Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Mai jóslás - A Kereszt
  2009-10-22 18:04:08, csütörtök
 
 
Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
A Kereszt

Általános: a kereszt mindig kedvelt motívum volt. A hajdanán a katonák pajzsait díszítette. Akik nem tudtak írni, saját nevük helyett, ezt használták szignóként. A gonosz szellemek távoltartására is viselték. Keleti keresztet betegségek, boszorkányság és balesetek ellen alkalmaztak, a Koránból idézeteket véstek rá, hogy még erősebb legyen az ereje. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: valószínűleg ez az egyik legelterjedtebb talizmán. Védelmet nyújt neked, ezért nem fognak téged támadások érni.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Vincze László versei
  2009-10-22 17:30:40, csütörtök
 
 

Őszülő


Éveim számát jelzi a sok ősz hajszál,
Csak ez az oka, hogy itt hagytál?
Szomorú, de te se leszel már fiatal.
Korral jár az őszülés,
Azt együtt megérni , hidd el diadal.
(nem anyakönyveztethető)


Elmúlt a nyár

Elment a nyár, el, de hova?
Délre vitte csoda lova.
Ősz köszönt már lomb hullatva.
(nem anyakönyveztethető)


Két őszi vers ÉCSKA és EDŐ névre írva a "Lányok sólyomszárnyon" c. (leendő) könyvemből. (A 233 versből)


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kosztolányi Dezső: Miért?
  2009-10-22 17:21:05, csütörtök
 
 
Ti kérditek, miért vagyok?
Miért kelek fel újra?
Hogy lássam, mint a kósza szél
a lányok aranyos, finom haját
könnyes arcukba fújja.

Hogy várjam azt, ki eljövend,
egy lány, vagy nem tudom ki,
oly jó álmodni tétlenül,
s szeles időben szürke ég alatt
dalolva kóborolni.

Hogy imádjam, szegény hivő,
mi fájó s halhatatlan.
Hogy elsirassam csendesen
a zokogó szeptemberi esőt
egy bús, haldokló dalban.

(1908)

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A világ leggyorsabb autói
  2009-10-22 16:24:14, csütörtök
 
 
Deluxe Car

Örök versengés dúl az autógyártók között, mindegyik szeretné elmondani magáról, hogy övé a világ leggyorsabb autója. Jelenleg 411 km/óra a rekord, de bármikor megdőlhet.
Számtalan kategóriában lehet rangsorolni a világ autóit, de bármilyen szempontot is vegyünk alapul, mindig lehet egy leg-et találni. Hogy ez objektív vagy szubjektív szempontok alapján felállított lista, az a választott kritériumtól függ, mindenesetre több olyan rangsorolás is létezik, ahol a tények döntenek.

Legszebb autó például nincs, mindenkinek más tetszik és más formákra legyint, azzal ugyanakkor nehéz vitatkozni, hogy melyik autó a legdrágább vagy éppen a legolcsóbb. A számok nem hazudnak és egyértelmű rangsorolást tesznek lehetővé, ahogy a lóerőben kifejezett teljesítményadatoknál is van első és utolsó, teljesen kizárva a szubjektív elemeket.


Galéria a leggyorsabb autókról!

Ugyanígy egyszerűen felállítható a leggyorsabb autók listája is, legalábbis elméletben. A 200 km/óra több mint a 198, elvileg egyszerű a dolog, ezekből a listákból viszont annyiféle létezik, ahányan vállalkoztak az elkészítésére. Ennek oka, hogy több különböző adatot is figyelembe lehet venni: ki lehet indulni a gyár által megadott végsebességből, de abból is, amit esetleg hivatalos teszten ért el egy adott autó.

Igazán akkor bonyolódik a helyzet, ha a két adatsor összekeveredik és így áll össze egy lista, melyből valóban többet is találni a neten. Ezúttal egy olyan összeállítást vettünk figyelembe, mely a világ ötven leggyorsabb autóját tartalmazza, ezek közül azonban az első tízre koncentráltunk.

Ez a lista végsebesség alapján készült, de a világ leggyorsabb autóit az alapján is sorba rendezhetjük, hogy hány másodperc alatt gyorsulnak százas tempóra. Ilyen összeállítással is találkoztunk már, ez alapján például az 1994-es Dauer 962 LeMans a világverő, mely 2,6 másodperc alatt eléri a százas tempót.

