Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Vitaminokról
  2009-10-25 21:49:50, vasárnap
 
  Nagyon sok betegség és tünet okozója pusztán a vitaminhiány! Ha a hiányt megszüntetjük, legtöbbször a tünetek is elmúlnak gyorsan.

Hallott már Ön az RDA-ról?
Az a szervezet amely a javasolt napi adag mennyiséget határozza meg. Gyógyszergyárak által manipulált meghatározásaik az elégtelenül elegendő mennyiséget tartalmazzák vitaminokból, nyomelemekből és ásványi anyagokból. Ezek a mennyiségek olykor még a létfenntartáshoz is kevésnek mondhatók.
Igen ám "Ők aztán tudják". Igaz, hogy szinte egyetlen orvosi szakkönyvben, orvostudományi egyetemek tananyagaiban szereplőkkel nem egyezik meg a véleményük, de nekik ez nem probléma, hisz így lesz Ön függő az Őket nagyban befolyásoló gyógyszer és egyéb szert gyártóktól, termékeiktől.Gondoljunk csak bele!
Ha töredezik vagy sárgult a körmünk, hámlik, száraz a bőrünk, hullik vagy törik a hajunk, túlzott a verejtékezésünk, stb. azonnal a különböző kozmetikumokhoz, krémekhez, szerekhez, gyógyszerekhez fordulunk ahelyett, hogy megkeresnénk a tünetet kiváltó okot. Az átmeneti, felületi megoldásokkal gyakran több kárt okozunk, mint hasznot. Tény, hogy ha egy ember normál körülmények között él, megvan a kellő vitamin és folyadékbevitel, valamint nem teszi ki bőrét egyéb extrém körülményeknek, akkor nem fordulhatnak elő a száraz bőr, töredező köröm, haj stb. tünetek.
Ha náthásak leszünk, ha rossz a közérzetünk, ha fáj a fejünk, ha bármiféle rendellenességet észlelünk magunkon, magunkban, rögvest a gyógyszerek és az orvosok felé fordulunk. Ahelyett, hogy némely alternatív gyógymóddal próbálkoznánk. (Már ha erre egyáltalán szükség volna a ténylegesen kellő vitaminmennyiség bevitele mellett.)
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Tapasztalatok, sikerek
  2009-10-25 21:36:26, vasárnap
 
  Családi sikerek a SuperGreens fogyasztásával


2006. május 29-én léptem be a hálózatba azzal az eltitkolt szándékkal, hogy mindazt, amit a termékről hallottam messziről jött ember bármit mondhat jelszóval , a családom vonatkozásában kipróbálom, és az lesz számomra az igazi referencia.

Az én történetem a termékkel nem vidám, és nem is úgy történt, hogy valaki meghívott egy előadásra, és az ott hallottak alapján döntöttem a termék fogyasztása mellett. A lányom 2005-ben egy kemoterápiás kezelésen esett át, és ennek kapcsán találkoztunk az okokat kutatván a szervezet sav-bázis egyensúlyának fontosságával.

Milyen változások történtek azóta?

* A férjemet 5 éve műtötték, azóta a Zantac 150-es savlekötő gyógyszert kellett szednie, reggel, este. Sajnos ez az adag már nem bizonyult elegendőnek, így az orvos Zantac 300-as savlekötőt írt fel, meg gyomortükrözést javasolt. A termék fogyasztását követő 2. héten belül visszaállt a 150-es adagra, és a 3. héttől nem szedi a savlekötő gyógyszert.
* A lányom a terméket fogyasztva több energiával rendelkezik, az esti fáradtsága megszűnt, reggel is frissebben, pihentebben ébred.
* A fiam, aki a termék fogyasztása előtt 120 kg volt, 8,5 kg-t fogyott annak ellenére, hogy az étrendjén nem sokat változtatott.
* Én orvosi papírokkal igazoltan az alábbi problémákkal küzdöttem.
o Jelentős súlyfelesleggel rendelkeztem. /Nem csoda, hiszen édesség-függőségem a környezetemben ismert volt, a kocsiban hagyott ilyen-olyan édesség maradványok a családom körében mindig lebuktattak./ 12 cm-rel csökkent a csípőm szélessége. Ezt azért nem kilóban fogalmazom meg, mert nem biztos, hogy a fogyás rögtön mérhető kilóban jelentkezik!!! A zsírszövetek térfogata nagy kiterjedésű, és először azt vettem észre, hogy nem feszülnek rajtam a ruhák. A harmadik héten már mások által is észrevehető változáson mentem keresztül, ami a fogyást és az energiát illeti.
o Magas vérnyomásom miatt 3 féle gyógyszert szedtem. A 2. héten valamennyi gyógyszert elhagytam, amit ebben a formában senkinek nem ajánlok, inkább a fokozatos csökkentés utáni elhagyást. Én a drasztikusság mellett azért döntöttem, mert kíváncsi voltam az eredményre. Azóta is napi 3 alkalommal mérem a vérnyomásom, és minden rendben van.
o Május elején kezdődő asztmát állapítottak meg, amelyre kétféle pumpát és gyógyszereket írt fel orvos. A gyógyszert nem váltottam ki, mert már akkor vártam a termék megérkezését, és tekintettel arra, hogy 30 napig kiváltható a recept, adtam egy esélyt a terméknek. Nem kellett a gyógyszereket kiváltanom! Az éjszakai sípolásom megszűnt, az állandó krákogásom jelentősen csökkent.
o A jobb lábamon tenyérnyi nagyságú fekélyszerű gyulladásom miatt egy éve az angiológián, az érsebészeten, a bőrgyógyászaton többször megfordultam, és a fájdalom csak erősödött, ami már szinte elviselhetetlen égésbe, viszketésbe ment át. Jelenleg oly mértékben kezd visszahúzódni a gyulladás, amit magam sem hittem volna. A lábamról fénykép készült, az orvosi papírok és a lábam jelenlegi állapota a környezetem szerint önmagáért beszél.
o Összességében azt mondhatom el, hogy jól érzem magam, és tele vagyok energiával! És még egy fontos dolog: A körmeim kettéváltak, amire nagyon sokféle vitamint meg kapszulát szedtem, eredmény nélkül. Még teljesen nem szűnt meg ez a problémám, de látható és érezhető, hogy ez is javulóban van.A részletesebb eredményről azért írtam, mert bármit csináltam eddig ? fogyókúra, vitaminok szedése, stb. ?, még soha nem értem meg azt az élményt (amit mindenkinek kívánok), hogy ismerőseim megállítanak, megkérdezik, hogy mi történt veled, sokat változtál, jól nézel ki. Koromat illetően nincs mit titkolnom, betöltöttem az 54. évemet.


Miskolc, 2006. július 18.
Csongrádi Kata


Tapasztalataim
Szerettem volna lúgosítani, s egyben az egyensúlyt helyreállítani a testemben, noha nem volt semmilyen betegségem, csak némi túlsúly, száraz, vízhiányos bőr, gyenge, könnyen beszakadó körmök, a sok sportolástól kicsit meggyötört térdizületek.

Megnéztem a vizeletem pH-ját. Erősen savas volt: 5-ös.
Amióta iszom /2 és fél hónapja/ a SuperGreens és Prime pH termékeket, minden helyreállt.
A súlyom csökkent 7 kg-mal.
A bőrömre már egy hónapja nem kell egy gramm krémet sem kennem, fürdés után sem. /Pedig régen húzódott az arcbőröm a szárazságtól./
Körmeim megerősödtek, kemények, simák lettek.
Korábban a havi ciklus kezdetekor mindig éreztem a térdeimet, s a mellekben feszülést.
Az ital fogyasztásának 2. hónapjában figyeltem föl arra, hogy csak úgy, előjelek és kísérő jelenségek nélkül ?megjött?.
A mindig is meglévő, jó energiaszintem, aktivitásom a zöld portól csúcsokat dönget.
Kevesebb alvással is egész nap /kora reggeltől, 6-7 órától, késő estig, éjfél-1-2 óráig/ friss, energikus, jókedvű vagyok, s jól termelek.
Bár látszólag apró dolgok ezek, nekem mégis sokat jelentenek, mert tudom, hogy ilyen kiváló termékekkel még a kisebb rendellenességeket is látványosan följavíthatjuk, s egyúttal megelőzzük a nagyobb problémákat, hogy egészségesen még boldogabbak lehessünk.
Hát még mekkora öröm azoknak a családtagoknak, barátaimnak a sikere, akiknek segítségül kínáltam a SuperGreenst, s majdhogynem életmentő szerepe lett.
Naponta 3-4 litert iszom, pedig a munkámból adódóan szinte egész nap úton vagyok, mégis megoldom a sűrű mosdóba járást.
Az elején nekem is voltak méregtelenítési tüneteim, pl. nátha, ami egy nap lefogása alatt, amilyen vehemensen jött reggel, úgy el is illant alkonyatra.
Vagy megnevezhetném a viszolygást a terméktől, amikor 3 napig keserűnek éreztem.
De nem maradt el az ?indokolatlannak? tűnő hasmenés sem, mely két napig tartott.
Csak ittam tovább rendületlenül, mert tudtam, hogy a savak távozása váltja ki mindezeket.
Budapest, 2006. július 15.
Elterné Kunos Irén


Sikerem

Rengeteg dolog megváltozott az életemben, mióta iszom az InnerLight készítményeit.

