Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Kaszinóbiznisz: váratlanul alá
  2009-10-09 22:00:38, péntek
 
  Kaszinóbiznisz: váratlanul aláírtak
2009-10-09 15:44 hírTV

Miközben a sukorói telekcsereügyletet semmissé nyilvánítaná a Pénzügyminisztérium, a kaszinóváros beruházásának nyertesével pénteken váratlanul aláírta az állam a koncessziós szerződést. A megállapodás szerint a KC Bidding Kft. - amelynek többségi tulajdonosa egy ciprusi cég - a Közép-Dunántúli régióban valósíthatja meg a kaszinóvárost. Pontos helyszínt azonban nem jelöl meg a szerződés.

Közben Oszkó Péter pénzügyminiszter felkérte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, hogy egy hónap alatt egyezzen meg az izraeli Joav Blummal arról, miként kerülhetne vissza a Velencei-tó melletti értékes terület az állam tulajdonába. A telekcserével az ügyészség szerint 600 millió forintot veszíthetett az állam. Ha ez idő alatt nem tudnak megállapodni, a pénzügyminiszter a semmisségi per megindítására fogja utasítani a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t.

A Magyar Hírlap birtokába jutott a koncessziós szerződés tervezete szerint a KC Bidding Kft. 20 éven át évi 936 millió forintot fizetne a magyar államnak - az összeget mindig az inflációval korrigálnák. A beruházásnak 2014-re kellene készen lennie, a szerződéstervezet azonban mentesítené a befektetőt a napi 2 és fél milliós kötbér alól, ha a késlekedés a régészeti munkák elhúzódásából adódik. A dokumentum szerint az állam akkor mondhatná fel a koncessziós szerződést, ha utóbb bebizonyosodna, hogy a nyertes pályázó hamis adatokat szolgáltatott, vagy olyan tényt hallgatott el, amely befolyásolhatta volna a tender eredményét.

Célpont-leleplezés: önkormányzati pénzből üzemeltetik a kuplerájt

Önkormányzati pénzből üzemeltetett garniszállót leplezett le a Célpont stábja. A szocialista vezetésű XVIII. kerületi önkormányzat júliusban döntött arról, hogy Pestszentlőrinc egyik sporttelepét és egy hotelt 10 évi üzemeltetésre a kerület korábbi, ugyancsak szocialista alpolgármesterének adja át.

A városrész vezetői évi 9 millió forintot is megszavaztak egykori párttársuknak, aki ebből az összegből üzemelteti a futball és salakpályák mellett a 11 szobás szállót is. A 21 óra 30 perckor kezdődő Célpontból megismerhetik a rendhagyó szerződés további részleteit, illetve megnézhetik azokat a rejtett kamerás képsorokat is, amelyek bizonyítják, hogy az önkormányzati intézmény kuplerájként üzemel.

Kapcsolódó cikkek:
"Törvényes gazemberség" - Oszkónak két lehetősége van? (+videó)

Ciprusi kaszinószálak

A titkos levelezésből kiderül, hogy a Bajnai-kormányzat offshore ügyletekbe vinné Sukorót

Amint tegnapi lapszámunkban megírtuk, megszereztük a KC Bidding Kft.-vel kötendő koncessziós szerződéstervezetet. Ebből kiderül: húsz évre állapodna meg az állam a koncesszióról, a befektető pedig évente csaknem egymilliárd forintot fizetne a sukorói kaszinó működtetéséért. Ma folytatjuk, mégpedig azzal, hogy egy ciprusi és egy csehországi cég a koncesszióba vevő részvényes az offshore-típusú ügyletben. A Pénzügyminisztériumban nyomoznak, hogy belső levelezésük miként kerülhetett a Magyar Hírlaphoz. A levelek igazságtartalmát nem tagadták, de feljelentést fontolgatnak a kiszivárogtató ellen. Oszkó Péter tegnap csak mismásolt a sukorói kaszinóprojekt sorsával kapcsolatban. Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szerint azonnal fel kell bontani a kontraktust.

Magyar Hírlap: Ide kattintva olvashatja a teljes cikket


"...soha egy kis göröngyöt innen..."
Tisztelt dr. Feldmájer Péter!

"dr. Feldmájer Péter elnök" >,
Szeretném segítségét kérni egy információ továbbításához.

Az alább, a csillagvonal alatt olvasható cikk szerzője nyilvánosan kérte erre olvasóit.

A citált televíziós műsorból ismert fejtegetéseivel egyetértésben továbbítom sorait.

Feltételezésem szerint Önök legalább közvetett módon, de képesek kapcsolatot létesíteni Joáv Blum személyével. A további esetleges tévedések elkerülésére az alábbi cikket, kérem, próbálja meg eljuttatni az ismert üzletember címére.

Miként Izrael állam védi területi integritását, ugyanezen eredendő nemzeti jogunkra hajaz az alábbi versidézet, ami bár Trianon átka miatt íródott, mégis a sors intő ujjaként tornyosuljon a hívatlan és orozó befektetői szándékok elé.

*

Magánüzenetként annyit tennék még hozzá, hogy mint sokat utazó túristát, szeretett Hazánk minden bizonnyal szívesen látja az említett férfit. De mint ajánlkozó befektetőre a magyaroknak semmi szükségük rá.

Emlékeztetni szeretnék történelmünk egy jeles dátumára. Jelasics báró 1848. szeptember 29-én kapott leckét a magyaroktól pontosan azon a területen. Természetesen ma más kort élünk, de minden jogi lehetőséget meg fog ragadni népünk annak érdekében, hogy Joáv Blum, és társai elképzelése a Magyar Köztársaságban soha ne valósuljon meg. Ebbe érteni ajánlott magyarországi támogatóik sora is.

Ez pedig soha nem lesz vitatéma! Akikkel erről Joáv Blum tárgyalt, köztudottan törvénytelenül, legkevesebb erkölcstelenségből eredő hazugságtenger nyomán gyakorolják a hatalmat országunkban. Ebből következik a régi mondás szerint, amit már a máig érvényes ókori római jogi alapvetés is megfogalmazott, miszerint a
"Törvénytelenségből jog nem ered".

Biztos vagyok abban, hogy Joáv Blum és minden más hasonló befektető, bárhonnan jön a világból, ezt az ősi alapigazságot ismeri, és tiszteletben tartja.

*

Mint - vélem - hű állampolgára a szuverén Magyar Köztársaságának, Önnek is megköszönöm fáradozását és segítségét ebben az ügyben.

Budapest, 2009. szeptember 22.
Lengyel Károly

"Soha, soha egy kis göröngyöt innen
Se vér, se alku, se pokol, se ég -
Akárhogy dúl most szent vetéseinkben
Idegen fajta, hitvány söpredék!"


