Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Szeretem,ahogy...
  2009-12-17 22:02:53, csütörtök
 
 

"Szeretem, ahogy a felkelő Nap hajnalban vörösre festi az ég alját, ahogy az énekes madarak dalba kezdenek, ahogy az első sugarak megsimítják az arcomat. Szeretem az első esőcseppek koppanását a porban, és a hópelyhek táncát a sarki szélben. Az eső tiszta illatát, amit a levegőben hagy, a jég csillogó fehérségét. Szeretem a Nap illatát a bőrön, és a száradó ruhákon. Szeretem a gitár hangját és a zongora dalát, a halk zenét egy meghitt beszélgetés alatt, és a mindent elfedő tomboló dalokat. Szeretem a szavak fontosságát és a tettek erejét. Az álmokat, és az ébredéseket. A reggel illatú szeretkezések gyönyörét. Szeretem a mámoros éjszakákat . A gyertyák táncoló fényét, és az árnyakat. A világ változatosságát. A dolgok logikus rendjét. A szabályokat és megszegésüket. Szeretem a lehulló levelekben rejlő tavasz reményét, az éjeket és a nappalokat. A Hold Naptól ragyogó fényét, a Telihold nyugalmát, a csillagok szabálytalan szabályosságát. Szeretem a meséket, és az azokban rejlő totális igazat. Szeretem..."
 
 
1 komment , kategória:  ÉLET  
Meseszép estét mindenkinek!!!
  2009-12-17 18:53:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!!  
Fogyókúra gyógynövénnyel
  2009-12-17 18:43:33, csütörtök
 
  Súlyproblémákkal küzdesz, de a természetes megoldások híve vagy? Ajánlunk néhány gyógynövényt, melyek segítenek megszabadítani a fölös kilóktól.


A természet orvosságai sokkal többet érnek, mint bármilyen mesterségesen előállított csodaszer. Ezek ugyanis garantáltan nem károsítják szervezetedet, ráadásul a fogyasztáson és méregtelenítésen túl számos egyéb jótékony hatással bírnak.

A MENTA a téli időszakban a szervezet egyik legjobb barátja, hisz remekül gyógyítja az influenzás tüneteket. Nem csak az orrfolyás ellen kiváló azonban, hiszen felgyorsítja az anyagcserét és ezzel tisztít, segít megszabadulni bennünket a méreganyagoktól és zsíroktól. Akik puffadással küzdenek, bátran kortyoljanak mentateát, hamar megnyugvást hoz a fájó pocaknak.

A CSIPKEBOGYÓ az egyik legkiválóbb C-vitaminforrás, azonban ennél jóval több. Remek zsírégető, ezért nagyon ajánlott a fogyni vágyóknak. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne forrázzuk le a bogyókat, inkább hosszú ideig áztassuk őket hidegvízben, hogy értékes tápanyagjai ne essenek áldozatául a magas hőmérsékletnek.

Kiváló a CSALÁN, ha fogyni, méregteleníteni vágyunk. A csípős levelek remek vértisztítók, és segítik az emésztést valamint a vizelet-kiválasztást, eltávolítják a lerakódott salakanyagokat.

A KAMILLA teát számos gyulladásra szoktuk alkalmazni, de a kilók elleni küzdelemben valahogy ritkán kerül elő. Pedig nem árt tudni, hogy serkenti emésztőrendszerünk működését, felgyorsítja az anyagcserét, és megnyugvást hoz hasfájás esetén, ezért elengedhetetlen része egy jó fogyókúrának.
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Búcsúznunk kell
  2009-12-17 18:33:24, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  FÁJDALOM,BÚCSÚZÁS  
Máté Péter - Magány
  2009-12-17 18:28:26, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  MAGÁNY  
Szekeres Tibortól!!!
  2009-12-17 18:27:07, csütörtök
 
  Egy férfi olyan szerelmes lehet egy nőbe, hogy az egész valóját eléje terítheti, melléje lehozza a csillagos eget, de szerelmében akár csodát is csinálhat, és a nő mégiscsak félig tudja visszaszeretni. Tudod- e, miért? Mert annak a férfinak, akármit csinál is, erre a nőre vonatkozólag ennyi a gyújtóhatása. Egy másik férfi viszont csak ránéz ugyanerre a nőre, egy hangot kiejt, egy parányi gesztust csinál, s a nő már izzik belül, mint a fehérre melegített vas. Oly gyúlékony erre a férfira. És ez ellen nem lehet tenni semmit. Ez így van, ezt a félszerelmet a férfinak egyszerűen el kell viselnie.
Dallos Sándor


 
 
0 komment , kategória:  BATÁTAIMTŐL,ISMERÖSEIMTŐL  
A szívem húrjain
  2009-12-17 18:20:22, csütörtök
 
  Tilinger Attila: A szívem húrjain

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  SZERELEM  
Szép, üde bőr
  2009-12-17 18:18:09, csütörtök
 
  A szép, üde bőr a jó emésztés és a jó egészség tükre.

