda.....majd 1999 márciusában a NATO tagjai lettünk. Azóta is olyan katonai akciókban veszünk részt, amihez semmi közünk. Idegen érdekekért, önérdekeink ellen harcolunk.

Felbomlott a KGST, a szovjet tömb gazdasági-kereskedelmi szövetsége, azt hittük ezzel megszűnik az ország ilyen úton való kizsákmányolása. Aztán jöttek a globalista, multinacionális tőke mindenható urainak osztagai és 2004 májusában csatlakoztunk az Európai Unióhoz.
Nyithatsz cukrászdát Bécsben........és mennyi minden baromsággal etettek bennünket, fű, fa, virág, mennyi mindent ígértek megint. Érdekes, azt például nem ígérték - amit viszont nekünk meg kellett ígérnünk - hogy mondjuk Dániában, vehetsz termőföldet, esetleg birtokot. Nemcsak elsőrendű, másodrendű, ki tudja hányadik rendű állampolgárok vannak tehát, hanem ugyanilyen kasztrendszer működik a csodálatos Union belűl is. Beléptünk, vagy be léptettek. Nem mindegy? Azóta gyűjtjük a keserű tapasztalatokat, és meredek lejtőn gurulunk lefelé, egyre lejjebb egyre gyorsabban.

A népi demokrácia nép- és nemzetellenes volt. Eleinte nyílt, majd lanyhuló terrorral kombinálva. Újdonsült demokráciánk pedig az elmúlt 20 évben bebizonyította önmagáról, hogy magyar ellenes, nép- és nemzet ellenes. Először csak az egzisztenciális terrort tapasztaltuk meg, mára már a régi, jól bevált Rákosi-Kádár féle bolsevista terrorhoz is igyekeznek ismét hozzá szoktatni bennünket. Mert hát csak az idegen szép, csak az idegen a jó, a nemes, a kötelezően szeretetre és tiszteletre méltó. Az, hogy itt még egyelőre többségben magyarok élnek, az csak arra jó, hogy legyen kit ráncbaszedni, korholni, hibáztatni, szalonképtelennek nyilvánítani, leszélsőségesezni, fasisztázni, antiszemitázni, fajgyűlölőnek titulálni. Kifosztanak, leköpnek, megvernek, netán megölnek - már, mint az egyik, vagy a másik kisebbség - ha szóvá teszed, akkor rasszista vagy.

Az ember ilyenkor eltöpreng azon, hogy hogyan is néz ki az alkotmányos, demokratikus köztársaságunk? Min alapul jogállamiságunk? Nos nézzük: Van egy alkotmánynak nevezett sztálini szerkezet, amit 1989-ben átalakítottak azért, mert a tervgazdaságról át kellett térni a piacgazdaságra. Vagyis - azóta már tudjuk - az egyik elnyomó rendszer dokumentumát alkalmassá tették egy másik elnyomó rendszer követelményeinek megfelelően. Mindez még érthető is lehetne, ha legalább az ezt követő 20 évben tisztelt vezetőink eleget tettek volna a módosított (1989) alkotmányban saját maguk által megfogalmazott kritériumoknak. Nevezetesen mindjárt a módosító törvény (1989. évi XXXI. Törvény) első paragrafusa mondja ki: "A több párt rendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piagazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg." Azaz gyors módosításra volt szükség és ezért átmeneti jellegűnek, ideiglenesnek tekinti a törvényhozás az említett módosított alkotmányt. Ez eddig talán még rendbe is lenne. A kérdés pusztán az, hogy mi értendő átmenetinek és ideiglenesnek? Két év? Öt év? 10 év? 20 év? Netán az örökké valóság? Ez - teljesen nyilvánvalóan - az első demokratikusan megválasztott Országgyűlés feladata lett volna, hiszen a módosítás gyakorlatilag még az utolsó pártállami kormány (Németh kormány) terjesztette be, és a pártállami képviselők fogadták el. Ők ezt tehették. No de azóta eltelt 20 év. Történt valami? Vagy az eredetileg sztálini, majd a globalizmus által diktált módosításokkal felcicomázott tákolmány kőbevésett, mint a mózesi 10 parancsolat? Dehogy. Kényelmes papucska ez, amit bármikor módosítgatni - az éppen aktuális külső kívánalmaknak, vagy belső elnyomóink félelmeinek megfelelően - gyerekjáték. A szükséges többséget a paktumos pártok mindig összehozzák különösen akkor, ha közös érdekekről van szó. Ettől még - elvégre adni kell a látszatra - nyugodtan mocskolhatják egymást. Mert jó ez a közös buli, de azért nem mindegy, hogy ki vezényli a dísz-szemlét.

Külön érdekes és egyben lényegesen jellemző az a tény, hogy "alkotmányunk" a jogfolytonosságot az 1949. évi sztálini alkotmányhoz kötötte. Valószínűleg azért, mert hazánk jóakaratú bölcse, Rákosi elvtárs megmondta: valójában ez a magyarok első alkotmánya. A történelmi tények egy percig sem zavarták ezt a hájfejű gazembert.
Az egyetlen ésszerű megoldás az lett volna, ha a jogfolytonosságot az 1944-ben, a német megszállással megszakadt alkotmányhoz kötik. No de Rákosi elvtárs szava szent, tehát ez fel sem merülhetett. Micsoda szégyen! Mert mindezt a magyarnak nevezett parlament tette velünk, továbbá az állítólag szabadon választott, demokratikus magyar képviselő testületek mindmáig ezt és így tartják helyesnek. Elképesztő. Nyilatkozgatnak jól megfizetett, idegenszívű, vagy megvett "jogtudósok", "alkotmány-jogászok", hogy nincs szükség új alkotmányra, nincs alkotmányozási kényszer, tökéletesen megfelel a kényelmes papucs. Igen. Megfelel. A gyarmatosítóinknak és hitvány helytartóinknak. Csak nekik. Nekünk magyaroknak nem. NEM.

