Belépés
fonetika.blog.xfree.hu
Kicsit erotikus, kicsit pikáns, szókimondó oldal az enyém. Kiskorúak, prűdek ne látogassák! A beszólás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét! Fonetika -----}}----{@
1958.12.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/60 oldal   Bejegyzések száma: 599 
Jó éjszakát! Sziasztok!
  2009-05-31 21:32:00, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  köszönés  
Tanárok mondták
  2009-05-31 21:30:09, vasárnap
 
  Akik nincsenek itt azok betegek, vagy arra számítottak, hogy én leszek beteg?
Egyszerre csak egy ember vitatkozzon!
Csend legyen, mert olyat mondok, hogy dolgozat lesz belőle!
A statisztika olyan, mint a bikini, csak gondolatokat ébreszt.
Ha nem tudod megjegyezni, akkor tanuld meg!
Előre beírhatom az egyest, vagy kínlódsz 10 percet a táblánál?
A disznónak is két oldala van, mégsem egyenlet.
Te mit csinálsz, írsz a táblára vagy díszíted?
A múlt órán hiányoztál Karcsi fiam, tudsz róla?
Nem tetszem nektek? Pedig legalább olyan szép vagyok, amilyen okosak ti!
 
 
0 komment , kategória:  Ez+Az  
"Magyar" utónevek
  2009-05-31 19:04:36, vasárnap
 
  Új, engedélyezett "magyar" utónevek:

Egy nagyon komoly intézet, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete bírálja el a az engedélyeztetni kívánt utóneveket.

Valószínűleg győzött a túlerő, a sok beadvány, és ezek a nevek megkapták a zöld jelzést:

Szép magyar nevek!

Hogy kaphatott valamelyik szegény gyerek Alehandró nevet?
Így: Az 1982. évi 17. törvényerejű rendelet az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről 30.§ (4) úgy rendelkezik, hogy ,,Anyakönyvezni a szülők által meghatározott sorrendben legfeljebb két, a gyermek nemének megfelelő utónevet lehet a Magyar Tudományos Akadémia által összeállított utónévjegyzékből. (5) Amennyiben a szülők által választott utónév nem szerepel az utónévjegyzékben , a Magyar Tudományos Akadémia nyilatkozik a kért utónév anyakönyvezhetőségéről". Ilyen esetben az illetékes anyakönyvvezetőhöz kell fordulni, aki hivatalos formában felveszi a kapcsolatot a Nyelvtudományi Intézettel.

Bár a bizottság kissé szőrösszívű, hiszen nem engedélyezte a Kárloszt, de a Kárlító az bezzeg mehet...

"A Magyat Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének szakvéleménye alapján 1997 óta 188 női és 163 férfiutónévvel bővült a választható nevek listája. A jelenleg mintegy 1300 férfi- és 1600 női nevet tartalmazó utónév-katalógusba egyre több önállóan anyakönyveztethető korábbi becenév is bekerült. Magyarországon egyre több olyan történelmi név is akad, mint például Dante, Mohamed, Ramszesz, Horáciusz, Maximusz, Ernesztó, Főnix, Bohumil, Brájen és Robinzon, vagy nők között Febrónia, Evengalina, Delfina vagy Tiara.

Pár kérelmező ostromának azonban a Nyelvtudományi Intézet is ellenállt, a Kazetta, illetve a Talán fantázianevet a tudomány emberei például nem engedték felvenni a bejegyzett utónevek listájára." - írta a vg.hu

Amúgy én akkor hidaltam le, amikor az Érden meglőtt faszi testvére megmutatta a kameráknak a kis porontyot: Sztojka Ramszesz ...

 
 
0 komment , kategória:  Ez+Az  
Szeressétek az állatokat
  2009-05-31 18:53:31, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaink, az állatok  
Miket etetnek velünk?
  2009-05-31 16:47:37, vasárnap
 
  Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket.
Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik. Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből. (A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát. A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak
> "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik, a Danone Actimel "szuper egészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. Az íz az ételek lelke. Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha
becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze
két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden. A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész
életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.
 
 
0 komment , kategória:  egészség, betegség  
Nehezen dolgozza fel Venus
  2009-05-31 10:18:02, vasárnap
 
 Most aztán van mire büszkére lennie, és joggal szedi szét őt a nemzetközi sajtó, hiszen döbbenetes győzelmet aratott. Már az is káprázatos, hogy meg tudta verni a torna 3. helyén kiemelt egykori világelsőt, de az hab a tortán, hogy milyen simán, szinte megalázva győzött Venus Williams ellen. A 28 éves amerikai - aki ötszörös wimbledoni bajnok - 2001 óta, 142 Grand Slam-mérkőzésen nem kapott ki olyan simán, mint most, akkor Martina Hingis verte 6:1, 6:1-re. Sőt, 6:0-ra még soha, egyetlen Grand Slam-mérkőzésén sem kapott ki.
- Én szoktam 6:0-ra nyerni, nem engem szoktak így elverni - méltatlankodott Williams.
- Idegen pályán mozogtam, azért kaptam ki, mert nem tudtam megvalósítani, amit fejben elterveztem. Persze az ellenfelem jól játszott, én viszont minden ütést elrontottam. Nem véletlenül magyarázkodik Williams egész családja. Anyja, Oracene Price - aki egyben az egyik edzője is - azt mondja, hogy nem pihente ki a szerdai meccsét a lánya, apja, Richard Williams pedig arra hivatkozik, hogy Venus kisebb sérüléssel bajlódik. Minket persze mindez nem érint, a lényeg: Venus eddigi 662 mérkőzésén 13-szor kapott ki 0-ra egy szettben, a 14. alázás Ági nevéhez fűződik.
 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Ki Donatella apja?
  2009-05-31 10:14:31, vasárnap
 
