Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kiürült a kincstár
  2009-11-28 20:54:53, szombat
 
 
Ilyen körülmények között - nyomorban, betegségben -, nem lehet ünnepibe öltöztetni a szívet, a lakást, mely még alvásra is alig alkalmas. Ennyi maradt: egy telekáron vásárolt lyuk.
A napi kenyér gondok a szív érzelmeit megsemmisítik, s a megalázás mondatai annyira megsebzik, hogy kihúny belőle a Szeretet, a Megértés, a Türelem, a Szánalom.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
25 karácsonyi üdvözlet
  2009-11-28 20:49:24, szombat
 
  25 gyönyörű karácsonyi idézet képeslapra
Ha nem szeretnél az idén megint ,,kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!" kívánni, válogass összeállításunkból, hogy képeslapod igazán ünnepi legyen!

,,Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (...) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás." (Márai Sándor)

,,Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!" (Szilágyi Domokos)

,,Leszállt egy angyalka, s azt súgta nékem: gondolj ma azokra, akik a szívedbe férnek! Eszembe jutottál te és a családod, ezúton kívánok békés karácsonyt!" (ismeretlen)

,,Bárcsak eltehetnénk a karácsony szellemét befőttnek, és minden hónapban kinyithatnánk egy üvegnyit belőle." (Harlan Miller)

,,Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre."
(József Attila)

,,Háztól házig, szívtől szívig, az egyik helytől a másikig - a karácsony melege és élvezete mindannyiunkat közelebb hoz egymáshoz." (Emily Matthews)

,,A karácsony meglengeti a varázspálcáját, és onnantól minden puhább és gyönyörűbb."
(Norman Vincent Peale)

,,...amit a pásztor látott, azt mi is megláthatjuk, mert az angyalok minden karácsony éjjel fent lebegnek az égben, csak észre kell vennünk őket.
És nem a gyertyáktól, nem a lámpáktól függ, nem a holdvilágtól, avagy a napfénytől függ, hanem az a legfontosabb, hogy olyan szemünk legyen, amely meglátja az Úr dicsőségét." (Selma Lagerlöf)

,,Jézuska, Isten báránykája! csinálj csodát nekünk:
az égből dobd le a kicifrált sok csalfa fényű csillagot!
Csillag legyen kéklő szemecskéd, szíved szórjon ránk illatot
s az angyalajkról ellesett dal legyen testvéri énekünk!"
(Mécs László)

,,Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel."
(Kosztolányi Dezső)

,,Karácsonyi ajándék ötleteim:
az ellenségednek megbocsátás,
az ellenfelednek türelem,
a barátodnak szeretet,
a partnerednek szívesség,
mindenkinek jóindulat,
minden gyermeknek egy jó példa,
magadnak tisztelet."
(Arnold Oren)

,,Ahány csengő: csendüljön,
ahány gyerek: örüljön,
ahány gyertya: mind égjen,
karácsonyi szépségben."
(Csanádi Imre)

,,Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek,
hogy emberek lehessetek!"
(Wass Albert)

,,Fényben rezeg a fenyő.
Lobognak a gyertyák.
Ünnep van ma, Karácsony
látogatott hozzánk."
(Gazdag Erzsi)

,,Jó gyermekek mind örülnek,
kályha mellett körben ülnek,
aranymese, áhitat
minden szívet átitat."
(Dsida Jenő)

,,Karácsonyra
kalácsot is sütnek,
nincsen ennél
izgalmasabb ünnep!
Ajándékot
én is készítettem,
amíg készült,
majdnem tündér lettem."
(Fésüs Éva)

,,Otthon ma csilingel a csengő,
Otthon ma rózsás gyerekarcok
Izgalmas csendben várnak valakit.
Ajkuk mosolya édesen nevet,
Szemükben az ég színe derengő,
Otthon ma csilingel a csengő..."
(Sándor Dénes)

