Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
Lilafüredi karaj!
  2009-11-29 15:58:11, vasárnap
 
  Lillafüredi karaj

Hozzávalók:
4 szép szelet karaj
4 db csirkemáj
4 szelet lapkasajt
8 szelet elősütött bacon
1 fej lilahagyma

bors
Panírhoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Tálaláskor:
gombás hagymagombóc
hercegnőburgonya
tartármártás


Elkészítése: A karajokat megsózzuk, borsozzuk, és így folpackban jó alaposan kiklopfoljuk. A sajtszeletekbe rajkjuk a májat, azokat beletekerjük darabonként 2 szelet pirított baconbe, vigyázva, hogy jól befedje mindenhol. A húst megszórjuk hagymakarikákkal és beletekerjük a szalonnás-sajtos májat. Bepanírozzuk és olajban kisütjük.Tányéron tálaljuk. Személyenként egy karajt, négy gombócot, és 2 hercegnőburgonyát teszünk a tányérra, de a tartárt külön adjuk hozzá, mindenki annyit vehet így, amennyi az ízlésének megfelel
 
 
1 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
LIllafüredi tál !
  2009-11-29 15:56:45, vasárnap
 
  Lillafüredi tál

Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb kiverve, elmetszett inakkal
20 dkg laskagomba

petrezselyemzöld
2 kk őrölt bors
4 ek mustár
salátalevél
A panírozáshoz:
liszt
tojás
tej
reszelt sajt
zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
1 adag tartármártás
mandulás burgonyakrokett
párolt rizs
párolt vöröskáposzta.

Elkészítése: A gombát megabálom kevés erőleveskockás vízben. A mustárt összekeverem a borssal, a kiklopfolt szeletek felét mindkét oldalán vastagon bekenem vele. A panírozást a következőképp készítem. Összekeverem a tojást kevés sóval, és a sok sajttal. A lisztben megforgatom a maradék húst, majd a tojásos masszában, és végül a zsemlemorzsában, aztán félreteszem őket is. Most a gomba jön, ugyanígy bepanírozom. Elkészítem a körethez valókat, közben kisütöm először a sajtos bundáshúst, majd a gombákat, végül másik olajban a mustárost. Ovális tálra (lehetőleg fára) terítem a salátaleveleket, azokra pakolom középre kupacban a rizst, körbetakarom a krokettel, majd két oldalról odarakom a krokettra a kétféle húst. A gombát szépen melléjük terítem. A tál ováljaiba teszem egyik oldalon a párolt káposztát, másikon lapos kis mártásos tálban a tartár, t.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
Krumpligombóc leves !
  2009-11-29 15:41:46, vasárnap
 
  Krumplis gombócleves Györkönyi recept !

Hozzávalók:
4 közepes nagyságú burgonya,
só,
10 dkg füstölt szalonna,
1 csokor petrezselyem zöldje,
1 nagyobb szál sárgarépa,
25 dkg liszt,
1 tojás,
1 teáskanál őrölt pirospaprika.

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott petrezselymet, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, és fedő alatt tovább főzzük. Amikor kész, kevés őrölt fűszerpaprikával ízesítjük.
A puhára főtt krumpli nagyobb részét még forrón áttörjük. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és pirosra sütjük.
A tört burgonyára rászitáljuk a lisztet, enyhén megsózzuk, majd a kisült szalonnával és zsírjával leforrázzuk. Összedolgozzuk egy tojással.
A masszából nagyobb gombócokat formálunk, és a levesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.
Tálalásnál a levest egy gombóccal fogyasztjuk, a megmaradt gombócokat savanyúsággal, vagy lecsóval második fogásként tehetjük az asztalra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
krumplis pacsa !
  2009-11-29 15:40:14, vasárnap
 
  Krumplis pacsa Györkönyi recept !

Hozzávalók:
1 kg burgonya, só, 3 tojás, másfél dl étolaj, 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő. A sütéshez 2 dl étolaj. A tálaláshoz porcukor, lekvár.

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, evőkanálnyi sóval ízesítjük. Beleütjük a tojásokat, másfél deci olajat, és összekeverjük. Rászórjuk a lisztet, a tetejére élesztőt morzsolunk, és kicsit állni hagyjuk. Amikor a krumpli már langyosra hűlt, alaposan összegyúrjuk, és 5-6 percig pihentetjük.
Gyúrótáblán kb. fél cm vékonyra kisodorjuk, kockákra vágjuk, és előmelegített olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.
A zsiradékot hagyjuk lecsepegni róla. Fogyasztható önmagában sósan, de kínálhatjuk porcukorral, és lekvárral is. +képe !



 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
százrétű kalács!
  2009-11-29 15:38:51, vasárnap
 
  Százrétű kalács: Györköny i recept !