A végsebesség alapján sorba rendezett autók között nem meglepő módon főleg szupersportkocsikkal találkozni, kivétel tulajdonképpen nincs. Meglepő módon még a tízes lista utolsó helyére sem lehetett odaérni 350 km/órás végsebességgel, ehhez egészen pontosan 363 km/óra kellett, ennyit futott a Jaguar XJ220.


Galéria a leggyorsabb autókról!

A kilencedik helyet a buborékszerű Ultima GT-R640 szerezte meg 370 km/órával, az autóban kőkemény versenygépet tisztelhetünk. Egy hellyel előtte végzett a mára már kilátástalan helyzetbe került TVR Cebera Speedje, mely 384 km/órás végsebességre képes.

A hetedik helyen már egy igazi legendával találkozni, a brit sportkocsigyártás egyik ikonja, a McLaren F1 szerezte meg a pozíciót. A maga idejében a McLaren F1 a világ leggyorsabb autója volt, de elszaladt mellette a világ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A luxusipar túléli a válságot
  2009-10-22 16:20:50, csütörtök
 
 
MTI - Deluxe Magazin


A luxusipart sem kímélte a válság, a forgalom csökkenése azonban kisebb lesz a vártnál, derült ki az egyesült államokbeli Bain tanácsadó cég elemzéséből.


A Bain elemzői szerint az idén 8 százalékkal 227 milliárd dollárra csökkennek a luxus divatcikkeket forgalmazó cégek bevételei, míg egy évvel korábban még csak 2 százalék volt a visszaesés. A cég tavasszal 10 százalékos csökkenést jósolt.


A luxuspiac néhány év múlva magához térhet

A növekedés jövőre már beindulhat, de csak szerény mértékű, 1 százalék körüli lesz, és a piac 2011-ig, 2012-ig valószínűleg nem is fog magához térni. A Bain 2011-ben a globális eladások 4,2 százalékos növekedését várja.

A válság leginkább az Egyesült Államok piacát sújtotta: a világ luxuskiadásaiból egyharmaddal részesülő amerikai piacon 16 százalék körüli lesz a visszaesés az idén. A 12 százalékos részesedéssel bíró Japánban 10 százalékos, a vásárlások 38 százalékét kitevő Európában 8 százalékos csökkenést jósolnak az elemzők.

Mindamellett az ázsiai eladások 10 százalék körüli növekedése valamelyest ellensúlyozza az amerikai, japán és európai vásárlások csökkenését. A világon most a legjobban Kínában fogynak a luxuscikkek: a forgalom növekedése 12 százalék körüli lesz, de ez eltörpül a tavalyi 30 százalékos bővülés mellett.

A vártnál kisebb mértékben csökkentek az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton luxusipari óriáscég harmadik negyedévi eladásai. A több mint hatvan márkát forgalmazó cégcsoport 4,14 milliárd eurós bevételt jelentett a harmadik negyedévről, 0,6 százalékkal kisebbet az egy évvel korábbi 4,16 milliárdnál.


A szakértők alacsonyabb, 4,09 milliárd eurós forgalomra számítottak. Az eladáscsökkenés oka elsősorban a bor és a tömény szesz, illetve az óra- és ékszerszegmensben bekövetkezett értékesítési visszaesés volt.

Az első félévben a vállalat bevétele 7,81 milliárd euró volt, ez 0,15 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A kilenc havi eladás 11,95 milliárd eurót tett ki, ami 0,1 százalékos éves szintű csökkenés.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai harmoniakártyáim
  2009-10-22 05:13:39, csütörtök
 
  1./ A mai napodat Átlényegülés hatja át

Pap - A spirituális tanító, az áldást osztó jelképe. A nem keresztény kultúrkörben ugyanez a kártya a jógival, vagy a szent emberrel azonos. Üzenete egy spirituális, vallásos, hittel kapcsolatos élmény, a hited próbatétele, esetleg egy segítő érkezése. Vallásos embereknek a kártya üzenet a gyónáshoz, templomba menéshez, vagy mélyebb meditációhoz, áldozathoz való felkészülésre.


2./ A mai napodat Egyszerűség hatja át

Oroszlán - Az erő jelképe. A szavannák királya azt üzeni, hogy uralkodni tudsz a problémás helyzeteken. Lesd el felséges nyugalmát! Az oroszlán csillagképre is utalhat a kártya, ezért érdemes a HarmoNet horoszkóp oldalán is körülnézned!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 252
  • e Hét: 620
  • e Hónap: 6861
  • e Év: 59127
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.