Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Feleségcsere - Fonók és Éva
  2009-10-25 11:42:06, vasárnap
 
  Czére Béla: Véres kötőtű

Sárga lóherében 13,-Ft-os ár.

Benső lapján kék tintával írva: Varga Imre tulajdona

Kiadta az igényes olvasóknak 1990-ben a Népszava Kiadó Vállalat MI VILÁGUNK SZERKESZTŐSÉGE. A kiadásért felel: Kiss Jenő vezérigazgató
Athenaeum Nyomda, Budapest.
Felelős szerkesztő: B Csáky Edit
Műszaki vezető: Bősze Lajos
Műszaki szerkesztő: Harkai Éva
Borítótmontázs: Forgács György dr.

A könyv hátsó részén számítások Fonó és Évára tagolt nevek alatt.

Fonó
1. 48 3
2. 1717 7
3. 1
4. 1.

B: 9 46

Éva
1. 96 6
2. 8046 8
3. 9
4. 3

D: 7 K3

Könyv utolsó előtti lapján:

Fonók:

202 x 7: 1414

1
3715 +
1414
2301 6

1417
1418

1994 -
1417
0577

Éva

243 x 90 = 2675

3

3707 -
2673
1176

28 x 9 = 252

Előző élet halála: 1723

2682 x 9 = 8045


Különféle számok még a hátlapon. A feleségcserés könyv, melyet az egészségügyben 1995-ben hajtottak végre, s a feleségcserére a Talmúd Évás-fonós népe helyetti fekete leves közvetítésben utalt Gáspár Győző is.

Következő füzetük: Az álruhás ördög

A könyv főszereplője Forgách, Bácskai, Lii, Klára, Hédi, Mariann.

Idézet a 13. oldalról:

- Jó volna, mi? - most már Forgách is felszabadultan röhög. - Tudod mit Ferkó!? Egy éjszakára! Mit szólsz hozzá? Egy éjszakára. De nem önzetlenül mondom. Annyira azért nem vagyok jó ember. Én lilivel, te Hédivel! Mit szóltok hozzá?...

A könyv végén megölték Lilit. A rendőröknek majd azt mondják, lili a férjétől nem akart gyereket, de a szerelmétől igen, ezen a férje annyira becsavarodott, hogy dühében és féltékenységében megölte.

. Megvan a papír - szólal meg hosszú hallgatás után Klára. - Előtte gondosan tanulmányoztam a pszichopátiát. Mert azt mondanom sem kell, hogy úgy vagyok pszichopata, mint ti.
- Akkor minden rendben - derül fel a mérnök arca. - Most már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk Kingát és elbeszélgessünk a rendőrökkel.
- Ha megérkeznek a zsaruk, majd "Erre csörög a dió..." játékot játszunk - Klára nevetése hirtelen reped meg. - Csak az a kérdés, meddig lesz bekötve a zsaruk szeme. Reménykedjünk abban, hogy jó sokáig.
- És ha lehull a szemükről a kendő, akkor sem lesz nagy baj. - Hédi elnéz az országút felé. - Hiába gyanakodnak, mert gyanakodni fognak. Nem tudnak ránk bizonyítani semmit!
 
 
0 komment , kategória:  Vas-Forgószél 1945-től  
Gyors és egyszerű almatorta
  2009-10-25 09:13:46, vasárnap
 
 

Hozzávalók:
vaj vagy sütőmargarin; zsemlemorzsa; 8 db alma; ízlés szerint fahéj, vaníliás cukor, mazsola
Tészta: 1/2 csésze olaj; 1/2 csésze cukor; 1 csomag sütőpor; 1 csésze liszt; 3 egész tojás



Elkészítése:
Egy kerek tortaformát kivajazunk vagy sütőmargarinozunk és zsemlemorzsával megszórunk. 8 db almát cikkekre vágva, fahéjjal, vaníliáscukorrral megszórva, lerakjuk a kerek forma aljára, majd meghintjük mazsolával. A tészta hozzávalóit kikeverjük simára, majd az almára csorgatjuk és megsütjük. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Málnás túrótorta
  2009-10-25 09:12:33, vasárnap
 
 

Málnás túrótorta:

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg kókuszos keksz
8 dkg vaj

A töltelékhez:
2 evőkanál zselatin
50 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
Fél citrom leve
25 dkg málna
3 dl tejszín


Elkészítése:

A A 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összedolgozzuk, kanállal a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd húsz percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a zselatint fél deci vízben simára keverjük, állandó keverés mellett fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört málnát, belekeverjük a zselatint, és a felvert tejszínhabot kanállal óvatosan beleforgatjuk. A masszát a tésztával bélelt formába töltjük, és 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Aztán az egészet kiemeljük, a fóliát levesszük róla, és cikkekre vágva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Tipp:

Az alufóliával kibélelt forma alját és oldalát kenjük ki olajjal, így biztos, hogy egészben marad a sütemény, miután a formából kiemeljük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Ildikó levele rólam
  2009-10-25 08:23:15, vasárnap
 
 
Drága Katalin!
Leveledet meg kaptam,és mondhatom,nagyon szomorú lettem,mert egy általam nagyon értékesnek tartott ember tragédiáját olvastam benne.
Tudod én megérzem,az igazi értékeket így a távolból is.
Én érzem,hogy Te egy rendkívüli ember vagy,aki sokkal-sokkal jobb sorsra vagy érdemes.
Ennyi borzalmat ritkán szokott az Úr rá tenni egy emberi lényre,mint amennyi Rajtad van.Mit is írhatnék,ostoba közhelyeket nem akarok,mint például,hogy.."mindenkinek meg van a maga keresztje.."stb.stb.Pedig ez még igaz is,hiszen meg van az enyém is és a másé is:))
A jóslást illetően:én soha,senkinek nem nézem meg a halála időpontját.Azt sem tudom,hogy egyáltalán mutatja -e a kártya.Bocsáss meg,de én ostobaságnak tartom ezt fürkészni.Dacára,hogy magam is voltam már olyan nyomorult helyzetben,hogy tényleg azt éreztem,már csak halnék meg,mert elég a sok bajból,nem bírom tovább.S ebben nem volt semmiféle drámai túlzás,hiszen nekem is kijutott rendesen az élet viharaiból.
Azonban egy bizonyos kor elérése,és sok csodálatos,Istenhez köthető jelenség által rájöttem,hogy nem szabad ilyenekre gondolni,felesleges,hiszen úgysem mi döntjük el.:))
Neked nem kellene más,csak az igaz,őszinte szeretet.semmi másra nincs szükséged,csak arra,hogy érezd,fontos vagy.S ha hiszed,ha nem,valóban fontos vagy.Te is ugyanúgy,mint bárki más.
Kérlek próbáld meg a bajok ellenére is jót és a szépet keresni,és kisüt nap.A múlat feledve egy új irányban gondolkozni,én is megtanultam mosolyogni már a múlton
Jelentsd ki nap mint nap,hogy másképpen akarsz gondolkozni,nincsen semmiféle átok rajtad.Ezt én csalhatatlanul megérzem,csak nagyon boldogtalan ember vagy,és ez okozza a sok lelki bajt,és vele együtt a testi bajok tömkelegét is.Meg kell keresned az életedben azt,ami örömöt okoz.Ezt csak Te teheted meg. Senki ás nem tudhatja,hogy Neked mi a jó.Tedd fel a kérdést magadnak:-mit szeretnék én,mi az ami örömöt okoz nekem?NEKEM.Csupa nagy betűvel.Jelentsd ki,hogy én is olyan értékes ember vagyok,mint más,szeretem és tisztelem a testemet,és a lelkemet,szeretem magam.
Nézz a tükörbe,és keresd meg azt ami szép rajtad.Biztos vagyok abban,hogy találsz.Minden áldott nap tedd ezt meg.Önagadért.ha már élnünk kell még egy ideig,tegyük szebbé az éltünket.Ez csak rajtunk múlik:))
Az átkot felejtsd el.Egy nagy túróst van átok Rajtad!Az átélt szörnyűségek okozta traumák nyoma van benned,belül,és rágnak szét,szép lassan,de biztosan.A rögzült és rossz reflexek,amikért ne Te vagy hibás,de ha továbbra is babusgatod azzal,hogy rájuk gondolsz,akkor soha nem leszel túl rajtuk.
Ne Te szenvedj mások szörnyűségeiért.Tudatosítsd magadban,hogy nem a Te hibád mindaz,ami történt.
Tudnék még írni,mert legszívesebben bele vésném a tudtodba az értékeidet,a jóságodat,a szépségedet,és mindazt,aki Te vagy valójában.
de én azt hiszem,érted -e nélkül is.
Küldök Neked nagyon sok szeretetet,tiszta szívedből,és egy tanácsot,amelyben saját tapasztalat alapján hiszek:esténként gyújts meg egy fehér gyertyát,és kérd a védő angyalaidat,hogy segítsenek Neked.Kérd,és hatalmazd fel őket,hogy avatkozzanak bele z életedbe,meséld el hogy mit szeretnél,meséld el nekik,hogy mi bánt,és kérj segítséget.Hidd el,megnyugszol,és elkezdesz tisztulni.A lelked lassacskán le csendeseik,és sokkal jobb lesz.Ezt tedd meg akár naponta többször,mindig akkor úgy érzed,hogy szükséged van erre.
Ne törődj másokkal.hogy mit szólnak ehhez.ha Neked jó,akkor csináld,és garantálom,hogy jó lesz.Aztán kezdj tervezgetni,hogy i hogy lesz jobb az életedbe.Például egy süti a közeli cukrászdában,vagy akármi ami jó NEKED.
Egyáltalán ne törődj most másokkal.Csak magaddal.Már megfizetted ennek az árát.Ideje,mert megérdemled a sok baj után egy kis jót is csenni az életedbe.
Úgyhogy én nem jósolok mást Neked mint azt,hogy ha megfogadod a tanácsomat,sokkal jobban fogod szeretni az életet.Úgy legyen.
Isten veled van ha Te is akard,és segít.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Vincze László: Kata névre vers
  2009-10-25 08:20:03, vasárnap
 
