Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
A Recski Szövetség –HÚS
  2009-10-18 20:45:45, vasárnap
 
  NÉHÁNY MEGEMLÉKEZŐ GONDOLAT ÉS HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁS : A RECSKI SZÖVETSÉG -HÚSZ ÉVVEL EZELŐTTI- ELSŐ NYILVÁNOS ÖSSZEJÖVETELÉRŐL

2009. október 17. szombat, 23:09

A Recski Szövetség 88-as őszi megalakulását követően 1989 májusában a változások gyors előre haladtával a Recski Szövetség meghirdette első nyilvános összejövetelét.

Szívesen láttak volt munkaszolgálatosokat, kitelepítetteket, a Szu-ba elhurcolt politikai és civil személyeket egyaránt. Noha engem személy szerint nem hívtak, de mivel édesanyám és nagynéném is érintett volt a malenkij robotban, így azért érdekelt az összejövetel.


Csoportkép


A sok rejtegetett félelem ellenére elég sok elhurcolt megjelent.

Külön személyes élmény volt találkozni a kaposvári Kertész Jánossal, akit 20 évesen húsz évre ítéltek el a szovjet hatóságok ártatlanul. Húsz éve folytatásos riport is megjelent vele a Kapuban, amelyben elmesélte nyolc évi kényszermunkatáborban töltött hányattatásainak és túlélésének történetét.


Kertész János


Köszöntötte és tájékoztatta a jelenlevőket Karig Sára, Kéri Kálmán, Menczel Gusztáv, Rózsás János, Zimányi Tibor is. A Szövetségnek nagy szerepe volt a Szu-ba elhurcoltak, internáltak, politikai okokból kényszermunkára ítéltek erkölcsi és majdani anyagi kárpótlási folyamatának elindításában. Menczel Gusztáv a Kárpótlási Hivatal egyik fő ügyintézője lett és az ő vezetésével alakult meg a SZORAKÉSZ a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szövetsége, mely szintén nemrég ünnepelte megalakulásának 20-ik évfordulóját. Őt szerettem volna megkérdezni, miképp értékeli az elmúlt húsz esztendőt, de elektronikus interjúkérésemre nem kaptam választ, de azt se lehet feltételezni hogy Menczel úr túl sokat ül számítógép előtt. Az értékelést megadják mindennapjaink történései.


Elnöklők balról Rózsás János Zimányi Tibor Karig Sára


Menczer Gusztáv és Kéri Kálmán

A legtöbb elhurcolt, internált annakidején, ha beadta igénylését, a megfelelő bizonylatok alapján megkapta a kárpótlásnak nevezett Kárpótlási jegyét. Az már nem rajtuk múlt, hogy a tőzsdére is bevezetett Kárpótlási jegy a manipulációk és a visszaélések céltáblája lett. A Tiszántúlon külön csoportok alakultak, akik a jegyeket begyűjtötték, némi előleg után meg eltűntek a jegyekkel. Sok idős és beteg kárpótolt igyekezett a jegyét kényszerűen, áron alul eladni, hogy még életében hozzájusson valamennyi készpénzhez.

Érdekes módon azok sem jártak túl jól, akik hosszú távra gondolkozva jegyüket részvényre cserélték, mert egy fondorlatos kormányrendelettel rajtuk is ütöttek egyet. Néhány évvel a kárpótlási jegyek részvényre váltása után, ugyanis a legtöbb bank és brókercég egy nem éppen nekik kedveskedő kormányrendeletre hivatkozva bevonta a magánszemélyeknél, kárpótolt kisrészvényeseknél levő részvényeket és egy részvényszámlára vezette azokat. Amikor a kisrészvényes a gyakran alacsony osztalékáért ment, akkor meg részvényszámla vezetési díj címén- a közepes osztalékkal rendelkező részvények esetében-gyakran levonták a kifizetendő osztalék túlnyomó részét, magyarán egy ideig néhány egérkattintásért kötelezően eltartották a nem éppen kárvallottakat. Így sok kisrészvényes kényszerült arra, hogy a részvényét eladja és a tulajdonok nagy része ismét a nagy halak szájába összpontosult.

Az időhúzásos kárpótlási csűrés-csavarásnak meg lett az az eredménye, hogy nagyon sokan elhunytak azóta az elhurcoltak közül, mint pl. a képeken látható Karig Sára, Kéri Kálmán és dr. Zimányi Tibor és persze édesanyám és nagynéném is hosszan tartó betegségük után.

Sokan még ma is gátlástalanul üzletelnek a jegyekkel, holott magához a kárpótláshoz már semmi közük sincs.

Vagy nézzük a pozitív oldalát és értékeljük azt, hogy akkor legalább ennyit sikerült elérniük.

Ha az idén májusba kezdtek volna neki a kárpótlási igények beadásának, talán még ennyire sem jutottak volna.

