Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szenteste fenyőfával!
  2009-12-24 23:18:00, csütörtök
 
  DECEMBER 24 - AZ ÜNNEP LÉNYEGE

Szenteste fenyőfával!

http://3.bp.blogspot.com/_rjmVebhLPbE/SzNX3X9QQcI/AAAAAAAAGnc/08AVw2x18xo/s1600/! cid_011f01ca81.jpg


A harmincéves háborúban Wallensteinnel folytatott csatái közben Adolf Gusztáv svéd király (1611-32) egy katonatisztje súlyos sebet kapott. Egy észak-német család befogadta, és ápolták a svéd tisztet. Amikor sebeiből úgy-ahogy felgyógyult, ősz táján kiült a kertbe, és fadarabkákból kis állatokat és játékokat farigcsált. Majd faggyút hozott a közeli erdőből, s gyertyákat öntött. Amikor elérkezett december 24-e, zsenge fenyőfácskával tért vissza. Estefelé odalépett a házigazdához és azt mondta: -Hónapok óta ápoltatok, etettetek, itattatok, emberségesen bántok velem. Ma viszonzom ezt egy svéd szokással. Hadd mutassam meg, hogyan ünnepeljük mi karácsony szentestéjét, Jézus születésének ünnepét! Összehívta az egész családot és bevezette őket az előzőleg elkért szobába, amelynek a közepén már ott állt a fenyőfa, rajta az aprócska gyertyákkal és a fa alatt a a maga faragta játékok. Meggyújtotta a gyertyákat s a körbe telepedő család felé fordulva így szólt: -Ez a fiatal fenyő ezentúl emlékeztessen benneteket is Jézus Krisztusra, aki értünk született meg ezen az éjszakán és értünk halt meg, egy másféle fából ácsolt kereszten. Ezek a kis lobogó lángok, gyertyák jelképezzék számotokra is azt a világosságot, amit Ő hozott erre a földre. Aztán egyenként szétosztotta az ámuldozó családnak az ajándékait. Amikor mindenki kezében szorongatta az egyszerű faragványokat, így folytatta: -Ezek a magam faragta egyszerű ajándékok nemcsak hálám jelei. Ha elmegyek, és talán kezetekbe veszitek ezeket, arra emlékezzetek, hogy a legnagyobb ajándék jelképei is, mert egyszer egy ilyen éjszakán adta Isten a világnak a legnagyobb ajándékot: Jézus Krisztust. Így kezdődött el Európa északi részében a szenteste ünneplése fenyőfával, gyertyákkal és ajándékokkal. Mire hozzánk ért, a fenyőből már ,,karácsonyfa" lett, a gyertyákon kívül angyalhaj, csillagszóró, szaloncukor, üvegdísz és sok egyéb kerül mellé. Túl sok egyéb. A parányi fenyő óriási, plafonig érő ezüstfenyővé változott, s a szívvel, szeretettel magunk készítette ajándékocskákból ajándékverseny lett. (Garbóczi Enikő)
Ma délben a cionrádió úgy beszélt, hogy a karácsony szót és Jézus nevét egyetlen egyszer sem ejtették ki, csak ,,ünnepről" beszéltek. Minden magyar olvasónknak magyar karácsonyt kivánunk!
Bejegyezte: glaborka dátum: 3:58

http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/2009/12/december-24-az-unnep-lenyege. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin: Hazafias történelemtan
  2009-12-24 23:09:35, csütörtök
 
 
Putyin: Hazafias történelemtanítást az iskolákban!



A The Times -közismerten zsidó szócső- december elején megjelent száma méltatlankodva közölte, hogy Oroszországban meghamisítják a történelmi tényeket az iskolai tankönyvekben. Azokat a "történelmi tényeket", melyeket csak és kizárólag a cionista elmemanipulálók neveznek tényeknek. Mindenki más számára csak aljas hamisítások, és szemenszedett hazugságok. Az új tankönyv tételei közül a Times cikkírója külön kiemeli azt -a szerinte hamis állítást-, hogy a világháború fordulópontjáig a Szovjetunió harcolt a csatatereken. Ez annyira nyilvánvaló tény, hogy ilyesminek a hamissá címkézése beismerése a totális elfogultságnak (mit csináltak a szövetségesek a sztálingrádi csatáig?). A legnagyobb baj azonban az, hogy valahogy kimaradt a "holokauszt", meg sincs említve, pedig a cikk szerint ezt kellene mindenek fölé emelni.

