Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Apró kérés - a rákosokért
  2009-11-14 16:05:23, szombat
 
 




APRÓ KÉRÉS


Szoríts azért, hogy gyógyítható legyen a rák.
Mindenkit kérünk, küldje tovább ezt. Ha csak egy embernek is.

Minden rákosra gondolva, emlékezve.

Légy egyike az együttérző 7 százaléknak!
A felmérések szerint a megkeresettek 93 %-a NEM küldte tovább a gyertyát. Pedig csak egy sorról van szó.
Hinni sem kell benne.Csak nem kell restnek lenni a jóra.

NE maradj közömbös - ne hagyd kialudni a lángot!

 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Karácsonyi rácponty
  2009-11-14 15:29:54, szombat
 
 

Karácsonyi Rácponty az asztalon

A hal az egyik olyan hús a sok közül, amelyik teljesen megosztja a társadalmat. Vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy lehet nem szeretni. Mások pedig azt nem értik, hogy tudja valaki megenni. Hogy miért van ez így?

Erre nem most fogunk választ találni, és talán lehetetlen is lenne. Egy azonban biztos: aki a halat szereti, az oda lesz ezért a receptért.

A fantasztikus ízek maguktól értetődnek, de ha nem emiatt, akkor azért, mert az szinte már egészen mesébe illő, hogy mennyire egyszerű elkészíteni.


Leszámítva persze, ha magunknak kell azt a halat megpucolni, mert azt senki sem szereti. Én a magam részéről még soha nem vetemedtem rá, hogy kipróbáljam, mekkora élvezetet is okoz eme művelet. Meggyőződésem, hogy vannak dolgok, amikhez egy nő genetikailag nem elég felkészült, hogy azt ne mondjam: ügyetlen. Számomra a kalapács és a csavarhúzó mellett a halpucoló kés is azok közé a szerszámok közé tartozik, melyeket nem szívesen vennék a kezembe. Vagy magamban, vagy a "kezelendő felületben" nagy valószínűséggel kárt okoznék. Szóval - ha tehetjük - ezt a részét hagyjuk másra.

Ha sikerült elpasszolnunk a nem kívánatos feladatokat, és már konyhapultunkon díszeleg a megtisztított hal, onnantól pofonegyszerű dolgunk van!

A megtisztított halat beirdaljuk, majd minden vágásba egy-egy vékony szelet szalonnát tűzünk. Ha van rá lehetőség, szerezzünk be egy kis igazi hazait. Isteni ízeket kölcsönöz a halhúsnak.

Fektessük olajjal kikent tepsibe, majd rakjuk hozzá/rá/mellé a korábban már héjában megfőzött, megpucolt, és felkarikázott burgonyát. Bolondíthatjuk még paradicsom-, illetve paprikakarikákkal, kevés fűszerrel.

Előmelegített sötőben fél órán át sütjük, majd meghintjük kevés pirospaprikával, meglocsoljuk tejföllel, és visszatesszük a sütőbe, amíg meg nem pirul a teteje.

Ennyi az egész! Ugye milyen egyszerű?
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Szegedi halászlé
  2009-11-14 15:28:08, szombat
 
 
Szegedi halászlé (passzírozással készült halleves)

Hozzávalók:

1-1,2 kg-os ponty
50dkg apróhal
Halikra, haltej (ízlés szerint)
1 nagy fej vöröshagyma
1db paradicsom
1db paprika
1 evőkanál pirospaprika
2-3db cseresznyepaprika (ízlés szerint)

Elkészítés:

A megtisztított ponty fejét és farkát levágjuk, félretesszük, majd törzsét patkó alakúra felszeleteljük, majd besózzuk. A megtisztított apróhalak húsát a ponty fejével és farkával valamint az apróra vágott hagymával feltesszük főni annyi vízzel, ami éppen ellepi a húst. Egy órán át lassú tűzön főzzük, amíg szét nem fő, majd egy sűrű szövésű szitán átszűrjük. Az így kapott hallevet ismét feltesszük főni 1 liter vízzel. Ezután beletesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a pontyszeleteket, ízlés szerint a cseresznyepaprikát valamint a haltejet és az ikrát. Majd végül megszórjuk a pirospaprikával. Kb. 15 percig főzzük, amíg a halhús meg nem puhul. Kevergetni nem szabad, mert a halhús összetörik.

