Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mai jóslás - Szív
  2009-12-10 18:32:06, csütörtök
 
  Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Szív

Általánosan: ez volt a legkedveltebb mágikus szimbólum az ókori Egyiptomban. A gonosz varázslatoktól védett, úgy tartották, ha eltávozik a lélek a szívből, a test elenyész. A szívnek a másvilágban is fontos szerepe volt, ott is védte a lelket a gonosztól. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: olyan események indulnak el, amelyeken nem lehet változtatni. Fogadd el a dolgok történését és ne vesztegesd az idődet azzal, hogy megpróbálsz rajtuk változtatni.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Az energiaitalokról
  2009-12-10 14:04:13, csütörtök
 
  A pörgésnek ára van! Az energiaitalokról

Manapság az energiaitalok egyre nagyobb teret hódítanak a piacon, és már minden egyes boltban beszerezhetünk egy dobozzal. De mi is valójában ez az energia ital? Mi az oka annak hogy ennyire népszerű? Mik a hatásai a szervezetre?

Az energiaitalok, melyeknek már számos fajtája van olyan üdítő italok melyek nagy dózisban tartalmaznak cukrot, koffeint, taurint és más legális stimuláló anyagokat, mint például ephedrine, guarana és ginseng. Ezek az energiaitalok 80-250 milligramm koffeint tartalmaznak, nagyjából ennyi koffein található egy nagy bögre erős kávéban.

A gyártók azt állítják, hogy az energiaitalok a magas koffein és taurin tartalom révén növelik a koncentrációs készséget, fokozzák az éberséget, növelik a fizikai teljesítményt. Ezek az állítások korlátozott számú tudományos kísérleteken alapulnak, viszont a negatívumokról nem kapunk információt. Bontsuk le az energiaitalt összetevőire, hogy megtudjuk az igazságot.

Koffein

Ez az az anyag az energiaitalok legaktívabb összetevője. Számos kísérlet próbálta már bebizonyítani a koffein egészségügyi hatásait, eredménytelenül. Viszont a tények bizonyítják, hogy tachycardiát, azaz pulzusszám emelkedést idéz elő, valamint növeli a vérnyomást. A koffein nagy dózisban idegességhez, ingerlékenységhez, álmatlansághoz vezet. A koffein hosszú távú kockázatai a keringési megbetegedések valamint a cukorbetegség.

Guarana

A guarana egy Dél-Amerikában őshonos növényfajta, melynek hatóanyaga a guaranine, aminek a hatásai hasonlóak a koffeinéhez. Nagyon kevés információt tudunk erről az anyagról, éppen ezért az egészségügyi szakértők gyanakvóak a guarana tartalmú készítményekkel szemben.

Taurin

A taurin egy normál metabolit, ami a testben is megtalálható, az epesav alkotórésze. Élettani hatása még csak részben ismert. Szerepet játszik a membránokon keresztüli kalcium-áramlás szabályozásában, egyes szövetek normális működésében, az inzulinhoz hasonlóan elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását, ezáltal nő a fizikai teljesítőképesség, csökken a vércukorszint. Az izmok tartós terhelése csökkenti az izmok taurin tartalmát, valószínűleg ennek is része van az izomgörcs kialakulásában. Méregtelenítő és antioxidáns hatással is rendelkezik.

Az energiaitalok veszélyei

Habár az energiaitalok egyik összetevője sem tűnik túl veszélyesnek önmagában, viszont az összetevők kombinációi veszélyesek lehetnek.

Az energiaitalok stimuláló szerek, melyek növelik a vérnyomást és a pulzusszámot, kiszárítják a testet és megakadályozzák az elálmosodást. Ezek a hatások nagyon károsak is tudnak lenni, hogyha sportolás közben fogyasztjuk a löttyöt. Az energiaitalok egyes alkotórészei vízelvonó hatásúak, és ezáltal a test kiszáradhat nagy fizikai megterhelés közben.

Az energiaitalok nagyon sok cukrot és kalóriát tartalmaznak és ezáltal elhízáshoz vezethetnek. Nagyon csábító az energiaitalokban az a tényező hogy finomak, sokan csak az íze miatt fogyasztják.

Egészségesebb alternatívák

Ha nem tudsz fölébredni, vagy egyszerűen csak állandóan fáradtnak érzed magad, semmiképp se az energiaitalhoz nyúlj elsőként, gondolj arra, hogy talán változtatnod kellene az életmódodon, hogy természetes módon legyél mindig friss és aktív. Itt van néhány tipp hogyan tudod ezt elérni:

- Mindig reggelizz. Ha eszel valamit reggelente, beindítod a rendes anyagcseréd, és ezáltal nem leszel fáradt.