Izraeli Álmok az Echo tv ben
(ismert olvasó körleveléből)

Jelenski István filmje az alábbi linken letölthető kb 10 ember számára adjátok tovább ti is az alábbi szöveggel együtt A müsorban Isabella Bencze mondja el a tényeket a King City sukoroi beruházásáról.

Videó: http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=video&v=914

Kedves Barátaim,

tájékoztatlak Benneteket, hogy a mai napon megtámadtam az Alkotmánybíróság előtt a King's City beruházást kiemelt üggyé nyilvánító kormányrendeletet.

Ha megáll a kérelmem, nincs gyorsított eljárás, és elvileg a vissza nem térítendő állami támogatás terve is megbukik.
Imádkozzatok, hogy az Alkotmánybíróság minél előbb vegye napirendjére a kérelmet.

Aki tudja, értesítsen erről minél több címet, esetleg sajtót is, hogy a befektetők is tisztában legyenek azzal, hogy ez az oldal sem alszik.

Üdvözlettel
Bencze Izabella


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Benes-dekrétumok vélt sérthe
  2009-10-09 21:51:30, péntek
 
  2009-10-09. 19:33

http://kuruc.info/r/4/48209/

A Benes-dekrétumok vélt sérthetetlensége felett őrködik az aláírást halogató Klaus


Václav Klaus szerint Csehországnak kivételt kell kapnia a Lisszaboni Szerződés részét alkotó általános emberi jogok listájának érvényesítésekor, mert ellenkező esetben megkérdőjelezhetővé válnak a II. világháború után elfogadott Benes-dekrétumok is.


A kitelepítésekre!

Kapcsolódó: Klaus újabb feltételhez kötötte a lisszaboni szerződés aláírását
A Lisszaboni Szerződés elfogadása ,,a jogbiztonság romlásához és a kialakult vagyonjogi viszonyok megkérdőjelezéséhez" vezet - jelentette ki a cseh államfő pénteki prágai sajtóértekezletén. Leszögezte: olyan megoldásra gondol, mint amilyenben Nagy-Britannia és Lengyelország egyezett meg az Európai Unióval. ,,A Cseh Köztársaságnak legalább utólagosan ki kell harcolnia egy ilyen engedményt" - húzta alá Klaus. Megjegyezte: meggyőződése, hogy a cseh követelés aránylag rövid időn belül teljesíthető.
Klaus rövid nyilatkozata elején - kérdéseket feltenni nem volt lehetőség - bírálta Fredrik Reinfeldtet, az EU soros elnöki tisztségét betöltő Svédország kormányfőjét, hogy nyilvánosságra hozta csütörtöki telefonbeszélgetésük tartalmát. ,,Bár sokan nem látják világosan, a Lisszaboni Szerződés alapvető változást jelent a Cseh Köztársaság számára. Ezt a szerződést - mint tudják - mindig rossznak tartottam az Európai Unió fejlődése szempontjából. Elmélyíti az EU mai problémáit, növeli a demokráciahiányt, rontja országunk helyzetét és új kockázatoknak teszi ki. Egyebek között azért, mert a jogbiztonság romlásához és a kialakult vagyonjogi viszonyok megkérdőjelezéséhez vezet" - jelentette ki a cseh államfő.
A Lisszaboni Szerződésnek része az általános emberi jogok listája - fejtette ki Klaus -, amelynek alapján a luxemburgi Európai Bíróság elbírálja, hogy a tagországokban létező jogszabályok és eljárások összhangban vannak-e a listával. ,,Ez lehetővé teszi a cseh bíróságok megkerülését, lehetővé teszi, hogy a II. világháború után kitelepített személyek vagyonjogi követeléseit egyenesen az Európai Bíróságon érvényesítsék. A lista lehetővé teszi a cseh bíróságok már érvényes döntéseinek a felülvizsgálatát is" - mutatott rá Klaus.
A II. világháború után a "csehszlovákiai" németeket és a magyarokat háborús bűnösnek nyilvánították, elkobozták vagyonukat és elvették állampolgárságukat. Mintegy hárommillió németet kitelepítettek "Csehszlovákiából", míg a magyarok kitelepítését a potsdami nagyhatalmi értekezlet 1945 nyarán nem hagyta jóvá. A felvidéki magyarokat azután Csehországba való kitelepítéssel, kikényszerített magyar-"csehszlovák" lakosságcserével és "re"szlovakizációval próbálta meg felszámolni a korabeli megszálló hatalom.
A probléma a gyakorlatban a mai napig sincs lezárva. Klaus szerint rendkívül fontos kérdésről van szó, amelynek az előző cseh kormány nem szentelt megfelelő figyelmet. Csehországnak ezért utólag kell olyan kivételt kiharcolnia, mint amilyet a britek és a lengyelek kaptak. ,,A ratifikálás előtt a Cseh Köztársaságnak legalább utólag hasonló kivételt kell kiharcolnia. Ezzel biztosítékot kapunk arra, hogy a Lisszaboni Szerződés nem eredményezheti az úgynevezett Benes-dekrétumok felülvizsgálatát" - húzta alá a cseh államfő.

(MTI korrigálva)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legtörvénysértőbb cégek list
  2009-10-09 21:48:25, péntek
 
  2009-10-09. 21:03


A legtörvénysértőbb cégek listája: Tesco, Strabag, Telekom, Allianz, IBM, MÁV, BAT, Rossmann, ING stb.

