Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Munkával élni...
  2009-11-26 10:21:45, csütörtök
 
  Szombaton Szántódra megyek a Földvári könyvtár meghívására, a kistérség rendezésében került sor a meghívásomra. A meghívás célja, megjelent könyveim bemutatása, kiállítás ízelítő eddigi képzőművészeti alkotásaimból.
Farkas János újságíró- tanár mutat be a nagyérdemű közönségnek, Vele beszélgetünk életem, munkáim fontosabb állomásairól.
Nagy örömmel közölhetem, hogy fenn van a www.asmmtt.ning.com honlapon az új MMT tudományos folyóiratának első száma, Főszerkesztő: Dr. Vértes László elnök. Szerkesztőségi tagok: Tudományos munkatársak. A folyóirat gondozását, szerkesztését készítettem én, és kollégám, Farkas János úságíró -tanár.

Az elmúlt héten Budapesten jártam, ismét folyóirat szerkesztés ürügyén. Dr. Vértes Lászlóval meghívást kaptunk Pécsre, egy televíziós interjúra. Dr, Vértes László beszélt a Magyar Művészetterápiás Társaság alakulásáról, munkájáról.
Engem az írói tevékenységemről, képzőművészeti munkáimról, kiállítások, könyvbemutatóimról kérdeztek. A nemrégen átvett Tiszteletbeli tagságról szóló Kitüntetésemről beszélgettünk, oklevelemet mutatták be.
Munkával élni mottóm: Fárasztó, de anélkül meg minek!

Vasárnap beszámolok a Szántódi eseményekről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr.Vértes L. Gerontológia...
  2009-11-18 14:38:49, szerda
 
  Dr. Vértes László, A Magyar Gerontológia és Geriátriai Társaság elnöke, november 10.-én Jánossomorján tartózkodott néhány napot. Az alkalmat megragadva kértük fel a főorvos úrat, hogy a helyi Idősek Klubbjába is látogasson el, tartson előadást, beszélgessen az idős klubbtagokkal. Természetesen! - mondta Dr. Vértes, aki fontosnak tartja az idős emberekkel való kapcsolattartást, hiszen lélekből, hivatásaként is foglakozik Gerontológiával.
" Az aktivitást külömböző területeken lehet érvényesíteni, mondta a főorvos, van, aki főz, kertészkedik, de olyan is, aki más tevékennységgel tartja frissen magát, fest kézimunkázik. Sok terület kínálja magát, a lényeg, hogy kedvüket leljék benne az idősek, ne zárkózzanak magukba, mozdítsák meg napjaikat."
Jókor érkezett városunkba Dr. Vértes László, mert előző napon a kistérségi nyugdíjasklubbos rendezvényt is alkalma volt megtekinteni, ahol egész késődélutánig szórakoztatták egymást a találkozó résztvevői.
Jánossomorja pörgős, aktív kultúrális életébe nyert betekintést, A Magyar Művészetterápiás Társaság elnöke Dr. Vértes László, aki Burda Zsuzsanna kiállításának megnyitására érkezett a városba. Mindkét műsorról a helyi Televizíó felvételt készített, ami heti -adásba került, hogy a lakósság betekintést nyerjen, (ha valaki bármely okból személyesen nem lehett ott az előadásokon), otthonában nézhette az elnök Dr. Vértes László kiállítás megnyitó beszédét, és az idősek klubbjában elhangzott előadását.
Nagy szeretettel, közvetlenséggel fordult az emberek felé Vértes Dr. akit a városban is azonnal elfogadtak, Róla beszélnek! Szívesen látjuk máskor is Jánossomorján, tervezzük jövőbéli meghívását ismételten.
Dr. Vértes László, A Művészetterápiás Társaság: tiszteletbeli tagságáról szóló oklevelet nyujtott át nekem a kiállításom megnyitóbeszéde végén. Azt éreztem, ezt a 20. önálló kiállításomat Dr. Vértes László jelenléte, gesztusa tette kimagaslóan meghatóvá, ünnepélyessé, a jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola kis zenészeinek kedves játéka kíséretében.
Aki szeretné a kiállítás pillanatait látni, az Idősek Klubbja előadásába betekinteni, mindezt megtehetik a: www.jtv.hu honlapján a főoldalon, a Testek arca, vagy , Arcok teste, és a Az aktivitás gyógyszer c, linkre kattintva.
Olvashatják Dr. Vértes László tudományos új folyíratát a: www.asmmtt. ning. com honlapon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem oldja szívemet a zeneszó
  2009-11-16 19:46:11, hétfő
 
  Giacomo Puccini évfordulójára:
(Hárs Ernő fordítása nyomán.)