Mi magyarok ugyanis tudjuk, hogy van és él az igazi Alkotmányunk és azt is tudjuk, hogy évezredes alkotmányi ismeretekkel és hagyománnyal rendelkezünk.

Ne feledjétek magyar testvéreim, hogy mit mondott Sztálin Gyilasz előtt, amikor elújságolta, új alkotmányt adott Magyarországnak. Szó szerint ezt mondta: "az alkotmánnyal a magyar nép gerincét kell megtörni". Nos ezért felel meg ma is ez a tákolmány, gyarmatosítóinknak.
Persze mindez az Európai Uniót sem zavarja, hiszen hol van már a szabad és független nemzetek közös érdekek mentén kialakuló szövetsége, hol van a konföderatív elv? Pont a fordítottja történik a világot uralni kívánó tőke követelményének megfelelően.

Azért ne örüljetek idegen megszállók, gyarmatosítók, megbízott helytartók. Inkább rettegjetek. A megtestesült magyar alkotmányosság, a Magyar Szent Korona legyőzhetetlen és uralkodni fog a Kárpát medence népei fölött!

Egyelőre azonban - átmenetileg - egy elnyomó alkotmány igájában élünk. Nézzük már meg, vajon a saját, sunyi szándékú hatalmi okmányukat mennyire veszik komolyan - ugyancsak átmenetileg - regnáló uraink.
Az "alkotmányból" levezethetően, de a képviselők jogállásáról szóló "alkotmányos" törvény értelmében is: a képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik és döntéseik kialakításánál lelkiismeretük szerint cselekedhetnek. Ez a szabad, jogilag nem kötött mandátum elve. A szabad mandátum azt jelenti, hogy a képviselők nem utasíthatók. Ennek alapján törvényellenesen működnek azok a pártok, akiknek a frakciója bünteti a lelkiismeret szerinti cselekedetet. Már pedig - ugye - erre bőven van példa. Fellépet ez ellen valaki, vagy a törvény erejénél fogva szankcionálta ezt valaki, vagy valami? Nem.. Hát akkor? Hogy van ez? Ha véletlenül be kerül a parlamentbe egy tisztességes gondolkodású képviselő, akkor azt ilyen eszközökkel prostituálják? Szép. Aztán mit jelent az, hogy tevékenységét a köz érdekében végzi? Ez, ahova 20 év alatt sikerült lezülleszteni, kirabolni és áruba bocsátani ezt az országot, az a köz érdeke volt? Melyik "köz"-é? Ha nem a köz érdekében tevékenykedtek, akkor kinek, vagy kiknek az érdekében? Egyáltalán mi van a felelősséggel? Ebben az országban pártok, kormányok, képviselők azt csinálnak, amit akarnak? Persze a lózung szintjén van felelősség, bár eskü helyett fogadalmat tesznek, de a szólamok szerint minden rendben van. Csak éppen kézzel fogható tartalma nincs a felelősségnek. Zseniális. Senki nem felel semmiért egy bizonyos "uralkodói" szint felett, de azért az "alkotmány" kimondja: "a Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé:" Nesze neked "nép", te felelsz mindenért" mégis csak jogállam vagyunk!

Terjedelmi okok miatt nincs lehetőségem arra, hogy pontról pontra mutassak rá az alkotmánynak nevezett hatályos törvényünk minden abszurditására, de néhány érdekesnek tűnő, a nemzet tagjait érintő kérdést, mégis csak érdemes át tekinteni.

"70/C § (1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy gazdasági és társadalmi érdekeinek védelme céljából másokkal együtt szervezetet alakítson, vagy ahhoz csatlakozzon."
Mire gondolhattak helytartóink ezzel kapcsolatban? Hiszen a Magyar Gárda - többek között - ezért alakult. Hogy lehetett bírói és rendőrminiszteri nyakatekertséggel mégis feloszlatni, minden bűnös tevékenységtől mentes tagjait rendőri brutalitással meghurcolni, megalázni, bántalmazni? Vagy talán csak az idegen hatalmasságok által fenntartott "őrző-védő" szolgálatokra vonatkozik ez a nagyvonalú lehetőség? Igaz, ők rendőrnek álcázva is megállták a helyüket.

"70/D (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez."
Hát persze. Joguk van, csak lehetőségük nincs ehhez. Az elmúlt 20 évben pártjaink és helytartóink mindent megtettek annak érdekében, hogy a béka feneke alá züllesszék a magyar egészségügyet. Ennek egyik kimagasló eredménye, hogy akinek van hozzá pénze (ami legtöbbször lopásból, csalásból és egyéb értelmiségi tevékenységből ered), akkor élhet is ezzel a jogával, hiszen privát szanatóriumok, kórházak még azért vannak. De az itt élő bennszülötteknek 20 %-a a legalapvetőbb napi gyógyszerét sem tudja kiváltani, további 60 %-a, amíg az "előjegyzéses" szakorvoshoz jut addig nagy esélye van az elhunyásra, hogy a kórházakról már ne is essen szó. A két SZDSZ-es orvosnak álcázott tömeg-gyilkos az MSZP hathatós támogatásával elérte a célját. Ismét az európai sereghajtók vagyunk a mortalitási mutatók tekintetében és egyre kisebb az esélye annak, hogy férfiember megélje a nyugdíj kor határát. Mert hát minek ennyi magyar? 4-5 millió bőven elég!
A lelki-szellemi egészség pedig - bár jogunk van hozzá - az intézmények lerombolásával kritikus helyzetbe került. Lipótmező híján már csak börtönbe lehet zárni a táncos komikust, a libás tolvajt, és a bolsi főcenzort, valamint ugyancsak pszichopata társaikat.