Egy internetes adatbázis alapján az mfor.hu összegyűjtötte azokat a magyar cégeket, melyek az elmúlt években a legtöbbször kaptak versenyfelügyeleti, fogyasztóvédelmi vagy munkaügyi bírságot. Az összegeket elnézve egyértelmű, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bánik legkeménykezűbben a vétkesekkel, mivel csak ők szabtak ki eddig milliárdos büntetéseket. (Kuruc.info: Nagyon azért nem kell örülni, a büntetések zöme a multiknak csak aprópénz, így igazi visszatartó erő nincs. )
A www.feketelista.hu adatbázisa több állami adatbázist összesít, ezek közül mi most a legtöbbször, illetve legnagyobb összegű büntetéssel sújtott vállalatokat igyekeztünk megvizsgálni. A fogyasztóvédelmi elmarasztalások terén például lassan "bérletet válthat" a Tesco, melyet több mint tizenötször bírságoltak legalább egymillió forintra.
A GVH-tól retteghetnek leginkább
A büntetések mértékét elnézve egyértelmű, hogy a törvény ellen vétő cégek leginkább a GVH-tól félhetnek, hiszen eddig csak a Versenyhivatal szabott ki egymilliárd forintnál magasabb bírságot. A csúcstartó az Allianz Hungária Biztosító Zrt., mely még 2005-ben kapott több mint 5,3 milliárd forintos büntetést versenykorlátozás miatt.
Az emlékezetes ügyben azért marasztalta el a GVH a biztosítót, mert megállapodott az óradíjakról a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségével és a Generali-Providencia Biztosítóval. Az ügyben éppen a közelmúltban, október elején mondta ki a bíróság a másodfokú ítéletet, mely helybenhagyta a GVH által kiszabott bírságokat. Az Allianz 5,3 milliárdja mellett ugyanebben az ügyben való részvételért a Generali 1 milliárdot kellett, hogy befizessen, a többi szereplő kisebb összegekkel bűnhődött.
Szintén egy emlékezetes ügy volt 2004-ben az úgynevezett autópálya-kartell, melynek keretében az érintett cégek leosztották egymás között a sztrádaépítéseket, és annak megfelelően adtak be ajánlatokat. Ebben az ügyben a Strabag Építő Zrt.-t, a Betonút Szolgáltató és Építő Zrt.-t, a Hídépítő Zrt.-t és az Egút Egri Útépítő Zrt.-t is több mint egymilliárdra bírságolta a hatóság. Érdekesség, hogy a Strabag emellett még egy 1,7 milliárdos büntetéssel szerepel a toplistán. Az építőipari cégre 2004 márciusa óta összesen öt eljárásban közel 5 milliárd forintos bírságot rótt ki a GVH.
A versenyfelügyeleti bírságok tízes toplistájára még odafért az IBM és az SAP magyarországi leányvállalata egyenként 690 milliós összeggel, valamint a MÁV, melynek idén februárban egymilliárdról a felére csökkentették a büntetését egy 2005-ös döntés után, melyben erőfölénnyel visszaélés miatt marasztalták el.
A legtöbb alkalommal egyébként a Magyar Telekom kapott versenyfelügyeleti bírságot, de a 20 büntetés is összesen sem éri el az egymilliárd forintot.
Ejnye, Tesco!
A notórius törvénysértők közül kiemelkedik a Tesco, mely kilenc alkalommal kapott versenyfelügyeleti bírságot, 13-szor munkaügyi elmarasztalást, 29 esetben pedig fogyasztóvédelmi okból büntették meg. Ezekben összesen már több mint 350 millió forintos bírságot szabtak ki az áruházláncra. Csak az egymillió forintnál magasabb összegű fogyasztóvédelmi bírságok listáján több mint tizenötször szerepel a cég neve.
A fogyasztóvédelmi bírságok toplistáját tekintve így is csak a második helyre ért oda a Tesco egy 25 milliós elmarasztalásával, hiszen a BAT Pécsi Dohánygyár 2008-ban egyszer 30 milliót volt kénytelen fizetni. Ráadásul nem sokkal később további 10 millióra "vágták meg" a cigarettagyártót.
A fogyasztóvédelmi eljárások dobogójára felfért még a Metro Kereskedelmi Kft., mely szintén tavaly kapott 18 milliós büntetést. Az első tízben az ismertebb cégek közül a Praktiker és a Rossmann szerepel, mindketten 10 millió körüli büntetést voltak kénytelenek fizetni.
Munkaügyi büntetések: nem meglepő az építőipar dominanciája
A munkaügyi bírságok tekintetében dominálnak az építőipari cégek - derül ki a feketelista.hu által összegyűjtött adatokból. Ez talán nem is meglepő, valószínűleg nem véletlen, hogy a munkaügyi ellenőrök is viszonylag gyakran tűnnek fel építkezéseken. Ez látszik az elmarasztalások indoklásából is: a legtöbbször külföldiek illegális foglalkoztatása miatt bűnhődtek a cégek, ez pedig elsősorban az építőiparra jellemző.
hirdetés
A pálmát egy kevésbé ismert cég, a POWER+B 2007 Munkaerő-közvetítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. viszi el egy idén januárban kiszabott több mint 70 milliós összeggel. Ugyanez a vállalkozás korábban már kapott egy 7,7 milliós és egy 1,8 milliós bírságot is. A cég ellen egyébként a napokban adott ki adóvégrehajtást az APEH, mivel valószínűleg az adótartozása is tízmilliókra rúg.
A munkaügyi eljárások ezüstérmese az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő, mely majdnem 60 millió forntot volt kénytelen fizetni egy idén januári eljárás után, míg a dobogó harmadik fokára a ZSULA 89 Építőipari Szolgáltató Bt. került fel egy 2007-es 45 milliós bűnhődéssel. Ez utóbbi céget egyébként még a döntés meghozatala előtt felszámolták, azaz valószínűleg a 45 millió sem folyt be a hatóság kasszájába.
Érdekesség még, hogy a versenyfelügyeleti bírságnál már említett MÁV-ot munkaügyi eljárásban is elmarasztalták öt alkalommal, összesen majdnem 7 millió forintot kellett fizetnie az állami vasúttársaságnak.


(mfor)

http://kuruc.info/r/42/48216/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orvosok, nővérek, varjak és ga
  2009-10-09 21:00:03, péntek
 
  Orvosok, nővérek, varjak és gazemberek A tévé műsoráról - Lőcsei Gabriella jegyzete
2009. október 6. 14:24:58

Az ötvenharmadik évfordulón nem sok mindent lehet már mondani az 1956-os magyar forradalomról - egyesek ezt állítják. Még az ötvenharmadik évfordulón is sok fontos ismeretet lehet(ne) közreadni a mi '56-os forradalmunkról - mások meg ezt hajtogatják.



A magyar nyelvű tévéadók - tisztelet a kivételnek - az első állítást ragozzák. Amelyik a még érvényben lévő médiatörvényt féli, kötelességtudóan előránt valamilyen ötvenhatos témájú filmet a nemzeti ünnepen, lehetőleg olyat, amiért nem kell jogdíjat fizetnie. Műsorába dugja, levetíti, s a központi ünnepségekről adott tudósításokkal együtt - rettenetes magyarsággal így szokás mondani - ,,részükről a dolog le van tudva". Új műsort produkálni eszükbe sem jut, ha mégis, nincs rá pénz, se szellemi és technikai kapacitás, ezt szajkózzák.



A külföldről működtetett magyar nyelvű tévéadásokban véletlenül sem talál az ember a magyarság jeles napjaira utaló ,,jelzéseket". Régebben, míg az amerikai érdekeltségű HBO-nak magyar asszony volt a programigazgatója, március 15-én, augusztus 20-án, október 6-án és 23-án bele-belebotlottunk egy-egy magyar filmbe. Más kérdés, hogy a produkció mennyire illett, illett-e egyáltalán az adott ünnep hangulatához. Mióta azonban a magyarországi - s talán a teljes közép-európai - HBO-birodalmat a tengereken túlról idehozott hivatalnokok irányítják, ez a tévémozi is olyan, mint az egyébként sokak által kedvelt MGM, Hallmark, AXN, és a többiek. Egyik sincs tekintettel a meghódított régió sajátosságaira. A televíziós gyarmattá lett terület lakóinak nemzeti érzelmeire a legkevésbé.



