Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
hét vége
  2009-11-06 21:50:50, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
majom
  2009-11-06 21:39:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
Nox
  2009-11-06 21:30:58, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  zene  
bohókás
  2009-11-06 20:03:20, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
Padlizsánkrém
  2009-11-06 11:50:29, péntek
 
 



hozzávalók 4 főre:
1 db 350 grammos padlizsán
2 ek extra szűz olívaolaj
1 kávéskanálnyi vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
1 tk mustár
kevés citromlé
1,5 kk só
1 kk frissen őrölt fekete bors

A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
keksz tekercs
  2009-11-06 11:39:27, péntek
 
 



A barna tésztához:

25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 dl fekete kávé (vagy tej)
1 evőkanál lekvár
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál rum
kevés tej
A fehér töltelékhez:

10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék

A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
Feltekerjük. Fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
cicák falatoznak
  2009-11-06 11:34:41, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  bohókás  
karamellás gesztenye torta
  2009-11-06 11:31:20, péntek
 
 



A tésztához:

20 dkg Albert keksz
12 dkg puha vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek cukor
4 ek víz
A krémhez:

10 dkg cukor
1 dl forró víz
25 dkg mascarpone
25 dkg gesztenyemassza
A mázhoz:

3 dl Hulala (növényi tejszínpótló)
2 dkg olvadt vaj
10 dkg 75%-os étcsokoládé

Késes betétű robotgéppel apróra daráljuk a kekszet.
Folpackot terítünk egy 24 cm átmérőjű pitetálba.
A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk egy keverőtálban, majd jó erősen a piteformába nyomkodjuk, a szélein peremet kialakítva. Míg a krémet elkészítjük, 10-15 percre betesszük a fagyasztóba dermeszteni.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk, majd a forró vízzel sziruppá főzzük és lehűtjük.
A mascarponét keverőtálba kanalazzuk, hozzácsurgatjuk a szirupot és robotgéppel lassú fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is és további lassú keveréssel sima állagúra dolgozzuk.
Kivesszük a fagyasztóból a tésztát és ráöntjük a krémet.
A mázhoz mikróban felforrósítjuk a Hulalát, beletördeljük az étcsokit, hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük. Mikor a csokoládé teljesen elolvadt, óvatosan a torta tetejére kenjük.
Egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe tesszük a pitetálat, így a folpack kilógó részeinél megfogva könnyen ki tudjuk egyben emelni, lehúzni a folpackot és tálaló tányérra tenni.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
hét vége
  2009-11-06 10:43:09, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 732 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1844
  • e Hét: 3743
  • e Hónap: 8147
  • e Év: 39876
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.