Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
Minden csak szervezés kérdése
  2009-03-30 15:23:51, hétfő
 
  Kohn mondja a fiának:

- Ábrahám 25éves vagy, itt az ideje, hogy megnősülj, és valami állást keressek neked.
- Ki jönne hozzám, hát én nem nagyon ismerek senkit. - mondja a fia.
- Mit szólnál a Bill Gates lányához? - kérdi az öreg.
- Nem lenne rossz....

Elballag az öreg Bill Gateshez, és azt mondja neki:

- Helló Bill! Mit szólnál hozzá, ha a fiam elvenné a lányodat feleségül?
- Miért venné? Ki a te fiad? -kérdezi Gates.
- Hát ő az Amerikai Nemzeti Bank elnökhelyettese. -feleli az öreg.
- Hát lehet róla szó....

Elballag az öreg az Amerikai Nemzeti Bank elnökéhez, és mondja neki:

- Nem venné fel a fiamat ide a bankba alelnöknek?
- Miért venném? Ki a maga fia? -kérdezi az elnök.
- Hát nem tudja? Ő a Bill Gates veje.......
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahogy én szeretlek
  2009-03-29 21:55:22, vasárnap
 
  Ahogyan én szeretlek

Ahogyan én szeretlek az szavakkal elmondhatatlan,
Az én szerelmem betűkkel is szinte leírhatatlan,
Néhanap ez a csodálatos érzés kibírhatatlan,
Az, hogy ennyire szeretlek, sokszor megfoghatatlan!

Hogyha nem vagy velem kedves, néha elviselhetetlen,
Ez a nagy szerelem a számomra is megfejthetetlen,
De azt nagyon úgy érzem, hogy biztosan mérhetetlen,
És azt is biztosan állíthatom, hogy nem érthetetlen!

Azt, hogy hosszú ideig ne lássalak, az lehetetlen,
Hogy ne csókoljalak és öleljelek, néha tűrhetetlen,
Hogy ilyen nagyon boldog vagyok Veled, hihetetlen,
De ez nem csoda, mert szerelmünk az Véghetetlen!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harapjon bele a tevetejcsokiba
  2009-03-28 15:57:20, szombat
 
  A világon elsőként, tevetejből készült csokoládé gyártásába kezdett a bécsi Manner. Az al-Naszma néven piacra dobott édesség egyelőre csak Dubaiban kapható.

A különleges csokoládé egyik fő összetevője, a tevetej egy Dubai közelében lévő farmról származik, ahol háromezer teve biztosítja a folyamatos utánpótlást. Az alapanyagot tejpor formájában szállítják a Manner bécsi gyárába.

Teve formába öntött tevetejcsoki 10 ezer forintért
A frissítő tengeri szellőről - (arabul: al-Naszma) - elnevezett csokoládékülönlegességet hagyományos tábla, illetve teve formába öntik, és visszaviszik Dubaiba. Itt a reptéren, a városban valamint a tevefarm szomszédságában található saját üzletben árulják az ínyencséget. Az arab térségben egyébként szívesen fogyasztják a tevetejet magas C-vitamin és ásványianyag-, valamint alacsony zsírtartalma miatt.

Egy - 18 darab teve formájú csokoládéból álló - dobozos desszert átszámítva körülbelül 10 ezer forintba kerül. Egy 130 grammos, üreges, teve alakú csokoládé ára mintegy 3 ezer forintra rúg, míg a nagyobb kiszerelésű (730 grammos) tevecsokiért közel 12 ezer forintot kellene fizetnünk.

Üres tevecsoki 3 és 12 ezer forintért
A Magyarországon elsősorban mogyorós ostyájáról ismert bécsi vállalkozásnak egyébként nem ez az első nem tehéntejből készülő terméke. A salzburgi Johann Georg Hochleitner cégének öt éve készít birka- illetve bio-kecsketejből többféle csokoládét.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Víztakarékos duplavécé szerelm
  2009-03-28 15:49:27, szombat
 
  víztakarékos duplavécé szerelmeseknek

A TwoDaLoo elnevezésű angolvécé olyan, mint a többi hasonló célból készült árnyékszék, csak megduplázva. Víztakarékos és szerelemerősítő.

A TwoDaLo a világ első olyan vécéje, amit két ember tud használni. Ez még nem lenne meglepő, de itt arról van szó, hogy egy időben foglalhatja el e ,,trónt" a két delikvens. A tervezők szerint két okból is nagyon hasznos lehet a találmány. Egyrészt a közös vécézés élménye még közelebb hozza egymáshoz a párokat, másrészt csökkenthetik a vízfogyasztásukat is a közös öblítéssel.

