Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kétmilliárdos wallisos pancsol
  2009-10-26 19:52:10, hétfő
 
  Kétmilliárdos wallisos pancsolás



Belföld
Bűncselekmény gyanújának árnyékában, kétmilliárd forintot kidobva bérel beléptető rendszert a budapesti fürdővállalat. A megbízás végül a közbeszerzést kidolgozó Wallis-közeli cégnek jutott.


Nettó egymilliárd-hatszázmillió forintért bérel öt évre beléptető rendszert a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH). Az üzemeltetésre további 207 millió forintot fizet ki a főváros kizárólagos tulajdonában lévő társaság. György István, a főváros pénzügyi ellenőrző bizottságának fideszes elnöke szakértőkre hivatkozva azt állítja, nyolcszázmillió forintból beszerezhető lenne a rendszer. Ráadásul a BGYH tulajdonába kerülhetne, nem úgy, mint az, amelyet közbeszerzéssel rendeltek. Ezt a pályázat futamideje, vagyis öt év elteltével leszerelik, és elviszik. ,,Ugyanott fogunk tartani: beléptető rendszere ugyan nem lesz a fővárosnak, de elkölt kétmilliárd forintot" - közölte az ellenzéki politikus.

György István tudomása szerint a Wallis-közeli cégnek tekinthető Navigátor Zrt. már 2007 novemberében ajánlatot tett a BGYH-nak a beléptető rendszerre. Ez még csak hatszázmillió forintba került volna. A fürdővállalat 2008 márciusában írta ki az első tendert, abból a Navigátort kizárták, mivel közreműködött a felhívás összeállításában. A Hír Tv rejtett felvételt mutatott be az első szakasz nyerteséről, a Perfect System Zrt. képviselőjéről, állítása szerint az elnyert 816 millió forintból száznegyvenmilliót vissza kell adnia a fővárosnak.

A BGYH a második eljárást is lefolytatta, ebből mindhárom ajánlattevőt kizárta. A harmadik felhívást már nem tették közzé, a BGYH csak az előző tenderre is jelentkező Vilatit hívta meg. A Vilati május 25-én elnyerte a megbízást, június 25-én a szerződést már a Navigátor vezetője írta alá, noha a Navigátor csak másnap vette meg a Vilatit.

György István sajtótájékoztatóján elmondta, birtokukba került a Vilati eredeti, valamint hiánypótolt dokumentációja. Ezek arról tanúskodnak, hogy több lapot kicseréltek, 22 tételt megváltoztattak. További furcsaság, hogy a pályázat szakmai hátterét biztosító szlovák cég ügyvezetője két nyilatkozatot is kiállított korábban elnyert közbeszerzéseik értékéről. György szerint felvetődik a csalás bűncselekményének gyanúja, nem beszélve az irányított közbeszerzési eljárás lehetőségéről. Mindezek miatt a Fidesz bejelentést tett a Legfőbb Ügyészségnél, hogy a hatóság kiderítse, történt-e bűncselekmény.

Zsidai Péter


Dátum: 2009. October 26. Monday, 14:58 Szerző: peter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szõnyi Bartalos Mária: M
  2009-10-26 19:48:23, hétfő
 
  Szőnyi Bartalos Mária: Magyarország külügyminiszterének röviden



Civil kurázsi
Ha az Európai Únió - a Liszaboni szerződés miatt - alkut köt Csehországgal és Szlovákiával a Benes dekrétumok ügyében, amely alku a kitelepítettekkel, meghurcoltakkal kapcsolatban negatív alku lenne több Európai tagállam számára, akkor kössön alkut azokkal az országokkal is, amelyek érintettek.


Magyarország szigorúan és határozottan követelje az Európai Úniótól: Hazánk nem alkuszik a Benes dekrétumok ügyében! Amennyiben hazánk véleményét kihagyva mégis megalkuszik az EU, Csehország, Szlovákia, akkor az Európai Únió engedje el az összes, jelenlegi úniós magyar adósságállományt - az IMF adósságunkat fizesse vissza helyettünk - és az EU kártalanítsa mindazokat (gyermekeiket, unokáikat, dédunokáikat), akik elszenvedői voltak és most is szenvedői a Benes dekrétumoknak!

Komárom-Szőny, 2009. október 26.

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erkölcsi halottak megsértőd
  2009-10-26 19:12:01, hétfő
 
  Az erkölcsi halottak megsértődtek
2009. október 26. 12:36:27

Kétfrontos háborúra kényszerül az ünnep miatt az MSZP. Egyfelől a haladás élvonalában menetelő párt képét igyekszik sugározni magáról, másfelől elhatárolódik önmagától. Nem olyan nagy kunszt ez őnékik, szervesen illeszkedik kommunista lelkükhöz mindkét állítás. Magyarán el is hiszik maguknak, hogy ők egyidejűleg képesek mindkét dologra.

Lendvai Ildikó, az MSZMP KB főállású csinovnyikja ünnepélyes arccal megkoszorúzta a munkáltatója által kivégzett miniszterelnök és a többi névtelen áldozat sírját. Nem sokkal később udvariasan belerúgott a köztársasági elnökbe.

Ugyanazon a napon Szanyi Tibor, 18 évig ifjúkommunista, momentán modern baloldali, ,,gyalázatos alaknak" nevezte a köztársasági elnököt. Ha valaki nem tudná, Szanyi képviselő szintén tagja az MSZP-nek, amelyben fent említett Lendvai az elnök.

Az ünnep, amelyen a köztársasági elnököt ócsárolták: a köztársaság kikiáltásának huszadik évfordulója.

Ők így demokraták. Szocialista demokraták.

Miért martak bele most a köztársasági elnökbe? Mert Sólyom László az október 23-ai forradalomra emlékező beszédében a következőket merte mondani:

,,Tisztelt Emlékezők!

A tisztánlátást abban, hogy '56 és a rendszerváltás alapkérdése ugyanaz, gyengítette az alapvető normák bizonytalanná válása is. Ez a bizonytalanság a morális válság. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése ezt a morális válságot tette sokkoló módon nyílttá. Az alapoknak ezt az elbizonytalanodását erősítette meg és tette tartóssá a parlamenti többség, amikor a hatalom megszerzésének Őszödön bevallott módját bizalmi szavazáson jóváhagyta."

Tehát az elnök úr azt merészelte állítani, hogy a 2004-6 közti másfél-két éves előre megfontolt, stratégiai értékű hazudozás morális válságot idézett elő. A morális válságot pedig megerősítette és tartósította a parlamenti többség.

Igen, Sólyom László köztársasági elnök az MSZP (és az SZDSZ) felelősségét nevesítette a mai magyar társadalom, egyszersmind a magyar demokrácia, a Magyar Köztársaság válságáért.

Hogy Sólyom Lászlónak van oka válságról beszélni, azt senki sem vitatja. A válság ténye brutálisan nyilvánvaló.

Hogy Sólyom Lászlónak joga és kötelessége szóvá tenni ezt a helyzetet, azt a Magyar Köztársaság Alkotmánya világosan leszögezi: 29. paragrafusának első bekezdése szerint:

,,Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Világos beszéd. A nemzeti érdek vitán felül megköveteli a hazugságra alapozott bármilyen kormány azonnali távozását, és nemcsak a végrehajtó hatalomból, hanem a közéletből is.

Vitán felül áll, hogy a 2006. őszi események roppantották meg látványosan a mi demokráciánkat. Az roppantotta meg, amikor nyilvánosságra került, hogy másfél-két esztendei hazudozás, a választók tudatos félrevezetése eredményezte a 2006-os országgyűlési választási győzelmet.