Lehetőség szerint abban az edényben tálaljuk, amelyben főztük, hogy a főtt halhúst ne törjük össze.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Bajai halászlé
  2009-11-14 15:26:35, szombat
 
 
Bajai halászlé (passzírozás nélküli halleves)

Hozzávalók:

Hozzávalók (4 főre):

2 kg ponty (általában 0,5kg/fő)
Halikra, haltej (ízlés szerint)
2 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál őrölt piros paprika
Só, ízlés szerint
1dl vörösbor (ízlés szerint)
2-3 cseresznyepaprika (ízlés szerint)
Gyufatészta (4 adag)
2,4-3 l víz (1,2-1,5l víz/1 kg hús)

Elkészítése:

A megtisztított hal fejét és farkát eltávolítjuk, törzsét 4-5 mm-ként beirdaljuk (kb. 4mm mélyen bemetsszük), majd besózzuk ügyelve arra, hogy az irdalások közzé is kerüljön só. Amennyiben alaposan megsózzuk a halat, főzés közben már csak nagyon kevés sózásra lesz szükség. A haltejet és a halikrát nem kell besózni.

Az apróra vágott hagymával feltesszük a pontyhúst főni. Miután felforrt beletesszük az őrölt pirospaprikát, és amennyiben szeretjük a csípőset, akkor a cseresznyepaprikát. A forrástól számított tíz perc múlva tegyük bele a haltejet valamint az ikrát. Nagy lángon kb. fél órán át főzzük. (Vörösbort is tehetünk a levesbe, ez megakadályozza, hogy a hús szétfőjön.)

Az így elkészült hallevet a sós vízben megfőzött gyufatésztára öntjük, a halszeleteket pedig külön tálaljuk.Hozzávalók (4 főre):



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Mire jó még a fogkrém? 9 tipp
  2009-11-14 09:46:20, szombat
 
 
Mire jó még a fogkrém? 9 elképesztő tipp
Nők Lapja Cafe


A fogkrémet nem csak fogmosásra használhatjuk! Eláruljuk, mire még!
Hirdetés

1. Könnyedén eltávolíthatjuk a hajfestéket

Az otthoni hajfestés során előfordul, hogy a homlokunkra, a fülünkre, sőt még a tarkónkra is kerül egy kis festék, s ez bizony csúnya nyomot hagy. Dörzsölgetjük szappannal vagy sminklemosóval, de bizony a festék csak nem akar eltűnni. Egy kevéske fogkrém azonban csodákra képes. Nyomjunk az ujjunkra egy borsónyi hagyományos, fehér fogkrémet, és dörzsöljük vele a festékes bőrt, amíg a folt el nem tűnik. Végül öblítsük le egy kis meleg vízzel. A pasztában lévő parányi radírszemcsék könnyedén helyrehozzák az otthoni hajfestés során elkövetett baklövést.


2. Gyerekrajzok a falon

A gyerekek csak úgy ontják a szebbnél szebb rajzokat, s mi büszkén dekorálnánk ki velük az egész lakást. Csakhogy sajnáljuk ragasztóval összekenni vagy rajzszögekkel telelyuggatni a falat. Elő a fogkrémmel! A papír hátulján lévő sarkokra tegyünk egy kevés fehér pasztát, majd egy rövid időre szorítsuk a falhoz a rajzot. A fogkrémben lévő cellulózgumi garantáltan odaragad a falhoz. Később aztán nyom nélkül leszedhetjük a rajzokat a falról. Egy nedves rongy segítségével maradéktalanul és nyomtalanul eltüntethetjük a fogkrémet.

