|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2009-11-06 11:50:29, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre:
1 db 350 grammos padlizsán
2 ek extra szűz olívaolaj
1 kávéskanálnyi vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
1 tk mustár
kevés citromlé
1,5 kk só
1 kk frissen őrölt fekete bors
A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-11-06 11:39:27, péntek
|
|
|
A barna tésztához:
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 dl fekete kávé (vagy tej)
1 evőkanál lekvár
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál rum
kevés tej
A fehér töltelékhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
Feltekerjük. Fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-11-06 11:31:20, péntek
|
|
|
A tésztához:
20 dkg Albert keksz
12 dkg puha vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek cukor
4 ek víz
A krémhez:
10 dkg cukor
1 dl forró víz
25 dkg mascarpone
25 dkg gesztenyemassza
A mázhoz:
3 dl Hulala (növényi tejszínpótló)
2 dkg olvadt vaj
10 dkg 75%-os étcsokoládé
Késes betétű robotgéppel apróra daráljuk a kekszet.
Folpackot terítünk egy 24 cm átmérőjű pitetálba.
A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk egy keverőtálban, majd jó erősen a piteformába nyomkodjuk, a szélein peremet kialakítva. Míg a krémet elkészítjük, 10-15 percre betesszük a fagyasztóba dermeszteni.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk, majd a forró vízzel sziruppá főzzük és lehűtjük.
A mascarponét keverőtálba kanalazzuk, hozzácsurgatjuk a szirupot és robotgéppel lassú fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is és további lassú keveréssel sima állagúra dolgozzuk.
Kivesszük a fagyasztóból a tésztát és ráöntjük a krémet.
A mázhoz mikróban felforrósítjuk a Hulalát, beletördeljük az étcsokit, hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük. Mikor a csokoládé teljesen elolvadt, óvatosan a torta tetejére kenjük.
Egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe tesszük a pitetálat, így a folpack kilógó részeinél megfogva könnyen ki tudjuk egyben emelni, lehúzni a folpackot és tálaló tányérra tenni.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2009. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
62 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1844
- e Hét: 3743
- e Hónap: 8147
- e Év: 39876
|
|
|