Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Az NBH nem ismeri az Omninvest
  2009-12-01 22:05:30, kedd
 
  Az NBH nem ismeri az Omninvest hátterét

* Kárpát-medence

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) tájékoztatása szerint az új típusú influenzavírus elleni oltóanyagot gyártó cég, az Omninvest tulajdonosi hátterének 2 százaléka ismert, 98 százalékát pedig "homály fedi" - mondta Simicskó István, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke azután, hogy a testület keddi ülésén az NBH főigazgatójától tájékozódtak az ügyben. Simicskó sajtótájékoztatóján kifejtette: annyit tudni, hogy a 98%-os többségi tulajdonosi hányad egy Cipruson bejegyzett cég kezében van. Ezen a ciprusi címen egy ingatlanügynök neve szerepel, és több magyar cég tulajdonosa is be van oda jegyezve, többek között a Wallis egyik érdekcsoportjához tartozó cég neve - tette hozzá.

Az NBH illetékese azt mondta, hogy ők több információval nem rendelkeznek - közölte a politikus, hozzátéve, hogy szerinte a hivatalnak ennél azért többet kellene tudnia. A bizottság elnöke emlékeztetett: Oszkó Péter pénzügyminiszter korábban azt mondta, a kormány számára ismert az oltóanyagot gyártó cég háttere, amelyben - jegyezte meg Simicskó István - 2005-ben jelentős tulajdonosi szerkezetváltás történt, 2006-ban pedig a cég nagyobb állami támogatást kapott.

Simicskó István úgy vélekedett, ha egy társaság milliárdos támogatást kap az államtól, majd rendszeresen milliárdos állami megrendelést szerez, akkor az a legkevesebb, hogy az állampolgárok megtudhassák, kitől vásárolnak. "Az állam nem legalizálhatja a rejtőzködést (...), még akkor sem, ha pár éve Oszkó Péter pénzügyminiszter úr előző hivatalában még a ciprusi struktúrák kialakításra buzdította akkori ügyfeleit a profitmaximalizálás érdekében" - hangsúlyozta. Simicskó szerint a kormánynak választ kell adnia a "titkolózásra", és nyilvánosságra kell hoznia az Omninvesttel kötött szerződést.

Az influenza elleni magyarországi oltóanyagot 15 éve az Omninvest Kft. gyártja.

(MTI)


http://jovonk.info/2009/12/01/az-nbh-nem-ismeri-az-omninvest-hatteret
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vannak-e csontvázak a szekrény
  2009-12-01 21:52:32, kedd
 
  Vannak-e csontvázak a szekrényben, avagy ki árul el mit?

2009. december 1. 12:01:06

Mostanra már teljesen szürreálisra fordult a parlament. Föl bírt állni a miniszterelnök napirend előtt országos jelentőségű, rendkívüli ügyben - aztán a költségvetésről beszélt. Amint az később kitetszett Katona Béla házelnök szavaiból, itt a gazdaságpolitika filozófiáját bontogatta kifelé. Azt persze lehet tudni, hogy ez a filozófia, ami a gazdaságpolitikának van, az igazság ,,minden" részletével milyen viszonyban áll. Mindenesetre a gazdaságpolitikának a filozófiája országos jelentőségű és rend kívüli - amennyiben a renden kívül áll és az egész országot beteríti.

Szóval azért az egy kemény gondolatmenet volt a miniszterelnök részéről, hogy most bezzeg a Fidesz szénné ígérgeti magát, aztán majd azt fogja mondani, hogy borzalmas az örökség, és ezért majd jól nem tudja teljesíti az ígéreteit.

És feldübörög a Bokros-legenda javított kiadása a felelős kormányról: ők jól kezelték a válságot. Nincsenek csontvázak a szekrényben. Azért nincsenek, mert ők kitakarították onnan. Arról nem értekezett, hogy vajon melyik ,,bújócskaverseny" győzteseit szedték ki a szekrényből. Vagy, hogy mit csináltak a csontvázak a szekrényben. Vagy, hogy mit lehet tudni ezeknek a csontvázaknak, korábbi pályafutásáról.

Bajnai szavainak őszinteségében egyfelől nincs okunk kételkedni. Ő ugyanis nem indul a következő országgyűlési választásokon, így nem építi elkövetkező jövőjét a mentelmi jogra. A Magyar Köztársaság igazságszolgáltatási rendszere előtt is hajlandó helytállni mindazért, ami tett. Mondjuk csontvázügyben. Ami azért egy szép nagy darab ,,létező szocialistától" nem megszokott.