3. Gyorssegély a méhcsípésre

A méh csípése pokoli fájdalommal jár. Ha ilyenkor a kezünkbe akad egy tubus fogkrém, kenjünk egy keveset azonnal a csípésre. Szinte azonnal érezni fogjuk a hatást. A fogkrémben lévő lúgok ugyanis perceken belül semlegesíteni kezdik a méh mérgében lévő savakat, s tizenöt perc múlva nyomtalanul elmúlik a fájdalom. Ráadásul, miután a fogkrém megszáradt a bőrön, légmentesen elzárja a csípést a nedvességtől, és így a gyógyulást is meggyorsítja.

4. Mentsük meg az üvegasztalt

Aki üvegasztalt vásárol, szinte egy életen át rettegésben él, mikor sérül meg a szépséges bútordarab. Márpedig egy-egy baleset szinte elkerülhetetlen: egy rosszul lerakott üvegpohár, a gyerek kisautója, és máris megvan a baj. Vékony kis karcolás a sima üvegen! Ismét segíthet egy egyszerű trükk. Egy kevés fogkrémet dörzsöljünk el az ujjunk hegyével a karcoláson. Öt perc múlva, ha már megszáradt, töröljük le a felesleget egy ronggyal. A dörzsölés hatására a krémben lévő kalcium-foszfát-részecskék ismét visszaadják az üvegfelületnek a tökéletes ragyogást.

5. Olcsó autóillatosító

Állandó veszekedés tárgya: miért eszik a gyerek az autóban? A nők védekeznek, a férfiak joggal dühösek, mert bizony a kiborult kakaónak egy idő után szaga lesz. Egy egyszerű trükkel azonban mindezt megszüntethetjük. Egy darab konyhai papírtörlő közepére nyomjunk ki egy jó adag fogkrémet. Görgessük fel, akár egy palacsintát, és csúsztassuk be az egyik ülés alá. Minden alkalommal, ha fűteni kezdünk a kocsiban, a meleg hatására a szódabikarbóna, igazi légfrissítőként, kellemes mentolszagot áraszt majd magából.

6. Ékszer tisztítása

Nagyanyáink régi ékszertisztító módszerét is feleleveníthetjük egy kicsit. Az ezüst sajnos gyorsan oxidálódik. Csúnya fekete színe lesz, az embernek már nincs is kedve felvenni egy régi nyakláncot. Pedig egy puha fogkefe és egy kis fogkrém segítségével pillanatok alatt újjávarázsolhatjuk kedvenc ékszereinket. Dörzsöljük kitartóan fogkrémmel, a csillogás újra életre kel!

7. Nincs többé párás úszószemüveg

A gyerekek az iskolai úszásból hazaérve gyakran panaszkodnak, hogy nem láttak semmit a víz alatt, mert bepárásodott a szemüvegük? Elő tehát a fogkrémmel! Kenjük be belülről az úszószemüveget a pasztával, majd meleg vízzel öblítsük ki. A következő vízbe merüléskor a fluorid megakadályozza majd a bepárásodást, és a csemete boldogan lubickolhat a vízben.


8. Viszlát, fűfolt!

Az iskolai focibajnokság után a farmerek térdén mindig ott éktelenkedik a zöld, kitisztíthatatlan fűfolt. Mielőtt betennénk a mosógépbe, gondosan dörzsöljük át az anyagot egy adag fehér fogkrémmel. A nátrium-lauril-szulfát oldja a fű színét adó klorofillt, így könnyebben kijön majd a nadrág térdéből a folt a mosás során.