Mi meg ittmaradt utódok számkivetett farkasként, kirekesztettként, gyakran munka és családi háttér nélkül próbáljuk ismét a túlélő szakkört eljátszani.

Lehet, hogy ismét elő kell venni a lágernaplókat?


Csaba Zoltán
Kárpáti Harsona munkatársa

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az 1956-os magyar tragédia. Mi
  2009-10-18 20:42:12, vasárnap
 
  Az 1956-os magyar tragédia. Miért tört ki a forradalom?


A címben írt kérdést feltették nekem, tehát válaszolnom kell rá. Véleményem szerint az, az igazság, hogy annyiféle ok és annyiféle esemény-történet van, ahányan azokat megéltük. A lényeg talán mégis összegezhető, s erre mindenképpen szükség van, mert másként lehetetlen abban az utókornak eligazodni.

A kommunisták által kirobbantott úgynevezett szocialista forradalmak ellen való megmozdulások oka szinte az elsőktől kezdve azonos: társadalmi változásokat, igazságosabb világot, kommunista szörnyetegek nélkül. A durva szörnyetegek jelzőt azért használom, mert győzelmük feltételének minden más eszmét elfogadó emberek kiirtását tartják. Magyarországon az 1918-19-ben kitört - a jobboldali írók által patkány forradalmaknak nevezett - megmozdulások vezetői közel azonosak voltak. Tevékenységük szörnyű, gyógyíthatatlan sebeket hagyott a magyarság emlékezetében.

A vörös terror tombolása rengeteg áldozatot kívánt. Szinte minden tettük, általános idegenkedést váltott ki akkor is, ha az ígérgetések szépnek, nemesnek és hasznosnak tűntek.

Az ellenforradalom, a fehérterror a patkányhősök egy részét elsöpörte, de sokukat a Trianon által felhizlalt utódállamok befogadták. Nem kevesen az eszméiket hordozó Szovjetunióba menekültek. Ezek folytonosan áskálódtak a Trianon ezer sebétől vérző Magyarország ellen, s hirdették az embertelen eszmerendszert.

Akiket az életkor, s a sztálini terror életben hagyott, a II. Világháború során a ,,győzedelmes, hódító" Vörös Hadsereggel megtagadott hazájukba diadalmasan visszatértek.

A sürgős bosszúvágy kiélése mellett a vörös központ által kidolgozott sablon szerint a nemzet gerincét megtörték. Általánossá tették a rettegést, ezzel biztosították: Marx, Engels, Lenin ,,eszement" eszmerendszerének befogadását. Ez alapozta meg a Szovjetunió körül kialakuló csatlós seregbe való betagolódást. Magától értetődik, hogy ezt a folyamatot a szovjet hadsereg folyamatos jelenléte tette lehetővé. A rémítő rettegést a saját soraik ritkításával is erősítették. Koncepciós perek sokaságával a magyarság legjobbjai mellett, hithű elvtársaik tömegét is elpusztították.

A lassan - lassan kialakult minden mindegy állapot volt a forradalom kirobbanásának egyik oka, az általánossá vált szocialista szegénységgel, nyomorúsággal együtt.

A másik okra, amit ma is sokan tagadnak Szolzsenyicin, szovjet író mutatott rá: ,,Politikai pályafutásom legkeservesebb tapasztalata, hogy a szabad világ 1956.-ban a magyar felkelést cserbenhagyta és ezzel ostobán, és gyáván elmulasztotta kijátszani legjobb kártyáját...A csehszlovák mintaképnek nincs jövője, mert a kommunizmust akarta emberarcúvá alakítani, ami lehetetlenség. A magyar mintakép viszont tele van reménnyel és kilátással, mert benne az önvédelem mellett a nemzeti érzés újjászületése nyilatkozott meg."

A két világháború között a nemzeti érzés hihetetlen mélyen belevésődött a nemzet emlékezetébe. Saját elnyomottságunkat még csak, csak elviseltük, de mélységesen érintette lelkünket az utódállamokból eljutó sok, sok segélykiáltás. Rá kellett jönnünk, hogy a szocialista internacionalizmus ne más, mint a ,,nagy orosz nacionalizmus."

Ezt igazolta s elkeseredésünket mélyítette, hogy a szláv utódállamok mélységes és vad nacionalizmusa, sovinizmusa nemzet testvéreink életét hihetetlenül megnehezítette. Az elnyomásuk olyan mértékűvé vált amilyen Magyarországon a nemzetiségek felé sohasem létezett.

Ma hihetetlenül nehéz és veszélyes az élet, a nyomor szinte általános. A szocializmus volt urai mérhetetlenül gazdagok, a határokon túlról érkező segélykiáltások az Uniós tagság ellenére élesednek.

Talán nem feledtünk el mindent, HATALMASOK: VIGYÁZZATOK!