Az energiaszintem megemelkedett, kevesebb alvással beérem, a koncentrációképességem javult, ezért sokkal többet és hatékonyabban tudok dolgozni. Nappal pörgök, éjjel viszont borzasztó mélyen és pihentetően alszom. Változó, de a korábbi 8-9 óra helyett 6-7 óra alvás is elég ahhoz, hogy teljesen kipihentnek érezzem magam. Ha szükséges, több napon át bírom a napi 5 órát is, sőt akár az éjszakázást is (egész éjjel fent lenni), és a testem nem akad ki, hanem folyamatosan magas szinten teljesít.

Korábban nem tudtam inni. Max. napi 1 liter ment le a melegebb nyári napokon is, de abban benne volt már a leves és az összes többi étel nedvességtartalma együttvéve. Most könnyedén elfogy naponta akár 2-3 liter is. Egyszerűen megtanultam különbséget tenni éhség és szomjúság közt, és kívánom az innivalót. Szénsavmentes ásványvizet iszom az InnerLight SuperGreens porral és lúgosítóval. Reggel ezzel kezdem a napot, ilyenkor szokott elfogyni az első liter. Aztán a napom alakulásának megfelelően a többi. Akár 3 liter is.

Sokkal jobban kívánom a zöldségeket. Érdekes, mert hiába voltam eddig is vegetáriánus, nem nagyon szerettem a zöldségeket (így az igazán nehéz vegának lenni! :))

Korábban voltak chips-rohamaim, pláne, ha esténként dolgoztam. Kívántam, hogy ropogtassak valamit. Mást ugye nem nagyon lehet: chips, ropi, keksz. Most kimegyek a konyhába, megpucolok 3 répát, feldarabolom, és azt ropogtatom.

Nem eszem annyi édességet (túlzottan sokat eddig sem ettem, de most aztán meg pláne csökkent a nassolt mennyiség).

Az első hónap alatt fogytam kb. 2-3 kg-t. Ezt onnan vettem észre, hogy az egyik kedvenc fehér nadrágom lötyögött rajtam. Aztán egy másik is. Utána ráálltam a mérlegre. :) 45 kg-ot mutatott. Nem terveztem a fogyást, de szépen elkezdett lejönni rólam a felesleges zsír és a narancsbőr is (bármilyen furcsa, sajnos egy vékony lány is lehet narancsbőrös).

A pocakom elkezdett hasonlítani a korábbi sportolásaimnak köszönhető lapos hasamhoz, ami egy nőnél kockahas kategóriában /komolyabb body building nélkül/ elérhető. Terhességem alatt nagyon megnőtt a hasam, az utolsó három hétben meg is repedt, és mivel a bőröm emiatt nagyon kinyúlt, ezért nem is tudta visszanyerni eredeti állagát. Ez is kezdett elmúlni. Még mindig ráncosodik ugyan, de már nem annyira, illetve amennyire ezek mellett a ráncok mellett látható a kockahas, annyira látszik is.

A hajam nem törik (derékig ér!), a körmöm is rengeteget erősödött (pedig eddig se volt gyenge).

Ami nőknél még fontos tényező: a menstruációs görcseim elmúltak, a ciklus lefolyása könnyebb, gyorsabb lett, kevesebb és világosabb vérrel, alvadások nélkül. Régebben azt hittem, az a normális, ami korábban volt: sötét színű és rengeteg. Ehhez képest most világos és a mennyisége is jelentősen csökkent. A kedélyállapotomon pedig egyáltalán nem érezhető semmi sem előtte, sem közben: mintha meg se lenne?

A bőröm is szebb lett. Furcsa, mert nem azt érzem, hogy a bőröm lett szebb, hanem a kinézetem. Fiatalabbnak és szebbnek érzem magam, és erre folyamatos megerősítést kapok másoktól is. Pár embertől már azt is hallottam, hogy akár 5-6 évet is letagadhatok a valódi koromból.

A bőröm állaga is megváltozott. Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy tömörebb lett. Eddig sem voltam szétfolyva, de most sokkal teltebb, de ugyanakkor rugalmasabb és selymesebb lett a bőröm. Ez a karomtól a melleimen át a combomig mindenhol tapasztalható. Ráadásul a melleim mérete és állaga is megváltozott , egy kicsit nagyobbak és keményebbek is lettek.

Nekem korábban sem voltak betegségeim, bajaim. Sosem voltam túlsúlyos vagy cukorbeteg, nem volt magas a vérnyomásom (inkább ellenkezőleg, de ez sosem jelentett számomra problémát), a koleszterinszintemet sosem mérettem meg. Nem kínoztak ízületi gyulladások. Tudomásom szerint nem voltam candidás, nem voltak fertőzéseim. Tehát eddig sem voltam rossz állapotban. Amiben viszont biztos vagyok, hogy már nem is fogok találkozni ezekkel a tünetekkel, hiszen egy egészséges egyensúlyban tartott test nem betegszik meg.

Azt kívánom, Ön is tapasztalja meg ezt az állapotot, és érezze magát legalább olyan jól a bőrében, mint én.

Szeretettel:

Farkas Kata

Tapasztalataim

Barnabás vagyok, 48 éves. Emésztési problémák, magas szemnyomás, fáradékonyság, súlyfelesleg stb.

A lányommal közösen kezdtük el fogyasztani a SuperGreenst és a Prime pH-t. Kb. öt nap után mindkettőnknek megszűntek az emésztési problémái eddig különböző teákkal próbálkoztunk, csekély eredménnyel , nincs puffadás és egyebek, elmúltak az étkezések után jelentkező fejfájások, és ezzel együtt azt éreztem, hogy a szemeim sincsenek olyan nyomás alatt. A szemészeti kontroll azt mutatta, hogy szemcsepp nélkül is jók az értékek. Tapasztalatunk szerint két hét után kezdtünk el mindketten karcsúsodni, és ezekkel együtt az életvitelünk is lényegesen megváltozott, nagymértékben javult.

Két hónap elteltével a környezetem aggódik mennyire megváltoztam sok szempontból. Én is úgy érzem, sikerült a következetes, célratörő, kitartó hozzáállással egy másfajta életmódot kialakítani, függetlenül a jelenleg általánosan elfogadottól, és ez nagyon jó érzés a testemnek és nekem is. Természetesen a lányom sem szeretné abbahagyni a termékek fogyasztását.

Ajánlom mindenkinek; legyél kitartó, és következetes, mert csak az működik!

Dunaújváros, 2006. július 21.Tapasztalataim

Julianna vagyok, 54 éves.

Magas vérnyomás, hormonzavar, mióma /orvosom a méhem eltávolítását javasolta/, vashiány, 20 kg túlsúly volt a problémám.

A húgom küldött nekem lúgosító termékeket.

Egy hónapja iszom a SuperGreenst és Prime pH-t.

A hormonzavar miatt hetek óta tartó, erős vérzésem a 2. nap elmúlt.

10 napi fogyasztás után a nőgyógyászom meglepetten állt el a műtéttől.

Fáradékonyságom már a múlté. Energikus és vidám vagyok reggeltől estig.

3 hét elteltével szemmel látható a fogyásom.

A vérnyomásom normalizálódott, s dr. Gulyás Tamás tanácsa szerint fokozatosan elhagyom a vérnyomáscsökkentő gyógyszer szedését.

Ugyanígy vagyok a vaspótlással.

Eddigi kilátásaim szerint egész életemben szedhettem volna a tablettákat, de már tudom, hogy a SuperGreens és Prime pH elősegíti a vitaminok, ásványi anyagok felszívódását, helyreállítja a sav-bázis egyensúlyom, s az egészségem.

Kell ennél több öröm, boldogság?

Lehet. Az, amikor én is segítek a családtagjaimnak, barátaimnak, ismerőseimnek hasonló nyereségeket elérni.

Kalocsa, 2006. július 6.

Huszárné Kunos Julianna

Sikereim

Kb. 3 hónapja kezdtem el inni a SuperGreenst. Már az első héten jelentkeztek méregtelenítési tünetek. Az első négy nap azzal telt, hogy vagy viszkettem, vagy izzadtam, aztán fájt a fejem meg a csuklóm, de úgy, mintha el lenne törve. Ez utóbbit annak tudtam be, hogy naponta 8-10-12 órákat masszíroztam? De azóta nem fáj, abszolút.

Szóval a kezdeti nehézségek után nagyon sok pozitívum történt velem. Először is, gyerekkorom óta fejfájós voltam (majdnem minden nap küzdöttem a fájdalommal). Most pedig már kb.2,5 hónapja nem fájt a fejem!

Aztán a hátamon, ill. az arcomon kitisztult a bőröm, eltűnt a borzasztó sok pattanás.