Másfelől. Bajnai azt bírta mondani: a költségvetés meg nem szavazása a jövő elárulása lett volna. Aki egy kicsit is ért a közgazdaságtanhoz, az tudja, hogy ez a költségvetés nem csak az adófizetők elárulása, nem csak a jövő tövestől történő kicsavarása, nem önmagában az egészségügy kicsontozása, nem csak a közlekedés megfektetése - s így tovább, s így tovább hosszas hosszasdadan. Ez mind-mind csúf dolog, de azt a jövő(jé)ért aggódó 201 darab képét viselőt, aki végül megszavazta, hol érdekli már. Fájó szívvel, de jól megszavazták.

Bizony. Fájó szívvel. De jól meg.

A költségvetéssel mégis az a baj, hogy nem jó semmire. Az a baj, hogy se nem spór, se nem takarék. Az a baj vele, hogy egy közgazdasági vicc. Egy olyan baromság, amiről már most tudja mindenki, - még csontvázkiszedő Bajnai is - hogy az első lepkefingra összedől. Talán az első három hónapot kibírja. Nem hárommal fog kezdődni a kőbe vésett hiányszám, hanem héttel. De mire odakanyarodunk, addigra már valaki más kormányoz.

A csontváz így nem a szekrényben van. Maga a költségvetés az. Meg az előterjesztői. Akik itt járkálnak köztünk és már most abból akarnak legendát csinálni maguknak, hogy majd sikoltozhassanak, hogy milyen jó volt minden - és ha még egy fél órát kormányoznak bevezették volna az eurót.

Ez maradt nekik. A kommunikációs tér. A virtuális harcmező.

Miért történhetett ez így? Azért, mert sem Gyurcsány, sem Bajnai, sem Medgyessy nem értettek ahhoz, amit csinálnak.

Mondjuk ki hangosan: a csontváz meztelen.

Punk Rhétor

Forrás: gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem versenyképes Bajnai állama
  2009-12-01 21:46:59, kedd
 
  Nem versenyképes Bajnai állama: offshore cég gyártja a jogosítványokat
2009. december 1. 22:05:32

A gondola.hu információi szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság egy mindössze 1 főt foglalkoztató offshore céget bízott meg vezetői engedélyek szállításával a következő 6 évre, 250 millióért.

Az ügy érdekessége, hogy a tendergyőztes Techno-Progress Kft. felvásárlását még az eredményhirdetés napján bejelentette az Állami Nyomda, amely 25 millió forintért százszázalékos tulajdont szerzett a cégben. A Techno-Progress Kft. tulajdonosa korábban a Seychelles-szigeteken bejegyzett Astonville Continental Corp. volt, tőlük került az immár tendergyőztes Techno-Progress a Gyurcsány Ferenc vonatkozásában sokat emlegetett Erdős Ákos által tulajdonolt Állami Nyomdához.

Vajon miért e Seychelles-szigeteki rejtélyes kitérő? Miért kellett megint offshore-céget bevonni egy ilyen fontos állami feladat végrehajtásába? Újra és újra ugyanazok a kérdések, ugyanazok az emberek, ugyanazok az üzleti módszerek.
Forrás: gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy falu, ahol hat éve nem kel
  2009-12-01 21:36:49, kedd
 
  Egy falu, ahol hat éve nem kellett adni szociális segélyt
2009. november 23. 19:02


Pálffy Lajos

Van egy falu Tolnában, annak nem is a leggazdagabb részén, ahol már hat éve nem kellett rendszeres szociális segélyt fizetni senkinek. Belecskán gyümölcsöt, zöldséget termelnek és még el is tudják adni mind egy szálig. Van a munkákhoz földjük, gépparkjuk és legfőképp van akarat és munkamorál. És van egy ember, a polgármester, aki a hét öt munkanapjából hármat pályázatírással tölt.