Bp. 2009. október18.

tyukodi Császár József
Kárpáti Harsona munkatársa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a bekebelezés végetért
  2009-10-18 19:58:24, vasárnap
 
  a bekebelezés végetért


Czech President Vaclav Klaus has compared the Lisbon Treaty on EU reform to an unstoppable speeding train, suggesting he may have to sign it.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8312778.stm

A csehek is beadták derekukat, a lisszaboni egyezmény végleges.


Isten legyen irgalmas irántunk, hogy mit készítettek elő elsősorban ellenünk, mint kísérleti nyulak ellen. Mivel, hogy Mo az olyan ország lett, ahol már mindent meg lehet csinálni, hiszen az népség annyira össze van egymással veszejtve, annyira politikailag érdektelenek az emberek és annyira gyávák, hogy itt már mindent megtehet a terpeszkedő karvalytőke. Olyan koloniális állapotot hoz létre, amelyben a népség végleges teljes elszegényedésre, állástalanságra és végeredményre kimúlásra van ítélve. Pár évnek kell elmúlnia és kimúlnak a ma öregjei, gyermekek pedig nem születnek, így leépül az ország lakossága. Helyettük szabadon jöhetnek a lassan állampolgárságot nyerő idegen ázsiaiak, főleg a közelkeletről. Elkezdődhet az új honfoglalás. Úgy látszik, hogy a magyarok az elsők, akik feladják önként mindenüket. A létszám csökkenéssel és a lakosságcsere által, már soha sem lehet egység a nép között. Minden idegennek nagyobbak a jogai, mint a magyarnak. Ha még ez sem elég ébresztőnek, akkor ez a nemzet valóban megérdemli azt amit ellene "kifőznek".


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így kormányoznátok ti!
  2009-10-18 19:10:46, vasárnap
 
  Mikor a sírgödőrből egy szoci újságíró, terjeszti az izzadságszagot,
és a vergődés eredménye az igazmondás!?

Így kormányoznátok ti!


A Fidesz immár nyolcadik éve minden rendelkezésére álló módon azt sulykolja, hogy a kormányzatnak kizárólag ballépései vannak, tönkreteszi az országot, és mindezt a jobboldalnak kell majd helyrehoznia. A jól szervezett és hatékony propaganda eredményeként a hatalmon lévők kormányzóképtelensége és a Fidesz kiváló kormányzóképessége mára szinte közhellyé vált.
Ha a megszépítő messzeség sokakkal feledteti is a jobboldal 1998-2002 közötti kormányzását, a 2006 óta fideszes vezetés alatt álló önkormányzatok gyakorlata kiábrándító tapasztalatokkal szolgálhat. Hihetetlen összegek úsznak el fideszes vezetésű önkormányzatokban korrupció, sógorság-komaság vagy hozzá nem értés révén.

Néhány példa:

1. A nagykanizsai vízmű-projekt pályázatát például az alpolgármester, Cseresnyés Péter közeli rokona nyerte el bruttó 42 milliós árajánlattal. A kivitelezés során aztán 14,5 milliós többletköltség merült föl.

2. A főváros XVI. kerületében egy uniós pályázatból támogatott csatorna-beruházás kivitelezését a nyertes cég 346 millió forintért vállalta. Ezzel jelentősen alábecsülte ugyan az elvégzendő munka költségét, de sebaj: "pótmunka" címén nemcsak a többletköltséget kapta meg, hanem - minthogy az önkormányzat a pályázaton 460 millió forintot nyert - a százmilliós többletet is sikerült a pótmunkák címén lehívni.

3. Fóton 30 milliós többletkiadást próbáltak egy útépítés során "lepótmunkázni", ám egy titokban készített felvétel leleplezte a manipulációt. Eme ötletes, a fideszes önkormányzatok körében megszokottnak tűnő konstrukció révén a párt joggal vehetné föl a Pótmunkáspárt nevet.

4. Püspökladányban nem a vállalási ár, hanem a vállalt határidő és a kötbér volt irreális. A 440 milliós pályázatot a kiszemelt cég irreálisan rövid határidő és napi csaknem 50 milliós késedelmi kötbér vállalásával nyerte meg. Mindössze kilencnapnyi késedelem, és a kivitelezőnek a beruházás teljes összegét vissza kell fizetnie kötbérként. Ilyen szerződést nyilván csak az köt, aki előre tudja: a kötbért nem kell majd kifizetnie. És csakugyan: Arnóth Sándor polgármester közbenjárására kétszeri, összesen 126 napos határidő-módosításban sikerült megállapodni. Ha Arnóth úr érvényesíti a kötbérigényt, a vállalkozónak több mint 6 milliárd forintot kellett volna kifizetnie.