"70/E (1) a Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz ...."
Joguk az van, de szociális biztonságról már csak álmodozni lehet, bár éhezve és nyomorogva nem igen van kedve senkinek sem álmodozni. Küzd az életben maradásért.....vagy feladja.
Hol voltak az alkotmányjogász urak és hölgyek az elmúlt 20 évben? Tákolt alkotmányunk mindenhatóságát hirdetve nem vették észre, hogy ez alatt az idő alatt mindent, ami szociális biztonságot adhatna, szisztematikusan leromboltak? Százezres hajléktalanná, százezres munkanélkülivé vált tömegek nőttek ki helytartóink áldásos tevékenysége révén. Tisztességes magyar vállalkozók, magyar parasztok akasztották fel magukat, mert biztonságuk helyett csak a tönkretételük és kifosztásuk volt fontos helytartóinknak. Százezres nagyságrendű kilakoltatás vár a gyanútlan lakásvásárlókra, mehetnek egy fillér nélkül az utcára családostul, gyerekestül. Három (vagy már ennél is több) millió koldus országa lettünk a szociális biztonság jegyében. És aki még nem koldus annak minden esélye meg van arra, hogy azzá váljék. Szociális biztonság! Nem, ez kormányaink, pártjaink pofátlansága, a hont foglalni kívánók aljas mohósága, kegyetlensége. Az egészségüggyel összefonódott nemzet-gyilkosság az, ami ebben az országban a demokrácia, az alkotmányosság és a jogállamiság szent nevében történik!

70/F §. Jog a művelődéshez (ingyenes és kötelező általános iskola, mindenki számára hozzáférhető közép- és felsőfokú oktatás).
Mit lehet erre mondani? Az elmúlt 20 év az iskolák bezárásáról, a pedagógusok tömeges elbocsátásáról szólt. A folyamat kísértetiesen hasonlít az egészségügyben zajló eseményekhez. Semmi sem ingyenes és semmi sem garantálja a kötelezőséget, bár már odáig züllesztették Magyar Bálinték az "általános iskolát", hogy analfabéták szórakozó helye is lehetne. Némi kocsma hangulattal, hol a tanárt, tanárnőt verik, hol a mulató társat, esetenként a naiv jó fiukat, lányokat, azok szüleit. Sem a neveléshez, sem az oktatáshoz ennek nem sok köze van, még akkor sem, ha az elektronikus táblákon megint néhány gazember degeszre kereste magát, vagy éppen az évente változó tankönyvekkel szélhámoskodik valaki.
Feljebb pedig "a helyzet fokozódik elvtársak". Ugyanis 80-120 ezer forintos jövedelemből - pláne ha több csemete van - nem lehet iskoláztatni a gyermekeket, még akkor, sem ha a család felnőtt tagjai halálra koplalják magukat.
Közbevetőleg jegyzem meg, apám árva gyermekként egy fillér családi támogatás nélkül elvégezte az egyetemet és ledoktorált. A Horthy Miklós Kollégiumban kapott osztott és kvártélyt és természetesen tandíjmentes volt. Régi idő hová lettél?
A mára visszatérve, ha pedig a család mégis összehozza valahogy a pénzt és a gyermek diplomát is szerez, akkor van csak igazán bajban. Szinte kizárt elhelyezkedni, tisztes munkát kapni, vagy ha igen olyan fizetéssel, amivel Afrikában sem lehetne dicsekedni.
Mindez természetesen csak a tisztességes magyar családokra, emberekre vonatkozik. Helytartóink, azok lepje, valamint megszállóink csemetéi más helyzetben vannak. Nem ismerik saját tapasztalat alapján, hogy mi a bennszülötti sors. De ha ismernék is, mit érdekli ez őket?
Van jogod......papíron....ez ugyanis nem kerül pénzbe és számon kérni sem szokta senki. Nem is lehet. Ez így van megcsinálva. No de a cégtáblán ott virít: a Magyar Köztársaság alkotmányos jogállam, ahol minden hatalom a népé. Van a látszatnál fontosabb dolog?

Joga van mindenkinek a munkához is. Akár hogy töröm a fejem, ezt már értelmezni sem tudom. Mit csináljon ezzel a jogával a magyar ember? Tűzze a kalapja mellé? Helytartóink pont a fordítottján dolgoznak, valljuk be, nagyon sikeresen. A munkaképes lakosság töredéke dolgozik, saját hazai statisztikai adataink szerint. Ha egyesek kínjukban mégis megkísérlik, hogy munkából éljenek meg és mondjuk disznót hizlalnak, levágnak és eladnak, azoknál a legszebb Rákosi időket idéző - fekete vágás - réme bukkan fel. Megbüntetik. Igen igen, nehéz munka a síneket felszedni és szobrokat ledönteni, majd elvinni
és eladni valamelyik országos vezető érdekeltségének. De ezt legalább nem büntetik. Ha eljön valaki a kertemet felásni pár ezer forintért, akkor mindketten bűnözők vagyunk. Ha a fél hadsereg házat épít egy elöljárójának az, pedig a katonai kiképzés része, naná hogy nem büntetik. Alkotmányos jogállam. És ezek csak villanások, hiszen regényeket lehetne írni kötetszámra könnyedén arról, hogy mindenkinek joga van a munkához hazánkban. Leginkább azonban a munkanélküli jövedelemhez. Ugye elvtársak? Legyen az lopás, sikkasztás, hamisítás, útonálló rablás, hazaárulás. Alkotmányos jogállam.