A szociális földprogramot mint aktív szociálpolitikai eszközt a Népjóléti Minisztérium vezette be 1992-ben, majd a szociális ügyekért felelős minisztériumok folytatták. Ezt megelőzően a magyar szociálpolitika történetében a századfordulón Kárpátalján és a II. világháború előtt folytak hasonló elvi alapokon álló szociálpolitikai programok. A jelenlegi támogatási program kiinduló pontját az 1992-ben a minisztériumhoz beérkezett önkormányzati igények jelentették. Számos kistelepülés kért termőföldhasználatot, szaporítóanyagot, munkagépet és egyéb eszközt mezőgazdasági tevékenység végzéséhez. Az eseti igényekre, szükségletekre adott válaszként született a program, mely 1993-tól meghívásos pályázati formában elsőként Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében indult el.
A belecskai szociális földprogram az országban egyedülállónak mondható eredményeiről Jakab Róbert polgármester mondott el részleteket az MNO-nak. A tolnai településen 1998-ben még 32 százalékos volt a munkanélküliség, jelenleg a belecskai polgárok 8,4 százaléka van munkanélküliként regisztrálva. Még az Orbán-kormány alatt, 1998-ben indultak 0,5 hektár föld megművelésével, 2002-ben már 18-on termeltek, jelenleg 25 hektáron szüretelnek korai érésű csemegeszőlőt, szednek almát, körtét, meggyet, cseresznyét és barackot. A gyümölcsfákat természetesen maguk ültették még a program elején. Foglalkoznak fűszerpaprikával, zöldborsóval és vetőmagok előállításával, de szép bevételeik vannak a szamócából is. Van három modern traktoruk a hozzá való gépsorokkal. Palántázó gépet és napkollektoros gyümölcsaszalót vettek, a terményeik szállítását saját, légkondicionált rakterű teherautóval is meg tudják oldani. A hét, 8-szor 30 méteres fóliasátrat, melynek darabja 4,5 millió forintba kerül a piacon, 3 millió forintos pályázati pénzből hozták ki úgy, hogy megvették a szükséges berendezéseket, alapanyagokat.

Kérdésünkre, hogy mindezt miből sikerült előállítani, a polgármester elsősorban a pályázatokat említette. A pályázatokat, amiket 63 éves fejjel maga ír úgy, hogy a hét öt munkanapjából hármat legalább ezzel tölt el. ,,Magad uram, ha szolgád nincsen" - mondta az egyébként állatorvos végzettségű faluvezető, aki jó kereskedő is lehet, mert az ismert magyar viszonyokkal ellentétben a falu minden terményét, termékét el tudja adni. Jakab Róbert szerint talán azért is, mert nagy kézimunka igényű dolgokkal foglalkoznak, és úgy állítják be az árakat, hogy a vevők legtöbbször a házhoz jönnek.

Jó munkamorál is kell

E kiváló eredmények eléréséhez feltétlenül szükséges a jó munkamorál is. A polgármester szerint Belecskán nincs vita és veszekedés, aki nem fogadja el a felkínált munkát, annak a jogszabály szerint sem jár rendszeres segély, de arra is lehet kötelezni az együttműködési kötelezettségből adódóan, hogy minden nap jelentkezzen a falu házigondozójánál mentálhigiénés beszélgetésre. Az ellenszélről, a sikerek irigyeiről kérdezve Jakab Róbert elmondta, hogy vannak ,,hátráltatók, kisebb-nagyobb zsiványok", de valahogy megbirkóznak velük. Példának egy pályázati pénzek elosztásával foglalkozó szervezetet említett, ahol kétszer is megtették velük azt, hogy előfinanszírozott pályázatoknál több hónapos késéssel utalták el a megnyert pénzeket. Ellenük büntetőfeljelentést tettek.

A településen viszont a program mellé álltak az emberek, hiszen csak hasznuk van belőle. A Belecskai Községüzemeltető Kiemelkedően Nonprofit Kft. tavalyi tiszta bevétele 7 millió forint volt, ami egy 311 lakosú falu esetében már nem is annyira kis összeg. A programban dolgozó emberek pénze is jórészt a minimálbér felett van, de minden falusi örülhet a 2004-ben épült dísztónak, a takarékos közvilágításnak, a baktériumflórás szennyvíztisztításnak, az ingyenes tanfolyamoknak, a bejáró iskolások támogatásának. Talán ezért is lehet az, hogy megállt a falucska fogyása, elöregedése. Belecskán most már többen születnek, mint ahányan kikerülnek a temetőbe.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feloszlatták, de a szervezet t
  2009-12-01 21:34:47, kedd
 
  "Feloszlatták, de a szervezet tagjait nem végezték ki!"

2009. november 30., hétfő - 16:55

http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/1443

Én egy elsőéves egyetemista lány vagyok, idén szeptemberben kezdtem a jogi egyetemet. Elöljáróban hozzátenném, engem a politika hidegen hagy, pontosabban eddig hidegen hagyott, ezt a pályát a jog iránti érdeklődésem miatt választottam.