 

Kényelem

Kényelmes az ágyad, Drágám!
Abban fekszem puha párnán.
Te átölelsz és rám hajolsz,
Aztán sietve megkajolsz...


Szeretsz?

Kérdezlek: Szeretsz?
Azt feleled. Lehet!
Tekintetedből mégis,
Azt olvasom: Mehetsz!


Hiányzol

Kínoz nagyon a magány,
Az egyedüllét szinte fáj!
Téged feledni nem lehet,
A hiányod megöl engemet.


Jegygyűrű

Karikagyűrű! ... Ma megveszem!
Aztán az enyém leszel Kedvesem.
Táncolunk majd a lagziban,
Aztán uzsgyi az ágyiba!


Tekintet

Kockás ruha, pepita,
Alakjára rászabva.
Tekintete égő tűz,
Ahogy rám néz, láncra fűz.


Harcos

Konok harcos, nagy merész!
A csatában tettre kész.
Talán otthon is tettre kész,
A fenét, ott már nem merész!


Lim-lom

Kacatok közt nincsen érték?
Azt mondom, ez furcsa kérdés.
Találok én sok szépet,
A lomok között értéket.


Soha

Kereslek mindenhol keservesen,
A világ elrejt előlem, Kedvesem...
Te sem lelsz reám már soha,
Aztán elszáll az élet: - tova.


Penge

Körmöd éles, mint a penge
A nyoma itt van a szégyenszemre.
Tátong sebem, folyik a vér,
A szerelmed, lám ennyit ér!




 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kavart almás sütemény
  2009-10-25 08:18:30, vasárnap
 
 

A tepsit fóliával kibéleljük,sűrűn lerakjuk
hámozott almaszeletekkel és a következő masszát öntjük
rá:25 dkg cukrot 3 egész tojással,2 kávéskanál fahéjjal
habosra kavarunk.25 dkg lisztet 1 sütőport és 30 dkg
reszelt almát adunk hozzá.Ezt a masszát ráöntjük az almára,
...tovább» s ha félig megsült,vágott dióval megszórjuk, a .diót el lehet hagyni !

Nagyon finom!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Reményik Sándor: Ne ítélj!
  2009-10-25 07:17:53, vasárnap
 
 

Istenem, add, hogy ne ítéljek -
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

Istenem add, hogy ne bíráljak:
Erényt, hibát és tévedést
Egy óriás összhangnak lássak -
A dolgok olyan bonyolultak
És végül mégis mindnek
Elhalkulnak és kisimulnak.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mai jóslás - Abracadabra
  2009-10-25 06:57:24, vasárnap
 
 

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Abracadabra

Általánosan: az egyik legismertebb és egyben legnépszerűbb talizmán. Az ókori Rómában a betegségek, a balszerencse és a halál ellen viselték. Még a középkorban is gyakran alkalmazott mágia volt a fertőzések ellen. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: a talizmán erejének köszönhetően figyelmeztet a fertőzésveszélyre, lehet, hogy a közeledben van valaki, aki megfertőzhet téged. Jobb lesz vigyáznod ma!
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Mai harmoniakártyáim
  2009-10-25 06:51:20, vasárnap
 
 
1,/ A mai napodat Csodavárás hatja át

Óra - Eljött a Te időd! Amit eddig halogattál, most meg kell tenned. Erre figyelmeztet ez a szimbólum. Negatív kontextusban az „utolsó órát” is jelenti. Az óra tettekre sarkall, és a jó időbeosztásra hívja fel a figyelmedet. A jövőd már elkezdődött. Itt és most van! Élj a mában!

2./ A mai napodat Bölcsesség hatja át

Hó - lehet hópihe is. Az érzelmek kihűlésének lehetőségére hívja fel a figyelmet. Jelezheti egy kapcsolat – főként mély érzelmi kapcsolat- felborulását. Jelképezi az illúziókat, mivel a hó könnyen elolvad. A hó jelképe magában hordozza a gondot, a szomorúságot is, de a hóolvadás a rossz időszak elmúlását jelenti.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 2455
  • e Hónap: 8696
  • e Év: 60962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.