Az eredeti módosított alkotmányban még meg volt (9.§ (2)bekezdés) aztán menetközben eltűnt az a szöveg, mely szerint: "A Magyar Köztársaság a versenysemlegesség elve alapján elismeri és támogatja a vállalkozás jogát és a verseny szabadságát...."
Amikor a tőkehiányos és tapasztalatlan magyar vállalkozásokra rászabadították a kulcs-gazdasági ágakat ajándékba kapott nemzetközi nagytőkét - íme a versenysemlegesség - akkor nagyjából úgy érzékeltethető a helyzet, hogy atlétikai futópályán a startvonalhoz állhatott az erre kitenyésztett élsportoló és mellette a féllábú, félkarú, kiéhezett versenytárs. Abszolút egyenlő feltételekkel. Azonos pályán, azonos startgép, azonos start-pisztoly és azonos táv. Tessék, lehet fair módon versenyezni. A Magyar Köztársaság támogat is ráadásul. Mit akarsz még? Nekem ettől a szemforgató aljasságtól sajnos csak tartós hányingerem van. A végeredmény egyébként ismert.

Van egy fontos kitétele a módosított sztálini alkotmánynak, ami mind a mai napig érvényes, vagy legalább is annak tekinthető. Ez a preambulum, amelynek értelmében az egészre - átmenetileg és ideiglenesen - azért van szükség, hogy a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba jussunk, abszolút békés úton. Azaz a birkanyáj minden nemes tulajdonságával viseljük el, hogy a szociális piacgazdaságtól még sosem kerültünk olyan távolra, mint ahova 20 év alatt sikerült eljutnunk. No persze demokratikusan és jogállamian. Csatlakozik ehhez - ha kicsit tovább megyünk - a további szöveg:
"A társadalom egyetlen szervezetének, egyetlen állami szervnek, vagy állampolgárnak a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére, vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."
Egyszerű a képlet. Kell egy paktum és akkor már nem "egyetlen párt". Fellépni ez ellen törvényes úton? Na de a rendőrök törvénytelenül hülyére vernek, rugdosnak, szemet kilőnek, békésen ülő embereket a földön vonszolnak és 20 centiméterről a szemükbe eresztik a gázt.
Jogosult vagyok és köteles?
Nem folytatom, nincs értelme. A sztálini alkotmány a módosítgatásoktól alapkérdésekben nem sokat változott. Bármelyik paragrafusát birizgálnánk, döbbenetes következtetésekre juthatnánk. Potyognak a csontvázak a szekrényből......

Összegezve a következő megállapításokat tehetjük:
Volt egy olyan "alkotmányunk", amelyik egy megszálló külső hatalom kényszerítése útján lett ráerőltetve hazánkra. Miután az ország fegyveres megszállása megszűnt és állítólag kinyilvánítottuk függetlenségünket, nyilvánvaló, hogy ez az "alkotmány" SEMMIS.

Egy semmis "alkotmányt" nem lehet módosítani. Egy semmis "alkotmány" nem adhat alapot arra, hogy jogfolytonosságról, jogállamiságról beszélhessünk. Mivel pártjaink és helytartóink (ők kormánynak nevezik magukat) mégis azt tették, ami ugye normális körülmények között lehetetlen, azt legalább el lehetne várni, hogy a saját, nyomorék és valójában semmis "alkotmányukban" meghirdetett előírásoknak megfelelően végzik tevékenységüket. Nem nehéz azonban megállapítani, hogy erről szó sincs. Vagyis a saját alkotmányukkal ellentétes hatalmat gyakorolnak. 20 éve. Ilyen egy jogállam.
Jogtudoraink és politikusaink szerint ez így jó, így helyes. Ugye ezek teljesen hülyének néznek bennünket, magyarokat. Kell ehhez még valamit mondani? Igen. Ki kellene már végre mondani, hogy most aztán már elég! Ezt nem lehet, nem szabad tovább eltűrni, mert az ilyen módon kijelölt út a megsemmisülésünkhöz vezet. Mindezt jól gondold meg magyar és ne felejtsd el a szavazó fülkében sem.
Ébresztő magyarok! Talpra magyarok! Az Istenért, a hazánkért, a magyar jövőért,
a Szebb Jövőért.

Velence. 2009. augusztus hó 21.

Rozgonyi Ernő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3503
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kartelek virágzása és a demokr
  2009-09-04 22:01:37, péntek
 
  Boros Imre: Kartelek virágzása és a demokrácia Magyarországon

Dátum: 2009. September 02. Wednesday, 04:14

Publicisztika

A magyar későn észlelő típus Nehezen észleli,ha vele szemben sandán viselkednek...Ez talán amiatt van,hogy jóhiszemü és becsületes ezért másokról is ezt feltételezi. Oliver Cromwell már a 17. században a" bízunk Istenben de a puskaport is szárazon tartjuk" szlogent népszersítette hívei körében Nálunk Petőfi Sándor a" Hej ráérünk arra még" szemléletért ostorozta a korabeli vezető elitet a nemességet a 19. század derekán..A kései ébredésen Kossuth sem tudott változtatni,mert akkor is ugy szólt még a nóta,hogy" Ha még egyszer azt üzeni"