A nagyjából 1400 dollárérét megvásárolható TwoDaLoo két egymással szembefordított vécéje között egy szerény falacska biztosítja a megmaradt magánszférát. A termék továbbfejlesztett változatába beépítettek egy hét hüvelykes LCD televíziót, valamint iPoddal is bővíthetővé tették.

A szagelszívó berendezés nem alapfelszerelés. Arról pedig nem találtunk ismertetőt, hogyan döntik el a párok, ki néz tévét és ki hallgat zenét.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Egy drága klub
  2009-03-28 15:45:30, szombat
 
  Mennyi, de mennyi problémát jelenthet igazán gazdagnak lenni? Valószínűleg rengeteg hasonló kérdést kell kínok közepette megválaszolni, mint melyik elegáns klub tagjai is legyünk tulajdonképpen?

Az egyik megoldás - és minden bizonnyal nem lesznek reklamáló százak -, a Résidence Supérieur klubtagsága.

A magát az "Élet Dizájnernek" tituláló Richard Nilsson által létrehívott klub, varázslatos helyeken tudhat magáénak üdülőket. A klub honlapja szerint a garnitúrában éppúgy megtalálható franciaországi cannes-i apartman és a Svájci Alpok szuperelegáns verbirer-i síháza.

A tagsággal együtt járó kiszolgálás is osztályon felüli. Magánrepülő-használat, komornyikok, luxuskocsikból álló flotta, és Michelin-csillagos szakácsok állnak ugrásra készen. Mindennél jobb, hogy a tagoknak elég csak 6 órával jelezniük szándékukat, hogy igénybe vennék valamelyik rezidenciát. A költségekről is szót ejtve: a tagsági alig 200 ezer eurótól indul. 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A magyar nyelv szórakoztató
  2009-03-28 10:46:19, szombat
 
  Aranyos. Akár versike s lehetne belőle. Egy szépséghibája van, hogy csupa idegen szóból van. De lám, a magyar nyelv még a szeméttel is képes szórakoztatni, pontosabban szó-ragoz-tatni.

Íme:

Egy templom hirdetőtábláján a következő olvasható:

"Tudjátok, hogy a Tál család hány tagja tartozik a gyülekezetünkhöz?

Először is az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni. A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt. Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége, Vege Tál várni akar vele még egy évet. Aztán ott van Imi Tál, aki folyton arra törekszik, hogy a mi gyülekezetünk pontosan olyan legyen, mint az összes többi. Affek Tál néni túl sokat képzel magáról. Iker öccsei, Garan Tál és Han Tál pedig hamis ígéretekkel próbál új tagokat csalogatni a gyülekezethez.
De azért nem minden családtag rossz. Asszisz Tál testvér például kifejezetten segítőkészen intézi az egyházi ügyeket. A dúsgazdag üzletember nagybácsi, Invesz Tál anyagi hozzájárulására mindig lehet számítani. A remek politikai érzékkel megáldott Reprezen Tál kiválóan képviseli a közösség ügyeit diplomáciai körökben . Az elkötelezett Agi Tál nővér élen jár a térítésben. Medi Tálhoz bármikor fordulhat átgondolt és megnyugtató tanácsért, a szertartásokon az egyházi énekeket pedig Kán Tál dalolja, zenész fivére Trombi Tál (a kamasz Mu Tál átmenetileg nem énekel vele.)
Sajnos a múlt év során három családtaggal is kevesebben lettünk: két unokatestvér, Dezer Tál és Konver Tál áttért más vallásra, a kilencven éves Exi Tál néni pedig végelgyengülésben elhunyt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros cégének félmilliárd bírs
  2009-03-27 07:10:20, péntek
 
  Félmilliárdra büntették Soros cégét az OTP-ügylet miatt

Tavaly októberben drasztikusan zuhant az OTP árfolyama, amikor Magyarországot elérte a globális pénzügyi válság. A PSZÁF most Soros György cégét hozta összefüggésbe a 2008. október kilencedikén lebonyolított néhány nagyszabású ügylettel, és félmilliárd forintra büntette a magyar származású üzletembert. Ez a felügyelet történetének legnagyobb ilyen jellegű bírsága. A tavaly 1,1 milliárd dollárt kereső Soros cége a magyar bankpapírt shortolta, vagyis arra játszott, hogy esni fog a részvény árfolyama. Soros sajnálja az ügyet, és reméli, hogy cégének alkalmazottja nem sértett törvényt, mindenesetre a Soros LLC-nél vizsgálatot rendelt el.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) csaknem félmilliárd forintra bírságolta a Soros Fund Management LLC-t tavaly október 9-i, a Budapesti Értéktőzsdén OTP részvényekre kötött üzletei miatt, amelyek a banki papír jelentős értékvesztését okozták. Az erről szóló határozatot a PSZÁF csütörtökön tette közzé.