Azon kívül nagyon fáradékony voltam, most annyi energiám van, hogy nem tudok elfáradni. :) Képes vagyok 2,5 órás edzés után is pörögni, és nincs izomlázam.

Nem kívánom az édességet, meg az egészségtelen ételeket.

Továbbá, megjavult a látásom, és a visszereim is visszahúzódtak, és eltűnt a narancsbőröm. És még sorolhatnám?

Ja! Még pár érdekesség a családomban: Anyukámnak elmúlt a több mint 6 éve tartó szürkehályogja, és az egyébként ősz haja mára már barnán nő vissza, azon kívül 5 kg-ot fogyott 1 hónap alatt! A fiamnak pedig elmúlt az allergiája!

Szóval tényleg fantasztikus ez a termék, tudom ajánlani mindenkinek, akinek fontos az egészsége!

Kaslik Krisztina

Előre kell bocsátanom, hogy jelentősebb egészségügyi, testi probléma nem árnyékolta be az életemet, mielőtt elkezdtem magamba szívni a zöldségeket. Egy ideje azonban már éreztem, hogy mintha lennének olyan dolgok a szervezetemben, amiket nem tud kiüríteni, és mennyiségük csak nőttön-nő, mint egy kezeletlen szemétdombon. Azt is fontos tudni, hogy kb. 25-30 éve kárhoztattam magam szomjúságra (csak akkor ittam, ha éreztem, hogy szomjas vagyok, és ez ritka volt!!!), a legnagyobb melegben sem haladta meg a napi folyadékfogyasztásom az 1 litert.

Nos, innen indultam egy pénteki délutánon, amikor is leküzdöttem az első adagot. Másnap reggel, az óra csörgése előtt ébredtem, teljesen kipihent voltam (nem attól, hogy többet aludtam volna az átlagosnál!), tele voltam energiával, teljesen éber voltam, és nem volt kedvem lustizni még egy kicsit. Ez a tiszta fejjel ébredés azóta is megmaradt, és az energiaszintem is érezhetően megnőtt. Ez azért nagyon fontos számomra, mert mivel a testem nem fárad, így az egész hangulatom nagyon pozitív reggeltől estig.

A bőröm kezdi visszatükrözni annak a hatását, hogy jelentősen több folyadék kerül a szervezetembe, mint ezelőtt bármikor. Kisimulnak a vonásaim, és az arcom egyre puhább tapintású.

Eddig sem voltam egy édességfaló, de az édesség utáni vágyam még inkább csökkent. A gondolataim még kívánják az édeset, de odáig már nem jutok el, hogy egyek is. Ugyan nincs mérlegem, de ruháim tanúbizonysága szerint biztosan leadtam némi súlyfölösleget.

A SuperGreens fogyasztása előtt voltak olyan zöldségek (pl.: káposzta, kukorica, bab, egyéb nyers zöldségek), amelyek annyira felfújtak, hogy inkább lemondtam róluk. Ez jelentősen mérséklődött azóta :))

Idén januárban újra elkezdtem sportolni. Néhány alkalom után edzéskor, és azon kívül is enyhe fájdalmat éreztem a bal lábamban, ami teljesen elmúlt!

Nos, itt tartok most, és iszom tovább!

Köszönettel:

Nagy Adrienne


Tapasztalataim

Mielőtt elkezdtem inni a SuperGreenst a Prime pH-val, én nagyon keveset ittam. Ha egy nap fél liter folyadékot bevittem, akkor már elkönyvelhettem magamban, hogy aznap igazán szomjas voltam. Tehát nekem igazán nagy kihívás volt belevágni ebbe az egész életen át tartó kúrába.

Mivel semmilyen egészségügyi problémám nem volt korábban, és a súlyommal sem voltak gondok, sok nyereséget nem vártam a termék fogyasztásától. Ugyanakkor tudtam, hogy az étkezésem nem a legegészségesebb, mint az egy sokat dolgozó, édességet szerető, kisgyermekes anyától elvárható. Igazából engem az fogott meg benne, hogy ennek a fogyasztásával megelőzhetem a később esetleg előforduló testi problémákat. Meg természetesen az, hogy másoknak segíthetek vele. És persze, az sem elhanyagolható tény, hogy a kiegészítő jövedelemmel lekerülhet a figyelmünk az anyagi problémákról is. ;)

Húsvét hétfő délután kezdtem el inni, és azt vettem észre, hogy engem nagyon felpörget. Addig este 9-kor én már alig voltam használható, de akkor este 1/2 12-kor már úgy tettem ágyba a testem, mert tudtam, hogy másnap korán kell kelnem. Rég éreztem ilyen frissességet!

Aztán a folyadék mennyisége sem volt olyan borzasztó (persze, nálam a munkahelyen megvolt a jó példa, itt mindenki nagy fogyasztó :)), a napi 2 liter az én testsúlyomhoz elég reálisnak tűnt, és időnként meg is tudtam haladni. A fél liter folyadékot már egy ültő helyemben meg tudtam inni. És ez igazán nagy nyereség volt a számomra, hogy mire képes a testem!

Már az első napokban feltűnővé vált, hogy a bőröm sokkal simább, bársonyosabb lett, bármiféle testápolás nélkül. És ez tényleg látványos egy addig nem sokat ivó embernél!

Amitől féltem még, az a sok folyadék mellékhatása, a sok pisilés. Persze, megvolt ez is, de hamar észrevette a szervezetem, hogy most megváltoztak a körülmények, így sikerült a vizet már nem csak átmosásra használnia, hanem meg is maradt az addig szomjazó sejtjeimben.

A SuperGreens jótékony hatásának köszönhető még, hogy érezni kezdtem a fogyasztói társadalom normális emberi fogyasztásra alkalmasnak talált termékeiben, hogy mennyire nem egészségesek. Túl vannak cukrozva, és tele vannak olyan anyagokkal, amikre nincs is szüksége a testemnek. Kezdtem meglátni az értelmét a vegetáriánus, biotáplálkozásnak. Ha nem is 100%-osan, de érdekelni kezdett az egészséges életmód, és olyan ételeket is mertem megkóstolni (pl. különböző zöldségek), amelyekre eddig csak húztam az orrom.

És hát a legfőbb hatás, amit én szintén a SuperGreensre kenek: észrevétlenül sikerült teherbe esnem. Az első gyermekünkön még 10 hónapot dolgoztunk, és egyelőre várni akartunk a kistesóval, de ez a szer olyan gyorsan kipucolta a szervezetem, hogy észre sem vettük egy ideig, hogy ő mégiscsak meg akart foganni és születni! Úgyhogy lányok, asszonyok! vigyázzatok! Vagy vessétek bele magatokat a baba-projektbe! :)))

Mivel ez az első 3 hónap kissé émelygősre sikerült nálam, így áttértem a kapszulákra és a lúgos vízre. És szokott segíteni, ami igen fontos, hisz nagyon sokat utazom, dolgozom, és nem tehetem meg, hogy egy ágyban vészeljem át a napi rosszulléteket.

Nem egetrengető sikerek, de nekem fontosak, és az előéletemhez képest igazán jó eredmények!

PNJ

Tapasztalataim

Először is azt gondolom, hogy csak annak nincs sikertörténete, aki nem fogyasztja a SuperGreenst. Már sokszor olvastam az elsavasodásról, de ilyen célzott megoldást egyetlen forrás sem kínált.

52 éves vagyok, és kb. 8-10 éve szép csendben gyarapodott a súlyom, és ezzel arányosan fogyott az életenergiám. Egyre inkább kezdtem elhinni azt a mondást, miszerint ha elmúltál 50, és reggel arra ébredsz, hogy nem fáj semmid, lehet, hogy már nem is élsz. Egy hónapja iszom az életadó nedvet, és valóban a rövid (kb. 8-10 nap) méregtelenítési szakasz után szinte egyik napról a másikra elképesztően energikus lettem. A gyerekeim lassan kezeltetnek, mint hiperaktív szülőt.

Természetesen a hőn áhított fogyás is bekövetkezett: gyakorlatilag heti egy-másfél kg lement. Az étkezésem tekintetében nem kellet gyökeres változásokat eszközölnöm, alapvetően hajlottam a biotáplálkozásra, de még így is elmondhatom, hogy az ízek teljesen megváltoztak. A zöldségeket: paprika, paradicsom, karalábé, répa stb. és a tejet, de még a tiszta vizet is édesebbnek érzem, viszont a húskészítmények íze néha kifejezetten undorító és sós. A kávéról viszont még nem szoktam le, de tény hogy csak a töredéke esik jól a korábbi mennyiségnek. Azt hiszem, ez inkább csak már szertartás, de talán ennyi még belefér.

Befejezésül még egy nagyon fontos tapasztalat. A változókori hőhullámaim amik már kb. 5 éve embertelen gyakorisággal és intenzitással kínoztak jelentősen lecsökkentek, szinte alig észrevehető kísérőivé váltak mindennapjaimnak.