Kései észlelés miatt a rendszerváltás után húsz évre volt szükség,hogy a nép rá döbbenjen csúnyán kibabráltak vele, szinte minden gazdasági ügyletben a rövidebbet húzza.Szinte mindegy mit tesz szipolyozó kartellek hálójába kerül...Ha a világpiacon emelkednek az energiaárak mi is többet fizetünk..Ha árcsökkenés van nálunk az sokkal később következik be,sőt lehet áremelkedés is.Ilyenkor rendre a forint árfolyama gyengül.Ha termelőként a polgár eladja a tejet,tojást,zöldséget gyümölcsöt, a kereskedőnek alig kap érte árat,(azt is nagy késedelemmel) Ha vásárolni kényszerül már horror árakat fizet..Ha banki hitele van,amikor törleszteni kell váratlanul megemelik a részleteket..A végén a felvett összeg dupláját,vagy többet is fizethet..Nem különb a helyzet,akkor sem,ha az állammal állunk kapcsolatban.Hiába fizettük évtizedekig a járadékot egészségünk védelmére,vagy azért,hogy öreg korban biztosított legyen a nyugdíj az állam újra és újra ront a feltételeken.A gyógyításért egyre többet kell fizetni, betegség esetén, a korábbinál kevesebb a táppénz,A csökkenő nyugellátásért pedig egyre hosszabb ideig kell dolgozni és járulékot fizetni.Történik mindez annak ellenére,hogy a magyar munka egyre termelékenyebb,mára eléri az uniós átlag 65-70%-át A világpiacba történő betagozódásunk ezt magával hozta.Naív szemlélőink azt gondolták,hogy előbb-utóbb a több és termelékenyebb munka nekik is többlet jólétet eredményez.Mára érzik már a keserű csalódást,hogy nekik csak az uniós bérátlag 25-30%-a jut semmivel sem több mint a rendszerváltozás előtt.A legujabb hir,hogy a nálunk alig több termékértéket előállitó Romániában is magasabb a reálbér.a magyarnál.A későn észlelők javulásban reménykedtek ,mert ezt sugallták és ma is sugallják nekik Ma már hiába. ..Az állam rossz tulajdonos,a magántulajdonos pedig jó ,hangzott az ige két évtizedig. Csak magántulajdon alapon lehet majd nagyobb jólét!.Ugyanakkor elfelejtették hozzátenni hogy a több eredmény már a magán tulajdonosé.A komoly jövedelmet tarmelő ágazatokban a tulajdonosok viszont nem magyarok..A későn ébredők ugy gondolták, sebaj, államuk,amit az általuk választott parlament müködtet és ellenőriz, az ő érdekeikről is gondoskodik majd az új osztozkodásban,igy a megtermelt többől nekik is több jut.Most döbbentek rá,hogy a várt több egyre kevesebb..Álmunkban sem hitték volna,hogy az osztozkodás törvényeit is az új tulajdonosok diktálják.Iskolapélda az energiaipar.Az uj tulajoknak évtizedekig nem kell adót fizetni,sőt ha a tulajdont ajándékáron megveszik az állam a naív tömegek közös pénzéből(adók) még garantálja is a profitot.. Olyan törvényeket hoztak a választott képviselők,hogy vita esetén szinte mindig az újgazdáknak van igaza.Pénzt kérhet mindenért,ami mögött semmiféle szolgáltatás nincs,a rendelkezésre állásért,a hálózat veszteségeiért(ha meglopják behajtja azokon,akik még fizetnek)Profitja ugyan garantálva van,de mégis megfizetteti az új fogyasztók belépését,hálózatfejlesztési járulékokat szed..Nincs ez másként a bankok esetében sem.Nekik a jegybank biztositja a kiemelkedő profitokat azzal,hogy húsz éve magasan tartja az inflációt és a kamatokat.Ehhez még törvény sem kell,mert a jegybanknak még a parlament sem dirigál,ugyanis független A pénzbetétért keveset fizetnek a bankok a hitelekért sokat kérnek,nagy a haszonrés.Visszaélnek azzal,hogy a magyarok(lakosság és helyi vállalatok) csak hozzájuk fordulhatnak.Verseny nincs,mert a bankok is összebeszélnek(karteleznek).Legutóbb a bankokat is érték ."hálózati veszteségek".Az állam nem figyelt oda,hogy a lakossági devizahitelezés zsiros hasznához magasabb kockázat is társul.A bankok a hasznot mohón zsebre vágták és az országból kivitték a nagyobb kockázatra nem tartalékoltak..Most meg a hiányzó kockázati tartalékot beszedik a még fizetőkön..Egyoldalúan rontják a feltételeket.Az ügyfél nem mehet máshova,mert ott is ugyanugy bánnak vele.Ez a verseny a javából.Rőpködnek az uj ötletek...Kérjünk sok pénzt azért,ami nekünk csekélység,vagy éppen semmibe sem kerül,csak éppen más nem tudja kinálni.Ha valaki készpénzzel fizet nem kell senkinek sem ezért külön fizetni,de ha a bank átutalja a pénzünket azét igen és,mától többet Az állam a kezükre játszik,mindenféle halandzsával tiltja a készpénz fizetést..Az állam a bankok kartelező társa,a fizetéseket és nyugdíjakat kötelező jelleggel bankszámákra utalja,nincs kiút a költség elöl.A bankok menet közben kamatot is emelnek,senki nem vádolja őket szerződés szegéssel..Ha az ügyfél nekik adja el euróját azért 240 forintot fizetnekde,ha vesz akkor 280-at kérnek...Választott képviselőink itt sem avatkoznak be..Helyettük a kormány viselkedési kódexet vár a bankoktól.Miért nem inkább a kecskéktől várnak káposztazabálási illemkódexet. Törvényeket kellene alkotni az erőfölény kiiktatására..Az erőfölényen alapuló zsebmetszés ugyanis ma jogszerü.A bankok eddig is kartelként állapodtak meg egymással ,majd megállapodnak a kodexben is.A kódex is kartelezés lesz... A kódexezés egyébként nagyon divatba jött.Legutóbb az agrárminszter akart kódexszel jó erkölcsöt tanítani a szuper marketeknek,akik kizsigerlik a magyar beszállitó gazdákatAzóta sincs hír arról,hogy 80% lenne a polcokon a magyar áru aránya.A miniszter ezt is illemszabályként jelölte meg ugyanis..A banki kódex betartását,meg ráadásul a PSZÁF-ra biznák,akit a bankok tartanak fenn. Államunk szerves része a kartelezésnek.. Ezt jelzi a törvénykezés helyett divatos kódexezés is.Elég felidéznünk a legutóbbi választás előtti gázár trükközést. Elhalasztották az áremelést,mert a hatalom nem szeretett volna bukni..,Most velünk fizettetik meg ennek az árát Pénz és politikai segitség volt a csere-bere tárgya.Nem példanélküli az eset..Magánkartelek és államhatalom a választók kárára kartelezik,nálunk ez a kartelviláglényege.Máshol az állam fellép a kartelek ellen,hazánkban viszont velük szövetkezik.. Manapság mindenütt kartelezés folyik,ahol sok pénz forog.Karteleznek a közbeszerzés ajánlattevői,karteleznek a bankok,az energiaszolgáltatók,a távközlési vállalatok,a szupermarketek.Velük kartelezik az államapparátus is,hatalmi érdekeket szolgálva A részkartelek emberei váltva ülnek a kartelezésben érdekelt cégekben illetve az államigazgatás vezénylő posztjain.A kartelek extraprofitjait off shore paradicsomokba tanácsoló cég egyik volt főnöke ma pénzügy miniszter,a másik a jegybank elnöke.Egyik volt off shore tanácsadó munkatársa a pénzügyminisztérium adóügyi főnöke.A volt bankfelügyelő pedig a bankoknak kedves törvényeket készítgeti elő ma a Pénzügyminisztériumban.A gáz és áramszolgáltatásban egyaránt érdekelt cég főnökét pedig éppen most készitik fel,hogy majd az Energiahivatal főnöke legyen..Kell e több bizonyíték az államhatalom és a magánkartelek öszefonódására.?.Mindennek kárát a polgárok látják,ök 65-70%os uniós termelékenységi szint mellett csak 25-30%-os bért kapnak,kevesebbet,mint Romániában..A helyiek vállakozásai a kartelvilágban labdába sem rughatnak,ezrével mennek tönkre...A polgárokat károsító kartelezéssel szemben a demokrácia eddig tehetetlen volt,sőt sok esetben a Parlamentet használták ennek szentesítísére A tiltakozó civilszervezeteket elnémitják,a kezdeményezőket nemtelen eszközökkel üldözik..A kései ébredők mára felocsúdtak és nagyon türelmetlenek,várják a változást.Jussukat kérik az általuk megtermelt többől.Nekik ezt is jelenti a demokrácia,nem csak a négyévenkénti választási rítust..

