Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
"Vesztegetés, de nem veszélyes
  2009-11-29 19:31:12, vasárnap
 
 

"Vesztegetés, de nem veszélyes a társadalomra" - Ez történt 2001. novemberében
2009.11.29. 14:02

2001. novemberében is érdekes dolgok történtek az akkori Orbán-kormány alatt. A előkerültek a később elítélt Várhegyi Attila pártfinanszírozási ügyei, a Demokrata Medgyessy feltört irodájából szerzett szerződést mutatta be, manipulálták a költségvetési számokat, Kondor "független rádióelnök" Katalin pedig egy pártrendevényen az amerikai nagykövet brekegéséről beszélt. A Torgyán utáni polgári kormányzás "boldog békeidejének" egy hónapja, a múlt köde:

http://epa.oszk.hu/00800/00804/00237/belp/varhegyi.JPGLemondott Várhegyi Attila, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára, miután elsőfokon pénzbüntetésre ítélték hanyag kezelésért. Úgy érezte, amíg bűncselekmény árnyéka vetül rá, legfeljebb a Fidesz választmányának elnöke lehet.

Várhegyi Szolnok polgármestereként közművesítés fejében, lényegében ingyen adott át értékes belvárosi telkeket vállalkozóknak. A szerződések aláírása után néhány órával a polgármester aláírt egy másik papírt is, melyben lemondott a város elővásárlási jogáról, s így az egyik kedvezményezett vállalkozó már délután busás haszonnal továbbadhatta a délelőtt "megvett" telket az OTP-nek. Miután ezen szerződések aláírására Várhegyinek nem volt joga, és azok nem is feleltek meg a közgyűlés érvényes határozatának, vádat emeltek ellene hűtlen kezelésért. A bíró nyomatékosan fölhívta a vádhatóság figyelmét arra, hogy a vádlott esetleg nem is szándékosan vétkezett, s az ügyész az utolsó pillanatban ennek megfelelően a hűtlen kezelés vádját a sokkal enyhébben büntetendő hanyag kezelésre módosította.

A második vádpontot, a vesztegetést a bíróság elvetette. Ez a vádpont Simó József vallomására alapult. Eszerint Simót jó pártmunkája jutalmául nevezték ki a Mahir Szolnok élére, s Várhegyi azt mondta neki, hogy jelentős részben ezen a cégen keresztül fogják finanszírozni a Fidesz szolnoki önkormányzati kampányát. Majd ő megmondja neki, mely vállalkozásoknak, mennyiről állítson ki fiktív számlát, hogy azután az így befolyó pénzt a Mahir Szolnok a kampányára költhesse. A bíróság megállapította, hogy a Mahir Szolnok valóban kiállított fiktív számlákat olyan cégeknek (köztük a "hanyag kezelés" által kedvezményezeteknek), amelyek számára semmilyen szolgáltatást nem nyújtott, és a Mahir Szolnok valóban bőven költött a Fidesz és a polgármester kampányára, mégpedig nem a párt kasszáján keresztül, hanem közvetlenül, ami sérti a pártok finanszírozására és az önkormányzatokra vonatkozó törvényeket. Azt azonban a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a fiktív számlákkal beszedett és a kampányra elköltött pénzek között összefüggés van, a kampányfinanszírozás törvénysértő módját pedig a társadalomra nézve veszélytelennek ítélte. Az ítélet szerint a vesztegetés formailag ugyan megvalósult, de nem volt veszélyes a társadalomra, már csak azért sem, mert az előnyök közvetlenül nem Várhegyi Attilánál (a kampány segítségével megválasztott polgármesternél!), hanem "elsősorban a Fidesznél jelentek meg".

http://images.uncyc.org/commons/e/e4/Viktor_Orban.jpgOrbán Viktor a televízióban kifejezte reményét, hogy Várhegyi Attila teljes ártatlansága igazolódni fog, és visszatérhet államtitkári pozíciójába. Mire azonban nem igazolódott, hanem jogerősen is elítélték őt immár hűtlen kezelésért felfüggesztet börtönbüntetésre és pénzbüntetésre, már rég megbukott a kormány, melybe visszatérhetett volna. Várhegyi az ítéletkor a Fidesz finanszírozásáért felelős pártigazgatóként tevékenykedett. Ebben a pozíciójában meg is maradt. A helyén volt.

További történetek a folytatásban:


A Demokratában bemutatták egy 1998-as szerződés másolatát, mely mindössze két példányban létezett. Az egyik Kanadában, a másik Medgyessy Péter irodájában, melyet föltörtek két nappal az után, hogy Medgyessy bejelentette, indul a miniszterelnökségért. A szerződés szerint a Medgyessy Tanácsadó Kft. közreműködik abban, hogy "a Magyar Szocialista Párt soraiba tartozó" önkormányzati képviselők megszavazzák a Gresham-palota hasznosítására vonatkozó szerződést, és ha ezt a szerződést az év végéig aláírják, akkor Medgyessy cége kap összesen 30 millió forintot. Abban mindenki egyetértett, hogy ha e pénz egy részét a szocialista önkormányzati képviselők között szétosztották, az bűncselekmény, mert ez esetben a lobbista kenőpénzt közvetített. Ez azonban bizonyítatlan és bizonyíthatatlan föltevés, melyet mindenki tagadott, aki a bűn részese lehetett volna. Abban megoszlottak a vélemények, hogy ha egy üzletember, aki pár hónappal azelőtt még egy szocialista vezetésű kormány kulcsembere volt, ausgetippelt a szocialista képviselők meggyőzéséért kap pénzt, akkor a politikai befolyását vagy a szaktudását bocsátja-e áruba. A szocialista képviselők kicsit meggondolatlanul azzal igyekeztek e kérdés okát fogyatni, hogy őket egyáltalán nem kellett meggyőzni, mert mindig is támogatták a beruházást. Ez kétségkívül így is volt. Az okafogyott kérdés helyébe viszont másik nőtt: ha nem kenőpénz-közvetítésről volt szó, akkor miért fizetett a beruházó egy rakás pénzt azok meggyőzéséért, akiket nem kellett meggyőzni? Ez a kérdés nyitva maradt, és azóta sem csukták be.

A közvélemény-kutatások szerint a kormánykoalíció az élre tört. Orbán Viktor óvott a elbizakodottságtól és a nagy mellény viselésétől, de nem sikerült mindenkit megóvnia. Kövér László egy püspökladányi fórumon megállapította, hogy Medgyessy "még bele sem bocsátkozott a választási küzdelembe, máris elvesztette azt. Aztán kifejtette: az MSZP rájött, hogy Medgyessyvel nem lehet megnyerni a választásokat, lecserélni viszont már késő." (168 óra, 2001. november 29.) Sőt, korán.

Az elbizakodottságnak súlyos következményei lettek: eltekintettek a kereskedelmi televíziók lebombázásától, mert azt hitték, módjukban áll majd törvény által leszámolni velük: "A magyar jobboldal természetesen még az erős jogán sem akarná lebombázni a két fundamentalista tévéállomást, a tv2-t. és az RTL Klubot. Vagy a Forró-Bánó- Aczél-Pallagi-Mélykuti-féle Nap-keltét, mely újságírógárda majd úgy aránylik az al-Dzsazirához, mint az egykori Völkischer Beobachter elkötelezett skriblerei a mai Frankfurter Allgemeine Zeitung polgárszagú újságíróihoz. A magyar jobboldal ugyanis - ellentétben Washingtonnal - nem fél. Tudja, hogy 19 hét múlva a választásokon a győzelem az övé lesz. Utána viszont a szavazók nyomására törvényt hoz a demokráciához elengedhetetlen objektivitás biztosítására, és a helyi rágalmazó médiatálibok legszigorúbb, törvényi felelősségre vonhatóságára." (Sic!) (Lovas István: Bombázzuk le az al-Dzsazirát? És a tv2-t?, Magyar Nemzet, 2001. november 21.) Tévedni emberi dolog, de mások is szoktak.