Ami miatt billentyűzetet ragadtam, az az új jogszabály, amelyet mind a köznyelv, mind az egyetemi szakzsargon lex Gárda gúnynévvel illet. Ugyanis ezen a rendeleten röhög a fél évfolyam.

Az új kormányrendelet szövegét megvizsgáltuk évfolyamtársainkkal és felsőbb évesekkel, aztán szörnyülködtünk. Mindnyájan egyetértettünk abban, hogy ha valaki jogot alkot, akkor minél pontosabban kell fogalmazni, a lehető legkevesebb bizonytalanságot kell meghagyni a megalkotandó jogszabály szövegében. Ugyanis ezt írja elő a jogalkotási törvény.

A lex Gárda ,,light" júliusi bevezetésekor még nem törődtünk ezzel az új rendelettel, azonban most, hogy még a csapból is gárdaruha folyik, azt is górcső alá vettük. Már ez kiverte a biztosítékot többünknél: ,,feloszlatott társadalmi szervezet bírói döntésben jogellenesnek nyilvánított tevékenysége". Vajon az eljáró rendőrnek fejében van az összes, ismétlem, az összes feloszlatott társadalmi szervezet feloszlatásáról szóló ítélet? Egy közrendőr meglehetősen alacsony szintű jogi képzést kap, így a rendelet alkalmazásakor olyan ítéleteket kell kapásból ismernie, amin sokkal magasabb képzettségű jogászok (ügyészek, bírák) hónapokig, több alkalommal évekig agyalnak. Ez képtelenség, kivéve akkor, ha - mint alaposan feltételezhető módon jelen esetben is - a jogszabályt kimondottan egy egyesületre hegyezték ki. Ez viszont a jog előtti egyenlőség alkotmányos alapelvével ellentétes.

A lex Gárda második tényállása szintén abszurd: mi minősül feloszlatott társadalmi szervezet működésének? Hiszen feloszlatták, tehát nem működik, de a szervezet tagjait nem végezték ki! Tehát azok az emberi kapcsolatok, amelyek a szervezeten belül kialakultak és a jogon túl vannak, nem szűntek meg. Az eljáró rendőr hogyan fogja megkülönböztetni, hogy ha mondjuk tíz ember elmegy vért adni vagy a gátakra homokzsákot pakolni, akkor azt természetes személy minőségükben vagy ,,feloszlatott társadalmi szervezetként" teszik? És ha a rendőr az önkényes joggyakorlás híve, és úgy ítéli meg, hogy szervezetként teszik, akkor mit tesz? Kitépi a véradó vénájából a tűt? Kötelezi, hogy a gárdista lebontsa a felépített gátat? Vissza kell vennie a rászoruló részére adott adományt? Esetleg tilos lesz megemlékeznie egy nemzeti ünnepen? Ezek mind szintén alkotmányos alapjogot, az egyesülési szabadság jogát korlátozzák, ami viszont csak törvénnyel szabályozható, rendelettel nem.

A legtöbb vitát azonban a ruharendelet váltotta ki. Az az érv győzött szakmai körökben, hogy az öltözködés nem minősíthető szervezeti tevékenységnek, hanem állásfoglalásnak, illetve ahogy az általunk is elemzett Gárda-ítélet is fogalmaz, véleménynek tekintendő. Nekem édesapám sztorija jutott eszembe: fiatal mérnökként kedvelték őt mindenütt, de amikor a közismert babos kendőben ment Beatrice-koncertre, akkor kapott ő a Kádár-kolbászból! Azaz alaposan meggumibotozták! Mivel maga a Gárda-ítélet is nemzetközi jogra hivatkozik, így egyetemista társaim szerint rendkívül veszélyes a nemzetközi joggal szembe menő jogszabály hatályba léptetése és alkalmazása! Hiszen egy esetleges bukta az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt rendkívül sokat árthat az ország megítélésének. Nem beszélve a jogtalan előállítások miatt fizetendő kártérítésekről!

Már említettem, eddig hidegen hagyott a politika. Azonban az a szakmai tudatlanság, amit a rendelet megalkotói és alkalmazói tanúsítanak, felháborít! A Magyar Gárda körül százszor képzettebb jogászok tevékenykednek mint a kormány körül! Ezért a mai naptól én is csatlakozom az Önök által indított engedetlenségi mozgalomhoz! Én is fekete nadrágot, fehér blúzt fogok viselni, kabátomra pedig kitűzöm az Árpád-pajzsot. És minden tudásommal küzdeni fogok a szakmai analfabéták ellen!