Az roppantotta meg a köztársaságot, hogy miután ez a gyalázat nyilvánosságra jutott, a fő haszonélvező, Gyurcsány Ferenc semmibe vette az Alkotmányt, és nem engedelmeskedett a köztársasági elnök felszólításának.

Vonja le a konzekvenciát — ezt mondta a köztársaság elnöke akkor, 2006 őszén is.

Azonban az 1956-os véres megtorlást is keveslő Apró Antal kései utódja belenevetett az ország, a nemzet szemébe, és — maradt. Ezzel mérte az első hatalmas csapást a harmadik Magyar Köztársaságra.

A felháborodás oda vezetett, hogy állandósult a demonstráció a Kossuth téren. Végül - keserűen mondhatjuk: október 23-a tiszteletére - a szocialista kormány becsapta a Kossuth térieket. Először tárgyaltak velük, aztán megegyeztek velük - végül erőszakkal kiverték őket a térről. Bizony hasonlít ez a történet arra, ahogyan a Szovjet Hadsereg bánt Maléter Pálékkal 1956-ban. Ez újabb csapás volt a harmadik Magyar Köztársaságra

A forradalom 50. évfordulójának állami ünnepségeiről kizárták a forradalom örökösét, a népet. Végül este lovasrohammal, vízágyúval, könnygázzal, gumilövedékkel támadtak a polgári ünnepségről békésen hazamenni akaró emberekre.

2006. október 23-án beigazolódott, hogy a posztkommunista elit változatlanul jobban bízik a gumibotban és a bilincsben, mint a szó erejében.

De hát hogyan is hihetne az őszinte beszédben, az igazmondásban, a betartott esküben az, aki arra büszke, hogy hazudozásra alapította kormányát és országgyűlési többségét? Ezzel mérték a megrendítő csapást a harmadik Magyar Köztársaságra.

Ebből az erkölcsi csődből idővel törvényszerűen következett be az a társadalmi és gazdasági leépülés, csődhelyzet, ami immár az elsöprő többség számára is világossá tette, hogy ez a posztkommunista elit ismét eljátszotta az ország jövőjét meg a saját becsületét. És most sem önmagára haragszik, hanem azokra, akiknek van bátorságuk kimondani az igazságot.

Az erkölcsi halottak, a Lendvai Ildikók most megsértődnek, mert a szemükbe mondták az igazságot.

A köztársasági elnök pedig nem tehetett mást. Erre kötelezi a 29. paragrafus, amely leszögezi, mit kell tennie: ,,őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Sólyom azt tette, ami a kötelessége. Igazából naponta el kellene mondania, hogy Magyarországot morális halottak irányítják, akiknek puszta létezése a hatalomban már felér egy hullamérgezéssel.

Nyiri János

Forrás: gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki nem érzi ezt a dühöt, az n
  2009-10-26 19:04:41, hétfő
 
  Aki nem érzi ezt a dühöt, az nem magyar! - Vona Gábor október 23-ai beszéde
2009. október 26. 12:44:21

Vona GáborVona GáborAz alábbiakban Vona Gábornak, a Jobbik elnökének 2009. október 23-án modott beszéde olvasható teljes egészben. Az alábbi szöveget erősen ajánljuk az ATV figyelmetlen és amatőr munkatársainak, akik az ünnepségről szóló beszámolójukban a pártelnök tavalyi beszédét idézték. Sajnálattal közöljük velük, hogy az idő nem visszafelé, hanem előre halad. Nemsokára szebb jövő jön! Nekünk...



Adjon az Isten!

Draskovics Tibor - akit maximum a kannibálok neveznének jó embernek - néhány napja megfenyegette a Magyar Gárda tagjait, hogy ne merészeljenek 56-os megemlékezéseken megjelenni, mert ez a demokrácia ünnepe, és feloszlatott szervezet tagjainak nincs helye önkormányzati rendezvényeken. Hogy nem szakad rájuk az ég?! Vagy legalább a mennyezet. Hogyan merik azok kioktatni demokráciáról és 1956-ról a Gárdát, akik akkoriban is és három éve is az emberek közé lövettek. Akik akkor az ellenség oldalára álltak, három éve pedig ők maguk voltak az ellenség? Ezek '56-ban fejvesztve menekültek volna el az országból, hogy aztán szovjet tankokon térjenek vissza. Úgy, ahogy azt az apáik meg is tették.

Nem az a kérdés, hogy mit keres egy gárdista az október 23-ai megemlékezésen, hiszen az egyértelmű. Oda tartozik. A kérdés az, Draskovics, hogy te mi a francot keresel ott? Én sem járok a Tanácsköztársaság emléknapjára, mert ahhoz semmi közöm, sőt, felfordul tőle a gyomrom. Nekik viszont ott vannak a gyökereik. Szamuely Tibor és Kun Béla vörös odvaiból bújtak elő. Az idegen szavak szótárában a korrupció szónál az ő arcuk az illusztráció. És ezek beszélnek nekünk? És ők oktatják ki a gárdistákat? Azokat a gárdistákat, akik között nem egy 56-os található, akik két évvel ezelőtt éppen azért alakultak meg 56-an, hogy adózzanak a szabadságharcosok emlékének? Egy normális országban nem a gárdistákat tiltanák el az 56-os megemlékezésről, hanem az ilyen Draskovics-féléket. Sőt, egy magára büszke országban, 1956 ünnepén, az önkormányzati ünnepségeken a tér közepén ezeket a pokolfajzatokat kalodába zárnák, hogy a rendezvény végén a hazafelé tartók mind leköphessék őket. Persze előre engedve az influenzásokat.

Holnap lesz hat éve, hogy 14 egyetemista megelégelte az MSZP és az SZDSZ gátlástalan pusztítását és tolvajságát, valamint az ellenzék tutyimutyiságát. Pedig akkor még csak 2003-at írtak. Gondoljunk bele, mi minden jött még azután. Istenem, mennyire nevetséges volt sokak számára ez a 14 ember? Olyanban hittek, amiben akkor nagyon kevesen. Abban, hogy lehet Magyarországon egy valódi nemzeti pártot szervezni és lehet nálunk valódi rendszerváltozás. Mennyire naivak voltak, micsoda álmodozók, amikor azt gondolták, hogy pénz, nemzetközi háttérhatalom és médiabirodalom nélkül át lehet törni egy 20 év alatt, ezermilliárdokból és még több hazugságból felépített politikai nagy falat. Hogy le lehet váltani a rendszert. A hazaárulás rendszerét. A semmiből, alulról szerveződve, pusztán az igazsággal.

Milyen sokat gúnyolódott rajtuk a balliberális és a jobbliberális sajtó, látván erőlködésüket? Mennyi sarat és hazugságot kellett elviselniük, amikor két évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy kellene egy Magyar Gárda? Milyen kevesen mertek hinni 2007-ben, hogy a Gárdába majd ezrek lépnek be? Milyen kevesen mertek hinni abban, hogy 2009 júniusában fél millió ember szavaz majd a Jobbikra? Pedig ez történt. Teljesen ellentétesen a hiteltelenné vált pártok várakozásaival, a politológusok fáradt elemzéseivel és a nemzetközi tőke országfelvásárló szándékával. Az álmokból valóság lett.

Egyfajta csoda történt az elmúlt években. A Magyar Gárda az ország legerősebb szervezetévé nőtte ki magát. A Jobbik számára pedig nincs megállás. A júniusi eredmény hatalmas siker volt, de ezzel együtt is csak egy állomás. Ahogy júniusban eltakarítottuk az SZDSZ-t a magyar politikából, úgy fogjuk az elkövetkezendő időben eltakarítani az MSZP-t. Ha Morvai Krisztinát és Szegedi Csanádot meglátva fejvesztve menekült a Parlamentből a szocialista frakció, mi lesz majd, ha nemsokára nem csak ketten, hanem többtucatnyian leszünk ott? Ha mindenkinek az arcába mondjuk az igazságot. Ha 20 év után végre szembesülnie kell a nép hangjával, haragjával és ítéletével ennek az ócska politikai garnitúrának.