"Idejön valaki, aki két hónapja sincs itt, és ebben a pillanatban antiszemitizmusról brekeg" - állapította meg Kondor Katalin (a képen), midőn az MDF XI. kerületi székházában rendezett beszélgetésen tartózkodott a politikai közszerepléstől. Úgy is van, rendes béka legalább három hónapig hallgatja a büdösvarangyozást, mielőtt minősíteni bátorkodnék a hallottakat. A szóban forgó béka azonban nem rendes volt, hanem Bush elnök bizalmas tócsatársa, ő küldte őt ide nagykövetnek, s a nagykövet békákból tudvalévőleg hazájuk álláspontja brekeg: "aggodalmat kelt az a nyíltan antiszemita és idegenellenes érzület, amelyről Magyarországon hallok, különösen a politikai elit bizonyos köreiből. (...) minden politikai párt vezetőjének kötelessége nevén nevezni és világosan elutasítani a gyűlöletbeszédet."

Nancy Goodman Brinker nagykövet asszony (a képen) itt létének első két hónapjában a politikai elit bizonyos köreit a nem bizonyosaktól az különböztete meg, hogy hajlottak szeptember 11. Amerika- és zsidóellenes értelmezésére s a "jöttment galíciaiak kirekesztésére" vonatkozó fölhívásra, melyet ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész, a MIÉP képviselője terjesztett elő pártja XVI. kerületi brosúrájában. A brekegés tehát a MIÉP-ről szólt és a kormánynak. Hiszen a kormánypártok vezetői következetesen elkerülték, sőt elítélték, hogy a MIÉP-et antiszemitának minősítsék, a kormánypárti lapok és publicisták jelentős része mindkét említett ügyben a MIÉP álláspontját követte.
Brinker megszólalása előtt három héttel jegyezhették föl a magyar sajtó amerikai szemlézői Csurka István szavait, miszerint "A Fidesz és a MIÉP számára már csak egy paraszthajszál szükséges a kétharmados támogatás eléréséhez, s akkor lesz nemulass!" (ld. Magyar Hírlap, 2001. november 6.) Ezután néhány nappal a Süddeutsche Zeitung a következő kérdést tette föl Orbánnak: "Ez az antiszemita jobboldal azonban koalíciós partnerül kínálkozik fel a 2002-es választások utáni időszakra. Kizár-e egy ilyen koalíciót?" Orbán pedig így válaszolt: "Semmit sem zártam ki és semmit sem fogok kizárni. Mindazonáltal a mérsékelt jobboldal - kereszténydemokraták, nemzeti konzervatívok és a Fidesz - 50 százaléknál több parlamenti mandátumot fog szerezni. Nem lesz koalíció a radikális jobboldallal vagy az exkommunistákkal." Ez a nyilatkozat némelyeket megzavarhatott, de nem zavarta meg a MIÉP-et, mely Orbán megfogalmazását diplomatikusnak nevezte, és úgy értelmezte, hogy a koalíciót csak abban az esetben zárja ki, ha meglesz nélkülük az 50 százalék; és nem zavarta meg az amerikai elemzőket sem, akik nyilván kijegyezték Orbán washingtoni nagykövetének, Jeszenszky Gézának az előző évben, a New York Timesban írott cikkéből, hogy "Magyarországon nincs szélsőjobboldali párt."

November 12-én elfogadták a zárszámadási törvényt. A kormány bespájzolt magának erre az évre majd százmilliárd forintot úgy, hogy a 2000. évi hiányhoz hozzáadta azt a pénzt, ami nem is hiányzott, hanem lekötött számlán lapult, és várta, hogy 2001-ben szabadon fölhasználják. Az infláció szándékos alultervezéséből összejött még közel háromszázmilliárd forint. A zárszámadási törvénybe pedig becsempészték az államháztartási törvény módosítását, mellyel törvényesítették, amit most és eddig is csináltak, hogy ti. a szándékosan vagy sem, de mindenesetre félretervezett költségvetésből adódó plusz forrásokat, pótköltségvetés nélkül, utólagos elfogadtatással arra költi a kormány, amire akarja. (A képen Varga Mihály Fidesz-főpénzügyér)


A kisgazdafrakcióban és a függetlenek soraiban uralkodó kusza viszonyok miatt hetek óta nem lehetett tudni, van-e többsége az Országgyűlésben a kormánynak. Most kiderült. A parlamenti többséghez 194 képviselő kell, a zárszámadási törvényt tizenhárommal több képviselő szavazta meg. Köztük volt 11 MIÉP-es, az egyetlen távollévőn kívül valamennyi, és három MSZP-s. Kettő tévedésből, a harmadik meg a Szűrös Mátyás volt.

Szűrös Mátyás megkapta, ami járt neki: "Amikor a közelmúltban Kovács Lászlóékat - sajnálatos módon - füttyszó fogadta a nemzeti panteonban, mi Pozsgayval elismerő oklevelet vettünk át '56-os szervezetektől a nemzet érdekében végzett tevékenységünkért." (Heti Válasz, 2001. november 30.) Ugyanezen '56-os szervezetek tagsága gyalázta november 4-én a kivégzett társait gyászoló Mécs Imrét a 301-es parcellánál. Hajszálon múlt, hogy nem a Mécs Imrét gyászoló társakat gyalázta. Ez a hajszál némelyeket erősen irritált. "Miért nem hagyták a nyakadon a kötelet" - ordították Mécs felé az irritált néptagok. Az ordítók pártjára álltak különböző egyéni és csoportos nyilatkozatokban cégéres népfrontos káderek, kurzusról kurzusra haladó kurzustörténészek az ellenzék gyalázásában a rendszerváltás idején élenjáró Südi Bertalannal, az '56-ot máig ellenforradalomnak minősítő Munkáspárt 1998-as képviselőjelöltjével bezárólag, aki a Szabad Földben (november 9.) "elképedt", "hogy a karhatalmista múltjával gyakran kérkedő exminiszterelnök az egyik reggeli tévéműsorban hazafinak nevezte a 301-es parcella emlékművét koszorúzó, ám az áldozatok jelenlévő hozzátartozói által kifütyült, lehurrogott ambiciózus miniszterelnök-jelöltet és a társaságában lévő pártelnök-komisszárt."

Nagy ellentmondásokat nagy hazugságokkal lehet föloldani. Erre tett kísérletet a Demokrata, amikor november 15-i számában egy kihallgatási jegyzőkönyv alapján azt állította, hogy Mécs Imre "mindenkit feladott", s a társait nem kis részben az ő vallomása alapján végezték ki. Természetesen Mécs előtt tartóztattak le mindenkit, akit ő feladhatot volna, s a vallomásában semmi lényeges nem szerepelt, amit már a vallatói ne tudtak volna. De hát ezt csak a hozzáértők és a rágalmazók tudták, a Demokrata olvasói nem.
Az '56-osok megbecsülésének örvendő egykori vezető funkcionáriusok, Szűrös Mátyás és Pozsgay Imre a következő, konzultációra érett gondolatokkal találkozhattak a mérsékelt jobboldal szavát vivő Bayer Zsolt előadásában, ha figyelmükkel kitüntették a Sajtóklub november 9-i adását: "Ezek a rohadt gyilkos gazemberek, ezek a mocsadék utolsó állatok most megpróbálják átretusálni 56-ot, egy ilyen szocialista forradalommá. (...) Ne felejtsük már el, kérem szépen, 56 után az élet arról szólt, hogy Kádár rendszerében vezető funkcionáriusnak lenni az egyet jelentett a hazaárulással. (...) ... milyen konszenzust lehet kialakítani gyilkos, hazaáruló, senkiházi rohadékokkal? Semmilyet, és ha valaki időnként kifütyüli őket, akkor utána nem megsértődni kell, hanem mélyen elgondolkodni és elmenni örökre a büdös francba, és nagyon örülni, hogy nem lógunk a lámpavason."