5. Esztergom városa 200 millió forintért adott el egy telket, az azon épített mélygarázst pedig 1,4 milliárd forintért vásárolta vissza. Megbízható értékbecslés szerint a mélygarázsban egy gépkocsi-beálló értéke 1 millió és 1 millió 250 ezer forint közé tehető, de a város darabját több mint négymillió forintért vásárolta meg. Ezután egy másik mélygarázsban, ahol az eladó 2,5 millió forintért hirdetett egy parkolóhelyet, 55 darabot vett a város 277 millió, azaz darabonként 5,04 millió forintért. A fennmaradt 83 helyhez 348,6 millióért jut hozzá a város - ez már csupán másfélszeres túlfizetés, alkalmi vétel...

6. A Fejér megyei önkormányzat 15 évre vagyonkezelésbe adta intézményeinek fűtési rendszerét egy kft.-nek, amely ezért egy összegben, előre 502 millió forint bérleti díjat fizetett ki. A cég 15 éven át működteti a fűtőrendszereket, az önkormányzat pedig megtéríti neki a fűtéshez fölhasznált energia árát, plusz havonta szolgáltatási díjként kifizet több mint 32 millió forintot - azaz 15 év alatt csaknem 6 milliárdot.

7. Botrányos végkielégítésekkel sem csak a fővárosban találkozhatunk. A debreceni ipari park távozó vezetője például 32 millió forintot vehetett föl, miközben a cég vesztesége 660 millió forint volt, és ebben bizonyosan szerepe volt annak, hogy az ipari park 16,5 hektáros befektetési területét fillérekért adták el egy cégcsoportnak, amely e területeket most hússzoros áron értékesíti, sikerrel. Az ipari park 30 milliócskával végkielégített vezetője pedig éppen az ő közreműködésével föltűnően jól járt cégcsoporthoz távozott.

8. A Debreceni Csokonai Színházhoz a városvezetés önkormányzati biztost volt kénytelen kirendelni, aki záróértékelésében megállapította, hogy a színház korábbi vezetője számviteli és pénzügyi szabálytalanságok sorát elkövetve több mint 70 milliós kárt okozott a városnak. A direktor mégis 10 milliós végkielégítéssel távozhatott.

Ugye nincs kétségünk afelől, hogy ez kormányon még ígyebbűl fog menni.
Természetesen nem mentve ezzel minden tetűt, aki MSZP színekben lop.


http://www.netriport.hu/velemeny/cikk/?id=25154
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: "Kétféle szélsőséggel k
  2009-10-18 18:42:42, vasárnap
 
  Orbán: "Kétféle szélsőséggel kell megküzdeni!" + Megjegyzés



ORBÁN NEM AKAR ELSZÁMOLTATÁST! - MENTENI FOGJA A BŰNÖSÖKET, FŐLEG A CIONISTÁKAT

A HATALOM ÁRA: A HAZAFIAK VÉRE, ÉS A ZSIDÓ BŰNÖSÖK BÜNTETLENSÉGE

Orbán: "Kétféle szélsőséggel kell megküzdeni!"

Orbán Viktor nyíltan is hadat üzent a Nemzeti Ellenállásnak. Ha hatalomra kerül, még kegyetlenebb terrort fog bevezetni mint jelenleg a szocionisták. Az pedig biztos, hogy hatalomra kerül. Minden el van intézve, minden le van zsírozva. A Nemzetközi Pénzoligarchia főnökei megengedik neki. Sőt, most már kérik rá, hogy minél előbb hatalomra jusson, mielőtt megerősödik a Nemzeti Ellenállás. Vagy, ami még rosszabb számukra; a Népi Ellenállás.

"Magyarországnak kétféle szélsőséggel kell megküzdenie. Az egyiket a radikálisok jelentik, a másikat pedig a kormány, amely a törvények fölé helyezi magát" - mondta Orbán Viktor az Európai Néppárt elnökének könyvbemutatóján.

A Fidesz elnöke szerint egy olyan ország előtt, mint Magyarország - ahol a dühös emberek száma nő - két út áll: az egyik a szélsőségeseké, amelynek a vége káosz, a másik pedig a józan ész útja. Orbán Viktor közölte: a Fidesz feladata a dühös emberek indulataiból élhető jövőt teremteni.

,,Két út előtt áll egy ország, ahol a dühös emberek száma nő. Az egyik a szélsőségek útja, ahol a dühös emberek dühének megfelelő tónus, beszédmód, gondolkodásmód, majd végül káosz alakul ki" - jelentette ki Orbán Viktor. ,,A másik út az az ésszerűség, a józan ész útja. És a mi feladatunk nem kevesebb ma Magyarországon: sok dühös ember indulatából fenyegető sötét érzelmek helyett jövőt, kiszámítható, élhető jövőt és Magyarországot építeni" - tette hozzá.

(hírTV)

A Szabad Riport megjegyzése:

Orbán Viktor nyíltan is hadat üzent a Nemzeti Ellenállásnak. Ha hatalomra kerül, még kegyetlenebb terrort fog bevezetni mint jelenleg a szocionisták. Az pedig biztos, hogy hatalomra kerül. Minden el van intézve, minden le van zsírozva. A Nemzetközi Pénzoligarchia főnökei megengedik neki. Sőt, most már kérik rá, hogy minél előbb hatalomra jusson, mielőtt megerősödik a Nemzeti Ellenállás. Vagy, ami még rosszabb számukra; a Népi Ellenállás.