És hiába szélsőségesez le bennünket most már a Fidesz is, amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy két szélsőség ellen fog küzdeni, az MSZP és a Jobbik ellen. Az még rendben van, hogy az MSZP ellen küzdeni fog. Mi is. De ő vajon miért nem küzdött az elmúlt 8 évben ellenük? És miért is vagyunk mi, most már szerinte is szélsőségesek? Mondja már meg Orbán Viktor, hogy mi a szélsőséges a Jobbik programjában? Mi az, amit ő nem támogat abból? Talán a magyar föld megmentését, a multinacionális cégek megadóztatását, vagy az izraeli felvásárlás megakadályozását? Én azt üzenem a jelenlegi parlamenti pártok vezetőinek, hogy a Jobbik is kétféle szélsőség ellen fog küzdeni. Minden erejével. Az egyik, amelyik az országot tönkretette, a másik pedig, amely tesze-toszán, a háttérben pedig a kiárusítókkal összejátszva ezt végignézte 8 éven át. Kedves balliberális és jobbliberális média, lehet ismét nevetni, gúnyolódni, hitetlenkedni, magyarázkodni, acsarkodni, hazudozni, ferdíteni, csúsztatni, sarat dobálni, elhatárolódni, felháborodni, nem érteni, megvetni és gyűlölni, de a Jobbik nemsokára az ország legerősebb pártja lesz.

És ahogy 2003-ban kinevették a 14 egyetemistát, lehet most is nevetni azon, amikor azt mondom, a Jobbik kormányozni fogja Magyarországot. Lehet gúnyolódni, amikor azt mondom, a Jobbik amnesztiát fog adni a politikai foglyoknak, újratárgyalja az államadósságot, megadóztatja a multikat és magyar bankrendszert teremt. Lehet élcelődni, amikor azt mondom, a Jobbik egy négyzetcentiméter magyar földet sem hagy külföldi kézben, hogy a magyar mezőgazdaságnak előbb visszaszerzi a hazai piacait, majd az elvesztett nemzetközit is, hogy a Jobbik újra fellendíti a magyar feldolgozóipart, hogy mi nem bezárni fogunk cukor- vagy konzervgyárakat, hanem még többet létesíteni. És lehet azon is jót derülni, hogy a multi áruházláncoknak megmutatjuk Magyarország kijáratát, és ugyan lesz majd bevásárlóközpont, lesz, csak nem Tesconak fogják hívni, hanem Turulnak. Lehet mosolyogni, amikor azt mondom, hogy a Jobbik fel fogja állítani a csendőrséget, felszámolja az országot sújtó három fő bűnözési formát: a gazdasági bűnözést, a politikusbűnözést és a cigánybűnözést és lehet azon is, hogy a mi büntetés-végrehajtásunkban a börtönlakóknak meg kell majd termelniük saját ellátásuk költségeit. Lehet legyinteni, amikor azt mondom, hogy a Jobbik visszahozza a történelmi alkotmányunkat, rendbe teszi a magyar oktatást, hazafias kultúrpolitikát fog folytatni, megregulázza a liberális médiát, és fel fogja állítani a Magyar Őstörténeti Intézetet. Akik a finnugor rokonságban hisznek, hát higgyenek abban, de nekünk Hungária kell, Fingária pedig nyugodtan az övék lehet. Úgyis oda valók.

Persze az ilyen erős szavak hallatán talán egynéhányan felszisszenek: nem kellene. Nem kellene ilyen dühösnek lenni - mondják. Lehet, lehet, hogy nem kellene, és próbálja is az ember türtőztetni magát. De lehet-e a dühöt Magyarország és a nemzet jelenlegi helyzetében magunkban tartani, elfedni, elrejteni csalárdul? Nem lehet. Mert az én dühöm nem Vona Gábor dühe, hanem a nagyszüleinké, akiknek lesöpörték a padlásaikat, akiknek elvették a földjeiket, akiket megnyomorítottak testileg és lelkileg is a világháború, majd 56 után. Az én dühöm, nem Vona Gábor dühe, hanem a szüleinkké, akiknek hazugságban és rettegésben kellett felnőniük, akiket ugyanazok használtak ki és csaptak be, akik a nagyszüleinket. Az én dühöm nem Vona Gábor dühe, hanem a korosztályomé, amely azt hitte, szabadságban nőhet fel végre, de azt kell látnunk, hogy ugyanazok, akik a nagyszüleink és szüleink életét megkeserítették, még mindig itt vannak. Még mindig itt lopnak, csalnak, hazudnak. Elküldenek bennünket a hazánkból, elveszik tőlünk a szebb jövőt, aki ellenáll azt meghurcolják, börtönbe zárják. És végül az én dühöm nem Vona Gábor dühe, nem, hanem a már megszületett és majdan megszületendő gyermekeinkké, akik magyarként ebben az országban, ezen a földön akarnak tisztességes, dolgos és nyugodt életet. Ez az én dühöm tehát, és aki ezt nem érzi, az semmit nem érez. Akiben ma nincs meg ugyanez a fajta düh, akinek nem forr a vére ettől a szent dühtől, annak nincs vére, vagy nincs szíve, vagy nem magyar.

Az országot járva sokan kérdezik tőlem, hogy mi fogjuk-e megoldani a gazdasági válságot. Mivel nem szeretek ígérgetni, azt szoktam mondani, hogy valószínű. Sejtem, hogy mi fogjuk, mert rajtunk kívül ehhez senkinek nincs meg a kellő bátorsága és a kellő programja. Szintén sokan kérdezik, hogy mi fogjuk-e megteremteni a közbiztonságot végre az országban. Mivel nem szeretek ígérgetni, erre is csak azt tudom mondani, hogy valószínű. Sejtem, hogy mi fogjuk, mert ehhez is nekünk van meg a kellő bátorságunk és programunk. Azt is kérdezik, hogy az egészségügyet, az oktatást, a devizahitelek bedőlését mi fogjuk-e megoldani. Mivel nem szeretek ígérgetni, erre is azt mondom, hogy valószínű. Sejtem, hogy mi fogjuk, hiszen rajtunk kívül senkinek sincs hozzá bátorsága és programja.

De amikor azt kérdezik, hogy a Jobbik fogja-e visszaadni végre a magyarnak a büszkeséget, akkor egyértelmű választ szoktam adni. Ez nem csupán valószínű, ezt nem csupán sejtem. Abban, hogy a nemzeti büszkeséget mi fogjuk visszaadni a magyaroknak, abban olyan biztos vagyok, minthogy most itt állok. Hogy miért vagyok ebben ennyire biztos? Nem csak azért, mert ehhez rajtunk kívül senkinek nincs sem bátorsága, sem programja, hanem azért is, mert a nehezén már túl vagyunk. A szegfűs, madaras, ibolyás és narancsos palackokba zárt szellemét ennek a nemzetnek már kiszabadítottuk. A palackokat pedig tiszta erőből nekivágtuk a falnak, hogy azok széttörjenek, és azokba a nemzet lelkét mindenféle csúszómászók soha többé ne tudják és ne merészeljék visszagyömöszölni. A Jobbik küldetésének legnehezebb részét tehát már teljesítette. Emberek százezrei, közöttük rengeteg fiatal döntött úgy velünk együtt, hogy sem a földje, sem a hazája, sem a lelke nem eladó. Emberek százezrei, közöttük rengeteg fiatal érzi és tudja már, hogy magyarként nem bűnös, nem kicsi, nem vesztes és nincs mit szégyellnie, ellenben magyarnak lenni a Jóisten legnagyobb és legszebb ajándéka. Emberek százezrei, közöttük rengeteg fiatal döntötte el, hogy nem dől be a szép szavaknak, már csak a tetteknek fog hinni, hogy soha többé nem áll sem a nagyobbik rossz, sem a kisebbik rossz oldalára, hiszen végre van Jobbik. És nem csak van, mi nem csak vagyunk, nem, mi győzni is fogunk. Ebben biztos vagyok.