Üdvözlettel:

Cs. V.
Mosonmagyaróvár

magyargarda.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hallgatás bűne
  2009-12-01 21:32:25, kedd
 
  A hallgatás bűne


Ami július 4-én a Magyar Gárdával Budapesten történt, jól mutatja, hogy a Bajnai-féle Gyurcsány-klón kormány már a jogállamiság látszatát sem akarja fenntartani, de ebben semmi meglepő nincs. Abban már inkább, hogy az Ágh Péter nevezetű fidelitas-os sertésarc a minap vette a bátorságot, hogy Iránt piszkálja a belpolitikája kapcsán, miközben három teljes napba tellett, míg anyapártjának egyik tagja tessék-lássék állást foglalt a Magyar Gárdával történtek miatt. Persze valahol érthető a hallgatás a Fidesz tagjainak részéről, mert miután Orbán Viktor kifejtette még májusban, hogy ő bizony pofonnal zavarná haza a gárdistákat, furán venné ki magát, ha a Fideszben túlzásba vinnék most a felháborodást. Az ártatlan emberekkel szembeni brutális rendőri fellépés miatti tiltakozás elmaradása azonban kényelmetlen volt politikailag, ezért három nappal(!) az események után, amikor már nyilván megkésett lenne tiltakozni, Balogh Zoltán "kérdésfeltevéseit" hallottuk, ami persze ebben a formában nem egyéb, mint politikailag korrekt menekülés a párt részéről, vagy még inkább Balogh Zoltán egyéni karriermanővere a párton belül. Olyan "tiltakoztam is meg nem is". Ügyes.

Ha a Magyar Gárdáról vagy a Jobbikról van szó, a Fidesz megszűnik demokrata lenni és a médiájuk is a bűnös csend politikáját folytatja. Ez a fajta viselkedés sokkal nagyobb baj számunkra, mint az agonizáló balliberális pártok eddig is antidemokratikus és jogellenes magatartása, mert míg a bolsevista tempó elmúlik legkésőbb 2010 tavaszán, a Fidesz tarthatatlan, kettős mércés hozzáállása megmarad.

Véget ért a Lomnici korszak! - kiáltotta Sólyom László Baka András megszavazásakor.
Az új főbíróról azonban hamar kiderült, hogy talán nagyobb cionkarrierista, mint Lomnici volt, amikor is Bárándy Péternek a Jobbik feloszlatására tett javaslatával kapcsolatban nemhogy elhatárolódott volna, de kilépve a tisztségére nézve kötelező politikai semlegesség kereteiből, Bárándy ötletének elvi lehetőségét taglalta nyilvánosan, törökországi(!) példára hivatkozva. Persze nem maradt el Vona Gábor válasza sem, de mert az ügyet jelenleg a baloldal tematizálja, nem volt sok választása, reagálnia kellett.

A Jobbik feloszlatására tett szándék egyébként nem meglepő, hiszen a nemzeti irányultságú pártok, szervezetek elleni kötelező fellépés, akár azok feloszlatása, a 2004-es titkos magyar-izraeli megállapodás hatodik pontjaként már ismert volt. Az viszont új elem, és véleményem szerint az Európai Unióban példátlan, hogy egy tagállam legfelsőbb bíróságának elnöke politikailag foglal állást, ráadásul úgy, hogy Törökország, azaz az iszlámizmus fölött borotvaélen táncoló állam "demokráciáját" hozza föl mintának egy ilyen súlyú politikai kérdés megítélésekor. Kíváncsi vagyok ki lesz legközelebb a követendő példa. Ahogy a dolgok folynak, talán Zimbabwe.

A legfőbb gondot mégsem a Bárándy-Baka féle nyilatkozatokban látom, hanem abban, hogy az állítólagosan jobboldali és állítólagosan a demokratikus értékekre érzékeny párt, a következő választáson győzelemre ítélt Fidesz most sem szólalt meg, ahogy nem volt véleményük a július 4-i Magyar Gárda elleni rendőri agresszióval kapcsolatban sem.
A hallgatás bűne mellett itt az elhallgatás (vagy elhallgattatás) bűne is megjelenik. Morvai Krisztina EU-parlamenti felszólalása volt ugyanis az egyetlen a témával kapcsolatos hazafias megnyilvánulás, melyet hazánkra igen jellemző módon egyetlen hírcsatorna sem tartott hírnek.