Ha a két alaptermék a SuperGreens és a Prime pH lenne csak, már akkor is egy óriási ajándékot tudhatunk magunknak, de a listákból és a sikertörténetekből is kitűnik, hogy várnak még meglepetések. A következő rendelésemben minimum a BioLight és a SuperSoy már biztos benne lesz.

Ennyi tehát az én első havi sikertörténetem.

Üdvözlettel:

Saja Katalin


Sikereim

Május végén kezdtem el inni a SuperGreenst. Előrebocsátom, hogy kb. 2 éve alapvetően egészséges életmódot folytatok: sportolok, jógázom, zöldség- és gabona alapú étrenden élek, nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom, és pozitívan gondolkozom . Ennek ellenére volt egy-két kisebb problémám. Összességében túl nagy változást nem vártam a terméktől, csak még többet akartam tenni az egészségemért.

Az első 3-4 napban iszonyúan szédültem, és állandóan álmos voltam. De nem adtam fel, tudtam, hogy ez csak a méregtelenítés jele. Néhány nap múlva a fáradtság átcsapott a másik végletbe, este alig bírtam aludni, és reggel is már hajnalban kukorékoltam. Végül beállt a rend, ma már addig vagyok fönt, ameddig én akarok, és ameddig a teendőim megkövetelik; reggel korán kelek, mert csak akkor tudok jógázni, és mindig friss vagyok. 3 gyermeket nevelek egyedül, mellettük dolgozom, és mindeközben építkezünk, néhány nap múlva költözünk, tehát minden a feje tetején áll. Én azonban bírom a gyűrődést, tele vagyok energiával, élvezem a feladataimat. Az életmódváltásom óta (két éve a párom súlyos betegsége miatt tértünk át erre) most érzem magam IGAZÁN JÓL!

És most arról az egy-két kisebb problémámról: Férjem halála óta állandósult a jobb szememen egy idegrángás, remegés. Ideggyógyász szerint erre nincs gyógymód, maximum nyugtató, valahol ki kellett jönnie a feszültségnek. Én viszont nyugtatót elvből nem szedek, így egy idő után megszoktam. Valamelyik nap vettem észre, hogy mintha elfújták volna, ez teljesen megszűnt. Azóta figyelem magamat, és tényleg nem remeg már.

A másik, hogy kb. 20 éve állandó visszatérő nőgyógyászati problémáim voltak, kb. 3-4 havonta kellemetlen gyulladás, viszketés, folyás, melyet mindig egy kezelés követett. Utána 1 hónapig jó volt, aztán kezdődött minden elölről. Nőgyógyászom szerint ilyen alkat vagyok, a hüvely pH-értéke vonzza be a baktériumokat. És képzeljétek el, ez a pH--érték valószínűleg megváltozott, mert két és fél hónapja még a nyoma sincs a problémámnak!!! Talán ez a legnagyobb sikerem. Aki nő, és volt már ilyen problémája, az tudja, hogy ez mit jelent?

Végül két hete részt vettem egy igen kemény edzőtáborban. Mindig is sportoltam, de ilyen komolyan már vagy jó 20 éve nem edzettem. 10 hónapja, 41 évesen kezdtem harcművészetet űzni, és a nyári edzőtáborban én is részt vettem. Nagyon kemény volt: napi 2x3 óra edzés. Csak egy gyakorlat a sok közül: napi 400 fekvőtámaszt csináltunk. És NEM VOLT IZOMLÁZAM!!! Persze éreztem, hogy dolgoztam, de nem volt az a bénító izomláz, ami az első néhány napban mindenkit elér egy ilyen terhelésnél. Szóval, csodálatos ez a termék. A bőröm is megszépült, egyenesen fiatalít a SuperGreens. Aki még nem próbálta ki, tegye meg, meg fog lepődni, hogy mire képes ez a termék. Ráadásul még a jóléthez is hozzásegíthet. Én ezzel az üzlettel fogom megvalósítani az álmaimat. Köszönöm az InnerLightnak és Bolla Mártinak, hogy megismertette velem ezt a remek lehetőséget.

2006. július 23.

Szunainé Glatz Henriette


Gyömrő 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összetevők, hatóanyagok
  2009-10-25 21:32:29, vasárnap
 
 

A SuperGreens összetevői:

1. Zöld kamut: Ez az ősi, tápláló gabona Egyiptomból származik, napjainkban kizárólag ökológiai gazdálkodásban termesztik. Összehasonlítva a hagyományos gabonával, több ásványi anyagot, több esszenciális aminosavat és több egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz.
A búzával összehasonlítva magasabb a fehérjetartalma (kb. 40%-kal) és kedvezőbb annak minősége is.


2. Árpafű: Az árpafű jól ismert magas klorofil koncentrációjáról; kalcium, B-vitamin, ásványi anyag, illetve fehérje, enzim és természetes rost tartalmáról. Kutatások bizonyították, hogy az árpafű a sérült DNS-t is helyreállítja.


3. Citromfű: A citromfű leveleinek hatóanyagai az illóolajok (citronellál, citrál), cseranyagok, flavonoidok, kávésav. Hatóanyagai nyugtató és vírusölő hatással rendelkeznek. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén. Ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó citromfüvet alkalmazni. Ismeretes még izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is. Az illóolaj reumás panaszok enyhítésére használható fürdőként és bedörzsölő szerként.


4. Kukoricafű: Vizelethajtó, fogyasztó, gyulladás gátló hatású. Hólyaghurut, reuma, köszvény kezelésére, vizelethajtóként és gyulladás gátlóként. Hatóanyag: illóolaj, flavonoid, nyálkaanyag, kálium.


5. Búzafű: Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből. Igen intenzíven méregtelenít, 2-3 nappal a búzafű lé fogyasztása után erősebb szagú, zavaros és sűrűn előforduló vizeletre számíthatunk. Székletünk hígabb lesz, de nem kell egész napos hasmenéssel küszködni.


6. Áfonyalevél: A fekete áfonyalevél metabolizmust stimuláló hatása a koleszterin és a vércukor szintjének csökkentésében nyilvánul meg.


7. Lucernalevél: A lucerna vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonaféle, amely előnyösen befolyásolja az emésztést és természetes módon szabályozza a szervezet működését.


8. Pitypanglevél: Erősíti a májműködést, fokozza az epekiválasztást és vértisztító. Reuma, köszvény, ekcéma ellen is hatásos. Vízhajtó hatása miatt anyagcsere fokozó, fogyasztó, salaktalanító. Gátolja a candida gomba kifejlődését. Alkotóelemei: keserűanyagok, karotinok, flavonoidok, inulin, poliszacharidok.


9. Szederlevél: Összehúzó, hasmenésre, enyhe görcsoldó, garatgyulladás csökkentő hatású. Vírusölő, baktériumölő, rákmegelőző hatású. Alkotóelemei: szerves savak, észterek, pektin, galluszsav- és ellágsav típusú cserzőanyagok, flavonoidok, gyümölcssavak. Magas a foszfor- és a vastartalma, fehérjét, zsírt, szénhidrátot, szerves sót és rostot tartalmaz.


10. Lapulevél: Az élő növényben a hashajtóhatású antrakinonok és antranolok glikozidos kötésben vannak, emellett összehúzó, cserző hatású tannoidglikozid keverék is található benne. Kis adagban inkább az összehúzó hatása érvényesül. Gyógyhatása: Vizelet- és hashajtó, bőrbetegségek, hajhullás, görcsoldás, légúti hurutok, fekély esetén különösen szembetűnő. Tartalmaz: cserző anyagot, flavonoidokat, cinket, káliumot.


11. Málnalevél: Összehúzó enyhe görcsoldó, cukor-, vese- és hólyagbántalmak ellen javallott. Századok óta használják a menstruációs rendellenesség szabályozására. Alkotóelemei: C,B,A vitaminok, kálium, kalcium, vas, flavonoid, citromsav, pektin, tannin.


12. Boldolevél: Felhasi felfúvódás megszüntetésére. Cserje Chiléből származik. Gyógyszerként a leveleit használják, elősegítik a gyomornedv képződését és élénkítik az epeáramlást. Megakadályozza a zsír felhalmozódását a zsírsejtekben (adipocyták), serkenti a lipidek lebontását (lipolizis), aktiválja azokat az enzimeket, melyek a zsírok zsírsejtekben történő lebontásáért felelősek. Serkenti a zsírok kivonását a sejtekből és csökkenti a zsírsejtek méretét, megszünteti a narancsbőrt a problémás területeken.


13. Goldenseal-levél: Erősíti az immunrendszert, méregtelenítő, vértisztító hatású. Kíméletes, de alapos székletlazító, amely megtisztítja a bélrendszert a mérgektől, lerakódásoktól és szennyeződésektől, ezzel elősegíti az egészséges emésztést. Megkönnyebbülést okoz szorulás és más emésztő-szervrendszeri meglassult működés esetén. Leapasztja a puffadásos pocakot. Alkotóelemei:A, B1, B2, B6, B12, folic acid, C, E, cink, szelén.