A kültakarónk, bőrünk legnagyobb szervünk. Kívülről befedi a testet és védi a környezeti hatásoktól. Ezen kívül az izzadással és párolgással a test hőmérsékletét egyensúlyban tartja. Méreganyagokat választ ki, tehát fontos méregtelenítő szervünk is egyben.

A bőr karbantartásának, fiatalontartásának legfontosabb részei:

Igyunk megfelelő mennyiségű TISZTA vizet. A tiszta vizen van a hangsúly. A csapvíz a folyamatos klórozás miatt ivásra és ételeink elkészítésére alkalmatlan, mérgező.

Jobb megoldás az ásványvíz, azonban itt is legyünk körültekintőek, mert van olyan palackos víz, amely alig jobb, vagy egyenesen rosszabb, mint a csapvíz. Ha módunk van rá, vásároljuk lúgosító, ionizáló víztisztító készüléket. A víztisztító készülékek közül jelenleg ezek a leghatékonyabbak. Asztali víztisztító 1-2 személy részére már 25 ezer forintért kapható.

Azon kívül, hogy naponta elfogyasztjuk a szükséges mennyiségű tiszta vizet, fontos lenne, hogy a fürdővizünk is klórmentes legyen. A bőrön keresztül a klór felszívódik és kellemetlen allergiás reakciókat, viszketést, bőrkiütést okozhat. Egy zuhanyozás alkalmával több klór szívódik fel a nagy felületű bőrön keresztül, mintha néhány pohár klóros vizet megittunk volna. A víztisztitó berendezésnél lényegesen olcsóbban lehet vásárolni zuhanyszűrőt, amely megoldja a klóros fürdővíz problémáját.

Hiába kényeztetjük hajunkat és bőrünket drága, jó minőségű készítményekkel a klóros víz nem engedi igazán hatni ezeket a termékeket.

Együnk minél több friss, vagy párolt zöldséget. Idénygyümölcsöt fogyasszunk rendszeresen. A sejtek folyamatos újratermelődéséhez a folyadékpótlás elengedhetetlen. Általában a magas víztartalmú és alacsony cukortartalmú ételek a legmegfelelőbbek szervezetünk számára.

Tartsuk szervezetünk pH értékét egyensúlyban. Ez a szép, üde arcbőr titka. A savasodás korai bőröregedést okoz. A bőr szépsége elsősorban belülről fakad.

Bőrünk tisztítása folyamatos mindennapi elfoglaltság. Az arc és a nyak bőre a legérzékenyebb.

Válasszunk a fürdéshez, zuhanyozáshoz természetes anyagokból készült tisztító készítményeket. Bio, vagy gyógynövény üzletekben több féle vásárolható manapság már. Ezek nem szárítják ki a bőrt, így nem okoznak ráncosodást. Olvassuk el a flakonok feliratát figyelmesen.

Az illatszereket forgalmazó üzletekben jó részt vegyi anyagokat tartalmazó, szárító szappanokat és testápolókat lehet vásárolni, amelyek tovább növelik amúgy is vegyi anyagokkal terhelt szervezetünket.

Keresse mindig a természetes megoldást teste, bőre ápolásához. Az arc és a test fürdés utáni hideg vízzel történő letusolásával igazi fiatalító hatást ér el. Regenerálja a bőrt.
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Tök JÓ!!
  2009-12-17 18:15:18, csütörtök
 
  Rákmegelőző hatású, serkenti a bélmozgást, erősíti az immunrendszert, mi az?

Az ősz beköszöntével megérkezett a sütőtök a piacokra. Már messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú ,,kobakosok" a zöldségesstandokon. Ez a vitaminokban gazdag őszi csemege rendkívül tápláló és egészséges szuperétel.

Az észak-amerikai indiánok ízlelték meg először a sütőtököt, akik ezt a tápanyagban gazdag zöldségfélét nagy becsben tartották, sőt szárítva tartósították is. Magjai az amerikai földrész felfedezése után, a kukoricával és burgonyával együtt kerültek Európába. A sütőtök Indiában is közkedvelt táplálék, édeskés ízéhez nagyon jól társulnak a csípős, testet is átmelegítő fűszerek. Számos fajtája van, amelyek ízben, színben, méretben és alakban némileg különböznek egymástól. Mindegyikük alkalmas azonban sütésre, illetve pikáns, különös ízesítésű ételek elkészítésére.