Biztosítanak neki mindent, hogy elérje a kormányfői széket. Pénzt paripát, fegyvert.

De a hatalomnak ára van. Éspedig a hazafiak vére, és a zsidó bűnözők büntetlensége. Ezért tehát Orbán végeredményben nem akar elszámoltatást. Sőt! Menteni fogja a bűnösöket, főleg a cionistákat.

Már most kezdi elsimítani a jogos népharagot, mely az ország kirablásában segédkező, a hazát idegen hatalomnak átjátszó szociál-liberális, - de főleg liberális, fehér galléros politikai és gazdasági bűnözőket illetné. Ám őket ezentúl a "józan ész jegyében" meg kell védeni a nép haragjától.

És szép csendben a nép bíróságától is.

Lássuk még egyszer Orbán Viktor árulkodó szavait:

,,Két út előtt áll egy ország, ahol a dühös emberek száma nő. Az egyik a szélsőségek útja, ahol a dühös emberek dühének megfelelő tónus, beszédmód, gondolkodásmód, majd végül káosz alakul ki" - jelentette ki Orbán Viktor. ,,A másik út az az ésszerűség, a józan ész útja. És a mi feladatunk nem kevesebb ma Magyarországon: "sok dühös ember indulatából fenyegető sötét érzelmek helyett jövőt, kiszámítható, élhető jövőt és Magyarországot építeni" - tette hozzá.

Az "ésszerűség és józan ész útja" nevű hihetetlen közhellyel magyarázza az embereknek, hogy ne akarjanak elégtételt venni a sérelmeikért. A kifosztásukért, az otthontalanná tételükért, a rossz táplálkozásért, az egészségük tönkre tételéért, szeretteik haláláért... ne akarják a bűnösök bűnhődését! Hanem el kell siklani felette, elfelejteni és a ..."sok dühös ember indulatából fenyegető sötét érzelmek helyett jövőt, kiszámítható, élhető jövőt és Magyarországot építeni..." szlogennel a narancsos zászlókat, és a nemzeti trikolórt lobogtatva, kimenteni az országból a hazaáruló bűnösöket, vagy elrejteni egy időre az igazságszolgáltatás, s a nép jogos haragja elől.

Az elszámoltatásról, a Nemzeti Vagyon visszaszerzéséről, a közélet és közszolgálatok megtisztításáról egyetlen szó sem esik. Akárcsak az IMF-el és az EU-val szolgai módon megkötött előnytelen szerződések felülvizsgálatáról, vagy újratárgyalásáról.

A maradék vagyon megmentéséről, és a magyarok Szentkorona Alkotmányának visszaállításáról pedig még jobban hallgat. Ami nem is csoda, hiszen, ha hatályban lenne végre ősi Alkotmányunk, akkor ezt az egész szabad rablást ellehetetlenítené, és jogalapot adna a nemzeti vagyon visszaszerzésére is, sőt a régóta esedékes kártérítések megfizettetésére is.

Ráadásul, akkor a jelenlegi fideszes fosztogatók sem tarthatnák meg a "lopott ezüstöt".Tehát marad a további fosztogatás, a bűnösök mentegetése és vagyonuk legalizálása.

Mert a Fidesz hatalomnak,- Orbán miniszterelnöki bársonyszékének, - ez az ára.

Folytatódik minden tovább. Csak a színek változtak. Az a bizonyos "élhető jövő", csakis a kiválasztottak számára lesz biztosítva.

Ám ha a Magyar Nép valóban az ésszerűség és a józan ész útját kívánja követni, akkor az ország még egyszer nem követi el azt a hibát, mint 90-ben. És bűnösöket futni nem hagyja.

(Szabad Riport Tudósító Iroda)


http://jovonk.info/2009/10/17/orban-ketfele-szelsoseggel-kell-megkuzdeni-megjegyz es
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kihajíthatják a külföldi (zsid
  2009-10-18 18:38:55, vasárnap
 
  Kihajíthatják a külföldi (zsidóérdekű) bankokat Iránból?



A múlt héten Irán miniszterelnöke arról értekezett, hogy az ország belső adóssághalmaza, ami elérte a jelentős 38 milliárd dollárt, szinte kivétel nélkül a külföldi érdekeltségű bankoknak hajt hasznot. Kijelentette, hogy vizsgálatokat indítanak a kamatok, kamatemelések miatt, sok bankkal szemben.