,,Béke szálljon minden házra,
Kis családra, nagy családra.
Karácsonyfa fenyőága,
Hintsél békét a világra!"
(ismeretlen)

,,A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen
S ne csak így decemberben."
(Juhász Gyula)

,,Karácsonyfa minden ága
csillog-villog: csupa drága,
szép mennyei üzenet:
Kis Jézuska született."
(Dsida Jenő)

,,Karácsonyfa, karácsony!
Nincs is szebb a világon!
Csilingel a csengettyű:
'Szép vagy fenyő, gyönyörű!'"
(Donászy Magda)

,,Kicsiny kunyhóban szeretet,
Szeressétek a gyermeket,
E szent karácsony ünnepén
Önöknek ezt kivánom én."
(Karinthy Frigyes)

,,Havat terel a szél az erdőn,
mint pehely-nyájat pásztora.
S néhány fenyő már érzi sejtőn,
miként lesz áldott-fényű fa."
(Rainer Maria Rilke)

,,Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra..."
(Ady Endre)
,,Fehér Karácsony!
Tündököl az alvó házakon,
A Béke halk harmóniája
Ömlik be minden ablakon.

Csend és éjszaka!
Puhán von be mindent az ég hava,
Istenem, bár el soh'se múlna,
E csodás, szent Karácsony éjszaka!"
(Miskolczy Kálmán)

Forrás: Nők Lapja Cafe
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Teljességgel új
  2009-11-28 15:48:06, szombat
 
  A November utolsó hete rengeteg belső átalakulás hírnöke volt, ki-ki a maga életében képes lehetett olyan műveletekre, amely közelebb vihette önmagához, belső Magjához. Így visszanézve a hétnek a láthatatlan világban lezajlott átalakulásait, már kezd körvonalazódni, hogy milyen nagy munkán is lehetünk túl.

A december pedig egy teljesen új kezdetet hozhat magával, már egy magasabb kört kezdve a spirálon. Erre utal az egyik lassú mozgású bolygó, az Uránusz mozgásának irányváltoztatása, amely - lévén messianisztikus bolygó - korszakváltást mutat számunkra.

Magához az Uránuszhoz tartozik a megújulás, egy magasabb világba emelkedés - és ezt most itt a Földön tudjuk megvalósítani! Hiszen, az Uránusz július eleje óta látszólagosan visszafelé haladt az égen, tehát egy 5 hónapos stádium ér véget, amelyben a szellemi világba való benyitás, a magos ég tudásának elérése volt a cél.

Most pedig újabb izgalmas dolgok várnak ránk. Mintha eddig felfelé másztunk volna egy égi létrán, fel a csillagokba, megérintettük a legelérhetetlenebbnek tűnő magasságokat, és most elindulunk a létrán lefelé, lehozzuk magunkkal az ott megélt, megtapasztalt dolgokat.

Mai, új energiás szóval - ahogyan én hívom, ,,dimi" szóval - élve: leföldelünk.

Elindulunk a megváltás felé - itt a Földön.

A magos üzenetek továbbra is érkeznek hozzánk, hiszen a Pegazus, a Táltos Paripa továbbra is szállítja azokat számunkra, de az irányultság más lesz. Ez, földi szinten mutathatja, hogy nem leszünk képesek tovább élni azokban a korlátokban, amelyek eddig visszatartották a szabadságba vetett eredendő vágyakozásunkat.

Az irányváltáskor a Merkúr fényszög (kvadrát) kapcsolatban áll az Uránusszal, a Kígyótartó csillagképből! Ráadásul ott, ahol a Kígyótartó kígyójának farkából irányulva lehozható a Tejút minősége a Napútra, azaz a cselekedetek útjára. Sőt, ezen a ponton a kígyó fején keresztül lehozható a legmagasabb szintű Univerzális tudás! Ez az a pont, ahol az Férfi és a Női energiák összeérnek, ahol a Anyaföld és az Ég találkozik, egyesül.