14. Papayalevél: Karib tenger indiánjai már évszázadokkal ezelőtt használták, emésztési zavarok, sebek gyógyítására. Zöldpapaya legfőbb hatóanyaga a papain enzim, amely hatékonyan bontja a fehérjéket, így eredményesen használható fogyókúrához, méregtelenítéshez, böjtöléshez. Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba, amellett kiváló lúgosító hatása van. Alkotóelemei: papain enzim, renin, pektáz.


15. Eperlevél: Vércukorcsökkentő, enyhe köptető, hashajtó, antibakteriális, féreghajtó hatású. Hatóanyagai: flavonoidok, szterol, aminosavak, C-vitamin, vas, magnézium, cukor.


16. Rozmaring levél: A rozmaring antibakteriális, antioxidáns, szélhajtó, étvágygerjesztő, epehajtó, görcscsillapító, kellemetlen menstruációs és klimaxos érzések megszüntetésére javallott növény. Gazdag könnyen felszívódó kalciumban, ezért az egész idegrendszerre jótékony hatást gyakorol. Hatásosan enyhíti a fejfájást. Az illóolaj, pedig reuma elleni. Alkotóelemei: kalcium, lineol, kámfor, eukaliptol, keserűanyag, flavonoidok, rozmaringsav, szaponin.


17. Szójalecitin: Csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a haj kihullását, megelőzi az ekcémát, nyugtató hatású. A sok koffein fokozza az inozitol szükségletet. A lecitin olyan természetes anyag, amelynek rendkívüli előnyeit egyelőre kevesen ismerik. A kolin kulcsszerepet tölt be a biológiai membránok szerkezetében és gyakran kapcsolódik vitaminokhoz. Segítségével megelőzhető az ekcéma kialakulása. Javítja az emlékezőképességet, enyhe nyugtató hatású. Mézzel bevéve jó agytevékenység-serkentő. Fő alkotórészei a kolin és az inozitol.


18. Fehérfűz-kéreg: Heveny és idült fájdalmak (hát-, nyak-, fejfájás és izomfájdalom) enyhítésére. Ízületi gyulladás csökkentésére, lázcsillapításra, a fehér fűzfa kérgét több ezer éve használják gyulladáscsökkentésre, valamint láz és fejfájás csillapítására, mert napjaink legnépszerűbb fájdalomcsillapítójához, az aszpirinhez hasonló szalicil egyik természetes forrása. Alkotórészei: szalicilsav, egyéb glikozidok, katekin-csersav, enzimek.


19. Szilfakéreg: Természetes tartósító, meggátolja hogy a hús megromoljon. Amerikai indiánok sebek gyógyítására használták. Őrleményét torokfájásra, köhögésre, meghűlésre, valamint az emésztőrendszer betegségeire használták. Hasmenés ellen, vértisztító, külsőleg bőrkiütés ellen javallt.


20. Fehérmályva-gyökér: A húgyutak gyulladására,gyomornyálkahártya gyulladása, gyomorsav túltengés és a kaparó torok, a fájdalmas nyelés, a gyulladt garatnyálkahártyára. A magas növényi nyálkaanyag tartalmú fehérmályva gyökér-tea gyorsan meghozza az enyhülést. A mályva nyálkaanyaga ugyanis védőréteggel vonja be a sérült száj- és toroknyálkahártyát. Alkotóelemei: poliszacharid, antocianinok, A vitamin.


21. Pau d'arco gyökér: A Pau D'Arco jól ismert adaptogén, általános állapotjavító, és mint ilyen, hozzájárul az immunrendszer tökéletes működéséhez. Alkalmazása esetén javul a tápanyagok felszívódása. Gombaölő (candida ellenes) tulajdonsága miatt a Pau D'Arcot jelenleg széles körben alkalmazzák a bélben található paraziták elleni harcban is. A jelenlegi gyógyszertan elsősorban a következő tulajdonságokkal jellemzi: segíti az immunrendszer működését, gyulladáscsökkentő, antibakteriális. Hatékony: a gombák, különösen a Candida albicans, a paraziták, a malária, a staphylococcus aureus, az E. coli, a salmonella typhosa ellen. Alkotóelemei: Gazdag kalciumban és vasban. Található benne C-vitamin, cink és szelén, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, A-vitamin és egyes B-komplex vitaminok.


22. Kukoricahaj: Gyógyhatásai: húgyutak bántalmai, vesekő és hólyaghomok esetén, valamint cukorbaj ellen. Kimutatott foszforsótartalmánál fogva angolkórnál, hátgerincfájásnál előnyösen használható. A kukoricabajusz kissé élénkítő hatású, de kivonatával májelégtelenséget, magas vérnyomást is kezelhetnek. Gyakori alkotórésze a cukorbetegségek elleni , a diétás és a vizelethajtó teakeverékeknek. Alkotóelemei: szaponin, cseranyag, barna és sárga színanyag, zsíros olaj, karvakrol illóolaj, pentozán és keserű glikozidát.


23. Béta-karotin: A béta karotin az A-vitamin elő vitaminja, melyből a bélfalban illetve a májban képződik az A-vitamin. Szükséges a hám épségének fenntartásához, hiányában a szem, bőr, nyálkahártya szárazsága, gyulladása, burjánzása és elszarusodása fordul elő. Az A-vitamin hiánya okozhat szürkületi vakságot, bénulásokat, vérképzési problémát, hasmenést és sok egyéb betegséget. Legyengült állapotban, javítja a betegségekkel szembeni ellenállást, elősegíti az öregségi foltok megszűnését, javítja a növekedést, erősíti a csontokat, hat a miteszerekre, az ekcémára és a pikkelysömörre.


24. Csipkebogyó: Járványos időkben eredményesen fokozza a szervezet védekezőképességét és egyik legjobb vitaminforrásunk. Magas vérnyomás, bélhurut, epe-, máj- és gyomorzavarok esetében, vízhajtó hatású, egészségesen tartja a pajzsmirigyet is a jód tartalma miatt. Immunerősítő, antimikróbás hatása van. Alkotóelemei: C-vitamin, pektin, poliszacharidok, flavonoidok, karotinoidok, magnézium, vas, jód, A, B, K, P vitaminok.


25. Echinacea: Immunerősítő, növeli a szervezet ellenálló képességét. Serkenti számos fehérvérsejt működését, így hatékonyan segít a vírusok-, és a daganatos megbetegedések ellen. Hatóanyagok fokozzák a leukociták működését, a falósejtek aktivitását. A gyógynövény-gyógyászatban a megfázás, a nátha, és a fülgyulladás megelőzésére használják, de alkalmas fülzúgás kezelésére is. Táplálék-kiegészítő vagy kenőcs formájában hatékony a fehérfolyás kiváltó okaival szemben. Baktérium és vírusellenes. Gátlóhatást fejt ki a herpeszvírussal szemben.


26. Tarackbúza: Mérsékelt égövi területeken gyakori növény. Magyarországon felhagyott kultúrák, erdőterületek és szántók gyomtársulásainak tömegesen előforduló, társulásalkotó gyomnövénye. A népgyógyászatban is használt vizelethajtó, vizeletképzést fokozó szer (diureticum) hólyaghurut, hólyag- és vesekő megbetegedések esetén, köhögés, légcsőhurut ellen. Külsőleg hámosító, főleg pattanásos bőr kezelésére használják. Hatóanyagai: szaponin, polifruktán (inulinszerű triticin), kovasav, szilikát. nyálka-poliszacharid, cukoralkohol, illóolaj, agropyren poliin, vanillosid, fenilkarbonsavak.


27. Legyezőfű: Növényi aszpirinnek is hívják. A növény közismert jó vizelethajtó, vértisztító és lázcsillapító hatásáról. Influenza idején, megfázás esetén gyakran használják izzasztóként, de a népi gyógyászatban alkalmazzák hólyaghurut, vesegyulladás és reuma ellen is. Használják sebgyógyításra, vérzéscsillapításra. Alkotói: szalicilsav származék, flavonoid, cserzőanyag.


28. Zabfű: Idegerősítő, szorongásoldó, antidepresszáns hatású. Vértisztító, vízelhajtó, meggátolja a húgysav kiválását, és a vér húgysavszintjét csökkenti, ezért jó a reuma és köszvény kezelésére. Segíti a vércukorszint helyreállítását. Méregtelenítő, csökkenti a koleszterin szintet. Hatóanyagai: szénhidrátok, fehérjék, aminosavak, szilícium, vas, réz, cink, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, mangán, D, K vitamin.


29. Szójacsíra: A szójacsírát főként magas vastartalma és E-vitaminjai miatt érdemes fogyasztani. A szójacsíra - mint általában a hüvelyesek csírái - jó hatással van a szívre, remekül szabályozza a vércukorszintet, magas rosttartalma csökkenti a vérnyomást. Megelőzi a rákos sejtek kialakulását, magas vastartalma segíti a vérképzést. A szójacsíra gazdag bőrvédő vegyületekben is.