Pedig volna miből válogatni. Az utóbbi húsz évben, de előtte is, sok olyan játék- és dokumentumfilm készült idehaza - s elvétve a nagyvilágban is -, aminek 1956 októbere volt az ihletője. Meg az út, amely október 23-ig vezetett. Ezeknek a mozgóképes múltidézéseknek a nagyobb része nem vitathatatlanul kiváló alkotás. Sajnos, van közöttük éppen elég gyermeteg, felületes és kezdetleges munka is. Ám az elhibázott '56-os filmeknek is van egy figyelmen kívül nem hagyható érdeme: a 20. század legszebb, legbátrabb és leghatásosabb forradalmáról alkotható képet teljesítik ki. Van, amelyik csupán egyetlen filmkockával, egyetlen mondattal - a nézők számára azonban ez az egy is fontos lehet. A nemzeti ünnepre nem csak egyetlen napon, de huzamosabb ideig eltökélten emlékeztető Duna Televízióban látható Varjúröptetés például, a kolozsvári születésű Fischer István 2006-os rendezése, nem kifogástalan alkotás. Előnytelenül fotografált, beszélő fejeivel, hol jól, hol rosszul olvasható felirataival nem könnyű befogadni sem.



Mégis mindnyájunknak meg kell ismerkedni vele, mert azt tanúsítja, a magyar forradalom hírére Bukarestben is lázba jött az ifjúság. Hogy lázaikból lázadás nem lehetett, azt a magyar példa láttán különösen éberré és erőszakossá lett romániai államvédelmi alakulatok akadályozták meg. A csírájában elfojtott bukaresti megmozdulás szervezőit aztán könyörtelenül eltávolították, nem is csak az egyetemről, de a mindennapi életből is. A rájuk mért büntetés súlyát és következményeit az arcvonásaikról olvashatja le, aki a Varjúröptetés című film révén megismerkedik velük. Szenvedéseiket mégsem sorolják ezek az idős férfiak, tönkretett ifjúságukat, vakvágányra tolt életüket nem hánytorgatják fel senkinek.



Csak a magyar forradalmárok bátorságát dicsérik, rabtársuknak, Páskándi Gézának még a jilavai börtönőröket is óvatosságra intő, átható tekintetét. Azt ismételgetik - és szavaikat a történész hivatalosan is megerősíti -, hogy a román népet a magyarok forradalma mentette meg a szovjet megszállástól. Végül pedig - az 1956 utáni közhangulat érzékeltetése végett - elmagyarázzák, hogy miféle szórakozása volt a gondolattalanná, s ugyanakkor gőgös sovinisztává tett kisembernek a varjúröptetés: az elfogott madár tollait meggyújtották, majd a magasba dobták, hadd röpüljön, égő szárnyakkal, szabadon. És odalentről, rettenetes röhögések közepette lesték, meddig bírja a tüzes-füstös vergődést a szerencsétlen madár.



A szintén a Duna Televízióban, az októberi ünnep előtti időszakban látható Budapesti bevetés, Dékány István 1998-1999-es (szerintem szinte hibátlan) rendezése a forradalom ugyancsak kevéssé ismert fejezetével ismerteti meg a nézőt, a Nemzetközi Vöröskereszt által a szabadságharcos Budapestre küldött, ötvenhét tagú német segélycsapat heroikus történetével. Tíz évvel ezelőtt a - többek között - száztíz ágyas kórházzal Budapestre érkező orvosok, műtősök, betegápolók és szociális munkások közül többen is kiváló szellemi és fizikai állapotban tudták felidézni az itt töltött drámai, s mégis emlékezetesen emelkedett napokat.



Az Óbudán, a Margit Kórház közelében, a San Marco utca 58-as számú épületében állomásozó tábori kórház vészterhes óráit is, ahol politikai vagy nemzeti hovatartozásuktól függetlenül gyógyították a hozzájuk szállított sebesülteket. Otto Franke, Roderich Lüttgen, Edith Kolber, Rolf Schmitt, Gerd Roeder (tizennyolc éves volt 1956-ban), dr. Stoeckel, dr. Ritgen, és mind, a többi idegen az életét kockáztatta e budapesti bevetésen. Zokszó nélkül, fáradhatatlanul, lelkesen.



Otto Franke és Horst Wragge november 4-én a szovjet megszállók fogságába esett. Szovjet főhatóságok által kiállított, pecsétes iratok tanúsítják, hogy több vagonnyi magyarral együtt a Szovjetunióba hurcolták őket, és csak a csodának, a genfi egyezménynek és a Nemzetközi Vöröskereszt tekintélyének köszönhették, hogy örök időkre nem maradtak ott. És mégis, életre szóló, meghatározó élményük lett nekik is a ,,budapesti bevetés". Idehaza meg még ma is kételkednek benne egyesek, hogy az 1956-os forradalom után is jelentős fogolyszállítmányok kerültek ki a Szovjetunióba.



A Nyugat-Németországból 1956. október 27-én útnak induló segélycsapatot, noha még tömérdek tennivalójuk lett volna a magyar fővárosban, mivel a szovjet megszállók hazánk elhagyását követelték tőlük, teljes felszerelésüket hátrahagyva tértek vissza az otthonukba. Maga Adenauer kancellár tüntette ki őket. Itthon ellenben azokat a magyar orvosokat, vöröskeresztes munkatársakat és civileket, akik együttműködtek a nyugati segélycsapattal, szigorúan megbüntették.



Dr. Örlős Endrét, a Margit Kórház igazgató-főorvosát - szívbajára való tekintettel - ,,csak" internálták. Mire - az általa vezetett intézmény dolgozóinak a kitartó kérelmezésére - szabadon engedték, szellemi és fizikai értelemben is emberi roncs lett belőle. Közben pedig a szovjet lapok is, a Népszabadság is arról cikkezett, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt jóváhagyásával, Bonn és Genf által a moszkvai illetékesekkel is tudatott segélyszállítmányok voltaképpen nem orvosi műszert, élelmiszert, gyógyszert és kötszert szállított, hanem fegyverrel látta el a zendülőket. A csokoládétábla hátoldalára is egy-egy töltényt ragasztottak...



