Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Fagyos halál éjszakája
  2009-12-19 22:08:30, szombat
 
 
Fagyos halál éjszakája


1.

Kísérteties az éji országút, a szúrós köd alagútjában. Olyan fények villódznak az autó fölött, - mintha nem is e földön járnánk. Néha testet öltenek a fénycsíkok; a Fagyos Halál Álarcát, - és jeges lehelettel borítják be a zúzmarás autót. A motor nem melegít, a kormánykerék is jéghideg.

Szomorúan vezetek, csaponganak a gondolataim, és rettenetesen aggódom a hideg miatt. Tudom, hogy ez az éj; a Halál Éjszakája. - Sokan, nem érik meg a reggelt.

Egy legyengült országot, egy legyengült népet ért utol az űrbéli hideg. És egyre többen nem tudnak ellene tenni semmit.

A Raiffesisen, és más bankok, valamint Krejnier Miklós, önálló bírósági végrehajtói által kilakoltatott családok kóborolnak az utcákon. Gyermekek, öregek reszketnek az iszonyú hidegtől. Gerincük helyén, már csak tömör jégcsapot éreznek, testük lassan lehül, - és meghalnak.

Koszos takarók alatt bújnak össze az aluljárók mélyén, sátrakban reszketnek, egy város környéki erdőben. Vagy gallyakból, deszkákból eszkábált kalyibákban próbálnak valami menedékfélét teremteni maguknak. Olykor még tüzet sem mernek rakni, nehogy észrevegyék és elkergessék onnan is őket.

Nagyon sokan vannak már...

Egy nép ellen folytatott háború újabb, s kegyetlen állomása ez. Azok, akik a cionista hódítók közvetlen, vagy közvetett megbízásából részt vettek, vesznek, a családok otthontalanná tételében, - nagyon jól tudták, s tudják ezt. Legjobb szövetségesük a kegyetlen időjárás. Megtizedeli az otthontalanokat, - de akik túlélik a fagyot, azokat is beteggé teszi.

A fagyási sérülések, a súlyos meghűléses betegségek és szövődményeik, - az ilyen éjszakák után, az otthontalanok közül, senki nem marad egészséges.

2.

De nemcsak a fedél nélkülieket fenyegeti a Fagyos Halál. Azokat is, akiknek van ugyan otthonuk, csak éppen fűteni nem tudnak benne. Mert nincs pénzük már tüzelőre. Ráadásul rosszul táplálkoznak, - s éhesen még jobban fázik az ember.

Vagy azokat, akiknek ugyan lenne fűtési lehetőségük, - gázkonvektor például, csak éppen az most jéghideg. Mert a szolgáltató elzárta a gázcsapot, - nem fizetés miatt. Az nem érdekli, hogy kicsi gyerekek, öregek, vagy éppen mozgássérültek is laknak ott, - és a család nem szándékosan, hanem azért nem fizette ki az egyre drágább gázszámlát, - mert nem volt miből.

A gyermekek sírnak és remegnek, majd megbetegszenek. Az öregek csendben lefekszenek és reggelre meghalnak. - A családfő némán tombol, s a gyengébbje öngyikos lesz.

Sok ilyen gázkikapcsolási esetről tudunk, például a Cegléd központú Tigáz vonzáskörzetéből is. Sőt! A számlák összege sem fedte több esetben a valóságot! Túlszámlázás volt. - S éppen ezért azt gondoljuk, hogy a gázszolgáltató egyes munkatársai egyszerűen csaltak és loptak.

De a főnökeik nem büntették őket, sőt falaznak nekik, - mert még a lopás és csalás is belefér az alapkoncepcióba, ami nevezetesen az, hogy; el kell venni a magyarok erejét! Ha lehet elősegíteni az idő előtti halálukat, de legalábbis beteggé, még jobb, ha tartósan beteggé teszik őket. Onnan már csak egy két fagyos éjszaka és kész.

3.

És a vízről sem felejtkeznek el a hódítók, és a zsoldjukban álló áruló kollaboránsok! A víz, illetve a hiánya, kitünő fegyver a nép ellen. Van ahol, csak a drágaságával gyengítik a népet, de van olyan is, hogy egyszerűen elzárják a kutakat! És ez bizonyos rétegnek, szintén már élet, halál kérdése.

Mert van egy ilyen falusi réteg, amelyet úgy hívnak; a külterületi emberek. Pilis városában például, (ahol különösen kiterjedt a külterületek aránya) - sok helyen nincs csatornázás, de még vízvezeték sem! Ott a vízvételt az emberek önmaguk oldják meg, - saját kutakból, szivattyúval.