Ez az egyesített energia fogja ,,támogatni" az irányváltást! Azaz a Merkúr - a Fiú - egyesített ereje fog megvalósulni. Ezzel, az erővel fogunk Beavatást nyerni egy magasabb szintbe, egységben! Ide már csak az léphet be, aki végre tudta hajtani azt az átalakítást, amely a hónap közepén történt, ahol is minden méltatlan, régi, magunk mögött hagyandó energiától megszabadulhattunk.

Továbbá, december elsején, amikor az említett Uránusz irányváltás létrejön, aznap a Merkúr még szextil kapcsolatban fog állni a Neptunusz bolygóval. Megvizsgálva a csillagképeket, kiolvasható az az üzenet is, hogy a Merkúrban most áttételesen egyesül a Múlt és a Jövő a Neptunusz és az Uránusz által.

A fentiek olvasatából jól látszik, hogy december elsején egy olyan időpillanat jön létre, amikor a Tudatunkban egyesülnek a valóságnak a poláris részekre szakadt részei, és ezzel az egyesült erővel kezdünk bele valami szokatlan, váratlan, eddig elképzelhetetlen Új Útba.

És mivel december másodikán lesz Telihold, majd csökkenő Hold - a kiáradás ideje - ezért az eddig magunkba szívott szellemi üzeneteket tudjuk majd kiárasztani, ezzel megvalósítani egy magasabb szintű életminőséget magunknak és embertársainknak.

-

Egy másik, izgalmas üzenetet kapunk az Égből, ha megnézzük, hogy az Uránusz pontosan együtt áll most a Júnó - azaz Héra - nevű kisbolygóval, amely a ,,feleség" archetipusa, azaz másfelől a párkapcsolatokhoz való hozzáállásunk mutatója. Így látható, hogy a párkapcsolatoknak szerveződésében már a kozmikus minőséget működtetve, egymás szabadságát tiszteletben tartva, fent az égben egyesülve tudunk működni!

Arról nem is beszélve, hogy ekkor fog Nap együtt állni az Antares csillaggal. Ennek jelentőségéről az előző írásban olvashattok: http://csillagbolcselet.hu/beavatasok-sora

Röviden összefoglalva, akkor kerülünk a Galaktikus Kegyelem állapotába, a Teremtő szerető kezébe.

Milyen csodálatos kezdet is, ha végiggondoljuk a fenti sorokat! Hiszen az új irányváltás Téren is Időn kívül, egyesítve a poláris világot, a Teremtő kegyelméből jön létre!

Elsejéről másodikára virradó éjszaka tehát érdemes az imént tárgyaltakat tudatosítani, ki-ki a maga módszerével meditálva, táncolva, beszélgetve, visszavonulva. Ha tudatosítjuk az Új kezdetének áldását, akkor annak megtapasztalása is sokkal tudatosabban mehet végbe!

Forrás: Csillagbölcselet
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
A démonűzésről
  2009-11-28 11:39:04, szombat
 
  Démonűzés a katolikus egyházban
Napjaink valóságához igazította a katolikus egyház az ördög?zés közel 400 éve változatlan szabályait. A "De Exorcismis et supplicationibus quibusdam" (Mindenféle ördög?zésekről és könyörgésekről) cím? 90 oldalas kézikönyv, amelyet most mutatott be a Vatikánban Jorge Arturo Medina Estevez bíboros, az Hittani Kongregáció prefektusa, rendkívüli óvatosságot, diszkréciót és - az egyház történetében első ízben - a pszichiátriával való együttm?ködést tanácsol.