"Sehonnai, bitang ember, ki hogy ha kell, szólni nem mer!" Az új rendszerváltás lehetetlenség egy olyan párttal, mely az állásfoglalásoktól való tartózkodásával bátorítja, sőt elősegíti hazánkban a posztkommunista elit demokráciával szembeni ámokfutását.
A Fidesz hallgatása valójában együttműködés a balliberálisokkal a Jobbik megszüntetése, korlátozása szándékában. Ki kell hogy mondjam: a Fidesz ilyen értelemben a nemzeti oldal ellenségeként működik.

Ha a Fidesz nemzeti érzelmű tagjai - mert azért szép számmal vannak közöttük ilyenek is - nem kényszerítik ki a változást a pártban, 2010-ben a jelenlegi Fideszt szavazza majd be az ország a Házba. Ebben az esetben pedig biztosak lehetünk benne, hogy az áhított rendszerváltás továbbra sem következik be Magyarországon. Ismét elmaradnak majd a felelősségre vonások, mint ahogy 1998-ban, ezzel együtt pedig az ország morális válságának további tartós elhúzódására lehet számítani. Lehet, hogy ideiglenesen fellendül majd a gazdaság, látszólagos béke lesz az utcán, talán a cigánybűnözést is megoldják valamilyen formában. De várhatóan a Fideszt is az In-Kal fogja őrizgetni, és szabadon jöhetnek majd az izraeli betelepülők az országba. Azt pedig gondolom mondanom sem kell, hogy a mai Fidesszel kormányon esélyünk sem lesz a történelmi alkotmány rehabilitására.

A hajdan a nemzeti oldalt lelkesítő 2002-es Fideszről a balliberális kormányzás alatti évek folyamán folyamatosan kopott a nemzeti máz, s immáron láthatóvá lett annak belső lényege, a változatlanság. A Fidesz "egy a zászló"-ja már régóta dögletesen bűzlik, de most már egyre több ember számára válik világossá a rothadás oka. A párt irányító, hangadó magja még mindig ezer szállal kötődik a destruktív liberalizmushoz, jobb esetben pedig elvtelen, megélhetési pragmatikusokról van szó, akik egyszerűen csak munkahelynek, a felemelkedés, vagy anyagi gyarapodás egyik eszközének használják a pártot. Persze abban is biztos vagyok, hogy a Fidesz jobb érzésű, nemzeti gondolkodású tagjainak, akiknek nem kis részét részét a polgári körös mozgalomból szippantotta be a párt, fáj, ami történik. Hogy ők mikor, és mit fognak lépni, az még kérdéses, de ha semmit sem tesznek, akkor szellemi, nemzeti szempontból nem sok jót várhatunk a következő választási ciklustól.


Nibiru

2009.07.21


http://nibiru.hu/politika/090721ahallgatasbune.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Börtönt kapott a korrupt szoc
  2009-12-01 21:21:48, kedd
 
 
Börtönt kapott a korrupt szocionista, panamázó államtitkár


2009. december 01. 18:37
HunHír.Hu


Bűnösnek találta a Heves Megyei Bíróság Benedek Fülöpöt, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesét, hivatali visszaélés bűntettében. Ezért az egykori államtitkárt másfél év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évre felfüggesztette. Emellett hárommillió forint pénzbírságot is kiszabott.

A másodrendű vádlottra - Benedek hivatali segédjére - másfél év börtönbüntetést szabott ki a bíróság, három évi próbaidőre felfüggesztve, másfél millió forint pénzbírság mellett. A harmadrendű vádlottat felmentették.

Hunhír.Hu - heol.hu
Felfüggesztett a mocskos korrupt, tízmilliókat lenyúló szocionista vezetőnek. Lopnak, csaltak, rabolnak.. Kormányváltás után perújítás, megmázsálni legalább öt évre, kancigányokkal egy cellába.

Hozzászólás



Basti - 2009.12.01. 19:56
Ilyen álítéletek várhatóak jövőre is a fidesz jóvoltából. Lesz egy tucat 2-3 évre felfüggesztett ítélet, aztán ezzel be is fogják az emberek száját, folyik minden tovább, mintha mi sem történt volna....