Annyian csinálták már rosszul, hát győzzön a Jobbik és végre
Adjon az Isten!

barikád.hu

Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valójában egy ország vesztette
  2009-10-26 18:58:32, hétfő
 
  Valójában egy ország vesztette el a látását
2009.10.23.

Munkából hazafelé tartott 2006. október 23-án, amikor a rendőrség kilőtte a szemét. Azóta nem látta tisztán kislánya arcát. Kenéz Károly eddig elzárkózott a nyilvánosságtól, a ZIPP.HU számára elmondja, mi történt, mit gondol a rendőrségről, a rendről és arról, ma részt venne-e tüntetésen.

Zipp: Mivel eddig nem olvashattuk, láthattuk azt, mi történt veled 2006. október 23-án, arra kérlek, mondd el a történeted.
Délután munkából indultam hazafelé. Négyhónapos lányunk fürdetése miatt a feleségem arra kért, ne a Fidesz nagygyűlésére, hanem rögtön haza menjek. A nagygyűlés és a várható október 23-i megmozdulások miatt sok utat lezárt a rendőrség, hosszan kellett gyalogolni.

A rendőrök több ponton is mondták, merre mehetek, merre nem, míg végül eljutottam a Síp utcába, ahol befordult elém 15-20 rendőr. Teljesen elzárták az utcát, az első vonal letérdelt, a második mögöttük állt, és elkezdtek befelé lőni. Ekkor behúzódtam egy mélyebb kirakatba, hátranéztem, és nem láttam mögöttem senkit.

Zipp: Gyakorlatilag a légüres térbe lövöldöztek?

Igen, rajtam kívül nem volt ott senki, amit később, a nyomozás során számomra teljesen ismeretlen emberek önként jelentkezve is elmondtak. Ott álltam a rendőrsorfaltól 10 méterre. Mivel nálam voltak a kávézóból a mosásra szánt hangedlik, elkezdtem integetni az egyikkel - mivel ez a béke jele, így tanultam. Majd leléptem a járdára, egy métert, és abban a pillanatban éreztem, hogy irgalmatlanul fáj a bal szemem. Odakaptam, elkezdtem ordítani, éreztem, hogy ömlik a vér a fejemből. A rendőrökhöz mentem, még mindig a fehér zászlót lobogtatva, hogy hívjanak mentőt, mert meglőttek, folyik a szememből a vér. Erre az egyik rendőr úr a pajzsával ellökött. Azt mondta, takarodjak a picsába, meneküljek a másik irányba.
Akkor elkezdtem futni visszafelé, a füstbe, a Síp utcába. Ott elestem, elvesztettem az eszméletemet. Mikor magamhoz tértem, valahogy fel tudtam hívni a mentőket. Majd a Síp utca - Wesselényi utca sarkán még kicsit tovább tudtam menni, ott akkor már többen hazafelé mentek, egy orvos a tömegből leültetett, inni adott. Elég hamar megjött a mentő, és bevittek a Honvéd Kórházba.
Napokig ömlött a szememből a vér, nyugtatókkal és fájdalomcsillapítókkal aludtam, mert ordítottam a fájdalomtól. Amikor félig ébren voltam, az öreg tisztek azt pusmorogták, hogy megérdemeltem, mert ,,ez is ott dobálózott". Olyan is volt, aki védelmébe vett, mert szerinte nem dobáltam.
Aztán három nap elteltével, amikor a nővér mosakodni segített, mondta, milyen nagy foltok vannak a hátamon, a combomon és a térdhajlatomon. Kiderült, hogy rendesen lőttek utánam, mikor már menekültem, és ötször el is találtak. Ezt szerintem úgy hívják, hogy futóvadlövés. Három réteg ruhán át is olyan sérüléseim voltak, hogy csak egy év múlva tűntek el a lövésnyomok.

Zipp: Lett maradandó károsodása a szemednek?

Most, három év elteltével 25 százalékot látok vele. Azaz éppen, hogy nem vakultam meg, holott előtte 100 százalékot láttam. Sok műtéten estem át, szétcibálták a szemem, altatás nélkül is műtöttek, le is kellett kötözni, olyan fájdalmaim voltak. Hónapokig, majdnem egy évig tartott, míg felszívódtak a vérömlenyek, ödémák. Aztán kiderült, hogy leszakadt a retinám, nem csináltak agyi CT-t, nem állapították meg, az idegpályák milyen szinten sérültek.

Zipp: Hogyhogy eddig nem hallott senki arról, ami veled történt?

Azért kértem a sajtónyilvánosság letiltását és a zárt adatkezelést, mert féltem.

Zipp: Mitől?

Nézd, te nem félnél attól, ha a munkából hazafelé tartva kilőné a szemed a rendőrség, hogy amikor hazamehetsz, másnap már csöngetnek az APEH-től? Majdnem két évig kellett feküdnöm a kórházi kezelések után, amit be is tartottam. De ha lemész a közértbe, akkor csöngethetnek a tébétől, és azt ellenőrzik, hogy valóban betartod-e a fekvést? Mindez nem ad okot a félelemre? Behívtak ellenőrzésre - mondtam, hogy nem tudok bemenni. Miért? Mert nem mozdulhatok ki a lakásból, nem írhatok alá semmilyen, munkával kapcsolatos papírt. Hát akkor írja alá a felesége! Ő a négyhónapos gyerekkel gyesen van - volt olyan szereplő, aki eztmegértette, volt olyan, aki nem.

Zipp: Hogyan kerested az igazad?

Folyamatban van az ügy. Peren kívüli megegyezést ajánlottunk, de a rendőrség jogi képviselője egy-egy mondatban utasítja el a kérdéseinket, hogy nem tartják indokoltnak a kártérítést.
Ők viszont már 2006. október 24-én bejöttek a kórházba: három nyomozó jelent meg a kórteremben. Kérték, hogy azonnal tegyek vallomást. Kérdeztem, miért, mire kiderült, hogy vandalizmussal és hivatalos közeg elleni erőszakkal gyanúsítanak. Én csak az ügyvédem jelenlétében tettem vallomást, aki másfél óra múlva már ott is volt. De az egyik rendőr ezt sem akarta megvárni, ki akart vinni a kórteremből, hogy vallomást tegyek, a többiek azonban lebeszélték erről. Mi másnap tettük meg a feljelentést.

Zipp: Miben bíztál? Mert bár az igazság az európai kultúra egyik tartópillére, itt elég nagy ellenféllel álltál szemben.

Egyetlen dologban végig bíztam. Az ügyészség is megállapította: nem voltam tüntetésen, még a gyanú árnyéka sem vetődhet rám, hogy követ dobtam volna valakire. Ez olyan, mintha egy menedzser munka végeztével hazamenne, tudná, hogy öt utcával arrébb az Újpest-Fradi meccs szurkolói randalíroznának, kikerülné szépen őket, a rendőrség mégis fejbe lőné, és azt sem mondaná, hogy bocs. Megfosztottak a munkától, a közlekedési lehetőségtől, még bringázni sem tudok, nemhogy motorra vagy autóba ülhetnék. A leletek szerint nem lehet tudni, mi lesz a szememmel. Nem lehet tudni, hogy mire ébredek. Négy óra után le kell feküdnöm pihenni. Még egy pohár bort sem tudok kiönteni, mert mellémegy, hiszen nincs térlátásom.
Aztán a Magyar Köztársaság Ügyészsége lefolytatott egy nyomozást, s megállapította, hogy két és fél rendbeli bűncselekményt követtek el ellenem.