A dokumentum éberségre inti a keresztényeket, mert "ellenségük az Ördög, ordító oroszlánként jár körbe, lesve az alkalmat, hogy felfalhassa őket. Jóllehet az Isten által neki megszabott korlátokat át nem lépheti, mindazonáltal egyes keresztényeket hatalmába keríthet." Medina Estevez bíboros szerint kevés a démon által megszállt ember a világban, de bárkit, akár gyermekeket is megkörnyékezhet a sátán egy egyszer? füllentéssel kezdve.
Nem is annyira látványos megjelenések révén, mint inkább azzal van jelen, hogy megpróbálja elhitetni, nem is létezik - mondta a kardinális, aki szerint Belzebub azáltal csapja be az embereket, hogy elhiteti velük, a boldogság forrása a pénz, a hatalom, a testi bujaság, vagy hogy nincs szükségük Istenre, üdvözülésre. A döntést a rítus felelevenítéséről az is indokolta, hogy az ezredforduló közeledtével megnövekedett a sátáni kultuszok, jövendőmondás, kártyajóslás, mágia és boszorkányság jelenléte a világon.
Az V. Pál által 1614-ben rögzített kódex 21 előírást tartalmaz, közte imákat, a feszület és a szenteltvíz használatát. Az ördög?zést végző püspöknek vagy az általa felhatalmazott papnak jobb kezét a sátán által megszállt személy fölé kell tartania, stólája két szélét a nyakához kell támasztania, és többször el kell mondania az "ex cruciem domini" szavakat.
Az ördög?zés új vatikáni szabályzata számot vet a tudományos lélekgyógyászat felismeréseivel, és rendkívüli óvatosságra inti az exorcizmus m?velőit, nehogy az ördög általi megszállottsággal tévesszenek össze közönséges pszichiátriai eseteket.
Azok, akikbe valóban démon fészkelte be magát, egyebek közt arról ismerhetők fel a II. János Pál pápa által 1998. október 1-jén aláírt dokumentum szerint, hogy "ismeretlen nyelven beszélnek", távoli vagy homályos dolgokat m?velnek, a koruktól vagy egészségi állapotuktól kirívóan eltérő fizikai erőt mutatnak, de árulkodó jel az is, ha "engesztelhetetlen gy?löletet tanúsítanak Isten iránt, a Madonna, a feszület vagy a szentképek iránt".
Mindez sem elegendő bizonyíték azonban, ezért okvetlenül pszichiátriai szakemberrel való konzultációt javasol a kézikönyv az ördög?zés szertartásának végrehajtása előtt. Az ördög?zést végző személy soha nem járhat el annak teljes "erkölcsi bizonyossága" nélkül, hogy valóban démonnal áll szemben, s kétes esetekben vizsgálat vagy szakértői vélemény szükséges.
A korszer?sített szabályzat a VI. Pál pápa által elindított liturgiai reform eredménye. A latin nyelv? kézikönyv lefordítása a nemzeti egyházak püspöki karának feladata lesz. (MTI-Daily Telegraph)

Forrás: hetek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megszállottságról
  2009-11-28 11:34:41, szombat
 
  Dr. Jakubinyi György érsek Marosvásárhelyen

A megszállottságról és az ördögûzésrôl

(lokodi)

A világ tele kihívásokkal: a pénz, az egzisztenciális lét körüli hajsza, kisstílû és világraszóló szélhámiák, a bûnözés, a prostitúció, a kábítószer, a fegyverkereskedelem, az AIDS és a rák, az abortusz, a klónozás, a környezetszennyezés, s még sorolhatnánk napestig, modern korunkat joggal-gonddal foglalkoztató kérdések. A létünket veszélyeztetô jelenségek elôl a római katolikus egyház sem zárkózik el, sôt világméretû karitatív akciókat szervez az emberiséget nyomorgató és pusztító nyavalyák vissszaszorítására. A temérdek baj kísérôjelensége, hogy szinte naponta jelentkeznek új megváltók, látnokok, tenyérjósok, megszállottak, mágusok és mindenféle sarlatánok, nyilvánvalóan busás haszon reményében "gyógyítanák" ki bajából ezt a romlott világot. A megszállottságról, az ördögûzésrôl dr.Jakubinyi György érsek tartott elôadást virágvasárnap este a Deus Providebit Házban, nyilván nem csak városunk katolikus közösségének, hiszen más felekezetek részérôl is rendkívüli érdeklôdést tapasztaltunk.