30. Kelkáposztalevél: A kelkáposzta remek csonterősítő. A kelkáposztában előforduló kálium a kalciummal együtt szabályozza a vérnyomást, valamint jótékonyan hat a szívizom működésére, a szabályos szívverésre. A kelkáposzta (a káposztafélékkel egyetemben) kitűnő rákellenes élelmünk. A növényben nagy mennyiségű béta-karotint találunk. Ez lényegesen elősegíti az immunrendszer működését, és ezzel az egész szervezet védelmét. Gyulladásos betegségekre is ajánlják a kelkáposztát, hiszen a benne található A-vitamin hasznosítását E-vitamin-tartalma még jobban elősegíti.


31. Spenótlevél: Rendkívül gazdag hatóanyagtartalma másként érvényesül, ha nyersen (pl. vegyes saláta), vagy főzve fogyasztjuk. A vesekőképződésre hajlamos szervezetben az oxálsav, a főzéskor szervetlenné váló ásványi anyagokkal, főleg a kalciummal kőlerakódást okozhat. Nyersen fogyasztva nem képződik lerakódás a szervezetben, ellenkezőleg az oxálsav meggátolja a vesében és a húgyútakban a kőképződést. Az oxálsav emésztésserkentő és vastagbéltisztító hatású. Főzéskor a rendkívül hőérzékeny folsav megsemmisül. A folsav nélkülözhetetlen a vörösvértestek képződéséhez, az aminosav szintézishez és a magzati fejlődéshez. Csökkenti a mell-, tüdő-, hasnyálmirigy- és bélrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát. Alkotóelemei: oxálsav, folsav, B, K vitamin.


32. Okra gyümölcs: Magját pörkölve kávépótlóként is ismerik, íze jobb a cikória pótkávéénál. Télire karikára szeletelve és zsinegre fűzve szárítják. Zsenge állapotban konzervként is feldolgozzák. Önálló salátának vagy salátaízesítőként is elkészíthető. Népi gyógyászatban bél-, emésztőszervi megbetegedések ellen használják. Magas a fehérje és pektin, sok K, magnézium és kalcium, B1,B2,B3, C vitamin található benne.


33. Fejes káposzta: A Földközi-tenger vidékéről származik. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: fehérje, cukor, kalcium, kálium, foszfor, magnézium, nátrium, jód, vas, A-provitamin, B- és C-vitamin ( 20 mg/100 g ). Ha a fejes káposztát megfőzzük, vitamintartalma megemelkedik, mert a hő hatására az aszkorbinsavak C-vitaminná alakulnak.


34. Zellergumó: A zeller egyik megkülönböztető tulajdonsága, hogy rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz. Erős vízajtó, étvágycsökkentő, nyugtató, potenciajavító. Tele van szerves anyagokkal, sókkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához. De legnagyobb értéke a szerves nátrium tartalma, amely jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása. A zeller egyensúlyba hozza a vér sav-lúg tartalmát. Hatóanyagai: nátrium, kalcium, foszfor, kálium, vas, magnézium, A, B, C vitaminok és nyomelemek.


35. Petrezselyemlevél: A simalevelű metélőpetrezselyem és a gyökérpetrezselyem leveléből készült gyógytea főleg a kiválasztó rendszerre gyakorol jó hatást, segít a vese és a hólyagpanaszok megszüntetésében. A petrezselyemtea emésztést elősegítő, antioxidáns, vízhajtó hatású. Káros szabad gyökök hatástalanítása. Segít a szövetekben felgyülemlett folyadék kihajtásában, valamint csontritkulás, ízületi gyulladás kezelésében.


36. Brokkoli: Fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben. Magyarországon csak az utóbbi 20 évben terjedt el, és használják a brokkolit sokféleképpen a háztartásokban. Kuktafazékban készítve megóvhatjuk a bennlévő vitaminokat, és mélyhűtésre is alkalmas.


37. Kurkumagyökér: Áldásos hatásait már évezredek óta ismeri az emberiség. A hetvenes évek óta tudományos kísérletek sokaságával próbálják bizonyítani a benne található kurkumin jótékony tulajdonságait. A gyógynövény különböző gyulladások (pl. ízületi-gyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás) kezelésére alkalmas. Ezen kívül kiváló fájdalomcsillapító, vértisztító, antibakteriális, májvédő, vérkeringés javító, valamint gátolja a vérrögök kialakulását és elősegíti a sebgyógyulást. Ismeretes még étvágy- és emésztésjavító hatása.


38. Paradicsom: Nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó hatással van az egész testre, leginkább a májra. Hatással van a mellékvese működésére, és csökkenti a prosztatarák kifejlődését. A paradicsomlében sok az A vitamin, s többek között ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. A paradicsomlé hatására hatékonyabb a T sejtek működése a test védelmi erejében. Magas A vitamin tartalmú zöldségféle.


39. Vizitorma: A zsázsát folyékony kénnek is hívják. Nagyon hatásos a gyulladásokkal szemben, magas az antibiotikum tartalma. A vizitorma túlságosan értékes gyógynövény, ahhoz hogy kihagyjuk, s ma már bevonult a konyhába is. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait. Csökkenti a véredények falain a lerakódásokat, ezért az érfalak rugalmasabbá válnak. E tulajdonsága miatt csökkenti a vérnyomást. Támogatja a belső elválasztási mirigyek működését. Pajzsmirigy betegségre kúraszerűen alkalmazzák levelének levét. Rendkívül magas a kalcium tartalma, az A vitamin tartalma.


40. Lucernadzsúsz: Tulajdonképpen az összes zsírban oldódó vitaminunkat tartalmazza. Természetes vízhajtó (a szívet nem erőlteti meg). Megakadályozza a belső vérzést. Szerepet játszik a menstruációs vérzésben is. Elősegíti a véralvadást. Leállítja a nagyfokú hasmenést. Sok rákos szervezet kiált ezért az elemért.


41. Borsmentalevél: Elsősorban simaizom görcsoldó (menstruációs, bélgörcsök), epehajtó, megakadályozza az epekő képződést, szélhajtó hatású. Bélhurut, hólyaghurut ellen is hatásos. Csökkenti a viszketési ingert a bőrön. Számtalan baktériumot, herpeszt okozó vírust is elpusztítja. Hatóanyagai: mentol, cserzőanyag, flavonidok, keserűanyagok.


42. Fodormenta: Hatóanyagainak köszönhetően jó szélhajtó, görcsoldó és emésztésjavító hatású (epetermelést fokozó), de gyomorerősítőként is elfogadott. Illóolaját megfázás esetén inhalálásra használják. Meghűlés esetén köhögéscsillapító hatású. Mentát, karvont tartalmaz.


43. Wintergreen levél: Vízhajtó növényfajta. Alapanyaga a gyógyszergyárak által készített citosztatikunknak, mely egy kemoterápiás szernek rák ellen.


44. Zsályalevél: Gyógyászatban az ókortól kezdve izzadás gátlóként terjedt el, bizonyos betegségekhez kapcsolódó fokozott verejtékezést igen jól csökkenti. Teája többhetes kúra után szabályozza a vegetatív idegműködést és normalizálja a verejtékmirigyek elválasztását. Aranyérbántalmak, kelések és lábszárfekélyek kiváló gyógyítója. Miután az antibiotikus hatáson túl nagyon jó összehúzó is, a nyálkahártya-gyulladások ellen is bevált. Baktérium, gomba, és vírusellenes növényfajta.


45. Kakukkfű levél: Fertőtlenítő tulajdonságán kívül a kakukkfű nyálkaoldó és köptető hatását légcsőhurut esetében a mai tudomány is elismeri. Köhögési ingercsillapító és görcsoldó hatása még a szamárköhögés estében is elfogadott. Alkalmazzák még asztma, dohányosok idült hörghurutja, időskori tüdőtágulás, hörgőtágulás kezelésében is.


46. Aloeveralevél-koncentrátum: Az aloélevél külső hártyája alatt található bőrszövet aloint tartalmaz, mely enyhe hashajtó és hánytató hatással bír - a növénynek ezt a részét a gyógyszergyártás hasznosítja, a gyógyhatású termékekben nem található meg. Az aloé leginkább gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló hatását használjuk ki. A növénynek magas az enzimtartalma, ezért ritka és értékes enzimforrásnak számít. Az enzimek alapvető fontosságúak a szervezet számára mind a tápanyag-felszívódási, mind a méregtelenítési folyamatokban játszott szerepük miatt. A növény hatóanyagai csökkenthetik a gyógyszerek mellékhatásait, erősítik az immunrendszert, és segítenek a szervezetnek a felhalmozódott méreganyagok kiürítésében. Méregtelenítő, emésztésjavító, gyógyítja a gyomor és bélfekélyt, csökkenti a gyomorsavtúltengést, tökékesíti a tápanyagok felszívódását, szabályozza az anyagcsere folyamatokat. Javítja a májműködést, csökkenti a koleszterin szintet. Immunerősítő, fokozza a teljesítményt, fájdalom csillapító, idegerősítő, idegnyugtató.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Létezik megoldás
  2009-10-25 21:28:43, vasárnap
 
  Mennyire fontos, hogy visszaállítsuk a sav-bázis egyensúlyt.
Van egy jó hírem, létezik megoldás a problémáinkra!