- Egyél valamit minden órában. Gyakran elfáradunk amiatt, hogy csökken a vércukorszintünk. Hogy ezt elkerüljük együnk minden órában egy kevés egészséges ételt.

- Igyál vizet. Ha ki vagy száradva, sokkal kimerültebb vagy. Igyál folyadékot, lehetőleg vizet minden órában, hogy ezt elkerüld.

- Fogyassz kevesebb édességet. Az olyan termékek melyek cukorban gazdagok hirtelen megnövelik a vércukorszintet, aztán a cukorszint hirtelen le is csökken. Ez a csökkenés vezet a kimerültség érzéséhez. Ha nem eszel édességeket, elkerülöd a vércukor ingadozást is.

- Mozogj! A mozgás a legjobb módszer arra hogy a keringésed megfelelő legyen, a mozgás által javul az anyagcseréd és frissebbnek érzed magad.

- Aludj! Mindig fáradt leszel, ha nem alszol eleget. Próbálj meg lelassulni és minimum 7 órát aludni minden éjszaka.

(G.V.)

Forrás: Kamszpanasz - Fiataloktól fiatalokról fiataloknak

 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Demeterné Erdős Edit: Advent
  2009-12-10 08:42:30, csütörtök
 
 
A körön négy gyertya
várakozva
készül
a halálra.

Fellobbanó lángjuk
elhozza a
hitet,
békét,reményt
és az örömöket.

Csonkig égnek,meghalnak
netán?
Vagy fényükben mégis
tovább él
az emberi vágy.

A hit,
a a béke,
a remény,
az öröm.

Mikre ember vár ezen a földön


 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi versek  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-12-10 08:17:49, csütörtök
 
 

Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Megbocsátás hatja át.

Erdő - lélek, beavatás, spiritualitás, karma

A tudattalan, a Jin oldalán felfedezett problémák jelképe. Meditáció során a beavatás színhelye (erdei tisztás). A népmesékben a hőst mindig az erdőben várja a próbatétel. A lombok között átszűrődő napfény reménysugár, míg a mohos fatörzsek az irányt mutatják az erdei úton. Az erdő a lélek és a feminin princípium szimbóluma, jelképezi a karmikus kihívást, feladatot, a megoldás hozta beavatást és az ismeretlen veszélyt is. Az erdő a halál birodalma is, a természet titkait rejti magában. Spirituális világ, melyen áthatolva az ember megtalálja a választ. A hindu aszkéták az erdőbe vonulnak meditálni. Bizonyos értelmezésben a sötét erőkre is utal a fénnyel szemben. Ez a lap nehéz szakaszt, kilátástalan, emberpróbáló helyzetet, nehézséget is jelölhet - ha ilyenben vagy, akkor bíztat, erőt ad, támogat.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élők számára is hozhat fékevesztett szerelmet, titkos viszonyt. Párkeresőknek házas partnert, karmikus szerelmet, érzelmi bizonytalanságot. Érzéseid bevisznek az erdőbe, kilátástalanságot élsz meg.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy úrrá kell lenni a sötétségen a megfelelő tudás megszerzésével.Az erdei ösvényt magad választottad - végig is tudsz menni rajta!
Van-e valami, amit félsz felfedezni, mert attól tartasz, hogy a megismerés negatív lelki állapotot idézne elő? Ha van ilyen, most vonazni fogod!
Előfordult-e már veled, hogy sötét erdőben, teliholdkor sétáltál? Ha nem, és elég bátor vagy, akkor itt az ideje!

Erre is gondolj: Olvass népmesét, melyben a főhős az erdőbe megy, s ott próbatétel várja. Énekelj népdalt, melyben az erdő szerepel. (például: "Erdő, erdő, erdő, Marosszéki kerek erdő" - "Erdő, erdő, de magos a teteje" stb...) Keress olyan szólásokat - mondásokat, melyek az erdővel kapcsolatosak: ,,Nem látja a fától az erdőt" "Beviszi az erdőbe a másikat" "Elerdőzik a feladatokban" stb...

 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-10 08:04:48, csütörtök
 
  1./ A mai napodat Öröm hatja át.

