Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
József A: Kopogtatás nélkül
  2009-11-10 22:53:17, kedd
 
  József Attila: Kopogtatás nélkül /M.Ilonkától kaptam/
1926. április

Videó link Link
Szaval: latinovits Zoltán

"Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,
szalmazsákomra fektetlek, porral sóhajt a zizegő szalma.

A kancsóba friss vizet hozok be néked,
cipődet, mielőtt elmégy, letörlöm,
itt nem zavar bennünket senki,
görnyedvén ruhánkat nyugodtan foltozhatod.

Nagy csönd a csönd, néked is szólok,
ha fáradt vagy, egyetlen székemre leültetlek,
melegben levethetsz nyakkendőt, gallért,
ha éhes vagy, tiszta papírt kapsz tányérul,
amikor akad más is,
hanem akkor hagyj nékem is, én is örökké
éhes vagyok.

Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,
bántana, ha azután sokáig elkerülnél. "

 
 
1 komment , kategória:  versek  
20 éve dőlt le a berlini fal
  2009-11-10 22:41:30, kedd
 
  20 éve dőlt le a berlini fal - Tények riport

A zuhogó eső ellenére több mint 100 ezren ünnepelték éjszaka Berlinben a fal lebontásának huszadik évfordulóját. Az ünnepség csúcspontjaként a berlini falat jelképező, habszivacs dominókat döntött le több vezető politikus a Brandenburgi kapunál. A másfél kilométeres dominósor legelső darabjait Lech Walesa egykori lengyel elnök, és a korábbi magyar miniszterelnök, Németh Miklós indította el.

Kép galéria híradó.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Tízezrek a berlini utcákon
  2009-11-10 22:39:51, kedd
 
  Tízezrek a berlini utcákon

2009. november 9. 21:32 Fn
Berlin 1


Brandenburgi kapu mentén a szakadó eső ellenére is tízezrek ünnepelték a berlini fal leomlásának 20. évfordulóját. A hidegháború legismertebb szimbólumát jelképesen Németh Miklós és Lech Walesa döntötte le. Az ünnepség tetőpontjaként ismét ,,leomlott a berlini fal", pontosabban annak dominókövekből készült hasonmása. Mégpedig magyar főszereplővel: az első dominókövet a hajdani magyar miniszterelnök, Németh Miklós és az egykori lengyel Szolidaritás szakszervezet volt vezetője, Lech Walesa döntötte le. Mindez elismerését jelentette annak a magyar, illetve lengyel szerepvállalásnak, ami elősegítette az eredeti fal 20 évvel ezelőtti leomlását és a német egység megvalósulását.
A dominófal az eredeti keletnémet építmény vonalát követve húzódott a Brandenburgi kapu előtt, és pontosan 1000, egyenként 2 és fél méter magas, műanyagból készült dominóból állt. A különleges köveket mintegy 15 ezer német és külföldi diák rajzolta, illetve írta tele az egykori fallal kapcsolatos gondolataival.

Képgaléria
Link

Minden "egykori szereplő" megjelent
A házigazda, az egykori NDK-ban felnőtt Angela Merkel kancellár a szabadság ünnepére meghívta mindazokat, akik annak idején közreműködtek a fal leomlásához vezető eseményekben, így mindenekelőtt Mihail Gorbacsov volt szovjet vezetőt, továbbá Németh Miklós akkori magyar miniszterelnököt és Lech Walesát, a lengyel Szolidaritás szakszervezet hajdani vezetőjét. Nicolas Sarkozy francia elnökkel, valamint Gordon Brown brit miniszterelnökkel az élen jelen voltak az Európai Unió állam-, illetve kormányfői, köztük Bajnai Gordon magyar kormányfő is. Az Egyesült Államokat Hillary Clinton külügyminiszter, Oroszországot pedig Dmitrij Medvegyev államfő képviselte.
A szakadó eső ellenére tízezrek ünnepelték a hajdani fal leomlását, ami egy évvel később lehetővé tette Németország újraegyesülését, illetve az európai egység megvalósulását. A politikai, kulturális - és főként jelképes - eseményekben bővelkedő program hivatalosan is a szabadság ünnepe elnevezést kapta, és az ünnepi koncerttel kezdődött. A koncerten a berlini Staatsoper zenekara Daniel Barenboim vezényletével Richard Wagner, Arnold Schönberg és Ludwig van Beethoven műveiből adott elő, és fellépett a világhírű spanyol operaénekes, Placido Domingo is.
Obama üzenetet küldöttA koncert után az Angela Merkel kancellár által meghívott magas rangú külföldi vezetők ünnepélyesen átvonultak a kapun Berlin keleti feléből a hajdani Nyugat-Berlinbe, jelképesen felidézve a két évtizeddel ezelőtt történteket, amikor a határátkelők megnyitása után a keletnémetek százezrei mentek át a város nyugati felébe. Ezt követően a német kancellár, valamint Dmitrij Medvegyev orosz államfő, Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, Nicolas Sarkozy francia államfő és Gordon Brown brit miniszterelnök mondott ünnepi beszédet. Clinton magával hozta a belpolitikai teendői miatt a megemlékezéstől távol maradó Barack Obama elnök videóüzenetét, amelyet egy hatalmas kivetítőn tolmácsoltak. Az orosz államfő hangsúlyozta, hogy a 20 évvel ezelőtti események Európa számára a szabadságot és a haladást eredményezték. Emlékeztetett arra, hogy fal leomlását nagymértékben elősegítették a hajdani Szovjetunióban történt változások is. Kiemelte, hogy a fal leomlása a konfrontáció végét jelentette, és hangsúlyozta, hogy Európának és a világnak ezen az úton kell tovább haladni. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter azt mondta, hogy a fal leomlása nemcsak Németország, hanem Európa és az egész világ számára új fejezetet jelentett.
Berlin2