A határozat szerint a Soros Fund Management LLC megsértette a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírásokat. Az alapnak a bírságot a határozat kézbesítésétől számított harminc napon belül kell befizetnie a felügyelet számlájára.
400 százalékos bírság
A PSZÁF az ügyleten realizált árbevételt mintegy 675 ezer amerikai dollárban állapította meg, és a cselekmény tőkepiaci súlyának figyelembe vételével a bírságot ennek 400 százalékában határozta meg.
Soros György közleményt adott ki ezek után, amelyben hangsúlyozza, hogy cége napi ügyeit már nem maga intézi, és ő személy szerint nem kötött volna üzletet az OTP árfolyamcsökkenésére. Soros közölte azt is, hogy belső vizsgálatot rendelt el cégénél, és sajnálja a történteket, de reméli, hogy törvénytelenséget nem követett el a Soros Fund Management munkatársa.
Haladéktalan eljárás
A PSZÁF honlapján szereplő indoklás szerint a felügyelet 2008. október 9-én haladéktalanul hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást. Ez annak megállapítására irányult, hogy a 2008. október 9-én az OTP Bank Nyrt. törzsrészvényeire kötött és az OTP részvények árfolyamának éles zuhanását eredményező ügyletkötések során sérültek-e a tőkepiacról szóló törvény (Tpt.) piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó rendelkezései.