Zipp: Ezzel a ténymegállapítással egyetértesz?

Minimálisan, de egyetértek. Kitértek a cserbenhagyásra és a lőfegyverrel való visszaélésre. A felelős személyt nem találták meg, aki kilőtte a szemem, de a rendőrség felelősségét megállapították. Amennyire tájékozódtam az elmúlt három évben, az alapján mondom: mindenki, aki puskát kapott, aláírt egy papírt. Négy puska volt ott, a négy közül az egyik lőtt. Már lehet szűkíteni a kört. A Metró Klubnál van egy térfigyelő kamera, azt meg lehetne nézni. Ráadásul a Síp utcában a Dob utca és a Dohány utca közt van a Mazsihisz irodája - ha az nem lenne bekamerázva, akkor nagyon meglepődnék. Ha szerették volna, megállapíthatták volna a felelősséget. Viszont az illetékes szerv a lezárt ügyészségi nyomozás ismeretében sem ismeri el a kártérítés jogosságát.

Zipp: Tehát akkor vége a közös megegyezésnek?

Felajánlottak egy alacsony összeget, melyben az anyagi kárt elismerik, ami szerintük elég mindarra, ami nekem az elmúlt három évben az életben maradáshoz kellett. De sem az erkölcsi kárt, sem a későbbiekben ebből fakadó kárt nem akarják megtéríteni. Gyakorlatilag nem tudok dolgozni, térlátásom nincs, ha lelépek a járdáról, a lábammal keresem a padkát. A két szem nem áll össze. Négy hónapos kora óta nem láttam tisztán a lányom arcát. Rám ugrik, hogy Szia Papa!, de nem vehetem fel, mert nem emelhetek öt kilónál többet. Másfél évig nagyobb bevásárlásra sem mehettem, mert nem emelhetek. Nem focizhatok a gyerekekkel, mert nem sportolhatok. Érzékenyebb lettem és agresszívebb. Ha valakinek fél évig fáj a bal agyféltekéje, az arca, és szedi a gyógyszereket, az nem felemelő s megnyugtató érzés. Ez történik. A jövő héten indítjuk a pert.
Viszont a 2006. október 23-án ,,hősiesen helytállt" rendőrök kitüntetést kaptak néhány nap elteltével. Az akkori budapesti rendőrfőkapitány még Budapest díszpolgára is lett, amit azért végig kellene gondolni. Mindemellett nem tudok arról, hogy bárkinek, aki ott megsérült, akár egyetlen levelet is küldtek volna azzal, hogy kifejeznék sajnálkozásukat a történtekért. Mert létezik olyan, hogy megbocsátás...

Zipp: Ráadásul a megbocsátás katartikus is tud lenni.

Naná, de csak akkor, ha létezik megbánás is, sőt, felelősségre vonás is. A tékozló fiút is felelősségre vonja az apja, de megbocsát. Az aztán már politikai kérdés, hogy mi jár büntetéssel, és mi nem.

Zipp: Kit tartasz felelősnek azért, ami veled történt?

Ez olyan játék volt, amit az akkori miniszterelnök, a rohadt szemét gyurcsány ferenc és gergényi péter budapesti rendőr-főkapitány játszott, gyurcsány egyébként még mindig játszik, csak most nem az asztal főhelyén ül (a nevek írásmódját az interjúalany kifejezett kérésére használtuk így - a szerk.). Őket tartom felelősnek, akik mint egy sakktábla mellett húzogatták vigyorogva a bábukat, akik közt én is ott voltam. Ugye a sakkban is beáldozzák a királyért a parasztot - ők nem királyok, de annak tetszelegtek, és a jónépet áldozták be. Azok a felelősek, akik a szegény vidéki rendőröket feltüzelték, hogy lődözzenek a tüntetőkre. Persze őket sem menteném fel, hiszen a háború után a háborús bűnösöket is felelősségre vonják, mert az ő felelősségük az, hogy engedelmeskednek-e a parancsnak, vagy megtagadják. És háború volt? Nem, még háború sem volt, mégsem lehet senkit felelősségre vonni. A gyurcsányék a mai napig nem tudják, hogy mit csináltak. Fogalmuk sincs, mit jelent a másik ember, még arról sincs, hogy mit jelent három kiló kenyér, vagy egy kiló hús árát megkeresni.

Zipp: Most mit dolgozol itt a kávézódban?

Reggel jövök, ha lehet, mert felmosni és takarítani tökéletesen tudok.

Zipp: A legrosszabb munkát?

Nem rossz ez, el kell végezni valakinek, ez munka. Viszont este, ha van 15 vendég, nem tudom letenni a poharat az asztalra, mert nem látom a szintkülönbséget, és azt nem szeretném, hogy elégedetlenek legyenek az emberek.

Zipp: Mit szólnak ahhoz a munkamegosztáshoz pincérek, hogy a tulajdonos takarít?

Barátaim. A barátokra lehetett számítani. Rájuk, a feleségemre és a szülőkre. Persze ez közös ügy, mert én is mondhattam volna, hogy bocs, bezárunk, mától nincs semmi. A munka szintjén sokkal jobban bánt, hogy visszafog, hátráltat az egészségi állapotom. Kitalálsz valamit, hogy legyen egy jó lendületed, foglalkozz valamivel, ami érdekel, hogy másokat is lelkesíts, és nem megy úgy, mint régen. Tízszer akkora vitális energiám van, mint amit most ki tudok használni, ez a baj.

Zipp: Három év telt el azóta. Vége van szerinted annak a világnak, hogy bárki, aki kimegy az utcára, nem tudhatja, mi történik vele?

Az én traumáim alapján nem tudhatod, mire képesek a ,,szervek". Nincs önkontroll az eljárásokban, csak szóban. Ha meglátok három egyenruhást, akkor végigfut a hátamon a hideg, mert tudom: bármit megtehetnek.

Zipp: Ezer szállal kötődik mindez ahhoz a valósághoz, amiben élünk. Egy normális társadalmat nem lehet úgy felépíteni, hogy a rendőrségben nem bíznak az emberek, és a rendőrök nem végzik rendesen a dolgukat.

A polgári kormányzás alatt, akkor még csak négy gyerekem volt, kezdtem magyarázni nekik, hogy a rendőrt, aki itt áll kint, nem úgy hívjuk, hogy desztó, csak az előző ötven évben neveztük őket így. A rendőrség korábban a vezető hatalmat szolgálta ki, de ez már másképp van. Most azért fizetjük őket az adónkból, hogy védjenek, őrizzenek minket, ahogy a rendőr szóban is van - tanítottam őket. Az a nagy szívfájdalmam, hogy úgy érzem, az egyenruhás szervek mindent megtehetnek. Minden ember dolgozni szeretne, tisztességesen, és, hogy amikor kimegy, akkor a sarkon az ismerős rendőrrel pár barátságos szót is válthasson. Ennek az esélye is megszűnt. A rendőrség akkor jön elő, amikor erőt kell demonstrálni.

Zipp: Van még olyan cél, amiért hajlandó vagy utcára menni? Mert azért a polgári társadalom egyik hozzátartozója a véleménynyilvánítás, a civil kurázsi.