Révész Sándor: Múlt Köde 2001. november című gyűjtésének szerkesztett változata


(S)zűros Mátyás az Orbánnal közös konzultációk után 2009 tavaszbán azt jelentette ki az Echo Tv-ben:"A Fidesz, a KDNP, a MIÉP és a Munkáspárt a nemzeti közép felé terelné az országot, és képes lenne nemzeti akaratot kialakítani, mert ezek a pártok lefedik a társadalom különböző irányzatait."


http://fideszfigyelo.blog.hu/



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent - Életképesnek lenni
  2009-11-29 19:25:06, vasárnap
 
  Advent - Életképesnek lenni
2009. november 28. 23:00:45


Életképesnek vagy életképtelennek lenni. Ez itt a kérdés. Képes lenni ember módjára élni vagy nem. De ha nem ember módjára élni, akkor hogyan? Állatok módjára? De az állatvilágban is vannak törvények, ilyen az életösztön, a fennmaradás ösztöne. Amelyik állat gyenge és nem tud elmenekülni a ragadozó elől az életképtelen, tehát elfogják, megeszik és megszűnik létezni.

Az embernél az életösztön abban nyilvánul meg, hogy fizikai létezéséhez szükséges anyagokat magához veszi, de ez még kevés. Gondoskodik a lélek táplálásáról is.

A fizikai létezéshez először meg kell születni. Ez az első lépcsőfok. A szervezet funkciói elkezdenek működni. Lélegzünk, a szívünk megdobban, majd észleljük a külvilágot és szerveink által megkezdődik a beilleszkedés a nagy ÉLETBE.

Jó esetben a családi körülmények, a helyi közösségek segítségével eljut az ember arra a szintre, hogy képes lesz az életet élni.
De azt is tudomásul kell venni, hogy erre nem minden ember képes.

Ha már a fizikai létezéshez szükséges táplálék megszerzése is gondot okoz, és a lélek is alultáplált, a diagnózis: az életképtelenség.
Advent van. Ünnepeljük Jézus megszületését. Szívünket elönti a jóság és a szeretet.

De mindenkinek megadatik-e a gondtalan ünneplés. A megélhetési gondokkal küszködő ember is boldogan várja-e az ünnepet?

Az új évezred nagy kihívást jelent az emberiségnek. Nem csak az egyéni boldogulás és a fennmaradás a tét, hanem a nemzet, a kultúra, az egyetemes emberiség jövője is változáson megy át.

A kihívások, melyek naponta érik az embert, elgondolkodásra késztetik, hogy képes-e megfelelni ezeknek az elvárásoknak vagy egyszerűen az élet perifériájára szorulva életképtelenné nyilvánítják.

A társadalom, amelyhez tartozunk összekapcsol bennünket, de szét is választ. Ha követjük Isten szavát és példamutatását, akkor szeretetben élünk, ha nem, akkor a széthúzás, az egymás eltiprása és megsemmisítése marad.

Az útelágazásnál mindenkinek magának kell eldönteni, hogy merre indul el. Képes lenni ember módjára élni vagy nem. De azt is el kell dönteni, hogy ezen az úton egyedül megy, vagy társakkal. Minél több társat viszünk magunkkal, annyival érezzük magunkat erősebbnek, boldogabbnak. Ne sajnáljuk az időt a lemaradottak felkarolására, megsegítésére. A befektetett munka gyümölcse megsokszorozódik, ha segítünk másokon.

Advent van. Az üzenet elindult, hát nyissuk ki a szívünk ajtaját, hogy bejöjjön rajta és legbelül érezhessük azt, hogy életképesek vagyunk, képesek a boldog életre, melyet nem csak elvárunk hanem magunk is teszünk érte. Hit, bizalom, szeretet. Ezek kísérjék utunkat.

Áldott Advent, Áldott Ünnep, Áldott az Úr!

Máté Valéria

Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz is megérthetné: a bet
  2009-11-29 19:07:03, vasárnap
 
 
A Fidesz is megérthetné: a betont fel lehet törni, akár utcakőnek


2009. november 29. 17:30
HunHír.Hu (Tudósítónktól)

A szocialisták olyan személyi kinevezésekről döntenek, amelyekkel hosszúi dőre bebetonozzák magukat - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap Budapesten.

Cser-Palkovics szerint ezek a kinevezések veszélyesek és károsak mert nem az emberek, nem Magyarország, hanem pártok érdekeit szolgálják. Ilyen, az állampolgárok számára káros kinevezésnek nevezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Központi Statisztikai Hivatal elnökének, valamint a nagykövetek és az uniós biztos jelölését.

HunHír.Hu kommentár:
Megint a süket vaker, aztán csodálkoznak, hogy a Jobbik elhúz mellettük. Viktor! nullát érnek a kommunikátoraid. Ilyenkor azt kell mondani, bebetonozzák a szocik az embereiket, de már régen feltalálták a politikai dinamitot is, s mi meg majd kirobbantjuk őket.Az ország jelenlegi helyzetében a siránkozás szavazatveszítő tényező.

Hozzászólás


Gambit - 2009.11.29. 19:01
A bebetonozott emberkéket szépen bele lehet majd dobálni a Dunába.

Komolyra fordítva a szót, akkora többséggel, amekkora ezeknek a tutyimutyi senkiknek lesz, akármilyen bebiztosított szoci kádert kirobbanthatnak az odújából. Már persze, ha akarják...



Papi1 - 2009.11.29. 18:48
Cser-Palkovicsnak javaslom, nézzen tükörbe, és sikerüljön neki a gondolatmenetet zavartalanul folytatnia. El kellene gondolkodni azon is, miként került ki a Magyar bankjegykiadás idegen kezekbe! Talán, tovább is lehetne gondolni, a gazdasági minisztériummal, Egészségüggyel és sorolhatnánk.
A legfontosabb, hogy választ adjanak az olvasatlanul aláírt lisszaboni szerződésre, Miért került sor? Mennyit kaptatok Ft/fő? Hazaárulók vagytok egytől-egyig! Ennek ellenére, még kormányozni is akartok? Égjen ki a szemetek, rohadékok. Ti Magyarok vagytok? Hulladékok!


memoria - 2009.11.29. 18:06
A Fidesz nem más, mint a Likud magyarországi kirendeltsége.



goj53 - 2009.11.29. 17:50
Zsideszes kutyák hazudtok mint mindig!!
de ez kell tudjuk csak ti nem tudjátok Likudos barmok,hogy már nem igen hisz a nép jobbik része nektek!!
Az ugye nem fordult meg a fejetekben ugye,hogy bárkinek a kinevezését vissza lehet hívni és új embert kinevezni!!!???
Jaaaa hogy egy a zászló egy a tábor ??Igen én hülye ezzel nem számoltam!!
Na ennyit a felelősségre vonásotokról és a változásokról!!
Nem engedi a Likud ugye?????Vitya!!Menjetek anyátokba ,azt hülyítsétek!!!!!!!




atyavilaag - 2009.11.29. 17:49
Nagyon helyes! A LIKUD magyarországi kihelyezett tagozata veszítsen is csak minél több szavazót! És győzzön a Jobbik!
Csak azért is: ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVŐT!


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=25070
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
közös antimagyar gyűlölködés I
  2009-11-29 18:58:31, vasárnap
 
  2009-11-29. 13:44

Fidesz-KDNP + Mazsihisz: közös antimagyar gyűlölködés Izraelben


Újabb bizonyíték arra, mit várhatunk a Zsidesz esetleges újabb kormányra kerülésétől, és miért érdemesebb a Jobbikra szavazni. A jeruzsálemi Crowne Plaza Hotelben december 16-17.-én tartják az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Globális Fórumának idei konferenciáját. A cionista-rasszista gyűlölködés és hazudozás e jeles fórumán természetesen a Fidesz és a KDNP is magas szinten képviselteti magát.