Melyiket válaszd?

Ami a fajtákat illeti, a legelterjedtebb a bordázott, narancsszínű héjú kerek sütőtök, valamint a sonka alakú kanadai tök. Ritkábban kapható továbbá a kisebb méretű, intenzív narancsszínű japán Hokkaido-tök is. Hazai különlegesség az államilag is elismert sütőtökfajta, a nagydobosi sütőtök. A büszke termelők Nagydoboson még sütőtökfesztivált is rendeznek minden évben, szüret idején. Külön néven fut mostanság a halloweentök, amelynek alapvető funkciója a halloweeni dekoráció. Ha előre feldarabolt sütőtököt vásárolsz, figyelj arra, hogy felülete hibátlan, húsa lédús legyen. Ha egészben veszed a piacon, akkor csak ép héjú sütőtököt válassz.

Gyógyhatásai

A sütőtököt régen a népi gyógyászatban máj- és vesebetegségek esetén alkalmazták, de jótékony hatással van a szívműködési zavarokra is. Kiváló hashajtó és béltisztító, alkalmanként még égési sérülések gyógyítására is használták borogatásként. A sütőtök magas vitamintartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, rákmegelőző hatású. Serkenti a bélmozgást, támogatja a máj méregtelenítő funkcióit és regenerálódását, ezenkívül allergia és bőrpanaszok ellen is javallott. A sütőtök könnyű emészthetősége miatt kiváló csecsemőknek a hozzátáplálás idején, burgonyával lazítva, illetve anyatejjel, tápszerrel hígítva, esetleg almával, körtével kombinálva.

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Karácsonyi édesség: zserbó
  2009-12-17 18:07:51, csütörtök
 
 
Zserbó
Ettől a klasszikus karácsonyi édességtől sokan fáznak, pedig nem annyira bonyolult elkészíteni. A nagymamák privilégiuma, de egyszer mi is nekiállhatunk.

Ez az a sütemény, amit Magyarországon mindenki ismer, ráadásul csak a mienk. Értve ezalatt, hogy nem tartozik azok közé, amit a valamikori Monarchia egész területén megtalálhatunk. Ezt a süteményt Emil Gerbeaud, itt Budapesten, a már századfordulón is híres cukrászdájában kreálta. Hivatalosan éppen ezért Gerbeaud-szeletnek mondjuk és írjuk, de mivel az igazi, eredeti recept az egyszeri felhasználó számára nem beazonosítható és pont úgy, mint a Sacher tortánál ebben az esetben is különböző leírásokra használják az "eredeti" jelzőt, nem lehetünk teljesen bizonyosak semmiben.

Talán csak abban, hogy a Gerbeaud-ban kapható klasszikus példányok négy réteg tésztalappal készülnek, töltelékük a darált dió és a sárgabarack lekvár. Azonban a találékony háziasszonyok már nagyon korán koppintani kezdték az egyébként csak az igen drága cukrászdában kapható édességet. Próbálták lekottázni az ízből, tartásból, hogy hogyan is készülhet, így terjedt és jutott el gyakorlatilag az összes magyar háztartásba és alakult ki számtalan variációja.


Így készül a zserbó!!!

Egy deka élesztőt, egy deci langyos, cukros tejben habosra felfuttatunk. 40 dkg sima lisztet elkeverünk egy csipet sóval és 3 evőkanál porcukorral, elmorzsoljuk 20 dkg hideg vajjal. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt (tejjel együtt), egy tojást, és alaposan összegyúrjuk. Ez egy lágy, de nem ragacsos tészta kell legyen. Ha nagyon száraz, tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt, ha nagyon ragad egy kevés lisztet. Három felé osztjuk, és lisztezett alapon kinyújtjuk.



Egy közepes nagyságú tepsi aljára sütőpapírt fektetünk, és ráemeljük az első lapot. Megkenjük baracklekvárral, és meghintjük porcukorral, elkevert darált dióval. Erre fektetjük a következő lapot, amit szintén kenünk és szórunk, majd befedjük a harmadik tésztalappal. Ezt megszurkáljuk egy kicsit villával, és legalább háromnegyed órán át kelni hagyjuk. Majd lassan sütjük, amíg szép színe lesz.
A csokoládémázhoz négy deka vajat felolvasztunk fél deci vízzel, és elkeverünk benne két púpos evőkanál kakaóport, meg ugyanennyi porcukrot. Amikor már sima, egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. Csak teljesen kihűlve vágjuk fel.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 884 db bejegyzés
e év: 1150 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 454
  • e Hét: 1618
  • e Hónap: 7892
  • e Év: 57550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.