Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jégkocka
  2009-12-02 19:42:06, szerda
 
 

Kecskeméti Csilla receptje

Tészta:


7 tojás fehérjét kemény habbá verünk 7 evőkanál cukorral, majd hozzáadunk 5 evőkanál lisztet. Kikent tepsibe tesszük és megsütjük. Nem kell sokáig csak világosra. Mikor kihűlt ecsettel lekenjük tejjel, de csak annyit, amennyit beszív. Krém:


Egy lábasban kikeverünk 7 tojássárgáját 10 evőkanál cukorral (habosra). Hozzáadunk 2 vaníliapudingot, 4 evőkanál lisztet és 2 vanília cukrot majd a végén 1l tejet és megfőzzük keményre. Mikor kihűlt 1 Ráma margarinhoz turmixoljuk. Rákenjük a tésztára. Tetejére:


3 dl tejszínt (jó a Hulala is) keményre verünk 1 habfixszel, ízlés szerint cukorral.
A krém tetejére kenjük és étcsokoládé reszelékkel megszórjuk. Kockára vágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Bartalis János: Várlak
  2009-12-02 17:18:26, szerda
 
 

Éjfél van, és én még nem alszom.
Hallgatom a csendes éjjeli zajt.
A mező piheg.
Fáradt csillagok bóbiskolnak
A hold lezuhant a kertek mögé!
Várlak, hogy jöjj.
Várlak, hogy egyszer besuhanj.
Hold-lábaid nesztelen röptét lesem
a bokorközön.
Szellőlengésed fehér szárnyalását.
Várlak, hogy itt légy,
hogy eljöjj és megörvendeztess.
Várom a lombzajt.
Várom a harmatcseppek
piciny csengetését.
Várom az apró füvek suttogását.
Várlak Téged!...
...szívem ős mély dobbanását
várom a csendes éjben.
 
 
0 komment , kategória:  Esti, Jó éjszakát versek  
Mai jóslás - Skarabeusz
  2009-12-02 17:15:57, szerda
 
  Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Skarabeusz

Általános: az ősi Egyiptomban nagy becsben tartották a skarabeusz bogarat. A naphoz hasonlították, mivel hasonlóságot fedeztek fel aközött, ahogy a bogár gurítja galacsint, és ahogy a nap mozog, úgy tartották, hogy életet ad, ezért a teremtés szimbólumává vált, Khepera napistenként vonult be az egyiptomi mitológiába. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: a teremtés, a kreativitás szimbóluma. A közeljövőben valaki, aki közel áll hozzád, tudomásodra hozza, hogy hamarosan életet ad egy gyermeknek. De lehet,hogy pont te leszel az?
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Gyors tepertős pogácsa
  2009-12-02 16:02:02, szerda
 
 

Hajtogatásmentes, gyors és finom.

Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 1 nagy ek. tejföl
• 1 dl tej
• 12 dkg töpörtyűkrém
• 2 tojássárgája
• 4 csipet só
• frissen őrölt bors
• 2,5 dkg friss élesztő

Az élesztőt egy csipetnyi cukorral felfuttatom a tejben. Egy nagy keverőtálba teszem a többi összetevőt, hozzáöntöm a felfutott élesztőt, és alaposan összedolgozom. Ezután jó meleg helyen egy bő fél órát kelni hagyom a tésztát. Ezután a megkelt tésztát másfél ujjnyira kinyújtom, késsel tisztesen bemetszem, szaggatóval apró pogácsákat kerekítek belőle. Ezeket a pogácsákat sütőpapíros tepsire ültetem, és nem kenem meg semmivel, hogy így szebben megkeljen még a sütőben is.

200 fokra előmelegített sütőben sütöm, amíg szépen meg nem színesedik.

Forrás: Nők Lapja Cafe
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Wass Albert:Karácsonyi mese 3
  2009-12-02 09:17:57, szerda
 
 

