Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
"Idő" egy pillanatban
  2009-12-29 13:04:27, kedd
 
  Keveset aludtam! Késő éjszakáig dolgoztam, újságot írtam. Már egy óra volt ,amikor
elmentem tusolni, jól felébresztett a vízsugár. Ilyenkor olvasással fárasztom magam, vagy ha jön a múzsa verset írok. Ez történt az éjszaka is.

"Idő" egy pillanatban

Van e gondolatod
szabad, hogy rám
emlékezzél?

Egy szó, egy mozdulatom
érzed e néha,
hogy visszatér?

Van idő, van időd,
hogy megállj
az én pillanatomban?

Megpihen e szemed
egy fiókban heverő
arcomon,

A halom papírtól
szemed ha kitekint,
volna e rám egyetlen
perced megint?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapcsolatok!?
  2009-12-27 14:42:42, vasárnap
 
  Rossz éjszakám volt! Mindíg megérzem az időváltozását. Ilyenkor egy percig sem hánykolódok az ágyamban. Az éjszaka is felkeltem, főztem egy kávét, még volt a kuglófomból egy szelet. A Gondolatok könyvét lapozgattam.Mennyi bölcsesség maradt ránk, az emberiségre. Nem is kellene gondolkodnunk, csak mások ránkhagyott gondolataival élni kellene.
Arra gondoltam, hogy a régi "Kastélyokban" voltak kb. 500 fős termek, Akkor még televízió és telefon nem is volt talán. Nos ezekben a kastélyokban találkozhattak, beszélgethettek, közölhették gonolataikat, azok akiknek volt mit mondani az emberiség számára. Ezek az üzenetek mégis megmaradtak nekünk. A mostani üzenetek az SMS- ek, azonnal kitörli, aki kapja. A Televizió hírei valahogy elszállnak, nem is üzenetek, azt érezzük rossz hírek, rémisztőek. Minden önálló gondolatunkat törölni akarják a hírközlők a fejünkből.

Én erre is kitaláltam egy jó módszert magamnak, de közben meghagytam egy rést és figyelem mások reagálását. Rossz, nagyon rossz reakciókat tapasztaltam. Kétségeket takarók ezek a reagálások.Pl: az oltóanyag mint reklám tolakodott be a mindennapjainkba. Most a méhnyakrákkal rémísztik a fiatal lányokat. Milyen szerencsés ember, gyermek az, aki nem hallgatja meg ezeket a szörnyűségeket.
Sokat tanultam, sok tapasztalatot gyűjtöttem. Minden a hitünkön múlik. Nem kell mást tenni mint figyelni és gyűjteni hogyan lesz egyetlen elejtett szóbol, országos esemény. Nem is kell a Gondolatok könyve, csak gondolkodni kellene!
Azért jó, ha néha ezeket a bölcsességeket olvasgatjuk., már a TV- nézés helyett gondolom.
Nekem nincsenek nagy fogadótermeim, de van egy olyan otthonom ahova olyan barátaimat engedek bejönni, akikben feltételnélkül megbízhatok.Akikkel mindenről beszélgethetünk. Megoszthatjuk tapasztalatainkat, mindig vannak ,voltak, lesznek akiket szívesen látok, hallgatok.

A fiatal Nemzedéket segíteni kell, hogy megértsék ezt az átmeneti "VILÁGOT" hitüket erősíteni a jóra, a szép feladatok megtalálásának útjára irányító segítő emberként. A szeretet az egyedüli "hatalom", ami szeretetet szül. Anélkül semmi a világunk, a tanítás, az oktatás, a kapcsolat, szeretetnélkül csak pusztulás van! De az nagyon.
Egy igazi békevölgyét kívánok mindenkinek ezen a "FÖLDÖN" 2010, legyen boldog szép álmunk valósága!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünnep volt megint!
  2009-12-26 23:23:40, szombat
 
  Érdekesség, hogy tél van s nekem mégis a Balaton jut az eszembe. Talán túl sok szép telet töltöttem ott a nyarak után is. Nagy szerelem a Balaton.

Séta Honi Riviérán

Szólok hozzád
partod őszében,
szürkés-ezüstöd
vonzásában.

Tündökölsz nekem,
ősz színekben
a legszebb tükör
Balaton.

A túlsóparti táj
áttekint,
izgalmat, vágyat ad
megint.