Az eljárás megindításának közvetlen alapját képezte, hogy 2008. október 9-én 16:27 perctől kezdődően az OTP Bank Nyrt. részvényeire három eladási ajánlatból több tőzsdei ügylet jött létre a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) 4350 és 3855 forint közötti kötési áron. A felügyelet szerint ezeknek az ügyleteknek az időzítése, mennyisége és piacra gyakorolt hatása alapján egyértelműen felvetették a Tpt. szerinti "piacbefolyásolás megvalósultának lehetőségét".
Negyedmillió OTP 3855 forinton
Az egyértelműen megállapítható volt, hogy a londoni székhelyű befektetési szolgáltató a 2008. október 9-i tőzsdei kereskedési nap zárószakaszában összesen 251 ezer darab OTP törzsrészvényt adott el és ez az eladás a záróárat 3855 forinton rögzítette, amely 9,29 százalékos negatív irányú elmozdulást eredményezett.
A londoni székhelyű befektetési szolgáltató letétkezelője által a felügyelet rendelkezésére bocsátott számlakivonatok tanúsága szerint az ügyletkötés idején - 2008. október 9-én - nem rendelkezett az eladni kívánt OTP részvénymennyiséggel, pozícióit T+3 elszámolási határidőre (2008. október 14. napjára) töltötte fel.
A letétkezelő által szolgáltatott adatok (az OTP pozíciókkal kapcsolatos kimutatás) továbbá azt mutatták, hogy a londoni székhelyű befektetési szolgáltató egy másik piaci szereplőtől érkező 300 ezer darabos "free-transfer" hiányában még 2008. október 10-én sem tudta volna teljesíteni akár a vizsgált ügyleteiből, akár egyéb ügyleteiből eredő kötelezettségeit.
A PSZÁF megállapította, hogy a 3855 forintos záróárat és ezzel a 9,29 százalékos negatív irányú elmozdulást, az egész ügylet, vagyis a 390 ezer darabra adott megbízás részét képező, összesen 251 ezer darab OTP törzsrészvénynek a társaság által adott instrukciókra épülő részvényswap ügylet keretében, a tőzsdei kereskedés zárószakaszában és árlimit alkalmazása nélkül történt eladása eredményezte.
Elvárható gondosság
A Soros LLC professzionális piaci szereplőként a swap ügylet részvénylábának végrehajtásával kapcsolatos piaci hatásokkal tisztában volt, vagy az adott helyzetben elvárható gondossággal eljárva e hatások tudatában kellett volna lennie - véli a PSZÁF.
A felügyelet rögzítette releváns tényként azt is, hogy a zárószakaszban teljesült ügyletek az OTP részvények kereskedésére vetítve a napi teljes kereskedési volumen több mint 7 százalékát tették ki.
A londoni székhelyű befektetési szolgáltató 2008. november 13-án kelt és a brit társhatóságon keresztül teljesített adatszolgáltatása szerint a Soros LLC 2008. október 10-én 390 ezer darab OTP részvényre kötött ellenirányú (vételi) ügylettel zárta pozícióját.
Piacidegen eladás
Mivel a részvényswap ügylet részeként a zárószakaszt megelőzően, illetve a zárószakaszra időzített koncentrált nagymennyiségű "piacidegen" eladás (a részvények piacra öntése) a részvények (a kibocsátó) piaci megítélését illetően alkalmas a piaci szereplők számára félrevezető jelzés adására.
A fenti tranzakció félrevezető azon befektetők számára, akik befektetési döntéseiket a záróárra tekintettel hozzák meg - a PSZÁF szerint.
Mintegy 1,1 milliárd dollárt keresett tavaly Soros
A 78 éves Soros György jó évet zárt tavaly, spekulációival ugyanis 1,1 milliárd dollárt keresett, és ezzel a világ negyedik legsikeresebb alapkezelője lett.
A pénzpiacok egyik legsötétebb éve volt a 2008-as, de ez nem akadályozta meg a világ legjobb spekulánsait és alapkezelőit, hogy hatalmasat kaszáljanak az árak esésén. A legjobb 25 fedezeti alapkezelő tavaly összesen 11,6 milliárd dollárt keresett, ami azt jelenti, hogy 2008 volt az iparág harmadik legjobb éve - számolt be egy friss felmérésről a Reuters. A legjobb eddigi esztendő a 2007-es volt, amikor 22,5 milliárd dollárt vittek haza a spekulánsok.
A legjobban egy egykori matematika professzor James Simons dolgozott, aki 2,5 milliárd dollárt keresett. A második legsikeresebb a 2 milliárdot kereső John Paulson volt, majd a valaha az Enronnak dolgozó John Arnold, illetve Soros következik.
Életművének betetőzése a válság?
Soros semmiképp sem mondható a válság vesztesének, és ezzel a jelek szerint a befektetési szakember is tisztában van. Soros a The Australian című lapnak azt mondta, hogy a mostani pénzügyi krízis "életművének egyfajta betetőzése".
Soros kétség kívül az egyike volt azoknak a szakembereknek, akik megjósolták a gazdaság összeomlását - a magyar származású üzletember elmondta, hogy fel is készítette alapjait a piaci gondokra, így elkerülte a nagy veszteségeket.
Soros sajnálja
Sajnálatos ügynek nevezte és annak a reményének adott hangot Soros György, hogy alapja, a Soros Fund Management LLC nem szegte meg a szabályokat a PSZÁF által kifogásolt ügyletben. A magyar származású amerikai üzletember az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében tudatta: a Soros Fund Management LLC együttműködik a magyar hatóságokkal, és egyúttal belső vizsgálatot indított annak nyomán, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) csaknem félmilliárd forintra bírságolta a Budapesti Értéktőzsdén tavaly október 9-én OTP-részvényekre kötött üzletei miatt.
Soros György közölte, hogy a vizsgálat eredményének ismeretében a fedezeti alap megteszi a megfelelő intézkedéseket. Kiemelte, hogy reményei szerint a Soros Fund Management alkalmazottja nem szegte meg az érvényes szabályokat. Az üzletember azt is hangsúlyozni, hogy az alap működését már nem ő ellenőrzi, hiszen tavaly visszavonult, és kizárólag saját számlájának üzletkötéseit irányítja, ám a cég kereskedelmi tevékenységét nem ő felügyeli.
Soros György leszögezte, hogy ő személy szerint nem kötött volna üzletet az OTP részvényeinek árfolyamcsökkenésére, és őszintén sajnálja, hogy a Soros Fund Management ilyen üzletet kötött. Rámutatott: az elmúlt időszakban tett konkrét javaslatai azt bizonyítják, hogy fontosnak tartja a feltörekvő piacok bankrendszerének az eddigieknél sokkal hathatósabb védelmét.
"Magyarországhoz fűző szoros személyes kapcsolatom miatt pedig különösen fájlalom a történteket, még akkor is, ha a cég üzletkötője nem szegte meg az érvényes magyar szabályokat" - áll a közleményben.

Pár komment az 56 db-ból:

Bakfity #1 11 perce
Soros magyar származású, de mint a zsidók egyrésze elsősorban zsidó világhatalom azok érdekeit nézi.

joco6767 #2 43 perce
Én meg felakasztanám ezt az amerikai köcsögöt csak lépjen be az országba!

