Regisztráció  Belépés
ronix.blog.xfree.hu
"Ha élni akarsz, két karod legyen a híd, és szavad olyan, ami épít - de kell, hogy példa is légy hordozva mások terhét. Csapóné Ágoston Veronika
2008.06.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
Baráti üdvözletek
  2009-02-28 23:09:05, szombat
 
  Borikától




Anikótól




Evelin a legújabb kedves Baráttól is kaptam a megismerkedésünk alkalmából.
Puszi érte!










Ildykótól




Irénke itt is mint régi új Barátom!




Evelintől




Ditkétől


 
 
0 komment , kategória:  Baráti üdvözlet  
Túrófánk
  2009-02-28 10:47:58, szombat
 
  Kiváló farsangi különlegesség! A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is.

Hozzávalók (19 db fánkhoz)

A fánkokhoz:
250 g finomliszt
250 g félzsíros tehéntúró
2 db tojássárgája
20 g vaj
8 g sütőpor
120 g porcukor
kevés vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
egy csipetnyi só

A tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor

Jó étvágyat !






Jó barátunk az ecet...

Lássuk, mennyi mindenre jó az ecet a konyhában!

- A kemény marhahús könnyebben megfő, ha egy pici ecetet adunk hozzá.

- A lehámozott öreg burgonya ízletesebb lesz, ha egy kiskanálnyi ecetet öntünk a főzővízébe.

- A gomba könnyen elszíneződik tisztítás közben. Ezt elkerülhetjük, ha a megtisztított gombákat enyhén sós-ecetes vízbe tesszük.

- Nem fő szét a hámozott burgonya, ha a főző vízbe kevés ecetet teszünk.

- A héjában főtt burgonya vízébe tegyünk kevés sót és ecetet, nem fog szétfőni.

- Ha főzés közben megreped a tojás, öntsünk egy kevés ecetet a főzővízbe. Igy meg tudjuk akadályozni, hogy a fehérje kifolyjon.

- A félbevágott citrom sokkal hosszabb ideig eláll, ha néhány csepp ecetet öntünk a kistányérra, és a citromot vágott felével erre helyezzük.

- Könnyebben fel tudjuk verni a tojásfehérjét, ha pár csepp ecetet teszünk bele.

- Porhanyósabb lesz a hús, ha besózzuk, és kevés ecettel átkenjük, majd néhány órát állni hagyjuk.

- Ha a hámozott gyümölcsöt enyhén ecetes vízbe tesszük, megtartja a színét.

- A sült hús hamarabb megpuhul, ha egy kanálnyi ecettel meglocsoljuk.

- A kiszáradt mustárt felfrissíthetjük, ha kevés ecetet és cukrot keverünk hozzá.

- A burgonya- zöldbab- sárgarépa-főzelékhez, valamint a mártásokhoz adjunk kevés ecetet és cukrot, ízletesebb lesz az étel.

- Levesből, sültekből maradt húst ecettel, olajjal és hagymával összekeverve finom hússaláta készíthető.

- Fél óra alatt elkészül a párolt káposzta, ha először csak cukorral pároljuk, és csak a végén adjuk hozzá az ecetet vagy a citromot.

- Vágódeszkánkról úgy távolíthatjuk el az erős hagyma- vagy halszagot, hogy egy evőkanál ecettel vagy fél citrommal jól bedörzsöljük, utána pedig hideg vízzel alaposan leöblítjük

- Zsiradék nélkül is süthető a tükörtojás, ha az edény aljára egy félujjnyi gyengén ecetes vizet öntesz, s amikor forr, ebbe csúsztatjuk a tojásokat.

- A fonnyadt zöldség felfrissül, ha hideg vízbe tesszük, amelyhez 1 kanál ecetet is adtunk.




 
 
2 komment , kategória:  Ízletes receptek  
Szép napot!
  2009-02-28 10:32:02, szombat
 
 



 
 
3 komment , kategória:  Szép nap, hét  
A barátság...
  2009-02-28 10:30:47, szombat
 
 















 
 
0 komment , kategória:  Szép nap, hét  
Kedves Barátaimnak!
  2009-02-27 12:52:22, péntek
 
 



Csupa gyöngyből...ez is gobelin!
Anikó remekműve!






 
 
2 komment , kategória:  Szép nap, hét  
Koplalás nélkül...?
  2009-02-27 11:52:03, péntek
 
  Koplalás nélkül fogyni?