Putyin-kormánya jóváhagyta azoknak a történelemtankönyveknek a használatát, mely a 2007-ben tartott oktatási konferencián elfogadott irányelveknek megfelelően a hazafias nevelést segíti. Vlagyimír Putyin pozitív történelemszemlélet oktatására szólította fel a tanárokat, és azzal vádolta az eddig használt tankönyvek szerzőit, hogy külföldi pénzért írtak, és "zabkása van a fejükben". Putyin mindig tudja, mit beszél, és ha ezt mondta, akkor erre bizonyítékai is vannak. Közvetett bizonyíték a The Times nevezett cikke, mely egy oroszországi zsidó felforgató tanár, Igor Dulockij védelmében is íródott.

Ez a Dulockij írt egy történelem tankönyvet, melyet a Kreml egyenesen a szemétkosárba dobott. Ez a nemzetközi zsidó lakáj erre a következő nyilatkozatot tette: "Az iskolának nem hazafiakat kellene produkálnia, hanem megtanítani a gyerekeket gondolkodni. Putyin egy olyan államot irányít, ami az önkényuralom felé araszol". Lefordítva magyarra, ez azt jelenti, hogy a holokauszt-vallás mellett a természetellenes másság elfogadását, és a konzum-idiotizmusra nevelést kellene erőltetni, gondolkodásra nevelés címén.

Alexandr Filippov, az új tankönyv kiadásának támogatója, ennek a Dulockijnak, és a hozzá hasonszőrűeknek nyilvánosan a következőket üzente: "Hiba olyan tankönyvet írni, amiből a gyerekek undorral és rémülettel tanulnak a saját múltjukról és hazájukról. A történelem tanításában ez a pozitív hang optimizmusra és magabiztosságra fogja biztatni a felnövekvő fiatal generációt, valamint arra, hogy országuk fényes jövőjének a részesei legyenek".

Szokatlan, sőt, ismeretlen az ilyen hatalmi vélemény a degenerált nyugati országokban. Érthető a félelem, mely most még csak egy újságcikkben mutatkozott meg, de rövidesen nagy vartyogás várható. Oroszország felemelkedésének alapfeltétele a nevelés és az oktatás. A hazafias nevelés és az igaz tudás oktatása. Büszke, erős és értelmes nemzedék növekszik a világ legnagyobb országában, és ennél nagyobb veszély a nyugati cionisták számára elképzelhetetlen.

Orlando Figes nyugati történész (egy másik zsidó) szerint ez az oroszországi történelemtanítás nem más, mint Putyin mitológiája, melyben egyesülnek a szovjet mítoszok az 1917 előtti orosz birodalom mítoszaival. Történik mindez annak a nem titkolt célnak az eléréséért, hogy egy új, erős Oroszország jöjjön létre.

Így legyen! - Mondjuk mi.

V.
2009, december 17 - 19:11


http://jovonk.info/2009/12/17/putyin-hazafias-tortenelem-tanitast-az-iskolakban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heti Hetes advent
  2009-12-24 23:04:50, csütörtök
 
 

Heti Hetes advent

2009.12.17.-16:24:49
Az RTL Klub Heti Hetese ezüstvasárnap ünnepi számmal örvendeztette meg az ország többmilliós keresztény lakosságát. Bizonyára a vallási megbékélés és a tolerancia jegyében.

http://www.kormanyvalto.hu/upload/20091217162411HetiHetesB.jpg

Az újranézésre méltó műsor a közelgő karácsony előtti várakozást, az adventet kihasználva közöl információkat a kereszténység bölcsőjétől napjainkig, sok esetben filozófiai mélységeket is érintve.

Hajós András például éles elmével megállapítja, hogy bizony nincs is Mikulás. Hogy a kereszténységnek mi köze a Mikuláshoz, azt majd bizonyára egy későbbi műsorban fejti ki, de alapvetően fontos megállapítást tesz. Bizony dicső dolog leszámolni a gyermekkori hiedelmekkel, még ha esetében ez kicsit későn is történt meg. Immáron bátran vágja a képernyő előtt ülő, egyszerűbb (ostobább) keresztény emberek arcába, hogy Mikulás bizony nem létezik. Jézuska meg főleg nem hoz fát és különben is, hülyeség az egész jászolos mese. Szeretet kell, b...meg, igaz?

Úgy tűnik, Bandi nem ismeri, mit mondott a dalai láma hasonló dolgokról. Valami olyasmit, hogy pl. a buddhisták a tudományos megközelítést fogadják el a természet leírásával kapcsolatban, de tiszteletben tartják a saját ősi mondáikat. Nem baj Hajós, még pár újjászületés és te is eljutsz ide.