Mindeközben, a Magyar Vöröskereszt kérésére - halljuk a filmben - Nyers Rezső négytagú bizottságot nevezett ki, hogy a nyugati határon túlról érkező adományokat ellenőrizzék. Ha valakinek, Nyers Rezsőnek tehát tudnia kellett, hogy a szovjet és a magyar sajtóban fegyverszállítmányként elhíresült vöröskeresztes segélycsomag históriája - buta, bolsevik sajtókacsa. Mégis hagyta, hogy e koholmányra hivatkozva kiváló orvosokat állítsanak félre, tegyenek tönkre. Ami Rákosiéknak sem sikerült maradéktalanul, a hazai egészségügy lefejezése voltaképpen ekkor ,,emelkedett törvényerőre".



És Nyers Rezső ma is a nyugodt lelkiismerettel megáldott ember derűjével totyog a Rózsadombon, senki nem kérdi tőle ma sem, hány töltényt találtak az emberei a tejcsokiszeletek hátoldalán.



Lőcsei Gabriella
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A „bőgatya” és más
  2009-10-09 20:57:53, péntek
 
  A ,,bőgatya" és mások
2009. október 8. 01:22:08

,,Szabad ország, ahol azt gondolok,
amit akarok és azt mondok, amit gondoltam".
(Baruch Spinoza zsidó bölcselő 1675.)

Nemrég írtam egy tiltakozó hangvételű cikket ,,Sólyom mélyrepülésben" címmel. Olvasóim jelentős hányada 40 évnél fiatalabb és ebből származott egy kis galiba. Többen mondták nekem, hogy igen, értik a cikket, sőt egyetértenek minden mondatával, de miért alacsonyítom le magamat, számukra teljesen érthetetlen módon amikor befejezésül ezt írom:

,,Elnök Úr! Mindezt lejegyezte egy bőgatyás, műveletlen, buta magyar (sajnos fütyülős barackra már régen nem telik)."

A kérdés következtében rádöbbentem arra a teljesen érthető, természetes dol9gra, hogy az esemény, amire célozva ezt írtam, 1993 februárjában kavart vihart. Ebből következik, hogy azok, akik akkor gyermekek, vagy hamvas arcú ifjonc urak és hölgyek voltak, nem ismerhetik ezt az affért. No meg az emberek könnyen felejtenek, ezért nem árt egy kis felfrissítés.

Olyan eseményről van azonban szó, amit - szerintem - feltétlenül érdemes megismerni, felfrissíteni, már csak azért is, mert erre az első durva nyilvános nemzetgyalázásra azóta , mindmáig, szervesen illeszkedik az ,,uralkodó köreinkben" általánossá vált magyargyűlölet. Ennek ismerete tehát nem teljesen érdektelen, ha úgy tetszik, mára szóló aktualitása van.

Íme az esemény rövid összefoglalása:

A Heti Magyarország 1993 február. 26.-i számában megjelent egy riport, amelyben Ományi Kálló Györgyi ,,beszélget" Zoltai Gusztávval, a MAZSIHISZ és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójával, az Európai Zsidó Kongresszus V.B. tagjával és Landeszmann György budapesti vezető főrabbival. A ,,beszélgetés" során, mindkét interjú-alany egymásra licitálva elképesztő dolgokat mond, de a botrány azon tört ki, hogy Landeszmann főrabbi úr a következőket méltóztatott kinyilatkoztatni: ,,Ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack."

Ez kiverte a biztosítékot, egy könyvre való írás foglalkozott ezzel és óriási viták zajlottak ország szerte. Még Antall József miniszterelnök is írt ez ügyben levelet az akkori izraeli nagykövetnek. (Ma már ez elképzelhetetlen, ezen már régen túl vagyunk, a mai ,,államférfiak" már csak a maguk vagyonával, hatalmával és a gyarmatosítók kiszolgálásával vannak elfoglalva és maguk is, gyűlölnek mindent, ami magyar).

A vita során sok zsidó szervezet, közéleti szereplő és médiában dolgozó is tiltakozott az interjúban megfogalmazottakkal szemben. Ez teljesen érthető is, hiszen az idézett állítás olyan nyilvánvaló badarság, hogy még felháborodni sem érdemes rajta normális körülmények között. Az egész legfeljebb a nyilatkozót minősíti.

Véleményem szerint két eset lehetséges. Vagy a főrabbi úr egy műveletlen, szokatlanul buta ember, vagy szándékosan kívánta megalázni a magyarságot. Az minden estre biztos, Landeszmann úr igen gyatrán beszéli a magyar nyelvet, valamint az egész interjú alatt csöpögött, mit csöpögött, ömlött belőle a gyűlölet irántunk, amit sűrűn részleteiben is kifejtett.

Azt is megtudhatjuk ebből az interjúból - ezt Zoltai úr méltóztatott kijelenteni - a ,,mi a zsidóság?" kérdésre válaszolva: életforma. Hát, ha ő mondja. Ő csak tudja.

Egy régi vicc jut erről eszembe. Még a Kárpátok Géniusza (Ceausescu) volt hatalmon Romániában.

,,Kérdés: Mit jelent ma románnak lenni?

Válasz: Foglalkozás".

A gyalázkodási folyamatba tartozik - többek között - az SZDSZ megnyilvánulásaiban, hogy szerintük a Szent Korona ,,tökfödő", vagy ,,micisapka", valamint Szent István jobbja ,,húscafat". Az Interneten egy blogban reagál erre valaki a következőkkel: ,,ha azt mondják erre válaszul, hogy a tóratekercs WC papír, ne legyünk meglepődve."

Ez azonban esztelen vagdalkozás lenne, aminek semmi értelme sincs. Aki ilyen formában nyilatkozik meg - és erre sajnos sok példa van - legyen az kisebbség, vagy többség, az ezzel önmagát minősíti. Nem hagyhatom szó nélkül azonban azt a tapasztalati történelmi tényt, hogy a 19-es ,,hős forradalmárok" és utódaik, elő szeretettel nézik le a gojt, elsősorban a magyart, valami érthetetlen gőggel és gyűlölettel. Különösen akkor veszélyes ez, ha éppen közvetve, vagy közvetlenül hatalmon vannak. Ilyenkor ugyanis a gyűlölet és valami atavisztikus bosszúvágy hihetetlen helyzeteket produkál és itt aztán semmi sem drága. Megélhettük ezt az elmúlt 60 évben, valamennyi változatában. És itt újból fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy mindez nem általában vonatkozik a zsidóságra, hanem azon belül egy viszonylag szűk, de annál agresszívabb, a lelki és fizikai terror alkalmazásától sem visszariadó cionista-talmudista kisebbségre, hisz ez ellen is egyre több zsidó honfitársunk emeli fel szavát.