A konferenciát rendező szervezet logója
Az eseményen több mint négyszáz meghívott vesz részt a világ minden részéből, akik munkacsoportokba szerveződve megvitatják a kelet-európai, iszlám és az arab országokban ,,egyre erősödő antiszemitizmust", illetve a vele szembeni szükséges teendőket.

Zoltai Gusztáv, a konferencia egyik résztvevőjeA magyarországi résztvevők listáján "köztiszteletben álló, tekintélyes" és a magyarok rasszizmusa ellen már eddig is fáradhatatlan munkát végzett humanista személyiségek vannak, mint például Feldmajer Péter, a Mazsihisz elnöke, Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője, Breuer Péter, Hiller István minisztériumi elöljárója, Havasi Marianna, a Magyar Köztársaság izraeli nagykövetségének konzulja, Szentgyörgyi Zoltán nagykövet, Balog Zoltán fideszes parlamenti képviselő, Orbán Viktor tanácsadója, és Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, a munkásmozgalom veterán harcosa, emberiség elleni bűnös, egykori munkásőr.

Feldmajer Péter kiutazóAz Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Globális Fóruma, amint erre a neve is utal, az egész világra kiterjedő szövetség, amely évente tartja konferenciáját. A fórum munkájában részt vesznek Izrael és a világ más országainak politikusai, diplomatái, újságírói, parlamenti képviselői, jogi szakértői, nem-kormányzati szervezetei és tudósai.
,,Célunk az egyre növekvő antiszemita megnyilvánulások és egyéb rasszista jelenségek elleni küzdelem a világon", vallanak kitűzött céljaikról a szervezet vezetői. A globális szervezetet 2000-ben alapította Natan Saranszkij és Michael Melchior rabbi. A fórummal szorosan együttműködik a Zsidó Ügynökség (amelynek jelenlegi elnöke éppen Natan Saranszkij) és az izraeli külügyminisztérium Antiszemitizmus Elleni Küzdelem nevű osztálya.

Semjén Zsolt, Zoltai utitársa
A jeruzsálemi Crowne Plaza Hotelben december 16-án Ávigdor Lieberman, a szélsőségesen rasszista nézeteiről elhíresült izraeli külügyminiszter, a fajvédő Jiszráél Béjténu nevű parlamenti párt elnöke mondja a kétnapos konferencia megnyitóbeszédét. Rajta kívül kiveszi részét a konferencia munkájából a Liebermannál egy jottányival sem mérsékeltebb Ruvi Rivlin, az izraeli parlament elnöke és Refáél Kohén, a Likud Világszervezet politikusa.
A konferencia témaválasztása egyértelműen Izrael telepítéspolitikáját, pontosabban annak a világgal történő elfogadtatását célozza. Amint fentebb már említettük, szó lesz az arab és azon túl az iszlám, valamint a kelet-európai országokban dúló antiszemitizmusról és az Izrael delegitimálására irányuló törekvésekről, mint újkori antiszemita jelenségről. Magyarán: aki például bírálni merészeli az izraeli hadsereg által legutóbb a Gázai övezeteben elkövetett tömeges gyermekgyilkosságokat, az antiszemita.
Nos, Ávigdor Lieberman, Ruvi Rivlin és a többi fajvédő zsidó valóban alkalmas arra, hogy az egész világon előforduló és egyre fokozódó antiszemitizmus és a fajvédelem egyéb megnyilvánulásai ellen küzdjön. Lieberman és a vele hasonszőrűek jelenlétén és vezető szerepén talán a konferenciára kiutazó Semjén Zsoltnak és Balog Zoltánnak is el kellene gondolkodnia. Feldmajer Péter és Zoltai Gusztáv részvételéről nem beszélünk, mert nekik ott a helyük Ávigdor Lieberman társaságában. Havasi Mariannának és Szentgyörgyi Zoltánnak úgyszintén.

Balog Zoltán is Jeruzsálembe utazik
A jeruzsálemi konferencia, mint ahogyan a hozzá hasonló rendezvények és egyéb megnyilvánulások is, provokáció a magyar nemzet ellen. Egyesen azt vizsgálgatják, hogy mennyire lehet még feszíteni a húrt, mikor és milyen fokú nyílt lázadás robban ki a provokátorok és országfölvásárlók, illetve kiárusítók ellen.
Magyarországon a csapból is a zsidók folynak a politikai, kulturális életben, a média világában. Izraeliek bagóért fölvásárolják (lásd a sukorói panamát!) a magyar nemzet javait, miközben megszerzett tulajdonaik védelmére az országban tömegesen grasszálnak a fegyveres izraeli őrző-védő és egyéb harcedzett, puskaport szagolt ügynökök.
Budapesten és Magyarország más településein már valóban olyan veszedelmes az antiszemitizmus, hogy hanuka ünnepe közeledtén, legtöbbször a magyarok karácsonya idején, egy militáns, rasszista nézeteket valló zsidó vallási irányzat provokatív módon óriás gyertyatartókat állít, miközben ortodox hacukába bújt zsidó provokátorok sípolva-dobolva, visítozva táncolnak a pesti metró gojokkal tömött vagonjaiban.
Nem beszélve az esztendő szinte minden napjára kijutó (úgynevezett) "holokauszt"emlékezésekről, amelyeknek emmi közük a kegyelethez, hanem kifejezetten a magyarok bűntudatának sulykolására, immunrendszerének lerombolására irányul. S művelik ezt egyesek úgy, hogy a zsidóság a maga bűneiért, az 1919-es vörösterrorért, majd az 1945 után magyarüldözésért, az ÁVH-ért, Piros Lászlóért, Rákosi Mátyásért, Gerő Ernőért, Farkas Mihályért, Péter Gáborért és a többiekért még egyetlen szóval nem követte meg a magyarságot.
A múlt és a jelen történelmének együttes szemlélésével, vizsgálatával kell tekinteni a két hét múlva kezdődő jeruzsálemi konferenciára. A fideszes Balog Zoltánnak és a kereszténydemokrata Semjén Zsoltnak pedig a magyar nemzet jelenlegi szorult helyzetében, megalázottságában jól meg kellene gondolnia, hogy részt vegyen-e egy ilyen propagandisztikus, izraeli politikai érdekeket szolgáló összejövetelen.


Mikó Áron - Kuruc.info
http://kuruc.info/r/26/51283/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint ötvenhatot szerveznek a
  2009-11-29 18:54:35, vasárnap
 
  Megint ötvenhatot szerveznek a Magyarnak?

Pénzisten Globális Papjainak háttérhatalmi törekvése Magyarhonban kitüntetett szereppel bír, ez egész biztos.


Mint 1956-ban, ma is körülményeket teremtenek, és a "nyáj" ismét a tervek szerint fog mozdulni. Az igazi birkáknak eszükbe nem jutna áttörni az elektromos kerítést, és a dús legelőt elhagyni, vagy a gazda ellen fordulni. Meg kell fertőzni a füvet, le kell bontani a kerítést, és egy farkast kell közéjük engedni - vajon mi fog történni? ...1956! (A Vízöntő kor tudatosulása kizárja - idővel - hogy egy nép birkanyáj módjára terelhető, és uszítható legyen!!! Tegyünk érte hogy eljussunk ide, mihamarabb!!!)

Ha a hátteret mélyebben értelmezzük, kiderül, 1956-ban pontosan ez zajlott le. Vannak feltáró történészek, akik sejtik ugyan, hogy valami nincs rendjén a Magyar szabadságharccal, de furcsamód nem néznek mélyebbre. A marionett színfalak mögé kukkantva látszanak a dróton rángatás trükkjei, de azt is érdemes tudni, ki mozgatja a bábukat, és ami mindennél fontosabb, hogy miért.

