Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 99 
Érdekeset kértek tőlem....
  2009-04-30 19:52:58, csütörtök
 
  ... a mai napon...
Megkértek egy számomra teljesen új feladatra... Véleményt kell mondanom jó pár oldalnyi írásról.
Nah, ilyet még eddig soha, senki nem kért tőlem. Közel, s távol semmi közöm az íráshoz... nem még egy írás véleményezéséhez....
Ahogy olvastam a sorokat, sorra jöttek elő azok az emlékek, amik a sorok eredeti írásakor velem történtek...
Érdekes érzés újra élni, végigélni a már lezárt, elmúlt időszakot....
Lassan be kell fejeznem az olvasást, mert a lánykáimat ki kell mosdatni a koszból... Iszonyatosan nagy játékban vannak lenn a ház előtti téren.... A kicsi úgy jött fel innivalóért, hogy tiszta fekete volt még a kis pofikája is. Lehet egyszerűbb lenne komplettan a mosógépbe tenni

Szép kis utazás vár ránk holnap.... vagyis rám inkább a munka... jó másfél órányi vezetés reggel... majd este még egy órányi, közben meg ezer ember.... Előre látom, hogy a fáradtságtól aludni sem fogok tudni...
Két nap lesz a lányoknak a majális
Holnap Füzesabonyba vagyunk "hivatalosak" a játszóházba,
holnapután a régi lakhelyünkön lesz buli , még étkezési utalványunk is van

Mindenkinek kellemes hosszúhétvégét kívánok!! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem merlek szeretni
  2009-04-30 19:17:58, csütörtök
 
  Nem merlek szeretni

Nem merlek szeretni, mert félek, hogy fájni fog,
Nyomorult lelkembe egy újabb rúgás,
Ha megtudnám, hogy szíved birtokosa valaki más...

Sudár alakod itt áll előttem,
Ahogy behunyom könnyben úszó szemem, s reszketek,
Oh, milyen jó is volna fogni a kezed,
S boldogságtól itatván érezni szerelmedet...

De álom, szemtelen és hazug látomás,
Mint a csókod, amit éjjel kaptam legszebb álmaimban,
S zokogtam, mikor felriadtam...
Álom volt csupán, összedőlt bennem a világ,
Mikor orcán ütött a zord valóság...

Gyászos télben reszket megszaggatott lelkem,
Miért is kellett Téged megismernem,
Sorsom a magány, egyes egyedül
Maradok, mígnem szilaj vágyaim tengere végleg elcsendesül... 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keresgéltem a gépemen
  2009-04-30 15:52:38, csütörtök
 
  és ráakadtam egy ismerősöm adta lemezről mentett képsorozatokra. Jól eldugtam a mappát
Az ismerősöm Tűzbonsai-okat készít.


Nem tettem fel minden képet a képtárba, de így is nagyon szép a látvány.
A képtár: Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Enyhülés
  2009-04-30 08:53:55, csütörtök
 
  Enyhülés

Kél és száll a szív viharja
Mint a tenger vésze;
Fájdalom a boldogságnak
Egyik alkatrésze;
Az örömnek levegőjét
Megtisztítja bánat,
A kizajlott búfelhőkön
Szép szivárvány támad.

Tegnap a remény is eltört,
Az utolsó árboc,
Csupán a kétség kötött egy
Gyarló deszka-szálhoz:
Ma fölöttem és alattam
Ég és tenger síma;
Zöld ligetnek lombja bókol
Felém, mintegy híva. -

Nem törik a szenvedő szív
Oly könnyen darabbá,
Csak ellágyul, s az örömre
Lesz fogékonyabbá;
Mint egy lankadt földmüvesnek
Pihenő tanyája:
Kész boldogság lesz neki a
Szenvedés hiánya.