Ezek viszont ilyen hidegben jórészt elfagyhatnak, - és akkor egész családok, sőt utcák maradnak víz nélkül. A régi közkutakat, pedig a pénzéhes, cionista önkormányzat lezáratta, - ahogyan az ország számos más helyén is, tessék csak megfigyelni, - azzal a felkiáltással, hogy aki nem fizet, - annak nem jár az ingyen víz!

4.

És nem enyhül a dermesztő hideg!

S nemcsak az emberek szenvednek tőle, hanem az állataik is. Ők is fontosak, értük is szót kell emelni!

A házi állatok sok kis gazdaságban, háztájiban, - nem bírják a ridegtartást. - Egész állományok hullanak el, fagynak meg. Az emberséges megfontoláson kívül, hihetetlen gazdasági veszteség ez, - csakis azért, mert sok gazdának nincsen pénze olyan állattartó helyek kialakítására, melyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és menedéket nyújtanak a hidegtől legyengült állatoknak! És bizony ez is beletartozik a hódítók országgyengítő koncepciójába.

Mint, ahogy a szív, s a lelkiismeret gyengítése is.

Mert soha nem találkoztam még olyan fellépéssel, melyek például bizonyos vidéki kutyatartási módszereket kritizáltak volna.

A városi emberek el nem tudják képzelni, hogy bizonyos helyeken, milyen szörnyű körülmények között tartanak egyes kutyákat. Házuk csupán dermesztő vashordó, vagy hideget lehelő betongyűrű, - életterük 2-3 méter, melyet a nyakukra kötött súlyos lánc enged nekik!

Élelmük csupán: vízben áztatott kenyér. Ebben a dermesztő hidegben egyre másra hullanak el. Pedig a minimum is milyen egyszerű lenne; például, némi deszkából összeütni, egy kis kutyaházat!

Gazdáik a rájuk kényszerített anyagi szegénységben, - fásulttá és lelki szegényekké váltak. Nemcsak a kutyáik sorsa nem érdekli már őket, - hanem az embertársaiké sem.

*

Működik hát a rombolás a emberek fizikai, s lelki erejében, - testében és szívében. S ez az, ami megtörheti a nép ellenállását. Egészségét, büszkeségét, erejét.

A mostoha időjárás, az országhódítók legjobb szövetségese. És messze még a tavasz. Addig többször testet ölt még; a Fagyos Halál Álarca...

(Fort András - Szabad Riport)

2009, december 19 - 11:41


http://jovonk.info/2009/12/19/fagyos-halal-ejszakaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nocsak: elvesztette a humorérz
  2009-12-19 21:54:41, szombat
 
 
2009-12-19. 20:22
Nocsak: elvesztette a humorérzékét a nagy felvásárló


Peresz és Tusk KoppenhágábanSimon Peresz izraeli elnök az auschwitzi tábor föliratának eltávolítása miatt a koppenhágai klímacsúcson találkozót kezdeményezett Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel. Közben Auschwitzban a régi fölirat megtalálásáig a lengyelek ideiglenesen új fémbetűkkel tették ki az Arbeit macht frei (A munka fölszabadít) föliratot. A lengyel hatóságok a fölirat külföldre csempészésének megakadályozására fokozott ellenőrzést rendeltek el a repülőtereken és egyes szárazföldi határszakaszokon.


A főkapu fölirat nélkül

Simon Peresz izraeli államelnök a jelek szerint elvesztette a humorérzékét (amelyet felvásárlás-ügyben a magyarokon annak idején számon kért - El-Kudszi), mert a hírszolgálati beszámolók szerint pénteken a koppenhágai klímacsúcson Donald Tusk lengyel miniszterelnöktől elég indulatosan követelte az auschwitzi táborkapu eltávolított föliratának mielőbbi megtalálását, eredeti helyére történő visszahelyezését és a tettesek példás megbüntetését.
Peresz a maga és Izrael minden állampolgára nevében kifejezte mélységes megrendülését és haragját a kapufölirat betűinek eltávolítása miatt. ,,Ez a fölirat óriási jelentőséggel bír, nem csak a zsidó nép, hanem az egész világ számára, mert egyben annak a több mint egymillió zsidónak is emléket állít, akiket ebben a táborban megsemmisítettek", mondta Peresz a lengyel kormányfőnek, aki válaszában kijelentette, hogy máris utasította a varsói belügyminisztert és a különleges biztonsági szolgálatokat arra, hogy a fölirat megtalálását és a tettesek kézre kerítését a legfontosabb teendőjüknek tekintsék.


Pózoló gyermekgyilkosok a fölirat alatt

Auschwitzban egyébként erősen havazik és az élet lassan visszatér a rendes kerékvágásba, mert a lengyelek nagy sietve az eltávolított, régi betűk ideiglenes pótlására - amíg meg nem találják az eredetieket - új fémbetűkkel írták ki az Arbeit macht frei föliratot.