Az érsek fölöttébb érdekes és terjedelmes elôadásának teológiai magyarázatait nyilvánvalóan nem áll módunkban közreadni, csupán mint jelenségrôl, vagyis a megszállottságról és az ördögûzésrôl szóló elôadásának - legjobb akaratunk szerint: lényegbevágó pontjaira szorítkozhatunk.

A Szentszék által 1999-ben kiadott latin nyelvû ördögûzô szertartáskönyv elmondja, hogy van anyagi és szellemvilág, vannak bukott angyalok és lehetséges a megszállottság. Benne van a modernkori nagy figyelmeztetés: kéri a püspököket, hogy csak akkor engedélyezzenek egzorciumot, ördögûzést, ha biztos az, hogy megszállottságról van szó. Ennek vannak jelei: köztudottan gyakoriak a lelki betegségek, az emberek képzelôdnek és hallucinálnak, mint közelünkben, az állítólagos szôkefalvi jelenésen. A látnok asszony most "érzi, milyen édes íze van az Úr Jézus szent testének, a szentostyának", utána már ugyancsak szôkefalvi asszonyok állítják, hogy kezdik ôk is érezni ugyanazt. Vannak tehát képzelôdések és vannak idegbetegségek a világon.

Vannak, akik keresztre vagy képre nézve elájulnak, vagy túlzott vallási mániában szenvednek, és nem sátáni megszállottságról szól a történet. Éppen ezért azt írja elô a hivatalos vatikáni ördögûzô szertartáskönyv, hogy mielôtt a püspök engedélyezné az ördögûzést, komoly, katolikus, gyakorló keresztény szakorvos állapítsa meg, hogy nem idegbetegségrôl van-e szó. A megszállottságnak az érsek szerint több olyan jele van, amit nem lehet orvostudományilag magyarázni. Érsek atya ezek között említette a nem tanult nyelvek "be- szélését". Például a spiritiszta szeánszoknál gyakran elôfordul, hogy nem tanult nyelveken szólal meg valaki. Ha az egyén valaha valamit olvasott, ott lappang a tudat alatt, amikor transzban van vagy hipnotizált állapotban, az felszínre kerül, amikor pedig visszaáll a józan állapota, nem tud már semmit a dolgokról. Idevonatkozóan egy szent életét említette az érsek, aki Jézus korabeli arámi nyelven beszélt, de amikor magához tért extázisából, arámi nyelven már egy szót sem tudott. A megszállottságnak ez is egyik jele, ami orvostudományilag nem magyarázható. Vannak persze még sajátos jelenségek, amit az orvostudomány, a lélektan képtelen magyarázni. E jelenségeket nem szabad összetéveszteni az okkult jelenségekkel, a parapszichológia jelenségeivel, ahol természetes erôk bizonyos hatványozott fokban lelhetôk fel az egyénen, és így tud azután, persze megintcsak elhipnotizált állapotban, transzban jövendölni. De ez nem jelenti azt, hogy belelát a jövôbe, hanem hogy a jelenbôl következtet a jövôre. A spiritiszta és egyéb jelenségek általában mindig a társadalmi krízisek, háborúk idején jelentkeznek - véli az érsek.

Az ördögûzést teljesen tiszta, szentéletû személy végezheti el, az egyházjog a püspököknek tartja fent, de a püspök szent életû papokat is megbízhat az egzorcium elvégzésére. Az egzorciumot általában szent helyen, kápolnában, templomban végzik, ebben az esetben nem szentségrôl, hanem szentelményrôl, mint a keresztelés vagy temetés, van szó. Azt is elôírja a szentszéki szertartáskönyv, hogy az egzorcium színhelyérôl és végzésérôl a tömegtájékoztatást ki kell zárni, nem szabad az ördögûzésbôl médiaszenzációt kreálni.