9. A hófehér bőrtáska

Könnyű beleszeretni egy hófehér bőrtáskába az üzlet kirakatában. Aztán jön a bosszúság: itt-ott egy kis tintafolt, amely kifolyt a golyóstollból, megszürkült pánt, olajos ujjlenyomatok mindenhol. Egy puha fogkefével és egy kevés fogkrémmel azonban ezt is újjávarázsolhatjuk. Dörzsöljük át fogkrémmel a koszos részeket, végül töröljük át egy nedves ronggyal. A fogkrémben lévő nátrium-karbonát segítségével a fehér táska ismét a kedvencünk lehet!

Fogkrém.lap.hu »

 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Bruno Ferrero történetei
  2009-11-14 08:38:37, szombat
 
 
Klubból hoztam:

Rövid történetek

1. Vígasztalás

Egy leányka hazajött a szomszédasszonytól, akinek nyolcéves kislánya nem régen tragikus körülmények között halt meg.
- Mit keresel ilyenkor a szomszédasszonynál, van annak elég baja, Te nem hiányzol neki!
- Azért mentem át, hogy megvígasztaljam a nénit.
- Hát, gyerek létedre, hogyan tudod megvígasztalini a bánatos asszonyt?
- Az ölébe ültem és együtt sírtam vele.

2. A mérleg

A jómódú gazda és a szegényember üzletet kötött. A gazda minden héten ad két kiló túrót a szegényembernek, aki pedig viszonzásul két kiló összegyüjtött mézet ad.
Ment az üzlet rendben jó ideig, amíg egyszer csak a gazda arra gondolt, hogy bizony nem minden ember tisztességes, és meg kellene mérni amit kap. Úgyhogy mikor legközelebb vitte a túrót, és néhány perc múlva megkapta a mézet, azt hazavitte, és a pontos mérlegén megmérte - hát csak másfél kiló volt!

Felháborodva ment a szegény emberhez és indulatosan a szemére vetette, hogy becsapta őt.
A szegény ember lehajtotta fejét és így szólt:
- Nagyon sajnálom, hogy így történt, de én nagyon szegény ember vagyok. Egy kétserpenyős mérleget még tudtam szerezni, de súlyokra már nem volt pénzem. Így hát amikor megkaptam tőled a túrót és kivittem a kamrába, rátettem a mérleg serpenyőjére, és a másik serpenyőbe kimértem az azonos súlyú mézet.

A gazda roppant módon elszégyelte magát és hazament.

3. A válasz

Egy szentéletű ember a városban sétálgatva találkozott egy rosszul öltözött, ápolatlan lánnyal, aki alamizsnát kért.
- Uram - fordult Istenhez -, hogyan engedheted meg ezt? Tegyél már valamit!
Az esti hírekben a TV éhező és megcsonkított gyermekek szomorú sorsáról számolt be.
- Uram, hogyan engedheted meg mindezt? - kérdezte ismét. - Tegyél már valamit!
Az éjszaka folyamán álmában szólt hozzá az Úr.
- Már tettem valamit. Megteremtettelek téged.

4. Az áldozati bárány

Tíz földműves együtt indult a mezőre dolgozni. Vihar lepte meg őket. Tépdeste a fák koronáit, a kerteket, a szántóföldet meg teljesen letarolta.
A cikázó villámcsapások és a jégeső viharos verése ellen egy düledező templomba menekültek.
A villámcsapások hangja egyre erősödött, a korhadt gerendák recsegtek. Attól tartottak, hogy rájuk szakad a mennyezet. A földművesek méltatlankodva zúgolódtak, hogy biztosan van közöttük egy nagy bűnös. Az ő méltatlan viselkedésének a következménye az égi háború. Féltek, hogy a gyakori villámcsapások áldozatai lesznek valamennyien.
- Meg kell találnunk a bűnöst - javasolták, és túl kell adni rajta.
- Akasszuk ki kalapjainkat a templom körüli kerítésre. Akinek kalapját előbb viszi el a szél, az lesz a bűnös és átengedjük sorsának.
Megegyeztek a javaslatban. Nagy nehezen kinyitották a templom ajtaját és a tíz szalmakalapot a kerítésre akasztották.
A szél egyet azonnal elkapott.
Kegyetlenül és határozottan kidobták a kalap tulajdonosát is. A szerencsétlen ember kétrét görnyedt a nagy szélben és alig tudott lábon maradni.
Csupán pár lépést haladt előre a nagy viharban, amikor óriási dörgést hallott: a templomba becsapott a villám. Porrá égett az épület és a bennlévők.