E. S. Fischer kilenc és fél évesen élte át a Budapesti ötvenhatos szörnyűségeket. Amikor 1995-ben felvetette első kételyeit, sokan támadták: ugyan minek beszél az, aki akkor még kisgyerek volt? - "A Magyar Forradalom titkos története" című könyvében frappáns választ adott: "Ezek szerint hallgasson mindenki, aki valahol nem volt jelen? Ha Henrik Schliemann, az amatőr német régész így gondolta volna, akkor soha, senki nem indul el kiásni Tróját. Vagy sohasem hallunk a Magyar kettős honfoglalás kitűnő elméletéről, elvégre hány éves lehetett László Gyula, a történész 650-ben, vagy 895-ben?

Viszont akik ott voltak - 1956-ban - sorozatban írják meg ugyanarról az eseményről a teljesen különböző 'látottakat-hallottakat'. Ez jobb? Tisztázzuk hát, nem biztos, hogy az lát jól mindent, aki az események sűrűjében forgolódott." - Nagyon egyetértek. A nyáj közepén lökdösődve nem is sejti a birka, éppen ki tereli.

Érdemes E. S. Fischer könyvét jól áttanulmányozni. Az számomra is feltünt, számomra, akinek annyi köze sem volt e kétes szabadságharchoz, mint az eseményeket gyerekként átélt Fischernek, hogy vajon miként szerzett a fiatalság fegyvert. Rádióban elhangzott megemlékezések irányították figyelmemet a témára, amikor ötvenhatosok ecsetelték: "...egyszer csak megállt a téren egy teherautó, és fegyvereket kezdtek osztogatni". Honnan, és kik?

Ma is képtelenség lenne egy teherautónyi fegyvert, a spontán szerveződött tüntetőknek pár óra alatt biztosítani, de 1956-ban az államvédelmi ellenőrzés mellett képtelen feladat volt. Mégis sikerült, és nem is csak egy teherautó, de öt szállított fegyvereket a békés tüntetőknek.

Fischer szép sorjában feltárja a történteket. Röviden összefoglalom különös felismeréseit és következtetéseit:

M 1956. október 23-án délután 2-kor kezdődött a békés, rendszerjobbító tüntetés. Eset 8-ra Budapest utcái és terei nyugodt felvonulókkal teltek meg, az erőszaknak nyoma sem volt. Nemhogy nem lőttek, de egy pofon se csattant.

M A hangosodó, de békés tüntetésekkel egy időben a szovjet csapatokat mozgósítják, és Budapestre vezénylik, ahol ellenforradalmi fegyveres felkelés van - pedig nincs!

M Este 8, fél 9 körül a Kálvin téren öt teherautóból több száz fegyvert kezdenek osztogatni.

M A fegyverek Budapest legnagyobb fegyvergyárából, a Soroksári útiból származtak. Fedőneve Lámpagyár volt. A gyárat a rettegett Államvédelmi Hivatal (ÁVH) védte, és a civileknek garantáltan megközelíthetetlen volt. 5-kor az ÁVH őrséget elvezényelték a gyárból. Ezt nem értette senki. A gyárban maradt személyzet nyilatkozta, hogy félórával később öt teherkocsi érkezett, ellenállásba nem ütközve behatoltak, és fegyvereket vételeztek.

M Rejtély, hogyha tényleg a felkelők készültek a békés tüntetést fegyveres forradalommá változtatni, akkor miért vesztegeltek a kocsikkal 9-ig? Ugyan miért vártak a fegyverek kiosztásával? Valamiért fontos volt az időzítés. Ugyanakkor ez a 2 és fél, 3 óra miért nem volt elég a jól felkészült ÁVH-nak, hogy felderítse és leszerelje őket?

M A fegyveres harc a rádió épületénél bontakozik ki. Az első áldozat, fél 9 körül, a rádió egy fegyvertelen védője, akit közelről terít le egy ismeretlen géppisztoly sorozata. Ebben a pillanatban a tömeg még megbotránkozik, mert az ő fegyvereinek se híre, se hamva. Senki nem készült a harcokra. A tömeg meglepetése csak fokozódik, amikor 9 körül fegyvereket kezdenek nekik osztogatni.

M ÁVH visszavonulás, hogy az ÁVH által védett rádió fegyverrel legyen támadható? És az adást nem szakították meg. Tehát a világ számára igazolva volt a szovjet jogos fegyveres beavatkozás. - Elvégre a pesti csőcselék lőtt!

M Pedig a Magyar nép nem akart fegyvert használni, így minden jel szerint provokátorokat vetettek be. A szerző román érdekeltségre és közreműködésre is rávilágít. Fény derült néhány romániai férfi történetére, akiket Magyar mivoltuk ellenére Magyargyűlölővé kondicionáltak. Az adatok szerint 1956 nyarán Bukarestbe vezényelték őket, bizonyos képzésre, majd 1956 október 15-én szolgálatba vezényelték őket. Többségük csak karácsonyra tért haza, és nem beszélt titokzatos kiküldetéséről.'57. februárjában valamennyien eltűntek, feleségeik beszámolója alapján a hatvanas években lettek halottnak nyilvánítva...

M Vajon (csak) a Szovjetuniónak fűződött érdeke ahhoz, hogy még a színfalak mögött is tovább fertőzze a román-Magyar viszonyt? Az mindenképpen jól jött nekik, hogy a világ ezekben a napokban Magyarországra figyelt. A szerző elsősorban ebben látja a Magyar válsághelyzet szovjet kiprovokálásának okát, hogy tudniillik közben ők nyugodtan megvívhassák aljas érdekharcukat Szueznél.

E. S. Fischer alapos kutatást folytatott, logikai érvei bizonyító erejűek: a Magyar népet feláldozták egy aljas világpolitikai játszmában. A szerző a szovjet érdekeket helyezi előtérbe, sőt, Európa megszállását is feltételezi háttérindokként, ami, szerinte a szovjet vezetés belső viszálya miatt nem valósult meg. Az író éles szemmel felismeri az elvarratlan szálakat: az időzítés fontosságát; a külső provokáció valószínűségét; a Magyar vezetés árulását; a szovjet háttérérdekeket... és ami sok mindent megMagyaráz, a bizonyítható előkészületekre is rávilágít:

Például, október 20-án a nyugati határőrségnél riadókészültséget rendelnek el, mondván: "nagyszámú határőrsértőre lehet számítani, akik el akarják kerülni a közelgő szovjet bevonulást"; Románia, Magyarországgal határos területein a szabadságon lévő szovjet tiszteket és román tartalékosokat 21-én mozgósítják; ugyanekkor pontonhidakat szerelnek össze a szovjet-Magyar határon, amiken 24-én beözönlenek a készenlétben álló tankok.

Az események precízen előkészített forgatókönyv szerint zajlottak. E. S. Fischer sokkal átfogóbb leleplezést érhetett volna el, ha nem rögzül a hidegháború felszínes vezérvonalán, mely látszatra a két nagyhatalom politikai-katonai versengése volt. E szerint mi, Magyarok csakis a baloldali szovjet birodalom eszközei és áldozatai voltunk.

"A Magyar forradalom titkos története" című könyv nézetem szerint némileg hiányos, illetve egyoldalú. Ha a szerző az alábbi információt is feldolgozta volna, kiderülhetett volna az esetlegeses, rejtett nyugati érdek is:

M 1949-től 1955-ig hét milliárd forintból - irdatlan összeg volt - aknamezőt telepítettek a nyugati határon.

M Érdekes módon, még 1955-ben elkezdik az aknák erőltetett felszedését. A kapkodásban sokan meghaltak és megsebesültek. A határ akna-mentesítését éppen 1956. október 20-ra fejezték be. Három nap múlva forradalom. - VÉLETLEN???????? Naivitás ezt hinni!!!!!!!

Erre utaltam, amikor a birkák szokásait ecseteltem. A dús legelővel elégedett jószág kezes bárány. Ám a kiéheztetett állat már veszélyes lehet, de a gazda ügyesen terelheti még ekkor is, sőt, a zöldebb fű irányába éppen a kiéheztetett birka terelhető csak igazán, erre aztán rá lehet segíteni, ha a cél felé megnyílik a kerítés, és még üldözni is kezdik a szerencsétlent - a kerítésen kívül érdekes, válhat belőle még gondolkodó lény is.....

