Regisztráció  Belépés
jjanosne.blog.xfree.hu
A gyerekeket a szüleik nevelik. A nagymamájuk és a nagypapájuk meg szereti őket. Schäffer Erzsébet Nagyi Tyka
1948.04.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/211 oldal   Bejegyzések száma: 2104 
Kaptam a hoxán ismerőstől
  2009-03-31 19:43:56, kedd
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Jó éjszakát kívánok!:)))
  2009-03-31 19:40:22, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézet
  2009-03-31 19:38:47, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
idézetes
  2009-03-31 19:37:20, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
idézetes
  2009-03-31 19:35:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virág
  2009-03-31 19:33:41, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képek szépek:))))))
  2009-03-31 19:32:12, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képek szépek:))))))
  2009-03-31 19:29:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Étel, ital, süti receptek!
  2009-03-31 19:28:10, kedd
 
  "Egybesült malac" (Bodrogi Gyula)
Kategória: Vadételek
Hozzávalók: 1 egész malac( olyan 8-10kg körüli konyhakészen)
fél liter mustár
fűszerkeverék(fél-fél mokkáskanál őrölt -bors, -lestyán, -köménymag, -pirospaprika, csipet majoránna, rozmaring)

5-6 gerezd fokhagyma
2 libacomb
2 alma
2 fej vöröshagyma
1 üveg fehérbor
sör
víz
Körethez:
burgonya
petrezselyem zöld
vegeta
vaj
Elkészítés: A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket és a sót egy kis edényben összekeverjük.
A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehérborral és 1,5 liter vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, aprított petrezselyemzölddel, kevés vajjal és egy kevés vegetával összekeverjük, majd a tálra kirakott húsok mellé helyezzük. Friss zöldséggel díszítsük a tálat és fehérborral kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Étel, ital, süti receptek!
  2009-03-31 19:26:25, kedd
 
  Vadas
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 1 kg soványhús
1/2 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 babérlevél
só bors
mustár
tejfől
Elkészítés: A sárgarépát, zöldséget,hagymát karikára vágjuk beletesszük a húst is babérlevelet sót borsot és felöntjük annyi vizzel, hogy elelpje mindent puhára főzünk 1-2 óra. A húst kivesszük félretesszük hülni majd szeletekre vágjuk.
Ha sok viz maradt akkor egy csészébe félre tesszük
a többit át turmixoljuk. Jó pépes legyen mustárral izesitjuk és tejfölel.


Vagy zsemlegombocot, vagy knéglit vagy csőtésztát
adunk hozzá.
Tanácsok: Bármilyen húsból készithetjük marha, pulykafelsőcomb, nyúl,
Berántani nem muszály pláne ha fogyózunk, de aki rántava szereti semmi akadálya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/211 oldal   Bejegyzések száma: 2104 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 2104 db bejegyzés
e év: 17485 db bejegyzés
Összes: 60582 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 960
  • e Hét: 10589
  • e Hónap: 39044
  • e Év: 231983
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.