5. A látogatás

Egy fiatalember minden nap délben bekukkantott a templom ajtaján és pár másodperccel később már ment is tovább.
Kockás inget és szakadt farmert viselt, mint a többi maga korabeli fiatal. Papírzacskóban hozta az ebédre szánt két zsömléjét. A plébános gyanakvóan kérdezte, hogy miért jött, mivel manapság már a templomban is lopnak.
- Imádkozni jövök - válaszolta a férfi.
- Imádkozni... Hogy tudsz ilyen gyorsan imádkozni?
- Hát... mindennap benézek a templomba és annyit mondok: ,,Jézus, Józsi vagyok", aztán elmegyek. Rövid imádság, az igaz, de remélem, hogy az Úr meghallgat.
Néhány nap múlva egy munkahelyi baleset következtében a fiatalembert fájdalmas törésekkel szállították kórházba.
Többen voltak egy szobában. Érkezése teljesen átalakította az osztályt. Nemsokára az ő szobája lett a folyosó összes betegének találkozóhelye. Fiatalok és idősek ültek az ágya mellett és ő mindenkire rámosolygott, mindenkihez volt egy-egy kedves szava.
A plébános is eljött meglátogatni és egy nővér kíséretében odament a fiatalember ágyához.
- Azt mondták, hogy nagyon össze vagy törve, mégis vigaszt nyújtasz a többiek számára. Hogy vagy képes erre?
- Annak az embernek köszönhetem ezt, aki minden nap délben eljön hozzám.
Az ápolónő félbeszakította: - De hisz délben soha nem jön senki!
- Ó, dehogyisnem. Mindennap eljön, benéz az ajtón és azt mondja: - Józsi, Jézus vagyok - és elmegy.

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Vincze László: Szegény?
  2009-11-14 08:18:07, szombat
 
 

Palotában lakik a király,
Öltözéke fényes, sohase silány.
Sárházban lakik a leány,
Zavara semmi, ő mindig vidám.
Koronának a súlya szétlapít,
E kislány meg örömre tanít.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mai jóslás - Groteszk alak
  2009-11-14 08:01:34, szombat
 
 

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Groteszk alak

Általánosan: ez egy Új-Guineai fából készült talizmán. Elriasztja és megrémíti a gonosz szellemeket. Megvéd a betegségektől, mert távol tartja a rossz szellemeket, a bennszülöttek úgy tartották, ha valaki testébe beleszáll a rossz, az megbetegszik. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: a szószellemek elégedettek veled. Ez egy boldog szimbólum. Védeni fog a és sok boldogsággal ajándékoz meg.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Keresőmarketing Nap 2009
  2009-11-14 07:59:21, szombat
 
 

2008-ban az online reklámköltések 17%-át tette ki a keresőmarketing hazánkban (forrás: IAB Hungary), míg Európában ugyanebben az időszakban a maga 43%-val a legnagyobb szeletét jelentette az online piacnak.
A PPC és SEO ma már egyre többek által ismert fogalmak és alkalmazott technikák az értékesítés támogatására.
Használatuk nem kérdés, hanem kötelező.

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre hazánk egyetlen, egész napos, csak keresőmarketinggel foglalkozó konferenciájára, a Keresőmarketing Nap.

Hagyományainknak megfelelően a konferencia látogatói, átfogó képet kaphatnak a hazai aktualitásokról, trendekről, újdonságokról.

Ismét keynote előadást tart Erica Schmidt (Global Search Director, iProspect) a globális keresőmarketing trendekről.