Nincsen olyan puszta inség
Hogy magának benne
A halandó egy tenyérnyi
Zöld virányt ne lelne;
És ha ezt a szél behordta
Sivatag fövénnyel:
Megsiratja... de tovább megy
Örökös reménnyel. -

Sivatagja életemnek!
Van pihenő rajtad;
Vészes hullám! szív-hajómat
Nem szünetlen hajtod;
Ha nehéz bú és nehéz gond
Rossz napokat szerze:
Kárpótolja a nyugalom
Enyhületes perce.

Arany János 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez már megint csúcs...
  2009-04-30 08:49:57, csütörtök
 
 
Gusztos papa és Demszky elvtárs alázzák Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-04-30 08:43:06
feltöltő: orsi1
nézettség: 1371
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: elvtárs, demszky, papa, gusztos,
kategória: hírek/bulvár
leírás: A zsidó Gusztos és a szintén zsidó Demszky megint a magyarokat szapulja,de Demszky kap azért! :)

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Józan paraszti ésszel az influ
  2009-04-30 08:15:24, csütörtök
 
  Mi a legrosszabb védekezés a sertésinfluenza ellen?
2009 április 28., kedd 11:13 Demecs István

Mielőtt rátérnék a probléma megoldására, engedjék meg, hogy egy kicsit elengedjem a fantáziámat és kitaláljam, hogy is jött létre a H1N1, 2009 áprilisának legfélelmetesebb népellensége. Mindezt annak tudatában, hogy nem vagyok virológus, sőt genetikus sem, és csupán a józan eszemet próbálom megtartani, mialatt össze nem illő adatokat hallok a televízióból.

Mit tanultunk biológia órán a mutációkról? Hogyan jöhet létre egy vírus, ami egyszerre tartalmazza a genetikai kódját az:

* emberi influenza vírusnak,
* az Észak-Amerikai madárinfluenzának,
* az Európai sertésinfluenzának,
* és az Ázsiai sertésinfluenzának?

Amennyiben ezt nem laboratóriumban hozzuk létre, akkor a következő a legvalószínűbb forgatókönyv: Egy Észak-amerikai madár átrepül Európába, ahol megfertőz egy disznót, amelyik disznó pár napon belül visszafertőzi ezt a madarat. A madár ezt megvárja, majd rögtön elrepül Ázsiába, ahol keres egy ottani influenzás disznót, akivel ismét egy oda-vissza fertőzést követnek el, miközben igyekszenek megőrizni a korábban Európában szerzett víruselemeket. Gondoltam arra a változatra is, hogy nem a madár, hanem az influenzás disznó megy el Európából Ázsiába, de ehhez igen sokat kellene galoppoznia kietlen vidékeken. Maradjunk a "valószínűbb" változatnál, miszerint a madár utazza körbe a világot. A következő elem egy mexikói ember kell, hogy legyen, aki éppen influenzás és vagy a madárral, vagy az Ázsiai disznóval kell mutálódnia, majd 80 szerencsétlen honfitársának cseppfertőzés útján átadni ezt az immár 4 különböző víruskódot is tartalmazó szupervírust.

Legyünk őszinték. Ennek a fenti forgatókönyvnek a kivitelezése nem lenne egyszerű. Főleg azért, mert a betegség tulajdonsága, hogy madárnak ideje sem lenne ezt a világ körüli utat megtennie. Valahol a Kaukázus fölött elpusztulna a saját influenzájától.
Emiatt úgy gondolom, hogy ez a vírus nem jöhetett volna létre, ha nincs a "Kutató orvos". Az már egy ideje nem titok, hogy laboratóriumok sora kísérletezik új vírusok kifejlesztésével. A közelmúltban írtam arról, hogy európai laborból postáztak szét a világba élő emberi és madárinfluenza vírusokat védőoltásnak álcázva. Hogy emiatt nem koncoltak fel embereket és még csak nagy port sem kavart a médiában, annak tudható be, hogy a média erősen függ ezen gyógyszergyárak reklámkiadásaitól, és emiatt inkább hallgatnak. Nem úgy ma, amikor mindenki a védőoltást követeli az újabb még veszélyesebb vírus ellen és már jelentkezett is egy gyógyszergyár, hogy nekik éppen van raktáron belőle. Ennek a mostani járványnak sok médiája lesz.