“Édesanyám, éhes vagyok." - nyöszörögte a gyermek, s az asszony benyúlt a rongyai közé, elővett egy darab száraz kenyeret, letörte az egyik sarkát, s odanyújtotta a gyermeknek. “Miért nem eszed meg magad a többit? - kérdezte az angyal. - Hiszen magad is olyan éhes vagy, hogy maholnap meghalsz." “Az nem baj, ha én meghalok - felelte az asszony - csak legyen mit egyék a kicsi fiam." S az angyal ott nyomban meggyújtotta a második gyertyát is és odahelyezte az asszony szívébe.
A gyermek leharapott egy kis darabot a kenyér sarkából, aztán megszólalt: “Édesanyám, elhozhatom két kis játszótársamat a szomszédból? Ők is éhesek, s nincs tűz a házukban. Megosztanám velük ezt a kis kenyeret ,meg a helyet a tűznél!" Az angyal pedig meggyújtotta a harmadik gyertyát is, és odaadta a kisfiúnak, aki boldogan szaladt ki a gyertyával a sötét éjszakába, hogy fénye mellett odavezesse kis társait a tűzhöz és a kenyérhez.
S pontosan ekkor érkezett el az utolsó előtti nap, és az Úristen alánézett a földre, s a nagy-nagy sötétségben meglátott három kis pislákoló gyertyalángot. És úgy megörvendett annak, hogy az angyal mégis talált jóságot a földön, ha nem is többet, csak hármat, hogy azon nyomban megszüntette a sötétséget, visszaparancsolta a napot az égre, s megkegyelmezett az emberi világnak.
S azóta minden esztendőnek a vége felé az Úristen emlékeztetni akarja az embereket arra, hogy a gonoszság útja hova vezet, s ezért ősszel a napok rövidülni kezdenek, a sötétség minden este korábban szakad alá, és minden reggel későbben távozik, hideg támad, és befagynak a vizek, s a sötétség uralma lassan elkezdi megfojtani a világot. Mi emberek pedig megijedünk, s eszünkbe jut mindaz a sok rossz, amit elkövettünk az esztendő alatt, és amikor eljön a legrövidebb nap, és a Világosság angyala alászáll közénk jóságot keresni, egyszerre mind meggyújtjuk a karácsonyfák gyertyáit, hogy az Úristen ha alátekint, fényt lásson a földön, s megbocsássa a bennünk levő jó miatt a bennünk levő rosszat.
- Ez a karácsony igazi meséje - fejezte be nagyapánk ott a kandalló mellett azon a régi-régi karácsonyestén -,én pedig azért mondottam el nektek, hogy megjegyezzétek jól, és emlékezzetek reá. Mert ez a mi emberi világunk újra építeni kezdi a Bábel tornyát, melyben egyik ember nem értheti meg a másikat jelszavakból, hamisságokból, elfogultságokból és előítéletekből, s jönni fog hamarosan az irigység is, a rosszindulat, meg a gonoszság, melyek miatt az Úristen újra pusztulásra ítéli majd az embert. Tolvajlás és gyilkosság fog uralkodni a földön, s ha a nyomorúság és a nagy sötétség rátok szakad majd, akarom, hogy emlékezzetek: csak a szívetekben égő gyertya menthet meg egyedül a pusztulástól.
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-02 07:12:56, szerda
 
  1./ A mai napodat Empátia hatja át.

Felhő - Az itt és most, az égi akarat

Osho szavait idézzük, hisz ő fogalmazza meg legjobban a bárányfelhők létét. ,,A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi. Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis mindenek fölött van. A bárányfelhő úszik a végtelen térben, szabadon. Nincs jövője, nincs akarata. Minden pillanat örökkévaló." A felhő profán értelmében nem más, mint a légkörben lebegő vízcseppek halmaza. Irodalmi, jelképes formájában a felhő az ég fátyla. Az anyagi erő, a profetikus kinyilatkoztatások, a theophaniák kifejezője. Egyszerre áldást osztó és átkot szóró természeti alakzat. A kínaiak szerint a termékenység, az életerő jelképe: a látható lélegzet. Szimbolizálja a szánalmat és a könyörületet is, mivel az esőt kibocsátó felhők minden élőlény táplálói. A viharfelhő Isten haragját jelképezi. Állandó változása miatt a metamorfózis (átalkulás) szimbóluma.

Szerelmi üzenete: Tartós viszonyban felhőtlennek tűnő kapcsolat, melyből azonban hiányzik a szellemi egyensúly. A pusztán érzelmeken nyugvó kapcsolat nem lehet hosszútávú. Párkeresőknek sodródást, felszínes kapcsolatot, esetleg "egyéjszakás kalandot" jelezhet.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az érzelmek folyton változnak, nem lehet rájuk erődítményt építeni. Gondolkodj el azon, mennyire befolyásolják hangulataid, érzelmeid döntéseidet.
Üzeni, hogy a természet folyamatosan változó, de soha el nem múló erő.
Gondolkodj el azon, mit és miért kell bensődben magad előtt leleplezned.