Boros Imre
közgazdász
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Draskovics folytatja dajkamesé
  2009-09-04 21:59:04, péntek
 
  Draskovics folytatja dajkameséit

2009.09.04.-13:45:52

Tagadja, majd burkoltan beismeri az NBH-s érintettséget a kapafogú "bombaszakértő" zsidó.

,,Ami ezt a bizonyos dokumentumot, vagy áldokumentumot illeti, ami egyes sajtóorgánumokban megjelent, nyilván ezt a Ficsor miniszter úr irányításával a Nemzetbiztonsági Hivatal megnézi, hogy náluk készült-e, ki készítette, hogy került ki" - tagadás majd alig burkolt beismerés egy mondaton belül. Ráadásul eső után köpönyeg, az NBI már beismerte, Sötét Elvtárs...

A héber "bombaszakértő", korábban pénzügyi csaló, aki hamis bizonyítékot mutatott be a sajtónak Magyarok Nyilai ügyben, tovább égeti magát.

Draskovics Tibor, bizonyítékhamisító szerint ,,sokadlagos kérdés, hogy kik, milyen papírokat írogatnak, és milyen céllal hozzák nyilvánosságra", ahhoz képest, hogy a lakosságot leginkább és joggal ,,fölizgató" mind a négy ügyben a gyanúsítottak rács mögött vannak. Ilyen egy elképesztően ostoba nyilatkozatot csak a korábbi videofelvétellel alaposan felsült Drazsé tehet. Egyrészt az általa említett négy ,,nagy" ügyben, egyik eset sem rendeződött megnyugtatóan. A Cozma-gyilkosság kapcsán a mai napig nem született ítélet, a lincselő cigányok 90%-a szabadlábon (akárcsak Liszka esetén) a Magyarok Nyilai elképzelhető, hogy nem is létezik, a börtönben sínylődő hazafiak ellen semmi komoly bizonyíték nincs, a cigánygyilkosságok kapcsán letartóztatott debreceni srácok esete pedig csak több kérdőjelet és az állami szervek felelősségét okkal firtató kérdést szült. A kiskunlacházi szőrnyű bűncselekményt sem tudták felderíteni Drazsé kopói, a társadalom azon része, amelyik nem Drazsétól kapja a fizetését - márpedig ők sokan vannak - kételkedik abban, hogy valóban Horák Nóri gyilkosát tartóztatták volna le a nyomozók.

Az ( i)gazságügyi és rendészeti miniszter így reagált csütörtökön Nagyatádon újságíróknak a felújított rendőrségi épület átadását követően a romák elleni sorozatgyilkosságokkal kapcsolatosan a világhálóra került - a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) állítólagos szerepéről készült - írásos anyaggal kapcsolatban.

,,Szerintem az igazán fontos az, hogy (...) az elmúlt egy esztendőben négy bűncselekmény volt, ami igazán fölizgatta az ország polgárait és joggal: az első politikai terrorsejt, azaz a Magyarok nyilai, a romák elleni sorozatgyilkosságok, a Cozma-gyilkosság és az a rettenetes kiskunlacházi történet" - mondta Draskovics, hangsúlyozva, hogy ,,mind a négy ügyben a gyanúsítottak rács mögött vannak". Hozzátette: ez óriási siker, amiben egyébként a rendőrség mellett a nemzetbiztonsági szolgálatoknak is megvolt a maguk része. ,,Ehhez képest egy sokadlagos kérdés, hogy kik, milyen papírokat írogatnak, és milyen céllal hozzák nyilvánosságra" - szögezte le a miniszter.