Figyeljék csak meg!

Márpedig ha nem természetes úton jött létre a négy különböző földrész négy fajának kereszteződését feltételező vírusmutáció, akkor csak laboratóriumban jöhetett létre és vagy véletlenül, vagy szándékosan került ki a forgalomba. A véletlen változatnak némileg ellentmond az, hogy igen felkészülten érte a nemzetközi szakértői csoportokat. A hírek szerint volt oltóanyag abban a mexikói kórházban, ahol a legtöbb megbetegedést regisztrálták. Én ugyan elgondolni nem tudom, mivel oltották be a dolgozókat, mert úgy tudom, nincs a vírus ellen védőoltás. Az egyetlen ismert gyógyszer a Tamiflu, ami viszont tabletta. ?
Lehet, hogy az oltóanyag eleve a fertőzés oka volt?

Láttunk erre példát nem is olyan régen. Ráadásul a kormányoktól nem idegen az, hogy tömegesen megbetegítsenek vagy megöljenek embereket, ha erre jó okuk van. Sőt az összes emberiség elleni terrorakció valamelyik kormány kezdeményezése volt. Civilekre atombombát dobni Japánban (USA), Palesztinokat elgázosítani (Izrael), Zsidókat tömegesen kivégezni (Hitler), Szerbeket, Irakiakat, Afgánokat uránköpenyes lőszerrel lövöldözni (NATO), ... nem számít pár százezer ember élete, ha egy kormány el akarja érni a célját. Nagyon csodálkoznék, ha nem derülne ki pár éven belül, hogy a hadsereg raktáraiban ott lapul a bármikor bevethető influenza, amit ráadásul védőoltásnak álcáznak.

És a kormányhivatalnokok hazudnak. Itthon, nálunk Magyarországon is. Tegnap este a Hír TV-ben nyilatkozott az ANTSz egyik vezető hivatalnoka. Szerinte nem kell aggódni, csak tartózkodjunk egymás szívélyes üdvözlésétől. (Én ma már csak minden második kollégámnak köszöntem, nekik is csak E-mailben).
De mit mond erről egy orvos, aki kint dolgozik Mexikó városban:

"Rezidens orvosként dolgozom az egyik legnagyobb kórházban Mexico Cityben és szomorúan látom, hogy a helyzet messze kint van az irányításunk alól. Orvosként rájöttem, hogy a média nem közli az igazságot. A hatóságok eredmény nélkül osztottak szét oltóanyagokat a teljes orvosi személyzet között. A partnereim közül kettőt ölt meg az új vírus kevesebb mint hat nap alatt, aki ebben a kórházban dolgozott, bár őket mindegyiket beoltották. A hivatalos számú haláleset 20 volt nálunk; mindazonáltal, az áldozatok igazi száma több mint 200 volt. Megértem, hogy el kell kerülnünk a pánikot, de fontos lehet elmondani az igazságot. Lehet, hogy ezzel most jobbat teszünk és több halált akadályozzunk meg."

GREGORIO DÁVILA (forrás: BBC)

Arra is van ötletem, miért ez a nagy titkolódzás.

Miért mondja azt a kedves hölgy a TV-ben, hogy pánikra semmi ok, nyugodjak meg. Valószínűleg eddigre a gyógyszergyártó cégek már régen megszerezték a vírust és gőzerővel gyártják az ellenanyagot, amit soron kívül szabadalmaztatnak és drága pénzért eladják nekünk. Így lesz gyógyszergyári profit egy járványból. És hogy mi volt előbb? A járvány vagy a gyógyszer? Ki tudja ezt? Egy biztos. Addig van egy vírus biztonságban, amíg ki nem derül a léte. Ugyanis a WHO mindenkivel megosztja az információt, mihelyst megtudja. Tehát ha nagy profitot akar valaki realizálni, előbb kell szabadalmaztatnia, minthogy a probléma megjelenne. Gazdasági érdek, hogy hazudjanak a fertőzések tényleges adatairól.