Nem is kell koplalni ahhoz, hogy elegánsan megszabaduljunk a súlyfeleslegünktől. Először is tartsuk be azt a szabályt, hogy az addig szokásos ételmennyiségnek csak a háromnegyedét fogyasztjuk el. Mellőzzük az édességek, a tésztafélék, zsíros ételek, édes italok fogyasztását.

Főtt ételekből kedvünkre fogyaszthatunk, de nem mindegy, hogyan készítjük el azokat. A levesek és főzelékfélék nagy részét elkészíthetjük zsiradék és liszt nélkül is, a szokásos fűszerfélék hozzáadásával. Így nem kell nélkülöznünk a megszokott és kedvelt ízeket, mégis kevesebb kalóriát juttatunk a szervezetünk. Lássunk néhány példát erre:

Zöldségleves liszt nélkül - kevés vajon pároljunk vegyes zöldséget. Vágjunk bele petrezselyem, zeller és egészen fiatal karalábéleveleket, engedjük fel vízzel. Ha forr, tegyünk bele egy kávéskanál ételízesítőt, s ha a zöldség puha, üssünk bele személyenként egy-egy tojást.





Spenót zsiradék nélkül - fél liter tejbe tegyünk egy csomag mirelit spenótot, vagy főtt, apróra vagdalt friss spenótot, ízlés szerint sót, egy-két evőkanál zabpelyhet, apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint majoranát, törött borsot, forraljuk fel és két-három felvert tojással, sűrítsük be.

Zöldbabfőzelék - főzzük puhára a zöldbabot sós vízben, majd a megfőtt zöldbab egy részét tegyük turmixgépbe, adjunk hozzá petrezselymet, két-három gerezd fokhagymát, és mixeljük össze. Keverjünk bele két deciliter joghurtot, kevés Piros Arany ételízesítőt, ezzel a masszával sűrítsük be a főzelékünket. Citromlével, s ha szükséges, mesterséges édesítővel ízesítsük.

Tökfőzelék - a gyalult tököt sós vízben pároljuk meg, majd keverjünk el három deciliter joghurtban három tojást és ezzel sűrítsük be, és hintsük meg apróra vágott kaporral. Ízlés szerint ízesíthetjük még kevés





Zöldborsófőzelék - a zöldborsót egy-két karika sárgarépával és petrezselyemgyökérrel kevés vízben főzzük puhára, és egy részét tegyük turmixba, és mixeljük le. Ezzel a masszával sűrítsük be a főzeléket, hintsük meg bőven petrezselyemzölddel, és tálaljuk reszelt sajttal.

A főzelékekre kemény tojás szeleteket vagy teflonban sült tükörtojást is adhatunk feltétnek, de meghinthetjük kockákra vágott párizsival, de fogyaszthatjuk nagyon sovány főtt hússal is.

Nem hizlalnak a gombából készült ételek. Kevés olajon megpárolt gomba, néhány karika hagymával, és törött borssal ízesítve húspótló feltét lehet a főzelékekre.

Vacsorára készíthetünk vitaminsalátát. Uborkát, paradicsomot, paprikát vágjunk szeletekre. Adjunk hozzá kevés vöröshagyma-karikát is. Vágjunk kockára párizsit, vagy sovány sonkát, és keverjük össze a zöld-félékkel és kevés sóval. Utána két deci joghurtban keverjünk el egy kevés juhtúrót, pici mesterséges édesítőt, ízlés szerint ecetet vagy citromot és ezzel a mártással öntsük le a salátát. A tetejét kemény tojás-szeletekkel díszíthetjük. Igen finom vacsora.






Joghurtos saláta - a fejes salátát szedjük levelekre, helyezzük tányérokra, és vonjuk be a következő öntettel: két deci joghurtba egy evőkanál mustárt, egy evőkanál citrom levét, ízlés szerint cukrot, reszelt tormát és egy nyers tojás sárgáját keverjünk össze. A tetejét szórjuk, megy egy-egy csokor finomra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával.

Hasonló módszerekkel készíthetünk más főzelékeket, salátákat is, amelyek nem hizlalnak, és mégis ízletesek. Családtagjainknak sem árt, ha néhány hétig ők is ezeket a könnyű finomságokat eszik. Így nem kell egy fogyókúra során külön főznünk magunknak.