Ha valaki számára egy vallásnak az a lényegi vitapontja, hogy csinált-e Jézus bort a vízből, feltámasztotta-e úgy konkrétan a halottat, vagy létezik-e Visnu isten, akkor jobb, ha nem a tévében értekezik ezekről a dolgokról. Mert Hajósok, Hernádik, Gálvölgyik, Teddik és Jáksók, minden szabályt és tabut le lehet dönteni. Ugyanis sok dolog pusztán hagyomány. Hagyomány a karácsony, az, hogy nem szexelünk 8 éves kislánnyal, hogy nem ölünk, hogy tiszteljük szüleinket, hogy nem szarunk az asztalra és hogy a nők a női, a férfiak a férfi wc-be járnak. Ez mind csak ostoba hagyomány, ezeket el lehet törölni. Csak azért tartsuk be, mert valami hülye régen kitalálta? Legyünk haladóak. És akkor mi marad, RTL Klub és Heti hetes? Mónika show-k, travik és más elmebetegek, akik majd fogatlanul vigyorognak a tévében délutánonként, az ifjúság épülésére?

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ,,humoristáink" esetleg nem tudnák, hogy ez a verbális ámokfutás bánthatja sok ember vallásos érzületét, akkor őket ki kell, hogy ábrándítsam. Jáksó dől a röhögéstől, hogy hétfőn az egész radikális/keresztény oldal fújni fog a műsorukra. Ja, az Jáksó, aki japán kislányokról és hasonlókról tömi a bulvárt, miközben gyaníthatóan... hát más, na. De a japán kislányok messze vannak, így nehéz felróni neki, hogy nem szerez egyet sem házi használatra.

Egyébként érdeklődve várom a Heti Hetes különszámát ezzel a másik hülye hagyománnyal, vagy legendával kapcsolatban... ez holokauszt vagy mi... Bizonyára megvitatásra kerül Anna Frank golyóstolla, a falakból nyom nélkül távozó cyklon-b, a bibliai csodákat kenterbe verő csodás szabadulások, a latrina-orgiák és Elie Wiesel fodrásza.

VJack

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=13529
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csákvári cigányok karácsonya:
  2009-12-24 22:59:28, csütörtök
 
 
Csákvári cigányok karácsonya: szétverték a betlehemi jászolt

2009. december 24. 10:17
HunHír.Hu

Azonosította a rendőrség azt a három magyar és kereszténygyűlölő cigány bűnözőt, akik Csákváron szétverték a templomkertben felállított betlehemi jászolt - közölte a rendőrség.

A cigány rasszisták előbb a közeli szórakozóhely mosdójában garázdálkodtak, majd a templomkertben folytatták a vandál, keresztényellenes, etnikai indíttatású agressziót..


Hozzászólás


Ókeresztúr - 2009.12.24. 20:25
Teljes szegregáció amíg a deprtálás meg nem kezdődik.


foka1 - 2009.12.24. 14:55
Vajon mekkora hallgatás lesz erről ?


köles - 2009.12.24. 13:55
Kriszti.

Igen,igazad van.
Itt már csak egy kiadós zápor segit...golyózápor.


mohojojo - 2009.12.24. 12:08
Na te féreg kállai vajda! Most ugassál, most nyisd ki a koszos pofádat! Ilyenkor hol vagy? Hol a mazsihisz, lmp, az szdsz, a helsinki bizottság, a tasz, meg az összes többi söpredék? Ilyenkor nem vinnyogtok? (a kérdés költői)


lenhardt - 2009.12.24. 11:26
Kiiktatni őket a társadalomból! Vadállatoknak ketrecben a helye! Miért kell elviselnünk, hogy ezek a senkiháziak törnek, zúznak, rabolnak, gyilkolnak?!
Akik felheccelték őket, azok ilyenkor behúzzák a nyakukat és hallgatnak?!
Ezeket a férgeket akarják felzárkóztatni?! Hát rajta, ültessék a saját kölykeik mellé az iskolapadba!


Kriszti - 2009.12.24. 10:55
Ezeket a büdös életben senki és semmi nem fogja rendre szoktatni. Ezt be kellene látni! Nem az integráció a megoldás, hanem a golyó.


kumagari - 2009.12.24. 10:37
Nem kedves Maddog testvérem, ezek a jelzők csak minket illetnek meg, minket magasabb rendű életeket, ők egyszerűen csak cigányok, ez a szó hordozza az ő értékrendjüket és végzetüket is ! Tudod, a szúnyog sem lesz soha magasabb rendű faj, bár okoz sok bosszúságot, de akármit is tesz, nem lesz más ! :- ))


Szebb Jövőt !