Szerelmet hint
Badacsony szőlődombja,
Szegedy Róza emlékét idézve,
vele Kisfaludyt.

Állnak ők fenn
a hegytetőn,
emlékük vissza-visszajő
e Honi tájat nevezte Riviérának
Jókai.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony!
  2009-12-21 22:26:29, hétfő
 
  Áldott békés boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! Olvasóimnak, Látogatóimnak!!!
Sajnos nagyon hosszú ideig voltam Budapesten, amit a nagy havazás is befolyásolt, az akadozó közlekedésről nem is beszélve. Legalább láttam milyen az amikor " a helyzet váltózatlan" Több százan, vagy ennél is többen álltunk a Budapest, Keletipályaudvaron, ázva és fázva. Amit a TV- stábok mutatta az "rózsaszínű volt."
Rideg, hideg, fűttetlen csarnok, sár, latyak mindenűtt. Meleg teát, kávét viszont ihattak az utasok a saját pénzükön. Az éttermek, kisbüfék jártak jól.
Nekem senki sem mondhatja többet, hogy az emberekben nincs már együttérzés, emberség, odafigyelés. Van, megfigyeltem, volt időm. Én " csak" másfél órát fagyoskodtam, mások sok-sok órája várakoztak, egymába tartva a lelket. Vigyáztak egymás csomagjára, és segítettek megérteni a hangosbemondó érthetelen magyarázatát a helyzetre.Rám is bíztak holmikat, csomagokat, mig elvégezték a" dolgukat"
Volt, aki az INFORMÁCIÓS iroda folyamatos vallatását vállalta magára. Senki sem tudott semmit. Az első vonat a nemzetközi IC. 13-óra, húszperckor mozdult ki az állomásról. Meleg volt, jólfűtött, pillanatok alatt megtelt. Mindenki leülhetett ahol éppen helyet talált. A kalauzok kedvesek, udvariasak voltak, senkit sem büntettek, lehetett a vonaton jegyet veni azonos áron. De az a rengeteg ember, és kicsi gyermekekkel még ott rekedtek , velük most mi llehet? Mikor érhettek haza? Mikor ehettek meleg ételt?
Az úton hazafelé ilyen gondolatokkal voltam elfoglalva. Ki felel azért, hogy minden éppolyan rosszul működik, vagy nem működik, mint azokban az évtizedekben amire visszaemlékezem. Valyon , tényleg a pár órás hóesés az oka mindennek? "Bizonyos" milliárdokból lehetett volna fűthető váltókat minden pályaudvarra felszerelni. Lehetett volna padlófűtéses csarnokokat építeni, a várakozóknak. Lehetett volna meleg teát osztani a hideg fagyos téli napokon.
Még arra is gondoltam, hogy-érzik magukat a meleg lakásukban a TV előtt, "ha oda ültek" azok, akik értünk, a szavazatainkért kampányolnak. Vagy nem értünk, nem miattunk?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Versenyben az idővel...
  2009-12-09 13:48:13, szerda
 
  Nem tudtam jobb címet kitalálni, talán tükrözi az időt amely rohan ( előttünk). Így karácsony táján másnak is több a teendője, mint az év egyéb hétköznapjain.
Befejeztem a még decemberben megjelenő újságokba, folyóiratokba kötelezettség vállalásomat.
Sajnos minden nap rövid nekem. Írok, festek, utazok, intézem rámbízott dolgok könnyebb, nehezebb részét. A sors sem kímélt minket: egy kedves rokonom hirtelen-halála, megrendítette nyugalmunkat. Meghalt kedves " mindenki Gáborbácsija, élt 87-évet"
Képeket, könyveket viszek egy Adventi kiállításra még utazásom előtt.
Karácsonyi vásárlásra alig jut majd időm, halasztgatom. Gondolkodom, hogy minden szerettemnek egy miniatűr képet festek. Még be is keretezem, magam. Talán így lesz egyedi ajándék.