Pók - Árulás, csapda, megtévesztés

A pók, bár elsőre szorgalmas hálót szövögető takácsnak tűnhet, bizony veszélyes. Hálójában vergődni rossz, ez függőségre, szenvedélybetegségre utal. Itt lehet az idő arra, hogy megszabadulj valamilyen káros szenvedélyedtől! A néphagyomány szerint ugyanis a pók szerencsét hoz! Ragadozó, ízeltábú, hálója a legerősebb anyagok egyike világon, titkát mági próbálák megfejteni. Lunáris (holdarcú) állat, az anyaistennő negatív aspektusa. Általában feminin jelkép, a szövő-fonó nőkre utal. Hálója a kozmosz jelképe. Sok népi mitológia kiszámíthatatlannak és ravasznak tartja. Az ókori Kínában is szerencsét jelentett. Óceánia pár szigetén maga a Teremtő Isten. Az amerikai indiánoknál a vihar és a szél előidézője. Egyiptomban a világ és sors szövőinek attribútuma.

Szerelmi üzenete: A kapcsolat eljutott arra a pontra, mikor az igazi kommunikáció teljes hiánya vagy nehézsége jellemzi. Ne mára tedd a nagy beszélgetéseket! Rosszindulatú pletyka kelhet útjára - ne ülj fel ennek! Párkeresőknek viszont jó nap a kiszemelt fél "behálózására". Szexuálisan fűtött hangulatot hozhat!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az illuzórikus világ csupán rövid életű örömökkel kecsegtet. Gondolkodj el azon, hogy mennyire vagy képes saját sorsodat irányítani, vagy éppen valaki hálójában szinte mozdulatlanul szorongsz. Képes vagy-e önerőből javítani saját helyzeteden?
Üzeni, hogy a gonosztevők tettei ugyanolyan rövid életűek, mivel sérülékenyek, mint a pók hálója.
Ma játssz valamilyen szerencsejátékot, vegyél részt nyereményjátékon, tedd próbára a szerencsédet - jó esélyed van a nyerésre. Ha függő vagy, akkor a kártya az ellenkezőjét jelenti! - Szakíts függőségeiddel!

Erre is gondolj: A világháló szövevényével analóg. Devecseri Gábor Állatkerti útmutatójának versszaka jól kifejezi a szerelmi üzenetet: Édes párom, adj egy csókot /- kéri Pókné a zord Pókot. / - Elkapott a méreg sodra, / nem szomjazom a csókodra. / inkább egy jó korsó serre. / Készülök a válóperre.

2./ A mai napodat Nemesség hatja át.

Ablak - világra nyitott ember, kifelé fordulás, remény, vágyak

Az ablakon kitekintő még saját belső burkából néz kifelé. Vágyódik a világ irányába. Ennek ellentéte a zártság, az ablakon beleső ,,vojőr", aki külső nézőpontjából a belsőben lejátszódó folyamatokba kíván bepillantani. Asszociál a számítógéped ablakára (windows!) is. A belső és külső világ, valamint a földi lét és a túlvilág közti kapcsolat szimbóluma - a természetfeletti fény bebocsátására szolgáló nyílás. A fény, az isteni üdvösség közvetítője - számos nyelvben azonos szót használnak a fény és az ablak kifejezésére. Az egyén és a külvilág kapcsolatának szimboluma is. Jelenti az ismeretlenbe való utat, és a halált. Függönye a valóság leplezése, a belül zajó folyamatok megóvása, az ablakba tett virág pedig jó benyomás keltésének eszköze.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek és párkeresőknek egyaránt őszinteségre, tisztaságra, világosságra épülő, egyenrangú kapcsolatot - vagy annak esélyét - mutatja. Szól a vágyak beteljesüléséről is.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy szimbolikus ablakunk kinyitása csak rajtunk múlik, tőlünk függ, mennyi fényt engedünk be, mennyire zárkózunk magunkba, mennyire veszünk részt a külvilág dolgaiban.
Vizsgáld meg mennyire voltál nyitott hozzád közeledő impulzusokra. Hogyan reagálsz, ha új ismerettel közelednek feléd?
Az ablak üzeni a lét megismerhetetlenségét is.

Erre is gondolj: Windows :) ,,Ablakomba, ablakomba besütött a holdvilág" énekeld a népdalt, ha ismered! Az ablakon át bejöhet a kozmosz. A Remény kártyája a cigánykártyában.

















 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 165 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 799
  • e Hét: 3121
  • e Hónap: 9362
  • e Év: 61628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.