Spiltyu #3 45 perce
Soros tudtomal több országból is ki van tiltva...

ParaCelsius #4 49 perce
Nekem azt tanították (mesélte a tanár) a Közgázon, hogy Soros ki van tiltva Itáliából,mert a 70-es években valójában azzal alapozta meg a vagyonát,hogy a líra bukására játszott, sőt elősegítette. Úgy látszik, csak én figyeltem oda az órán.. vagy ..

csabo981 #5 1 órája 3 perce
Tényleg azt hiszi valaki, hogy több tíz vagy százmilliárdot lehet "keresni" Magyaro.-n úgy, hogy ennek senki nem issza meg a levét? Ezeknek Soros, Demján, Csányi) mindig komoly vesztesei vannak.

longitudo #6 1 órája 39 perce
Az OTP-t a komcsik adták el anno 94-98 között. Nem magyar csak a neve. Ez csak egy ügylete a Sorosnak, amire fény derült. Lehet, hogy több száz ilyen volt. Attól, hogy hazafi legyen nagyon messze áll. Egyébként a Soros alapítvány nem elsősorban a magyarokat támogatja. Diszkriminatív egy hajszálnyit.

Yoda69 #7 3 órája 58 perce
Kizartnak tartom hogy ne tudott volna a spekulaciorol, hiszen az tobb napon at tartott. Sot, szerintem o maga ajanlotta brokereinek figyelmebe a gyengelkedo OTP-et, hogy shortoljak meg. Ennyit a nagy magyar tamogato Sorosrol. O is csak egy haszonleso spekulans.

(forrás: Origó)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magázva vagy tegezve :):)
  2009-03-26 19:27:31, csütörtök
 
  Magázva vagy tegezve..

- mert egyáltalán nem mindegy

A főnök aggódik a beosztottja miatt, mert 12-kor mindig elmegy
valahova, 2-kor megérkezik, és újra leül dolgozni. Felbérel egy
detektívet, hogy kiderítse, mit csinál ebédidő alatt. A nyomozó másnap
jelenti:
- János ismét elhagyta az irodát, beszállt a kocsijába, a házához
hajtott és bent lepihent. Utána megebédelt a hűtőjében talált ételből
és lefeküdt a feleségével. Ezután elszívott egyet a legjobb szivarjai
közül és visszajött dolgozni.
- Én már azt hittem valami baj van. Ez nagyon egészséges!
- Khm... Nos, megengedi, hogy tegezzem?
- Természetesen.
- Akkor elmondanám még egyszer: János elhagyta az irodát, beszállt a
kocsidba és a házadhoz hajtott. Ott megebédelt a hűtődben talált
ételből. Ezután lefeküdt a feleségeddel, elszívott egyet a legjobb
szivarjaid közül, és visszajött dolgozni.

.Ha-ha, a magyar nyelv!!!........

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Paraziták
  2009-03-26 15:49:12, csütörtök
 
  Egy videó sorozat, mely összességében egy előadás. (még nem sikerült minden részt föltennem, összesen 17 rész lesz... ha minden igaz...)
Ide most csak az első részt illesztem be. A többi a videótáramban megtalálható (lesz).

Parasite I. - Kik pusztítják a Magyar Ne Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-03-26 13:53:18
feltöltő: orsi1
nézettség: 1011
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: hazugság, igazság, biblia, magyarság,
kategória: tudomány/technika
leírás: Élősködőink
A fiatal előadó igen érdekes gondolatait hallhatják, láthatják ezen a felvételen. Mondanivalója különlegességét az adja, hogynemcsak a problémákat veti fel előadásában, hanem a megoldásokat is felmutatja.Az előadás alcíme: Természeti válaszok társadalmi problémákra.


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahol szolgaság van....
  2009-03-26 13:28:00, csütörtök
 
  Ahol szolgaság van a Családban,
szolgaság van a Nemzetségben.
Ahol szolgaság van a Nemzetségben,
szolgaság van a Törzsekben.
Ahol a Törzsekben szolgaság van,
gúzsba kötve görnyednek Népek, Nemzetek!
Ahol ZSARNOKSÁG van,
különválnak VÉTEK és MEGTORLANDÓ cselekedet!
Ott nem a Gaz emberre sújtanak le,
hanem arra, aki valamiért nem tetszik!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 493 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 952
  • e Hónap: 2786
  • e Év: 2786
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.