Egy kevés díszt, adventi koszorút már elővettem, meg is gyújtottam vasárnap a gyertyákat, Mindezt főzés közben, hísz az idő nagy úr.
Megjelent a / térségi irodalmi folyóiratunk az ARANYPOR/ Mivel Angliában folyt a szerkesztés , átküldözgetéssel folytatódott Magyarországon, ezért a hibák sem kíméltek bennünket, főképpen az ékezetek kimaradása. Ebben a szerkesztésben én nem veszek, nem vettem részt, külömböző okok miatt. Közöltem egy versemet, és egy rövid bemutatkozást írtam.
Azt gondolom egy kis megértéssel, szeretettel az olvasók így is elfogadják az általunk közölt üzeneteket.
A főszerkesztőnk Szekeres Mária üzenete, hogy helyet kell adni mindenkinek akinek közölnivalója van. Nos ezzel nem mindenki ért egyet. Én sem.
Lehetne ez az "ARANYPOR" igazából "ARANY" értékű.
Sajnos az olvasóktól, olvasóimtól megint időt kell kérnem, / Maurer Teodóra szántódi könyvtáros fordított néhány versemet, Ő németnyelv-tanár/ Ezzel kezdem majd az új évet, és szintén/ fordított verseimből Farkas János a rajkai iskola igazgatója, német tanár is./
Mindkettőjüknek köszönöm, következő kötetemben helyet adok ezeknek a versfodításoknak is.
Az időkérés a rövid közlések miatt van. Remélem az ünnepek erre is adnak majd több időt, hogy beszámoljak jövőévi terveimről, ami már halmozódik.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szántódi bemutatkozásom.
  2009-12-01 18:00:18, kedd
 
  November 28.-án Szántódon nagy szeretettel, becsüléssel fogadott a helyi könyvtár vezetője, Maurer Teodóra és a polgármester Úr, Dolgos János. Még az odaérkezésünkkor a Földvár-i kistérségi televízió, interjút készített velem. A kérdező Maurer Teodóra volt. Az olvasók nevében is kérdezett könyveimről, verseskötetemről, majd a képzőművészeti tevékenységemről.
A kérdések jók voltak, Teodórának könnyű dolga volt, hiszen minden megjelent írásomat ismerve, olvasva, tette fel a kérdéseit.
Ezután sor került a festményeim és az ikonok felrakására. Amikor a vendégeket váró terem elkészült, akkor mentünk át a közelben lévő ( sok tornyos) ÉTTEREMBE ebédelni, Farkas János újságíró-tanárral. A kandaló mellet kaptunk helyet, nagyon kedves szíveslátásban volt részünk. Jánossal előkészültünk a délutáni műsoros délutánunkra egy finom kávé mellett. 14.00 órakor kezdődött a találkozó.
Amikor visszaértünk már az eső is elállt, az olvasók, látogatók gyülekeztek, mig megtelt a terem.
A Földvári Művelődési Ház igazgatónője Márta és a helyi igazgató, Gálffy Réka fogadott bennünket.
Nagyon jó közönséget kaptunk, könnyű dolgom volt mert Farkas János profi módon tette fel a kérdéseket, meg tudni kell, hogy már a sokadik könyvbemutatónk volt a szántódi.
Sok hozzászólás volt a közönség részéről. A legjobban Balla Úr hozzászólása tetszett, amikor azt mondta:- " kedves Művésznő, maga olyan tehetséges és sokoldalú, miért szomorúak a képei, a versei, miért szomorúak a történetei? Maga miért nem vidám, miért nem mosolyog folyton, mindenhez joga lenne. Még ahhoz is, hogy nagyképűen nézzen a világra" azután folytatta: - "minden olvasótalálkozóra eljövök, de még ilyen kedves szerény íróval, aki festeni is csodálatosan tud nem találkoztam, de nagyképű, beképzelt költőkkel, írókkal már sokszor..
Azt mondom legyen bűszke és boldog ember"!
A közönség kedvesen mosolygott rám. Következett a dedikálás, érdekesnek találtam, hogy sokan voltak kiváncsiak az Arcok című interjú kötetmre, szerettek volna verseskötetet vásárolni tőlem, de sajnos az már nem volt. Igéretet tettem, hogy 2010- ben visszamegyek az új verseimmel egy -kötetben. A Szántód-i Televizíó az egész délutánt rögzítette, sokat kamerázott, fotózott az előadás közben. Köszönöm minden szántódi, földvári és a közeli településekről az odalátogatók résztvételét. Igen, boldog ember lehetek!?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 88 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 46
  • e Hét: 46
  • e Hónap: 1126
  • e Év: 1126
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.