 Nevét és arcát nem vállalja az a külföldön élő operaénekes, aki Tünci szerint kislányának az apja. Állítja, semmi köze a gyerekhez, és megfenyegette a naptárdívát, ha a közelébe megy, lelövi.

Kiszel elüldözött az országból! Kiütést kapok, ha meghallom a nevét! - reagált őrjöngve a naptárdíva gyermekének állítólagos édesapja, miután értesült róla, hogy Tünde ismét azt állítja, tőle fogant kislánya, Donatella. Kiszel korábban is bizonygatta a sajtóban, hogy a külföldön élő operaénekes elismeri az apaságot. Akkor azt mesélte, hogy a művész rajong lányáért, minden este megcsókolja a fotóját, csupán külföldi elfoglaltsága miatt nem láthatja őt. Tünci azzal állt elő, hogy a férfi olykor még látogatja is a hét és fél éves gyermeket.

- Nevetséges ez az egész! Egy szó sem igaz abból, amit mond. Az sem, hogy én lennék az apa, és az sem, hogy látogatom. Életemben nem láttam még a gyereket, és nem is érdekel. Elkövettem azt a hibát, hogy egyszer interjút adtam ennek a nőnek. Rá két évre született meg Donatella - próbálta tisztázni magát a művész, majd ritkán látott indulattal folytatta a beszélgetést.

- Évekkel ezelőtt beszéltem Tündével telefonon. Akkor egyértelműen megmondtam neki: ha a közelembe jön, le fogom lőni! Még egy kutyához is több közöm van, mint hozzá. Az összes felkérésre nemet mondok, ami itthonról érkezik. Fel sem foghatom, miért akar nekem ártani. Hogy lehet ennyire gonosz? Szégyellheti magát! Az anyja meg fog fordulni a sírjában! Tünde elképedve hallgatta a férfi szavait.

- Esküszöm, hogy ő az apja, és ezt mindenki tudja az Operában is. Miért nem perel be, ha nem így van? Donatella kiköpött apja, csak rá kell nézni. Az arcocskája, az orra, mind az övé, csak a szemecskéit örökölte tőlem. Az országból pedig nem én üldöztem el, ezt kikérem magamnak! Az operaházi tagsága több mint húsz éve megszűnt. Én eddig diszkrét voltam, nem zaklattam sem őt, sem a családját, de most megérlelődött bennem: bírói úton kérem az apaság bizonyítását. Állok elébe a DNS és a hazugságvizsgálatnak is - mondta Kiszel. A férfi családjában eddig is számtalan komoly konfliktust okozott, hogy Tünde foggal-körömmel ragaszkodik történetéhez. Érthető, hogy az énekes ezek után örökre szeretne kimaradni a naptárdíva körüli felhajtásból.

- Könyörgöm, ne is keressenek többé ezzel. Én egy fantom vagyok!
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a "sztár" világból  
Olaszok
  2009-05-31 09:28:14, vasárnap
 
  Az olaszok hangosak, alacsonyak és sokat szexelnek, rengeteg órán át.
Folyton tésztát esznek, mindenkinek barna haja van és a szeme is olyan, öregkorukra megnő a hasuk. Az olasz pasik macsók, előszeretettel flörtölnek és néznek, mindenképpen jól öltözködnek. Röviden mindenkit megdugnának, és isteni kávékat isznak. A valóságban családszeretőek, életük központja a családjuk, akikkel sok időt töltenek, és imádják a gyerekeket, még a férfiak is nekiállnak gügyögni az utcán. Tényleg flörtölnek, teszik a szépet, de tésztán kívül esznek krumplit, zöldségeket, húsokat, isteni fagyikat, salátákat, szóval szeretik a pocakjukat. A nők katolikusok, a férfiak focisták, de mindkettőjükön egy csomó kereszt lóg.
 
 
0 komment , kategória:  Viccelde  
Angéla napra szeretettel
  2009-05-31 08:33:37, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Névnapok  
Pünkösd
  2009-05-31 08:26:32, vasárnap
 
  A húsvét utáni ötvenedik napon, vasárnap ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, azaz pünkösd napját. A pünkösd elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik, és minden évben május 10-e és június 13-a közé esik. Pünkösdöt a keresztény egyház születésnapjának is tartják.  
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
     1/60 oldal   Bejegyzések száma: 599 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7333 db bejegyzés
Összes: 15496 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 1985
  • e Hónap: 6459
  • e Év: 193564
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.