|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2009-11-02 19:21:51, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
Hozzávalók: A tésztához: 6 db tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. csokis pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütőpor. A krémhez: 5-6 db alma, 9 dl tej, 4 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé. A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz. Ha valakinek van jobb csokimáz receptje, használja azt.
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a 2 kakaós pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt. Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A margarint habosra keverjük 10 dkg porcukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, és esetleg az 1 kk. citromlevet is. Az almákat lereszeljük, a maradék porcukorral pépesre pároljuk, majd teljesen kihűtjük. A 4 cs. pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd ezt is kihűtjük hideg vízfürdőben állandó keverés mellett. Ha minden kihűlt, a vajkrémbe belekeverjük az almapürét, a pudingot, majd még egy kicsit habosítjuk a robotgéppel.
Egy magasabb falú tepsibe tesszük a kakaós lapot, rá a
krémet, majd a sárga lapot. A tetejét csokimázzal vonjuk |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-11-02 19:10:51, hétfő
|
|
|
VENDÉGVÁRÓ SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 vaj, 37 dkg porcukor, 6 dl tej, 2 ek. kakaó, 2 vanília, 9 tojás, fél cs. szalakálé, fél citrom leve.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: közepes
Elkészítés:
Elkészítése:
25 dkg lisztből, 5 dkg vajból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 ek. kakaóból, 1 dkg szalakáléból, melyet előzőleg langyos tejben elkevertünk könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két lapban kisütjük. 7 tojásból piskótát készítünk. 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, 2 vaníliával. Fél liter tejből, 1 vanília pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk, s ezután összedolgozzuk a vajjal. Az így kapott krémet megfelezzük, és megtöltjük a süteményt. Először egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét a barna tészta, melyre rákenjük a 2 tojás fehérjéből, 12 dkg cukorból, fél citrom levéből gőz felet felvert kemény habot. Elsimítjuk, majd 1 ek. kakaóból, l ek. cukorból, 1 ek. vízből szirupot főzünk. A hab tetején szétszórtan elhintjük, végezetül a habot beszeleteljük. Száradás után nem fog töredezni.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2009. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
62 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 497
- e Hét: 662
- e Hónap: 5066
- e Év: 36795
|
|
|