Ne feledjük minden tervezett folyamatban mindig az eredmény a valódi cél: kétszázötvenezer gondolkodó Magyar - de lehet, hogy ennek a többszöröse - hagyta el az országot a megnyitott osztrák határon át! Ezekre az agyakra nagy szükség volt nyugaton. Itthon pedig nagyon nem volt rájuk szükség. Sőt. Megfélemlítésre, rettegésre és pusztulásra volt szükség. Norvég történészt hallottam nyilatkozni, szerinte a Magyar forradalom a nyugat számára valóságos agyelszívás volt. Igen. Akik elmentek, kevés kivételtől eltekintve, forradalmasították a nyugati technológiákat, az ipart és a mezőgazdaságot.

Népünk oly büszke '56-ra, pedig szerintem a Magyar nép sem tud forradalmat csinálni. Erre egyetlen nép sem képes. Az egyszerű, legtöbbször nélkülöző nép nem ért a forgatókönyvíráshoz. Átfogó és működő forgatókönyvet csak a Pénzisten Globális Papjainak világkormánya írhat. Csakis a háttérhatalom képes az időzítésre, és a komplex szervezésre. Ügyelniük kell arra, hogy egy nép fellázítása valamilyen tágabb világpolitikai érdeket is szolgáljon, egyébként önmagában semmi értelme nincs. Pénzisten Globális Papjai önmagában a népért semmit nem tesznek.

*

Salamon Konrád történész egy interjújában a minap szemléletesen összefoglalta a mai Magyarország legfőbb gondját: a nemzeti öntudat kihalását, és az okait. Hogyha a történész szavaival párhuzamosan figyelembe vesszük a globális háttér-érdekek rendezőelvét, érthetővé válik a hajdan büszke Magyar nép évszázados tehetetlensége: a nemzeti öntudatrombolás szépen felépítet stratégia.

"A múltunkat meg kell ismerni. Ma Magyarországon sajnos mindennél fontosabb kérdés, hogy ez a nemzeti múltismeret, ez a nemzeti önérzet és öntudat ismét meglegyen az emberekben, mert a társadalom egy jelentős része ezekkel a kérdésekkel sajnos nem foglalkozik. Viszont a közös múlt tudata nélkül nincs nemzeti közösség, nincs semmilyen közösség. Tehát, a mi-tudat, hogy mi Magyarok ezt meg ezt csináltuk, ez nem a kritikátlan önimádatot jelenti, hanem azt a szembenézést a múltunkkal, ami egy korszerű gondolkodású embertől elvárható. De ugyanakkor meg kell találni azt az arányt, hogy ez a szembenézés ne váljon oktalan önostorozássá, múltunk kigúnyolásává, lebecsülésévé, mint aminek az elmúlt időszakban, főleg a huszadik század közepétől kezdve sajnos a Magyarság áldozata volt, mivel hogy mindent sárba tapostak, ami nemzeti, szinte mindent. Egy-két kiemelkedő dolgot kénytelenek voltak elismerni. Ez csak Magyarországra volt jellemző, még az NDK-ban voltak hasonló törekvések. A többi szovjet csatlós országban mindenütt beépítette a rendszer a nemzeti gondolatot a maga politikai tevékenységébe, főként Oroszországban. Az orosz nacionalizmus soha nem volt olyan nagy, mint a szovjet rendszer idejében.

Egyedül Magyarországon értelmezték úgy az internacionalizmust, hogy nekünk a múltunkat szinte meg kell tagadni, és kialakult egy olyan helyzet, hogy itt, Magyarország történetében szinte mindenkinek igaza volt Csak a Magyarság követett el sorozatos hibákat, senki más. A velünk élő népeknek semmilyen hibája nem volt, csak mi követtünk el velük szemben hibákat."

Salamon Konrád történész így folytatja: "Szerintem a tragikus fordulópont 1919, amikor Magyarországon kialakítottak a kommunisták egy oktalan vörös terrort, és erre visszacsapott egy fehérterror. Ez nem volt más, mint polgárháborús állapot, és akkor, miközben a szomszédos országok, a velünk korábban együtt élő népek mindent elkövettek, hogy minél nagyobb területet szakítsanak ki Magyarországból, addig a Magyarság polgárháborúban gyilkolta egymást, ahelyett, hogy ez ellen a külső erőszak ellen védekezett volna. Tehát egyszerűen lebénította a cselekvést, és rossz irányba terelte. Azt hiszem, itt van az a tragikus pillanat, amikor is a gondolkodása mindenkinek egy kicsit eltorzult. És ez után a szörnyű, egymással folytatott küzdelem után Magyarország soha nem tudott igazán a huszadik században olyan egységesen talpra állni, ahogyan kellett volna. Egy rövid pillanat volt, 1956 forradalma, amikor úgy nézett ki, hogy a nemzet ismét felemelkedik, fel is emelkedett néhány napra, de utána jött a szovjet elnyomás, és ami még fontosabb, utána jött az a hosszú Kádár-korszak, ami aztán a nemzet gondolkodását teljes egészében eltorzította. Nehogy itt öntudatos emberek, egy nemzeti közösséghez tartozás öntudatával élő emberek itt akadályozzák a mindenkori kis diktátoroknak a tevékenységét. Itt olyan emberekre volt szükség, akik csöndbe vannak, akik szégyellik magukat, akik örülnek, ha élnek, és örülnek, hogyha a rendszer egyszerűen békén hagyja őket." - Nyilatkozta Salamon Konrád történész az MR1, Kossuth Rádióban, 2008 őszén.

http://magyaristentudat.webs.com/2010megismtli56ot.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csalás, zsarolás, megalázás! Í
  2009-11-29 18:51:55, vasárnap
 
  Csalás, zsarolás, megalázás! Így készül a Mónika show
2009-11-29 15:36:48

Nem értem, miért nem kiáltják ki rasszistának és homofóbnak a Mónika show-t. Pedig az emberi érzések legaljából él. Abból, hogy szeretjük látni, ha másokat megaláznak, szeretjük mások bunkóságát nézni, szeretünk szörnyülködni.