Miért óvakodjunk a védőoltástól?

Egyrészt, mert nincs. Mint fentebb kikövetkeztettem, valószínűleg valami mást kaptak a Mexikó városi orvosok is, amitől éppenséggel nem védettek lettek, hanem betegek. Mire egy influenza elleni védőoltás piacra kerül, a vírus már kétszer mutálódott. Valószínűleg éppen az oltás tartalmazott valami vírust, amitől meghaltak. Ha lesz is rövidesen védőoltás, nagy eséllyel az is tartalmaz majd vírust. Olvassa csak el ezt.

Másrészt egy ilyen oltás éppen azt az immunrendszert gyengíti le, ami az egyetlen esélyt jelenti egy ember számára egy ismeretlen kórokozóval szembeni harcban.
Hogyan tehetjük még rosszabbá a járványt?

Mivel pánik esetén az emberek általában rossz döntéseket hoznak, most majd megfigyelhetjük, hogyan kell egy kis problémából nagyot csinálni. Próbált már benzinnel oltani tüzet? Pedig Mexikóban most ezt teszik. Országos oltókampányban kezdenek, ami egy remek színházi előadás. Az oltóanyag, mindegy mit tartalmaz gyengíti az immunrendszert. Ezzel még több embert betegítenek meg.
Ahelyett, hogy megtanítanák az embereket arra, hogy mivel lehet erősíteni az immunrendszerüket, megijesztik őket és rávesznek mindenkit, hogy oltassa be magát vírusokkal, amitől nagy valószínűséggel betegszenek meg még többen. Pedig ha csupán annyit tennének, hogy nem terhelik a szervezetüket mérgező kozmetikai és élelmiszeripari szerekkel, tiszta vizet isznak és naponta eltöltenek egy órát a napsütésben, valamint gondoskodnak a friss levegőről és némi vitaminról az étrendjükben, megúszhatnának minden fertőzést.

Tartok tőle, hogy lesz folytatása ennek a cikknek...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézelődtem a saját
  2009-04-29 20:52:44, szerda
 
  videótáramban.
Hááát, úgy igazából nem tudtam, hogy miket is töltöttem eddig fel...
És ráakadtam egy "gyöngyszemre"

Nekem kell(ene) egy ilyen asztal

Mandala asztal Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2007-05-07 03:59:42
feltöltő: orsi1
nézettség: 949
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: asztal, ötletes,
kategória: tudomány/technika
leírás: Mandala asztal

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz 2012-ben??
  2009-04-29 18:42:40, szerda
 
  A maja próféciákban jövendölt 2012-es nagy ,,világégésre" a Szent Koronán is találunk utalást. Sőt, koronázási ékszerünk több fontos eseményre vonatkozó időkódot is magában rejt...

Ezoterikus körökben 2012 olyan, mint a gazdasági életben a 2000-es évforduló. Akkoriban azt jósolták, hogy kezelhetetlenek lesznek a komputerek, és óriási káosz tör ki az évszámváltás miatt. Szerencsésen átvészeltük az évezredfordulót, ám azóta több tucat összeesküvés-elmélet látott napvilágot, hogy mi történik majd 2012-ben. A legenda úgy tartja, hogy a maja naptárak időszámítása alapján 2012. december 21-én véget ér egy olyan ciklus, amely i. e. 3114. augusztus 13-án kezdődött el. Ezután egy újabb 5125 éves időszak indul, viszont az új korszak teljesen különbözni fog az előzőektől, és egyáltalán nem lesz zökkenőmentes az átmenet...

A naptár nem téved...