Maddog - 2009.12.24. 10:26
Antiszemiták! Rasszisták! Neonácik!


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=25801
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bezárhat az autistaház
  2009-12-24 22:43:05, csütörtök
 
  ,,Teljes a létbizonytalanság a családok, a dolgozók körében" + Videó Bezárhat az autistaház

2009. december 24. 16:37:48

Hitelt kell felvennie a működésre a Győr melletti Pér-Mindszentpusztán működő autistaháznak. A kölcsön nélkül bezárásra kényszerülne. Decemberben már a dolgozóknak sem tudtak fizetni, a gondozottak hozzátartozói közül egyre kevesebben tudják vállalni a havi 70 ezer forintos térítési díjat. Az állami normatíva pedig jövőre tovább csökken.



Tekintse meg a hírTV összeállítását

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=9567



28 millió forintos évi finanszírozásból működik a mindszentpusztai autistaház. Mivel az idei megszorítások következtében csökkent az otthont működtető alapítvány bevétele, s jövőre a szociális intézmények állami normatívái is csökkennek, 15 millió forintos működési hitelt készülnek felvenni azért, hogy a bentlakókat ne kelljen az utcára tenniük.



A szakdolgozók nettó 80 ezer forintot keresnek havonta, s közülük többen otthon is sérült gyermeket nevelnek. Az intézet igazgatója azt mondja, sokszor fordulnak a szülőkhöz segítségért, de már a családok sem bírják. Idén két gyermeket vettek ki az otthonból, mert a hozzátartozók nem tudták fizetni a térítési díjat.



Zakár Andrásné, az autistaház igazgatónője a hírTV-nek elmondta: bármikor bezárhatnak, van, amikor csak a hónap utolsó napján kapnak fizetést a dolgozók. ,,Teljes a létbizonytalanság a családok, a dolgozók körében" - fogalmazott az igazgatónő.



A hitelfelvétel mellett az otthont az mentheti meg a megszűnéstől, ha megpróbál önfenntartóvá válni, ehhez pedig a betegeknek dolgozniuk kell. A vizsgálatok azonban csak egy autistánál állapították meg, hogy képes munkavégzésre. Mindszentpusztán mégis vállalkozásba fognak.



Szigethi Lászlóné, a Mit tehetnék Érted? Autista Otthon Alapítvány kuratóriumi elnöke közölte: fóliasátrakban fognak virágot termeszteni. Hozzátette: ,,ezt már csak úgy lehet csinálni, hogy megszállottak vagyunk és optimisták. Azt mondtam, ha az idei évet kihúzzuk, mindent kibírunk. Utána tudtam meg, hogy a 800 ezer forintos normatív támogatás jövőre csak 710 ezer lesz". Az otthonban attól félnek, az idei karácsony lehet az utolsó az intézményben.

Forrás: Hírtv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán megmondta kit jelölne a
  2009-12-24 22:39:50, csütörtök
 
 
Orbán megmondta kit jelölne a KDNP


2009.12.23. 22:15


http://fideszfigyelo.blog.hu/2009/12/23/orban_megmondta_kit_jelolne_a_kdnp

http://img.index.hu/cikkepek/0701/belfold/orbansemjen.jpg

"A hang Jákób hangja, de a kéz Ézsau keze." 1Móz27,22


A KDNP önállósága mindig erősen megkérdőjeleződik, amióta a Fidesz segéderejeként működnek. Egyszer Orbán is arról beszélt, hogy "senkivel sem kíván" koalíciót kötni, senki alatt elsősorban stratégia, bajtársi szövetségesét, a KDNP-t értve. Ennek fényében nem meglepő, hogy Orbán döntötte el, hogy tavaszal kit indítana egyéniben a KDNP, a közzétett névsorban még azza sem fáradtak, hogy megjelöljék a KDNP-seket, a KDNP választmánya pedig alkalmazkodva a lehetőségekhez, előre lemondott jelöltállítási jogáról. De jöjjön spirk részletes cikke:

A Kereszténydemokrata Néppárt legutóbbi, november 28-án tartott országos választmányi ülésén kiosztottak több emlékérmet. Az egyiket - méltató beszéd kíséretében - éppen Kövér Lászlónak adományozták. A Fidesz országos választmányi elnöke akkor már hetek óta vizsgáztatta Orbán Viktor Fidesz-elnök és Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató oldalán Felcsúton a jobboldali, köztük a KDNP-s jelölteket.