Édesanyánknak igaza volt: "egyél sok zöldséget, igyál sok vizet", talán ösztönösen tudták mire van szükségünk.Én is "zöldségekről" fogok beszélni, ráadásul szuperzöldségekről, de nem beszélek zöldségeket. :-) Ugye emlékszik,az első oldalat a lúgosító ételekkel zártam: "lucernafű, avokádó, árpafű....."

Mennyi energiánkba kerülne nap mint összeválogatni a szükséges zöldségeket. Biztos vagyok benne, hogy nem is sikerülne, és akkor még nem beszéltem a szükséges savtalanításról, ezzel csak egy bázikus-étrendet alakítanánk ki.

Szerencsénkre nem is kell nekünk összegyűjteni, kiválogatni a zöldségeket. Az Innerlight cég megalkotta a SuperGreens-t.Ez a termék 49 különböző bio-termesztett zöldség, zöld fű, levél és csíráztatott gabonaszem egyedülálló keveréke, amely maximálisan felszívódik a szervezetünkben. (Az összetételét lentebb részletezem.)

Több mint 125 természetes vitamint, ásványi anyagot és aminósavat tartalmaz.

Különlegesen energizál, egy szabadalmaztatott bioenergetikai technikával az ásványi anyagokat elektromossággal töltik fel.

Szuper koncentrátum, a kis mérőkanálnyi adag kb 1.5 kg nyers zöldségnek felel meg.

Nem tartalmaz ártalmas algákat, gombákat, illetve probiotikus baktériumokat.

"Igyunk sok vizet..." de tegyünk a (tisztított) vizünkbe Prime pH-t. (ez egy 10.5 pH-értékű folyadék)

Segít abban, hogy a vére könnyebben vegye fel az oxigént a vízből és erősíti a SuperGreens savsemlegesítő hatását:

- erőteljes oxigén katalizátor, segíti a sejtek optimális működését

- CLO2 egyedülálló, szabadalmaztatott formában.Amikor a Prime pH-t tisztított vízzel használja, számíthat rá, hogy kémhatása 9.5 körül lesz a pH skálán . Ez fontos, mivel az a szándékunk, hogy lúgosítsuk a testünket és megszüntessük a túlzottan savas állapotokat.

Mi történhet ha elkezdi fogyasztani a SuperGreens terméket?- talán észreveszi majd, hogy kevésbé éhes, nem eszik olyan gyakran és bizonyos ételek utáni vágya lecsökken (kenyér, tészta, szénsavas üdítő, édesség....)

- egyre több zöldségre vágyik majd

- elképzelhető, hogy méregtelenítési tüneteket tapasztal majd, mint pl. hasmenés, influenzás tünetek. Ez annak a jele, hogy a szervezete megkezdte kiüríteni az elraktározott méreganyagokat.

- teste elkezdi megszabadítani magát a felesleges zsírtól (nem lesz rá szükség mint "tárolóra").

- megnő az energiaszintje

- jobban és mélyebben tud majd aludni

- bőre hihetetlen változáson megy át

- tisztulni kezd a gondolkodása, javul a stresszhelyzetek kezelése

- általános egészségi állapota igen pozitív irányba lép előre!Kívánom, hogy élje át ezt az állapotot!A termékek és az Új Biológia elmélet (egy kór - egy a megoldás) dr Robert Young nevéhez fűződik. Sokat fog még hallani az Új Biológiáról.

A SuperGreensről, az Új Biológiáról, a pH Csodáról, a háttér-ről itt: http://www.innerlightinc.com/EUROPEHU/Home.aspx?ID=249567 szerezhet még információt.

A Supergreens alkotóelemei:

zöld kamutfű, árpafű, citromfű, kukoricafű, búzafű, áfonyalevél, lucernalevél (alfalfa), pitypanglevél,

feketedió-levél, szederlevél, lapulevél, málnalevél, boldolevél, goldenseal levél, papayalevél, eperlevél, rozmaringlevél, szójalecitin, fehérfűz-kéreg, szilfakéreg, fehérmályvagyökér, pau d'arco gyökér, kukoricahaj, béta-karotin, csipkebogyó, echinacea, tarackbúza, legyezőfű, zabfű, szójacsíra, kelkáposztalevél, spenótlevél, okra gyümölcs, fejes káposzta, zellergumó, petrezselyemlevél, brokkoli, kurkumagyökér, paradicsom, vízitorma, lucernajuice, borsmentalevél, fodormentalevél, wintergreenlevél, zsályalevél, kakukkfűlevél, magas frekvenciájú ásványianyag keverék, aloeveralevél-koncentrátum

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A savasodás tünetei, betegsége
  2009-10-25 21:25:16, vasárnap
 
  Tünetek

* allergia, ekcéma, lisztérzékenység,
* cukorbetegség
* daganat,
* fáradtság, ízületi problémák
* fejfájás, gyengeség
* gyomorsav probléma
* hólyagos kiütések
* ízületi gyulladás
* magas vérnyomás, koleszterin,
* szívprobléma, gyengeség, csontritkulás
* túlsúly, gyomorégés, alvási nehézség, lábfájás, vérkép
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Honnan van a sok sav ?
  2009-10-25 21:22:55, vasárnap
 
  Honnan van a sok sav?


Miért sokkal valószínűbb a túlsavasodás mint a bázistúlkínálat? Savakat a test maga is termel, emlékezzünk a gyomorsavra, bázisokat azonban kizárólag táplálékkal vehetünk magunkhoz, és folyamatosan el is használjuk őket.
Ezenkívül túl kevés alkalmat adunk a szervezetünknek arra, hogy természetes módon szabaduljon meg a savaktól, mert túl keveset iszunk és nem mozgunk eleget.

Emiatt túl kevés savat lélegzünk ki a tüdőnkön, ráadásul az oxigénhiány további savak termelődéséhez vezet.

Mi termel még savat? Mindannyiunk testében találhatóak gombák, baktériumok. Sav-bázis egyensúly esetén észre sem vesszük őket. Savas közegben azonban elszaporodnak, "eleszik" előlünk a táplálékot, és a legrosszabb az egészben, hogy végtermékük még erősebb sav, amit természetszerűleg belénk ürítenek. Ezáltal egy spirál indul el.

A test krónikus vitamin- és nyomelemhiány miatt is savakat képez, mert nem tud befejezni bizonyos anyagcsere-folyamatokat. Ha rossz élelmiszert rosszkor, rosszul megrágva és gyorsan esszük meg, még egy eredetileg bázikus élelmiszer is savszállítóvá alakulhat át. (A táplálkozástudományban ezt "bázisfordításnak" nevezik)

E téren fontos szerepet játszik az emésztőrendszer egyéni állapota: amennyiben túlerőltetett, a félig megemésztett nyers táplálék erjedni kezd a gyomorban és savvá alakul.

Ez számtalan panaszt eredményezhet. Az ember elcsigázottnak érzi magát, krónikus fáradtság gyötri és csak nagyon lassan piheni ki magát, akkor sem teljesen. A bőr hajlamos az ekcémára, az orr és a szem irritációval reagál, és tisztázatlan eredetű, egyre erősödő fájdalmak jelentkeznek.

Így jelzi a test, hogy már nem bír a nagy mennyiségű savval, és sürgős segítségre van szüksége.

Ha szervezetnek két étkezés között vagy az éjszaka folyamán nem sikerül lebonyolítania a salaktalanítást és a savtalanítást, a savak egyre inkább feldúsulnak a kötőszövetekben, mígnem latens mérgezés akut túlsavasodásba csap át. Ha még ilyenkor sem történik változás, az halálos következményekkel járhat.

A test többnyire évtizedekig tartó túlsavasodása után már nem elég az, ha a táplálkozás terén átállunk a bázisképző élelmiszerekre, például a gyümölcsre, a zöldségre és a burgonyára. Hosszabb időn át szükségünk van étrend-kiegészítőkre is, hogy a savtalanítás mellett lehetővé tegyük a test ásványi anyag-készleteinek újraépülését.

A mély lélegzetvétel is savtalanítja a testet, ahogy a táplálék gondos megrágása és a nyállal való alapos elegyítése is fokozza annak lúgosodását.
A legtöbb sav az élelmiszerek, elsősorban a túl sok fehérje révén jön létre. Ha az ember idősebb korban fehérjében szegényen táplálkozik, azzal jelentősen meghosszabbítja az életét.

A test acidózisa a rák kialakulásának alapja is, amelynek mindig elsavasodott közegre van szüksége.
A csontritkulás sem feltétlenül öregkori tünet, csak idős korban gyakrabban jelentkezik, mert a porcok különösen sok bázist tartalmaznak, és belőlük vonja el a test, ha túlsavasodott. Így valami kristályos "smirgli" marad belőlük, amely elkoptatja az ízületeket.