Erre is gondolj: A templomok freskóin mindig sok a felhő - a mennyek országát jeleníti meg. Láttad már a felhőket felülről, egy hegytetőről, vagy repülőből? Idézd föl az élményt!

2./ A mai napodat Ragyogás hatja át.

Hegy - akadály, leküzdendő feladat, kihívás

Ez az akadály egyben lehetőség is. A hegy kihívás a hegymászónak, a hegy teteje a megérkezés, a dolgok felülről szemlélése, az Isteni világhoz való közeledés, a megvilágosodás jelképe is. A hegy jelentette akadályt leküzdve megszabadulhatunk félelmeinktől. A hegy mozdulatlan, legyőzhetetlen, mégis meghódítható. Ha hegyre mászunk és visszacsúszunk, akaraterőnket növelni kell, ha el akarjuk érni a célunkat. Jusson eszünkbe a mitológiai hős: Siszifusz. Ne felejtsük el, hová, miért indultunk útnak. A hegy a felsőbbrendű én lakhelye, az energiák középpontja. A hegy formája a női kebelét idézi.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élők számára a közösen mgmászandó hegycsúcsok, a közös kihvásoknak való megfelelés jelképe. A párkeresők számára nehéz kihívás a pártalálásban.

Ezt mondja neked:
Nem lehet embert birtokolni, ne próbáld a társadat befolyásolni. Engedd, hogy felelősséget vállaljon magáért.
Ha a hegy lábánál megtorpansz, soha nem tudod meg, mit rejt el előled - s mit láthatsz, ha a helyzetet felülről szemlélheted. Döntsd meg a csúcsokat!
Tedd félre a büszkeségedet, te adj többet, mint amit elvársz. Éreztesd a társaddal, hogy fontos számodra.

Erre is gondolj: Nézd meg "Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le" című filmet. Énekelj népdalokat, melyben a hegyek szerepelnek (Például: A csitári hegyek alatt)











 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-12-02 07:11:22, szerda
 
 

Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Ölelkezés hatja át.

Gyökér - tudatalatti, ösztönök, mélytudat

A tudatalatti tartományokat jelenti. A gyökér láttán könnyen gondolunk a férfi nemi szerv működésére: ösztönös, mégis uralható. Ilyen ösztönös a föld éltető tápanyagainak felszívása, az evés, ivás, a szeretkezés öröme. A gyökér egyúttal minden élet alapja. Mindarra utal, ami ösztönösen megtörténik. A gyökérben a hazatérést tapasztaljuk meg. Gyökereink visszanyúlhatnak a családhoz, egy nemzethez, egy konkrét földrajzi helyhez, egy népcsoporthoz, vallási, vagy egyéb, összetartó közösséghez. Aki nem ismeri származását, az gyökértelen. A gyökér jelzi őseinket, melyben egyúttal a fogantatás és a halál is megmutatkozik. Amit gyökerestül kitépnek, az elpusztul. Ami valahol gyökeret ver, az életet kap. A gyökér a szülői házra és a gyerekkorunkra is figyelmeztethet. Birtoklásra törekszik, nem ismeri az elengedést, makacsság a fegyvere. A Magyarok kártyájaként ősvallásunk, ősi hitünk üzenete.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek jelzi, hogy hagyjatok egymásnak szabadságot, szereteteddel tartsd meg párodat, ne akard leigázni. Párkeresőknek jelzés, hogy vizsgáld felül korábbi kapcsolataidat, a boldogság kulcsa a múltadban rejtőzik.

Ezt mondja neked:
Felnőttként vizsgáld a kapcsolatot a szüleiddel, állíts fel családfát, kutasd fel gyökreidet. Látogass el származásod helyére, idézd fel őseid hitét. Mennyire élnek nálatok a hagyományok?
Ne hivatkozz a neveltetésedre, múltadra - neked jogod van túllépni gyökereidet, ha már megismerted őket.
Akár még a múltadat is újjáteremtheted, ha nem esel minduntalan ugyanabba a hibába.

Erre is gondolj: A Remete lapja a Tarot kártyában. A rabszolgasorba kényszerített feketék gyökerei az USA-ban. A romák gyökerei Európában, Magyarországon. A zsidóság vallási gyökerei. Menj el család felálításra, használd Bert Hellinger módszerét!
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 165 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 619
  • e Hét: 987
  • e Hónap: 7228
  • e Év: 59494
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.