Mindenképp értelmét látom annak, hogy ha valamiben elkötelezett vagyok, valamiben hiszek, akkor a saját személyem odaadjam érte. Viszont engem minden évben, minden nagyobb ünnepen eltakarít a család Budapestről.

Zipp: Mert ha itt maradnál, akkor mi lenne?

Hát, idén is azt mondtam, hogy egy szimpátiatüntetésre kimennék. Túl nagy ellenállásba ütköztem.

Zipp: Van olyan érv, aminek meghajolsz?

Az asszonyoknak néha több eszük van. Ugye én nem tudok menekülni, mert nem látok jól. Tehát az első hülye, akit elkapnának, én lennék. Ha meglátom ezt a fajta erőalkalmazást, akkor felmegy az adrenalin, és nem mondom azt, hogy nem kezdek el ordibálni, ha azt mondják, hogy nem szabad kiabálni, akkor arra én azt felelem, jogom van hozzá és meg is teszem. Tehát biztos vagyok benne, hogy hamar bilincsben, bekötött szemmel fekszem egy rendőrautóban. A fizikai fájdalom teljesen jól elviselhető abban az esetben, ha beszélünk róla, és csak egy-két hétig van. De ha folyamatosan minden nap ezzel kelsz és fekszel, akkor felőröl.

Zipp: Megerősített vagy inkább felőrölt mindaz, ami történt?

Akkor kapok erre választ, ha nem az a hatalom működteti az országot, amelyik most van. Akkor lesz bennem igazán bizalmi válság, ha újra polgári kormány lesz, és az nem gondolja az első intézkedései közt, hogy ebben az ügyben rendet tegyen.

Zipp: Úgy érzed, egy esetleges politikai váltástól személyesen erőt kaphatsz?

Én várom ezt a váltást. Szeretnék kimenni március 15-én kokárdával, az öt gyerekkel, úgy, hogy mindenkinek zászló van a kezében. Ez a cél.

Zipp: Honnan volt erőd mégis minden nap felkelni?

Nincs mese, felelősséggel tartozom a gyerekeimért. Nem azért vállaltam, hogy ebben az országban, ennek a nemzetnek öt gyermeket hajlandó vagyok felnevelni, hogy utána azt mondjam, feltett kézzel: jól van, vesztettünk.

Balogh Endre

zipp.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ideje lenne, hogy Orbán megáll
  2009-10-26 18:48:41, hétfő
 
  Ideje lenne, hogy Orbán megálljt parancsoljon önmagának
2009. október 26. 13:02:45

Soros tanítványa...

A magyar jövő szempontjából az egyik meghatározó kérdés, hogy miként tud együttműködni két jobboldali párt, a Fidesz és a Jobbik. A kívülálló jelenleg azt látja, hogy kölcsönösen kizárják a kormányzati együttműködés lehetőségét egymással, és ez így is van jól. Ahhoz, hogy mindkét politikai erő maximalizálja szavazótáborát, ez elengedhetetlen. Ezen túl viszont igencsak hiba túljátszani a szerepet.

A Fidesz rendszeresen alávág a Jobbiknak, nem ritkán igencsak etikátlanul. Bevetésre került eddig a számokkal való megtévesztő játék (azt sulykolják, hogy az eddigi választásokat is megnyerhették volna, ha a nemzeti radikális szavazók őket támogatják), a tömény demagógia és rágalmazás (a Jobbik az MSZP kreatúrája, orosz pénzből működik stb.), és most jön személyesen Orbán Viktortól a legsúlyosabb megbélyegzés: a Jobbik törvényen kívül helyezi magát, mert törvényen kívüli válaszokat ad bizonyos létező problémákra.

Ez a vád egyrészt semmiféle valóságalappal nem rendelkezik, másrészt a tűzzel való játék, amennyiben a Fidesz és annak elnöke tényleg a nemzeti oldalhoz tartozik. Mert két elvi lehetőség van: az egyik, hogy a Fidesz a Török Szultán szerepét játssza, a Három testőr Afrikában című Rejtő-klasszikusból, aki látszólag a banditákkal tart, és azért üti-veri nyilvánosan a főhősöket, hogy fenntartsa feléjük a látszatot. A másik az, hogy valójában lemondott az önálló, magyar érdekű politikáról, és az MDF álnemzeti, globalista vonalára fog ráállni.

A második lehetőséget nem is akarom elemezni, annyira sötét jövőt rajzol ki elénk. Ha viszont az első variáns az igaz, akkor illene tudni, hogy hol a határ. Orbán Viktor és köre a MIÉP esetében, egy évtizeddel ezelőtt nagyon jól tudta, hova helyezze a hangsúlyokat: arra, hogy a MIÉP alkotmányos párt, és szélsőségesek azok, akik fegyvert emeltek a magyar népre, mint az MSZP egyik prominense, Horn Gyula. Most viszont Orbán túllicitálja az ál-liberális mocskolódást a Jobbik szélsőjobboldaliságáról, és egy mellbeverő fordulattal azt állítja, hogy a nemzeti párt törvényen kívüli.

Ideje lenne, hogy megálljt parancsoljon önmagának, mert ez már maga a nemzeti önsorsrontás, a saját, egyébként is szűkülő létesélyeink önkéntes csökkentése.

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ami a történelemkönyvből kimar
  2009-10-26 18:46:55, hétfő
 
  ami a történelemkönyvből kimaradt



Bogár László:

Trianon — Mohács mellett — a magyarság történetének legsötétebb szimbóluma. Szimbólum, mert ha alaposan megvizsgálnánk történelmünk mélyszerkezetét, valószínűleg rá kellene döbbennünk, hogy Trianon nem egyetlen esemény csupán.

A magyar történelem során békeidőben még soha nem ment végbe olyan népességbeli, egészségi vagyonban és lelki, erkölcsi, szellemi javakban való fogyatkozás, mint a kádári konszolidáció aranykorában.

Sokkal inkább megjelenítője egy olyan pusztító ,,világerőnek", amely számára hazánk mindig útban volt (van és lesz!), így neki Magyarország felszámolásának célja történelmi evidencia. Trianon tehát metafora gyanánt e megnevezhetetlen világerő kódnevévé vált. (Tegyük mindjárt hozzá, ez az erő a magáról szóló diskurzusteret eleve betiltja, gyűlöletbeszédnek nyilvánítja, és büntetőjogilag szankcionálja már azt a feltételezést is, hogy ő egyáltalán létezik). Azt is be kell látnunk, hogy lepusztulásunk messze Trianon előtt kezdődött, és Trianon óta is tart, újabb és újabb Trianonok láncolatát létrehozva. És azt, hogy Trianon nemcsak ezt a világerőt jeleníti meg, hanem egy még ennél kényesebb és fájdalmasabb tényt is. A történelmi Magyarország ugyanis a Szent Istvántól Mátyás királyig tartó ,,tér-időben" is ki volt téve e világerő pusztító hatásának, mégis meg tudta őrizni szakrális talapzatát és erre épülő integritását. A Mohács óta zajló második fél évezred azonban a folyamatos tragikus lepusztulás története. Ez arra utal, hogy a magyarság közben olyan egyre mélyülő spirituális válságot él át, amelynek nyomán egyre kevésbé képes önmaga létstratégiájának megfogalmazására és bátor képviseletére. Magyarország napjainkban történelmi mélypontra jutott. Végzetes lepusztulási lejtőn tart lefelé mind az anyagi és természeti értelemben vett vagyonok, mind a népesedési és egészségvagyon, mind az olyan szimbolikus vagyonok terén, mint a nemzet lelki, erkölcsi, szellemi ,,készletei". Minél pontosabb képet kellene tehát alkotnunk arról a történelmi folyamatról, amely idáig juttatott minket, illetve amely változatlanul visz egyre mélyebb és veszélyesebb válságörvények felé. Trianon történelmi mélyszerkezetének alapos elemzése éppen ehhez kínál esélyt. Ez az írás terjedelméből adódóan legfeljebb arra tehet kísérletet, hogy ráirányítsa a figyelmet a kérdés egyes, eddig kevésbé vizsgált rejtett dimenzióira. Nem válaszokat ad tehát, csupán felvázolja azoknak a kérdéseknek a logikai láncolatát, amelyeket fel kellene tenni, ha el akarjuk kerülni Magyarország végleges felszámolását.