Emlékszem, valamelyik zug-rádióban elhangzott a habzó szájú riporter mindent túllicitálni, kívánó lihegésében, hogy: ,,szeretném kiirtani az összes keresztényt". Ha ez Izraelben hangzik el, nem okozhat különösebb feltűnést, bár ott is tiltakoznának a jobb érzésű emberek. Hogy ez büntetlenül elhangozhat a túlnyomó többségében keresztény- keresztyén Magyarországon nyíltan, nagy nyilvánosság előtt, az egyenesen elképesztő és egyben felháborító is. Fordított esetben ugyanis, közösség megsértése címén az elkövető végrehajtható börtönbüntetésre számíthatna. Sok egyéb mellett ez az úgynevezett ,,kettős mérce" egyik díszpéldánya.

Aztán az egyik ismert rock-zenész azt üvöltötte a tömeg felé kihívóan és gőgösen, hogy ,,ötezer egy néhány évesek vagyunk". Ez persze lehet, de szegénykém biztosan nem tudja, hogy a Kárpát-medence ősnépe legalább tízezer éve írástudó és ezt az írást ma székely-magyar rovásnak nevezik. A leletek olvashatók és érthetők. Nekünk. Magyaroknak. És mi még sem ezt ordítozzuk, legfeljebb kínunkban üvöltünk.

A magyar gyűlölők közben hol liberálisnak, hol szocialistának netántán jobboldalinak álcázzák magukat, miközben sem az egyik, sem a másik szellemiségéből, értékeiből nem képviselnek semmit sem. De azt tudják, hogy egy nemzet felett nem lehet uralkodni, nemzetből népet, népséget csinálni, pedig hatékonyan akkor lehet, ha deheroizált, meghamisított történelemmel és a keresztény erkölcsiség lerombolásával, valamint az oszd meg és uralkodj elvének alkalmazásával szellemileg is megnyomorítottá, teszik, az anyagilag már tönkretett, kifosztott országot.

Ebben a helyzetben vergődik hazánk és süllyed egyre mélyebbre minden vonatkozásban a hazudsággal, ámítással, csalással fölénk kerekedett hatalom szándékainak megfelelően. A mélyponton túl mindent el lehet majd foglalni, minden nagyobb rizikó és lárma nélkül. Gondolják.

Erkölcsi romlásunkról, identitásunk szétrombolásáról igen széles palettán gondoskodnak: oktatás, kultúra, média, kettős mérce, az általuk a teljes kilátástalanságba taszított cigányság tömegeinek magyarellenes uszítása, elképesztő törvények alkotása, rendőrség direkt utasítása és alkalmanként kiegészítése ismeretlen személyekkel, akik nem, vagy rosszul beszélnek magyarul, örökös fasisztázás, nácizás, rasszistázás, ha valaki szót emel magyar érdekekért.

Nem tudom, hogy amennyiben valaki úgy zsidózna a parlamentben, vagy egyéb helyen, ahogyan a magyarságot sértegetik nyíltan és pofátlanul, mit szólnának hozzá elfajzott uraink? Bár sejtem. Rasszistázásuk igazolását látnák benne. Mi mit lássunk abban, ami hazánkban szemérmetlen helytartóink által történik, és elhangzik naponta?

A legszomorúbb ebben az egészben az, hogy paktumos pártjaink, akik megszállták az ország összes vezetői stallumát, összezárnak a legteljesebb mértékben, ha valami veszélyezteti egyeduralmukat, vagy valaki fellép romboló tevékenységük ellen.

Az identitás, a nemzettudat lerombolására, a magyar népben mindig magas szinten jelenlévő erkölcsiség fellazítására és megsemmisítésére való törekvés nem teljesen új keletű. Mát a Habsburgok is alapos munkát végeztek ezen a téren, de az kismiska ahhoz képest, amit a bolsik és a liberálisok műveltek, művelnek velünk. Mint minden hazánkra nézve negatív folyamat, az erkölcs és az ifjúság ,,védelme" kapcsán is felgyorsulni látszanak az ártó események az utóbbi 20 évben. És ez így kapcsolódik össze a Landeszmann-affér gyűlölködő, lenéző, becsmérlő hangvételével és gőgjével. Ez az állapot, amibe kerültünk, ez a megalázó helyzet ugyan olyan tűrhetetlen, mint kifosztásunk és megszállásunk, gyarmattá válásunk. Az ebből a katasztrófa halmazból kivezető utat, az újjászületés menetét a paktumos pártok egyike sem tudja felmutatni, végrehajtani. Nagy valószínűséggel nem is akarja.

Ezért van hihetetlen jelentősége a Jobbik térnyerésének, ezért az a veszett rágalomhadjárat ellene, mert ők is tudják: mi nem adjuk fel. Mert mi magyarok élni akarunk és élni fogunk. A hazánkban. A mi hazánkban.

Befejezésül pedig a korban utánam felnőtt generációknak, a még csak ébredezőknek és harcos-társaimnak, minden nemzet-testvéremnek egyaránt had adjak át egy útmutatást. Ezt egy olyan magyar ember üzeni, hagyta ránk, akire méltán büszkék lehetünk, akit tisztelünk, és akit mindnyájan bizton példaképnek tekinthetünk.

Vass Albert, aki kő maradt, így szól hozzánk:

,,Emelkedjünk tehát nemzetté újra, leljünk önmagunkra és az Úristen, ki Úr városától idáig elkísért, erőforrásunkká válik megint! Vagyis: cseréljük föl kizsákmányolóink erkölcsét a régi, jól bevált magyar erkölcsre, nyújtson valóban testvér kezet minden magyar minden magyarnak és az Úristen erőt ad újra, hogy megszabadulhassunk a gonosztól, s így építhessünk együtt egy szabad és igaz új Magyarországot."

Úgy legyen.

Rozgonyi Ernő

Forrás: internetes körlevél

http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=12&Direkt= A_8222bogatya8221_es_masok_61183&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtette kötelességét: lemond
  2009-10-09 20:40:56, péntek
 
  Megtette kötelességét: lemond a szocik és Orbánék választási csalója
2009. október 9. 14:14:30

Lemond az Országos Választási Iroda vezetője; Rytkó Emília pénteken kora délután rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be döntését - közölte az Önkormányzati Minisztérium.

Rtykó Emíliát, több országgyűlési választási csalás egyik fő felelősét, a 2004. december 5-i népszavazáson előfordult tömeges csalások ki nem vizsgálóját, óbolsi emberszabásút a Fidesz-kormány idején juttatták pozícióba a szocionisták törvénytelen hatalomátvételét segítő narancsosok (Az áruló Zsidesz más esetekben is cionista, kommunista, véreszdéeszes férgeket juttatott fontos vezető állásokba az MSZP-SZDSZ-szel közösen, lásd az MTI-t és a Magyar Rádiót, ahol a kétharmados szabály miatt nélkülük esély sem lett volna a hírhamisító, közpénztolvaj zsidókat elnökké választani - a szerk.).