Jakubinyi érseket ördögûzésre Márton Áron hatalmazta fel, a gyulafehérvári római katolikus egyházmegyében erre ô az egyedüli, de elmondása szerint ördögûzést még nem végzett sehol. Elôadása során nyilván szó esett a sátánizmusról, fekete misékrôl, átokról és mindenféle csinálmányokról, de ezek gyakorlatától és hitétôl az érsek úr mindenkit óva int.

Forrás: Népújság
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai jóslás - Félhold és Kéz
  2009-11-28 11:12:55, szombat
 
 

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Félhold és Kéz

Általános: a régi időkben a boszorkányság és a veszély ellen hordták a félholdat. A korai keleten pestis és más betegségek ellen viselték a patkót, manapság úgy tartják, hogy szerencsét hoz. Olaszországban és keleten a házakra festik a szimbólumon található kezet, ami megvédi a házat a balszerencsétől és a haláltól. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: sok vendéged és látogatód lesz az elkövetkező időszakban. A látogatás utáni időszak vissza fogja tükrözni a belőled kiváltott érzelmeket.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Antoine de Saint-Exupéry
  2009-11-28 10:32:38, szombat
 
 
Klubból hoztam:

"Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz. [...] Ha, teszem azt, délután négykor érkezel, már három órakor elkezdek boldog lenni. Amint halad az idő, egyre boldogabb leszek. Négy órakor már izgulok és nyugtalankodom; felfedezem a boldogság árát! De ha meghatározatlan időben, bármikor jössz, sohasem fogom tudni, melyik órában öltöztessem ünneplőbe a szívemet... "
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-11-28 05:44:23, szombat
 
 
Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Újítás hatja át.

Ősz - beérett termés, öregedés, tapasztalatok

Az öregedés, a meglett korból adódó esszenciális élettapasztalatok időszaka. Színek kavalkádja jellemzi, mely a sokféle lehetőség ismeretéről, a sokszínű, megismert és megismerhető világról is üzen. Képi- és színvilága festők és fotósok kedvelt témája. Ilyenkor élvezheted munkád - és a természet - gyümölcseit. Megállapodott családi életet jelez. Kiváló esélyeket mutat arra, hogy összegezz, megnyugodj, filozofálj. Kevesebb munka, sok eredmény. Ezt a lapot ősszel kapni szerencse. Az ősz eleje, az "indián nyár", vagy "vénasszonyok nyara", az egészségben megélt, hosszabbra nyújtott ifjúkort jelképezi. Az iskola a mi kultúránkban ugyancsak ősszel kezdődik. Ez is a tudás, a tanulás, az ismeretek rendszerezésének időszakáról üzen. Az anyagi és szellemi javak letisztulnak, a szükséges és a fölösleges elválik egymástól.
Tanít, hogy fogadd el életkorodat, bárhány éves is vagy! A léleknek nincs kora!

Szerelmi üzenete: Ha párt keresel, légy reális a szóba jöhető jelentkezőkkel, értékeld helyesen azokat, akik szeretnek téged. Ha párkapcsolatban élsz, a lap a nyugalomról, egymás megismeréséről és elfogadásáról szól. Utalhat arra is, hogy ez a kapcsolat "együtt megöregedős", hosszú távú viszony lehet.

Ezt mondja neked:
Szedd le minden napnak a termését, örülj a sok színnek, amely körülvesz -vedd észre a percek örömét.
Az ősz készülés a télre, legyen tele a kamrád, hogy vidáman ünnepelhess barátaiddal. Ez lelki értelemben is igaz, tudásodat osszd meg barátaiddal.
Sétálj sokat a természetben, ha ősszel kapod ezt a kártyát, járj egy nagyot a frissen hullott avarban. Más évszakban olvasva gondold végig, éld át a csodát, melyben a természet minden évében teljesen megújul.