Irán annak ellenére, hogy erősen zsidó ellenes, benne van a világ pénzügyi körforgásában. Ahol haszon reménye látszik, ott a zsidó bankok nagyon hamar megjelennek, ha nem nyíltan, akkor valamilyen köntösben. Most azonban Irán komoly katonai összetűzés szélén áll, és muszáj rendet tenni a belső pénzügyi vonalon. Az is nagyon valószínű, hogy ezek a bankok, most gazdáik parancsára próbálnak nyomást gyakorolni a lakosokra a felvett hiteleken keresztül. Ezt a jelenlegi hatalom nem hagyhatja ennyiben, és ha fellép az uzsorás bankok ellen, azzal a támogatottsága, elismertsége tovább növekszik a lakosság köreiben. Egy ilyen összetűzés azonban hosszútávon, az ellenzék pénzelésével, kormányellenes mozgalmak támogatásával komoly gondokat okozhat a hatalomnak. Még komolyabbakat, ha az országot a zsidók háborúba rángatják bele. A leglogikusabb ebben az esetben, ha a bankokat törvényes eljárások keretein belül kitiltják az országból. Könnyen elképzelhető, hogy a gondolatsor taglalása a miniszterelnök részéről, már ezt a szándékot takarja. Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket ebben az ügyben.

Ez az írás az iráni miniszterelnök kijelentései alapján csupán egy gondolatmenetet közöl. A kedves olvasó így kezelje.

Gyártó István - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2009/10/14/kihajithatjak-kulfoldi-zsidoerdeku-bankokat-iranbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elnézést uram, de ez itt a női
  2009-10-18 18:15:54, vasárnap
 
  - Elnézést uram, de ez itt a női WC!
- Az mindegy, csak hányni jöttem!



Egy frankó délutáni menet után az asszony ijedten hallja, hogy egy kocsi fékez a ház előtt.
- Jó ég, ez a férjem lesz! Tűnj el gyorsan!
Pasas sietve felráncigálja a nadrágját, iszkol az erkélyajtó felé,majd hirtelen megtorpan.
- Hülye vagy ? Én vagyok a férjed !!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az emberek nem hisznek a parla
  2009-10-18 17:50:19, vasárnap
 
  Az emberek nem hisznek a parlamenti pártokban


2009-10-18 16:22
Negatív rekord a részvételi arányban


3611 választópolgár adta le szavazatát

Az eddigi három fordulóban mértnél is alacsonyabb a részvételi arány az időközi országgyűlési képviselő-választáson Pécsett.



15 óráig a jogosultak 7,24 százaléka, 3611 választópolgár adta le szavazatát a megismételt voksolás második fordulójában. Az október 4-én rendezett első forduló, csakúgy, ahogy a júniusi szavazás, érvénytelen lett.

A mostani voksolás akkor lesz érvényes, ha a választóknak több mint negyede részt vesz. Az a jelölt győz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja. Ha a részvétel nem éri el a 25 százalékot, a poszt jövő tavaszig betöltetlen marad, mert a rendes választásokig hátralévő idő nem elegendő egy újabb voksolás lebonyolítására. Pécsett azért kellett időközi országgyűlési választást tartani, mert a 2006 nyarán balesetet szevedett MSZP-s Toller Lászlót a bíróság gyámság alá helyezte és ezzel elveszítette parlamenti mandátumát.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik nyílt levele Simor An
  2009-10-18 17:29:04, vasárnap
 
  A Jobbik nyílt levele Simor Andráshoz, az MNB elnökéhez

2009-10-18 17:01 barikád.hu


Tisztelt Elnök Úr!

A Jobbikot nem győzték meg az ellenzéki aggályokra adott eddigi válaszok a Magyar Nemzeti Bank ez évi, várható veszteségeit illetően. A kérdés azért is nagyon fontos, mert a veszteségnek további kihatásai lehetnek a 2010-es költségvetésre, mely az önkormányzatokat már amúgy is drámaian sújtja.

A Jobbik szakértői az MNB és a Pénzügyminisztérium eddigi kommunikációja és válaszai ellenére nem látják igazolva, hogy az MNB vesztesége legfeljebb 10 milliárd forint lehet az idén. A Jobbik úgy látja, hogy több folyamat és hibás döntés 100 milliárdos nagyságrendű hiányt fog okozni az MNB idei gazdálkodásában.

Először is aggályosnak, sőt hibásnak tarjuk, hogy tavaly meggondolatlanul és indokolatlanul 11,5%-ra felemelték az alapkamatot. Ez arra késztette a kereskedelmi bankokat, hogy rövid futamidejű betétek formájában az MNB-nél tartsák a pénzüket, ahelyett, hogy a pénzhiányban fuldokló magyar gazdaságnak hiteleznének. A kilencszeresére megugró, rövid futamidejű befektetések után fizetendő magas kamat az egyik forrása az MNB várható veszteségeinek, és egyben kockázatmentesen stabilizálja a kereskedelmi bankok ez évi nyereségét is.