A maja kalendáriumokból állítólag kiolvasható, hogy a 16 milliárd évvel ezelőtt történt ősrobbanás óta milyen fejlődési szakaszokon ment át az emberiség. Beavatottak szerint a különböző létsíkokban ,,kalandozó" maják Atlantisz örökösei voltak, és nemcsak a múltban végeztek utazásokat, hanem a jövőbe is láttak. Kultúrájuk Mexikó déli területeitől egészen Honduras nyugati részéig virágzott, egyik-másik találmányuk jóval megelőzte a korát.

Többek között írott nyelvvel, magas színvonalú építészettel, valamint fejlett csillagászati és matematikai rendszerrel büszkélkedhettek. Több naptáruk volt, a ,,hosszú számítást" időszámításunk előtt kezdték meg 0.0.0.0.0 dátummal. Ez a naptár 2012. december 21-én éri el a 13.0.0.0.0-t, ami nagyjából 5126 évet jelent. Ehhez tudni kell, hogy ők a húszas számrendszert alkalmazták, vagyis a jobb szélső helyi érték naponként 0-tól 19-ig változott, majd utána a következő fordult át 1-esre (például 0.0.0.1.0-re). A vitát a mai napig az váltja ki, hogy mi történik 13.0.0.0.0. után, azaz 2012. december 21-én? Lenullázódik a naptár, és újraindul, vagy pedig továbbmegy 20.0.0.0.0-ig, és akkor kezdődik új időszámítás?

Átlépünk az ötödik dimenzióba

A kevésbé elvadult elméletek képviselői szerint a 2012-es fordulópont nem az emberiség pusztulását jelenti. Ekkor egy ,,félanyagi" létbe emelkedünk, és megszabadulunk az olyan ,,vágyaktól" (irigység, félelem), amelyek erősen az anyaghoz kötnek bennünket. Ennek lesznek fizikailag is érezhető hatásai, például a testünk könnyebb lesz, és még jobban kifinomulnak az érzékszerveink.

Mások szerint 2012. december 21-én (vagy 22-én) új világrend váltja fel a jelenlegit. Ekkor az emberiség, vagy legalábbis egy kritikus tömeg átlép az ötödik dimenzióba. Közben a Nap mágnesespólus-váltása miatt a Föld mágneses polaritása felcserélődik, és ez számtalan természeti katasztrófa kiváltó oka lesz. Földrengések, szökőárak, árvizek és vulkánkitörések tizedelik meg az emberiséget.

A koronán van az időkód!

A tudományos érdeklődés középpontjába évekkel ezelőtt bekerült Berta Tibor orientalista író időkódelmélete, amellyel csillagászatilag bebizonyította, hogy szerkezetileg köze van egymáshoz a dél-angliai Stonehenge-nek, az egyiptomi Kheopsz-piramisnak és a magyar Szent Koronának. A két építmény szerinte üzenetet közvetít az emberiség számára, és ez a magyar korona szerkezetébe rejtett időkód segítségével megfejthető. Természetesen nem véletlen, hogy a Stonehenge és a Kheopsz-piramis lett a mementója a már letűnt kornak. Berta szerint mindkettőbe az akkor még meglévő ,,Tudást" kódolva átörökítették az utókor számára. Méretalapnak azonos szabványt használtak, az ún. 0,637 m hosszú ,,piramismétert", amely meglepő módon a koronán is megtalálható.