Maros-Torda - 2009.12.01. 19:54
Adjon Isten!
A helyzet az,hogy nem sok olyan cég van,ahol nincs korrupció!
Nézzünk két példát:
1, Alkotmánybíróság:többszázezer! forint jutalmat kapnak-a titkárnők IS!-évente négyszer,az ott dolgozók,csakhogy a szájuk be legyen tömve!
2, Cégbíróság: 300.000,-Ft-nyi !!!! étkezési jegy osztogatás a dóóógozóóóknak,...szintén,hogy érezzék,hogy törődik velük az "állam"!!!
...És ez nem légből kapott álhír! Sajnos!
Ja! Az alkotmánytalan-bíróságon nemrég cserélték le az irodai bútorokat,...szintén többszázezer Ft-os nagyságban! De ezt már írtam nemrégen! A rendőrségnél szintén nagy összegű pénz kifizetések történtek,le a sofőrökig bezárólag!
Hát így élünk mi itt, a Kárpát-medencében,Kedves Testvéreim!
Szebb Jövőt,Magyarország!
KITARTÁS!



hungaricum - 2009.12.01. 19:52
Ha most kínai lenne a törvénykezés,ezek búcsút mondhatnának a jövőjüknek végleg!Túl olcsón megúszták,no ,de a Jobbik majd felülvizsgál minden ,realitást nélkülöző ,enyhe ítéletet.



pmdeltoid - 2009.12.01. 19:43
Megtévesztő a cím, valójában nem kapott semmit. A büntetés összege nekik elhanyagolható.



feketecorsa - 2009.12.01. 19:10
Egyáltalán nem tisztelt bíróság, ez az ítélet nevetséges! Ezért kár volt az adófizetők pénzét a perre költeni. Korrekt ítéletek a valódi rendszer váltás után fognak születni, de tartok tőle tiszteletlen bíróság hogy ti is guggolni fogtok. Ez nem jogállam. Bűzlik a korrupciótól, gratulálok a bírónak! F@szfej.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=25160
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdély gyásznapja: Elvették or
  2009-12-01 21:14:59, kedd
 
  Erdély gyásznapja: Elvették országunkat a bocskoros oláhok
2009. december 01. 08:30
HunHír.Hu

1918. december elsejére az akkor nemrég alakult Román Nemzeti Tanács gyűlést hívott össze Gyulafehérvárra. A tömegrendezvényen kimondták, hogy Erdély egyesül Romániával. Így jött létre 1918-ban Nagy-Románia, amely a két háború között Erdélyt, Moldvát, Havasalföldet, Besszarábiát, Bukovinát és Dobrudzsát foglalta magába.


E területek jelentős részét az első világháború győztesei ítélték meg Romániának a Párizs környéki békékben. Az 1918. december elsején Gyulafehérváron összegyűlt százezernyi résztvevő nemcsak az egyesítést fogadta el, hanem határozatot hozott a kisebbségek jogairól is. Később azonban ezt a román politikusok nem vették figyelembe. Ferdinánd román király is csak a Gyulafehérvári Határozatok első, Magyarország románok lakta területeinek Romániával való egyesülését kimondó pontját foglalta törvénybe.

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=25138
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrségi jogsértések a Hort
  2009-12-01 21:14:00, kedd
 