" Nem oldja szívemet a zeneszó"

Nincs barátom
magamban élek.
Nem oldja szívemet
a zeneszó.
Ha jön majd halállal az óra,
szívesen térek
én nyugovóra.

Ó, nehéz
keserű sorsom!
Mások szemében
tündöklő.
Mit ér a siker,
oly szálló madár,
mi utána marad
múló, tollpihe
gondolatom.

Elfut az élet
zuhanón mélybe,
az ifjú élvezi azt.
E- lényegi világba
ki láthat bele?
Senki talán, hisz
nem hiszem azt.

Szökik az ifjúság,
múlik az élet
zeném varázsát
ki tartja fenn,
ha már öröklétben
kutat szemem.

Burda Zsuzsanna.
2009. november 11.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Giacomo Puccini: 150-éve ...
  2009-11-16 18:59:53, hétfő
 
  A Maestro emlékére halála 85. évfordulóján. 150-évvel ezelőtt született Luccában, Toscana tartományban.
Dr. Vértes László ez alkalomból érmet tervezett, és a zeneterápiában a Maestro műveit gyakran szerepelteti. Saját vallomásában elmondta, hogy Erkel Ferenc és Liszt Ferenc mellett Giacomo Puccini a legkedvesebb zeneszerzője. Az érmeket amelyek Puccinit ábrázolják, Szántódon a Magyar Művészetterápiás Társaság első bemutatkozó rendezvényén mutatta be a közönségnek.
Az érem öntött bronz, 100 mm átmérőjű, az alkotó Horváth Sándor.
Dr.med., Dr. h. c., Dr. h. c. Vértes László: Magyar Művészetterápia , A Magyar Művészetterápiás Társaság / MMT / tudományos, továbbképző szakfolyóiratát olvashatják a Társaság honlapján:
www.asmmtt.ning.com Főszerkesztő: Dr. Vértes László elnök.
A tudományos folyóirat gondozásával, szerkesztésével foglalkoztam az elmúlt időszakban, a főszerkesztő megbízásából. Ezúton is köszönöm kitüntető bizalmát. Gyakran találkoztam Puccini nevével, életéből kiemelt írásokkal. Én lírai személyiség lévén, az olvasók erről már megbizonyosodhattak, Dr. Vértes tanár úr kedvenc zeneszerzője emlékére írtam egy verset.
Tisztelettel: Dr. Vértes Lászlónak, aki november 10.-én megnyitotta Jánossomorján a Testek arca című kiállításomat.
Itt köszönöm meg Farkas János segítségét, amit a folyóirat összeállításában nyujtott, részt vett szerkesztő munkatársként.
A verset a következő blogomban olvashatják. Félek, hogy a hosszúra nyúlt írásom miatt eltünik?!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt mondták fergeteges volt!
  2009-11-11 21:57:15, szerda
 
  A tegnapi rossz idő ellenére eljöttek Barátok, Ismerősök, Művészeteket kedvelők a kiállításomra.
Valami nagyon szépen történt Jánossomorján: Ünnepélyes kedves fogadtatásban volt részünk, mondta a kiállítási megnyitóbeszédében: Dr. Vértes László az Országos Magyar Művészetterápiás Társaság elnöke. Az Alapfokú Művészeti Iskola két tanulója játszott nekünk zenét ,amikor bementünk a galériába. Lőrincz György a Ház igazgatója köszöntött mindenkit!
Azt éreztem, hogy azok az emberek vesznek körül, akik nagyon fontossak nekem, s valamiért Nekik is, hogy a viharos szél, az eső ellenére most itt vannak velem.
Dr. Vértes László sajátságos brilliáns beszéde áthatotta a termet. Kedves mosolygós arcok vettek körül, jó volt érezni, hogy itthon vagyok!
A "testek arcáról "beszélt a tanár Úr, olyan nyelven amelyet mindenki megértett. Magyarul, Emberül, az Ő romantikus művészetszeretetével, a Művészekért rajongó Ember hangján.
A 20. önálló kiállításom volt tegnap Jánossomorján, ahol alkotok és élek. A megnyitóbeszéd rövid volt és mindent magábafoglaló.
" TESTI MONIUM kiemelkedő kreativitásáért a SOCIUS HONORARIUS címet adományoz" a Magyar Művészetterápiás Társaság elnöke Dr.med., Dr. h. c., Dr. h. c. Ladislaus Vértes praeses
A fenti oklevelet elsőként kaptam Magyarországon. A fenti Társaság: tiszetelebeli tagja lettem!
Meghatódtam, hiszen nem számítottam semmilyen elismerésre, én csak kiállítottam a képeimet azoknak, akik értenek és éreznek a művészet nyelvén.
Köszönöm Dr. Vértes László elnöknek, hogy elfogadta felkérésemet, hogy ott állt mellettem.
Lányomnak Lipovits Mártának, unokámnak: Király Biankának és Török Zoltánnak, a gyönyörű rózsákat, hogy ott voltak velem." Ők mondták: "fergeteges volt"!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr. Vértes László
  2009-11-04 20:37:11, szerda
 
