Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tóth Attila: Álommanó
  2009-11-27 21:07:45, péntek
 
 

Lopva oson, fut az ágyon,
a szépen vetett noszolyákon.
Hogy ne vedd észre halkan lépdel,
azt fürkészi merre nézel.

Nagy zsák a vállán,
úgy áll a párnán.
Ott áll türelmesen várva,
így telik az éjszakája.

Amikor már ásításod látja,
kinyílik a mesék zsákja.
Van ott álom mesés, s fakó,
hogy mennyi szép nem is elmondható.

Szépen benyúl szűk zsebébe,
álomport vesz kis kezébe.
Esti álmod kiválasztja,
a szemedre ráragasztja,
meghinti szép álomporral,
aztán gyorsan tovanyargal.
 
 
0 komment , kategória:  Esti, Jó éjszakát versek  
Mai jóslás - Felirat amulett
  2009-11-27 19:35:14, péntek
 
 
Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Felirat amulett

Általános: az antikvitásban a betegségek ellen használták ezt az amulettet. Krisztus előtt, már 2500-as években ismerték az egyiptomiak és mai napig is sokan viselik az amulettet. Úgy tartják, hogy boldogságot és hallhatatlanságot hoz viselőjére. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: a közeljövőben a veszély épphogy csak elkerül, de nyugodj meg, mert nem esik bajod. Ez lehet egy személyes konfrontáció vagy baleset.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
A titokzatos Lappföld
  2009-11-27 09:04:17, péntek
 
 

Most lehull a lepel! Lappföld? Az meg mi fán terem? És mi az a Fül-hegy?

Ugye te is hallottál már Lappföldről? Hát persze, hiszen minden gyermek tudja, ki lakik ott! Na ki? Hogy mondod? A Mikulás? Na ugye! Tudtam én, hogy te sem vagy kivétel, igazi Mikulás-rajongóval van dolgom, nem kétséges! Azonban talán tudok egy-két új dolgot mondani, amit még te sem hallottál!

Tudod például, hogy milyen alakja van a hegynek, melyben a Mikulás lakik? Nem?! Akkor jól figyelj!

Egyszer régen, 1927-ben egy bizonyos Márkus bácsi járt Londonban, aki dobbal, síppal csődítette össze a nagytömeget a város legnagyobb terére, ahol végre sok-sok találgatás után eloszlatott minden félreértést. Bejelentette ugyanis, hogy bizton állíthatja: a Mikulás Lappföldön, Korvatunturiban lakik.

Állítólag ott található a Fül-hegy, mely nem véletlenül kapta eme szokatlan nevet, ugyanis formája egészen olyan, mint egy hatalmas nyuszifül! És hogy mire jó ez? Természetesen Mikulás bácsi ezen keresztül hallgatja egész éven át, hogy ti gyerekek jók vagytok-e vagy sem. Aki rossz, az nem érdemel ajándékot, hiszen tudod!

Ennek a nyuszifülnek a belsejében szupertitkosan, a világtól elzártan működik egy gyár, mely csak úgy ontja magából a játékokat. Hát nem fantasztikus? Te is meglátogatnád, ugye? Sajnos el kell keserítselek... A Mikulás titokzatos feleségével él itt, akit még emberi szem talán sose láthatott, de itt élnek még rajtuk kívül a skandináv népmesék legendás alakjai is. Talán hallottál is már róluk: ők a szorgos manók, akik a gyárat működtetik, na és persze a rénszarvasok. És bizony, itt minden annyira nagyon-nagyon titokban zajlik, hogy halandó ember oda a lábát be nem teheti. Persze joggal mondhatnád, hogy de hiszen te még csak gyerek vagy! Ám gondolj bele, mi lenne, ha beengednék a gyerekeket?! Óriási káosz! Mindenki csak játszani akarna, még maga Télapó is a manókkal együtt, és a játékok sohasem készülnének el időben! Ezt ugye te sem akarhatod!




Még Márkus bácsi sem tudná megmondani, hogy miért pont Lappföldre esett a Mikulás választása, de az biztos, hogy hosszas keresgélés után akadt rá, és első látásra megszerette. Az év nagy részében itt lakik, csak néha teszi át székhelyét a titkos nyári szálláshelyére. A közeli Savukoski település lakói, a rászorultak és a beteg állatok segítőjeként tisztelik ezt a kedves embert, akivel a következő megállapodást kötötték: a látogatók csak a szomszédos Korvatunturinmurusta tetejéről csodálhatják meg a Fül-hegy érdekes alakját, ennél közelebb nem mehetnek.

Ugye, benned is felmerül a kérdés, ha mindez tényleg így van és senki nem láthatja közelről a szupertitkos játékgyárat, akkor vajon ez a Márkus bácsi honnan tudhatta mindezt? Nos, ezen már mi is sokat gondolkodtunk, és azt hiszem megtaláltuk a megoldást. Márkus bácsi nem más, mint maga a Mikulás, aki álruhában járta a világot.
Az ötvenes évektől kezdődően egyre többször találkozhattak a gyerekek szeretett Mikulásukkal Napapiiri-ben, nem messze Fül-hegytől. Itt halad át az Északi-sarkkör, amely már magában is egy misztikus hely, hiszen ezen túl kezdődik a nyári napfordulótól téli napfordulóig, a le nem nyugvó illetve fel nem kelő nap világa. A jótevő látogatása 1985 óta egyre rendszeresebb, így végül Napapiirit Mikulás-faluvá avatták és berendezték a nagyszakállú irodáját és postahivatalát is. Ide várják a gyerekek leveleit, kéréseit és persze a látogatókat egész esztendőben.