Az orientalista író közel két évtizeden át végzett kutatásokat a témában. Tudományos felfedezését csillagászati összefüggésekkel támasztja alá. A kiindulási alapot az az érdekes összefüggés adta számára, hogy a Stonehenge, a Kheopsz-piramis és a korona egyformán kiemeli a Szíriusz csillag kultusz földi totemjelét, a fehér ló szimbólumot, amely a magyarok szent totemjele volt. Ezután a korona szerkezetét kezdte vizsgálni. Rájött, hogy az abroncsból és a pántból (föld és ég) álló ékszer egy több ezer éves zoroasztriánus világképet tükröz, amely valamiféle csillagászati naptárként információt közvetít. Például a rajta található ,,jelekben" utalás van Jézus születésére, 2012-re és talán az apokalipszis kezdetének idejére is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halálos is lehet a szerelmi bá
  2009-04-29 17:36:35, szerda
 
  Halálos is lehet a szerelmi bánat

A válás, vagy a szerelmi bánat nem csak érzelmileg viseli meg az embert, hanem testileg is érezhető, sőt akár halálos is lehet.

Német kutatók szerint veszélyesebb, mint a krónikus stressz, mert itt egy percnyi szünet sincs. Az olyan hormonok, mint a cortisol, vagy az adrenalin beteges szintre emelkednek, a szívnek ritmuszavarai támadnak, a vérnyomás emelkedik, az immunrendszer nem védekezik tökéletesen, és betegséget keltő kórokozókat enged be, amelyek megtámadják a legyengült testet. A diagnózis: szerelmi bánat - írja a Die Welt című német lap online változata.

A kutatók 2005 februárja óta foglalkoznak a jelenséggel, amelyet "megtört szív" szindrómának is neveznek. Az igen magas adrenalin szint károsítja a szívet, sőt meg is állíthatja - írja Ilan Wittstein a New England Journal of Medicine-ben.

A kutató szerint az elkeseredett emberek, ha meglátják egykori partnerük fényképét, olyan állapotba kerülnek, mintha kokaint szippantottak volna, ezt agyszkenner-kísérletekkel is bizonyították.

A németországi Tübingen egyetemén egy kutatócsoport azt állapította meg, hogy az elhagyott nőknél a válás a szó legszorosabb értelmében nyomot hagyott az agyban, megváltoztatta az agy szövetét, hasonlóan ahhoz, ahogy a depresszió teszi. Az agy bizonyos részei, amelyek normális körülmények között aktívak, ebben az esetben nem működtek. Nem működött például az úgynevezett mandulamag, amely érzéseket és motivációkat irányít.

Gerti Senger bécsi pszichológus 30 férfit és 30 nőt vizsgált meg, akiknek szerelmi bánatuk volt, és ebből a vizsgálatból írt disszertációt. Szerinte öt fázisa van a válási folyamatnak, és a férfiak ugyanúgy szenvednek, mint a nők, csak éppen eltérő időben.

A nők szenvedése már a kapcsolat befejeződése előtt megkezdődik, s általában ők azok, akik véget vetnek a kapcsolatnak - írja a pszichológus. A legnagyobb különbség abban van, hogy ki akar a dologról beszélni. Míg a nők 93 százaléka megnyílik, a férfiaknak kevesebb mint harmada hajlandó megosztani valakivel a szerelmi bánatot.

Egy olasz felmérés, amelyet 1000 fős minta alapján készítettek, azt kérdezte, hogy "volt - e már beteg szerelmi bánattól"? A férfiak több mint harmada válaszolt igennel, míg a nők közül csak minden ötödik mondta azt, hogy belebetegedett a szerelembe - írja a Die Welt online beszámolójában.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A dal vége
  2009-04-29 17:26:27, szerda
 
  A dal vége

Jeges hidegség űz át az éjszakán,
társam a sötétség, őrzőm a magány.
Gyomromban pár kisfröcss szép emléke forr,
már tudom, hol édes, s keserű a bor.
Az utcai lámpák fényköreiben
árnyékom látom csak, senki sincs velem.
Amikor belépek házam kapuján,
üdvözlő vakkantás, mely fogad talán.
Félholtként talál rám majd a pirkadat,
hunyt szemem nem látja a napsugarat.
De a poraimból újraéledek,
amikor majd hallom jőni léptedet...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 99 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 99 db bejegyzés
e év: 493 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 11
  • e Hónap: 10720
  • e Év: 299825
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.