Regisztráció  Belépés
klerierzsi.blog.xfree.hu
Örülj a mának László Istvánné
1957.06.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/60 oldal   Bejegyzések száma: 594 
Panda maci
  2009-04-30 23:35:43, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Delfinek
  2009-04-30 23:23:12, csütörtök
 
 















 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
orchdeák
  2009-04-30 23:11:12, csütörtök
 
 























 
 
0 komment , kategória:  Virág  
  2009-04-30 22:57:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  vizes hatású képek  
Rózsa
  2009-04-30 22:54:09, csütörtök
 
 













 
 
0 komment , kategória:  glitterek  
Rózsa
  2009-04-30 22:50:03, csütörtök
 
 

























 
 
0 komment , kategória:  glitterek  
Lovak
  2009-04-30 22:43:10, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  vizes hatású képek  
Hattyú
  2009-04-30 22:41:54, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  vizes hatású képek  
Delfin
  2009-04-30 22:39:43, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Animáció  
Tüzes babgulyás csülökkel:
  2009-04-30 22:07:53, csütörtök
 
  Hozzávalók:

40 dkg sertéscsülök, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarkabab, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 15 dkg burgonya, fél karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, friss petrezselyem zöldje, 1 erős paprika, só, bors, ételízesítő

Elkészítés:

A tarkababot még előző este áztassuk be hideg vízbe. A füstölt szalonnát felaprítjuk, a sertéscsülköt kis kockákra vágjuk a legjobb, ha csont nélkül kérjük a hentesnél, vagy mi magunk csontozzuk ki otthon. A vöröshagymát is megtisztítjuk és nagyon apró kockára felvágjuk. A fokhagymát pedig átpaszirozzuk. A karalábét, a krumplit és a többi zöldséget megtisztítjuk és felkockázzuk. A sárgarépát a legjobb, ha egy reszelőn lereszeljük.

Készítsük elő a bográcsot, majd gyújtsunk alá. Tegyünk egy kevés zsírt bele, majd dobjuk rá a szalonnát, és süssük ki. Majd jöhet a vöröshagyma, ezt addig süssük, amíg szép aranysárga nem lesz. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd jöhet a paprika, ezt pár percig süssük, majd jöhet a hús. Öntsük alá egy kevés vizet és egy ideig pároljuk.

Ha a hús félig puha öntsük alá még egy kis vizet, adjuk hozzá a tarkababot, és szelíd lángon főzzük. Ha felforr, adjuk hozzá a fűszereket, a burgonyát, és a karalábét, paradicsomot. Addig főzzük, amíg az összes hozzávaló kellően átfő és megpuhul. Kóstoljuk meg az ételt, ha szükséges ízesítsük utána. A főzés végén hintsük meg friss petrezselyemzöldjével, és aki szereti, tehet bele erős paprikát, és tejfölt is. Tehetünk bele még nokedlit is, így nagyon finom lesz a végén a babgulyás.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/60 oldal   Bejegyzések száma: 594 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 5273 db bejegyzés
Összes: 14816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 69
  • e Hét: 69
  • e Hónap: 8238
  • e Év: 204504
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.