A vadonás új fölirat

A lengyel belügyminisztérium közben elrendelte az ország repülőtereinek, illetve a Fehéroroszországgal és Ukrajnával közös határszakaszok fokozott ellenőrzését az auschwitzi fölirat kicsempészésének megakadályozására. (Érdekes módon a Németországgal közös határra vonatkozólag nem rendeltek el fokozott ellenőrzést.)
A lengyel rendőrség közben 115 ezer zlotyit (mintegy 39 ezer dollár) ajánlott föl annak a nyomravezetőnek, aki segít kézre keríteni az auschwitzi tábor főkapuja föliratának eltávolítóit.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/4/52463/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hóesés DDD
  2009-12-19 21:51:02, szombat
 
  Hóesés

December 17.

Elkezdett esni a hó. Az első téli hó,- régóta nem esett ilyen gyönyörűen. Nejemmel forró rumos teát iszunk az ablak mellett és gyönyörködünk a puha pelyhek táncában, ahogy a fákhoz tapadnak és lágy paplanná válva betakarják a földet.

December 18.

Csodálatos reggelre ébredtünk. A kristályos fehér hó befedte a tájat. Micsoda látvány! Minden fa és a sövény szűzi fehér köntösben pompázik. Délelőtt havat lapátoltam, remek mozgás, évek óta először érzem magam ilyen felfrissültnek. A garázsfeljárót is meg a járdát is megtisztítottam. Később jött egy sárga hókotró traktor és véletlenül rákotorta az útról az összenyomott havat a garázsfeljáróra. A hókotró sofőrje mosolygott és integetett, visszaintegettem és újra kiástam a garázsfeljárót.

December 19.

Újabb 20 centi hó esett és a hőmérséklet lement mínusz tizenkettőre. Néhány faág letört a zúzmara súlyától.
Megint kilapátoltam a garázsfeljárót, nem sokkal rá jött a hókotró traktor és ellentolta a buckát. A hóbucka barnásszürke színű.

December 20.

Mára kissé felmelegedett, nagy locs-pocs keletkezett, ami délutánra jéggé fagyott. Vettem mindkét kocsinkra szöges gumikat.
Le akartam törni egy jégcsapot, de elcsúsztam a garázsfeljárón és hanyatt vágódtam. Az orvos 10.000 forintot kért, szerencsére nem tört el semmim. Az idő-járásjelentés újabb havazást jósolt.

December 21.

Ma jó hideg van. Eladtam a nejem kocsiját és vettem egy négy kerék-meghajtású terepjárót, hogy tudjon menni vásárolni.
Megcsúsztam a kocsival az úton és nekimentem a korlátnak.
A karosszéria jobb első része alaposan behorpadt.
Éjjel újabb 25 centi fehér franc esett és mindkét kocsit teljesen ellepte.
Ma is lapátolhatok. A nyavalyás hókotró ma kétszer is itt volt.

December 22.

Fogcsikorgató mínusz 19 fok, és szakad az átkozott.
Már nincs egy fa sem a telken amin van ép ág.
Éjjel kivágott a biztosíték, megpróbálva megmenekülni a megfagyástoll gyertyákat gyújtottunk. Előszedtem a régi petróleum melegítőt is, ami felborult és majdnem leégette a házat.
A tüzet sikerült eloltanom, de a kezemen másodfokú égési sebeket kaptam és leégett a szempillám meg a szemöldököm!
Az autó megcsúszott a zimankós úton a kórház felé és teljesen összetört!

December 23.

A kiba@ott rohadt fehér nyavalya csak jön lefelé mintha fizetnének érte.
A család összes ruháját fel kellett vennem csak hogy a ku@va levélszekrényig el tudjak menni.
Ha megfogom azt a ge@it aki a hókotrót vezeti, feltépem a mellét és kiszaggatom a szívét.
Azt hiszem a sarkon túl bújik el a sárga dög és csak arra vár, hogy befejezzem a lapátolást, és akkor százzal végigsöpör és betemeti a garázsfeljárónkat. Az elektromosság még nem működik, a vécé befagyott, a tető egyes részei kezdenek rogyadozni.

December 24.

Egész ku@va éjjel rohadt ku@va fehér sza@ és jég és még fa@om tudja mi a franc szakadt a ku@va földre. A fa@opó cigány hókotróhoz hozzávágtam egy baltát de nem találtam el. Nejem elköltözött. Az autó nem indul be. Azt hiszem hóvakságot kaptam. Nem tudom mozgatni a lábujjaimat. Nem láttam a napot hetek óta. Az időjárás jelentés újabb havazást jósol. Mínusz 28 fokos jeges szél söpör végig a letört fák között...

Mit röhögsz?? Elkaplak téged is!!!!!!!!!"