Kövér jelenlétében a testület ülésén nyíltan nem is esett szó a jelöltállítással kapcsolatos személyi kérdésekről. Az egyetlen döntés, amit a választmány a 2010-es előkészület jegyében hozott, az volt, hogy átadta a jelöléssel kapcsolatos jogosítványait a pártelnökségnek.

Informátoraink szerint a testület ezzel az önkorlátozó lépéssel lényegében alkalmazkodott a pártszövetségben kialakult és köztudomású játékszabályhoz, azaz hogy Orbán Viktor szava nemcsak a Fideszben döntő, hanem a KDNP-ben is. Orbán végül Semjén Zsolt KDNP-elnökkel láttamoztatta a Felcsúton született döntéseket. Mint később kiderült, a KDNP az egyéni körzetekben a négy évvel ezelőtti húsz körüli jelöltnél néhánnyal többet kap most, a várható totális jobboldali győzelmet figyelembe véve persze ez várhatóan lényegesen több befutót jelent a 2006-osnál.
December 14-én [1], egy közös választmányi ülésen Orbán és Kubatov közösen ismertették a 176 egyéni körzet kiválasztott indulóit. A névsorban azonban külön nem is jelölték a KDNP-seket. Ilyen kimutatás azóta sem készült.

A kereszténydemokrata körökben a legnagyobb veszteségnek [2] Nógrádi László lenti polgármester leváltását tartják. A 2002-es és a 2006-os választásokon jó eredményeket, első körös győzelmeket hozó Nógrádi lecserélése egy több választási kudarcot felhalmozó korábbi kisgazdára meglepetést okozott a pártban, ahol nem érzékelték, hogy a Szentkirályi utcai Fidesz-körpontban már nem számolnak a volt közlekedési miniszterrel. Néhányan úgy vélték, hogy Nógrádinak épp a 2006-os parlamenti külön frakció alapítását nem tudták megbocsátani, aminek ő volt az egyik motorja. Mások szerint inkább a lenti fideszesek aknamunkája fúrta meg a KDNP nyerőemberét. Kereszténydemokrata szempontból ellentételezésnek számít Eger várható megszerzése, ahol Habis László a párt színeiben szerezhet jövőre mandátumot.
Az általunk megkérdezett kereszténydemokraták szerint nincs értelme lázadozni a másik párt vezetése által diktált jelöltlista ellen: ,,Orbánék ugyanis nem azt nézték, hogy az adott körzetre kiszemelt politikus melyik szervezetbe, adott esetben a Lungo Dromba, a Kisgazda Szövetségbe vagy a KDNP-be tartozik-e, hanem azt, hogy biztosan meg tudja-e nyerni a választást". A KDNP-sek még bíznak abban, hogy a márciusra várt listaállításokon további befutó helyeket kaphat a párt, és a végén a jelenlegi 23 fősnél nagyobb frakcióval vághatnak neki az új ciklusnak.

A KDNP felduzzasztását Orbán 2006-ban több helyen fideszes jelöltek rovására támogatta. Akkor éppen a Fideszben nehezményezték, hogy túl nagyvonalú húzás volt 25 egyéni körzet és 15 listás [3] hely átadása, hogy ezzel lényegében mesterségesen élessze fel a KDNP-t.

spirk, index.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gusztustalan multikulti médiak
  2009-12-24 22:35:04, csütörtök
 
  Gusztustalan multikulti médiakampány


2009 december 23 - szerda, 13:45
Kategória: Hírek




'Magyar vagyok? Nem annak születtem...' címmel országos médiakampány indul útjára. A készítők célja az, hogy a bevándorlókat testközelből ismerjük meg, (köszönjük szépen, ismerjük már őket) és csökkenjenek az előítéletek velük szemben (nevezzük inkább tapasztaltnak). A szervezők egy ismeretterjesztő program keretében beszélgetéseket szerveznek az ország több pontján. Egerbe egy szenegáli zenészt hoztak el. Mbaye Ndiaye 12 éve él Magyarországon zenészként, az Afro Magic zenekar frontembere. A kampány korábban Balatonszemesen, Budapesten és Záhonyban járt. Egerben az érdeklődők megismerhették egy bevándorló életét, munkáját és mindennapi küzdelmeit. Az akció üzenete, hogy elfogadjuk a körülöttünk élőket és csökkentsük a sztereotípiákat - mondják ők.