Az IMF-től és az EU-tól tavaly óta érkező devizahitelek alaposan megemelték mintegy 30 milliárd euróra az ország devizatartalékait, azonban információink szerint az így felhalmozott devizát csak jóval az IMF-nek fizetendő kamatszint alatt tudja az MNB kihelyezni, ami szintén jelentős, további veszteséget jelent.

Várhatóan a legsúlyosabb veszteség az eddigi 6-7% körüli forintárfolyam-emelkedés miatt éri az MNB-t. Ez önmagában is mintegy 150 milliárd forint veszteséget okoz csupán a plusz 13 milliárd dollár devizatartalékra vetítve. Ennek a veszteségnek a forintárfolyamok változásával való eltüntetése irreális célkitűzés volna, hiszen az azt jelentené, hogy ismét 300 forint feletti eurónk lesz, amit éppen elkerülni szeretnénk, mert csak így védhető ki egy újabb inflációs hullám és kamatemelés. Magyarázatot várunk arra is, hogy miért kapta Magyarország lényegesen magasabb kamatszinten az IMF-hitelt, mint pl. ugyanabban az időben Pakisztán.

Meglátásunk szerint tehát összességében igenis minimum 300 milliárd forint veszteséget halmozhat fel az MNB a 2009-es évben. Így viszont, miután egy ideje már a folyó hiánynövekedéseket, pl. a Nemzeti Bank ily módon bekövetkező tőkevesztését nemcsak pótolni kell, de be is kell számítani a folyó évi költségvetés kiadási oldalán, a jövő évi költségvetésben minimálisan plusz 300 milliárd forint hiány várható. Ez a veszteség jövő tavasszal fog először jelentkezni, amikor az MNB az idei évet lezárja, és számolni vele meg szeptembertől kell, amikor a 2009-es zárszámadási törvényt készítik elő, hiszen abban már számszerűen meg kell jeleníteni.

A Jobbik határozottan tiltakozik az ilyen irányú felelőtlen kormányzás ellen, hiszen a következő kormányzatnak kell majd mintegy 1,5%-kal megnövelni a zárszámadásban a 2009-es év hiányszámát, vagy ami ennél még rosszabb: a 2010-es költségvetés kiadási terhei növekednek, amit csak újabb megszorításokkal lehet majd pótolni.

Önök tehát ismét a jövőt élik fel!


Tisztelt Elnök Úr!

A fentiekből kiderül tehát, hogy számos olyan körülmény merül fel az MNB közelmúltbeli tevékenységével kapcsolatban, amelyeknek a kihatása a költségvetésre igen komoly lehet. Ezért szeretnénk választ kapni a fentieken túl a következő kérdésekre is:

1) Milyen százalékos hozamot vár Ön az MNB devizatartalékainak kihelyezésétől?

2) Mennyit fizet az állam a nála vezetett egyszámláján lévő pénzre kamatként?

3) Mekkora a kéthetes betétek állománya, és mennyi lesz a kamatterhe?

4) Mekkora felhasználható tartalék van az MNB könyveiben?

5) Mennyit fizet az állam az IMF-nek és az EU-nak a hitelekért (%)?

6) Milyen kamatszinten adták tovább az IMF-EU pénzt a kereskedelmi bankoknak?

Válaszát várva üdvözli Önt:

Pősze Lajos
a Jobbik szakpolitikai igazgatója

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis magyar paranoia
  2009-10-18 17:26:17, vasárnap
 
 
Bayer Zsolt


Mottó:
Kis magyar paranoia: azt hiszed üldöznek, s hát tényleg...

Rettegés

Álláspont

2006 óta nincs válaszunk a világ legegyszerűbb kérdésére: Miért állt
tétlenül a Magyar Televízió székháza mögött a Nádor utcában a
rohamrendőrség minimum száz tagja, állig felfegyverkezve, miközben irodista
kollégáikat és kolléganőiket(!) majdnem meglincselték a főbejáratnál?

Azért nincs válaszunk erre a kérdésre, mert ha majd lesz válaszunk erre a
kérdésre, az a válasz egyben súlyos vádirat is lesz sokak ellen. Mindazok
ellen, akik akkor abban reménykedtek, hogy majdcsak meghal egy rendőr a
tévé ,,ostrománál", és akkor elszabadulhat a pokol. És akkor majd egy
rendőrgyilkosságot is a Fidesz nyakába lehet varrni.

És most itt van néhány újabb kérdés, s ezekre éppen úgy nem lesz válasz,
csak mismásolás, hazudozás, jóféle titkosszolgálati félrevezetés.

Lássuk tehát ezeket az újabb kérdéseket. Mindegyik egy-egy újabb vádirat...