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Olyan jó néha angyalt lesni
  2009-12-19 16:04:23, szombat
 
  "Olyan jó néha angyalt lesni
s angyalt lesve a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni, mesék tavában megfürödni
s mesék tavában mélyen, mélyen ezt a világot elfeledni. "


(Wass Albert - Karácsonyi versek II.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hogy legyen mivel elfoglalnia
  2009-12-19 15:57:24, szombat
 
  hogy legyen mivel elfoglalnia magát a népnek:

"Négy kilométert kell gyalogolniuk a reggel munkába járóknak a Komárom-Esztergom megyei Ászárról, mert a busz nem áll meg a faluban. Többeknek a hazajutás is gondot okoz.

...tovább »
A szárnyvonalbezárások után már csak busszal lehet eljutni Székesfehérvárra és Esztergomba Komáromból. A komáromiak és a környéken élők szerint a buszokkal ráadásul 20-30 perccel többet kell utazniuk.


Ászáron sem jár már a vonat, a Volán-menetrendet viszont nem módosították, reggel a buszok nem mennek be a faluba. Egy helyi férfi azt mondta: négy kilométert kell gyalogolnia Kisbérre, hogy elérje a 4 óra 25 perckor induló buszt, amivel egy óra alatt Komáromban van, a munkaideje viszont csak 7 órakor kezdődik.


Azt viszont már nem tudja, hogyan jut haza. A Vértes Volánnál nem nyilatkoztak, csak annyit közöltek: két hónapja figyelik az utasszám alakulását, hogy megfelelő mennyiségű autóbuszt állítsanak forgalomba.


Molnár Attila komáromi önkormányzati képviselő elmondta: a busz ezt a problémát nem fogja megoldani, ez látható a gyakorlatban is. A Vértes Volánnak egyébként most van egy ilyen előterjesztése a testületünk előtt, amely próbál a helyzetre megoldást találni.


A komáromi képviselő-testület csütörtökön tárgyalja a Vértes Volán javaslatát: a társaság január 1-jétől midiautóbuszokat közlekedtetne Komárom és a környező települések között. "

Forrás: Hírtv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeomlás előtt a hazai ortop
  2009-12-19 15:34:01, szombat
 
  2009-12-19 14:23
Összeomlás előtt a hazai ortopédiai ellátás?

A Magyar Ortopéd Társaság szerint összeomlás előtt áll a hazai ortopédiai ellátás, mert nincs elegendő pénzügyi forrás az egészségügyi intézményeknél. A kórházak ezért elsősorban a legsúlyosabb betegekre, a legsürgősebb beavatkozásokra fordítják a rendelkezésre álló pénzeiket - áll a szervezet közleményében.



A társaság szerint ortopédiai esetek általában nem tartoznak a sürgős esetek közé, így mára az intézmények országszerte halasztani kényszerülnek a csípő-, térd-, és vállprotézis-műtéteket. Rendszeresen előfordul, hogy pénzhiány miatt több hétig sem tudunk műtétet végezni és 8 hónaptól 3 évig terjedő hosszúságú várólisták alakultak ki az országban. Halmozódnak továbbá a több száz nappal lejárt beszállítói tartozások is, egyes beszállítók felé a 100 millió forintot is meghaladják.

A társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a fenti okok miatt a kezeletlen betegek állapota romlik, egészségük akár visszafordíthatatlanul is károsodhat. Rohamosan nő a gyógyuláshoz szükséges idő és a gyógyítás költsége, és várhatóan tovább nőnek a már jelenleg is hosszú várólisták. A beszállítók csődbe mehetnek, és a Magyar Ortopéd Társaság szerint mintegy 300 főnyi hazai ortopéd szakorvos közül nagyjából 100 fő fontolgatja, hogy a jövő évtől külföldön vállal munkát.

(OS)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pályadíj: lesznek, akik 17 szá
  2009-12-19 15:31:53, szombat
 
  Pályadíj: lesznek, akik 17 százalékkal is többet fizetnek
2009. december 19. 13:48


MNO - PL
Az autópályadíjak emelését javasolja a közlekedési tárca, de az átlag 8,6 százalékos drágításról, valamint az idei áfaemelés kompenzációjáról nincs döntés. A tarifák így leghamarabb februárban változhatnak, lesznek autósok, akik akár 15-17 százalékkal is többet fizetnek. A költségvetésnek milliárdokba kerül a halogatás.

A közlekedési miniszter levélben kért segítséget a miniszterelnöktől az autópályadíjak emeléséhez. Javaslata ugyanis elakadt az egyeztetéseken. Nem tudni, a tarifamódosítási terveket ki gáncsolta el. Mindenesetre az már biztos, hogy a díjak januárban nem változnak. A késedelemre a költségvetés mindenképpen ráfizet, az autósok pedig akkor járnak jól, ha a huzakodáson a díjemelés terve elbukik - írja a Népszabadság.