Forrás: Karácsony.hu

 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-11-27 08:41:39, péntek
 
 

Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Régiesség hatja át.

Vörös - felfokozottság, szerelem, düh

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A vörös szín fokozza az energiát, az ösztönök, akaraterő, a szerelem, az uralkodás - egyben az önuralom - a bátorság, a kifelé fordulás, de az agresszió színe is. Azt jelzi, hogy valamin uralkodnod kell, magadon, vagy egy helyzeten úrrá lenni pedig nagy feladat. A torreádor leplének színe - a hős aki képes az állati ösztönökön úrrá lenni. A tűz színe, mely felemészt és meleget ad egyszerre. A Mars, a vörös bolygó a harc istenének nevét viseli, s férfi princípium.

Szerelmi üzenete: Forró ölelés, parázs veszekedés, majd mindez előről. Latinos párkapcsolat. Olyan, mint a tangó - nézd a táncosok vörös ruháját! Párkeresőknek üzenet, hogy menj olyan szórakozóhelyre, ahol latin táncokat lehet tanulni-táncolni!

Ezt mondja neked:
Szubjektivitás jellemez, problémaérzékenységed igen erős.
A szexualitás, az erotikus energiák színe is ez. Lehet, hogy összejön az esti randevú?
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A Kos jegye és a Mars bolygó, a tűz elem tartoznak hozzá. A gyökér csakra mandalája tartozik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
Mai harmoniakártyáim
  2009-11-27 08:35:25, péntek
 
  1./ A mai napodat Elégedettség hatja át.

Gyümölcs - halhatatlanság, újjászületés, termékenység élet

Arra figyelmeztet, hogy alkotóerőddel foglalatoskodj. Ha pozitív a helyzet, akkor lazíts, élvezd az életet. Ha a helyzet nem éppen gyümölcsöző, most azzá teheted, ha még jobban odafigyelsz, kiaknázod a lehetőségeidet. A nap által megérlelt gyümölcs a sors adományaira is utalhat, arra szólít fel, hogy az élet bőségszarujából vedd el, ami a tiéd. Jelenti egy állapot végállomását és eredményességét, valamint egyben - a magja révén - egy új dolog kezdetét. Reprezentálja a bőséget, a kezdet és az eredet megtestesítője. Szerencsehozó kártyaként a ereje kedvez a szerencsejátékoknak, a gyümölcsöző emberi kapcsolatoknak.

Szerelmi üzenet: Kapcsolatban élőknek utódot, gyermeket is jelenthet: az anyaméh gyümölcse. Eredményes, gyümölcsöző kapcsolatot hoz a párkeresők számára.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy itt az ideje annak, hogy learasd munkád gyümölcsét. Ha nem sokat tettél volna ennek érdekében, épp ideje, hogy nekiláss. Teremtő kreativitásodat vedd elő, újult erővel fogj neki a feladatoknak.
Ha nehezen menne, gondold át, mi akadályoz meg benne.
Érdemes kiszűrni a lényeget! Ne vessz el a részletekben, koncentrálj a jelentőségteljes dolgokra.

Erre is gondolj: A tudás fájának gyümölcse az Istentől eltávolodó öntudatot jelképezi. A Szerencse lapja a cigánykártyában. Csendélet.


2./ A mai napodat Gyorsaság hatja át.

Kert - lelki tartalékok, női nemi szerv

Férfinek a nőt jelenti, akit gondoznia kell, a nőnek pedig saját magát. A köze-keleti tradíció szerint a kert a női nemi szerv analógiája, "az illatos kert". A lap megmutatja a párkapcsolat erotikus, intim ám érzelmek által áthatott minőségét. Ha ez a kert nem virágos, hanem gyümölcsös, akkor a szerelemben gyarapodást jelent, esetleg gyermekáldást is. Ha virágos a kert, akkor a külsőségekre, a szépségre, az erotikára, az illatokkal csábításra hívja fel a figyelmedet a kapcsolaton belül. Érzékenység, együttérzés, intuíció megérzések, csupa érzékiség hatja át ezt a lapot. Ezt a lapot nyáron kapni erősebb jelkép.

Szerelmi üzenete: Ez a lap csupa kéj, csupa erotika, csupa illat és odaadás. Akár kapcsolatban élsz, akár párt keresel, ma engedd be társadat legbelső kertedbe, hogy együtt szedhessétek a gyümölcsöket. Erotikus kapcsolat, ha csak egy éjszakás is, de felemelő élményt ad.

Ezt mondja neked:
A kert kártyája felhívja figyelmedet valós kertedre, ha van. (Balkonláda, vagy szobanövényeid is kertnek számítanak) Gondozd úgy, mint ahogy elvárod, hogy veled bánjanak.
Azok a növnyek, melyekkel ma találkozol, lelked állapotát sugározzák vissza.
Nőként ápold szeretettel intim testrészeidet, kényeztesd el magad. Férfiként add meg ezt egy nőnek.

Erre is gondolj: Vénuszi analógia. Édenkert, a hurik kertje. A virágoskertek a legtöbb fotós és festő kedvenc témája. Nézegess fotóalbumot, vagy festmény kiállítást.






 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 114
  • e Hét: 482
  • e Hónap: 6723
  • e Év: 58989
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.