Mivel folyton romák vannak a műsorban, fel lehet fogni a műsort egy negatív előítéletgyárnak. Az összes rossz dolgot, amit a romákról gondolnak az emberek, visszaigazolva láthatják. Aki a Mónika show-t nézi, nem gondolhat mást a cigányokról, csak azt, hogy mind bunkók. Mónikáék ebből élnek. Nem csoda, mivel maguk még bunkóbbak, még aljasabbak. Abból élnek, hogy hazudnak, zsarolnak, megaláznak beteg, idős és tudatlan embereket. Kemény szavak. De ennél csak keményebb dolgok jutnak eszünkbe, ha elolvassuk a mihályfai család történetét, akiknek pszichiátriai kezelés alatt álló fiát rávették, mondja magáról, hogy meleg, a szülőket pedig egy katonatalálkozóról szóló hazugsággal a stúdióba csaltak, azért, hogy majd egy ország láthassa, ahogy az anyuka zokogni kezd.
Hány ember megalázását éri meg a magasabb nézettség? Hány ember becsapását, mennyi csalást, mennyi hazugságot ér meg egyeseknek, hogy híresek és gazdagok legyenek? A történelemből tudjuk, bármennyit, ennek csak a jogállam szab határt. Ha a jog nem védene bennünket, előbb utóbb mindannyian áldozatokká válnánk.
Csakhogy itt a jog annyira vak, hogy észre sem veszi, mi folyik, és talán nem is tudja kezelni a helyzetet. Ha egy beteg idős ember otthonába bemegy az ember, és valami hazugsággal pénzt csal ki tőle, leültetik, ha ezt szervezetten, bűnszervezetben teszik, akkor még jobban leültetik. Ha néhány futtató hazugsággal vesz rá lányokat, hogy Olaszországba menjenek, és ott kurvát csinál belőlük, börtönbe kerül - és a Mónikához hasonló nők felháborodottan kiáltanak fel. Ez nem más, mint a női nem megalázása! A Mónika show-ban is súlyos dolgok vannak, sokkal több pénzt keresnek vele, sokkal jobban élnek belőle, és még megbecsült celebként is kelletik magukat.
Itt egy nemzetközi cég végtelen anyagi eszközeivel egy kedves arcú nő mosolya mögé bújva, egy ütőképes és végtelenül gátlástalan csapattal, a jog eszközeit is bevetve hajtja fel az áldozatokat. Szerződéseket iratnak alá elolvasás nélkül tudatlan, beteg vagy szemüveg nélkül rosszul látó emberekkel. Aztán egy ország nyilvánossága előtt alázzák meg őket. Mivel áldozataikat úgy választják ki, hogy fogalmuk se legyen jogról és lehetőségeikről, nem borul ki a bili. Évek óta nyugodtan és egyre gátlástalanabban működik az üzlet.
Egyesek böngészik a hirdetéseket, áldozatokra vadásznak, mások aláíratják a szerződéseket, megint mások betanítják őket, és Mónika nyílt színen megalázza őket. És közben mosolyog. Ha ez a büntető törvénykönyvben leírt tényállást valósítana meg, bűnszervezetben elkövetett csalás lenne. De ez csak médiabiznisz. Itt az ORTT a felelős, az meg tudjuk, még keményebben leszerepelt az elmúlt időben. Itt a jog kevéssé védi az áldozatokat, akik legtöbbször nem is tudják, hogy azok.
Mivel vádolnánk őket? Azzal, hogy becsapnak egy országot, hogy megaláznak embereket, hogy pénzt keresnek mások hiszékenységből, hogy csalnak, hazudnak, hogy rosszat tesznek a cigányság ügyének? Ezen csak nevetnek, és mennek tovább. A botránynak talán még örülnek is, mert tovább emeli ismertségüket és a nézettséget. Én, hülye, meg még segítek is nekik.

zipp.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivéreztetés előtt a hazai hús
  2009-11-29 12:47:16, vasárnap
 
  Kivéreztetés előtt a hazai húsipar, pedig a világnak élelmiszerre van szüksége


2009-11-28 19:28 barikád.hu


Növekszik az élelmiszer, mint stratégiai termék jelentősége. Fordulatra van szükség a válságban lévő magyar húságazatban.
Közös érdekünk az állattenyésztés bővítése, a húsipar fejlesztése és új munkahelyek létrehozása - állapította meg a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének kongresszusa Kaposváron.
Válságban a magyar húsipar a szakemberek szerint. A válságot mindenki számára érzékelhetően jelzi a folyamatosan csökkenő hazai sertésállomány, a stagnáló szarvasmarha-állomány, a sertés- és marhavágás jelentős visszaesése. A teljes húsipari értékesítés - a baromfiiparral együtt - egy év alatt 10 százalékkal mérséklődött.

Szakértői prognózisok szerint a világban várhatóan az elkövetkező évtizedekben az élelmiszerkereslet tartósan meghaladja a kínálatot, végérvényesen elmúlt az élelmiszer-túltermelés ideje. Ennek tükrében nehezen érthető az, ami a magyar agráriumban, az élelmiszeriparban, és azon belül is a húsiparban történt és történik. A húsipari dolgozók számára értelmezhetetlen, hogy a prognózisok ismeretében miért kell munkahelyeket megszüntetni, gyárakat bezárni.

A kaposvári kongresszus résztvevői követelik, hogy a gazdaságpolitika a rendelkezésre álló eszközökkel ösztönözze a befektetéseket a húságazatban, a szabályozórendszerrel teremtsen érdekeltséget a befektetésekhez, mert stratégiai igényű cselekvés nélkül a húsipar versenyképessége tovább romlik és fennmaradási esélye tovább csökken.

Sonline - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: évtizedek óta ha
  2009-11-29 12:45:31, vasárnap
 
  Bogár László: évtizedek óta hazugságban és félelemben él a magyar társadalom

2009. november 29., vasárnap 12:23 InfoRádió



A magyar társadalom évtizedek óta hazugságban és félelemben él, mert lelki és erkölcsi értelemben egyre negatívabb jelenségek uralják a közéletet - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bogár László közgazdász.




Úgy látja, lelki, szellemi, erkölcsi értelemben a magyar társadalom most éppen nincs abban az állapotban, hogy képes legyen egy közös nyelv kialakítására. Egyébként az elmúlt évszázad során már többször került ilyen súlyos állapotba. Lelki, szellemi, erkölcsi értelemben a magyar társadalom drámájának az a legfontosabb összefüggése, hogy évtizedek óta hazugságban és félelemben él a magyar társadalom. A hazugság és félelem lélektani értelemben azért veszélyes elegy, mert öngerjesztő folyamatokká alakul át. Aki hazugságban, önámításban él, attól fél, egyszer eljön az igazság pillanata. Az állandó félelem pedig újabb hazugságokat szül.

Bibó István azt írja, hogy ha egy közösség a hazugságok zsákutcájába beleszorul, ahol a dolgokat nevükön nevezni nem lehet, és nem is szabad, akkor ez előbb-utóbb elkerülhetetlenül a közösség értelmi és erkölcsi színvonalának a lezülléséhez vezet. Hatvannégy ével ezelőtt írta, de ennél pontosabban ma sem lehetne jellemezni a helyzetet.

Az előző rendszer olyan, ma már a fiatalok számára megmosolyogtató mondatokon alapult, mint az "Éljen és virágozzék a megbonthatatlan magyar-szovjet barátság." A jelenlegi rendszer azt állította magáról húsz évvel ezelőtt, 1989-90-ben, s valamennyi párt ezt ígérte, hogy ez a rendszer demokrácia és piacgazdaság alapú, s hogy szabadságot és jólétet hoz. Ha megvonjuk az elmúlt húsz év mérlegét, nem kell meglepődnünk, hogy a magyar társadalom nagyobbik fele, sőt talán kétharmad, ennek semmiféle hitelt nem ad.

Egy másik kérdéskörről szólva kifejtette, a rosszabb helyzetben lévő 5 millió ember Magyarországon nettó 200 ezer forintból él, ebből kell egzisztenciát teremtenie, viszont ez sokszor lehetetlen.

Közeledik a magyar társadalom egy olyan ponthoz, ahol sürgősen változtatni kell, mert a sok indulat veszélyes irányba tereli az emberek szemléletét - fűzte hozzá az elitellenes társadalomról szólva.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyszíni jelentés a rendőri m
  2009-11-29 12:43:29, vasárnap
 
  Helyszíni jelentés a rendőri megszállás alatt lévő Lacházáról

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=25054

2009. november 29. 11:29
HunHír.Hu (Tudósítónktól)

A Jobbik és a Gárdisták előre jelezték, hogy a brutális hatalom megfélemlítő erődemonstrációjával szemben nem lépnek fel, mégis egy megszállt település képét mutatja Kiskunlacháza. Helyszíni jelentésünk szerint iszonyú mennyiségű rohamrendőrt és technikát vonultatott fel a regnáló hatalom magánhadserege. Újdonság, hogy még a rendőrségi épületet is védik ezerrel, mintha fegyveres támadásra számítanának az objektum ellen.