Miképpen lehetséges, hogy a titkosszolgálat hosszú éveken át megfigyelés
alatt tart egy ,,köztudottan szélsőséges nézeteket valló" állampolgárt, majd
nagyjából azzal egy időben, hogy nevezett állampolgár állítólag
megvásárolja első fegyverét, amellyel a cigányok meggyilkolására készül, a
titkosszolgálat felfüggeszti nevezett megfigyelését? Nem hallgatják le
többé a telefonját, nem figyelik kapcsolatait és környezetét - s nevezett
állampolgár ezután hat embert gyilkolhat meg anélkül, hogy bárkinek eszébe
jutna ,,utánajárni". Történik mindez úgy, hogy a regnáló hatalom már az első
gyilkosság elkövetése után ,,rasszista indítékra" gyanakszik. Mégis, még
további öt cigány embernek kell meghalnia, hogy a regnáló hatalom illetékes
szerveinek ismét ,,eszébe jusson" a korábban már éveken át ,,szoros
megfigyelés alatt tartott" ember.

Miképpen lehetséges, hogy egy szélsőjobboldali figura - akiről ráadásul
,,közismert" mindez -, Izraelben vállaljon, vállalhasson munkát? (Jómagam
néhány társammal, még az ELTE TFK hallgatójaként felfigyeltem egy
hirdetésre, valamikor a nyolcvanas évek vége felé. Úgy 1987 táján. A
hirdetésben az izraeli Jaffába toboroztak diákokat nyári munkára, egészen
pontosan narancsot szedni. Jelentkeztünk - s akkor derült ki, hogy
Izraelben, Jaffában csak zsidó származású diák szedhet nyáron narancsot, s
ezt a származást igazolni is kellett. Így aztán itthon maradtunk...)

Miért dolgozhatott tehát a náci nézeteiről ,,ismert" K. Árpád, az évekig
szoros megfigyelés alatt tartott K. István testvére egy kibucban? K. Árpád
zsidó? Vagy változtak a munkavállalási feltételek Izraelben 1987 óta?
Lehet... De azt egészen egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy egy
évekig megfigyelt magyarországi ,,nácit", aki ráadásul a Keleti Arcvonal
Bajtársi Szövetség vagy mi a bánat tagja, egyszerűen és csak úgy beengednek
Izraelbe dolgozni. Itt valami nagyon bűzlik...

Miképpen lehetséges, hogy a másik gyanúsított, bizonyos Cs. István szintén
az NBH látókörébe került szélsőséges nézetei miatt, majd mindezek után
-mindezek ellenére?- bevonult a hadseregbe? Sőt! A szélsőséges nézetei
miatt az NBH látókörébe került Cs. Istvánt aztán a Katonai Biztonsági
Hivatal még be is szervezte, és leszereléséig ,,titkos kapcsolatként"
foglalkoztatta! Egy szélsőséges nézeteiről ismert embert? Miért? Vagy éppen
ezért? Ezzel zsarolták? S ha igen, akkor vajon miért nem jutott senkinek
sem eszébe éppen Cs. István, egészen hat gyilkosság elkövetéséig?

Miképpen lehetséges, hogy a hajdú-bihari NBH-kirendeltség tudomást szerez
arról, hogy az évek óta szoros megfigyelés alatt tartott K. István
lőfegyver beszerzésére készül, s erről a tényről soron kívül tájékoztatják
Laborc Sándort, egyben kérve nevezett személy szoros ellenőrzésének
meghosszabbítását. Majd az évek óta szoros ellenőrzés alatt álló férfi
további megfigyelését, éppen a lőfegyverbeszerzés információjának
pillanatában Laborc Sándor, valamint az NBH szakirányú főosztálya
elutasítja - ugyanis nem tartja elég megalapozottnak K. István további
megfigyelését (!). Történik mindez 2008. május 12-én, majd 2008. július
21-én végrehajtják az első, tarnabodi támadást...

Önök elhiszik mindezt?

Kezdik már kapiskálni, miképpen függ össze a rendőrség a tévészékház
ostromakor tanúsított érthetetlen magatartása a cigányok ellen elkövetett
gyilkosságsorozattal?

Önök értik, miképpen tudott hat embert meggyilkolni egy társaság, amelynek
egyetlen tagja sem IQ-bajnok?

Értik önök, hogy erre a példátlan bűncselekmény-sorozatra honnan és kitől
volt pénzük, illetve megbízatásuk?

Értik-e, hogy miért a gyilkosok elfogása után akar Kolompár Orbán külföldre
menekíteni sok ezer cigányt?

Sejtik-e önök, hogy mindaz, ami történt, kinek, kiknek jött éppen kapóra?

Meg tudják önök magyarázni, hogy vajon miért éppen az a távozó Laborc
Sándor utolsó intézkedése, hogy nyugdíjba vonultat egy csomó NBH-s
szakembert és tisztet?

Ezek a kérdések.

Csupa-csupa vádirat. S ami ezen kérdések mögül felsejlik, az tényleg
Sztálin Szovjetuniója - EU-s keretekre szabva.

Ameddig nem látunk mindebben tisztán, nem a cigányoknak kell itt
rettegniük. Hanem mindannyiunknak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.