“Szabad a pálya, bárki bejöhet, fekete, sárga, mindegy hol született..." - éneklik bátran. Jellemző, hogy egy határon túli magyar sokkal kisebb eséllyel kaphatja meg a magyar állampolgárságot, mint egy élettér idegen, magyarul alig makogó afrikai vagy ázsiai jövevény. A förmedvény az alábbi videón tekinthető meg:


http://kitartas.mozgalom.org/cikk.php?f=4&t=808&sid=3b1578a614698625e5f56 eef7c26aa17





http://www.youtube.com/watch?v=4rrMPWG9UCI&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyermek születik
  2009-12-24 22:31:40, csütörtök
 
  csütörtök, december 24, 2009

Gyermek születik

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2009/12/gyermek.html


Sok hónapos várakozás, készülődés. - Jaj, vajon megvettünk-e mindent, amire szükség lesz? - Nagy öröm, ha találunk valami igazán szépet. Elképzeljük, hogy fog mutatni a még meg sem született gyermekünkön és mosolygunk.
Feszült várakozás az ultrahangvizsgálatoknál, hogy nincs-e valami baja a babának. Megkönnyebbült sóhaj, ha minden rendben van.
Érzelmek hullámvasútja. Ez a boldogok, a szerencsések adventje.

Vannak olyan gyerekek is, akik jövetelének nem örülnek. A sokadik, a szülőknek nincs munkája, a család már így is nyomorban él. Még egy jövevény csak a gond ráncait sokasítja szülei homlokán. Mit fognak enni adni neki? Sok ilyen gyermeknek már megszületése előtt sem örülnek.

Vannak olyan gyerekek is, akik az utcára születnek. Nekik koldulás lesz az egész életük. Kóbor kutyák közt fognak felnőni a porban és soha nem ülhetnek egy iskola padjaiban.

Így van ezzel a hullámvasúttal a mindennapi életben is: egész napi munka, bevásárlás, este fáradtan hazadőlünk. Nem marad idő beszélgetésre, valami szépre együtt. A nők többsége is dolgozik. Ők is szétszórtan rohangálnak ebben az egyre bonyolultabbá, ugyanakkor egyre felületesebbé váló világban. Nem tudják ősi tisztségüket igazán jól betölteni. Önmagukat hibáztatják érte, ebben felőrlődnek sokan. Pedig, ha legalább körülnézni lenne idejük, rájöhetnének, hogy mennyire nincsenek egyedül a fájdalmukkal.

Vannak, akiknek nincs munkájuk, egész nap munkalehetőségek után kutatnak, hiába. Este szégyellnek hazamenni, ahol is újra muszáj bevallaniuk szeretteiknek, hogy már megint nem találtak semmit. Amikor együtt a család, a szégyen és az elkeseredés mégis eltűnik pár pillanatra.

Aki az utcán él, az már ezt is feladta. A mínusz tizenöt fokos fagyban vár a halálra. Ha ezúttal nem jön el, szerencséje volt. A gyermekét azért igyekszik még így is melegebben bebugyolálni, mint önmagát. Ha megjön a tavasz, kivirul az ő lelke is. Néha jönnek kedves emberek, akik megosztanak vele pár garast, vagy egy tál meleg ételt. Aztán sokáig semmi.

Sok-sok hónapi készülődés, izgalom, sok órányi vajúdás és kínlódás. Fájdalom, vér. Szerencsés esetben megértő emberek veszik körül az anyukát, de az is lehet, hogy nem. A kórházban műszerek, idegen szavak, félelem. Vagy kedves arcok, kellemes környezet, bizalom. Mindez lehetséges.

Egész éves taposómalom, mókuskerék. Megfelelési kényszer, izgalom, félelem. A napi szükségletek beszerzése. Nap mint nap újra rádöbbenni, hogy az emberiség valahogy nem szereti önmagát, ezért egy olyan világot hozott létre, amelyben több a fájdalom és a gond, mint az öröm és a beteljesülés.

Aztán eljön a nagy pillanat: felsír egy eddig sosem volt hang. Majd ott kapálódzik egy új jövevény és helyet kér magának a világban. Valakik bepólyálják, befektetik a jászolba. Az anya elfelejti minden fájdalmát. Nem gondol most azokra a hosszú hónapokra, amelyeket a várakozás hideg-meleg fürdőjében töltött. Azokra a hosszú évekre, évtizedekre sem, amelyek előtte, előttük állnak, amíg ember lesz ebből a ráncos kis gömböcből. A karjába veszi a kisdedet és sok-sok betlehemi király és királyné ajándékok garmadával járul elébük.