Emlékeztetőül: Kövér László, majd egy fórumon - "alig" öt évre rá - Orbán isbeismerte: már 2002-ben tudták, hogy az MSZP-SZDSZ csalt. Persze nem tettek ellene semmit, ami egyenlő a hazaárulással és bűnpártolással, pláne, hogy a Rytkóhoz hasonlóakat is ők támogatták.

A tárca tájékoztatása szerint az iroda vezetője "16 sikeresen lebonyolított választás után" hozta meg döntését.

Rytkó Emília korábban a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal helyettes vezetője volt, 2006-tól az Önkormányzati és Területfejlesztési Mininsztérium választási főosztályvezetőjeként tevékenykedett, 2002 óta az Országos Választási Iroda vezetője.

Forrás: Kuruc.info
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Tabajdi hazudik
  2009-10-09 20:35:41, péntek
 
  TABAJDI EURÓPA EGYETLEN OPTIMISTÁJA - KÁR, HOGY HAZUDIK TEJÜGYBEN
2009. október 6. 23:49:01

,, mai napon Brüsszelben tartott informális agrárminiszteri tanácsülésen a 27 uniós tagállam közül 20 támogatta az uniós tejpiaci rendtartás gyökeres átalakítását.



Fontos és üdvözlendő döntés született, amelyre égető szükség van a gazdasági válság által igen erőteljesen sújtott európai tejszektorban", idézte október 5-én az MTI Tabajdi Csaba MSZP európai parlamenti delegációvezető, az EP Mezőgazdasági Bizottságának főtagját arról, hogy - szerinte - örvendetes fordulat következett be az unió mezőgazdasági miniszterei hétfői találkozóján.



A szovjet idők moszkvai diplomatája ismét háborúba keveredett a tényekkel.



Gráf József, az agrártárca Brüsszelben tárgyaló vezetője - most idézet következik a brüsszeli magyar szakportál, a BruxInfo Nem sok jót hozott a tejtermelőknek a válságtanácskozás címen közölt jelentéséből - ,,rendkívül csalódottnak mondta magát, ugyanis szerinte semmit sem oldott meg a találkozó".



Gráf kijelentette: ,,'El vagyok keseredve, a Bizottság láthatóan még mindig nem érti a helyzetét', közölte az ülést követően a miniszter", mivel úgy gondolta, hogy a nálunk alapágazatnak számító tejiparban a rossz döntések ,,akár 5-10 évre is visszavethetik a termelést".



Az EurActiv nevű uniós szakportál hálózat magyar kiadása így foglalta össze a helyzetképet: ,,A találkozó után Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter úgy értékelte, hogy nem történt elmozdulás az uniós tejágazat problémáinak megoldása felé".



Lapunk is hasonlóan foglalta össze a tejtermelőknek kudarcot jelentő találkozót, csakúgy mint az európai terjesztésű nagy nyugat-európai lapok.



A francia nyelvű La libre belgique a címoldalán kizárólag a tejtermelők tüntetőiről készült fotók láthatóak és az erről szóló, három oldal terjedelmű tudósítását egy olyan fénykép is illusztrálja, amelyben egy fekete tehén az Európai Tanács bejárata előtt - ahol az agrárminiszterek tárgyaltak - megfutamít egy öltönyös bürokratát, aki nem Tabajdi Csaba volt.



Lovas István

Brüsszel



Forrás: Magyar Nemzet

http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=2&AID=14&Direkt= TABAJDI_EUROPA_EGYETLEN_OPTIMISTAJA_8211_KAR__HOGY_HAZUDIK_TEJUGYBEN_61144&of fsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Norvégiában a legjobb
  2009-10-09 20:33:11, péntek
 
  ENSZ: SZLOVÁKIÁBAN IS JOBB ÉLNI, MINT NÁLUNK Az MTI ismét kozmetikázott
2009. október 5. 22:09:08

,,Norvégiában a legjobb élni, Nigerben a legrosszabb az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) hétfőn közzétett, a világ országait az életminőség szerint rangsoroló idei listája szerint", áll a hvg.hu online kiadásának a Magyar Távirati Irodát forrásként megadó híre, amely megjegyzi, ,,a legtöbb helyet - több mint három helyezést - Kína, Kolumbia, Venezuela és Peru lépett előre."



Ami hazánkat illeti: ,,Magyarország a 43., Észtországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával nagyjából egyforma eredménnyel; a közép-európai térség állami közül Szlovénia és Csehország előzi meg".



Az MTI azonban ismét erősen kozmetikázott, ugyanis a 40. helyen áll Észtország, a 41. helyen Lengyelország, a 42-en Szlovákia, a 43-on pedig Magyarország.



Ha a Kínával együtt felsorolt országok esetében a ,,több mint három helyezés" említésre méltó, akkor Észtország nem áll ,,nagyjából egyforma" helyen Magyarországgal.



Továbbá: ha ennyi helyezési különbség ,,nagyjából egyformává" változott néhány sor után, akkor fel kellett volna tüntetni, hogy a nálunk két hellyel rosszabb besorolást kapott Horvátország (45.), sőt Litvánia is (46.) Magyarországgal ,,nagyjából egyforma" helyen áll.



Ami Csehország (36-ik) és Szlovéniát (29) illeti, ott is történt egy ,,kis" kozmetikázás - ezúttal elhallgatással.



Ugyanis az ENSZ szervezetének ,,Emberi fejlődési jelentése" három kategóriába osztotta a felmért, 158 országot.



Szlovénia és Csehország az ,,igen nagy emberi fejlődés" kategóriájában kapott helyet, míg Magyarország a ,,nagy emberi fejlődés" kategóriájáan.



A felmérés ismérvei közé tartozik a hazai össztermék, az oktatás színvonala és a várható élettartam.



A sorrendben a második Ausztrália, a harmadik Izland, a negyedik Kanada, az ötödik Írország.



Lovas István

Brüsszel



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korrupciót védő terroristák
  2009-10-09 20:30:35, péntek
 
  Korrupciót védő terroristák?

2009. október 8. 12:59:40



A viperával embereket verő állami karhatalmisták, a tömegbe belegázoló lovas rendőrök lehetnek terroristák. De legalábbis a terroristákat pénzért kiszolgáló martalócok.

Az en.allexperts.com Enciklopédia szerint: Terrorism is a strategy of using the threat of violence to generate fear and cause disruption for the purpose of bringing about political, religious and ideological change.

Terrorizmus: az erőszakkal való fenyegetés stratégiájának használata félelem kiváltására, és a rend felbomlasztása politikai, vallási és ideológiai változtatás céljából.