Átlagosan 8,6 százalékkal emelné az autópálya-használati díjakat jövőre a közlekedési tárca. Ezt öt százalékkal fejelné meg a nyári áfaemelés hatásának kompenzálása. Amire azért lenne szükség, mert az áfa húszról huszonöt százalékra emelését idén az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. év közben nem érvényesíthette az e-matricák árában. A sztrádák forgalmának csökkenése mellett 2010-re várt díjbevétel így akár 45 milliárd forint is lehetne, az idei prognózisokban szereplő mintegy 42 milliárd forint után.

Az összesen 13,6 százalékos átlagos díjváltozás azonban nem egyformán érintené az autósokat - tudta meg a kormányközeli napilap. A tarifaemelés pontos mértéke az egyes járműkategóriákban ugyan még nem ismert, mindenesetre úgy tudják: ha a szaktárca javaslatát elfogadják, lesznek autósok, akik akár 15-17 százalékkal is többet fizetnek 2010-ben, mások pedig csak 2-3 százalék drágulást érzékelnek majd. A legnagyobb díjemeléssel feltehetőleg a négynapos e-matricát vásárló, az autópályákat csak ritkán használó autósoknak kellene megbarátkozniuk. A szakértők szerint azért nekik, mert ebben a kategóriában a legtöbb a külföldi úthasználó. Így az átlagot meghaladó díjemelés a várakozások szerint vagy a bevételeket növeli, vagy elriasztó hatása miatt az autópályák forgalmát csökkenti.

(nol.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 álnemzeti politikus, akiket
  2009-12-19 15:23:52, szombat
 
  10 álnemzeti politikus, akiket nem szeretnénk meglátni az új kormányban
2009-12-19 13:58 barikád.hu

A barikád.hu portál korábbi nagy sikere volt a Top 10 gyűjtemény. Aztán a közkedvelt rovat sokáig az asztalfiókban, pontosabban a winchester mélyén pihent. Most elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy újra kedveskedjünk hűséges olvasóinknak. Időközönként újra jelentkezik majd a Top 10. Étvágygerjesztőnek egy könnyed témával kezdtük, összegyűjtöttük azokat a jobboldalinak mondott, de véleményünk szerint álnemzeti politikusokat, akiket egy várva várt politikai fordulat után sem szeretnénk látni a húsosfazék körül.

10. Schmidt Mária

Az Ungár András nagyvállalkozó özvegyeként milliárdossá lett történésznő került listánk 10. helyére. Közelebbi ismerősei, munkatársai bizonyára ,,előkelőbb" helyre rangsorolták volna, de hála Istennek, nekünk nem munkatársunk. A Terror Háza vezetője a magyar jobboldal egyik fekete lova, pontosabban kancája. A nyolcvanas években szinte kizárólag zsidó és cionista témákkal foglalkozott, köztük olyan klasszikussá lett tanulmányokkal jelentkezve, mint A harmincas évek magyar cionista mozgalma a rendőrségi megfigyelés tükrében. (In: Történelmi szemle. (1987-1988/3) A pesti liberális körök egyik meghatározó személyisége, aki 1998 után Orbán Viktor egyik főtanácsadója lett - rossz nyelvek szerint nem véletlenül -, azóta is a közélet meghatározó alakja. 2006 után többen azzal vádolták, hogy egy jobboldali-liberális párt szervezését végzi a színfalak mögött. Hogy mi igaz, nem tudni, de az biztos, hogy nem szívesen találkoznánk vele kulturális miniszterként. Már csak azért sem, mert valószínűleg betiltaná a barikád.hu-t.

9. Matolcsy György

A 9. helyet birtokló közgazdász szakmai tapasztalata nem vitatható, hiszen már a Kádár-rendszerben, 1978-ban a Pénzügyminisztériumban dolgozott. Sőt, a rendszerváltozás idején is aktív szerepet vállalt. A Fordulat és reform című tanulmány egyik szerzője, majd Antall József gazdasági tanácsadója és politikai államtitkára. Már 1991-től az Európai Újjáépítési- és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsának is tagja. A pesti folklór szerint elkötelezett neoliberális, akinek szolgálatait Orbán Viktor sem hagyta a parlagon, már a 90-es évek derekán tanácsadója, majd gazdasági minisztere. Belső információk szerint a gazdasági tárcának jelenleg is a legesélyesebb várományosa, hiszen a külföldi gazdasági körök megbízható partnereként tartják számon. A barikád.hu kevésbé bízik meg benne...