A konferencia kiemelt témái:
- globális trendek, a keresőmarketing helyzete és trendjei a világban,
- hazai újdonságok,
- egy asztalnál a feltörekvő hazai keresők (Szörcs.hu, Miner.hu, Johu.hu, Bluu, Mindroom),
- esettanulmányok a hatékonyságról, a keresőmarketing helyéről a kommunikációs mixben,
- újdonságok a webanalitika területén,
- a keresőhirdetések reklámjogi kérdései,
- Van-e élet az AdWordsön túl?
- SEO guruk kerekasztal.

25 előadó, kerekasztalok és előadások.

Minden résztvevő megkapja Aarron Walter ,,Keresők és webhelyek" című szakkönyvét!

Vegyen részt Ön is a legnagyobb keresőmarketing konferencián!

Részletek és jelentkezés: www.keresomarketingnap.hu

Szakmai támogatók: IAB Hungary, MRSZ, MaKSZ

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Marketing  
Mai harmoniakártyáim
  2009-11-14 06:53:44, szombat
 
  1./ A mai napodat Érzékenység hatja át.

Vörös - felfokozottság, szerelem, düh

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A vörös szín fokozza az energiát, az ösztönök, akaraterő, a szerelem, az uralkodás - egyben az önuralom - a bátorság, a kifelé fordulás, de az agresszió színe is. Azt jelzi, hogy valamin uralkodnod kell, magadon, vagy egy helyzeten úrrá lenni pedig nagy feladat. A torreádor leplének színe - a hős aki képes az állati ösztönökön úrrá lenni. A tűz színe, mely felemészt és meleget ad egyszerre. A Mars, a vörös bolygó a harc istenének nevét viseli, s férfi princípium.

Szerelmi üzenete: Forró ölelés, parázs veszekedés, majd mindez előről. Latinos párkapcsolat. Olyan, mint a tangó - nézd a táncosok vörös ruháját! Párkeresőknek üzenet, hogy menj olyan szórakozóhelyre, ahol latin táncokat lehet tanulni-táncolni!

Ezt mondja neked:
Szubjektivitás jellemez, problémaérzékenységed igen erős.
A szexualitás, az erotikus energiák színe is ez. Lehet, hogy összejön az esti randevú?
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A Kos jegye és a Mars bolygó, a tűz elem tartoznak hozzá. A gyökér csakra mandalája tartozik hozzá.


2./ A mai napodat Gondolkodás hatja át.

Kőfal - Védelem

A kövek, kötőanyag nélkül is megállnak egymáson. A kőfal, kőkerítés, a biztos alapra épített házat jelképezi. Élőhelyet nyújt a különféle kis állatoknak, a mediterrán, horvát, görög, spanyol tájak sajátja. Szabadon épülést jelent. A képzés nélküli tudást mutatja. A szakrális mágia és a felismerések asszociációját hordozza. Figyeld a természet jeleit! A kőfal a tökéletes illeszkedés és egyben a védelem szimbóluma. Jelent szilárdságot és állhatatasságot is. Kapcsolható a régi korokhoz, mikor még nem ismerték a kötőanyagot, mégis tudtak szilárd alapokon fekvő, tökéletes menedéket nyújtó építményeket létrehozni.

Szerelmi üzenet: A tökéletesen illeszkedő felekből álló kapcsolat megtalálása - akár párkeresőben vagy, akár kapcsolatban élsz.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a tökéletes illeszkedéshez nem kell feltétlenül valamilyen segédanyagot használni.
Gondold át, találkoztál-e már olyan emberrel, akivel ez az illeszkedés megvalósult. Hogyan alakult a kapcsolatotok?
Üzeni továbbá, hogy az igaz tudás megszerzéséhez nem feltétlenül van szükséged egy intézményben történő felkészülésre.

Erre is gondolj: A Kínai Nagy Fal, Shakespeare: Szentivénéji álom fala
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 251
  • e Hét: 3183
  • e Hónap: 5542
  • e Év: 57808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.