Erre is gondolj: Asztrológiai megfelelője minden őszi csillagjegy. (Szűz, Mérleg, Skorpió) Olvasd újra Petőfi: Itt van az ősz című versét! "Itt van az ősz, itt van újra / Szép, mint mindig énnekem." Olvasd Ady versét a Héja-nász az avaron címűt: "Szállunk a Nyárból, űzve szállunk, / Valahol az Őszben megállunk, / Fölborzolt tollal, szerelmesen." A magyar kártya minden évszakot megjelenít.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
Mai harmoniakártyáim
  2009-11-28 05:39:09, szombat
 
  1./ A mai napodat Mosoly hatja át.

Híd - kapcsolatteremtés

A híd jelenti az utat a múlt és jövő, e világ és a túlvilág között. Jelzi, hogy valahonnan valahová tart egy kapcsolat. A híd, mint jelkép segít a nehézségben. Áthidaló megoldást jelez a problémákra, melyek leegyszerűsítik, megkönnyítik a helyzetet. A hídon való áthaladás megoldásokat hoz. Kapcsolatot mutat két ember között, mely nem feltétlenül szerelmi, lehet akár spirituális, vagy baráti, pénzügyi kapcsolódás is.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, hangolódj rá a kedvesedre, próbáld szavak nélkül is megérteni őt. Ha párkeresőben vagy, hallgass megérzéseidre.

Ezt mondja neked:
Igyekezz a kapcsolatot keresni, az érintkezést megtalálni másokkal.
Előtted áll a híd, ne félj rajta áthaladni, ám ne égess fel magad mögött minden hidat.
Keress egy áthidaló megoldást arra a helyzetre, amiben vagytok, s ez könnyebbé teszi a dolgokat.

Erre is gondolj: Olvasd újra Arany, Híd-avatás című versét: ,,Előtte a folyam, az új híd,Még rajta zászlók lengenek: / Ma szentelé föl a komoly hit,/ S vidám zenével a körmenet: /
Nyeré a ,,Szűz-Szent Margit" nevet." Analógiája a szivárvány, mely híd Tündérország és a mi világunk között.

2./ A mai napodat Jóhiszeműség hatja át.

Alma - bölcsesség, titok, tiltás, teljesség, szépség

Éva anyánk óta a tudás, a görög Heléna mítosz óta a szépség jelképe. Ha a tudás almáját megkóstolod, a bölcsességhez kerülsz közelebb . Formája közel gömbölyű - ezért világ-jelkép is. Szinte az egész Földön elterjedt, így mindenütt fontos szimbólum. Az alma megkóstolása az emberiségre hárult feladatra, az édenkertből való kiűzetésre figyelmeztet. Az ősi bűn, a nemiség megismerésére, s ezáltal a nemzés, az isteni tudás megszerzésére emlékeztet. A jelkép a koronázási ékszerek között is előfordul a hatalomhoz is kapcsolódik. Sorsfordító jelkép. Ha a Magyarok kártyájában ez lap jön ki, az oszág számára a hatalommal kapcsolatos változást hoz.

Szerelmi üzenete: Akár kapcsolatban élsz, akár párkeresőben vagy, álaszthatod a nyugodt, de kicsit unalmas életet - paradicsom -, vagy beszállsz az előtted álló kalandba, és egy szenvedélyes és szenvedésekkel teli jövőt élhetsz át.

Ezt mondja neked:
Az élet nagy kaland. Fogd fel úgy, mint örök játékot
A földi játék mindig teremtéssel és lemondással jár. Nyersz és vesztesz, s ez így van rendjén!
Ha nem harapsz a tudás almájába, boldog tudatlanságban élheted le az életedet.

Erre is gondolj: A tudás almája, Páris almája. Olvasd újra a Bibliából a paradicsom történetét, s a kiűzetést. Egyél meg egy almát - jót tesz!




















 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 803
  • e Hét: 1952
  • e Hónap: 8193
  • e Év: 60459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.