  2009-12-01. 18:23

Rendőrségi jogsértések a Horthy-emlékmeneten

A rendőrség a Horthy Miklós kormányzó bevonulásának 90. évfordulója alkalmából a Jobbik által rendezett emlékmeneten - előzetes ígéretét is megszegve - megsértette az egyesülési jogukkal élni kívánó állampolgárok alapvető jogait, és számos jogsértést követett el a rendezvény résztvevőivel szemben.
A 2009. november 22-ére szervezett rendezvény a Kosztolányi Dezső térről emlékmenet megindulásával vette kezdetét. A rendezvény megtartását a gyülekezési törvény rendelkezései alapján a Jobbik a rendőrségen előzetesen bejelentette, ahol azt tudomásul vették. A rendőrség és a Jobbik közötti egyeztetésen megállapodás született arról, hogy a rendezvényen megjelenő gárdistákat - ha azok nem alakzatban vonulnak - a rendőrség semmilyen módon nem zaklatja, nem kezdi tömeges igazoltatásukat és előállításukat.
A menet elindulását követően azonban a rendőrök - a megállapodást azonnal felrúgva - a rendezvényen részt vevők egy csoportját a többiektől sorfallal zárták el, így megakadályozták a békés továbbvonulást. E tevékenységével a rendőrség korlátozta e személyeket a szabad mozgáshoz való alapvető joguk, továbbá a gyülekezési joguk gyakorlásában. A rendőrség megsértette az Alkotmány és a gyülekezési törvény rendelkezéseit azzal is, hogy a lezárt csoport helyszínről való távozását lehetetlenné tette.
A rendőrök egy részének ruházatán azonosító szám nem volt látható, többen közülük csuklyát viseltek, amely cselekmények a rendőrségi törvény előírásaiba és a rendőrség szolgálati szabályzatába ütköznek.
A rendőrség az igazoltatások során az adatokat az adatvédelmi törvénybe ütköző módon, készletező jellegű adatgyűjtés keretében, mindenfajta valós indok nélkül rögzítette. Számos esetben elkérték az igazoltatott személyek lakcímkártyáját is, amire a rendőrségi törvény alapján nem lett volna lehetőségük. Az igazoltatott személyek részére zsaroló módon felajánlották, hogy szabadon távozhatnak, ha ruházatuk egyes darabjait hajlandóak levenni. Előfordult az is, hogy a jogi képviselőt a helyszínen fizikailag, durva lökdöséssel megakadályozták abban, hogy az előállított ügyfelét képviselje. A résztvevők közül több személyt előállítottak olyan indokkal, hogy ők bűncselekményt vagy szabálysértést követtek el, arról azonban, hogy milyen cselekményekről van szó, kérésre sem adtak felvilágosítást. A helyszínbiztosítás parancsnoka senkivel nem volt hajlandó egyeztetni a folyamatos rendőri jogsértésekről, azt azonban elismerte, hogy több rendőr nem viselt azonosító számot a ruházatán.
A Jobbik Jogsegély Szolgálata és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat az előállítottak részére minden esetben ügyvédi képviseletet biztosított. A rendőri jogsértésekről számos videofelvétel készült, a rendőrök által megvalósított jogellenes cselekményeket tanúk százai fogják a már megindított eljárásokban igazolni.
A politikai megrendelésre hozott elmarasztaló rendőrségi határozatokkal szemben a bíróságok már több olyan döntést is hoztak, amelyek a rendőrségi koncepciós határozatokat hatályon kívül helyezték. Ezekben az ügyekben a jogellenesen előállított és megbírságolt személyek az őket ért jogsértések miatt kártérítési pereket fognak indítani.


Jobbik Jogi Kabinetje és Jogsegély Szolgálata
(Barikád)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarc 2010: csőd, munkanélküli
  2009-12-01 21:09:40, kedd
 
  2009-12-01. 18:30


Sarc 2010: csőd, munkanélküliség, további elszegényedés

A 2010-es költségvetés legnagyobb kockázata, hogy a tervezettnél alacsonyabb lesz a jövő évi adóbevétel - mondta a Quaestor vezető elemzője. Háda Bálint szerint újabb csődhullám és magasabb munkanélküliség várható a jövő évben.
További fél százalékos gazdasági visszaeséssel számol jövőre a Quaestor vezető elemzője. Háda Bálint az InfoRádiónak azt mondta, a 2010-es büdzsé a belső fogyasztás további visszafogásával jár, ez pedig a költségvetésre is vissza fog hatni, és az adóbevételeket is jelentős mértékben csorbíthatja. Ezen keresztül a vállalkozásokra is kedvezőtlenül hathat, hiszen ha nem lesz fogyasztás, a vállalkozások nem tudnak értékesíteni, így a vállalati adóbevételek is visszaesnek - tette hozzá.
Háda Bálint szerint újabb vállalati csődhullám és magasabb munkanélküliség várható 2010-ben.
Nehéz növekvő adóbevételekre számítani úgy, hogy a gazdaságban további visszaesés tapasztalható - emelte ki a vezető elemző. Hangsúlyozta: nem olyan mértékben jönnek az adóbevételek, ahogy tervezték, a kiadásokat pedig az adóbevételekkel lehetne finanszírozni, de már ezen sem lehet emelni.
A Quaestor becslése szerint 4,5 százalék is lehet a hiány, ami ugyan kevesebb a korábbinál, de mivel a külföldi befektetőnek más kapaszkodója nincs, így egy csekély túllépés is kellemetlen következményekkel járhat - közölte Háda Bálint.
Az elemző valószínűnek tartja, hogy egy kormányváltás után az új parlament átszabja a költségvetést, ugyanis nincs más választása az országnak, ha ki akar lábalni ebből a helyzetből. Olyan gazdaságpolitikával kell előállni, amely biztosítani tudja a stabilitást záros határidőn belül - tette hozzá.

(Info Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.