Amikor lovas rendőrök gázolnak át békésen ünneplő állampolgárokon - köztük nagymamákon -, amikor acélbottal vernek embereket Police feliratú, de azonosíthatatlan karhatalmisták, akkor az erőszakkal való fenyegetés egyértelmű.

Amikor egy volt olimpiai versenyzőt kékegyenruhás martalócok a földre terítenek, majd a földön fekvő uniós állampolgárt rugdosni kezdik ezek a kékruhások, és közülük mindenki, aki arra halad, belerúg legalább egyet, akkor az erőszakkal való fenyegetésnél már tovább is mennek: ez maga a legalantasabb erőszak.

Ha ez az erőszak hónapokon át megismétlődik, akkor az erőszak alkalmazásának stratégiájára kell következtetnünk.

Itt már a félelem kiváltásának szándéka is egyre nyilvánvalóbb. A félelem kiváltásához már elegendőnek tűnik az is, amikor a demokrácia központját, a törvényhozás épületét acélkerítéssel veszik körül: ez az acélerődítmény ugyanis már alkalmas arra, hogy az uniós polgárokat emlékeztesse a viperás testi sértésekre, a lovas rendőrök rohamára.

Megvizsgálandó, fennáll-e a rend felbomlasztásának szándéka.

Nos, ha az adott társadalomban a rend alapeleme a szólásszabadság, a vélemény kifejezésének szabadsága, akkor az ezt erőszakkal fenyegető csoport - ha az maga a kétes módon, és végighazudott másfél-két év után, azaz alkotmányellenesen ,,megválasztott" kormány is - vélhetően terrorista központnak minősíthető.

Közvetve valószínűleg terroristák azok is, akik nem vesznek részt ugyan a szervezkedésben, de koalíciós társként szavazataikkal hatalomban tartják a terror irányítóit.

Fennáll-e a politikai, vallási, ideológiai cél?

A politikai feltétlenül, hiszen a terror a hatalomban maradást szolgálja. A vallási cél vitaható, erről külön cikk - sőt könyv - szólna indokoltan. Az ideológiai cél megint csak fennállni látszik, hiszen a terror szervezői ,,előző életükben" egy ideológiai alapon is - és természetesen egy idegen sereg támogatásával is - működő állampárt aktivistái voltak. Most annak az ideológiának a maradványait akarják hatályban tartani.

Mindezt ki kell egészíteni azzal, hogy a terrorista vezetők és koalíciós társaik saját bevallásuk szerint is korruptak. Egyik vezetőjük egy évtizede kijelentette: Nem a kormány korrupt, hanem a világ. Ezzel hivatalosan is legitimálta a korrupciót mint kormányzati módszert. Későbbi vezetőjük pedig kétszer is kijelentette, hogy koalíciós társuk tele van korrupciós ügyekkel, sőt a közelmúltban magának a koalíciós társnak a vezetője kért bocsánatot pártjának korrupciós ügyeiért.

A társadalom legfőképp éppen a korrupció ellen lázad, amikor a viperás ütlegelésnek, a lovas rendőri rohammal való legázolásnak teszi ki magát.
Így az az állami - adófizetői pénzekből táplált - karhatalom, amely acélbotokkal, lópata-taposásokkal védi a terroristáknak látszó irányítókat, magát a korrupciót védi.

Hortolányi Dénes

Forrás: gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendes kis zsidózás - Börtönbe
  2009-10-09 20:29:19, péntek
 
  Rendes kis zsidózás - Börtönbe küldte Vona az MSZP frakciót
2009. október 9. 01:51:14

Eljön majd az idő, amikor akik most kivonultak, bevonulnak egy másik helyre - fogalmazott a radikális párt elnöke.

Rendes kis zsidózás folyt a parlament falai között - mondta Lendvai Ildikó. Az MSZP elnöke arra célzott, hogy Szegedi Csanád a költségvetés hétfői vitájához hozzászólva úgy fogalmazott: ,,Ki írta ezt a költségvetést Ján Slota vagy Simon Perez?" A szocialista képviselők ekkor elhagyták az üléstermet. ,,Rendszeres kivonulás nem lesz, de az MSZP-nek igenis figyelmeztetnie kellett a közvéleményt, hogy itt valami rendkívüli dolog történt" - indokolta lépésüket az MSZP elnöke.

Vona Gábor a Mokkában reagált Lendvai Ildikó szavaira. A Jobbik elnöke szerint szó sincs véletlenekről, és külső, kényszerítő tényezőkről, mivel tudatos ország pusztítás következménye a jelenlegi gazdasági, társadalmi helyzet. ,,A kormányok a költségvetéseken keresztül tették tönkre az országot, hogy végül kiárusíthassák." - szögezte le a politikus.

A kérdésre, hogy ha valóban tervszerű bűncselekmény sorozat zajlik, a Jobbik miért nem tesz feljelentést, Vona Gábor azt felelte: terveznek jogi lépéseket, de félő, hogy a költségvetést így nem lehet megtámadni. ,,Eljön majd az idő, amikor akik most kivonultak, bevonulnak egy másik helyre." - tette hozzá.

A radikális párt első embere szerint egyébként a jövő évi költségvetésnek is vannak nyertesei, például azok a politikai bűnözők, akik folytathatják a nagy beruházásokon keresztül a közpénzek ellopását. Ugyanakkor a nyertesek közé sorolta a cigánybűnözőket, akiknek az életformáját továbbra is a magyar társadalom fogja finanszírozni.

A szocialisták kivonulását eredményező kérdésről pedig azt közölte: Simon Perez másfél éve kijelentette, hogy Magyarországot felvásárolják, tehát jogos volt Szegedi Csanád mondata.

Ugyancsak a Jobbikkal kapcsolatos hír, hogy arra kérte szerdán az Európai Parlament képviselőit Morvai Krisztina: "emberi jogi megfigyelőként" utazzanak Budapestre az október 23-i megemlékezések idején.

A brüsszeli plenáris EP-ülésen, a napirenden kívüli felszólalások sorában szót kérve a képviselő arról beszélt, hogy "a magyar rendőrség emberi jogokra érzékeny, magas rangú képviselői szerint... október 23. évfordulóján a rendőrség ismét erőszakot fog alkalmazni a magyarok ellen a megemlékezések során".

Morvai Krisztina az emberi jogok magyarországi betartásával kapcsolatos véleményéről beszélt a guineai helyzet megvitatására szolgáló EP-vitában is. Egyebek között azt kifogásolta, hogy az Európai Unió semmit nem tesz az állítása szerinti jogsértések ellen.

d.i., itthon@hetivalasz.hu

Forrás: hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.