Ilyen nincs: magyarán, ha a nyilvánosság elé kerülne egy olyan NBH-s okirat, ami bizonyíthatóan eredeti és azt tartalmazná, hogy a debreceni srácok ártatlanok, akkor az is sokadlagos kérdés lenne? Nincs rá szó amivel leírható lenne ez az arrogáns ostobaság ami Drazsét és úgy általában az egész cionista bűnbandát jellemzi. A kapafogú zsidó vélhetően nem követte a híreket nyaralása alatt, különben annyit ő is tudhatna, az NBI már beismerte, hogy a dokumentumban szereplő információk valósak, azt egy belső munkatárs szivárogtathatta ki. Vizsgálat is indult ez ügyben a titkosszolgáknál, erről nem hallottál, Kapafog?

Draskovics közölte: minden ellenkező híreszteléssel szemben a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok - úgy ahogy a törvény elrendezi közöttük a munkamegosztást - együtt dolgoztak a romák elleni sorozatgyilkosságok ügyében is. A Nemzetbiztonsági Hivataltól folyamatosan adtak információt a rendőrségnek. A romagyilkosságokkal kapcsolatosan kifejtette: ,,amikor ennek a dolognak a végére ér majd a rendőrség és átteszi majd az ügyészséghez vádemelési javaslattal ezeknek a gyanúsítottaknak az ügyét, akkor nem hátradőlni kell, hanem elemezni, mit lehetett volna jobban csinálni". Erre szerinte azért is szükség van, mert ,,ilyen bűncselekménnyel még nem találkozott a magyar rendőrség". Őrület, ,,elemezni" kell egy olyan esetben, amikor az évekig megfigyelt náci gyerekről akkor szállnak le a hatóságok, mikor az vad fegyvervásárlásba kezd? Alig egy évvel később meg kiderül, hogy ő a ,,gyilkos"? Ugyan, sokkal egyszerűbb lenne, ha úgy működne a rendszer, hogy Drazsé szigorú arcával és kapafogával elmeséli a riportereknek, hogy ez és ez az illető, itt és itt, ekkor és ekkor gyilkolt, tehát bűnös. Vagy még egyszerűbb lenne csak annyi: ,,elfogtuk a gyilkost, K. Istvánt". Innentől kezdve aki megkérdőjelezi e "tényt", azt megbüntetik ,,Drazsé-nyilatkozat tagadásért". Tréfának hangzik, de ha jobban belegondolunk majdnem itt tartunk.

,,Ami ezt a bizonyos dokumentumot, vagy áldokumentumot illeti, ami egyes sajtóorgánumokban megjelent, nyilván ezt a Ficsor miniszter úr irányításával a Nemzetbiztonsági Hivatal megnézi, hogy náluk készült-e, ki készítette, hogy került ki" - mondta a miniszter, hozzátéve: erről majd a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén tájékoztatást adnak. Mégiscsak kibújt a szög a zsákból: annyira sokadlagos a kérdés, hogy maga a miniszter irányításával kell megvizsgálni. Nyilván, az eredményt össze kell hangolni a pártérdekekkel. Amúgy ebből látható az ostobasága: egy mondaton belül tagad, majd beismer a kapafogú vén zsidó.

(MNO nyomán, Geyer)


http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=13104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekik lehet
  2009-09-04 21:47:42, péntek
 
  Nekik lehet


2009.09.04.-11:28:59
21 mulasztásos alkotmánysértést követett el az Országgyűlés szeptember 1-ig, egy eset pedig a kormány rovására írható - derül ki az Alkotmánybíróság hírleveléből.

A teljesítetlen jogalkotói mulasztások között több régi ügy is van. Az egyik ilyen a kisebbségek parlamenti képviseletének kérdése, a másik a párizsi béke által előírt kártalanítás, valamint a Csehszlovákiából áttelepítettek kárpótlása. Az Alkotmánybíróság szerint még mindig szabályozatlan a parlament ülésezési rendje, vagy a vizsgálóbizottságok státusza. A törvényhozás adós a versengő népszavazási kezdeményezések szabályozásával is.

A megállapított mulasztások pótlására szabott határidő három esetben még nem járt le, egyet pedig csak részben oldott meg az Országgyűlés. A többi, vagyis 18 mulasztás esetében az Alkotmánybíróság által előírt határidőig nem volt előrelépés - olvasható a hírlevélben.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra sem támogatják az íre
  2009-09-04 21:46:17, péntek
 
  Továbbra sem támogatják az írek a lisszaboni szerződést


2009.09.04.-13:38:15
Csökkent Írországban a négy hét múlva népszavazásra kerülő lisszaboni szerződés támogatottsága - derült ki egy friss felmérésből.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 46 százaléka szavazna igennel az Európai Unió reformszerződésére, ami nyolc százalékkal kevesebb, mint májusban.

Az írek egy tavalyi referendumon egyszer már elutasították az unió döntéshozatali mechanizmusát áramvonalasítani hivatott lisszaboni szerződést. Írországon kívül Németországban, Lengyelországban és Csehországban sem zárult még le a reformszerződés ratifikálása. Az unió azóta mindent elkövet, hogy a lisszaboni szerződésnek nevezett, a világkormány felállítása felé haladó úton fontos mérföldkőnek számító jogszabálygyűjteményt lenyomja a tagállamok torkán. Az írek egyelőre keményen ellenállnak. Hazánkban elolvasás nélkül szavazták meg a szerződés ratifikációját.

(MNO nyomán Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hátat fordítottak a magyarok G
  2009-09-04 21:44:36, péntek
 
  Hátat fordítottak a magyarok Gasparovic szlovák elnöknek Bővebben a mai Magyar Hírlapban
2009. szeptember 4. 13:03:32

Nagymegyerbe látogatott a szlovák államfő tegnap, majd a helybéli magyarok előtt hangoztatta, hogy mindenkinek tudnia kell az állam nyelvét. Marek Madaric kulturális miniszter, a szlovákiai magyar kisebbség nyelvi jogait csorbító nyelvtörvény ötletgazdája szlovákellenes provokációként ítélte el a keddi dunaszerdahelyi tiltakozó nagygyűlést.