Az alapos savtalanítás végül lelki és testi egészséghez vezet.

A sav-bázis egyensúly helyreállítása döntő lépés lehet azon az úton, amely az egészséghez és vitalitáshoz, így az életörömhöz vezet. Mert a sav-bázis egyensúly az egész szervezet minden funkciójának alapja.

A fokozódó elsalakosodás miatt egyre nehézkesebbé válik az egyes sejtek ellátása. A szervezet a vérnyomás növelésével próbál javítani a helyzeten , hogy ellensúlyozza az erek nehezebb átjárhatóságát. Ha ilyenkor csak vérnyomáscsökkentőt szedünk, csökken ugyan a vérnyomás, de ez csak ront a helyzeten.

A túlsavasodás a karrier egyik legnagyobb akadálya is, mert az egyensúly felborulása miatt veszítünk a kitartásunkból, kevésbé tudjuk kompenzálni a stresszt, és állandó agresszivitással küzdünk.

A túlsavasodásban szenvedő ember nem tud megnyugodni, állandóan felajzottnak és így túlterheltnek érzi magát.
Mindez azonban elmúlik, amint rendszeresen bőséges mennyiségű bázissal segítünk a testünknek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kötőszövet
  2009-10-07 21:31:15, szerda
 
  A kötőszövet: pufferrendszer és savtároló


A savak először a vérbe kerülnek. Ha azonban a vér pufferkapacitása már kimerült, a savfelesleg a kötőszövetekben rakódik le. A kötőszövet sejtjei masszívabbak, és a méreganyagok nem okoznak bennük olyan könnyen károsodásokat. Itt raktározódnak el a savak egészen addig, amíg a vesék ártalmatlanná nem tudják tenni őket.

A másik nagy kiválasztószerv a tüdő. A szervezet ezen a két kiválasztószerven keresztül próbál a lehető leghamarabb megszabadulni a felesleges savaktól.

Mielőtt a szervezet leadhatná a vizeletbe a savakat, először bázisokkal kell semlegesíteni őket.

Ha a kötőszövet túlterhelt, és már nem tud felvenni további savadagokat, azok az ízületekben rekednek, ahol fájdalmas gyulladásokat okoznak, vagy köszvényként, reumaként, illetve sokízületi gyulladásként diagnosztizálhatók.

Az elsavasodott szövetekben romlanak a vér áramlási jellemzői is, a vörösvértestek mindjobban elvesztik rugalmasságukat, és már nem tudják átjárni a kapillárisokat, a finom hajszálereket, ami elégtelen ellátáshoz és oxigénhiányhoz vezet.

A savak azonban hosszú távon szétroncsolják a kötőszövet kollagénrostjait is, ami petyhüdtséget és idő előtti öregedést okoz.

Ha a kötőszövet egyre átjárhatatlanabbá válik, a sejtek szabályosan megfulladnak az elégtelen ellátás miatt. Mivel a kötőszövet az egész testet behálózza, ez a probléma mindig a test egészét érinti, ezért a szó legszorosabb értelmében véve létfontosságú, hogy savtalanítsuk a testünket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Parkinson kór - ról
  2009-10-07 21:21:28, szerda
 
  A PARKINSON-KÓRRÓL


A FASEB (az Amerikai Kutatóbiológiai Társaságok Szövetségének online folyóirata) közzétett egy tanulmányt, amit a Laval Egyetem kutatói végeztek, s ami azt igazolta, hogy az Omega 3 zsírsavak védik az agyat a Parkinson-kórral szemben. Ez a Frederic Calon és Francesca Cicchetti irányításával végzett tanulmány elsőként demonstrálta, hogy miként képesek az Omega 3 telítetlen zsírsavak semlegesíteni az anyagcsere-folyamatok során keletkező savakat, amik roncsolják az idegsejteket, s így létrehozzák azt a betegséget, amit Parkinson-kórként ismerünk.

A Parkinson-kórt az okozza, hogy az anyagcsere-folyamatok során keletkező savak elpusztítják azokat az idegsejteket, amelyek a dopamin nevű anyagot termelik, ami egy ingerület-átvivő anyag, s aminek fontos szerep jut a mozgáskontrollálás területén. A betegséget rendszerint akkor diagnosztizálják, amikor ezeknek az idegsejteknek az 50-80 %-át már tönkretették a savak - mivel nem semlegesítették őket megfelelő mennyiségű lúgosító étellel és étrend-kiegészítővel.

A Laval egyetem kutatócsoportjának eredményei segítenek megelőzni ezt a betegséget, s talán még ahhoz is hozzájárulnak, hogy azoknál, akik ebben a betegségben szenvednek, lelassítsák a Parkinson-kór előrehaladását - mindezt azáltal, hogy megmutatják: a többszörösen telítetlen zsírsavak képesek semlegesíteni a savakat, mivel a hidrogén-ion vagy sav kelátkötésbe tud lépni a telítetlen szénláncokkal.

A kutatók megfigyelték, hogy amikor az egereket Omega-3 zsírokban gazdag eleséggel etették, akkor immunisnak bizonyultak az MPTP hatásaival szemben (az MPTP egy olyan savas méreganyag, amely a Parkinson-kórhoz hasonló károsodást okoz az agyban). ,,Ezt az anyagot immáron 20 éve használják a Parkinson-kutatásban, mivel gyorsabban hat, mint maga a betegség, de éppoly hatékonyan képes tönkretenni a dopamin-termelő idegsejteket az agyban" - mutat rá Calon.

A kontroll csoportban az egereket szokásos étrenden tartották, s az ő esetükben megjelentek a betegség tünetei, amikor beoltották őket MPTP-vel: az egészséges dopamin-termelő idegsejtek számában 31%-os esés következett be, míg a dopamin-szint 50%-kal csökkent.

A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy azoknál az állatoknál, amelyek kaptak Omega-3 kiegészítőket, az Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak - s ezek közül is főként a DHA (dokoza-hexánsav) - lecserélték az agyban már jelen lévő Omega 6 zsírsavakat.

Calon azt nyilatkozta: ,,Ez egyrészt azt bizonyítja, hogy az étrendnek valóban fontos szerepe van az agy zsírsav-összetételének alakításában, másrészt azt, hogy az agy természetes módon igényli az Omega-3 zsírsavakat". Mivel a többi Omega-3 zsírsav koncentrációja mindkét csoport (a kísérleti és a kontroll csoport) esetében is nagyjából ugyanaz maradt, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a Parkinson-kórként ismert elsavasodási betegséggel szemben a DHA tudott hatékony védelmet nyújtani.

Ezekből a megfigyelésekből egy másik következtetés is levonható: Az agyban nagyon sok Omega-6 többszörösen telítetlen zsír található, mégpedig pont azért, hogy segítsen az anyagcsere folyamatokból származó savakat (melyek okozzák a Parkinson-kórt) semlegesíteni.

Dr. Robert O. Young ezt írja: ,,Az Omega 6 megnövekedett jelenléte az agyban azt jelzi, hogy az agyszövetek elsavasodtak, és a test igyekszik a felgyülemlett, anyagcsere-folyamatokból származó savakat semlegesíteni ezen a területen. Az Omega 6 tulajdonképpen az elfogyasztott Omega 3 zsírok kémiai átalakulása révén jön létre. Mivel az Omega 3 zsírok a szénláncok telítetlen elemeinél képesek hidrogén-ionokat illetve savakat megkötni, ezen a ponton átalakulnak Omega 6 zsírrá. Ez a bizonyíték arra, hogy a test keményen próbálja fenntartani az agyi idegsejtek lúgosságát, és igyekszik megvédeni őket az anyagcsere során létrejövő savaktól."

Az Omega 3 és 6 zsírok, amik nagy mennyiségben találhatóak a lúgosító ételekben, segítenek semlegesíteni az anyagcsere során létrejövő savakat, amik számos más betegségnek is az okai: különböző gyulladásoknak, szívproblémáknak, köszvénynek vagy az Alzheimer-kórnak.

A kiegyensúlyozott étrenden belül az Omega 6 és Omega 3 zsírok aránya legalább 3:1. Ezzel ellentétben, a szokásos nyugati étrend - ami az állati eredetű fehérjéknek és tejtermékeknek köszönhetően nagyon savasít - 10-szer, 20-szor több Omega 6-ot tartalmaz, mint Omega 3-at, pontosan az ételek savassága miatt.

,,Észak-Amerikában az átlagos DHA-bevitel napi 60-80 mg, holott Dr. Young minimum 3 gramm Omega 3 olajat javasol, főleg lenmagból vagy halból kivonva." A kutatók hozzáteszik: ,,Kutatási eredményeink kimutatták, hogy a DHA-hiány megnöveli a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát, és hogy érdemes komolyabban is megismerkedni az Omega 3 zsírokkal, mert potenciális védelmet és kezelést nyújthatnak az emberek számára."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 110 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 44
  • e Hét: 964
  • e Hónap: 2451
  • e Év: 87108
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.