8. Hegedűs Zsuzsa

A nagy versenyben csupán a 8. helyet megszerző szociológusnő feltűnő jelenség - a szó szoros értelmében. Meglátni és nem feledni - tartja a kicsit átalakított magyar mondás. Kis Jánosnak, az SZDSZ alapítóelnökének megszeretni is volt ideje, hiszen a társadalomtudóst feleségül vette. A liberális körök ünnepelt sztárja, a francia-magyar igazolvánnyal rendelkező világpolgár a 90-es évek elején a ,,Tégy a gyűlölet ellen!" kampány főszervezője volt, magát egyébként ,,zsigeri antinacionalistának" vallja. Egy interjúban példaképének nevezte a szélsőbaloldali botrányhőst, Daniel Cohn-Benditet, akit vádoltak már német terroristák támogatásával és pedofíliával is. Legutóbb pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a szocialistákat arra szólította fel (), hogy fogjanak össze a Fidesszel a Jobbik ellen. Ments meg Urunk, minket, Hegedűs Zsuzsa miniszteri kinevezésétől!

7. Rogán Antal

A Fidesz fenegyerekéből az V. kerület dörzsölt polgármesterévé lett politikust szerkesztőségünkből többen is éremesélyesnek tartották, de most be kell érnie a 7. helyezéssel. A politikába nagyon fiatalon szókimondásával betört politikus, akit ellenfelei csak arROGÁNsnak csúfoltak, néhány éve húzott egy vonalat, és bejelentette szerepvállalása újragondolását. Akkor még kevesen tudták, hogy a belváros polgármestereként a balliberális bulvársajtó - Hajdú Péter Frizbije, Blikk és egyéb szörnyűségek - kedvencévé lesz a második feleségétől már második gyermekét nevelő Antal. Politikai húzásaival rendszeresen borzolja a nemzeti szavazók kedélyeit és idegeit, akiknek egy része dühében újra és újra felveti az izgalmas kérdést: ugyan a terézvárosi ingatlanbotrány továbbgyűrűzése melyik kerület határában áll majd meg? Amíg választ kapunk a kérdésre, bízzunk abban, hogy Rogán Antal nem gyűrűzik tovább az V. kerületen.

6. Csintalan Sándor

Akinek meg kell magyarázni, hogy miért került fel a posztszocialista HírTV-s műsorvezető erre a listára, az nem ért semmit. Aki viszont sokkal fentebb látta volna szívesen a listánkon, annak némileg igaza van. Hogy a barikád.hu csintalan módon csak a hatodik helyet adta a mára sajátos jelenséggé lett közszereplőnek, annak prózai oka van. Akkora morális zuhanást, hogy miniszter legyen a narancsvakságban szenvedő betelefonálók Sándorkájából, még mi is csak nehezen tudunk elképzelni. De tudjuk, hogy itthon történtek már furcsa dolgok... Ha Hegedűs Zsuzsa zsigeri antinacionalistának vallotta magát, Csintalan Sándor maga a zsiger. Ha már mindenképp kellene neki valami kormánytisztség, maximum az első antarktiszi magyar konzulátus vezetőjeként tudnánk elfogadni.

5. Lázár János

A versenyekben mindig az a szép, hogy a papírforma bármikor felborulhat. Egy esélytelennek tűnő résztvevő könnyen utasíthat maga mögé jóval esélyesebb nagyágyúkat. Nyugodtan kijelenthetjük, Lázár János ennek a tízesnek a meglepetés embere. Senkit ne tévesszen meg a csendes, visszafogott stílus, az ártatlan arckifejezés, mert amögött egy javíthatatlan Gárda- és Jobbik-gyűlölő lapul meg, aki alig várja, hogy Draskovics utódaként beteljesíthesse Orbán beígért két pofonját. A polgármestert egyébként a helyiek közül többen vádolták már azzal, hogy haszid zsidókat akar tömegesen a Hódmezővásárhelyre telepíteni, annyi bizonyos, hogy Lázárt a zalaegerszegi zsidó hitközség 2001-ben kitüntette. Egy Lázár-féle belügy minden bizonnyal a nemzeti szervezetek, intézmények további üldözését jelentené, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha barikádot emelünk a lázárizmus térhódítása elé.

4. Deutsch Tamás

Úgy tűnik, hogy a 2009-es júniusi EP-választás után megszabadulunk az elmúlt 20 év egyik nagy terhétől. Tevékenységének egyetlen pozitívuma annyi volt, hogy gyakorlatban is küzdött a népességfogyás ellen, de azért összességében jól megleszünk nélküle. De még mielőtt hátradőlnénk, ne felejtsük el, hogy könnyen fordulhat a kocka, ha a brüsszeli irodista hölgyek is megismerik a magyar d'Artagnan-t, pláne, ha a férjeik is. Menekülhet még haza Tamás, hiszen a Fideszben neki mindig van hely. Na, ettől mentsen meg bennünket és a könnyűvérű magyar menyecskéket a Mindenható. Még egy generáció nem bírna ki egy ilyen ifjúsági minisztert. Tamás, tudjuk, hogy sokak számára te voltál a boldogság, de könyörgünk: ne gyere haza!