Ebben a pillanatban nincs semmi más, csak a karácsony létezik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szentírás a nagy fideszes
  2009-12-24 22:23:38, csütörtök
 
  Nem szentírás a nagy fideszes hátraarc

Szabó András2009. 12. 23., 10:48Utolsó módosítás: 2009. 12. 23., 12:30

http://www.origo.hu/itthon/20091222-a-fidesz-es-a-bajnaikormany-torvenyei.html

Bár a Fidesz hevesen támadja az általa átmenetinek nevezett Bajnai-kormányt, nem valószínű, hogy kormányra kerülése után mindent visszacsinálna a Bajnai-kormány idején elfogadott jelentősebb törvények közül. A legtöbb megszorításról a Fidesz vezető politikusai azt mondták, eltörlik azokat, Orbán Viktor Fidesz-elnök tanácsadója szerint ez azonban korántsem biztos. A többi jogszabályt pedig inkább csak átszíneznék.

"A Bajnai-kormány gyenge, átmeneti és illegitim lesz, hiszen nem a választók akaratából, hanem pártok közötti politikai paktumok és mutyik jóvoltából jön létre" - mondta még áprilisban a kormány megalakulása előtt Szijjártó Péter, a párt szóvivője. Szijjártó arra utalt, hogy a Fidesz szerint a kormány nem fog érdemi munkát végezni, csupán megpróbálja kibekkelni a választásokig hátralévő időszakot, intézkedései pedig alkalmatlanok lesznek a válság kezelésére.

A kormány azt állítja, decemberre teljesítette az általa kitűzött célokat, elfogadták a jövő évi költségvetést, az új polgári törvénykönyvet (Ptk.), a vagyonadót, a 13. havi juttatások megvonásáról és a gyed szűkítéséről szóló törvényeket, valamint módosították az adótörvényeket. A választásokig hátralévő időszakban már csak kétszer ül össze az Országgyűlés, jelentősebb törvényeket így már nem fognak elfogadni.

A kormány tavaszi ülésszakra vonatkozó törvényalkotási programja nem tartalmaz érdekes javaslatokat, ezek között olyanok szerepelnek, mint a világörökségről, a mezőgazdasági összeírásról szóló törvényjavaslat. Szollár Domokos kormányszóvivő pedig a költségvetés elfogadása után bejelentette: a kormány nem nyújt be új törvényjavaslatokat.

Az [origo] arra volt kíváncsi, hogy a Bajnai-kormányt felállásának pillanatától bíráló Fidesz mit tenne a kabinet által elfogadtatott jelentősebb törvényekkel, van-e esetleg ezek között olyan, amelyikkel elégedett, amit megtartana.

Nem elég konzervatív

A Bajnai-kormány jelentősebb törvényeit többnyire két szempont szerint kritizálta a Fidesz: vagy a konzervatív értékrend hiányát rótták fel, vagy a kormányzati megszorítás szigorúságát kifogásolták. Túlzottan lazának tartotta például a Fidesz a novemberben elfogadott új Ptk.-t. Bár a párt hivatalos álláspontja szerint a kódex egész koncepciójával gondok vannak, leginkább a családjogi rendelkezéseket kifogásolják. (A Ptk.-ról itt olvashat részletesen.) Nem ért egyet a Fidesz azzal, hogy az azonos neműek számára biztosított bejegyzett élettársi kapcsolat formailag hasonlít a házassághoz. Azzal az ellenzéki párt is egyetért, hogy az azonos neműek együttélését el kell ismernie az államnak, de amennyire lehetséges, eltávolítanák egymástól a két intézményt. Például az azonos neműek kapcsolatát ne anyakönyvezető, hanem jegyző regisztrálná - mondta az [origo]-nak Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója.

A Fidesz azt is nehezményezi, hogy az Ptk.-t kidolgozó kodifikációs bizottság javaslatától jelentősen eltért az elfogadott jogszabály, bár Répássy szerint a változtatásokért inkább a Gyurcsány-kormány volt a felelős, nem pedig a Bajnai-kabinet. A Fidesz a tervek szerint így kormányra kerülése után elhalasztaná az új Ptk. életbe lépését, és visszaküldené a tervezetet a kodifikációs bizottságnak. A kódex 80-90 százalékát azonban várhatóan érintetlenül hagyná a párt - mondta Réássy. A Ptk. egyelőre nem lépett életbe, Sólyom László köztársasági elnök kedden jelentette be, hogy nem írja alá a kódexet életbe léptető törvényt.