Hozzávalók: (2 tepsi kalácshoz) 1 kg félfogós liszt, 1 evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, 6 dl langyos tej, 1 kávéskanál só, 2,5 dl étolaj, 1 tojás. A töltelékhez 50 dkg kristálycukor, 3 vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj.
A liszt közepébe beletesszük az élesztőt, felöntjük 2 dl langyos, cukros tejjel, és megvárjuk, míg megkel. A maradék tejben elkeverjük a sót. Ezzel, és 2,5 dl étolajjal bedagasztjuk a tésztát. Lágy anyagot kapunk, amit nem kell keleszteni. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ott is átdolgozzuk, majd két cipót formálunk belőle.
Az első bucit kézzel széthúzzuk a deszkán kör alakúra, akkorára, amekkorára tudjuk. A tetejét átkenjük olajjal, és gazdagon megszórjuk vaníliás kristálycukorral. A szélétől a közepe felé, kb. 10 cm távolságban bevagdossuk a tésztát, de nem a közepéig, csak 15-20 cm mélységben. Ezeket a darabkákat egyenként a közepére felhatjuk, mindegyiket megkenjük olajjal, és megszórjuk cukorral. Az első után a szemben lévő cikkelyt hajtjuk, és így tovább mindaddig, míg az összes elfogy. Az utolsót már nem olajozzuk, és cukrozzuk, csak beborítjuk vele a tésztát. Az így kialakult kis dombocskát tepsi nagyságúra, kézzel széthúzzuk, és kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ott még elegyengetjük, majd a tetejét késsel bekockázzuk, felvert tojással megkenjük, és végül még egyszer megszórjuk cukorral. Sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Melegen szeleteljük, és máris fogyasztható. A másik bucit ugyanígy készíthetjük el
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
kalocsai pontyderék
  2009-11-29 15:11:10, vasárnap
 
  Kalocsai pontyderék recept

Hány személyre: 4

5 db ponty derék
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 zöldpaprika
só, fűszerpaprika
törött bors

A pontyderekakat bevagdossuk, majd sót, borsot szórunk rájuk, és a résekbe tesszük a szalonna csíkokat. Így jénaiba tesszük őket, majd 10 percig sütjük az egyik oldalukat. Ezután megfordítjuk, és ráfolyatjuk a tejfölt és a tejszínt. A paprikát felkarikázzuk, majd a fűszerpaprikával együtt a halakra szórjuk. Így tovább pároljuk, majd kínálhatjuk is
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
Karcagi bojtáravató !
  2009-11-29 15:05:20, vasárnap
 
  Karcagi bojtáravató
Hozzávalók:

8 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna csík
1 izlés sz. mustár
1 izlés sz. bors (fehér)
1 izlés sz. liszt (finom)
1 izlés sz. olaj

Elkészítés:
A tarját gyengén kiverjük, de inkább csak lazítsuk, majd egy szelet húst vékonyan megkenünk mustárral, és a másik húst ráfektetjük. A páros hús mindkét szélére hegyes késsel lyukat fúrunk, és átfűzzük rajta a szalonna csíkot. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.

Egy tepsit kikenünk olajjal, és a 4 pár húst belefektetjük. A tepsit 20 percig befedjük, majd zsírjával locsolgatva világosra, de nem szárazra sütjük. Túrós csuszával tálaljuk, és a húst fokhagymás szósszal leöntjük.

A fokhagymás szósz receptje megtalálható a mártásoknál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nov.
  2009-11-29 14:54:32, vasárnap
 
  novemberben 4411 látogatom volt !  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
román húsgombócleves
  2009-11-29 14:38:09, vasárnap
 
  román húsgombóc leves

Hozzávalók 4 fő részére:
25dkg darált hús (kétszer darált borjúhús), 1 kis fej hagyma, 1 púpozott evőkanál rizs, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 zellergumó, 1 zöldpaprika, 2 dl tejföl, 3 l víz, só, bors, paprika, mokkáskanál lestyánka, kevés olaj

A gombóc elkészítése:
A 25 dkg darált húst a sóval, borssal összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Közben az apróra vágott hagymát kis olajon megpároljuk, majd rászórjuk a rizst és a pirospaprikát, ezután kicsit még pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. A félóra leteltével a darált húst és a pirított rizst jól összekeverjük, majd lisztes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.

A leves elkészítése:
A fazék aljába elhelyezzük a gombócokat, óvatosan felengedjük vízzel és lassú lángon főzni kezdjük. Az apróra vágott zöldségeket beletesszük a levesbe, és mikor már félig megfőtt, az apróra vágott savanyúkáposztát is hozzáteszszük, és 20 perc alatt készre főzzük. Mielőtt levesszük a t?zről, a savanyú káposzta levével, tejföllel és lestyánkával ízlés szerint ízesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
tápióbicskei töltött káposzta
  2009-11-29 14:33:33, vasárnap
 
  Tápióbicskei Töltött káposzta

Hozzávalók: (10 személyre):
20 db savanyúkáposzta-levél,
50 dkg füstölt sertéscomb,
50 dkg sertéscomb,
15 dkg rizs
, 6 tojás,
2 nagy fej vöröshagyma,
fokhagyma,
só,
pirospaprika,
őrölt bors,
csontlé,
fél liter olaj,
20 dkg liszt,
20 dkg zsemlemorzsa,
4 dl tejföl,
1 csokor kapor

Elkészítés:

A megdarált húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt rizst, a tojást, az apróra vágott üvegesre párolt vöröshagymát, ízesítjük az elkapart fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával és jól összekeverjük. Az elkészült tölteléket az előkészített káposztalevélbe töltve mini töltöttkáposztákat készítünk. Ezeket a töltöttkáposztákat, csontlében puhára pároljuk, majd a léből kivéve leszűrjük és lecsurgatjuk. A leszűrt tekercseket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bepanírozzuk és bő forró olajban kisütjük. Az elkészült tekercseket kapros tejföllel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 1401 db bejegyzés
Összes: 8905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1565
  • e Hét: 13195
  • e Hónap: 44669
  • e Év: 216835
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.