3. Németh Zsolt

Az enyhén beszédhibás külügyértől többen aranyérmet vártak, de végül csak egy harmadik helyezéssel jutalmaztuk meg rajongóit. Már ha vannak ilyenek egyáltalán. Mindenesetre a bronz is szépen csillog, pláne ha figyelembe vesszük azt is, hogy ma már olyan erős az álnemzeti mezőny Magyarországon, hogy egy Kerényi Imre vagy egy Vámos György fel sem kerül a legjobb 10-be. Németh Zsolt, a Fidesz külpolitikai vezetője pártja egyik legelkötelezettebb atlantistája, aki a grúz-oszét konfliktus idején harsogta a népek függetlenségének és szabadságának himnuszát, de a gázai mészárláskor némán lapult, mint az a bizonyos a fűben. Esetleges külügyminiszterségétől senki ne várja a magyar föld megvédését, a határontúli autonómiákat, az izraeli felvásárlások megállítását vagy a magyar katonák hazahívását.

2. Dávid Ibolya

A kalapos királynő volt már az Orbán-kormány igazságügy-minisztere, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Csoda, hogy Gyurcsánytól nem kapott egy bársonyszéket, bár eddigi szolgálataiért cserébe egy tárcanélküli miniszterség egyáltalán nem lenne túlzás. Az MDF már jóval közelebb van a 0%-hoz, mint a parlamenti küszöbhöz, így remélhetőleg, nem hogy a kormányban, de még a Parlamentben sem találkozunk majd vele és csapatával. Persze jobb félni, mint megijedni. Képzeljük csak el, amint Dávid Ibolya miniszter lesz, és nagy kalapja alól újra előbukkan az egész pereputty! Boros Péter, Herényi Károly és a többiek, akiknek még a nevét sem tudjuk. Nem, ez nem történhet meg! Eljön egyszer, mert el kell végre jönnie az ibolyán túli kornak. Ámen.

1. Kövér László

Bár nem illik lelőni a poént, de ha egyszer megírjuk a legkevésbé esztétikus magyar közéleti szereplők Top 10-es listáját, Lászlónak már zsebben van a következő arany. Ha a Jobbikról legtöbbet hazudozó politikusokat is csokorba gyűjtjük, akár a barikád.hu Michael Phelps-e is lehet. A politikai pályafutását egykor Gyurcsánnyal közösen is bontogató Kövér az utóbbi években már nem vállal permanens politikát - azóta népszerűbb is a Fidesz -, ehelyett időszakonként feltűnik, hogy elmondjon egy akkora elképesztő butaságot, amit a sokat szenvedett magyar választók legsérülékenyebb része el is hisz neki. Az egykori NDK harmadosztályú labdarúgói iránti tiszteletét frizurájával is kifejező Fidesz-vezér sokak szerint a korábban elbukott két választás egyik fő felelőse, de mivel a felelősség a hazai jobboldalon is ismeretlen fogalom, ezért ezt inkább hagyjuk. Örüljünk inkább együtt Lászlóval a győzelemnek. Itt és most ez sikerült neki. Máskor és máshol úgysem fog...

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor: "Meghatározó polit
  2009-12-19 14:55:52, szombat
 
  Vona Gábor: "Meghatározó politikai tényezővé váltunk"

2009. december 19., szombat - 14:41


A közelmúltban lakossági fórumot tartott Szentesen a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor. A zsúfolásig megtelt ifjúsági házban az emberek figyelmesen és fegyelmezetten hallgatták az előadót. Vona Gáborral a lakossági fórum előtt készített villáminterjút a Városi Visszhang munkatársa.

- Életrajzában látom, hogy augusztus huszadikán született. Ez a jellegzetes dátum mennyire jelent motivációt a politikai pályafutásában?

- Az érdem voltaképpen a szüleimé, de vitathatatlan, hogy büszke vagyok, mert államalapításunk ünnepnapján láttam meg a napvilágot. Bízom benne, hogy nem véletlen az egybeesés, ám nem ez a fő motiváció, hanem az ország sorsán szeretnék jobbítani, hogy a magyarság újra felemelt fejjel, önmagát vállalva, nagyobb biztonságban, gyógyultabb lélekkel élhesse mindennapjait.

- ,,Magyarország a magyaroké!" - ez volt a jelmondatuk az uniós választásokon. Az országgyűlési választásokra is ez marad a mottójuk?