11:29 - Az utcákban csapatszállító és előállító kocsik várakoznak, az országúton és a bekötő utakon 10-15 fős rendőri osztagok cirkálnak, ellenőriznek, igazoltatnak. A helybélieket rettegéssel tölti el az akció, amely sokuk szerint csak arra való, hogy az amúgy is kiemelt és kivételezett kisebbségiek még nagyobb vérszemet kaphassanak. Vannak olyan hangok is, hogy direkt a bűnözés ellenes polgármesternek és körének szól a figyelmeztetés: itt, ebben az országban nem lehet szekálni, bántani a szegény, elnyomott, ártatlan kisebbségieket. A rendőrségi épület ilyen fokú bevédését nem tudják mire vélni a helybéliek, olyan mértékű hatalmi provokációtól is tartanak, amely örökre konzerválhatja a cigány terrort az amúgy is sokat szenvedett településen.

11:11 - Óriási karhatalmi provokáció kezdődött reggel Kiskunlacházán. A rendőrség betiltotta ugyan a Jobbik bűnözésellenes megmozdulását, és semmi jel nem mutatott arra, hogy nagy létszámú tömeg érkezik a helyszínre, mégis hatalmas mértékű rendőri megfélemlítésre ébredtek a település magyar lakói.

Több száz rohamdroidot vezényeltek Kiskunlacházára. A településre vezető utakon a beérkező autókat ellenőrzik, a művelődési ház környékét kordonokkal lezárták. Csapatszállítók mindenfelé. A helyi rendőrség is körbe van kordonozva. A hatalom fél, de előre támad.

Hozzászólás


Lidércfény - 2009.11.29. 12:38
Kíváncsi lennék, ha egy megdöglött zsidó miatt szerveznének megemlékezést, azt is betiltaná a "rendőrség", akkor is ilyen erőt vonultatna fel?



boróka1 - 2009.11.29. 12:34
elkezdődött az Advent=várakozás !


Kukutyin - 2009.11.29. 12:15
Ennek van egy olyan felhangja, hogy az ÁVH a betiltott bűnözés ellenes naggyűlés ellendemonstrációját megfélemlítő színtű erőfitogtatását tartja - a bűnözést támogatja, megfélemlítve az embereket a bűnözés ellen való fellépéstől.
Nem csodálom! A "magyar" parlamentet is bűnözői érdekcsoport tartja megszállás alatt. Olyan országban, ahol van ellenzék, ezért fejek hullanának. De Magyarország nem az az ország. Itt egy olajügyekben súlyosan érintett bűnöző a "belügyminiszter".


goj53 - 2009.11.29. 12:04
Ennek a költségét a kapafogú zsidóval kell ki fizettetni!!
Sok barom !A párthadsereg újabb csúfos pofára esése!
A bunkó droidok nem félelem keltőek ugye te mocsok kapafogú pösze zsidó!????


Gambit - 2009.11.29. 12:01
Idióták. Csak az idejüket és az adóforintjainkat pazarolják...


Via - 2009.11.29. 11:58
Szerintem, benne van a pakliban, hogy a cigányok, ellendemonstrációjától, illetve randalírozásától féltek, esetleg erről kaphattak fülest. Nem jön a Jobbik, hát megmutatják a cigányok, hogy ilyenkor milyen bátrak. Legalábbis, a rendőrségi épület ilyetén való bevédése, ezt sejteti velem, mert nemrég volt egy ellen cigánytámadás. Ezt csak a remény és a logika mondatja velem, mert más rációt nem látok ebben a cirkuszban. Annyire meg mégsem tartom Őket hülyének, hogy ezt a húzást, ok nélkül meg mernék tenni a Lacháziakkal.



Papi1 - 2009.11.29. 11:47

Akkor most lehet minden más helyen lopni, rabolni, gyilkolni, ahogy idáig, csak most nem megy a rendőr, forrónyomon! Ez olyan, szabadrablás! Vajon honnan jönne a sok rendőr, ha mondjuk, a rendőrpalotát most robbantanák fel? Vajon nem az a célja pokharapónknak? Miközben szolgálunk és védünk Kk.lacházán, "terortámadás" éri a sasfészket, a harcálláspontot, és ki tudja még mit.
Minden megeshet, csak ismerni kell őket! TV székház ostrománál beetették a droidokat, hogy fiatal rendőrnőt meggyilkoltak a tüntetők, Na erre berágtak, és ütöttek vágtak stb. Októberben kiderült, hogy hazugság, de most akarják...
Nesztek rendőrök, emésszétek a mocskot, amit a pókharapó apátok, elétek okád! A fejfátokra, ha lesz az lesz reá írva: ITT NYUGSZIK A BIRKA, AKI SZOLGÁLT ÉS VÉDET MINDEN ELLENSÉGET!



2T - 2009.11.29. 11:43
Emlékezzünk, hogy nemrég azon rinyáltak, hogy a rabsicot feltartoztatni kiváno mezöőr lövése milyen nyomot hagy szegény 3 éves purdé lelkében (ha van neki).
Most ez a rendőri megfélemlités milyen nyomot hagy az adventi ünnepeken résztvevő gyerekek lelkében?

Ha lacházi lennék, beperelném a sünöket, mert igen, meg vagyunk félemlitve, és lehet a gyereknek életre szóló lelki traumát okoztak!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz! Ha beletörik az elszám
  2009-11-29 12:36:12, vasárnap
 
  Fidesz! Ha beletörik az elszámoltatásba a bicskátok, mi kardot adunk, esetleg kampót is

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=25055

2009. november 29. 11:42
HunHír.Hu (Tudósítónktól)

Hiba lenne azt hinni, hogy a választásokat már megnyertük; a kampány igazi küzdelme, a sárdobálás még csak most kezdődik, és mi nem hazudhatunk, nem tehetünk üres ígéreteket - jelentette ki szombaton a párt regionális értekezletén a Kisgazda Polgári Egyesület és Kisgazda Polgári Szövetség (KPE-KPSZ) elnöke.

Turi-Kovács Béla szerint a magyar földet meg kell védeni és gondoskodni arról, hogy jó kezekben legyen, hiszen nem lehet arra számítani, hogy a magyar vidék 2013 után is uniós támogatásokból fog megélni. Ehhez az új kormánynak a jelenleginél igazságosabb földbirtok-rendszert kell kialakítania, melynek része a nyugati típusú, tulajdon-alapú szövetkezés.

A kisgazdák programjáról szólva az elnök elmondta: ,,egy hitét és reményét vesztett államot, illetve társadalmat kell talpra állítanunk. Először munkahelyeket kell teremtenünk és munkára szoktatni milliókat hazánkban.

A rendezvényen meghívott vendégként felszólaló Varga Mihály, a Fidesz alelnöke kijelentette: Mindezek mellett a rendteremtés alapja az elszámoltatás. Az erkölcsi értékek helyrebillentéséhez ez elengedhetetlen, még ha lehet, hogy bele is törik majd a bicskánk - fogalmazott.

Hozzászólás


streca - 2009.11.29. 12:09
Hiányzik egy hiteles Kisgazda párt Magyarországon!!! Ez a Túri Kovács Béla féle vonulat nemrossz annyira, de nem tud önállóan mozogni, beolvasztotta már a Fidesz.
A Torgyán féle bóhockodástól tekintsünk el.
Kéne egy nemzeti kisgazdapárt.



pmdeltoid - 2009.11.29. 12:03
Csökkenti a rendezvény komolyságát, hogy fideszes meghívott is volt. Vár itt még valaki is valamit a Fidesztől? Ne legyünk már ennyire naivak!
Egyik jelenlegi parlamenti párt sem hiteles többé, aki még mindig bennük bízik, annak nagy pofára esés lesz hamarosan.


goj53 - 2009.11.29. 11:53
Az erkölcsi értékek helyrebillentéséhez ez elengedhetetlen, még ha lehet, hogy bele is törik majd a bicskánk - fogalmazott.
No akkor most már ki is mondta ,hogy semmiféle elszámoltatás nem lesz!!Igaz hogy is lenne hiszen akkor nekik is ott kellene állni a vádlottak padján!
Na sok birkák lassan azért ki bújt a szög a zsákból!!
Lehet szavazni a Likud Vitya bandájára és minden szépen megy tovább!!!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.