Természetesen ezek csupán ötletek. Akinek nincs, soha nem volt problémája , annak nyilván felesleges dolgok ezek.
Amikor 40 év felett jelentkeznek a vérnyomás problémák mellett az anyagcsere zavarok, bizony nem mindegy mit, mikor és hogyan eszünk.
A mértékletesség nagyon sokat számít, megelőzhetünk ma még jelentéktelennek tűnő, később komoly betegségeket.


 
 
0 komment , kategória:  Életmód, egészség  
Hétvégére készülve...
  2009-02-27 11:29:07, péntek
 
  Ditke ma már a hétvégre készül. Neki is a család az első, ami természetes!








 
 
1 komment , kategória:  Baráti üdvözlet  
Baráti üdvözletek
  2009-02-27 11:24:36, péntek
 
  Ildykó Barátnőm mindig gondol rám valami széppel, amiért puszilom!









Zsevitől kaptam, köszönöm a dícsérő szavkat!




Klárika is nálam járt, megnézte a gobelineket, amiért puszi!




Ditke is szépnek találta a gobelineket, amit köszönök!




















Anikó is puszit küld, én szintén!




Piroska is szép képpel gondolt rám, amit köszönök!




Erzsi és megdicsérte a gobelineket, Ő is nagyon sokat varr, így értékeli..., puszi érte!








 
 
0 komment , kategória:  Baráti üdvözlet  
Donnán kaptam...
  2009-02-27 11:02:03, péntek
 
  Irmuskától, puszi érte!














 
 
1 komment , kategória:  Donnán kaptam  
A fogyás alapja
  2009-02-26 11:07:12, csütörtök
 
  A fogyás alapja: a kalóriaszegény étrend


A kalóriaszegénység napi 1500 kalóriánál kezdődik, efölött legfeljebb relatív kalóriaszegénységről lehet szó. A diétás megvalósíthatóság alsó határa: 400 kalória, ennél kevesebb energiát tartalmazó volumen már csak falatokban vagy kortyokban volna mérhető.

1500 kalóriájú diéta esetén mintegy 120 g szénhidrátot, 600 kalória esetén 40 g szénhidrátot tartalmaz a diéta.

Az említett 400 kalóriájú változat csak kivételes esetekben tartható, szigorú ellenőrzés mellett. Tekintettel arra, hogy 1500 kalória alatt a táplálékok már nem tartalmaznak elegendő vitaminokat, illetve ásványi sókat, sőt egyes esetekben fehérjét sem, célszerű a diéták összeállításakor egyrészt külön megadni a fehérjeértéket, másrészt vitamint és ásványi sókat tartalmazó készítményeket alkalmazni.

800 kalória alatt a diéta bevezetését követően nemcsak a test zsírszövetei csökkennek, hanem fehérjét is veszít a szervezet, vagyis az úgynevezett lean body mass (LBM) is csökken. Ennek a kivédése lehetséges a minimális fehérjeszükséglet biztosításával, így az LMB veszteség beavatkozás nélkül is mérséklődik, és racionálisan összeállított kalóriaszegény diéta esetén mintegy 10-14 nap múlva megszűnik.

A kalóriaszegény diéták alkalmazása során bizonyos fokig tervezni lehet a testsúlyt, csökkenést: 1 kg testsúly elvesztése 7000 kalória elvonásával érhető el. Eszerint előre meghatározható a testsúlycsökkenés üteme. Attól függően kell kialakítani a diétát, - a napi kalóriacsökkentés mértékét -, hogy milyen tempóban kívánjuk a fogyást elérni, pl. ha az elhízott a számára szükséges optimális kalóriaértéknél 1000 kalóriával kevesebbet fogyaszt naponta, akkor egy hét alatt várhatóan 1 kg-ot fog csökkenni a testsúlya.

A kalóriaszegény diéta bevezetését követően időben rohamosabb a testsúlycsökkenés, ennek oka a kezdetben fokozott folyadékvesztés, hosszasan alkalmazott kalóriaszegény diéta a későbbiekben kisebb mértékű testsúlycsökkenést eredményez, átlagosan azonban az 1kg=7000 kalória egyenérték elfogadható.

A fogyókúra első három napján átlagosan 2600 kalória csökkenés eredményez 1 kg testsúlycsökkenést, a 11. és 13. nap között 7000 kalória, és a 22-24. nap között 8700 kalória felel meg l kg testsúlynak.




 
 
2 komment , kategória:  Életmód, egészség  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 1942 db bejegyzés
Összes: 31397 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 762
  • e Hét: 8824
  • e Hónap: 83640
  • e Év: 934629
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.