- A kampánystáb ezekben a napokban is ülésezik, és folyamatosan hoznak döntéseket a kampányunk részleteiről. Az biztos, hogy a ,,Magyarország a magyaroké!" szlogen marad, hiszen továbbra is aktuális a mondanivalója, és jól kifejezi azt az akaratot, amiért mi küzdünk. Ám lesznek majd más szlogenek is, amelyekkel rá kívánjuk irányítani az ország lakosságának figyelmét az őket körülvevő problémák megoldási lehetőségeire.

- Január közepén jelenti be a párt hivatalosan a választási programját. Hogyan értelmezzük az ökoszociális nemzetgazdaság fogalmát?

- A liberális piacgazdaság, amely a tőke és a piac meghatározó szerepéről szól, mára működésképtelenné vált, erre a mostani gazdasági válság a legjobb bizonyíték. A második világháború után a németek szociális alapon próbálták a tőke szabad mozgását korlátozni. Szerintünk ennél több fékre van szükség. Mi három irányból építenénk be fékeket a gazdaságba: öko, azaz a környezetvédelem terén, a szociális szféra szabályozásával, valamint a nemzet szerepét a - globalizációval szemben - a helyi közösségek erősítésével, lokalizálva képzeljük el. Az állam rossz gazda - elv hibás. Jó példa előttünk a finnek, dánok, svédek gyakorlata arra, hogy az állam gazdaságformáló szerepének aktiválásával hogyan lehet a globalizáció hasznait egy nemzet javára fordítani.

- Végezetül: Mit szól a Magyar Gárda egyenruhája körüli hercehurcához?

- Az egyik szemem sír, míg a másik nevet. Azért sír, ami Sajóbábonyban történt, hogy a cigányok támadtak gárdistákra, s ezért megint a gárdistákat bünteti a hatalom. Azonban ha arra gondolok, hogy ez az eljárás nem jelent mást, mint: meghatározó politikai tényezővé váltunk, egyre jelentősebb erőt képviselünk, tehát fél tőlünk a kormányzat. Azért nevet a másik szemem, hogy látom ezt a rettegést, - fogalmazott.

(Városi Visszhang - vonagabor.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
korrekt kisebbségi viccek
  2009-12-19 10:21:05, szombat
 
  korrekt kisebbségi viccek

A cigány feleség telefonál a férjének:
- Szia drágám, képzeld örökbefogadtam az öcséd fiát, 2 hónap múlva
szülöm.*




*A cigány elviszi a fiát névadásra. Ott az előadó megkérdezi:
- Mi legyen a neve a gyereknek?
- Jacobs! - mondja a cigány.
- Dehát ilyen név nincs is!
- Már hogyne lenne nagysága! A reklámban is azt mondják: Jacobs a
roma.*



* Cigánygyerek kérdi az anyjától:
- Há mé van az, hod én huszig tuok számmóni, az oszálytársaim meg a
nyócast tuggyák még csak?
- Mer te egy okos purdé vagy.
- Oszt mé van, hod én mán tíz betűt tuok írni, az
osztálytársaim meg csak ötöt?
- Mer te egy okos purdé vagy.
- Oszt az mé van, hogy nekem a izém is tíz centivel nagyobb,
mint az osztálytársaimé?
- Me' te 16 vagy, a többi meg csak hat...*





* Hazamegy a cigány és így szól az asszonyhoz.
- Hallod e te ásszony! Há lement a bútor ára!
- Aztán hol?
- Hát itt á torkomon.*




*Ül a roma árus a cucca mögött a piacon. Arra megy egy másik, hopp,
felkapja az egyik árucikket, majd gyorsan elszalad vele. Mire az
árus
nagy búsan megszólal:
- Nnna, ez is beszerzési áron kelt el.


*
*
- Mi a neve a cigány mobiltelefonnak?
- ???
- Motoroláh!!*



*
Sétálnak a cigányok a járdán, arra megy a rendőr is, rájuk förmed:
- Hova-hova Gazsikáim?
- Hát moziba kezicsókolom, tábornokuram!
- Moziba. És mit játszanak?
- Hát a Milliomos cigányok című filmet.
- Mért nem nézitek, meg a Cigányok dolgoznak címűt?
- Ja kérem alássan tekintetes tábornokom, mi a fantasztikus
filmeket nem szeressük.



*

*Cigány ül a padon. Odamegy hozzá egy skinhead és megkérdi:
- Mit csinálsz itt, te cigány?
- Há' koncentrálok!
- Nem mondod, vazze. Pont ilyen tábort szervezek.*


* Mi az???
- Fekete pötty a Holdon?
- Cigány a Holdon.
- Kettő fekete pötty a Holdon?
- Kettő cigány a Holdon.
- Sok fekete pötty a Holdon?
- A MEGOLDÁS!!! *

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.