  Dr. Vértes László zeneterapeutaként az újkori zeneterápia elindítója Magyarországon. Egyetemi oktató / a gerontológia, a rehabilitáció, a zeneterápia tanára és vizsgáztatója/, főorvos. A Magyar Országos Művészetterápiás Társaság elnöke. Ennél sokkal több! Akit érdekli Dr. Vértes László munkássága, életútja a Google - ra kattintva, mindent megtudhat róla, ami oda le van írva!
Jánossomorján, november 10.-én Ő tart délelőtt 10-órától előadást, az Idősek Klubjában -/Bőlcsőde / épülete.
Ezen a napon: November 10.-én Jánossomorján a Művelődési Ház galériájában 20. önálló kiállításom alkalmából, láthatják a Testek arca, című kiállításomat: este 18-órakor: Dr. Vértes László vezeti a Tárlatot, beszél a képekről, szól a közönséghez.
Szeretettel várunk minden Művészbarátot, Művészeteket kedvelőket, Barátokat.

Dr. Vértes Lászlót a Magyar Orvos-Írók Képzőművészek Köre tagjaként ismerhettem meg. Gyakran elnököl a Balatonlellei évi Kongresszusainkon, több alkalommal szerepeltem éppen amikor az elnök Ő volt. Talán akkor figyelt fel rám amikor a verseimet zenei aláfestéssel mondtam el. Majd megnézte ikonjaimat, amik elnyerték tetszését. Később a könyveimet olvasva barátságával megajándékozott. Nagy figyelemmel ismerkedtem az Ő tiszteletreméltó Életútjával. Szimpatikus a zeneszeretete, a romantikus énje, csodálatraméltó a munkabírása.
Ez év október 3.-án, meghívott az Országos Művészetterápiás Társaság első bemutatkozó Szántódi műsoros délutánjára szerepelni verseimmel, ikonjaimmal. Nagy sikere volt ennek a bemutatkozásnak, a csodálatos programoknak. Ezután kértem fel Vértes Dr-t, hogy nyissa meg Jánossomorján az őszi kiállításomat, amit Ő kedvesen elfogadott, nagy örömömre, azt gondolom minden odalátogató örömére.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok hazaúton...
  2009-11-01 19:06:03, vasárnap
 
  A cím egy versemet takar. Ma délután lejegyeztem a verset ide, + szöveges melléklettel is, azután eltünt. Mindent szabályosan ugyanúgy csináltam mint máskor!!! Hova lett az írásom, kérdezem, aki tudja kérem válaszoljon. Nem szeretnék kétszer írni, de azt sem, ha mégis megjelenne /volt már rá példa/

Gondolatok hazaúton...

Még voltak perceink,
az utasok jöttek és mentek.
Álltam a vonat lépcsőjén:
Néztelek!

Megmozdult a táj!
A távolság egyre nőtt,
felerősödött bennem
a messzeség,

minden szavad,
az arcod mikor közel,
kezed érintése,
amikor felel.

Búcsúzó szavad,
minden mondatod
csókjaid íze,
hogy szeretsz!

Ölelés, verselés
a zene.
Táncoltunk bornélkül,
részegen.

Néhány perce
egymással szemben:
Most zokog bennem
a távolság.

Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 88 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 543
  • e Hónap: 3982
  • e Év: 5794
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.