Amit először is rögzíteni kell, az az a tény, hogy fél évezrede folyamatosan birodalmi függésben élünk, és minden eddig minket kifosztó impérium kivette a részét annak a lepusztulási lejtőnek a létrejöttében, amelyen ma is mozgunk lefelé. Ráadásul az is fontos mozzanat, hogy az igazán súlyos kifosztás nem is elsősorban azokban az időszakokban zajlott le, amikor az éppen aktuális birodalom ,,konszolidált" (,,business as usual") körülmények között fosztogatott minket, hanem amikor a nagy birodalomváltások mentek végbe. A török kiűzését követő iszonyú kataklizmák során 20-25 év alatt nagyobb vagyonvesztés ment végbe, mint a 150 évnyi hódoltság idején. Az első világháború és Trianon az 1914-től 1924-ig tartó évtized során szintén nagyobb lepusztulással járt, mint a 200 éves Habsburg-uralom. A második világháború és az iszonyú jóvátétel szintén nagyobb roncsolást hozott magával, mint az időben és térben egyaránt ,,harmadik" birodalom (a hitleri Németország) minket érő előzetes kifosztása. És végül a szovjet birodalom összeomlása és a nyugati globalitás birodalmának berendezkedése, hatalmi-gazdasági erőforrás-szivattyúinak működése összehasonlíthatatlanul nagyobb kárt okozott a ,,rendszerváltás" húsz éve során, mint a szovjet megszállás 45 éve összesen. Meg kellene értenünk tehát a birodalomváltások ,,lemez-tektonikájának" pusztító logikáját.

Az egyre súlyosabb birodalmi alávetésünk és kifosztásunk elmúlt fél évezrede éppen a világ-kapitalizmus brutális ,,globalo-diktatúrája" kibontakozásának időszaka. Csupán optikai csalódás tehát az, hogy látszólag öt különböző birodalom fosztogatott minket, mert ez az öt valójában egy! Mint ahogyan a ,,levantei eredetű" mediterrán kereskedő kapitalizmus Machiavellije, a felvilágosodás Voltaire-i ,,sötétségére" épülő jakubinus létkaraktere, Lev Davidovics Bronstein (alias Trockij) a Wall Street diszkrét finanszírozásával felépített bolsevizmusa, és most a neoliberális globálnyikok világméretű uralma ugyanannak a több ezer éves pusztító világerőnek a különböző megjelenési formája, amelyet — mint tudjuk — persze ,,politically incorrect" valódi nevén nevezni.

Mindezt azért tartom fontosnak jelezni, hogy óvjam magunkat attól a végzetes történelmi optikai csalódástól, hogy a nyugatias modernizáció létszerveződési módja, és az ő mostani nagyszerű demokráciája és piacgazdasága az a létező világok legjobbika, és hogy a ,,Nyugat" mindig a javát akarta Magyarországnak. Észlelnünk kellene végre, hogy a Mediciek és a Fuggerek geopolitikai harapófogójában fokozatosan összeroppanó Magyar Királyság óta folyamatosan útban van minden, ami a valóban önálló, független, a Szentkorona szakralitására épülő létszerveződési módra alapozódó Magyarországra emlékeztetne a Kárpát-medencében.
A török birodalomi terjeszkedés is inkább csak ürügy és eszköz volt korának globális kapitalizmusa kezében, hogy belső hatalmi konfliktusaik rendezése közben egy füst alatt felszámolják Magyarországot is. A legnagyobb kontinentális hatalmat, Franciaországot például semmi nem akadályozta meg abban, hogy saját nyers világuralmi törekvéseitől hajtva a minket éppen brutálisan kifosztó Oszmán Birodalom hűséges stratégiai szövetségese legyen.
Miközben mi önpusztító naivitással éppen ezt a Nyugatot védtük önfeláldozóan! Nos, a Nyugat globális birodalma ezután az ,,entré" után történelmünk minden kritikus elágazási pontjánál mindent megtett annak érdekében, hogy cinikus-gátlástalanul lefosszon és kiárusítson minket. Paradox módon ez még a szovjet birodalmi alávetettségünkre is igaz. Hiszen egyfelől a jaltai paktum nyomán ezt közvetlenül is nekik köszönhetjük, ráadásul ennek a szálnak van egy Jaltánál sokkal súlyosabb és mélyebb szerkezeti összefüggése is.

Mert lassan itt az ideje, hogy próbáljunk elszakadni attól a másik végzetes optikai csalódástól, hogy a szocializmus és kapitalizmus egymás történelmi ellentétei. A magát szocializmusnak nevező létszerveződési mód ugyanis nemcsak nem ellentéte a kapitalizmusnak, hanem a kapitalizmus hatalomgazdaságának legnyersebb, vegytiszta formáját testesíti meg. Létrejötte annak köszönhető, hogy a XX. század elején Kelet- és Közép-Európa társadalmaiban még mindig létezett a zárt, tradicionális anyagi és szakrális szimbolikus viszonyok között élő paraszti társadalom.

A globális kapitalizmus urai azonban tisztában voltak azzal, hogy ezt rövid idő alatt csak egy olyan brutális berendezkedés tudná szétroncsolni, és olyan eszközökkel, amelyeket akkor már a ,,fejlett és demokratikus" — ergo finnyás ízlésű — Nyugat legfeljebb Afrikában engedhetett meg magának. Szétroncsolni pedig egyszerűen azért kellett, mert csak így lehetett ,,legyártani" a védekezésképtelen és engedelmes dolgozó és fogyasztó ,,állatok" gigantikus csordáit ezekből a paraszti társadalmakból, amit napjainkban elegánsan ,,globális integrációnak" szokás nevezni, és amelynek egyetlen célja a globális erőforrás-szivattyúk sikeres működtetése az ily módon véres péppé tett lokalitásokban.

A magát ,,szocializmusnak" nevező szerveződési mód ezt a feladatot kiválóan teljesítette! Mintegy ,,előemésztette" a térség társadalmait, és mikor e feladatának eleget tett, kollaboráns oligarchiái szíves örömest visszaszolgáltatták azt eredeti tulajdonosaiknak. Hogy a már említett Lev Davidovics Bronstein milyen szerepet is játszott mindebben, az, ma már nyílt titok. Annyira, hogy az amerikai kongresszusban a harmincas évek elején egy McFadden nevű képviselő vizsgálatot kívánt kezdeményezni a FED és számos amerikai pénzintézet ellen, mert bizonyítékai voltak arra, hogy egy svéd bankcsoporton keresztül közvetlenül finanszírozták Trockijt és annak bolsevik forradalmát. Oroszország zárt szakrális paraszti társadalmának radikális felbontását — tehát a globális kapitalizmus stratégiai céljainak megvalósítását — éppen a bolsevik diktatúra tette lehetővé, mégpedig történelmileg hihetetlenül rövid idő alatt, és persze ehhez mért brutalitással.

Trianon szerepe ugyanebbe a stratégiai tervbe illeszkedett, bár már csak a kegyelemdöfés volt, hisz a Tanácsköztársaság bolsevik hatalomátvételi kísérlete és pusztító berendezkedése jelezte, hogy Magyarországnak ugyanezt a sorsot szánták a világ urai. A ,,különös kegyetlenséggel" végrehajtott folyamat a magyar társadalom alapvető lelki, erkölcsi és szellemi talapzatában végzetes roncsolódást indított el.