A családközpontú politika nevében támadta a Fidesz a kormány szociális megszorításait. A gyes folyósításának háromról két évre csökkentéséről - amelyet korábban Sólyom László köztársasági elnök is kifogásolt - azt állította a Fidesz: kormányra kerülésük után vissza fogják állítani. "A családok védelme ebben az esetben fontosabb, mint a fiskális szempont" - fogalmazott az [origo]-nak Répássy. A politikus hozzátette: ebben szerepe van annak is, hogy ennek nem túl jelentős a költségvetési vonzata. A 13. havi nyugdíjról, illetve a közszférában járó 13. havi fizetés eltörléséről több fideszes politikus azt mondta: azok visszaállítása attól függ, milyen gazdasági helyzetben lesz az ország. Szinte biztos, hogy 2011-ig a 13. havi juttatások visszaállítása nem fog felmerülni.

Túl nagy teher

"Nem hinném, hogy az új kormány mindent visszacsinál. Egyes dolgokat igen, a vagyonadót, úgy tűnik, biztosan. De ha a Fidesz mérvadó gazdaságpolitikusainak a nyilatkozatait nézi, ők nem mondtak mindenre nemet" - mondta a HVG-nek júliusban Szapáry György közgazdász, korábbi MNB-alelnök, Orbán Viktor Fidesz-elnök tanácsadója. Szapáry ezzel arra utalt, hogy a Fidesz politikusai eddig kizárólag olyan kijelentéseket tettek, hogy a Bajnai-kormány intézkedéseinek számos elemét eltörölnék kormányra kerülésük után.

A párt politikusai és szakértői közti véleménykülönbség leginkább a vagyonadó körül csúcsosodott ki. A következő Fidesz-kormányhoz - Orbán Viktor felkérésére - készült Jövőkép című kötetben például támogatta a vagyonadó bevezetését, míg a párt vezetése nem. Később Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője erről azt mondta: a vagyonadóadót a párt szakértőinek csak egy része javasolta, a pártvezetés azonban a gazdasági válság miatt annak kivetését semmiképpen sem tartaná szerencsésnek. (Az előbb ingatlanadónak, később vagyonadónak nevezett új adónem megszületéséről itt olvashat bővebben.)

A párt politikusai ennek ellenére kitartanak amellett, hogy a Bajnai-kormány minden olyan intézkedését visszacsinálják, amely túl nagy terhet ró az emberekre. A vagyonadó eltörlése mellett a Fidesz többször kilátásba helyezte, hogy kormányra kerülésük új költségevetést csinálnak, mivel szerintük a jövő évi büdzsé irreális célokat fogalmaz meg. Bár Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója az [origo]-nak azt mondta: "egyelőre ez sem szentírásos döntés".

Olasz példa

Teljesen más szempontok alapján bírálta a Fidesz a kormány korrupcióellenes csomagját. Az alaptörekvéssel, vagyis azal, hogy szükség van korrpcióellenes intézkedésekre, a Fidesz egyetért, a megvalósítást azonban másképp képzeli el. A kormányzati csomagból eddig egy törvényt fogadott el az Országgyűlés, ez egy korrupcióellenes hivatal felállításáról döntött. Répássy szerint a Fidesz-kormány várhatóan megszünteti a most felállított hivatalt, azt ugyanis nem lehetne az ügyészség felügyelete alá rendelni.

Helyette a Fidesz olasz mintára az ügyészégen belül létrehozna egy korrupciós bűncselekményekre szakosodott nyomozócsoportot. Olaszországban a tiszta kezeknek elnevezett ügyészségi nyomozócsoport a maffia által elkövetett bűncselekemények után nyomoz. Répássy szerint az ügyészségi nyomozó csoport plusz forrásokat kapna, illetve bővítenék a jogosítványait, például lehetőségük lenne arra, hogy leállítsák a gyanúsnak tartott közbeszerzéseket. Szijjártó Péter, a párt szóvivője konkrétumok nélkül ehhez annyit tett hozzá: a Fidesz tervei között szerepel a közbeszerzési törvény újragondolása
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szocialista gyökerű ünnepet
  2009-12-24 22:19:22, csütörtök
 
  A szocialista gyökerű ünnepet meggyalázva (mert ugye Jézus is szocialista volt) a nácik megérezvén a vérszagot egyre jobban ordasok módjára viselkednek!

http://nol.hu/belfold/a__kozelgo_teljes_szamonkeressel__bovult_a_jobbik_karacsony i_szotara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.