Köszönet Magyarországnak is
Tolmácsolta az amerikai elnök üdvözletét, majd a kivetítőn maga Obama ,,vette át a szót". Az amerikai elnök emlékeztetett elődeinek hozzájárulására a 20 évvel ezelőtti eseményekhez, és gratulált a német népnek, illetve a berlinieknek. Obama hangsúlyozta: a berlini fal leomlásának legfőbb üzenete az, hogy a szabadságért folyó harc soha nem érhet véget. Nicolas Sarkozy francia elnök és Gordon Brown brit miniszterelnök ugyancsak a fal leomlásának történelmi jelentőségét méltatta, és egyben köszönetet mondott a berlinieknek akkori bátorságukért és példamutatásukért. Mindketten arra figyelmeztettek, hogy a 20 évvel ezelőtti események hasonló magatartásra köteleznek. A házigazda Angela Merkel kancellár élete egyik legboldogabb napjáról, egy álom megvalósulásáról beszélt. A kancellár köszönetet mondott a hajdani keletnémet ellenzékieknek, és köszönetet mondott a kelet- és közép-európai szomszédoknak, köztük Magyarországnak is a fal leomlását elősegítő akkori szerepvállalásért. A kancellár külön kiemelte az 1968-as prágai tavaszt, a lengyelországi Szolidaritás szakszervezet megalakulását és a magyarországi határnyitást, továbbá a volt szovjet elnök, Mihail Gorbacsov szerepét.

Még többet olvashatsz az alábbi linken.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Táncoló esernyő
  2009-11-10 21:22:25, kedd
 
  Táncoló esernyő S.Katitól kaptam.




Köszi szépen, igazán csak az esernyő örűl ennek a sok esőnek.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Neoton Familia - EGY KIS NYUGA
  2009-11-10 21:10:18, kedd
 
  Neoton Familia - EGY KIS NYUGALMAT /S.Katitól kaptam

Videó link
Link

"Egy kis nyugalmat kívánok én, egyetlen mosolyt kínálok én
Halvány színével a nyári éj nekünk is békét igér
Aki ha bántom, mégis szeret, akit az úton a bárány vezet
Zsákjában puha kenyérszelet, hívom, hogy jöjjön velem.

A világ hidd el a jóra éhes
Az ember mindig a széptől ékes
Tudom, hogy másnak túl lágy e dallam,
De néha csendes a tűzvonal

Velünk a bárány de él a farkas
Kicsik vagyunk, míg a sors hatalmas
Tudom, hogy máshol kemény a dallam
Világ megváltás nincs e dalban.

Egy kis nyugalmat kívánok én, egyetlen mosolyt kínálok én
Halvány színével a nyári éj nekünk is békét igér

II: A világ hidd el a jóra éhes
Az ember mindig a széptől ékes
Tudom, hogy másnak túl lágy e dallam,
De néha csendes a tűzvonal

Velünk a bárány de él a farkas
Kicsik vagyunk, míg a sors hatalmas
Tudom, hogy máshol kemény a dallam
Világ megváltás nincs e dalban :II

Hívlak én, hát jöjj velem
Várni rád oly jó nekem."


 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Szegény cica
  2009-11-10 15:09:30, kedd
 
  Tréfás kép keriMaritól




Köszi szépen

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 1528 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.