A magyar forradalom és szabadságharc 1956-os eltiprásában, amely Trianon újabb történelmi felvonása, azért segített készségesen a Nyugat globális birodalma a szovjet impériumnak, mert az eredeti ,,projektje" számára a forradalom komoly fenyegetést jelentett. Egyrészt a paraszti társadalmak szétverése még éppen, hogy csak elkezdődött, másrészt 1956 a Nyugat urai számára veszélyesebb kihívás volt, mint a szovjet birodalomnak.
Azt jelezte ugyanis, hogy egy szakrális mélyszerkezetében még mindig ép nemzet képes megmutatni az egyedüli kiutat. Azt tudni illik, hogy a ,,kapitalizmus versus szocializmus" hamis síkjából térben kilépve kell megkeresni az emberi lét egyetlen lehetséges útját, a hagyomány szakrális létharmóniájához való visszatalálást. Ez azonban olyan nyilvánvalóvá tette volna a nyugatias kapitalizmus zsákutcájának végzetes tényét, amit a Nyugat urai aligha engedhettek meg maguknak, ezért tettek meg mindent annak érdekében, hogy 1956 mihamarabb elbukjon.

Az eredeti projekthez a ,,liberális" reformok jelentették a visszatérést, persze csak azután, hogy a lázadó nemzet megkapta globális uraitól a megfelelő büntetést. Az 1956-ot követő évtized során a paraszti társadalmat szétroncsoló eredeti terv sikeresen megvalósult, és elkezdődhetett a ,,visszaadás" lassú előkészítése. Ezt már akkor is az MSZP-SZDSZ nagykoalíció jelentette.
Kádár személyesen bízta meg Nyers Rezsőt és Tardos Mártont annak a ,,reformnak" a kidolgozásával, amely a visszatérés első állomása volt. A hetvenes és a nyolcvanas évek során az adósságcsapda rázárult az országra, de nem csak anyagi értelemben.

A magyar történelem során békeidőben még soha nem ment végbe olyan népességbeli, egészségi vagyonban és lelki, erkölcsi, szellemi javakban való fogyatkozás, mint a kádári konszolidáció aranykorában. A felkészületlen magyar társadalmat olyan rövid idő alatt és olyan példátlan brutalitással hajszolták át a globális alkalmazkodás kényszerű szakaszán, hogy ennek máig tartó végzetes következményei lettek. Az egyik — talán legdrámaibb — fejlemény, hogy 25 év alatt a megkétszereződő mezőgazdasági termésátlagot 15-szörös üzemanyag felhasználással, és 40-szeres vegyi anyag felhasználással értük el, és mindeközben a középkorú falusi férfiak rák okozta halálozása megötszöröződött. Ez volt az igazi ,,rendszerváltás", vagyis annak a folyamatnak a kezdete, amelynek során a Nyugat globális birodalma visszavette a most már feleslegessé váló szovjet birodalom brutális politikai kapitalizmusától a ,,kényszerítő passzként" rábízott országokat, ahol az példamutató brutalitással felszámolta a tradicionális, szakrális paraszti társadalmakat. Mindebből kiderülni látszik, hogy Trianon nem egyetlen esemény, hanem e pusztító világerő működésének élő szimbóluma. És minden bizonnyal újabb és újabb ,,Trianonokkal" kell megtanulnunk a Magyarország felszámolására irányuló törekvéseikkel való eredményes szembefordulás nemzetstratégiáját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz veled szegény Magyar
  2009-10-26 18:39:40, hétfő
 
 

Csak sajnálni tudom Viktort, akit egykor igen nagyra becsültem. Hogy lehet olyat mondani, ezután, ha hatalomra kerülnek, építkezni fognak?! Amit lerombolt a mostani kormány, ők felépítik. Ki az az ostoba, aki megvárja, amíg valamit lerombolnak??? Nem kellett volna megelőzni, megakadályozni a rombolást? Ez minden tisztességes ember kötelessége kellene legyen. Mindenütt, minden területen.
Mi lesz veled szegény Magyarország?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik új kampányfilmje
  2009-10-26 18:36:16, hétfő
 
  A Jobbik új kampányfilmje

2009. október 26. 10:23:13

Október 23-án óriáskivetítőn mutatta be a Jobbik legújabb, magával ragadó kampányfilmjét, mely két és negyed perces terjedelme miatt sem lesz látható a televíziókban. A videó inkább egy filmelőzetes, a valóság pedig: 2010-től a Parlamentben... A Csabai János színművész kitűnő narrációjával készített rövidfilmet célszerű felhangosítva, teljes képernyőn nézni



http://www.youtube.com/watch?v=lgkZuix4F-Y&feature=player_embedded

Hogyan vélekedik erről egy Jobbik iránti elfogultsággal nem vádolható hírportál? "A Jobbik médiahasználatának bravúrját már az EP kampány ideje alatt is láthattuk, amikor is kampányfilmjük vérprofira sikeredett - szemben a többi párttal, akik legjobbja sem tudott egy erős közepesnél jobbat összeütni. Most ugyanezen tehetségüket a felvezető zenében csillogtatták meg, amelynek összehozása többet ért, mint bármilyen beszéd, ami utána elhangzott. A beszédrészletekkel tarkított, főgonosz elleni harcra készülő, muzsikával megspékelt, buzdító jellegű himnusz olyan hatással volt az emberi lélekre, hogy akaratlanul is hős forradalmárnak érezte magát - még akkor is, ha nem értett egyet a Jobbik filozófiájával" - áll a HírExtra október 23-ai eseményekről írt tudósításában, mely A Jobbik felmosta a padlót a többi párttal címet kapta.

Forrás: kuruc.info; YouTube
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiss Péter szinte rajong a meg
  2009-10-26 18:32:01, hétfő
 
  Kiss Péter szinte rajong a megszorító csomagokért

2009. október 26. 14:26:44

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter bízik abban, hogy az eredmények igazolják majd a kormány döntéseit. A külföld véleménye szerint gyorsabban és pozitívabban reagált a válságra Magyarország, mint azt nagyon sokan várták - mondta a miniszter az ATV Jam című műsorában.

http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/kissp5.jpg

A miniszter szerint a válságkezelő intézkedéseknek megvan ugyan a társadalmi-politikai ára, de a Bajnai-kormány nem rövidtávú haszonszerzésre alakult. Kiss Péter bízik abban, hogy a javulást bizonyító makrogazdasági mutatók igazolják majd a kormány döntéseinek helyességét. Utalt a Bokros-csomagra, mondván, az 1995-ös megszorítások után 1997-re az MSZP újra népszerűsége csúcsán volt.

http://www.nemenyi.org/lib/gall/egyeb/lo_teher.jpg


Nos, mindehhez annyit fűznénk hozzá: a Bokros-csomag után ugyan a tetőfokára hágott az MSZP népszerűsége, de ez is kevés volt az 1998-as választások megnyeréséhez. Azóta pedig mintha egyáltalán nem lenne fogékony a nép a balliberális kormányok megszorító csomagjai iránt. Legalábbis nem vettük észre, hogy a Gyurcsány-Kóka páros, majd a Bajnai-féle szorongatós pakkok után tömegek lepték volna el az utcákat, spontán szimpátiatüntetések keretében.

Különben egyáltalán nem baj, ha bizonyos emeszpések rajonganak a csomagokért. Állítólag a börtönben az egyik legjobb dolog az, amikor csomagot kap az elítélt.

ATV - VG.hu nyomán

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.