A Magyar Koalíció Pártja óriásplakáton győzködi a többségi nemzetet. Civilizált viszonyokat akarnak

Ellátogatott a nagymegyeri magyar általános iskola tanévnyitójára tegnap Ivan Gasparovic. A szlovák államfő beszéde közben többen pfujolással adtak hangot nemtetszésüknek. Az elnök egyebek mellett azt mondta, hogy Szlovákiában mindenkinek tudnia kell szlovákul. A szülők közül többen hátat fordítottak az elnök beszéde alatt. Egy felnőttet, aki egyébként nem követtet el rendbontást, csak nem tudta igazolni magát, előállítottak.

A polgári liberális Sme címoldali kommentárjában azt írta, hogy a szlovák nyelvtörvény ellen tartott dunaszerdahelyi tiltakozó nagygyűlést a Fico-kabinet hívta össze azzal, hogy Marek Madaric miniszter törvénymódosítása nyomán az állam a nyelvhasználat olyan területeibe is beavatkozott, amelyekbe a legkevésbé sem kellett volna. ,,Aki jó kapcsolatokra törekszik, ilyesmit nem tesz" - írja a Sme kommentátora.

A baloldali Pravda nacionalista publicistája, Dag Danis szerint a Bugár Béla és Csáky Pál, azaz a Híd és a Magyar Koalíció Pártja, valamint az Orbán Viktor és Bajnai Gordon közötti harc áll a dunaszerdahelyi események valódi oka mögött, és nem a szlovák nyelvtörvény.

A Korzár című regionális napilapban Peter Schutz azt írja, Robert Fico kormányra kerülése óta barátságtalan politikát folytat a magyarokkal és a magyar kisebbséggel szemben, s ennek egyik állomása a nyelvtörvény is. A cikk szerint Fico ugyanaz a nacio­nalista mesterlövész, aki 1998-ban szinte a saját testével állt annak az útjába, hogy az MKP bekerülhessen a Vladimír Meciart leváltó koalícióba. A lap szerint azonban Fico nemcsak rosszindulatával, hanem tájékozatlanságával is mérgezi a két ország kapcsolatát, egymás ellen hangolva a békeszerető embereket.

Szlovákellenes provokációnak tartja a szeptember 1-jei dunaszerdahelyi nagygyűlést Marek Madaric kulturális miniszter, szerinte a rendezvény célja nem a nyelvtörvény elleni tiltakozás volt, hanem a feszültség szítása, ezt támasztja alá némelyik elhangzott szónoklat is. ,,Az olyan hazugságokat, hogy az orvosokat vagy a nyelvjárásban beszélőket bírságolni fogják, politikusok terjesztik tudatosan" - mondta a miniszter. Megerősítette, a jogszabály alkalmazása során körültekintően, és nagyon érzékenyen járnak majd el.

A közelgő magyar-szlovák kormányfői találkozót illetően Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter újságírók előtt azt állította, a szlovák fél kész megvitatni Sólyom László magyar államfő Pozsony által meghiúsított révkomáromi látogatásának az ügyét is. ,,Nincs miért szégyenkeznünk. Ugyanakkor a Szlovák Köztársaság és Magyarország is foghatja a fejét, mert két uniós tagállam között ilyen lépésre nem kellett volna hogy sor kerüljön" - mondta Lajcák.

Egy független német szakértő rendkívül sajnálatosnak nevezte a szlovák-magyar viszony legutóbbi fejleményeit, s kijelentette, hogy az Európai Uniónak sürgősen cselekvőképes kisebbségi biztosra van szüksége. Gereon Schuch, a Német Külpolitikai Társaság közép-európai szakértője a távirati irodának adott interjújában azzal érvelt: az unió számára ez megfelelő hatáskört biztosítana ahhoz, hogy ilyen helyzetekben cselekvőképes lehessen. Utalva Sólyom László kitiltására, beszélt arról is, hogy a beutazási tilalmak nem segítik a tárgyalások előbbre vitelét.

Az EP elnöke kész a vizsgálatra

Nyitott az Európai Parlament arra, hogy meghallgassa a szlovák államnyelvtörvénnyel kapcsolatos problémákat, és szakértői, valamint az Európai Bizottság megvizsgálják a jogszabály keletkezésének körülményeit. Erről Jerzy Buzek, az EP lengyel elnöke beszélt szerdán Brüsszelben Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével folytatott találkozója után. Mint mondta, az unió elsősorban azt tudja vizsgálni, hol ütközhet a törvény az EU jogi kereteibe. Értésre adta, hogy az uniós képviselő-testület kész részt venni egy háromoldalú konzultációs folyamatban a két érintett féllel. Mindazon­által jelezte azt is: az uniónak korlátozottak a jogi eszközei arra, hogy beavatkozzon az ilyen típusú problémák megoldásába. Az Országgyűlés elnökének kíséretében Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, Németh Zsolt, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője és Eörsi Mátyás, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese tartózkodik Brüsszelben. Szili jelzésértékűnek nevezte, hogy ilyen magas szintű, a témában teljes parlamenti egyetértést is jelképező küldöttség ismertette a magyar álláspontot az EP elnökével. A négypárti delegáció csütörtökön Hágába is ellátogat, ahol mások mellett Knut Vollebaekkel, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségügyi főbiztosával folytat megbeszélést.

Kocur László

Forrás: Magyar Hirlap online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1026
  • e Hét: 2513
  • e Hónap: 13624
  • e Év: 167120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.